Unde gasesc ..., topic informativ pentru cine cauta ceva
![]() ![]() ![]() |
Unde gasesc ..., topic informativ pentru cine cauta ceva
VladSoare |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
|
||
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|||
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Vlad, confuzia a fost a mea și pcs are dreptate. Am înțeles greșit din cauza cuvântului "formă" folosit în locul cuvântului "limbă".
QUOTE i. Noi avem, ]n afar[ de unele ]nsemn[ri ]n marginea documentelor — documentul este slavon =i, ]n margine, sunt ]nsemn[ri rom`ne=ti, prea pu\ine — ]n afar[ de anumite ]nsemn[ri de pe dosul documentelor, unde se rezum[ ]n c`teva cuvinte cuprinsul actului, =i alte ]nsemn[ri, precum, de pild[, men\iunea ]n care se spune, cu privire la tratatul de pace ]ncheiat ]ntre +tefan cel Mare =i Ioan Albert, regele polon, c[ au existat trei forme: o form[ latin[, o form[ rutean[ =i una „valah[“. Rutean[, aceasta ]nsemneaz[ forma slavon[; prin urmare a trebuit s[ existe o ciorn[ ]n limba rom`neasc[. Ciornele acestea ]n rom`ne=te se v[d foarte bine prin h`rtiile lui Petru +chiopul. }nainte ]ns[ de acestea existau =i altfel de ]nsemn[ri. }n Socotelile Sibiului, la ]nceputul secolului al XVI-lea, se vorbe=te iar[=i de acte scrise ]n rom`ne=te. +i ]nc[ de la 1521 avem scrisoarea lui Neac=u din C`mpulung, care d[ =tire bra=ovenilor de anumite mi=c[ri ale turcilor: e scris[ ]ntr-o rom`neasc[ perfect gramatical[. Iat[ at`tea cazuri de ]ntrebuin\are a limbii rom`ne=ti ]n acte scrise p`n[ la 1550. E problema de encoding cu diacriticele... Am observat și eu stilul lui Iorga de a adăuga în coada de obicei "pentru ca doamne doamne", dar asta era cam norma savanților și în occident pana pe atunci (vezi și pe newton care când nu a mai găsit explicații științifice a băgat-o la fel cu doamne doamne). Daca dai la o parte stratul asta rămâne partea importantă. Tot extras din cartea asta vorbește de Gramatica limbii române a lui ienachita Văcărescu de la 1787. Când am căutat-o am găsit câteva pagini (poze) în alfabetul slavon dar se putea desluși limba română. Dacă găsești ambele forme cred ca te vei descurca mai departe. http://tiparituriromanesti.wordpress.com/2...vacarescu-1787/ This post has been edited by spy_oh_joy1389: 13 Jul 2014, 00:16 |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Mulțumesc. Într-adevăr, asta ar fi o idee bună - să caut o carte în ambele versiuni și să le compar.
![]() Am mai găsit ceva și aici, în caseta din dreapta jos. Problema e că nu prea reușesc să match-uiesc literele. De exemplu, în linkul tău, prima literă din stînga sus nu-mi dau seama ce e, că nu seamănă cu nici una din listă. Din ce-am mai citit, se pare că nu prea existau norme și că sînt diferențe de la o carte la alta. ![]() |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Pai pare a fi un "O" mare stilizat cum vedem și la alte scrieri vechi. Vezi în a doua poza ca e același cuvânt iar forma lui e diferita:
http://tiparituriromanesti.files.wordpress...arescu-1787.jpg De taica... Caligrafia era tehnică și arta. Costau cărțile mai mult decât o casa și erau prinse în lanțuri în biblioteci (cel puțin pana au descoperit hârtia și tiparnita ca scriau pe piei de animal). Apropo, dacă știi și italiană poate ne faci și noua un rezumat al asteia ca tare curios sunt ce zice ![]() https://market.android.com/details?id=book-GQQcAQAAMAAJ This post has been edited by spy_oh_joy1389: 13 Jul 2014, 09:22 |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
VladSoare |
![]()
|
Într-adevăr, acum înțeleg cuvîntul, și uitîndu-mă din nou la prima imagine îmi dau seama că scrie "observații". Dar nu mi-aș fi dat seama dacă n-aș fi văzut-o pe a doua.
În mod curios, dacă în prima imagine litera ț este clară, în a doua a folosit simbolul pentru "ci", ca și cum ar fi scris "observacii". ![]() Încep să cred că scrierea era cam aproximativă și că trebuie să mai faci și deducții. ![]() Nu știu italiană. Doar engleză și germană. Și mai am ceva amintiri de franceză din școală, destul de sumare. ![]() |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
un tutorial cum sa aduc si sa inscriu o masina noua din Hamerica. ce taxe de transport, vamale, tva etc se platesc?
This post has been edited by b76bgaarh: 16 Jul 2014, 13:20 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Cine imi recomanda si mie in zona Moeciu , Bran unde sa mananc bine, civilizat si la costuri decente ?
Am rezervat o camera in moeciu de sus si cum nu are mancare trebuie sa mananc prin alte parti. Nu e problema daca ma plimb un pic cu masina. |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
Bwwlan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.600 Joined: 16 September 09 From: .de, ex Cluj ![]() |
La "costuri" nu poti manca, fiindca mancarea e un bun, nu un serviciu si drept urmare, are "pret"
![]() |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline "Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous |
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.172 Joined: 13 October 06 ![]() |
|
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Bwwlan pentru mine este un cost, daca tot ai simtit nevoia sa spui ceva mai bine o facei cu o utilitate
mircea - vroiam ceva pe raza moeciu bran , nu pana in brasov ![]() This post has been edited by L!nuX: 19 Jul 2014, 10:15 |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Poti incerca la pensiunea "Un baiat si o fata" ... preturi foarte mici la mancare si foarte multe ingrediente le folosesc din propria gospodarie.
E chiar la intrare in Bran pe dreapta (Tohanul Nou), cum vii de la Rasnov. Eu mereu ma opresc acolo si mananc. |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
Cea mai buna pizza ever, la intrarea in Bran, dinspre moeciu, sub castel.
|
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Unde gasesc un cabriolet de inchiriat pentru weekendu' asta?
Ceva din clasa lu' SLK. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
Stie sau a auzit cineva de un atelier care executa centuri de siguranta auto dupa modelul original?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.549 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Unde fac si eu un polish ca lumea de faruri + folie dupa?
Ma intereseaza locuri testate, ca asa de gasit am gasit pe net, chiar si aproape de casa si pret bun. Ceva recomandari? |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
Lex Luthor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.112 Joined: 25 April 05 ![]() |
DCM Design. Eu am facut polish+folie acolo si a iesit excelent. Despre pret nu stiu ce sa-ti spun pentru ca am facut un pachet mai complex si nu stiu cat a fost pretul pentru faruri. Dar poti sa suni sa intrebi.
This post has been edited by Lex Luthor: 10 Aug 2014, 16:49 |
--------------------
----
----
---- ---
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.549 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Cam departe de mine, dar prefer sa fac cativa km daca dau de un serviciu de calitate.
Multumesc! ![]() |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
un program/aplicatie pntru rotit o filmare facuta cu telefonul.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
Dacus_Malus |
![]()
|
![]() OM Group: Members Posts: 757 Joined: 24 July 07 From: Brasov / Rasnov ![]() |
Ce este si unde gasesc piesa din poza?
E un condensator normal? Sau un condensator "special" ? Il pot inlocui cu orice condensator de 80 microfarazi? multumesc. Attached thumbnail(s) RIMG0394.JPG ( Size: 1.07mb ) Number of downloads: 236 |
--------------------
Toyota
Prius 2
2006 Toyota Prius 1 - 2002
Autorulota Citroen C25 SanRemo - 1990 |
|
b76bgaarh |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
pedroo23 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 10 December 08 From: Bucuresti ![]() |
Tutun vrac de unde cumpar si eu ? Multumesc
|
--------------------
Megane
II - Combi
2004
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Okazii.ro garla. Eu de acolo iau.
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu nevoie sa sudez o bucata subtire de inox de 1mm. 2-3 afturi sunt de ajuns.
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
vallixx |
![]()
|
Daca era o intrebare si nu o afirmatie, DA, sunt de ajuns daca nu ai solicitari mecanice prea mari.
|
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Este ptr silencerul de la toba.. in principiu ar fi doar suflul gazelor, insa am inteles ca la 1mm grosime este f putin probabil sa se poate suda (poate doar in mediu de argon). Ma gandeam la Poxipol ptr metal daca rezista... Lungimea pe care ar trebui sa o sudez ar fi 1cm.
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Atunci sudeaz-o la Deva, doar se știe că acolo e mediul lui argon...
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
UXE |
![]()
|
In sept ajung pe la Deva
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
vallixx |
![]()
|
Sudeaz-o, e putin 1mm da' merge, tre sa o faci cu grija sau sa te duci la un meserias.
La 1 mm, diferenta intre a suda sau a taia.....e mica. |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
Dezmembrari pentru Bora pe langa capitala?
O cutie 6+1 m ar interesa,1,9 diesel. |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
D-Ice |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 826 Joined: 27 June 10 ![]() |
QUOTE(UXE @ 19 Aug 2014, 08:53) Este ptr silencerul de la toba.. in principiu ar fi doar suflul gazelor, insa am inteles ca la 1mm grosime este f putin probabil sa se poate suda (poate doar in mediu de argon). Ma gandeam la Poxipol ptr metal daca rezista... Lungimea pe care ar trebui sa o sudez ar fi 1cm. Nu merge decat sudata in TIG si din cate stiu nu prea se gaseste instalatia asta pe toate drumurile. La 1mm nu stiu cat o sa reziste sudura la temperaturile si socurile din evacuare. |
--------------------
.
.
. „Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 17:14 |