Consum Megane 1.5 dCi
![]() ![]() ![]() |
Consum Megane 1.5 dCi
reno-vladimir |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 30 August 05 ![]() |
|
||
-------------------- [COLOR=blue]Megane Estate 1.5 dci 80cp, clima[/COLOR]
|
|||
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Am zis fara Baneasa pentru ca m-am gandit la drumuri la Metro, Selgros, zona Mobexpert, etc... unde ai ocazia sa mergi mai mult fara sa stai la semafoare, mai iesi pe DN1... etc. E o diferenta intre Baneasa si centru - Romana - Unirii - Drumul Taberei, etc. Acolo se intampla aglomeratii de iti vine sa musti din volan, stai si de 4-5 ori la un semafor, se merge incet, etc.
Si mie mi se pare ca e cam mult sa consume 8 litri, ce nu am mentionat insa e ca asta e un consum inregistrat in prima suta de km de la resetarea calculatorului, deci cifra este destul de inexacta, adica mai trebuie sa parcurg ceva km ca sa ajunga la o valoare apropiata de consumul real. Si cum drumul de acasa la birou sau invers este suficient de scurt ca sa nu se incalzeasca complet motorul pe frigurile astea... rezulta super consum. Despre stilul de mers ce sa zic, recunosc ca nu imi place sa merg subturat, dar nici nu o calc cat e motorul rece. Insa dupa ce se incalzeste o mai pisc cate putin, ca de aia e masina, sa alerge ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
morph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 17 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Si tu? Si eu o mai calc, mai ales zilele astea ca se incalzeste imediat.
vladimir, o sa consume mai putin cand vine vara, cand o sa mergi ca tataie cu ea si cand vei ocoli zonele aglomerate din oras (daca mai exista asa ceva). Chestia aia cu 'se mai lasa' se incadreaza in zona miturilor. Probabil se mai lasa (ce? nu imi dau seama) dar clar nu o sa simti ceva la consum. Chiar ieri ma uitam pe niste diagrame de consum la motoarele diesel si cele pe benzina si la ambele consumul minim era in zona de turatie minima a vitezei in care se rula. |
-------------------- fost posesor de Megane II Hatch 1.5dCi 80cp
A-klasse 1.5 CVT 2006 VW Polo Happy 1,2 HTP 2006 |
|
Floppy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 400 Joined: 28 September 05 From: BRASOV ![]() |
Eu zic ca nu e mult, avand in vedere conditiile de trafic. Eu traversez zilnic Bucurestiul de la sud la nord, 12 km in circa 50 minute (medie). In plus, in perioada respectiva, motorul nu reusea sa se incalzeasca (cred ca mai mult timp pierd la semafoare decat in mers).
In zilele "normale", fara frig, consumul e cam cu 1 l mai putin, la medie. In concluzie, asta e consumul meu. Vad ca si Padre e tot cam pe acolo, Vladimir la fel... 5,8l/100 km, in Bucuresti, dati-mi voie sa nu-l cred, mai ales cu frigurile care au fost. Nici daca mergeai in continuu de dimineata pana seara (cu motorul cald). Apropos, ai consumat un plin intr-o saptamana, in Bucuresti (ai facut 750 km)? Eu nu am reusit sa consum nici macar 20 de litri in 8 zile... |
--------------------
Renault
Clio 1.5 dCi
- PH10RXB
2005 Extreme I love my car!!!
|
|
ady_sdv |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 30 January 06 ![]() |
Depinde fiecare cat merge.Plec dimineata inainte de ora 7.(e mai liber) din Apusului catre Massa apoi Bragadiru, inapoi Massa si Apusului.Si eu ma sperii cati Km fac pe zi.Treaba asta o fac in fiecare zi.Am ajuns deja la 30.000 in 7 luni si ma gandesc cu groaza la revizie.Imi mai salta astia vreo 10 mil.
Apropos de consum, crede-ma, daca pleci inainte de 7 de acasa e mai liber si sigur iti consuma mai putin.Fa un test. |
--------------------
Renault
Megane
2005 1.5dCI Megane 1.5 dCI 80 CP Confort Expression, 2005
|
|
Floppy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 400 Joined: 28 September 05 From: BRASOV ![]() |
Bine domne', daca tu crezi ca Bragadiru se compara cu drumul Berceni - Aviatiei...
Apropos, Bragadiru nu e in Bucuresti. Ziceai ca ai facut consumul DOAR in Bucuresti. Si MASSA pe unde mai e? Pe centura? Daca vorbesti de consum in Bucuresti, atunci vorbeste de Bucuresti nu de Bragadiru. Fara suparare. |
--------------------
Renault
Clio 1.5 dCi
- PH10RXB
|
|
morph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 17 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Carcotas mai esti Floppy.
La urma urmei tot Bucuresti e pana iesi din el. (nu vorbesc de Bragadiru acum) Ca unii merg intr-o zona mai putin aglomerata ca altii, spaga lor la urma urmei. Totusi, un consum cu pana la 40% mai mare decat declara producatorul tot e mult. |
|
Floppy |
![]()
|
Da, sigur. De la Apusului pana la "placa" pe care scrie ca se termina Bucurestiul sunt vero 4-5 km (cu indulgenta). Dupa aceea iesi pe centura si mergi vreo 10 km pana in Bragadiru. La fel si la intoarcere. In cazul asta, consumul e MIXT si nicidecum "IN ORAS".
|
--------------------
Renault
Clio 1.5 dCi
- PH10RXB
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Asa e, sunt de acord cu Floppy. Oricum noi vorbeam de zone aglomerate din Bucuresti, zone in care scoti o viteza medie de 15-17 km/h.
Azi dimineata (7.30) am facut si eu un drum Piata Victoriei - Metro Otopeni - Floreasca si mi-a scazut consumul mediu pana la 6.8% ![]() ![]() Oricum temeperaturile au mai crescut asa ca scade si consumul. Si parca se bucura si masina de caldura, zau asa. Apropo, un pic off-topic, maine am de lucru cu Fabia 1.9 TDI 90 CP, sa mai prind niste senzatii tari ![]() ![]() later edit: parca-s beat, temperaturile au crescut de fapt, nu au scazut, multumesc de atentionare, stie el cine ![]() |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Fabia?!
![]() |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
padre |
![]()
|
Da, Fabia, rupe asfaltul mult mai bine ca un Megane 2 1.5 dCi 80 CP, crede-ma. Era un topic despre diferentele intre dCi, TDI, HDI si multijet si explicam acolo. Aici nu e locul, suntem off-topic rau de tot.
|
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
morph |
![]()
|
145km prin oras, 6,5% consum.
Adevarul e ca i-am facut si prin zone destul de libere, dar si i-am dat talpa cu ocazia incalzirii. Parca altfel merge la 4k de ture ![]() (A nu se intelege ca a mers numai asa si in blana am obtinut acest consum. Nu de alta, da multi extrag doar partea de fraza la care are de comentat si pierd ansamblul problemei. ![]() padre, tu ma speri cu fabia aia, probabil ca senzatia de rupere vine din raspunsul turbinei (dezavantajul turbinei fara geometrie variabila-delayul la accelerare). De curiozitate, cu un 1.5 100cp ai testat? |
|
padre |
![]()
|
morph, pai sa te iau la un drive-test sa vezi cum e, serios se misca bine de tot. Nu e foarte stabila la viteze mari (pe la 140 km/h pe autostrada incepeam sa nu ma mai simt asa de sigur, asta poate si pentru ca eram in deplasare in interes de serviciu si nu am chef sa-mi risc pielea prea tare pentru altii, vorba aia.) dar la plecari de pe loc si mai ales la accelerari puternice din a 2 a in sus, ma impresioneaza. Nu am incercat cu 1.5 dCi 100 CP, mi-ar placea insa, si mi-ar placea si 1.9 dCi 120 CP, asta cred ca se potriveste super pe Megane.
Acum sigur ca nu se compara cu 350Z, spre exemplu, care a fost cea mai sportiva masina pe care am condus-o asta-vara la evenimentul Nissan, dar orisicat... avand in vedere ca e diesel si doar 90 CP, repet, ma impresioneaza. Azi dau o tura cu ea ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
MiB |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 18 September 05 ![]() |
Am aflat ce consumuri ati scos, hai sa vedem care a fost recodu minim care ati reusit sa il scoateti.
Al meu e de 3.7l/100 km pe o distanta de 200 km , doua persoane + portbagajul plin + rezervorul plin, 100km in Romania, 100km in Ungaria. |
--------------------
Renault Megane
Estate
2005 1.5 DCI Renault Megane II Estate full option, 1.5 dci 80 CP
|
|
reno-vladimir |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 30 August 05 ![]() |
Si daca vorbim de minim, cum e maximul?
La mine, in ultima 150 km, media se ridica spre 8,5-8,7%. ![]() Mai sper ca a inghetat calculatorul, cu frigurile astea, ca daca nu, nici benzinarele nu mancau chiar asa! RV ![]() |
-------------------- [COLOR=blue]Megane Estate 1.5 dci 80cp, clima[/COLOR]
|
|
sorin |
![]()
|
pilot de renault Group: Members Posts: 883 Joined: 15 November 04 From: Lebbeke,Belgia ![]() |
QUOTE(padre @ Feb 2 2006, 03:57 PM) Da, Fabia, rupe asfaltul mult mai bine ca un Megane 2 1.5 dCi 80 CP, crede-ma. Era un topic despre diferentele intre dCi, TDI, HDI si multijet si explicam acolo. Aici nu e locul, suntem off-topic rau de tot. Padre,stii cum e?Trage ea bine dar cred ca pe tine te induce in eroare un pic si zgomotul impresionant al TDI-ului care este foarte prezent in habitaclu ![]() Ca o comparatie,1.9 dCi cand accelerez nu imi da o senzatie de rupere de asfalt(300 Nm) dar cand vad masinile din spatele meu devenind tot mai mici ma linistesc.Explicatia este ca dCi-ul nu isi face prezenta in habitaclu. Deocamdata la TDI m-as baga doar de la 3 litri in sus.Sunt offtopic?Scuze |
--------------------
MEGANE 2 1,9dCi
--ESTATE
--octombrie 2004
|
|
![]()
|
|
![]() *** Big Daddy *** Group: Members Posts: 755 Joined: 5 February 05 From: ...pe aici, pe dincolo, pe peste tot... ![]() |
QUOTE(padre @ Feb 2 2006, 04:57 PM) Da, Fabia, rupe asfaltul mult mai bine ca un Megane 2 1.5 dCi 80 CP, crede-ma. Era un topic despre diferentele intre dCi, TDI, HDI si multijet si explicam acolo. Aici nu e locul, suntem off-topic rau de tot. Nu mai este, a fost inchis de un moderator "mai binevoitor". |
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2005-dCi/80cp Clio Bicorp Dynamique 1,5dCi/80CP, Bleu Odissee, Full Options (15.06.05)
VW Polo 1,4 TDI PD/105CP, Attractive, chiptuning by TCM Turbo (24.10.05) |
|
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
din cate observ.. titlul topicului e "consum 1.5 dCi 80CP" ..
orice altceva decat titlul.. e offtopic.. corect? This post has been edited by claus: 5 Feb 2006, 12:52 |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
catalin-2002 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 12 November 05 ![]() |
Salutare tuturor.
Consum Bucuresti7,3-7,5 in perioada de iarna,afara Bucuresti -Alba Iulia via Pitesti(130-140km/h)-Valea Oltului(70-110km/h)- Sibiu(70-140km/h) total 352Km =19,5Lt=~5,3Lt/100km.Nu am turat motorul mai mult de 3500-3600rot/min. Megane 1,5dci,80cp,trei adulti+bagaje~=300kg incarcatura |
--------------------
Renault
Megan2 1,5 Dci
2005 SOLD Laguna 3, 2.o dci , 150 cp ,2008, full option |
|
darem |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 19 January 06 From: Constanta ![]() |
Ma uimiti si umiliti in acelasi timp cu aceste consumuri.......5.3?????????? eu am facut ieri un drum pana la ploiesti dus intors si nu a scazut sub 5.7 cu o medie de 37-38km/h!!!!!!!!! 2 persoane cu o geanta mica de voiaj! De unde un consum asa mare nu mai inteleg .....ca stiu ca nu am mers mai mult de 130km/h si in putine locuri chiar!!!
|
--------------------
renault megane
SEDAN
2005 PRIVILEGE
|
|
padre |
![]()
|
Hei, nu mai sare nimeni cu nkiste cifre? Sau sunt prea mari si va ingroziti sa le scrieti?
![]() ![]() Eu nu reusesc sa scad sub 7.4, 7.3 l/100km in ultima perioada, am aprox. 350 km parcursi de la ultima resetare a compului - aprox. 1 saptamana si jumatate in urma - parcursi numai in Bucuresti, aglomeratie, frig, etc. Dupa ce se incalzeste motorul o turez si eu, uneori si spre 4000 rpm, dar de obicei pana pe la 3000 - 3500... poate si de asta sa fie asa ridicat, lasand la o parte temperaturile scazute. A, viteza medie este in jur de 17-18 km/h - asta inseamna aglomeratie (cea mai mica viteza medie am avut 15-16 km/h). Cei care vin cu viteze medii de peste 20-22 km/h inseamna ca nu merg in aglomeratii prea mari, de unde si posibilitatea de consumuri mai reduse. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
sorin1967 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 29 March 05 From: Bacau ![]() |
Mai "iertati-ne "un pic ca de cum dau berzele, iar ne omorati.....
![]() |
--------------------
ML
350
- BC-35-SDS
2013 MERCEDES ML 350 BLUETEC , TOT ALL INCLUSIVE
MEGANE 2.2 1,9 DCI ALL INCLUSIVE Nu-mi pare rau ca sunt roman, ci ca altii sunt... |
|
morph |
![]()
|
Eu am 4,9 consum mixt. Nu am tinut cont cat am mers afara si cat in buc.
Nu uitati ca atunci cand dati drumu la caldura, masina pune ac-ul automat pe on (chiar daca nu e aprins becul de la buton) pana cand temperatura motorului trece de prima gradatie a indicatorului. (ac manual) |
|
richie |
![]()
|
The Right Member Group: Members Posts: 661 Joined: 17 January 06 ![]() |
De vreo cateva luni, folosit cu precadere in Bucuresti,(maxim 1000km afara) neresetat computerul de loc, imi arata 6.3. Rar s-a dus mai mult de 6.5
|
--------------------
Honda Accord /
Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T
-
|
|
casper |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 481 Joined: 9 September 05 From: militari pe stanga ![]() |
io am ajuns pe la 7,4 azi ca nu mai suia dealu de la cotroceni unu cu o dubita si unu cu un papuc fix in acelasi loc (tractiune spate ambele), si am facut un drum de nici juma de ora intr-o ora juma. pana acu iarna n-a sarit de 7 si fac zilnic naveta militari via ministeru transporturilor intre orele 7 juma si la 4 cand plec de la servici. io zic ca-i destul de bun iarna asa consum. la vara mai vb cand astept scaderi sub 6 la suta cu aeru dat drumu.
|
--------------------
MEGANE
SEDANE
2005 megane sedan expresion 1,5 dci 80 cai - martie 2005
|
|
tzk |
![]()
|
membru cu megane Group: Members Posts: 208 Joined: 20 December 05 ![]() |
6,5% la ultimii 1500 km, din care 80% in oras.
am facut multe drumuri scurte cu motoru rece, dimineatza si seara. la drum in afara orasului, 4.2 % This post has been edited by tzk: 28 Feb 2006, 19:41 |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Expression
1,5dCi 80 2005
|
|
Raymondo |
![]()
|
![]() Just Member Group: Members Posts: 62 Joined: 29 May 05 From: Ploiesti ![]() |
la mine a ramas batut in cuie la 5,7%. Nu am mai resetat compu de 1200 de km din care 800 sunt facuti de DN1 Buc-Ploiesti si retur si reatul in oras.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.5 dCI
- PH04ZOP
2005 Influence Renault Megane Influence Sedan 1.5 dCI Rouge Vif
|
|
Lioncosti |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 23 January 06 ![]() |
Ca si consum cred ca ar fi interesant sa se specifice de fiecare dintre voi ce indica calculatorul la drum intins la diferite viteze. Megane sedan dci 80 cp.
La mine cel putin, acum pe timp de iarna pe autostrada la max. 110 km/h am un consum de 4.4 (chiar daca pare ciudat cand ma duc spre Pitesti consumul este undeva la 5.5%, cred ca este din cauza curentilor de aer), la 120km/h e un consum de 5.5%, la 130 sare la 6% dupa care creste cu 0.5% la fiecare 10km/h in plus. La 170 parca a ajuns la 8.9%. Am sa mai verific odata. Sincer mi se pare cam mult la viteze de peste 130 km/h pt un diesel. Daca nu depasesti cele 2500 de ture in perioada de rodaj poti ajunge si la o medie de 4.9 daca rulezi mai mult in afara orasului. Poate ar fi interesant sa spuneti si ce tip de motorina folositi. |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.5 dci 80cp
2006 M II fara facelift Confort Privilege
|
|
alx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.001 Joined: 11 March 04 From: Bucuresti, Berceni ![]() |
autostrada buc pitesti este in panta. se urca de la buc la pitesti.
la fel si ploiesti - comarnic. |
--------------------
Mitsubishi
Outlander 1
- varies
2.0 benzina Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet... |
|
darem |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 19 January 06 From: Constanta ![]() |
Ultimii 1700km aproximativ....6.1l/100km.....viteza medie 31km/h......mers cam 60%oras(ultimii 200 in buc ieri!!!) si 40% afara.....afara mers peste 130km/h!!!!!
|
--------------------
renault megane
SEDAN
2005 PRIVILEGE
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 14:44 |