Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...
![]() ![]() ![]() |
Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...
luck33ro |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
|
||
--------------------
**
|
|||
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
QUOTE(PaulT @ 8 Oct 2011, 12:52) @ PhilipMorris - Este atat de greu de priceput ca un cauciuc apt sa ruleze pe zapada trebuie sa aiba inscriptionat pe el M+S, M.S , M&S? Inscriptionare care trebuie sa apara si pe cauciucul dedicat rularii in conditii de iarna si pe all season-uri. Asta conform directivei europene(care este cea de mai jos, nu cea pusa de tine, care este o directiva de modificare a 92/93 CEE): http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUri...992L0023:RO:PDF Da luati omu in balon, nu joaca ![]() Eu cred ca orice cauciuc este apt sa ruleze pe zapada. Ai totala dreptate. Aici insa este vorba de oameni nu ca tine, care ai rationament. Ci de oameni care amplaseaza radare in localitati cu trei case in speranta ca agata ceva. Deci nu incerca sa imi explici cat de bune sunt pneurile M+S in sezon rece. Eu chiar cred ca sunt bune. Asta nu te absolva in cadrul legislativ. Daca ai vazut vreodata cauciucuri de iarna, vei observa ca este o vizibila diferenta intre ele si cele M+S, M&S, mad and snou, etc. Legea cere cauciucuri de iarna. Nu cred ca te intereseaza catusi de putin cat de bune sunt cauciucurile tale de iarna, ci cat de legal circuli. Ca pana anul asta multi de pe aici mergeam cu pneuri de vara iarna si ne laudam ca sunt mai bune decat toate cauciucurile mixte, M&M, N&D, etc. Cauciucuri pentru zapada, cum specifica in normative, nu inseamna in veci cauciucuri de iarna, cum cere noua lege. Sper sa ma insel. ![]() |
--------------------
MK2
Black panther, sexiest hatchback ever
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Da, te inseli. Si nu, nu te ia nimeni in balon. Pentru a fi conform legii cauciucurile trebuie sa aiba pe ele inscriptionata una din urmatoarele: M + S, M.S, M&S. Este extrem de simplu. De vazut, te asigur ca am vazut cauciucuri de iarna de multi ani,
![]() "Nu cred ca te intereseaza catusi de putin cat de bune sunt cauciucurile tale de iarna, ci cat de legal circuli." Citeste legea, citeste directiva europeana(care este SINGURA care defineste tipul de cauciucuri necesar), lasa toate articolele de speriat lumea scrise de toti retarzii prin media si vei vedea ca este foarte simplu totul. Ca vad foarte clar ca nu ai priceput absolut nimic din ce ai citit. Sau continua sa ceri de la fabricant certificate de conformitate, printeaza-le si tine-le in acte si da-te de ceasul mortii ca nu esti in legalitate . ![]() |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ionutblv @ 8 Oct 2011, 11:16) Lucrez in sistemul juridic si asta e nimic pe langa ineptiile care sunt debitate de alti colegi din sistem. Trebuie sa ne obisnuim sa alegem cu grija sursele de informare. Azi am citit OUG 195/2002 republicata inclusiv legile/ordonantele recente de modificare OG 5/2011 + L 161/2011 si NU MAI EXISTA TERMEN. Asta e clar! |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
luck33ro |
![]()
|
QUOTE(luck33ro @ 8 Oct 2011, 12:58) Voi chiar nu stiti cat de incompetente sunt autoritatile noastre? FIecare interpreteaza textul de lege dupa propriul interes. Problema e ca fiind incompetenti si angajati pe baza de relatii, spagi, nepotisme habar nu au nici macar limba romana, d`apai sa inteleaga un text juridic. Exista departamente juridice, metodologice in cam toate instititutiile astea bujetare si aia sunt praf si pulbere, iar faptul ca stau pe un salariu de mizerie acolo, spune tot despre ei! Sunt interesati sa frece duda, sa ia o spaga si sa se dea persoane importante. Desigur primul lucru la care se gandesc ei cand apare ceva nou e cum sa isi bata joc de contribuabilii nesimtiti care ii platesc asa de prost! ![]() Eu nu lucrez in sistem, dar ma lovesc aproape zilnic de el... E mai tare ca Zidul Berlinului ![]() |
--------------------
**
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(ionutblv @ 8 Oct 2011, 11:09) Anvelopele all seasons in legislatia romaneasca Incepand cu data de 1 noiembrie echiparea cu anvelope de iarna a autovehiculelor va fi obligatorie. Desi sunt acceptate si cele all seasons, acestea trebuie sa respecte o serie de reglementari. Ordonanta de Guvern 5/2011 interzice conducerea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei fara anvelope de iarna, cu retinerea talonului auto si amenda de pana la 4.000 de lei. Asadar, incepand de luna viitoare toti soferii vor fi obligati sa isi echipeze masinile cu anvelope de iarna sau all-seasons. Cei care aleg cauciucurile all seasons trebuie sa fie atenti la o serie de elemente, altminteri se pot trezi cu amenzi, daca ingreuneaza circulatia. Pentru a fi conforme, acestea trebuie sa aiba scris pe cartea de identitate “Mud” plus “Snow” (noroi plus zapada – n.r.) si sa prezinte cateva semne distinctive (un fulg de nea si o creasta alpina). Certificatul de conformitate va fi eliberat de catre service-urile auto unde soferii isi schimba anvelopele. Detinerea si eliberarea certificatului de conformitate al anvelopei all seasons sunt reglementate printr-o directiva CE, despre care comerciantii ar trebui sa stie. Potrivit legislatiei in vigoare, cauciucurile de iarna sunt obligatorii in perioada 1 octombrie – 1 martie. Neechiparea cu anvelope de iarna, precum si cu lanturi in cazul vehiculelor de transport marfa de peste 3,5 tone si a celor de transport de persoane cu peste noua locuri atrage retinerea talonului auto si a unei amenzi cuprinse intre 2.500 si 4.000 de lei. Altul de la Drumuri si Poduri care-si da cu parerea! Vorba lu' Moromete al batrin, pe ce te bazezi? Un act normativ, ceva de felul asta, care-i obliga pe baietii de la "montat+echilibrat" sa-ti dea tie certificat de conformitate, gasim? Si pe astia cine ii declara competenti sa confirme? Neuronul singuratic? |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Aia de la "Dumuri si Poduri" inca nu au deschis gura, ala e de la ARR (aripa Golescu).
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Spune ma ca bulevardu', sa nu creada cineva ca-i vorba de vreun partid nou.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
De fapt M+S vine de la match+snow=mâzgă+zăpadă
![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
sau ue + secs ?
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Ma uit la stiri si vad ca sunt 10 cm de zapada la Predeal...
Sunt curios daca o sa se dea vreo amenda pentru lipsta cauciucuri iarna... Teoretic ar putea f. bine. |
--------------------
VW Passat
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
in buc deja ar fi temperatura de guma de iarna ,acuma wtf. presimt ca iar o sa avem 30 de grade in decembrie
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
|
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Executron |
![]()
|
Legea 161/2011 care a aprobat OG 5/2011 care modifica OUG 195/2002 a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 503 din 14 iulie 2011, deci e in vigoare
![]() |
--------------------
VW Passat
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Si atunci la 1 noiembrie ce se intampla ? Ca data asta o vad peste tot pe unde e vorba de subiectul asta.
|
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Executron |
![]()
|
La 1 noiembrie se poate intampla orice, numai ca n-are legatura cu obligativitatea cauciucurilor de iarna.
Fa rost de OUG 195/2002 LA ZI, verifica art. 102, alin 2, pct. 28. Nu mai exista interval. Daca azi ninge si tu ai cauciucuri de iarna esti pasibil de contraventie. "„28. conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna, iar in cazul autovehiculului de transport marfa cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto, fara ca acestea sa fie echipate cu anvelope de iarna pe rotile axei/axelor de tractiune sau fara a avea montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante certificate;”. " This post has been edited by Executron: 9 Oct 2011, 10:12 |
--------------------
VW Passat
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Din LEGE:
ART. IV Prezenta ordonanta intra in vigoare la 15 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, cu exceptia prevederilor art. I si ale art. II pct. 4 si 5, care vor intra in vigoare la data de 1 noiembrie 2011. Restul cititi aici. E tare greu de citit legea, nu... |
--------------------
-
-
-
|
|
Executron |
![]()
|
Scuze, ai dreptate! Mereu uit sa citesc dispozitiile speciale de intrare in vigoare.
|
--------------------
VW Passat
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Vedeti nu confundati cauciucurile toate anotimpurile plus inscripatia m + s asa cum sunt navigatoarele 2.
Cele de iarna de exemplu dunlop care au inscriptia m+s si pe langa mai e desenat creasta de munte in care e inclus si fulgul de nea ... eu cred ca la acestea se referea astia care comenteaz la radio tv ![]() Desi in lege se spune ca pe cauciuc daca e trecut m+s / m.s /ms sunt acceptate iar acuma astia de la rar si politie invart lega dupa bunul lor plac... Ce se fac cei de anu trecut care nu au creasta de munte si fulgul inclus ... ci doar fulgul de zapada cum sunt de ex frigo 2 parca ??? |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
rs09 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 22 November 09 ![]() |
Nu va mai speriati de toti care vorbesc aiurea pe cauciuc trebuie sa fie M+S si atat nici un simbol in plus sau in minus, poate doresc sa modifice iarasi legea ca la anul sa mai cumparam un set de cauciucuri cu M+S si nu mai stiu cate simboluri pe el.
djasu82 Debica Frigo 2 au M+S si fulgul de zapada cu creasta de munte. |
--------------------
renault
symbol 1.4 8v
2008
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Nu stiu dar cu pdlisiti la putere multe legi sunt facuta dupa ureche nerespectate de nimeni si nici de cel care aplica legea .
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
lenafnafets |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 4 May 05 ![]() |
Eu am Debica Navigator 2 si are insemnele M+S si cele patru semne fulg de nea, stropi de ploaie , soare si polei. Sunt bune?
|
--------------------
Dacia
Logan Ph1/ Logan Ph2
04-Laur 1,4 Rosu Passion/08-Laur 1,4 Gri Platine
- B-XX-XXX / B-YY-YYY
|
|
maryus_83 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.067 Joined: 14 April 05 From: Brasov ![]() |
Sunt bune dpdv legal. Dar ca si performante lasa de dorit.
|
--------------------
Dacia/Reno
Logan Ambition 1.5 dci 70cp/ Kangoo 1.5dci
'08/'12 Don't forget kids... the more you post the bigger your penis is.
|
|
luck33ro |
![]()
|
Sunt unii pe aici care nu cauta performanta pe soselele noastre de rahat. Daca voiam performanta imi puneam anvelope profi la o masina de raliu si ma inscriam la unul prin Alaska
![]() |
--------------------
**
|
|
lenafnafets |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 4 May 05 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan Ph1/ Logan Ph2
04-Laur 1,4 Rosu Passion/08-Laur 1,4 Gri Platine
- B-XX-XXX / B-YY-YYY
|
|
metrix4you |
![]()
|
![]() Pasionat de Solenza Group: Members Posts: 505 Joined: 13 March 07 From: Giurgiu ![]() |
eu folosesc Debica Navigator 2 de 4 ierni si se comporta foarte bine. recunosc ca nu sunt exact ca si un cauciuc de iarna , dar pentru cine merge putin pe o zapada nu prea mare , sunt foarte bune.
pe cauciuc scrie M+S si petru simboluri : stea , soare , ploaia si polei. Banuiesc ca sunt acceptate , nu ? oricum eu o sa ma duc sa fac ITP-ul saptamana asta si o sa intreb si la aia |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Rapsodie
- Gr-03-EGV ... doar eu si "Solnitza" mea ...
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Pentru mine ceva este de-a dreptul incredibil... Din doua in doua posturi se precizeaza clar ca daca au inscriptionate M + S / M.S / M&S cauciucurile sunt conforme cu descrierea din directiva CE si tot din doua in doua posturi apare cineva care intreaba daca e ok cu M+S....
![]() This post has been edited by PaulT: 9 Oct 2011, 17:27 |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
metrix4you |
![]()
|
![]() Pasionat de Solenza Group: Members Posts: 505 Joined: 13 March 07 From: Giurgiu ![]() |
pe mine m-a speriat un singur lucru ( poate am interpretat eu gresit). am inteles ca nu este suficient sa scrie doar M+S , ci sa apara si fulgul si creasta de munte. doar cand apar aceste 3 insemnari cauciucul ar fi bun.
in cazul meu scrie M+S si apare fulgul , dar nu si creasta. repet , pentru ca un cauciuc sa fie acceptat trebuie sa apara unul din cele 3 semne ? sau merge si cu M+S si fulg , fara creasta. Acum o alta intrebare. daca am cauciucurile astea pe masina , si sa zicem ca sunt acceptate , pot sa circul fara probleme ? sau imi trebuie un certificat de la un service , in care sa scrie ca pot sa circul cu ce cauciucuri am eu pe masina |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Rapsodie
|
|
PaulT |
![]()
|
Ai citit legea? Sau doar articole scrise de idioti pe bloguri ?
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
metrix4you |
![]()
|
uite aici am citit:
http://www.agenda.ro/news/news/47423/anvel...-de-amenda.html iar citatul pe care nu il inteleg: "Expresia anvelope all-seasons este generala. Sunt considerate de iarna anvelopele care pe langa expresia M plus S (Mud plus Snow) trebuie sa aiba si anumite semne, respectiv, un fulg de nea si o creasta alpina." deci: ajunge doar M+S si fulgul de nea ? sau trebuie astea doua si creasta de munte. Debica Navigator 2 are doar M+S si fulgul , dar fara creasta de munte Daca ai un link catre lege ... poti sa-l pui This post has been edited by metrix4you: 9 Oct 2011, 17:56 |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Rapsodie
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 03:56 |