Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...
![]() ![]() ![]() |
Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...
rtBK |
![]()
|
||
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|||
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
are cineva directiva aia europeana sa vedem ce zice si ea?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(rtBK @ 27 Jan 2011, 12:16) Pai conform definitiei din Codul Rutier, bicicletele nu sunt considerate autovehicule. Si nici mopedele. Deci cu scuterul ai voie sa te plimbi cu cauciucuri de vara ... This post has been edited by Tamango: 27 Jan 2011, 13:25 |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
janos |
![]()
|
![]() User Group: Members Posts: 613 Joined: 24 January 11 From: Tg Mures ![]() |
QUOTE(Tamango @ 27 Jan 2011, 13:13) ....deci si la motociclete ... Eu tocmai am renuntat la 2 roti...si nu din cauza iernilor din RO cat a accidentelor. Personal cred ca nu trebuie extins la motociclete acesta lege pentru ca doar maxim 2% din motociclisti (cei care livreaza pizza) circula iarna si nu sunt un pericol precum cei care merg cu gemurile inghetate sau pietoniii care sar in fata nostra. Sunt ei mai sariti de pe fix vara insa destul de intelegatori iarna. |
--------------------
CMF-C/D
Renault–Nissan–Mitsubishi Alliance
2015
- MS 2 cifre 3 litere Life is a bitch. Arguing with the mods is allowed, winning an argument against the mods will get you banned.
|
|
shteffanivlad |
![]()
|
![]() Membru cu ESP/ASR Group: Members Posts: 691 Joined: 2 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Si cum o sa se deruleze un eveniment de control dinasta in trafic?
- Buna seara, v-am oprit sa ma uit la cauciucuri... - Da, va rog! - Aolo, sunt pline de noroi, nu se vede nimic... Si aici ce face, te pune sa le speli sau da el cu manseta?! ![]() |
--------------------
Renault
Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi
Ianuarie 2008 / LMSE
- B-81-LXV iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon |
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Te amendeaza pentru noroi pe anvelope, zic eu.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
directiva europeana identifica anvelopele de iarna dupa marcajul M+S.
vreo alta directiva unde sa fie mentionate, fulgul si muntele? http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUri...992L0023:RO:PDF aici aveti directiva. This post has been edited by b76bgaarh: 27 Jan 2011, 13:25 |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
a fost invitat pe tvr o data un politist si a explicat cum vor identifica anvelopele.
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
b76bgaarh |
![]()
|
ma doare la bascheti ce zic ei. avem o legislatie care sa identifice ce si cum? ca tanti ministareasa o dadea in sus si in jos cu inscriptia M+S. iar directiva asta identifica si ea doar M+S.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Sa vezi acum anunturi servicii inscriptionari anvelope ... ce mare smecherie sa pirogravezi o bucata de cauciuc ? O sa apara si o gramada de anvelope fake etc, romanul e maestru la chestii din astea ...
This post has been edited by Tamango: 27 Jan 2011, 13:44 |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
|
|
shteffanivlad |
![]()
|
![]() Membru cu ESP/ASR Group: Members Posts: 691 Joined: 2 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Pe ale mele nu este M+S... In spiritul legii trebuie sa ma duc acum sa dau iar 2500 pe inca 4 care au M+S pe ele... Sa vezi graba pe mine acum!
![]() |
--------------------
Renault
Ianuarie 2008 / LMSE
|
b76bgaarh |
![]()
|
pai tu ce ai pe ele? de fapt ce marca/model ai?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Mie mi se pare hazos cum au calculat ei viitoarele incasari de TVA. Cateva milioane de auto ori atata pret mediu anvelope si aplicat TVA, ne ies 500 milioane. De parca toate masinile care circula acum au doar anvelope de vara si vor da in gasca navala la echipat.
Din ce vad in trafic in Bucuresti, cred ca spre jumatate DEJA AU anvelope de iarna. |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
shteffanivlad |
![]()
|
Michelin Alpin A4
![]() |
--------------------
Renault
Ianuarie 2008 / LMSE
|
lenafnafets |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 4 May 05 ![]() |
Eu am Debica Navigator. Sunt allseason? Pe ele sunt desenate fulg+picaturi+soare+inca ceva si scrie M+S
|
--------------------
Dacia
Logan Ph1/ Logan Ph2
04-Laur 1,4 Rosu Passion/08-Laur 1,4 Gri Platine
- B-XX-XXX / B-YY-YYY
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Am citit ordonanta, am citit directiva (diagonal) si regulamentul 30 UNECE (tot diagonal http://www.unece.org/trans/main/wp29/wp29regs/r030r3e.pdf )
Concluzia: 1. Anvelopele de iarna sunt cele cu "M+S" (3.1.5 The inscription M+S or M.S or M&S in the case of a snow tyre; ). Cele cu fulguletul si muntele sunt "superioare", sunt pentru conditii "mai grele" 2. Obligatorie prezenta anvelopelor de iarna doar pentru "drumurile publice acoperite cu zăpadă". E discutabil deja daca un drum dezapezit, pe care au trecut plugurile (cum e acum in Bucuresti pe arterele principale) este "acoperit cu zapada". |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Daca are vreo importanta:
M+S vine de la Mud + Snow |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.067 Joined: 11 February 04 ![]() |
Pana la urma trebuie sa mergi cu anvelope de iarna de la 1 nov la 1 martie?
Sau trebuie sa mergi cu ele cand e drumul inzapezit? De exemplu, anul trecut eu am pus cauciucurile la inceput de noiembrie si erau cam multe grade. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Cand e inzapezit. Nu e nici o incadrare temporara.
Pe principiu ca ar trebui si vara in anumite conditii (la Balea lac de ex) |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
Tamango |
![]()
|
Bun ... pe cand legea obligativitatii anvelopelor de vara ... vara ?
![]() |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.067 Joined: 11 February 04 ![]() |
Bun Klaus.
Daca e 1 ianuarie, e uscat pe jos si am all-season nu imi poate face nimic, corect? Intreb fiindca una din masinile din familie nu iese niciodata pe zapada / gheata / polei deci nu are nevoie de iernoase. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
Thor1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
QUOTE(dizzy @ 27 Jan 2011, 15:50) ...nu iese niciodata pe zapada / gheata / polei deci nu are nevoie de iernoase... Problema e ca inteleg faptul ca respectivele anvelope se folosesc atunci cand temperatura ambientala scade sub 7 grade, indiferent daca e zapada/gheata/polei. This post has been edited by Thor1983: 27 Jan 2011, 15:53 |
--------------------
Mazda
6
2017 Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
|
|
dizzy |
![]()
|
Thor, merg de niste ani cu anvelope de iarna. Sunt cu adevarat utile pe sosea uda, gheata si zapada.
Pe asfalt uscat rece nu e asa o maaare diferenta. De exemplu iarna poti sa prinzi si zile cu 10-12 grade si soare afara. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
colibaverde |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 15 September 10 From: Chisinau ![]() |
In MD anvelopele de iarna sunt obligatorii din 2010, in perioada 1-5 dec. politia a dat doar avertismente, nu te opreste nimeni sa verifice daca ai anvelope corespunzatoare sau nu, in schimb in caz de accident, chiar daca nu esti vinovat, poti sa inhati niste puncte de penalizare si amenda, iar asig. casco/rca s-ar putea sa spuna "pa" despagubirilor (asiguratorii au modificat contrcatele si au introdus clauza cu anvelopele de iarna).
Cam 80% circula cu masini echipate corespunzator, cei care nu avut bani - si-au luat anvelope sh sau noname-uri chinezesti. Din vorbele unui politiai de la circulatie - numarul accidentelor grave a scazut, insa s-a marit nr accidentelor usoare (gen zgaraieturi, aripa infundata) si au mai multa treaba decat anul trecut fiindca asigurarile nu-ti primesc dosarul daca nu ai proces-verbal de la politie, chiar daca este vorba despre daune minore. |
--------------------
Renault
Megane
2004, 1.5 dCi, Break, Grandtour Expression
- AK 931
|
|
rtBK |
![]()
|
QUOTE(shteffanivlad @ 27 Jan 2011, 14:46) Pe ale mele nu este M+S... In spiritul legii trebuie sa ma duc acum sa dau iar 2500 pe inca 4 care au M+S pe ele... Sa vezi graba pe mine acum! ![]() QUOTE(shteffanivlad @ 27 Jan 2011, 15:02) pozele de pe google arata ca exista M+S pe alpin A4... my2cents... In cazul in care va luati allseason luati in asa fel incat sa aiba si M+S si muntele cu fulg ca sa dormiti linistit. This post has been edited by rtBK: 27 Jan 2011, 16:46 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Adi86 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 322 Joined: 28 July 08 From: Lausanne, Switzerland ![]() |
@colibaverde - exact asa ar trebui sa fie si in Romania. Exceptia o face faptul ca la noi nu sunt obligatorii in conditii meteo adecvate (drum uscat, etc.).
Nu inteleg ce se comenteaza atata. Si exact asa vor actiona si asiguratorii. Si politia. Se vor da avertismente. Nu cred ca sta nimeni la marginea drumului cand ninge de 3 zile sa caute semne pe gumele lui X sau Y. In schimb daca se produce accidentul, normal ca se va lua in considereare si existenta gumelor de iarna. Daca-i frumos afara, spor la condus cu gume de vara chiar si in Decembrie. @Thor 1983 - indiferent daca e uscat pe drum, e mult mai bine cu gume de iarna. Astea au o compozitie mult mai moale care la temperaturi joase isi pastreaza proprietatile (adica nu devin "tari" ca cele de vara) si iti asigura un franat mult mai bun. |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2008
|
|
buge |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 144 Joined: 3 July 05 ![]() |
Stiti cumva unde as putea gasi in Bucuresti pt dimensiuna 165,70R13 :
Goodyear Vector 4Seasons sau vredestein quatrac 3 M-am saturat de debica nav 2 , parca as incerca si ceva mai de top.Sau orice alt cauciuc premium din categoria all seasons 165-70-R13, bine inteles cu inscriptia M+S ca sa fim si in concordanta cu OUG. Pt dimensiunea asta la categoria toate anotimpurile n-am nici un fel de optiuni. ms, |
--------------------
Solenza
Confort
2005
- AG-XX-XXX
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
|
--------------------
...
...
...
|
|
buge |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 144 Joined: 3 July 05 ![]() |
ms frumos am cautat si eu pe google,
treaba sta in felul urmator: nu exista dealer good-year in ro , se aduc pe comanda din afara . in ro nu sunt pe stoc.(pe langa pretul lor se mai adauga si taxe de curierat) |
--------------------
Solenza
Confort
2005
- AG-XX-XXX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 23:13 |