Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...
![]() ![]() ![]() |
Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...
YRX |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.045 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|||
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
daca iar lasati pe ultima suta...da o sa umfle preturile pentru ca exista cerere. Cumparati din vara sau in cel mai rau caz dati comanda.
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Eu zic sa asteptati macar pana vedeti aberatia in Monitorul Oficial.
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
Adi86 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 322 Joined: 28 July 08 From: Lausanne, Switzerland ![]() |
Mie mi se pare o initiativa cat se poate de corecta.
Obligatia anvelopelor de iarna va fi valabila de la inceputul lunii noiembrie pentru circulatia pe drumuri acoperite cu polei, zapada sau gheata. "Sanctiunile pentru nerespectarea acestei reglementari se vor aplica atunci cand autovehiculele vor circula pe drumuri acoperite cu gheata, zapada sau polei". De ce sa fie aberatie? Nu ninge, perfect, iesi cu masina echipata cu gumele de vara in cazul in care nu-ti permiti/nu ti-ai cumparat gume de iarna. In acest caz nu se aplica sanctiuni. Ninge, perfect, iesi la drum doar echipat. In felul asta nu blochezi traficul si nici nu reprezinti un pericol ridicat pentru ceilalti participanti. |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2008
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Este corect.Parca asa este si in Austria; dar momentan ascultati ce spune xcss..
|
--------------------
------
------
------
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Citind faimoasa ordonanta am ramas cu mai multe nedumeriri legate de modul de aplicare. Termenii sunt de-o ambiguitate infantila si nu prea inteleg insistenta de a permite "controale la sediul firmelor" (???).
Oricum, atata vreme cat madam' ministresa face afirmatii legate de TVA incasat in urma vanzarilor, am serioase relativ la seriozitatea intregii afaceri si mai ales eficienta din punctul de vedere al securitatii. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
xcss |
![]()
|
Sa ma explic: din punctul meu de vedere, citind ce vor domnii, introducerea obligativitatii anvelopelor de iarna de la 1 noiembrie este o aberatie.
|
--------------------
-
-
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Anvelopele de iarna-s bune, dar nu tin loc de deszapezirea drumurilor. Si cu ele poti ramine in drum, nu la fel de repede si usor, dar poti ramine. Mai depinde si de talentele personale.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
ca sa ramai blocat din cauza nedezapezirii, zapada trebuie sa ajunga pana pe la jumatatea grilei de aerisire. Evident ca mai conteaza si cum e zapada, dar in zapada abia depusa poti circula fara probleme.
This post has been edited by rtBK: 27 Jan 2011, 09:32 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
iarna sau all-season. eu am all season si nu au munti pe ele(doar cele 4 anotimpuri intr-un chenar mic)... scrie doar M+S mare... o sti militianul sa interpreteze? ca la ce specimene am intalnit in ultima vreme ma indoiesc foarte tare... oricum am vazut ca amenda e lejera..2500-4000 lei
![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
rtBK |
![]()
|
daca nu are snowtire.gif s-ar putea sa ai surprize.
QUOTE Tires marked "M + S" (Mud and Snow), or "all season" tires that do not have the peaked mountain with snowflake symbol, may provide safe performance in most weather conditions, but are not designed for snow and ice-covered roads. This post has been edited by rtBK: 27 Jan 2011, 09:41 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
posibil
![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
rtBK |
![]()
|
uite cum am eu in chenar pe clio.
http://www.tyrereviews.co.uk/images/tyres/...or_4seasons.jpg dar nu prea conteaza pentru ca nu este o iconita omologata ca sa reprezinte un standard pentru ceva anume. |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
sorin1983 |
![]()
|
am vazut si muntele
![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
|
|
rtBK |
![]()
|
ti-am pus mai sus ce trebuie sa ai pe anvelopa si ce vor cauta politistii.
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
sorin1983 |
![]()
|
am vazut
![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Tot e bine ca nu trebuie sa avem anevelope de iarna pe carosabil uscat.
|
--------------------
-
-
-
|
|
rtBK |
![]()
|
crezi ca nu vor exista abuzuri?
![]() |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Adi86 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 322 Joined: 28 July 08 From: Lausanne, Switzerland ![]() |
Nu cred ca vor exista abuzuri...In cel mai rau caz, daca ai anvelope all-season ia factura cu tine. Si asigura-te ca scrie pe factura "anvelope all-season".
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2008
|
|
rtBK |
![]()
|
nu conteaza ce scrie pe factura...
![]() |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
de cand se aplica? in austria parca este recomandat si obligatoriu doar in zona muntoasa.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Anvelopele pentru toate anotimpurile trebuie sa aive inscriptionat M+S sau M.S sau M&S . Se aplica din noiembrie.
|
--------------------
-
-
-
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
QUOTE(xcss @ 26 Jan 2011, 20:18) Apare stai fara grija, probabil chiar azi daca nu a aparut deja. Eu am observat ca de fapt, e chiar ok "aberatia" asta de lege. Sa ma explic. 1. Nu scrie nicaieri in textul ordonantei vreo perioada anume. 2. Scrie ca este obligatorie echiparea cu anvelope de iarna NUMAI pe carosabil acoperit cu zapada/gheata/polei. 3. Scrie ca nu ai voie cu lanturi pe uscat sau pe polei. Doar pe zapada, iar ptr. peste 3.5t e obligatoriu. Deci nu obliga intr-o anumita perioada fixa sa ai cauciucuri ci obliga sa ai DOAR cand e zapada/gheata/polei. Din punctul meu de vedere e PERFECT! Nu ai bani de caucioace si ninge, lasi masina acasa. Asa scapam de cei care fac patinaj artistic...sper... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
xcss |
![]()
|
As vrea si eu, daca nu e cu suparare, numarul HG/OG/OUG sau textul integral.
|
--------------------
-
-
|
|
Sp!ke |
![]()
|
![]() Membru dreptaci Group: Members Posts: 421 Joined: 13 October 07 From: Bucharest ![]() |
@dantes. si noi pe cine mai injuram acum?
|
--------------------
Dacia
Logan MCV 1.5 DCI 77kw & Logan 1.4 MPI 55kw
2007/2009 Laureate Renault Logan... by Dacia...
|
|
CGDBZ |
![]()
|
|
--------------------
-
-
-
|
|
xcss |
![]()
|
Multumesc. Asa-i cand te iei dupa ziaristii lu' peste. Cine mai face ca mine, ca mine sa pateasca
![]() This post has been edited by xcss: 27 Jan 2011, 11:51 |
--------------------
-
-
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Deci din cate inteleg eu, pentru camioane, se poate circula pe zapada, cu cauciucuri de vara dar cu lanturi, fara sa incalci legea ? Pentru ca este acolo un mare "si/sau" ...
![]() This post has been edited by Tamango: 27 Jan 2011, 12:05 |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
Adi86 |
![]()
|
Pai:
1. Gumele de iarna sunt obligatorii pe zapada, gheata, polei. Ca pui si lanturi, e problema ta. 2. Lanturile sunt interzise pe drum uscat sau cu doar cu polei. => indiferent daca ai lanturi sau nu, neavand gume de iarna pe zapada, iei amenda ![]() Cam asta am inteles eu. LE: Na, bine ca editezi...credeam ca te referi la autoturisme pana in 3.5 tone This post has been edited by Adi86: 27 Jan 2011, 12:06 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2008
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Adi86 @ 27 Jan 2011, 12:05) Scuze, am observat ca m-am exprimat ambiguu, apoi am vazut ca ai raspuns. Mai am o intrebare: motocicletele ... pun cauciucuri de iarna sau nu ? Legea se refera clar la autovehicule, deci si la motociclete ... ![]() This post has been edited by Tamango: 27 Jan 2011, 12:13 |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 05:07 |