Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

58 Pages « < 14 15 16 17 18 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...

Andyno
post 12 Nov 2010, 23:48
Post #451

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti.

am pus si eu la hilux anvelopele de iarna. le-am cumparat in 2007 odata cu masina....pot sa am si mama anvelopelor de iarna ptr ca fuge de fund daca nu esti atent de faci 360 grade imediat...deobicei am 4 saci de nisip a cate 50 kg fiecare in bena.

cand este polei sau gheatza cu zapada merg 4x4 dar nu trebuie sa depasesc 50 km/h...

fata anvelopele originale se simte diferenta chiar si 4x2 sau 4x4.

This post has been edited by Andyno: 12 Nov 2010, 23:52

Attached thumbnail(s)
DSC00720.JPG ( Size: 248.51k ) Number of downloads: 626
Imag043.jpg ( Size: 374.02k ) Number of downloads: 621

--------------------
Dacia 1310, an 99'. Toyota Hilux D4D 170 CP 2007. Dacia 1310, an 20' injectata.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
rodi
post 13 Nov 2010, 08:38
Post #452

Membru autentic

Amendati pe ce baza legala ? Pe o ordonanta care va iesi ? S-o vedem si noi, inainte de a se vorbi oficial ! Hartia suporta orice smile.gif

Puneti lanturile sa iesiti din patinaj...

This post has been edited by rodi: 13 Nov 2010, 08:54

--------------------
--- --- --- - ---
E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
+
testike
post 13 Nov 2010, 10:17
Post #453

Membru autentic

From: Cluj

Am gasit si eu topicul multumita lui klaus si l-am citit aproape tot.
Nu inteleg de ce nu se vorbeste mai multe despre cauciucurile all season?

Din cate am inteles sunt legale, pentru ca au si ele insemnul de "fulg de nea" sau "m&s", poate cineva sa imi spuna daca am inteles gresit?

Mie mi se par cea mai buna solutie, mai ales pentru majoritatea care nu fac asa multi km.
Eu folosesc de 15 ani/200mii km numai all season, si nu am ramas niciodata impotmolit, si nu am avut accident. Nici nu cred ca am incurcat pe nimeni, de obicei depasesc alte masini, pe mine poate ma depasesc 2-3 / 100km.

Eu sunt multumit de cum merg anvelopele all season, si cred ca daca unele de iarna sunt mai bune, diferenta oricum nu este foarte mare, conteaza si priceperea soferului, si la o adica avem si lanturi - pe care iar nu le-am folosit niciodata.

Cand ninge eu personal sunt mai ingrijorat sa nu blocheze soferii de TIR soseaua. Am inteles ca e o practica comuna la ei, atunci cand nu mai pot sa urce, trag masina si blocheaza drumul. Asa se aduna mai multe masini, si vin mai repede sa curete drumul. La ultimul drum spre Borsec, cand era ceva zapada, eu mai putea urcam destul de usor si cu 40-50 pantele, si erau deja oprite cateva tiruri in drum.

LE: Ce ziceti cat va trece pana cand va apare o afacere gen vanzare de autocolante cu simbolul m&s sau fulg de nea , ce se pot lipi pe cauciuc? Sau i-am dat o idee la careva? biggrin.gif

This post has been edited by testike: 13 Nov 2010, 12:27

--------------------
Mazda 3 2018 Prestige 2009 1.5 DCI 85CP Ambition 2004 1.6 MPI
+
luck33ro
post 13 Nov 2010, 21:49
Post #454

Membru autentic

Daca ai M+S pe allseasonsuri inseamna ca esti legal. Autocolantele nu functioneaza fiindca trebuie sa fie stantate literele din fabria pe cauciuciu... tongue.gif

--------------------
+
segcm
post 13 Nov 2010, 21:53
Post #455

... Entertainer

From: UE

QUOTE(rodi @ 13 Nov 2010, 08:38)
Puneti lanturile sa iesiti din patinaj...
*

Ai mers vreodata pe un drum troienit si nedeszapezit nici macar dupa o sapt , sa nu se deosebeasca strada de sant?
Te asigur ca nu faci nimic cu lanturile.

testike - soferii de TIR nu blocheaza strada ca vor. Un astfel de vehicul, derapeaza mult mai usor decat un vehicul fara remorca. Cand remorca "pleaca", e greu spre imposibil de redresat iarna (uneori si vara). Dupa mine si camioanele ar tb sa aiba gume de iarna pe toate rotile.

--------------------
Renault Grand ESPACE - 2.0 dci Automat 2012 Initiale Paris - ** *1 ***
Fara semnatura
+
rodi
post 13 Nov 2010, 22:04
Post #456

Membru autentic

QUOTE(segcm @ 13 Nov 2010, 21:53)
Ai mers vreodata pe un drum troienit si nedeszapezit nici macar dupa o sapt , sa nu se deosebeasca strada de sant?
Te asigur ca nu faci nimic cu lanturile.

Nu m-ai inteles, puneti lanturile pe profilul anvelopelor si daca nici asa nu puteti iesi, ce pretentii poti avea la anvelopa...
(ceea ce spui tu este un caz dupa o saptamana, nedeszapezit... ceva extrem... Poate sa nu mearga nimic acolo... Ne pierdem in detalii.

Nu scrie de remorci in ordonanta.

--------------------
--- --- --- - ---
+
segcm
post 13 Nov 2010, 23:23
Post #457

... Entertainer

TIR-ul e compus din cap tractor si remorca.

"ceea ce spui tu este un caz dupa o saptamana, nedeszapezit... ceva extrem... Poate sa nu mearga nimic acolo... Ne pierdem in detalii." - E un drum judetean care leaga peste 10 comune + satele aferente. Mi se pare normal ca atunci cand parcurg acel drum sa nu dau telefoane la toti sa vad daca au dat baietii cu lama sau sa chem rudele cu tractoare sau cai sa ma scoata din nameti. In alte tari chiar mai nordice nu se intampla.

This post has been edited by segcm: 13 Nov 2010, 23:28

--------------------
Fara semnatura
+
rtBK
post 14 Nov 2010, 00:03
Post #458

Unique like everyone else

From: Bucuresti

in alte tari nordice poti sa lasi masina larg deschisa ca nu iti fura nimic, dar na.. noi suntem in romania si trebuie sa suportam consecintele

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
luck33ro
post 14 Nov 2010, 08:29
Post #459

Membru autentic

Corect. Stiti balada Mioritei, nu? Ne incadram in schema fara probleme icon_mrgreen.gif

--------------------
+
doctoru1980
post 14 Nov 2010, 10:53
Post #460

Membru autentic

QUOTE(claudiu.manda @ 12 Nov 2010, 17:57)
Link

Se pare ca doar obligativitatea a cazut, amenzile pentru blocarea drumului au ramas...

"În circa 30-40 de zile, va fi adoptată o Ordonanță, astfel încât, în cazul în care vor fi conducători care vor bloca aceste drumuri din cauza faptului că nu sunt echipați cu anvelope de iarnă vor fi amendați și vor plăti tractarea autovehiculelor. Ministrul a decis, în urma argumentelor noastre pertinente, să retragă proiectul de Ordonanță actual de pe site, urmând să fie refăcut în urma discuțiilor cu sindicatele și patronatele", a declarat președintele Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), citat de Agerpres. "
*

Salutare tuturor,

Am permis din 1998 si pana acum sincer nu am vazut cazuri in care cineva sa fi blocat drumul (sa fi ramas inzapezit) din cauza ca nu a avut anvelope de iarna. De fiecare data cauza a fost necuratarea drumului de catre autoritati. Practic ei acum incearca sa se "scoata" oarecum si sa ne spuna ca de fapt ei isi fac treaba dar noi suntem aia rai ca nu avem masinile dotate cu anvelope de iarna... Mi-e o scarba maxima de guvernantii astia!!! Totusi se pare ca prostia nu a atins nivelul maxim si au facut ceva cat se poate de normal zic eu, anuntand ca abia in noiembrie 2011 se va aplica aceasta ordonanta.

--------------------
-8861 Logan/1300 2006/1972 - CharlesioNig
https://vgruk.com/ - visit vgruk
+
rodi
post 14 Nov 2010, 11:02
Post #461

Membru autentic

QUOTE(segcm @ 13 Nov 2010, 23:23)
TIR-ul e compus din cap tractor si remorca.

"ceea ce spui tu este un caz dupa o saptamana, nedeszapezit... ceva extrem... Poate sa nu mearga nimic acolo... Ne pierdem in detalii."  -    E un drum judetean care leaga peste 10 comune + satele aferente. Mi se pare normal ca atunci cand parcurg acel drum sa nu dau telefoane la toti sa vad daca au dat baietii cu lama sau sa chem rudele cu tractoare sau cai sa ma scoata din nameti. In alte tari chiar mai nordice nu se intampla.
*

I se ordona sa puna numai la axa motrice deci, si la celelalte remorci ale masinilor...
Detalii, importante.

--------------------
--- --- --- - ---
+
eXtenSion
post 14 Nov 2010, 11:08
Post #462

Membru autentic

Doctoru1980>

Si mie mi-e scarba maxima ca gunvernantii astia ai unei tari cu un buget de rahat si vai de capul ei sa nu poata deszapezi toate drumurile, mai ales pe viscol si mai ales cand sunt camioane blocate pe-acolo ca nici plugul n-are loc sa treaca. Mi-e scarba si de guvernantii altor tari gen SUA, ca si acolo am vazut cum raman inzapeziti oamenii doar datorita autoritatilor atat de incompetente ce nu pot controla natura si zapada. Scursuri ce sunt!

Cel mai tare mi-e scarba de idiotii astia ce fac filme despre care ar fi diferenta dintre anvelopele de vara si de iarna, cand de fapt autoritatile sunt de vina pt tot!

Mi-e scarba ca exista anvelope de iarna cand eu merg iarna cu anvelope de vara la fel ca unul ce are anvelope de iarna pt ca sunt sofer adevarat, nu ca alti soferi de care mi-e scarba.

--------------------
facebook groups e mult mai naspa decat un forum
+
rtBK
post 14 Nov 2010, 11:15
Post #463

doctoru: ai fi surprins sa afli ca zapada poate sa fie peste proiectoarele de ceata si sa poti merge linistit cu anvelopele de iarna. Asta asa pentru inceput...

mie mi-e scarba de "profesionistii" de pe strazi care se cred deasupra tuturor si ne pun viata in pericol.

--------------------

Trek Valencia
+
luck33ro
post 14 Nov 2010, 13:28
Post #464

Membru autentic

--------------------
+
segcm
post 14 Nov 2010, 16:24
Post #465

... Entertainer

rtBK - ai fi surprins ca la zapada de 20-30cm, cu cauciucurile de iarna ai toate sansele sa ramai inzapezit. (nu fac referire la zapada din parcare)

"profesionistii" care iarna stau 85% doar in oras si cand ies (doar DN1, A1 si A2) in exterior au norocul sa fie curat si relativ uscat nu cred ca pot face comentarii despre condusul pe timp de iarna.
Daca cand ai iesit din parcare ti s-au infundat proiectoarele cu zapada nu cred ca e cazul sa zici ca ai rupt nametile cu gumele de iarna. Iesi putin in exterior mai prin judetele Bacau, Brasov, Giurgiu.... pe drumurile judetene dupa 1 zi dupa o ninsoare zdravana si mai vb. Nu toti conducem doar in Bucuresti!
Cand tu aveai 10-12 ani eu daca plecam in exteriorul orasului cu masina cu cauciucuri de iarna, lanturi si 2 lopeti si un sac de veo 20kg de nisip si tot ramaneam impotmolit - chiar si dupa o saptamana de la ninsoare. Pentru mine e clar ca nu prea stii ce se int in tara iarna.
Nu credca e cazul sa tii tu morala ca altii iti pun viata in pericol. Crezi ca daca Doamne fereste la vara intra 1 in tine cu gume de iarna va fi ok?? Eu ma astept ca atunci cand din salariul meu statul isi ia milioane de lei lunar drept taxe, sa se faca unele chestii ( deszapezirea, sa nu se strice bulevardul dupa numai 1 an de la refacerea totala a lui si sa zica ca e din cauza iernii, sa nu fiu nevoit sa schimb elemente de suspensie si directie la masina la fiecare 6 luni... samd)

excl.gif Deci - TU nu intelege gresit! Nu am nimic cu tine sau cu cei ce sustin aceeasi idee. E ok sa avem toti gume de iarna, dar nu e ok sa iti bage 40mil amenda ca ei nu au deszapezit sau sa merg 5 luni pe an ("perioada de aplicabilitate, stabilită între 1 noiembrie și 31 martie, nu corespunde realităților climaterice ale României, fiind suficient de multe intervale, în această perioadă, în care starea drumului nu impune utilizarea anvelopelor de iarnă") cu gume de iarna ca asa cred „alesii” cand stau pe buda. Cred ca ai inteles ideea.
Legea e facuta aiurea, pe genunchi cand statea pe „cacastoare” si de personal ce cred eu ca n-are o treaba cu ceea ce tine de domeniul transporturilor.

Imagineaza-ti (Doamne fereste zic) ca tu echipat legal cu gume de iarna, mergi in Bucuresti, iarna, la un suc (de ex) . La o intersectie ai verde sa zicem dar un pieton da sa fuga pe trecere. Tu franezi violent ca sa-l eviti, dar chiar si cu gumele tale si cu ABS, ESP derapezi si intri relativ usor (30-40km/h) intr-un Audi A6/BMW seria5 (de ex). Asiguratorul va zice ca era gheata si polei si nu il despagubeste pe ala ca nu erai „echipat corespunzator” cu lanturi (de ex). Ai idee ca la un impact cat de mic 30-40km/h ai dauna de peste 300-400mil la masina aia (in cel mai bun caz)? Dar daca faci si victime ce raman cu probleme dupa??? Acum raspunde-mi ai prefera sa dai anual pe un RCA o carca de bani si sa te despagubeasca cum e NORMAL, sau pt urmatorii 5-10 ani sa faci credit si sa-i platesti lu ala reparatiile? Sau mai rau sa platesti tot restul vietii pentru victime?Ia spune-mi tu ce ti se pare NORMAL? Mie normal mi se pare ca atunci cand platesc un RCA sau un CASCO sa nu ma „frece” cu interpretari ale legislatiei desi nu au dreptate. Dar cum noi suntem docili si acceptam tot, asta va fi legal. Iti dai seama ca firmele de asigurari de acum in mod legal vor refuza o mare parte din despagubiri invocand aceasta lege?

Cat despre faza cu TIR-ul – ai idee ca daca un TIR la 60-70km/hfraneaza pe asfalt inghetat sau bruma (nu zic de gheata) „saua”(remorca) ii derapeaza imediat incontrolabil? Daca pentru transportatori se pune problema din pct de vedere financiar, pentru populatie cu masini mici cum se pune ca eu nu inteleg? E criza si pentru populatie si pentru transportatori. Ori alesii ne vor binele ori nu radmasa.gif . Vrea sa ii falimenteze pe transportatori sau pe noi? Ca nici mie nu mi-ar conveni (Doamne fereste) sa dea peste mine TIR-ul echipat legal doar pe rotile motrice cu gume de iarna. Ce e in mintea lor? Raspunsul e simplu: daca ii obliga pe ei, transportatorii – ies in strada. Noi, populatia inghitim tot. Dupa mine ar fi ori toti cu gume de iarna la TOATE rotile, ori toti numai la rotile motrice. Sa vezi amenzile cum curg si stirile la TV „X-ulescu” a derapat ca n-avea lanturi, lopatica si nisip – si a blocat toata strada etc... Daca oprea fraierul inainte si dadea cu nisip, isi monta lanturile, nu mai derapa ca boul.

PS - "în majoritatea țărilor europene, cu excepția țărilor nordice, măsura are caracter de recomandare" - sa inteleg ca noi suntem mai Europeni ?
Mai exista posibilitatea ca toti sa stam cu masinile parcate si sa nu le utilizam in perioada mentionata si care nu defineste iarna.

„Succesuri!”

This post has been edited by segcm: 14 Nov 2010, 16:42

--------------------
Fara semnatura
+
rtBK
post 14 Nov 2010, 16:30
Post #466

fara sa incep vreo controversa iti zic simplu... nu.

--------------------

Trek Valencia
+
luck33ro
post 14 Nov 2010, 18:49
Post #467

Membru autentic

Ce e de comentat atat? Legea era necesara, anul asta nu se aplica amenzi, chestia cu lanturile e aplicabila camioanelor. Asiguratorii trebuie si ei sa profite putin de toata povestea asta . Frica pazeste pepenii. Poate ca o sa avem mai putini pepeni sparti cu ocazia asta tongue.gif

This post has been edited by luck33ro: 14 Nov 2010, 18:50

--------------------
+
rtBK
post 14 Nov 2010, 19:31
Post #468

Legea e necesara, dar la orice modificare in romania trebuie sa existe grupul oamenilor nemultumiti... chit ca vorbim de unu ca vrea sa construiasca un mall in care sa foloseasca o cladire care sta in paragina de 20 de ani fix in centrul bucurestiului si arata ca un cur... chit ca vorbim de o lege care pana la urma ajuta la siguranta traficului.

Pe de alta parte sunt oameni simpli care au inteles necesitatea si desi nu au super masini nu au inceput sa urle ci au inceput sa caute ba anvelope mai ieftine, ba anvelope sh. Tot respectul pentru ei.

--------------------

Trek Valencia
+
luck33ro
post 14 Nov 2010, 19:46
Post #469

Membru autentic

Romanul trebuie sa faca putin pe desteptul sa arate ca e buricul pamantului, ca ceilalti sunt tampiti, etc... Si cu toate astea suntem ultimii din UE? Oare d.c.?

--------------------
+
segcm
post 14 Nov 2010, 20:04
Post #470

... Entertainer

QUOTE(luck33ro @ 14 Nov 2010, 19:46)
Si cu toate astea suntem ultimii din UE? Oare d.c.?
*

Ca nu avem cauciucuri de iarna ! wub.gif logic
Stai relax ca de acum va va fi bine si vom fi primii in UE. icon_mrgreen.gif

"Soferii nu sunt obligati sa aibe anvelope de iarna, dar daca vor provoca un accident, vor derapa sau vor bloca drumul vor plati amenzi, precum si cheltuielile de degajare a drumului. Amenzile sunt intre 4 milioane si 20 de milioane de lei vechi. Totodata, in cazul deteriorarii masinii intr-un accident, proprietarii nu vor mai fi despagubiti de companiile de asigurare daca nu au masinile echipate corespunzator", a declarat Anca Boagiu

De ce au scos obligativitatea? Derapajul si accidentul devin "ilegale"? ph34r.gif

This post has been edited by segcm: 14 Nov 2010, 20:16

--------------------
Fara semnatura
+
doctoru1980
post 14 Nov 2010, 20:39
Post #471

Membru autentic

QUOTE(eXtenSion @ 14 Nov 2010, 12:08)
Doctoru1980>

Si mie mi-e scarba maxima ca gunvernantii astia ai unei tari cu un buget de rahat si vai de capul ei sa nu poata deszapezi toate drumurile, mai ales pe viscol si mai ales cand sunt camioane blocate pe-acolo ca nici plugul n-are loc sa treaca. Mi-e scarba si de guvernantii altor tari gen SUA, ca si acolo am vazut cum raman inzapeziti oamenii doar datorita autoritatilor atat de incompetente ce nu pot controla natura si zapada. Scursuri ce sunt!

Cel mai tare mi-e scarba de idiotii astia ce fac filme despre care ar fi diferenta dintre anvelopele de vara si de iarna, cand de fapt autoritatile sunt de vina pt tot!

Mi-e scarba ca exista anvelope de iarna cand eu merg iarna cu anvelope de vara la fel ca unul ce are anvelope de iarna pt ca sunt sofer adevarat, nu ca alti soferi de care mi-e scarba.
*

Ok prietene am inteles... Noi suntem de vina ca ninge si se blocheaza drumurile nu guvernantii ca nu le curata, cum ar fi normal. La cati bani platesc impozit din salariu, nemaipunand la socoteala taxele din benzina, rovienieta, taxa de autostrada s.a as avea pretentia nimima ca drumurile sa fie curatate iarna. Dar poate sunt eu prea pretentios cine stie?
Si eu sunt pentru folosirea anvelopelor de iarna, dar daca este zapada foarte mare sau gheata consider ca asta nu ma va ajuta cu nimic (poate unii dintre voi ati vazut prea multe filmulete in care se arata ca daca ai anvelope de iarna poti face orice cu ele - eventual masina se va conduce singura).
Si in ultimul rand mi-e scarba de astia sarcastici care nu isi pot exprima propria parere dar o critica pe a altora.

This post has been edited by doctoru1980: 14 Nov 2010, 21:07

--------------------
-8861 Logan/1300 2006/1972 - CharlesioNig
https://vgruk.com/ - visit vgruk
+
PaulT
post 14 Nov 2010, 20:51
Post #472

Membru autentic

QUOTE(rtBK @ 14 Nov 2010, 20:31)
Legea e necesara, dar la orice modificare in romania trebuie sa existe grupul oamenilor nemultumiti... chit ca vorbim de unu ca vrea sa construiasca un mall in care sa foloseasca o cladire care sta in paragina de 20 de ani fix in centrul bucurestiului si arata ca un cur... chit ca vorbim de o lege care pana la urma ajuta la siguranta traficului.

Pe de alta parte sunt oameni simpli care au inteles necesitatea si desi nu au super masini nu au inceput sa urle ci au inceput sa caute ba anvelope mai ieftine, ba anvelope sh. Tot respectul pentru ei.
*

Legea este necesara.. Majoritatea soferilor deja isi echipeaza masinile cu pneuri de iarna de destui ani(si eu sunt printre ei) fara sa ii oblige cineva... Aspectul asta chiar nu am vazut sa fie contestat de cineva. Problema este ca legea in forma asta este o imbecilitate. Oricine lectureaza legislatia statelor europene va remarca extrem de usor asta.

QUOTE(luck33ro @ 14 Nov 2010, 20:46)
Romanul trebuie sa faca putin pe desteptul sa arate ca e buricul pamantului, ca ceilalti sunt tampiti, etc... Si cu toate astea suntem ultimii din UE? Oare d.c.?
*

Sigur, probabil cei din UE sau din tarile nordice probabil sunt tampiti, avand in vedere diferentele dintre normele in vigoare la ei si normele a caror aplicare s-a dorit la noi(si vor fi aplicate de la anul). Este normala si aruncarea in spatele soferilor a vinei pentru blocarea drumurilor, si viitoarele probleme cu asiguratorii probabil ca tot normale sunt, caci, daca ai cauciucuri de iarna, probabil ca ai derapat pentru ca nu ai avut lanturi, basculante cu sare si nisip, lama de deszapezire in fata, etc... Legea trebuie sa fie CLARA in toate aspectele ei si sa nu lase portite/porti/usi prin care cei care circula sa fie calcati in picioare de asiguratori, de politie, de cei de la drumuri. Mai pun inca o data link-ul catre regulile aplicate de alte state...sa se gaseasca mai usor diferentele:

http://www.rhinocarhire.com/Drive-Smart-Bl...o-use-them.aspx

Probabil ca la noi e normal sa fie o perioada obligatorie cu doua luni mai lunga decat in Finlanda, e normal sa fii obligat sa ai pneuri de iarna chiar daca sunt 20 grade cu +, desi in majoritatea tarilor pneurile de iarna sunt obligatorii intr-o anumita perioada, DOAR daca se ruleaza in conditii de iarna, etc... Nu e bine ca romanul sa faca pe desteptul, bineinteles, doar oamenii care ne conduc, de un profesionalism desavarsit si care se gandesc cu deosebita abnegatie la binele cetateanului si nu la buzunarul/business-ul propriu, stiu mai bine ce este indicat pentru noi... Romanul trebuie sa fie "mai catolic decat Papa"... Daca aia mai din nordul Europei, cu ierni lungi si adevarate dau recomandari sau obligatii in cazul strict al rulajului in conditii de iarna, ne apucam noi, peste noapte daca se poate sa introducem 5 luni obligatorii indiferent de conditiile meteo, cu amenzi de ar turba si un neamt, si tot felul de alte cretinisme extrem de general precizate(care dau loc la interpretari grosiere) care ar scoate conducatorul auto vinovat de orice, aproape indiferent de echipare, eventual pe principiul "nu ai sapca...".. Doar la noi, in sud-estul EU se stie ca iernile sunt mai grele decat in Finlanda...

This post has been edited by PaulT: 14 Nov 2010, 20:54

--------------------
Dacia/Mitsubishi Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic 2006 Laureate/1973/2008 - B-00-xxx
+
segcm
post 14 Nov 2010, 21:26
Post #473

... Entertainer

QUOTE(rtBK @ 14 Nov 2010, 19:31)
*

Sa ii vezi ce ai sa-i mai respecti pe o mare parte din ei cand or sa mearga si vara cu acele gume ca din saracie o sa-si ia doar un rand de gume de iarna SH.

Bravo PaulT - ai zis-o direct la obiect si intr-un mod f hazliu coolspeak.gif

sofer6.gif E lege facuta sa aduca repede bani la buget - asta nu vad unii "copii". Ei daca si-au luat 4 gume de iarna (poate si alea SH)cred ca vor rupe nametile. Daca e ceva gheata si 5-10cm de zapada peste ai mari dificultati in a pleca de pe loc, sau de a frana - nu vb la manevre de parcare si /sau intoarcere. Sa ii vad pe acesti soferi "tineri" ce zic la niste coborari/urcari ale unor dealuri cum se descurca daca e nedeszapezit. Dar nah, daca iesi din parcare si darami 20cm de zapada cu bara fata crezi ca rupi toate nametile in afara. E simplu sa vb daca ai facut maxim 10mii km in toata viata de sofer.

Nu ar fi mai simplu sa copiem o lege similara din FR sau Germania si amenzile sa fie la nivelul salariilor noastre ?
Cel mai safe iarna e sa avem senile - poate asa vrea Boagiu RO_flag.gif

This post has been edited by segcm: 14 Nov 2010, 21:40

--------------------
Fara semnatura
+
rtBK
post 14 Nov 2010, 21:38
Post #474

prieteni..daca considerati o paguba asa mare anvelopele de iarna... exista anvelope all-season si le stricati planurile marilor smecheri care vor sa scoata bani pe urma voastra.

nu stiu ce va agitati atat cu anvelope de iarna...vara... all season nu va miroase bine sau care e problema? chiar vreau sa inteleg

This post has been edited by rtBK: 14 Nov 2010, 21:39

--------------------

Trek Valencia
+
segcm
post 14 Nov 2010, 21:45
Post #475

... Entertainer

Tu nici acum nu te prinzi ca nu anvelopele de iarna sunt adevarata problema ci legea cu dedesubturile ei. Am exemplificat mai sus . Legea e f neclara si lasa loc de multe interpretari. Chiar de ai gume de iarna tot exista riscul sa iei amenda ca nu aveai lanturi montate, lopata, nisip etc
E "pe principiul "nu ai sapca..."." cum a zis si PaulT
Acum e mai rau ca au zis ca nu-s obligatoare dar daca te prind fara ti-o iei - asta e cea mai tare faza intr-o lege. coolspeak.gif

This post has been edited by segcm: 14 Nov 2010, 21:48

--------------------
Fara semnatura
+
rtBK
post 14 Nov 2010, 21:47
Post #476

le cautati voi acum dedesubturile... daca era sa se aplice legea la sange aveam un trafic superb, dar nu... la noi e haos si asa o sa fie mult timp.

--------------------

Trek Valencia
+
BZN
post 14 Nov 2010, 21:51
Post #477

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

QUOTE(segcm @ 14 Nov 2010, 21:45)
...
Acum e mai rau ca au zis ca nu-s obligatoare dar daca te prind fara ti-o iei - asta e cea mai tare faza intr-o lege.  coolspeak.gif
*

Absolut , asta e si parerea mea. Dam din lac in fantana.

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
+
segcm
post 14 Nov 2010, 22:10
Post #478

... Entertainer

QUOTE(rtBK @ 14 Nov 2010, 21:47)
... daca era sa se aplice legea la sange aveam un trafic superb, dar nu...
*

E ca si cum ai zice: "Daca nu s-ar fura ce tara bogata am avea"
"la ce dracu mai dam cu lama ca oricum ninge iar"
Gandeste-te si tu un pic ca la o factura de deszapezire firma particulara care "face" deszapezirea incaseaza un ban gramada (inclusiv tu si familia ta contribuiti si/sau cotizati). Sunt multi bani incasati pe lucrari ce nu exista si nici nu vor exista.

--------------------
Fara semnatura
+
luck33ro
post 15 Nov 2010, 08:54
Post #479

Membru autentic

Voi discutati aici de fapt pe textul legii, am inteles asta, dar a citit careva ordonanta in forma ei finala? radmasa.gif

--------------------
+
rtBK
post 15 Nov 2010, 10:16
Post #480

QUOTE(segcm @ 14 Nov 2010, 23:10)
E ca si cum ai zice: "Daca nu s-ar fura ce tara bogata am avea"
"la ce dracu mai dam cu lama ca oricum ninge iar"

nu, e ca si cum ai spune ca avem multi soferi praf care nu sunt in stare sa respecte nici o regula si totusi toti au permise.

daca ninge prea tare si viscoleste nu are sens sa dea cu lama... sunt bani aruncati pe geam.

This post has been edited by rtBK: 15 Nov 2010, 10:17

--------------------

Trek Valencia
+
58 Pages « < 14 15 16 17 18 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st May 2025 - 10:32
Dacia