Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...
![]() ![]() ![]() |
Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...
george_scala_2004 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
|
||
--------------------
...
...
...
|
|||
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Deci da!
QUOTE Prima zăpada mai serioasă și prima amendă pentru neechiparea mașinii cu anvelope de iarnă. S-a întâmplat ieri (08.12.2011) în Pasul Gutâi din județul Maramureș. Pe DN 18, la km 17, în apropierea Pasului Gutâi, pe raza județului Maramureș, a fost depistat primul conducător auto, care conducea un ansamblu de autovehicule format dintr-un autotren și semiremorcă, pe un drum acoperit cu zăpadă, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă pe roție axei de tracțiune sau fără a avea montate lanțuri sau alte echipamente antiderapante omologate. Șoferul a primit o amendă de 1.005 lei, echivalentul a 15 puncte de amendă, și i-a fost reținut certificatul de înmatriculare până la echiparea corespunzătoare a autovehiculului. This post has been edited by Markos: 10 Dec 2011, 15:35 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
**
|
|
XtreZz |
![]()
|
![]() Addicted Group: Members Posts: 794 Joined: 28 June 08 ![]() |
Daca am 4 cauciucuri de iarna diferinte itnre ele (marci diferite) dar dimensiunea este cea din talon,voi avea probleme cu politia?
|
--------------------
Seat
Leon
2008 1.9 TDI BXE
- BV 69 XTZ EX: Renault 21 GTD 1986
EX: Vw Golf 3 1.6 Renault Fluence 1.6 DCI Seat Leon 1P 1.9 TDI |
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
cu politia nu- doar cu cei de la rar la o eventuala inspectie
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
Ma3x |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 488 Joined: 25 April 10 From: B ![]() |
Cu umezeala asta am inceput saniusul, anvelope GY ultragrip 7 tocite pana la primul semn - clar trebuie sa schimb cu alt profil, de aderenta si nu de grip :|.
|
--------------------
-
-
-
- - ex. Renault Symbol 1.5DCI 60kw 2007
ex. Megane sedan 2.2 1.5DCI 63kw 2007 ex. Renault Symbol 1.5DCI 47kw 2008 |
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
pai din cate stiu eu grip este echivalent cu aderenta
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(Ma3x @ 13 Dec 2011, 21:04) Cu umezeala asta am inceput saniusul, anvelope GY ultragrip 7 tocite pana la primul semn - clar trebuie sa schimb cu alt profil, de aderenta si nu de grip :|. Tu esti de obicei la fel de inteligent sau acum te-ai gindit ca nu te baga lumea-n seama si trebuie sa semnalizezi cu orice pret? |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
QUOTE(XtreZz @ 13 Dec 2011, 15:31) Daca am 4 cauciucuri de iarna diferinte itnre ele (marci diferite) dar dimensiunea este cea din talon,voi avea probleme cu politia? QUOTE(aleksanders @ 13 Dec 2011, 15:47) eu stiam ca trebuie sa ai 2 cu 2 ( identice pe punti) ... crezi ca politia nu va verifica si asta? au voie sa iti ia talonul si ei ![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
dandee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 13 January 09 ![]() |
eu le am diferite doar pe spate (au dimensiunile din talon), oare sa am probleme cu rutiera tinand cont ca pe fata sunt de aceeasi marca?
|
--------------------
dacia
berlina
1999
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Reciteste postul lui sorin1983.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
adriano94 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 279 Joined: 30 May 09 ![]() |
nu cred ca se ia politia sau rar-ul de tine daca nu ai 4 anvelope de aceeasi marca si chiar daca ar fi toate diferite tot nu ar trebuii sa comenteze,daca am pe spate Pirelli M+S(fara fulg si munte) si pe fata Fulda M+S (cu fulg si munte) asta insemana ca pot lua amenda la un control?
This post has been edited by adriano94: 15 Dec 2011, 23:29 |
--------------------
dacia
1310
2002 Li
- XX 11 NED
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Ultima grija ar fi luarea talonului deoarece daca profilul anvelopelor pe aceiasi punte este diferit anvelopele au aderenta diferita, din aceasta cauza la o franare mai puternica masina nu-si pastreze traiectoria.
|
--------------------
-
-
-
|
|
adriano94 |
![]()
|
Asta in cazul masinilor fara ABS, oricum nu spun ca ar fi bine sa se mearga in felul acesta,daca ai aprox aceeasi uzura pe ambele roti,adaptand si viteza la condtiile de mers si pastrand distanta eu cred ca totul e ok
|
--------------------
dacia
1310
2002 Li
- XX 11 NED
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Si cam ce studii ai tu in domeniu?
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
adriano94 |
![]()
|
nu prea ai nevoie de cine stie ce studii,e suficient sa incerci,iarna trecuta am mers cu a unui prieten si avea rezerva de vara(cam 40% uzura) pusa pe spate dreapta,iar cealata anvelopa de iarna (25-30%),frana brusca la 50Km/h masina s-a dus sanie,dar drept,iar cu un cielo vara la 60-70km/h a fugit spatele.In primul caz masina are ABS.Ce zici iti trebuie studii??
|
--------------------
dacia
1310
2002 Li
- XX 11 NED
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
hai, incercati voi sa ajungeti la concluzii despre adrenta pe drum prin experimente
![]() |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Pirelli sint facute in sau pentru europa. Trebuie sa aibe si fulgul pe undeva. Da-le jos si uita-te si pe dinauntru. Daca e acolo, trebuie sa le pui pe dos.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
yhattori |
![]()
|
![]() * Group: Members Posts: 522 Joined: 18 August 09 ![]() |
QUOTE(adriano94 @ 16 Dec 2011, 00:02) nu prea ai nevoie de cine stie ce studii,e suficient sa incerci,iarna trecuta am mers cu a unui prieten si avea rezerva de vara(cam 40% uzura) pusa pe spate dreapta,iar cealata anvelopa de iarna (25-30%),frana brusca la 50Km/h masina s-a dus sanie,dar drept,iar cu un cielo vara la 60-70km/h a fugit spatele.In primul caz masina are ABS.Ce zici iti trebuie studii?? tu erai bun de meteorolog. |
--------------------
*
*
*
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Doar proastele alea de cauciucuri nu prea stiu carte.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Mrija |
![]()
|
![]() Membru Veteran Group: Members Posts: 671 Joined: 4 June 07 From: Baia Mare ![]() |
Soferul din MM a luat amenda ca s-a luat in gura cu politistul, era un sofer din Mures
|
--------------------
Suzuki
Gsx 750 R
110 cai la 200kg
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
am cautat si eu pe net un loc unde sa depozitez cauciucurile (momentan alea de iarna sint pe hol) si cred ca le voi monta saptamina viitoare (cu toate ca nu sint sanse de ninsoare cu depunere pina pe 31 dec) acum am cautat pe net si am gasit undeva la 150 roni pe un an fara TVA , acuma sa vad care este pretul lor de depozitare cu tot cu jeanta oricum mi se pare un pret destul de decent
ce parere avet sint oferte mai bune pe piata? |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
QUOTE(adriano94 @ 16 Dec 2011, 00:02) nu prea ai nevoie de cine stie ce studii,e suficient sa incerci,iarna trecuta am mers cu a unui prieten si avea rezerva de vara(cam 40% uzura) pusa pe spate dreapta,iar cealata anvelopa de iarna (25-30%),frana brusca la 50Km/h masina s-a dus sanie,dar drept,iar cu un cielo vara la 60-70km/h a fugit spatele.In primul caz masina are ABS.Ce zici iti trebuie studii?? Povesti de adormit copii. Chiar iti trebuie ceva studii asa ca mai studiaza ce face ABS-ul ala la o masina. Sper ca nu sunt multi ca tine pe sosele. |
--------------------
-
-
-
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Din pacate sunt foarte multi....
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
Nu pot sa cred ca inca mai sunt soferi care NU STIU ca 4 cauciucuri de 4 feluri pe o masina si cu 4 grade de uzura diferita pot influenta intr-un mod negativ ditanta de franare ... Astia circula pe drumurile publice si ne pun in pericol pe toti si noi stam si incercam sa le explicam EVIDENTA.
Colegu adriano94, pentru cultura ta generala, chiar si gradul de uzura al amortizoarelor iti determina distanta de franare. Altfel spus ... daca schimbi doar un amortizor din cele de pe fata (REGULA spune ca ele trebuie schimbate impreuna ... la fel cum se face dealtfel si la placutele de franata stanga/dreapta) vei avea o problema in ceea ce priveste eficienta sistemului de franare cu impact si asupra sigurantei deoarece este posibil ca datorita uzurii inegale a amortizoarelor sa intri in deriva cu masina la o franare mai violenta ... Trecand peste aceste aspect, retine ca ANVELOPELE trebuie sa fie neaparat acelasi profil/marca. Daca nu poti sa ai 4 pneuri identice pe masina macar incearca sa le ai identice pe cele 2 axe. Nu intru in detalii cum ca indicaat ar fi ca pneurile sa aiba si acelasi an de fabricatie pentru ca este evident de ce ... Prin urmare colegule ... mai ai de invatat despre circulatia preventiva pe drumurile fascinantei Romanii ... This post has been edited by ionut.tanase: 17 Dec 2011, 10:18 |
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|
adriano94 |
![]()
|
QUOTE(CGDBZ @ 17 Dec 2011, 02:11) Povesti de adormit copii. Chiar iti trebuie ceva studii asa ca mai studiaza ce face ABS-ul ala la o masina. Sper ca nu sunt multi ca tine pe sosele. Sistemul ABS este componenta destinată să prevină blocarea roților la frânare, contribuind la îmbunătățirea capacității și intensității de frânare a vehiculului (permite șoferului să Păstreze controlul direcției și reduce spațiul de frânare). Sistemul ABS intervine in momentul frânării puternice pentru a preveni oprirea bruscă a roților din rostogolire. Blocarea roților pe un drum alunecos determină deraparea autovehiculului fără a mai fi menținut pe traiectoria de mers normal. Senzorii ABS constată riscul de blocare și transmit un semnal către unitatea de comandă care va reduce pentru câteva milisecunde presiunea în instalația de frânare permițând rotația roții. Odată activat elementul ABS face ca pedala de frână apăsată la podea să pulseze. Simțind acest efect unii conducători de vehicule reduc torța de apăsare asupra pedalei de frână și astfel în locul opririi eficiente măresc spațiul de frânare și riscul de accident. QUOTE(ionut.tanase @ 17 Dec 2011, 10:18) Nu pot sa cred ca inca mai sunt soferi care NU STIU ca 4 cauciucuri de 4 feluri pe o masina si cu 4 grade de uzura diferita pot influenta intr-un mod negativ ditanta de franare ... Astia circula pe drumurile publice si ne pun in pericol pe toti si noi stam si incercam sa le explicam EVIDENTA. Colegu adriano94, pentru cultura ta generala, chiar si gradul de uzura al amortizoarelor iti determina distanta de franare. Altfel spus ... daca schimbi doar un amortizor din cele de pe fata (REGULA spune ca ele trebuie schimbate impreuna ... la fel cum se face dealtfel si la placutele de franata stanga/dreapta) vei avea o problema in ceea ce priveste eficienta sistemului de franare cu impact si asupra sigurantei deoarece este posibil ca datorita uzurii inegale a amortizoarelor sa intri in deriva cu masina la o franare mai violenta ... Trecand peste aceste aspect, retine ca ANVELOPELE trebuie sa fie neaparat acelasi profil/marca. Daca nu poti sa ai 4 pneuri identice pe masina macar incearca sa le ai identice pe cele 2 axe. Nu intru in detalii cum ca indicaat ar fi ca pneurile sa aiba si acelasi an de fabricatie pentru ca este evident de ce ... Prin urmare colegule ... mai ai de invatat despre circulatia preventiva pe drumurile fascinantei Romanii ... ai mai uitat presiunea si materialul din care este facut cauciucul le am identice pe cele doua axe,si acelasi grad de uzura,probabil m-am exprimat gresit,eu ma refeream ca la o masina care este echipata cu minimul de sisteme nu prea influenteaza chiar atat de mult o singura anvelopa diferita si in nici in caz nu spun ca ar trebuii sa car trebuii sa avem 4 pneuri diferite,cum ai zis mai sus identice pe cele doua axe mi se pare ok ai dreptate mai am de invatat,cred ca puteati sa ma corectati pur si simplu fara texte de genul "pentru cultura ta generala" etc... PaulT ai dreptate sunt foarte multi,poate si tu esti unul dintre ei(nu toti ne-am nascut invatati) ![]() Multumesc pentru comentarii ![]() This post has been edited by adriano94: 17 Dec 2011, 10:57 |
--------------------
dacia
1310
2002 Li
- XX 11 NED
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
de ce va certat degeabai , uite aici cum functioneaza si explicatii destul de bune
![]() This post has been edited by bygy007: 17 Dec 2011, 11:57 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
adriano94 |
![]()
|
QUOTE(bygy007 @ 17 Dec 2011, 11:57) ideea este ca in timpul frinarii poti manevra masina , si ca frinarea cu rotile blocate este mai ineficienta decit cea la limita ruperii aderentei , atita timp cit masina are ABS nu cred ca influeteaza prea mult profilul sau starea cauciucurilor fata de frinarea clasica cu blocare exact asta ziceam si eu ![]() |
--------------------
dacia
1310
2002 Li
- XX 11 NED
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 19:29 |