Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...
![]() ![]() ![]() |
Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...
Val3ntin0 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 8 September 11 From: Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio Expression 2004~1.4 /
Megane 2007~1.6 16v 82kv
|
|||
yhattori |
![]()
|
![]() * Group: Members Posts: 522 Joined: 18 August 09 ![]() |
stai tu linistit ca acusi baga cruciulita, icoana si sfintirea masinii in pachetul legislativ obligatoriu.
o sa se creeze un post de sfintitor pe linga fiecare reprezentanta, se vor accesa fonduri structurale pentru un apeduct din israel sa aduca materia prima la rafinariile de apa sfintita din muntele athos de unde va fi distribuit mai departe produsul final. am auzit ca o delegatie BOR a si plecat la CERN sa discute cu aia achizitionarea unui replicator prototip, pentru distributie de sfinte moaste de plasat pe maciulia schimbatorului de viteze. |
--------------------
*
*
*
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
Pai soborurile de preoti care sa miruiasca sfintele cauciuce de iarna... nu tre sa manance si gura lor?
|
--------------------
**
|
|
doctoru1980 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 1 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Salutare tuturor!
Dupa indelungi cautari am reusit sa gasesc pentru Matizul sotie 4 anvelope de iarna SH 145/70/13 - 2 Barum Polaris si 2 Fulda Kristall. Desi as fi putut cumpara anvelope noi am ales SH din urmtoarele motive: 1. Masina face aprox 6000 km/an, prin urmare aprox 3000 km iarna. 2. Preturile la anvelopele noi au crescut extrem de mult si nejustificat. Pretul real pt. niste anvelope de iarna pe 13 este in jur de 120-130 lei si acum se vand cu 220-250 de lei. |
--------------------
-8861
Logan/1300
2006/1972
- CharlesioNig https://vgruk.com/ - visit vgruk
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
luck33ro |
![]()
|
Tamango, tu oricum tre sa chemi un sobor de preoti sa-ti sfinteasca caloriferele
![]() |
--------------------
**
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Pe naiba, caloriferele mele n-au nimic ... radet-ul tre' sa bage apa sfintita pe conducta ... de pe apeductul ala direct din Israel, cum zicea colegu' mai sus
![]() |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
yhattori |
![]()
|
![]() * Group: Members Posts: 522 Joined: 18 August 09 ![]() |
tu stii bancul ala cu bula care vrea sa emigreze?
il intreaba la pasapoarte sau in fine, unde naiba te duci sa renunti la cetatenie, ca de ce? pai zice pe vremea lui ceasca, era interzis sa fii homosexual, dupa revolutie s-a tolerat, apoi s-a legalizat, acum se incurajeaza, vreau sa plec inainte sa devina obligatoriu. |
--------------------
*
*
*
|
|
Val3ntin0 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 8 September 11 From: Ploiesti ![]() |
![]() |
--------------------
Renault
Clio Expression 2004~1.4 /
Megane 2007~1.6 16v 82kv
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
am vazut azi un MB sprinter pe post de microbuz,masina era atat de ruginita de lampile spate se tineau in fire...nu mai zic ca era extrem de murdara.o sa-si monteze nea soferu anvelope de iarna?nu cred!
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
QUOTE(doctoru1980 @ 19 Oct 2011, 23:38) Salutare tuturor! Dupa indelungi cautari am reusit sa gasesc pentru Matizul sotie 4 anvelope de iarna SH 145/70/13 - 2 Barum Polaris si 2 Fulda Kristall. Desi as fi putut cumpara anvelope noi am ales SH din urmtoarele motive: 1. Masina face aprox 6000 km/an, prin urmare aprox 3000 km iarna. 2. Preturile la anvelopele noi au crescut extrem de mult si nejustificat. Pretul real pt. niste anvelope de iarna pe 13 este in jur de 120-130 lei si acum se vand cu 220-250 de lei. Am fost ieri sa-mi montez cauciucurile, si vindeau din stoc pe loc cauciucuri de iarna pentru Matiz cu 130 RON, si-a cumparat o persoana in fata mea. Am vazut oferte destul de bune (Adax, Cluj) : 1600 RON-1700 ron anvelope de iarna + jante de tabla pentru Logan. Parca m-ar fi tentat, eu am dat 1100 pentru Pirelli all season (acum erau 1200), si cele de vara nu sunt uzate nici jumatate. LE: Off-topic, stie cineva daca e OK sa se monteze plumbul pentru echilibrare pe interiorul jantei? Din cate am inteles e lipit pur si simplu. Tine la spalat cu jet, etc? Sper sa fie OK, din cate am vazut asa era pus si din fabrica - nu era nici un plumb la vedere. This post has been edited by testike: 21 Oct 2011, 08:04 |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.250 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
si eu le-am avut 4 ani de zile echilibrate cu plumbi lipiti pe interiorul jantei si n-am avut nicio problema
ultima oara am schimbat serviceul si mi-au pus din aia clasici de se vad pe exterior, nu prea mi-a placut dar rezultatul e la fel de bun |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
lenafnafets |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 4 May 05 ![]() |
Vreau sa schimb cauciucurile de vara cu cele de iarna. Cele de iarna le am cu totul (jeanta +cauciuc). Au fost luate anul trecut. Mai trebuiesc echilibrate din nou?
This post has been edited by lenafnafets: 21 Oct 2011, 08:54 |
--------------------
Dacia
Logan Ph1/ Logan Ph2
04-Laur 1,4 Rosu Passion/08-Laur 1,4 Gri Platine
- B-XX-XXX / B-YY-YYY
|
|
cosmin_angh3l |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 443 Joined: 20 July 10 From: Bucuresti ![]() |
in mod normal nu mai au nevoie de echilibrare,depinde daca ai luat gropi zdravene cu ele.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2,2007/1.6 16V Megane 3 1.5dci 110
Dacia Logan,2017/1.5
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu chiar. Cauciucul, chiar nou, nu e perfect echilibrat, de aia se echilibreaza intotdeauna doar ansamblul janta/cauciuc. Chiar si la masinile noi sunt plumbi pe janta.
Deci alte cauciucuri, alta echilibrare. L.E: N-am citit cu atentie prima data ![]() Daca nu dai jos cauciucul, cosmin_angh3l are dreptate, nu e neaparat necesara echilibrarea. This post has been edited by VladG: 21 Oct 2011, 10:47 |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
A specificat ca are set separat jante+cauciucuri pentru iarna. Nu se face nici o demontare-montare anvelope. Deci nu, nu e nevoie de re-echilibrare.
L.E. - Hai ca am scris in timp ce tu ai corectat. ![]() This post has been edited by PaulT: 21 Oct 2011, 10:49 |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
alex_axn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 639 Joined: 30 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Intrebare:
Daca am anvelope de iarna, dar nu sunt dimensiunea specificata in talon, unde ma incadreaz ca si amenda? Ma gandesc ca pentru faptul ca nu ai anv. de iarna este amenda mai mare decat daca ai anv. de iarna dar nu sunt dimensiunea specificata in talon. Sau cel putin asa sper.. ![]() Cred ca raman fara talon in ambele cazuri insa sunt curios cum e cu amenda... Merg de cativa ani cu anvelope "ilegale" (desigur nu mult fata de dimens autorizata...) si pana acum nu m-a intrebat nimeni de sanatate dar ma astept ca anul asta sa fie mai "scrufuloși". Multumesc si o zi buna! This post has been edited by alex_axn: 21 Oct 2011, 10:54 |
--------------------
vw
passat
2009
- B __ ___ "putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Amenda "de iarna" nu iei. Daca baietii se prind, iti pot retine talonul, pina reintri in legalitate. Cu ameneda aferenta, care e "all season".
This post has been edited by corbex: 21 Oct 2011, 11:10 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
alex_axn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 639 Joined: 30 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Si nu este mai mica amenda de "all seasons", adica pentru faptul ca nu ai dimensiunea autorizata? Ca parca pentru faptul ca nu ai de iarna e destul de mare..
Parca am vazut pe unde ceva gen 500 de lei ca nu ai de iarna? Regards! |
--------------------
vw
passat
2009
- B __ ___ "putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu ma uit in talon si nu vad niciunde trecuta dimensiunea anvelopelor de vara sau iarna. Asta stiu ca este mentionata in cartea de identitate, pe care nu ai de ce sa o porti asupra ta...
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Banuiesc ca ale lui sint "off topic" si iarna, si vara"
![]() This post has been edited by corbex: 21 Oct 2011, 11:27 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
alex_axn |
![]()
|
Ai talon "tip nou"... La cel "tip vechi" cum este al meu, apare.
Mai mult, am citit undeva prin zecile de articole pe tema asta ca vor controla in baza de date (nu stiu a cui, ARR probabil) ce omologare de anvelope exista pentru fiecare model de masina controlat. @corbex: sunt 175 fata de 165.. asa s-a nimerit... sincer eu nu vad mare diferenta intre ele, dar te pui cu ochiul vigilent? ![]() This post has been edited by alex_axn: 21 Oct 2011, 11:29 |
--------------------
vw
passat
2009
|
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
Mă scuzați, mai am 2 întrebări...
1. La Logan cum deosebesc șuruburile (prezoanele) pt jantă de tablă față de cele pt jantă din aliaj 2. Cam de la ce temperatură în jos e mai eficientă o anvelopă de iarnă ca una de vară? This post has been edited by eXtenSion: 21 Oct 2011, 17:44 |
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
para06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 898 Joined: 14 March 10 From: CONSTANTA ![]() |
2: de la 8 grade in jos.
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
2003
- CT92PAR
|
|
cris06 |
![]()
|
![]() Mester Group: Members Posts: 597 Joined: 7 October 08 From: Iasi ![]() |
Sapte...
Atentie si la indicii de incarcare (masa suportata de anvelopa) si viteza maxima. Sa nu fie mai mici decat cei trecuti in CIV. |
--------------------
Daewoo
TF19Y Cielo Exe Plus, E3/ GPL BRC 24-11 SEQ/
2006
- IS.06.---
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
QUOTE(testike @ 21 Oct 2011, 08:55) ... LE: Off-topic, stie cineva daca e OK sa se monteze plumbul pentru echilibrare pe interiorul jantei? Din cate am inteles e lipit pur si simplu. Tine la spalat cu jet, etc? Sper sa fie OK, din cate am vazut asa era pus si din fabrica - nu era nici un plumb la vedere. Salut, La spalare nu e nici o problema daca il atentionezi pe domnul cu aparatul sa umble mai cu grija cind da cu jetul pe la roti si in special in zona plumbilor de echilibrare lipiti de janta... |
--------------------
...
...
...
|
|
luck33ro |
![]()
|
Atentie la triunghiul reflectorizant trebuie 2 seturi, trusa medicala are data de expirare, etc...
![]() Ati luat-o pe aratura, samd.... ![]() This post has been edited by luck33ro: 21 Oct 2011, 19:37 |
--------------------
**
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
2 triunghiuri ?
![]() |
--------------------
...
...
...
|
|
leinad |
![]()
|
![]() Membru dacionist Group: Members Posts: 395 Joined: 17 March 05 From: Constanța ![]() |
in OUG 195 din 2002 actualizata
Art.8. – Pentru a fi conduse pe drumurile publice, fiecare autovehicul și tramvai trebuie sa fie dotat cu trusă medicală de prim ajutor, două triunghiuri reflectorizante și un stingător de incendiu, omologate. This post has been edited by leinad: 21 Oct 2011, 20:14 |
--------------------
Logan
Preferance
75 ponei
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Multam,
Din nefericire am trecut peste acest aspect. Si nici la ITP nu m-au intrebat...Probabil ca daca cineva ma atentiona as fi luat si al doilea triunghi...Apropo de ce trebuie 2 bucati ? ![]() 21 Oct 2011, 23:03: On topic: QUOTE Deputatii si-ar putea cumpara din banii lor anvelope de iarna pentru masinile Camerei Fiecare deputat si-ar putea achizitiona din banii lui anvelopele de iarna pentru dotarea masinilor de la Camera Deputatilor, existand posibilitatea decontarii ulterioare din sumele forfetare, bunurile ramanand in patrimoniul Camerei, scrie Mediafax. In sedinta de marti a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor s-a discutat despre dotarea autoturismelor cu anvelope de iarna, avand in vedere ca a intrat in vigoare legea care impune folosirea acestor anvelope de la 1 noiembrie. Liderul deputatilor UDMR Mate Andras Levente a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca anvelopele de iarna nu se cumpara din bugetul Camerei Deputatilor, ci de fiecare deputat in parte si se vor deconta din suma forfetara, acestea ramanand in inventarul Camerei. "Anvelopele nu se cumpara din banii Camerei Deputatilor, se cumpara de fiecare deputat in parte, cum se cumpara si acum antigelul, lichidul pentru parbriz. Banii necesari se vor deconta din suma forfetara, iar anvelopele raman in inventarul, in proprietatea Camerei Deputatilor", a spus Mate Andras Levente. El a explicat ca atunci cand se face inventarul, deputatul trebuie sa predea, spre exemplu, pe langa masina, si patru anvelope de iarna, patru anvelope de vara. "Ni s-a atras atentia ca si janta se cumpara de catre deputati si apoi se pune pe inventar", a adaugat Mate Andras Levente. Deputatul PNL, chestor al Camerei Deputatilor, Dan Motreanu a precizat, vineri, pentru Mediafax, ca nu poate fi o solutie ca anvelopele de iarna sa fie achizitionate din bugetul Camerei Deputatilor deoarece nu se poate face o rectificare bugetara pentru acest lucru. "Va trebui ca fiecare deputat sa-si cumpere din banii lui un rand de anvelope de iarna si sa le deconteze din suma forfetara, de la capitolul cheltuieli curente. O sa se deconteze, de exemplu, cate doua cauciucuri pe luna. Nu cred ca este o alta varianta", a sustinut Motreanu. Liderul deputatilor PDL Mircea Toader a spus, in schimb, ca achizitionarea anvelopelor de iarna trebuie facuta din buget si ca trebuie gasita o solutie in acest sens. "Anvelopele de iarna trebuie luate pe buget, ca orice cauciuc care trebuie schimbat la un numar de kilometri", a precizat pentru Mediafax Mircea Toader. La sedinta Biroului Permanent de marti, Dan Motreanu a ridicat problema anvelopelor de iarna, precizand ca deputatii solicita un punct de vedere legat de decontarea acestor anvelope. "Stiti ca a intrat in vigoare o lege care impune, odata cu 1 noiembrie, folosirea anvelopelor de iarna. Nu le avem la masini. Aceasta presupune fie achizitionarea de catre Camera, ceea ce nu se poate pentru ca nu sunt prinse in buget, fie achizitionarea de catre parlamentari. Dar dansii intrebau daca se pot deconta sau nu", a spus Motreanu, potrivit stenogramei sedintei Biroului Permanent. Secretarul general adjunct al Camerei Marian Enache a raspuns ca Secretariatul va face o propunere pentru rezolvarea acestei probleme. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-104852...ile-camerei.htm Oare chiar asa sa fie ? Banii aia, ai deputatilor, nu sint oare, tot de pe la noi, pulimea ? Pina la urma cred ca or sa li se deconteze si anvelopele - nu au decontat ei o factura pentru o calatorie neefectuata de un deputat in Polonia ? Nu platesc ei camerele la hotel in vacanta parlamentara cind ocupantii acestora sint acasa, in judetele de origine ? Nu deconteaza ei cheltuielile cabinetelor din judete ? Ce mai conteaza acolo 1000 de euro de deputat ??? This post has been edited by george_scala_2004: 21 Oct 2011, 22:03 |
--------------------
...
...
...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 14:04 |