Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

22 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topic

Outline · [ Standard ] · Linear+

mi-am luat solenza scala, ce imbunatatiri sa-i aduc?

dr_mKe
post 12 Oct 2010, 21:21
Post #61

Membru cu stetoscop

Group: Members
From: Deva

Mershede, nu fii rautacios ! Solenza este sensibil mai civilizata fata de SN, suspensii mai confortabile, anumite ranforsari la caroserie, un haion care se inchide si nu trancane by default. Masina pare foarte ingrijita, deci merita banul, mai ales daca va functiona fara reparatii neplanificate, si dupa cum stiu eu SLZ, asa va fi.

Treaba cu ploicica la interior se rezolva ieftin si usor. UCE se pune frumos invers si-n plus se baga intr-o punga de plastic, asa ca veci nu mai intra apa de ploaie in el tongue.gif Si pe ala de SN ploua, dar este pus cu mufa in jos radmasa.gif din fabrica.

Treaba cu numarul este bizara. Daca masina a fost tamponata frontal se vede in primul rand dupa aspectul vopselei, care din pistol nu mai are aceiasi textura ca si cea de fabrica, oricat de bine este facuta. Apoi, o tamponare usoara, soldata cu aripi, capota, bara, etc, fara afectarea structurii de rezistenta nu o consider un impediment.

Mershede, eu cautam pana mai amu' o saptamana o masina ieftina si m-am lasat pagubas. Masinile partial revopsite ti le identific in primele 30 de secunde chiar si noaptea, iti poate confirma marian-j ca mi-a tinut de urat la mai toate de le-am vazut.

La cat a dat pe SLZ nu-si putea lua o masina decenta dpv tehnic si al caroseriei decat foarte foarte greu, doar cu multi km la bord.

This post has been edited by dr_mKe: 12 Oct 2010, 21:26

--------------------
RENAULT LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE 2010 / 2022
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Merced
post 12 Oct 2010, 21:31
Post #62

om al munților

Dar domnu' doctor nu sunt rautacios. Te cred ca observi elementele revopsite, si eu am inceput sa capat simtul asta, ma uit la lufturi, linii, etc.
Dar pana nu vad pe viu nu ma mai pronunt. Cu numarul am zis. Daca ar fi fost ceva banal eu n-as fi ascuns, ca vanzator onest cu facturi oprite pentru orice rahat.
Altfel, daca am mancat rahat intr-o privinta, de unde o sa stie clientul ca n-am mancat rahat si in alte privinte.
In afara de asta eu n-am vazut nimic ciudat la masina, recunosc ca-mi place cum arata. In lei nu pare chiar mare pretul, dar dupa transformarea in euro mi se pare cam piperat. Eu, dupa experienta placuta pe care am avut-o, as fi cautat un Cielo SOHC in banii astia. In fine fiecare cu placerea lui.

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
dr_mKe
post 12 Oct 2010, 21:41
Post #63

Membru cu stetoscop

Eu nu ma uit la luft-uri la o SOLENZA, oricum nu sunt uniforme si nu-i la linie din fabrica. Te uiti la vopsea si la anumite elemente de sub capota / masina.

Cielo are din pacate o caroserie foarte slaba la impact, dezastruoasa chiar, lucru arhicunoscut, iar dpv tehnic nu prezinta nici un avantaj. Tinuta de drum inferioara cu mult, spatiul interior la fel, consumul mult mai mare pentru aceleasi performante.

Din poza tind sa spun ca-i posibil sa fie revopsite capota, bara si aripile fata, dar poate este doar reflexia luminii. Oricum, chiar daca ar fi asa, un accident in oras la viteza mica iti poate sifona elementele respective foarte usor, restul fiind insa neafectat. Doar Frijiderul meu a avut 2 jante lovite in gropi, ambele parasocuri lovite si capota revopsita. Elemtentele de rezistenta insa nu prezinta nici o urma de reparatie ori deformare.

In pretul de 2300 euro nu putea sa isi cumpere nimic in stare neruginita, fara 150-200.000 km la bord. Eu raman la ideea ca si-a cumparat o masina fiabila, cu intretinere ieftina si tinuta de drum buna.

--------------------
+
Valy90
post 12 Oct 2010, 21:56
Post #64

Membru autentic

From: Giurgiu

Sa o stapanesti sanatos un milion de km biggrin.gif .
Cu apa care iti intra in masina, vezi ca are 4 guri de scurgere, baga o sarma pe ele si se desfunda. Sunt infundate cu noroi si frunze.
Si zici ca iti baga apa prin coltul din stanga(dreapta cand te uiti la motor)? Desfa grila aia si vezi ca in colt( in spatele vasului de lichid) este o gaura si teoretic are un dop...poate la tine nu-l mai are si normal ca iti baga apa pe acolo pt ca sunt infundate scurgerile. Vezi, o astupi cu silicon daca nu are dop. bafta!

--------------------
Dacia/Opel Solenza/Astra H - GR-xx-WAL 2004/ 1.4 mpi / 2005-1.7 cdti
+
Maskatu
post 12 Oct 2010, 21:56
Post #65

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Mie din poze imi pare noua toata partea frontala... spoiler, faruri, semnale, grila si capota, aripi. Daca te uiti atent la prima si a doua poza din postul 42 se vede foarte clar diferenta de luciu dintre aripa fata stanga si restul caroseriei, respectiv, aripa fata dreapta si restul caroseriei. A fost lovita probabil destul de rau frontal, insa a fost reparata intr-un service cu simt de raspundere. Lufturile sunt ca din fabrica.

Singurele ce par a nu fi fost schimbate sunt proiectoarele. Multi km fara incidente de acum inainte.

--------------------
Dacia Logan - --- 0.9 TCE - 2019
+
dr_mKe
post 12 Oct 2010, 22:19
Post #66

Membru cu stetoscop

Masky, o tamponare in curu' altei masini in oras, la 30 la ora, se lasa cu capota, faruri, spoiler fata, aripi si nu afecteaza grav alte componente. Nu vad care-i problema.

--------------------
+
Merced
post 12 Oct 2010, 22:29
Post #67

om al munților

QUOTE(Maskatu @ 12 Oct 2010, 22:56)
Mie din poze imi pare noua toata partea frontala... spoiler, faruri, semnale, grila si capota, aripi. Daca te uiti atent la prima si a doua poza din postul 42 se vede foarte clar diferenta de luciu dintre aripa fata stanga si restul caroseriei, respectiv, aripa fata dreapta si restul caroseriei.

Asta vroiam sa zic si eu, insa m-am abtinut ca sa nu imi sara lumea in cap ca-s nebun.

QUOTE(Maskatu @ 12 Oct 2010, 22:56)
A fost lovita probabil destul de rau frontal, insa a fost reparata intr-un service cu simt de raspundere. Lufturile sunt ca din fabrica.
*

Daca e sa ne luam dupa doctor, ar trebui sa fie nasoale lufturile. 04.gif Deci sunt mai bine ca din fabrica. tongue.gif

Doctore, problema e ca n-a spus cand a vandut-o.

This post has been edited by Merced: 12 Oct 2010, 22:29

--------------------
it's a kind of peace.
+
Fratzica
post 12 Oct 2010, 22:34
Post #68

Zen

Group: Moderatori

QUOTE(Merced @ 12 Oct 2010, 21:49)
Numarul nu ajunge asa de capul lui. Asta o spun din proprie experienta. Dar nu zic ca a fost vreo lovitura grava care sa se lase cu urmari grave, poate s-a proptit cu bara intr-un stalp, sau alta masina.
*

Asta am zis si eu despre un opel astra gtc. Avusese dauna de 45000 RON dar arata ca nou dupa reparatie radmasa.gif

This post has been edited by Fratzica: 12 Oct 2010, 22:35

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
+
Merced
post 12 Oct 2010, 22:41
Post #69

om al munților

Ramane de vazut. Eu totusi sper ca proprietarul a studiat foarte bine masina inainte s-o cumpere.
Ca daca nu esti atent, poti "musca" tot felu' de gogosi. Am un vecin samsar care tocmai a pus "bot" de Symbol cu totul transplantat de pe alta masina, si nu se vede nimic decat daca te uiti foarte foarte atent la niste detalii.
E pacat de siguranta ta, in caz ca structura de rezistenta a fost carpita...

--------------------
it's a kind of peace.
+
dr_mKe
post 12 Oct 2010, 22:51
Post #70

Membru cu stetoscop

Crede-ma, astfel de manopere se depisteaza relativ usor daca esti metodic si nu te "uzi" tot ca-ti iei masina tongue.gif

--------------------
+
Maskatu
post 13 Oct 2010, 08:21
Post #71

Logan 0.9 TCE

De acord... daca esti atent catusi de putin, iti dai seama imediat ce repere au fost inlocuite/reparate/chituite. In orice caz, mai mult ca sigur masina a avut casco si a fost reparata pe casco, astfel nu imi explic cum de au "scos-o la linie" atat de bine. Important este sa nu se fi atins cadrul motor si doar sa il fi tras pentru a il readuce pe pozitie.

Oricum masina arata foarte bine din punct de vedere estetic. Solenzele sunt masini foarte reusite, care au scapat de multe din bunele modelelor predecesoare, in special cele ale super novei, pe a carei platforma se si bazeaza. Este dovada ca atunci cand se doreste, se poate face totusi si un lucru cu cap.

--------------------
+
kum
post 13 Oct 2010, 10:23
Post #72

Banat

Group: Banned
From: Galati

QUOTE(Richelieu @ 12 Oct 2010, 20:37)
Condu 4000 km doar passat si apoi urca-te in cotetul... pardon... in auveul tau. Ti se va parea ca merge ca o caruta cu șasă cai frumosi.
*

Băi! wise_guy.gif
Șasă cai îs șasă cai! Numa' doi îs frumoși! bash.gif

--------------------
Laguna 2.0T - GL-15-... 2006
Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
+
rratzoiusexos
post 13 Oct 2010, 10:37
Post #73

Membru autentic

QUOTE(dogy_10 @ 12 Oct 2010, 19:32)
nu cred ca exista masina sa aibe frane mai proaste decat 1310
*

dacia papuc!sau sania papuc!

--------------------
Dacia 1307/Solenza/Duster - B-xx-xxx .
+
dr_mKe
post 13 Oct 2010, 14:18
Post #74

Membru cu stetoscop

Masky, "cadrul motor" nu se exista ! Subcadrul suspensiei se schimba usor ca-i prins in suruburi tongue.gif

Iti zic eu ca am vazut SN unui prieten lovita la 60 kmh intr-o stanca, doar piesele de caroserie au costat peste 30 mil, masina a iesit perfect insa a fost reparata profesional.

Presupun ca masina lui a fost tamponata la viteza mica in oras,

--------------------
+
cristianrobert
post 13 Oct 2010, 17:44
Post #75

Membru autentic

From: bucuresti-berceni

acum ce sa zic cred ca numarul de pe spate a fost pe fata , chiar daca a fost lovita a fost reparata bine si sincer in bucuresti nu cred ca exista masini nelovite sau atinse nitel,dacia mea care am avut-o a fost lovita si in fata si in spate si nu am avut probleme grave cu ea mergea drept daca luai mana de pa volan iar la accidentul care l-am avut s-a comportat onorabil am scapat fara nici o zgarietura,deci ce sa mai zic am luat-o si gata nu mai am ce sa fac,dar dupa cum merge nu cred ca mi-am luat teapa mai mare decit la prima care am dat atunci 1900e si am mai bagat 1200e in 2 ani ,deci la 2350 e cat am avut nu gaseam ceva mai stralucit.
apropo ce bujii sa-i iau se mearga bine,nici nu stiu daca le-a schimbat vreodata,vad ca in facturi nu apare schimbul lor,iar cureaua de accesorii cand se schimba?,vad ca in cartea ei scrie la 60000km.

<span class='edit'>13 Oct 2010, 19:48:</span>
am facut-o de oaie azi dupa ce am fost la rar am pierdut buletinul si maine trebuia sa ma duc pa politie sa o inmatriculez,acum nu mai merge trebuie sa-mi scot buletin nou ohmy.gif
-pot sa fac rovinieta pana inmatriculez masina sau pot sa circul rovinieta fostei propietare?

This post has been edited by cristianrobert: 13 Oct 2010, 19:58

--------------------
dacia solenza scala - b 2004
+
Merced
post 13 Oct 2010, 20:32
Post #76

om al munților

Pana o treci pe numele tau merge rovinieta fostei proprietare.

--------------------
it's a kind of peace.
+
Diac
post 13 Oct 2010, 20:39
Post #77

Membru autentic

From: Bucuresti.

Pentru bujii ia din alea originale sunt Equiem parca.

--------------------
Renault Megane sedane/Nissan X-trail - HAN/AIZ/DIA 2005/2017 Influence/Tekna
Alexandru.
+
dr_mKe
post 13 Oct 2010, 20:42
Post #78

Membru cu stetoscop

NGK BKR5EZ tongue.gif acelasi pret, calitate superioara.

--------------------
+
cristianrobert
post 13 Oct 2010, 21:11
Post #79

Membru autentic

multumesc pt raspunsuri,presupun ca pana cand nu scot buletin nu pot sa o inmatriculez?

--------------------
+
Maskatu
post 13 Oct 2010, 21:17
Post #80

Logan 0.9 TCE

Bujii NGK BKR6EZ, mai scumpe si mai calitative. biggrin.gif Doctorul mi le-a recomandat. blush.gif

--------------------
+
alexutz23
post 13 Oct 2010, 21:49
Post #81

Membru autentic

From: Iasi

Voi sunteti invidiosi ? Lovita sau nu , arata impecabil. Felicitari pentru achizitie!

--------------------
VW Golf 4 2001 1.4 16v
+
Merced
post 13 Oct 2010, 22:06
Post #82

om al munților

Am vazut pe la un vecin care se ocupa cu asta, destule masini impecabile in care n-as vrea sa ma aflu daca Doamne fereste se mai intampla inca un accident ca cel initial.
Mai putin ma intereseaza cum arata acum, ma intereseaza cum va arata dupa inca un impact nasol, asta daca a suferit unul.

--------------------
it's a kind of peace.
+
sorin1983
post 13 Oct 2010, 22:13
Post #83

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

Mai rau decat prima oara...ti-o spun din experienta.

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
Merced
post 13 Oct 2010, 22:18
Post #84

om al munților

Pai stiu ca mai rau, d-aia eu as evita masini de genu' asta. Si hai, la Solenza pana la urma nu-i capat de tara, dar sunt multi care si-o fura cu masini "facute", ale caror airbag-uri lipsesc cu desavarsire.
Am vazut un 206 sedan, masina aproape noua si facuta "dauna totala" de fostul proprietar pana sa implineasca 10.000km, adusa la viata foarte foarte bine. La prima vedere. Ma rog, cu lonjeroane schimbate foarte discret, cu volan si bord imbracate intr-un material care doar la o privire foarte atenta se deosebea de ala original, chestii la care un cumparator oarecare nici nu se uita, sau nu le observa. Pai ala daca se infige iar intr-un stalp are sanse mari sa dea coltu'. Mai conteaza ca masina arata impecabil?

--------------------
it's a kind of peace.
+
cristianrobert
post 14 Oct 2010, 19:22
Post #85

Membru autentic

azi am rezolvat problema cu apa dupa ce am curatat scurgerile de frunze si noroi am gasit si gaura prin care mi-a intrat apa inauntru,este o gaura din fabrica sub stergatorul de la sofer pe unde ies niste fire,probabil de la proiectoare
si cared am astupat-o cu silicon.
am uns toate balamalele cu vaselina si am constatat ca sub mocheta are pasla groasa,nu credeam ca are vroiam sa-i pun eu.
beleaua esteca uitandu-ma atent la motor am vazut o crapatura in cureaua de accesorii,m-am dus la mecanicul meu sa o schimbe si m-a trimis la magazin sa cumpar curea si rola intinzatoare.la magazinul de unde cumpar eu de obicei vanzatorul m-a intrebat de care curea ca sunt 2 dimensiuni:una mai scurta si una mai lunga putin am presupus ca este aia mai lunga ca am in plus servo,dar la rola dupa ce a cautatin calculator mi-a dat una de plastic cu rulment,m-am dus la mecanic si mi-a zis ca nu eate aia rola ca este mai mica putin si a mea este de fier toata,m-am dus inapoi la magazin si dupa lungi cautari nu exista alt fel de rola,nenea de la mag a mers cu mine la masina sa o vada si cand a vazut-o mi-a zis sa rola aia nu are ce cauta acolo ca motorul este modificat.
atunci m-am enervat si am dus-o pachet asa cu jumatate de cureala meridian dacia ca am zis ca ei ii da de cap,daca nu ei atunci cine?
acolo mi-a preluat-o s-a uitat la ce are si mia zis ca trebuie sa schimbe chitul accesorii.
ce sa mai zic eipun piese originale chiar daca maine o sa fac infarct cand o sa vad factura macar nu mai aud de modificari si balbaieli.

14 Oct 2010, 19:24:
pe drum s-a rupt o fasie din curea si batea in capota iar cueaua sarise in canal de pe rola ,totusi a ajuns cu bine saraca la dacia.am lasat-o acolo si maine lA 18.00 o iau acasa,sper facuta si sa nu gaseasca si alte probleme.

14 Oct 2010, 20:21:
tocmai am fost sunat de la dacia sa-mi zica ca piesele nu le au pe stoc vin pana luni si costa kitul accesorii 450lei +150 lei manopera,am intrebat daca vin eu cu kitul de origine se poate? si mia zis ca da dar manopera se dubleaza,deci n-am ce sa fac tre sa o fac la ei si sa stau pana marti fara ea.

This post has been edited by cristianrobert: 14 Oct 2010, 20:21

--------------------
+
Merced
post 14 Oct 2010, 21:04
Post #86

om al munților

Eu nu inteleg cum ai ajuns sa dai atatia bani din cauza unei curele tocite pe care o puteai schimba singur.

--------------------
it's a kind of peace.
+
vallyyy
post 15 Oct 2010, 00:29
Post #87

Dacia Clubber

From: Pitesti

Dacia masina ieftina de intretinut wink.gif Te intreb acum pe tine , ai de gand sa-i schimbi si distributia rolleyes.gif curand ? adica in maxim o luna ?drept sfat iti zic ,schimba-i si distributia ca sa dormi mai linistit noaptea si nu te mai increde in fosti proprietari ca au facut ,ca au dres.Multi km fara probleme !

--------------------
Dacia 1300 Fost dacist
+
argon
post 15 Oct 2010, 09:51
Post #88

Mesaj semiautomat

trece de 1000 ron atunci laugh.gif

--------------------
Renault Laguna - 2.0 DCI 16v 180 2007
Fara turbo, viata e pustiu.
+
sorin1983
post 15 Oct 2010, 09:59
Post #89

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

Si cand te gandesti ca e 20 lei o placuta cu numar noua... Si in general toata lumea le muta pe alea lovite de pe fata pe spate... Geeez... Oricum masina a fost lovita frontal dupa parerea mea. Prea luceste fata(aripi, capota) fata de rest.
Sa o stapanesti sanatos oricum.

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
argon
post 15 Oct 2010, 09:59
Post #90

Mesaj semiautomat

o fi fost afectat si motorul atunci, de zise mecanicul ca sunt piese ce/unde nu trebuie.

--------------------
Renault Laguna - 2.0 DCI 16v 180 2007
Fara turbo, viata e pustiu.
+
22 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 16:30
Dacia