Ajutor, Am accidentat masina
![]() ![]() ![]() |
Ajutor, Am accidentat masina
rombul |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 28 November 07 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
renault
captur
0,9 tce 90 cp
- B-21- .... Vcker's Supermarine Spitfire IX B Motor Rolls ROYCE MERLIN
|
|||
DCC |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 12 November 08 From: Iasi ![]() |
Stiu ca ar trebui sa il schimb si pe celalalt, dar deocamdata sa il schimb pe cel indoit sa pot merge cu masina, ulterior o sa il schimb si pe celalalt.
Puteti sa imi spuneti totusi ce amortizor ar trebui? Mersi! |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.5 dci
2008
|
|
rombul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 28 November 07 From: bucuresti ![]() |
cumperi amortizoare pentru Pachet de Drumuri Grele.
marca care vrei tu Boge, Monroe, Sachs. |
--------------------
renault
captur
0,9 tce 90 cp
- B-21- .... Vcker's Supermarine Spitfire IX B Motor Rolls ROYCE MERLIN
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Colegu' dan22y a avut amabilitatea de-a posta aici codurile si marca pentru amortizoarele pentru 2.1 si 2.2.
This post has been edited by Hack: 7 Nov 2010, 17:39 |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
LUC1AN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 543 Joined: 4 April 10 ![]() |
Stie cineva unde este pozitionat calculatorul de airbag si cum se ajunge la el?
|
--------------------
Renault
MEGANE II
2007 1.5 dCi 106cp
- B 876 L U K
|
|
crazybogdan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 15 April 09 From: Bucuresti ![]() |
este situat intre scaunele din fata, sub plasticul care imbraca consola, intre schimbator de viteze si frana de mana.
nu spun ca am demontat eu sa-l vad, dar am intrebat la rep. acum 2 zile de el, din pura curiozitate... ![]() This post has been edited by crazybogdan: 11 Nov 2010, 22:40 Attached thumbnail(s) renault_megane_2_diseno_interior_01.jpg ( Size: 20.52k ) Number of downloads: 922 |
--------------------
am avut
Megane2 1.9dci
2005
- pe viitor BMW Z8...sper
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Acum nu ca te contrazic,dar eu am demontat consola respectiva de cateva ori,si nu am vazut nimic pe acolo!
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Este sub mocheta si sub izolatia fonica, fixat direct pe tabla. Nu il vezi daca demontezi doar consola.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
LUC1AN |
![]()
|
Se poate o poza informativa cu zona unde este amplasat? 19vik
![]() |
--------------------
Renault
MEGANE II
2007 1.5 dCi 106cp
- B 876 L U K
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Exact acolo unde a indicat crazybogdan.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
LUC1AN |
![]()
|
Ce "scule" imi trebuie sa ma apuc de demontat pentru calculatorul de airbag?
Sunt riscuri sa imi faca poc? sa deconectez obligatoriu bateria? Din ce am citit piulitele cu care este fixat pe tabla sunt stranse la 8nm, ce dimensiune au? |
--------------------
Renault
MEGANE II
2007 1.5 dCi 106cp
- B 876 L U K
|
|
99AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.134 Joined: 26 June 05 ![]() |
Man numai umbla cu vrajeli daca nu te pricepi....
Du-te in targ la Vitan duminica si intreaba la baieti pe acolo sa-ti recomande pe careva priceput sa-ti reseteze calc. de airbag sau daca vrei sa renunti la ele tot asa sunt flacai care-ti fac sa nu se mai aprinda nimic in bord. |
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
1.6 dci
- CT 99 xxx Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
LUC1AN |
![]()
|
Dar eu sunt curios tare si vreau sa vad
![]() A mai desfacut cineva un calc de pe masina sa imi spuna ce scule sunt necesare? |
--------------------
Renault
MEGANE II
2007 1.5 dCi 106cp
- B 876 L U K
|
|
99AIM |
![]()
|
Tu esti masochist rau,nu vrei sa rezolvi pb. ci sa-ti complici viata inutil.
|
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
1.6 dci
- CT 99 xxx Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
1. REMOVAL PREPARATION OPERATION
Lock the airbag computer using the diagnostic tool (see Fault finding - Replacement of components ) (MR 366, 88C, Airbag and Pretensioners). Disconnect the battery (see 80A, Battery, Battery : Removal - Refitting) . Remove the centre console (see Centre console: Removal - Refitting) (MR 365, 57A, Interior equipment). 1.jpg ( Size: 83.73k ) Number of downloads: 867 Cut the carpet at (1) . Partially lift the floor lining (2) to access the airbag computer. 2. OPERATION FOR REMOVAL OF PART CONCERNED 2.jpg ( Size: 107.86k ) Number of downloads: 808 Remove the protective unit (3) from the airbag computer. 3.jpg ( Size: 82.38k ) Number of downloads: 783 Disconnect the airbag computer connector by pressing the lock at (4) and (5) . 4.jpg ( Size: 105.73k ) Number of downloads: 766 Remove the airbag computer nuts (6) . 1. REFITTING PREPARATION OPERATION Always replace the airbag computer protective housing every time it is removed. IMPORTANT After a seat belt pyrotechnic component is triggered, it is essential to replace certain parts. 2. REFITTING OPERATION FOR PART CONCERNED Position the airbag computer before connecting it. Refit the airbag computer nuts. Torque tighten the airbag computer nuts 8 Nm . Connect the airbag computer connector. Refit the protective unit to the new airbag computer. 3. FINAL OPERATION. Fit: the floor lining, the carpet. Refit the centre console (see Centre console: Removal - Refitting) (MR 365, 57A, Interior equipment). Connect the battery (see 80A, Battery, Battery : Removal - Refitting) . If the airbag computer is being replaced, carry out the necessary operations using the diagnostic tool (see Fault finding - Configurations and programming ) (MR 366, 88C, Airbag and Pretensioners). IMPORTANT To prevent the pyrotechnic components from being permanently deactivated or triggered (airbags or pretensioners), check the airbag computer using the diagnostic tool If everything is correct, unlock the airbag computer using the diagnostic tool (see Fault finding - Replacement of components ) (MR 366, 88C, Airbags and pretensioners). Eu nu te-as sfatui sa te bagi la asa ceva de capul tau. |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
va cam mananca....
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
mahamann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 768 Joined: 23 July 10 From: Bucuresti ![]() |
LUC1AN, ti-am "vizionat" masina aseara parcata aproape de piranha, vizavi de maax-ul din regie, ma uitam la ea cu drag, poate din cauza culorii (e neagra ca a mea)
![]() |
--------------------
Megane 2.2 1.5dci
Kadjar 140 GPF
2007/2020 De 10k € imi iau un BMW seria 3 care a fost făcut o singură dată daună totală!
|
|
LUC1AN |
![]()
|
HEhe
![]() Dar cu ce treaba pe acolo? This post has been edited by LUC1AN: 16 Nov 2010, 17:24 |
--------------------
Renault
MEGANE II
2007 1.5 dCi 106cp
- B 876 L U K
|
|
LUC1AN |
![]()
|
As vrea sa ii pun pilot automat... oare cat ma costa toata smecheria?
|
--------------------
Renault
MEGANE II
2007 1.5 dCi 106cp
- B 876 L U K
|
|
DanCVA |
![]()
|
![]() Membru care arde gazu'... accelerand Group: Members Posts: 4.265 Joined: 23 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Trimite un mesaj privat la Liviu si ti se va raspunde.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2007/Expression/Keyless-Go/MP3/6CD
Changer/Autolights/CC/Heated seats/Tuxedo/1.6 16V
- B 82 KVA Repar oglinzile de Megane 2, Senic 2 si Clio 3.
|
|
LUC1AN |
![]()
|
Cred ca am gasit rezolvarea la problema cu burduful pentru planetara.
Cand am tot sunat eu la magazine dupa burduf, un baiat amabil de la nu stiu ce firma mi-a zis ca burduful pentru megane este fabricat pe aftermarket numai de firma SPIDAN, si mi-a dat codul produsului daca ma ajuta cu ceva. Acum mi-am adus aminte si am dat un search pe google dupa "SPIDAN 24608" codul burdufului si am gasit o lista interesanta http://translate.google.ro/translate?hl=ro...280%26bih%3D834 Daca dati search pe pagina cu codul burdufului 24608 o sa vedeti ca este acelasi cod la logan 1.6 16V de 77KW 1.6 16V (77 kW), loga 1.5 dci de 50 KW, clio II de 50 KW etc. Lungime 97 mm Diametru mic 25.5 mm diametru mare 69.4 mm Oare este acelasi burduf ca la logan si clio? This post has been edited by LUC1AN: 24 Nov 2010, 00:32 |
--------------------
Renault
MEGANE II
2007 1.5 dCi 106cp
- B 876 L U K
|
|
corba |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 107 Joined: 1 November 08 ![]() |
Am ucis meganul.
La o intersectie cu vizibilitate mai redusa, unghi ascutit, eu aveam stop. A intrat un Vw Golf in mine din partea stanga lateral fata, in fata rotii. Impactul a fost puternic. Cred ca VWagenul avea ceva viteza, i-au sarit 2 airbaguri frontale si s-a fisurat parbrizul de la impact. Din fericire nu a fost nimeni ranit. Eu am dat cu capul de partea din stanga a plafonierei sau de geam. La mine bara fata a zburat cu tot cu faruri, proiectoare. Nu am casco. Lonjeronul din dreapta era indoit cam la 75 de grade. Dupa ce am tras cu alta masina de el a ajuns cum arata in poza, pe la 50 de grade. Am tractat-o 100 km. Lichidul de racire a curs. A doua zi cand am dat jos radiatorul de la AC ca sa plec tractat am observat ca circuitul de la Aerul conditionat era intreg. Radiatorul AC era putin indoit. A curs ulei de la cutia de viteze. E trist. In rest masina pare intreaga. Nu au sarit airbaguri. Am primit o lista cu piesele de schimbat: bara fata, armatura, faruri, suport faruri, Radiator, Radiator Aer cdt, Cadru motor parte fata, traversa superioara, aripa stanga, carenaj aripa, ventilator. Si pompa lichidului de frana a avut o bucatica din ea rupta, o prindere, nu stiu daca sa incerc sa o reconditionez. Am cerut preturile pieselor la un service aici in Bucuresti unde ma gandeam sa merg insa aici piesele erau sensibil mai valoroase fata de un service renault din provincie. Cu lonjeroane luate de la ei ajungea la 137 milioane numai piesele! Am intrebat daca pot sa vin eu cu piesele sau o parte din piese si a zis tipul ca i se pare ciudat, ca nu a mai intalnit cazuri, a zis ca intreaba si ma suna inapoi. nu m-a mai sunat. Tot astazi am sunat sa aflu cat costa o platforma pana in Bucuresti. Sub 1000 lei nu se incurca baietii. Pentru un 330 km x 2. Cand am mers cu ea tractata se auzea un zgomot puternic, cam in toata partea din fata, nu stiu ce putea fi. Cand am ajuns pe la 70 km/h se auzea ca o locomotiva diesel. Planetara din dreapta ( sau alta piesa mai subtire care duce la roata) este indoita. Am mers cu ea pe rotile ei, tractata, cu toate ca nu voiam sa fac asta. Intrebarea mea e daca aveti vreo idee cum pot sa repar masina, mai bine si mai rezonabil la pret. La serviceul din Bucuresti mi-au zis ca pentru demontat si montat motorul ar lua 5-600 lei iar pentru lonjeroane 7-800 lei. Am intrebat asta inainte sa fac totalul la piese. Pretul e prohibitiv. E un Megane sedan din 2007 1.4L benzina . Pot sa renunt la aerul conditionat, pt ca radiatorul lui la serviceul acesta are un pret neobisnuit, This post has been edited by corba: 3 Jun 2011, 00:11 Attached thumbnail(s) IMG_4567s.JPG ( Size: 614.31k ) Number of downloads: 219 IMG_4574s.JPG ( Size: 613.49k ) Number of downloads: 203 IMG_4575s.JPG ( Size: 679.58k ) Number of downloads: 175 IMG_4576s.JPG ( Size: 659.94k ) Number of downloads: 198 IMG_4577.JPG ( Size: 596.64k ) Number of downloads: 223 IMG_4578s.JPG ( Size: 584.02k ) Number of downloads: 214 IMG_4579s.JPG ( Size: 632.1k ) Number of downloads: 182 IMG_4580s.JPG ( Size: 557.31k ) Number of downloads: 156 IMG_4581s.JPG ( Size: 612.28k ) Number of downloads: 159 IMG_4582s.JPG ( Size: 726.32k ) Number of downloads: 180 IMG_4583s.JPG ( Size: 633.55k ) Number of downloads: 177 IMG_4584s.JPG ( Size: 404.76k ) Number of downloads: 163 IMG_4585s.JPG ( Size: 465.2k ) Number of downloads: 140 IMG_4586s.JPG ( Size: 344.84k ) Number of downloads: 128 IMG_4587s.JPG ( Size: 487.34k ) Number of downloads: 186 |
--------------------
Renault
Mégane Sedan 2.2 1.4L 16V, 72kW
2007 Manager
|
|
crazybogdan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 15 April 09 From: Bucuresti ![]() |
piesele costa ceva, dar vor trebui si grunduite, vopsite, lacuite(cele de caroserie evident), plus manopera. Si toate acestea la o constatare mai bruta; in afara de piesele mentionate, pot sa mai fie si altele.
Sincer, cred ca te va duce peste 4000 de euro, pret la care mai bine ai incerca sa o dai la dezmembrari sau sa o dezmembrezi chiar tu... personal, asa as face. Deja nu se mai renteaza sa o repari pe banii tai, in special daca tinem cont de faptul ca intr-o zi va trebui sa o vinzi, iar de cumparat nu cred ca se va gasi cineva, cel putin daca nu va fi reparata corespunzator. Am vazut pozele. Merg pe principiul ca daca o dezmembrezi, poti scoate bani frumosi. Sa vedem alte opinii, se poate ca eu sa ma insel si paguba sa nu fie asa de mare ![]() This post has been edited by crazybogdan: 3 Jun 2011, 00:20 |
--------------------
am avut
Megane2 1.9dci
2005
- pe viitor BMW Z8...sper
|
|
horhel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 324 Joined: 24 October 08 From: Bucuresti ![]() |
sunt de aceeasi parere , cu dezmembraul...pare si motorul afectat....langa cutie imbinarea dintre baie ulei si bloc motor parca este un spatiu acolo, plus ca este si bascula stanga indoita si se poate sa mai fie si altele pe la articulatiile fata
|
--------------------
reno
megan
doi punct doi
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Data la dezmembrari (sau o dezmembrezi tu) + banii de reparatie si iti iei alta. Parerea mea este ca iesi mult mai bine decat sa o repari. Si oricum, la cum se repara masinile la noi ....
Acum, decizia e la tine. |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
De aceeasi parere. Dezmembrari sa iti scoti ceva bani pe ea si iti iei un Megane intreg de 1.6 sau alta masina.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Reparatia la masina aia intr-un service Reno te va costa pe putin 200 de milioane, deci nu se prea merita sa mai bagi bani in ea
![]() This post has been edited by Hack: 3 Jun 2011, 08:54 |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
LUC1AN |
![]()
|
Ma costat pe mine 30 mil si n-am avut mare accident. Pe tine o sa te rupa la buzunar si prieteneste iti spun ca nu mai merita reparata aceasta masina.
Dezmembrari scrie pe ea. |
--------------------
Renault
MEGANE II
2007 1.5 dCi 106cp
- B 876 L U K
|
|
99AIM |
![]()
|
Nu e de nici o dezmembrare masina, se ia un cadru motor de la dezmembrari si se bucseaza,se trag longeroanele la loc,exista scule de indreptat caroserii in orice service mai mare,se cumpara bara fata,capota cred ca iese indreptata si ce mai e prin fata,traversa,faruri...bine ca n-au sarit airbagurile,reparatia la ea nu-l duce mai mult de 5000 ron,eu asa as face----stiu o sa-mi sara unii in cap ca numai e de incredere cu longeroane indreptate dar la cate jafuri sunt pe sosele eu asta cred ca iese parfum.
This post has been edited by 99AIM: 3 Jun 2011, 10:18 |
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
1.6 dci
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Ai intuit perfect
![]() Acuma, noi ne dam cu parerea, decizia finala ii apartine celui care a patit-o ![]() |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 01:54 |