Putina legislatie, referitoare la biciclisti
![]() ![]() ![]() |
Putina legislatie, referitoare la biciclisti
dizzy |
![]()
|
||
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.061 Joined: 11 February 04 ![]() |
|
||
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|||
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Da' ce-are ma daca e interzis, interzice un amarat de panou, nici macar codu' rutier. Se putea intra? Se putea! E vina CFR-ului, ca ar fi trebuit sa puna bariere automate si transpondere care sa le deschida pe tot materialu' rulant.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.061 Joined: 11 February 04 ![]() |
Nu e interzis sa te kaki pe liniile de tren
Dar ar fi bine sa nu o faci. Daca o faci, ar fi bine sa o faci dupa ce te uiti daca vine trenul. Macar sa nu ai castile pe urechi.... Am trecut pe podul ala de tz ori cu bicicleta si de tz+1 ori pe jos. M-am asigurat de fiecare data vizual si acustic (zgomotul sinelor) si am trecut cat am putut de repede. This post has been edited by dizzy: 26 Jul 2019, 10:10 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.351 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
stii cat de scumpe sunt masinile in danemarca? aia merg cu bicicleta ca nu au bani de masini.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
a mai observat cineva ca nu se mai dau jos de pe bicicleta la treceri de pietoni? s-a schimbat legea cumva? era sa il impachetez pe unu' si tot el se uita mirat...
![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Probabil se asigurase temeinic inainte
![]() |
--------------------
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Mai ales puștii. De aceea poartă glugi și căști în urechi.
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dizzy @ 26 Jul 2019, 10:09) Nu e interzis sa te kaki pe liniile de tren Dar ar fi bine sa nu o faci. Daca o faci, ar fi bine sa o faci dupa ce te uiti daca vine trenul. Macar sa nu ai castile pe urechi.... Vorba lu' nea' Mărin: QUOTE Nu poti sa stai pe ciuci pe calea ferata la ora la care trece acceleratu' si sa zici ca daca ai zile scapi. |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() ![]() Ai ce tare a fost asta! This post has been edited by dizzy: 26 Jul 2019, 12:20 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
Exact aceleasi discutii care le vad zilnic la servici. Lucrez pe calea Victoriei si cate discutii vad zilnic... In rest pt Gibonu: Calea Victoriei a avut 4 benzi si a.a simtit enorm micsorarea.
|
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.209 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu ca biciclist spun: se simte enorm largirea
|
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
Da dar au marit si trotuarele pe care nu prea sunt pietoni.
|
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.351 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
vazut ciclist somon pe DN1/centura ploiestilui.....
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.182 Joined: 29 May 06 ![]() |
@Bicicleta galbena
Cum spuneam, deja ma dor tastele sa tot repet ca timp de aproape 2 ani de mers cu bicicleta pe linia de tramvai nu am deranjat pe nimeni. Mai clar de atat nu pot sa ma exprim. @Agrig In locul variantei fantasmagorice a carnetului pentru bicicist si a inmatricularii bicicletelor, nu crezi ca ar fi mai simplu ca in programa scolara sa fie introdus un curs de notiuni de baza de legislatie rutiera? Cum ar fi sa existe un parteneriat intre Ministerul Educatiei si Politia Rutiera, sa existe niste oameni de specialitate care sa conceapa acele cursuri, sa existe politistii cu o minima pregatire pedagogica? Gandeste-te ca pe strada, alaturi de biciclete circula trotinete, role, long-board-uri, soricaria aia cu o roata centrala si locul pentru picioare pe lateral, etc. Le inmatriculam si pe astea si emitem permis de conducere pentru ... role? @einstein1984 Caterinca ieftina nu ma intereseaza. Cand vei fi disponibil pentru o discutie serioasa, ma gasesti aici. @ady77 Lipsa educatiei se poate rezolva si altfel, vezi ca i-am spus mai spus lui @Agrig. @tatabobu Nu te ignor. Stiu ca am promis niste exemple ref. gandire flexibila. N-am uitat. Voi reveni, sper in curand cu o postare dedicata. @sorin1983 Daca se da jos de pe bicicleta si se arunca, pe trecere de pietoni, in fata masinii ce-am rezolvat? Nu ar fi mai util ca bicicistul sa se asigure mai intai, indiferent daca este sau nu calare pe bicicleta. Ca sa fie clar, calare pe bicicleta inseamna si faptul ca biciclistul este oprit [roata nu se invarte] si sta cu cel putin un picior pe sol. @b34uen Corect, Calea Victorie avea 4 benzi pe sens si niste trotuate de toata jena. Trotuar nu inseamna un loc care trebuie sa fie in permanenta ocupat de pietoni, ci un spatiu public pe care nu se blocheaza circulatia daca un grup de 4 insi s-au oprit sa stea de vorba. Cum spuneam, acum Calea Victoriei, cu pista de biciclete si trotuare late, este unul dintre putinele locuri in care Bucurestiul arata precum orice oras din Europa civilizata. Si pentru ca tot am vorbit despre Calea Victoriei, ai mai jos un exemplu similar din Paris. Poza este facuta de mine luna trecuta, undeva pe langa Notre Dame. 02.jpg ( Size: 438.11k ) Number of downloads: 246 Din poza se observa foarte clar cum o banda pentru masini a fost desfiintata pentru a face loc unei piste [dublu sens] pentru biciclete. Ca fapt divers, in iunie 2017 pista din poza de mai sus nu exista. Asadar, sa inteleg ca si francezii sunt niste idioti? ======================================================= Pentru final, de la un coleg de pe alt forum: biciclist amendat pentru ca a mers 3 metri pe o roata. 01.jpg ( Size: 189.04k ) Number of downloads: 282 Daca asta nu-i exces de zel, io sunt Maical Gecson. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.053 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Si cu aia ce au facut deja scoala ce facem, ii trecem direct in categoria experti c`au scapat pina acuma? Si cam citi vor participa la acele lectii stiind ca in fapt nu`i obliga la nimic? Am spus, s`a mai aplicat, biciclete inmatriculate au mai fost, la noi in tara prin 61-62 am mai vazut biciclete cu numere pe ele si localitatea. Nu inteleg care`i marea problema, sa inveti legea si sa dai un test, este asa o mare problema, si asta o sustine chiar un sofer care se loveste de destui biciclisti cu probleme? Mai merg din cind in cind cu bicicleta, chiar n`am nici o problema sa mai sustin un test de legislatie pentru asta daca se va cere. Eu zic ca se merita pentru siguranta tuturor. |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
einstein1984 |
![]()
|
ce rost are sa-i inveti legea la scoala, daca aia care stiu legea (ca au permis de masina) o ignora zambind ca ei salveaza planeta? Ce risipa de timp si resurse ar fi si asta.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
gibonu |
![]()
|
@Agrig
Am inteles, introducem permisul de conducere pentru role (patine cu rotile) si inmatricularea acestora. Plus ca la achizitionare se va prezenta in mod obligatoriu permisul de conducere plus adeverinta ca acel permis este valabil. Pe bune, ti se pare rational? Parca pe vremea comunismului achizitionarea unui aparat de radio sau TV se facea, printre altele, cu prezentrea obligatorie a carnetului de abonat din care sa rezulte plata la zi a abonamentului. Ne intoarcem la acele vremuri? @einstein1984 La scoala ii inveti niste notiuni de baza referitor la traficul rutier, nu ii faci doctori in Codul Rutier. La fel de bine ai putea sa-i inveti niste notiuni de baza despre ecologie, alimentatie sanatoasa sau educatie financiara. Insa asta este alta discutie. Ar arata ca statul este preocupat de ceea ce se intampla in societate. Nu mai aduc in discutie faptul ca sunt o gramda de soferi analfabeti, care nu se stie cum, insa au trecut examenul de legislatie rutiera. Parca la Pitesti era fabrica de asa ceva. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
bonzai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 709 Joined: 15 April 05 From: Bucuresti ![]() |
@gibonu
Ca biciclist ocazional iti spus sincer ca gresesti profund cu insistarea pe mersul pe linia de tramvai; faci mult rau celor care vor conditii mai bune pentru biciclete. S-a inteles ideea ca tu nu incurcai. Asta nu o face nici legal, nici moral, ok. In conditiile in care ai mers 2 ani asa, no comment. Daca te vedea un copil si crede ca este ok de mers pe acolo? Daca incepeau si altii sa mearga pe acolo...ca se poate? Nu sunt conditii de mers pentru biciclisti? Adevarat, foarte frustrant, dar haide sa concentram discutiile catre solutiile adevarate. |
--------------------
Renault
Megane 4 GT
2017
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(gibonu @ 30 Jul 2019, 09:17) [...] Nu mai aduc in discutie faptul ca sunt o gramda de soferi analfabeti, care nu se stie cum, insa au trecut examenul de legislatie rutiera. Parca la Pitesti era fabrica de asa ceva. De unde stii ca sunt analfabeti sau doar aleg sa respecte anumite legi si pe altele sa le incalce cu buna stiinta din cauza motivarilor personale? Daca te-as fi vazut din masina pe linia de tramvai calare pe bicicleta as fi zis ca esti exact cum ai descris tu mai sus! |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
QUOTE(gibonu @ 29 Jul 2019, 23:43) ======================================================= Pentru final, de la un coleg de pe alt forum: biciclist amendat pentru ca a mers 3 metri pe o roata. 01.jpg ( Size: 189.04k ) Number of downloads: 282 Daca asta nu-i exces de zel, io sunt Maical Gecson. Pai daca e ilegal sa mergi pe 1 roata (habar n-am), de ce e exces de zel? |
--------------------
|
tatabobu |
![]()
|
QUOTE(gibonu @ 29 Jul 2019, 22:43) Pentru final, de la un coleg de pe alt forum: biciclist amendat pentru ca a mers 3 metri pe o roata. 01.jpg ( Size: 189.04k ) Number of downloads: 282 Daca asta nu-i exces de zel, io sunt Maical Gecson. Maical, pot sa te intreb si eu o chestie? Din punctul tau de vedere, daca un politai ar sta aici si i-ar amendfa pe cei care fac stanga de pe banda a 2-a (marcata ca fiind obligatoriu inainte) ar fi exces de zel sau nu? Nu de alta, dar este unul din multele locuri din Bucuresti in care doar cine-i fraier respecta marcajele. |
--------------------
DACIA
1300
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.053 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
QUOTE(gibonu @ 30 Jul 2019, 09:17) @Agrig Am inteles, introducem permisul de conducere pentru role (patine cu rotile) si inmatricularea acestora. Plus ca la achizitionare se va prezenta in mod obligatoriu permisul de conducere plus adeverinta ca acel permis este valabil. Pe bune, ti se pare rational? Parca pe vremea comunismului achizitionarea unui aparat de radio sau TV se facea, printre altele, cu prezentrea obligatorie a carnetului de abonat din care sa rezulte plata la zi a abonamentului. Ne intoarcem la acele vremuri? Domnule, orcine are dreptul sa circule pe un drum public trebuie sa cunoasca legislatia! Este coleg de trafic cu mine. Daca dumneavoastra gasiti ca cei cu patine cu rotile au dreptul sa circule pe drumurile publice de ce sa n`aiba obligatia de a invata regulile de circulatie si a da un examen de validare a cunostintelor? Referitor la taxa Tv da, mi se pare normal sa platesc acea taxa daca folosesc serviciul. Ce nu`i normal este sa platesc si la furnizorul de cablu dar si taxa Tv! Si asta in democratie se plateste, ori folosesti Tv terestru, posturile de stat ori nu, la radio la fel! Deci era mai bine inainte, n`aveam radio, nu plateam! Nu`i normal sa facem circulatia mai sigura? o lasam la nivel de bantustan, fiecare merge pe unde crede el ca`i liber? Referitor la cumparare, pe dumneavoastra va obliga cineva sa prezentati un permis de conducere cind luati un autoturism? Credeam ca ati observata macar asta, puteti sa aveti oricite fara a posedea acel permis, n`aveti voie sa le conduceti pe drumuri publice, atit, in lanul de porumb, nici o problema! This post has been edited by Agrig: 30 Jul 2019, 12:51 |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
einstein1984 |
![]()
|
QUOTE(gibonu @ 30 Jul 2019, 10:17) @einstein1984 La scoala ii inveti niste notiuni de baza referitor la traficul rutier, nu ii faci doctori in Codul Rutier. pai ii inveti unde nu au voie (pe trotuar sau linia de tramvai sau pe trecerea de pietoni), nu? Sau alea sunt deja notiuni de post doctorat? Ideea in sine e laudabila, insa in contextul antementionat unde cand cresc oricum aleg ei ce reguli merita cu adevarat respectate si ce reguli sunt mai degraba indicatii sau sugestii e hilar sa propovaduiesti asa ceva. This post has been edited by einstein1984: 30 Jul 2019, 14:08 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
dizzy |
![]()
|
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
einstein1984 |
![]()
|
stii cum urca somonul spre izvoare contracurentului ca sa dpeuna icre? asa mergea asta, contra traficului, de la intersectia cu DN1A spre girtaoriul cu autostrada.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.045 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Am crezut ca era un biciclist imbracat in costum mulat de culoarea somonului care i-a luat ochiu' lu' Einstein care conducea regulamentar cotetzul pe DN...
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
dizzy |
![]()
|
Credeam ca e cu vesta portocalie.
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
gibonu |
![]()
|
@bonzai
Acum merg pe Stefan cel Mare printre masini si acolo unde fizic nu mai am loc (intre circ si IGP) pe trotuar, adica ii incurc putin pe pietoni. Am spus si repet: trotuarul este strict pentru pietoni, insa n-am ce face, deocamdata bicicleta nu zboara. Mai extindem putin: daca io-s bou si o masina, strict din vina mea, ma pune in cap, va trebuie sa vina salvarea. Nu cred ca mai este nevoie sa iti explic ce inseamna intr-o zi normala (in afara de perioada de concedii si vacante) sa vina o salvare prin coloana compacta de masini, care uneori se mai deplaseaza cativa metri. Apoi echipajul de pe salvare va trebui sa imi acorde primul ajutor, adica blocheaza o banda pe o perioada nedeterminta. Combina asta cu coloana compacta de masini, care uneori se mai deplaseaza cativa metri si vezi ce iese. Daca as fi mers pe linia de tramvai, nimic din cele de mai sus nu s-ar fi intamplat. Dar noi suntem legalisti si nu ne abatem un milimetru de la virgula Codului rutier. Din motivul asta tot fac apel la o gandire flexibila si la a pune in balanta ce se pierde si ce se castiga. @psychoo Poti cauta, presa a acoperit pe larg cazul anafabetilor care detin permis de conducere. Reteaua de la Pitesti este doar un exemplu. Ca sa fie clar, ma refer la oameni care nu stiu sa citeasca, insa cumva, ma fac ca nu stiu cum, au promovat examenul de legislatie. @ady77 Scrie in Codul Rutier ca ambele roti trebuie sa fie in contact cu solul. Din motivul asta am fost atent la alegerea cuvintelor si am spus "exces de zel" si nu "abuz" @tatabobu Tare asta cu Maical. Mi-a placut si ma bucur ca nu ne-am pierdut simtul umorului. In rest, din poza pusa se tine se vede ca dupa trecere de pietoni nu mai este linie continua. Plus ca ar fi chiar de porc sa stea politia sa dea amenzi pentru o neincadrare corecta in intersectie, la haosul care este cel putin in Bucuresti. De exemplu, s-ar putea ocupa de masinile parcate aiurea. N-am uitat ca am promis niste exemple referitor la gandirea flexibila. @Agrig Fara autostrazi, centuri la majoritatea localitatilor, piste de biciclete in localitati, etc, da, suntem "la nivel de bantustan" Insa vad ca in continuare insisti cu permisul pentru ... role. @einstein1984 Corect, de ce sa incercam sa facem ceva? Doamne fereste, cum sa-i deranjam pe bugetarii de la Inspectoratele Scolare Judene si pe cei din structurile teritoriale ale Politiei Rutiere. Treaba lor este sa-si incaseze salariile grase, sa stea pe facebook / solitare pentru cei mai batrani si sa rupa usa la ora 16.00 si la ora 14:00 vineri. In plus, daca un tanar ar pleca din scoala cu niste notiuni elementare de circulatie rutiera, ecologie, transport alternativ sau educatie financiara, exista riscul ca la 18 ani dorinta lui cea mai mare sa nu fie obtinerea permisului de conducere si achizitionarea unui cazan de cateva sute de euro, luat de samsar direct de la fier vechi din Europa civilizata. Doamne fereste, cum ne-am putea dori asa ceva. In alta ordine de idei, azi la iesirea de la metrou de la Romana era un tip care impartea niste hartii. Nu stiu despre ce era vorba, insa pe tricoul tipului, in stansa legatura cu hartiile pe care le impartea scria mare "In trei luni iti iei masina". Intreb si io ca prostu', de ce nu scria "In trei luni faci turul Europei cu trenul" sau "Intr-o luna iti iei bicicleta / trotineta" @YRX Daca era o biciclista, peste 1,70 inaltime si cu picioare lungi "in costum mulat de culoarea somonului" ar fi fost @einstein1984 cel mai mare sustinator al circulatie cu bicicleta pe linia de tramvai. This post has been edited by gibonu: 30 Jul 2019, 18:05 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Fara derapaje/offtopic/atac la persoana/etc. va rog....sau se doreste plecare in vacanta?
|
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.209 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(gibonu @ 30 Jul 2019, 18:46) @bonzai Daca as fi mers pe linia de tramvai, nimic din cele de mai sus nu s-ar fi intamplat. Dar noi suntem legalisti si nu ne abatem un milimetru de la virgula Codului rutier. Pai daca mie imi e sete si iau fara sa platesc o sticla de jumate cu apa dintr-un magazin ce s-ar intampla? gaura-n cer? Dar noi sintem legalisti si nu ne abatem un milimetru de la Codul Penal...... Sau ca sa fim flexibili bem o vodca mica si ne urcam la volan This post has been edited by miki: 30 Jul 2019, 20:57 |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 19:14 |