Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

20 Pages « < 10 11 12 13 14 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Putina legislatie, referitoare la biciclisti

Agrig
post 30 Jul 2019, 21:28
Post #331

Membru autentic

Group: Members
From: Jimbolia/Timisoara mai rar.

QUOTE(gibonu @ 30 Jul 2019, 17:46)
@Agrig
Fara autostrazi, centuri la majoritatea localitatilor, piste de biciclete in localitati, etc, da, suntem "la nivel de bantustan"
Insa vad ca in continuare insisti cu permisul pentru ... role.

Domnule, daca dumneata spui de cel care se da cu placa/rolele pe carosabilul unui drum deschis circulatiei publice inseamna ca efectiv este participant la trafic, la fel ca cel cu bicicleta sau trotineta.
Nu vad ce i`ar strica sa invete legea circulatiei si sa dea un test online.
In rest, pot sa`i spuna oricum.
Chiar ar trebui sa facem propunerea asta IGPR-ului.
Ar introduce ceva normalitate in trafic.

This post has been edited by Agrig: 30 Jul 2019, 21:29

--------------------
Renault Megane IV 1,33Tce 2021 Life
"Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"

Nelson Mandela
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
psychoo
post 30 Jul 2019, 21:43
Post #332

Membru

From: Timisoara

Auto: "Bai nu ai vazut ca ai cedeaza???"
Role: "Ce semn domne? Nu m.ai vazut ca vin pe strada dreapta? Cand iei curba te asiguri bai țărane ca nu degeaba salvez eu ursii polari"

--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013
You deserve what you tolerate!
+
gibonu
post 30 Jul 2019, 23:16
Post #333

Membru autentic

@@tatabobu
Am promis niste exemple concrete referitor la ce inseamna o gandire flexibila. Asadar:

Exemplul nr. 1 - Parcarea

De vreo 3 ani se intampla relativ des sa-mi gasesc locul de parcare [detinut legal de la ADP, pentru ca platesc taxa anuala] ocupat de alta masina. Insa de fiecare data in geamul masinii care ocupa locul era pus vizibil si perfect lizibil un numar de telefon.
Niciodata nu a durat mai mult de 2 minute de cand am sunat la numarul din geam pana cand a aparut proprietarul masinii.

De fiecare data omul si-a cerut scuze, eu i-am spus ca nu-i nicio problema iar totul s-a rezolvat civilizat, relaxat si flexibil.

Din punct de vedere legal nu ai voie sa ocupi un loc de parcare care nu este al tau. De asemenea, in Codul Rutier nu scrie ca cel care parcheaza pe locul altuia este obligat sa afiseze in geam un numar de telefon si nici ca eu sunt obligat sa sun la acel numar.

Astfel, din punct de vedere legal, eu ar fi trebuit sa sun la Politie ca sa-l amendeze pe cel care mi-a ocupat locul de parcare. Insa nu am facut-o niciodata, pentru ca situatia se poate rezolva foarte simplu dupa cum am spus mai sus.

Motiv: sunt convins ca cel care mi-a ocupat locul a facut-o pentru ca efectiv nu a avut unde sa parcheze si ca nu s-a trezit in dimineata zilei respective cu gandul "azi ii ocup locul lui gibonu".

Exemplul nr. 2 - Pietonul la trecere de pietoni nesamaforizata

Trec relativ des, ca pieton, pe la intersectia Bd. Libertatii cu Spaiul Independentei. Pentru cine nu cunoaste zona, Bd. Libertatii are 6 benzi [ambele sensuri] insa doar 5 sunt circulabile pentru ca una dintre benzi este ocupata de masini parcate.

De fiecare data traversez [bineinteles pe zebra] in ritm alert [ca sa nu spun in fuga] acesta artera de 5 benzi pe sens, ca sa nu-i las pe soferi sa astepte prea mult. In Codul Rutier nu scrie ca pietonii trebuie sa alerge pe trecere.
Exemplu asta il aplic la toate trecerile de pietoni nesamaforizate.

Motiv: nu pierd nimic daca ma grabesc putin si astel particip, infim ce-i drept, la fluidizarea traficului haotic din oras.

Ca sa fie clar: nu sustin ca un domn in baston sau o mamica cu copii trebuie sa alerge pe trecerea de pietoni.

Exemplul nr. 3 - Biciclistul la trecere de pietoni nesamaforizata

Opresc bicicleta la trecerea de pietoni [roata nu se invarte] insa nu cobor de pe bicicleta, doar pun un picior pe sol. Tot timpul soferii opresc si imi fac semn sa trec [fara a fi si alt pieton in zona]. Eu le multumesc, traversez pe bicicleta si toata lumea este multumita.

Conform Codului Rutier, soferul nu trebuia sa opreasca iau eu nu trebuia sa traversez strada calare pe bicicleta. Si ambii am fi pasibili de amenda.
Ca sofer, procedez la fel cand vad un biciclist care asteapta la trecere.

Motiv: asimilez biciclistul cu pietonul.

Cam astea ar fi niste exemple reale prin care am incercat sa explic ce inseamna o gandire flexibila comparativ cu una rigida, de genul "asa scrie in Codul Rutier".

De asemenea, te rog tine cont de faptul ca legiuitorul, oricat de bine intentionat ar fi, nu poate reglementa concret fiecare situatie din viata reala. Si ca din motivul asta, legea se aplica in primul rand in spiritul ei, apoi in litera ei.

@miki
Pentru cursivitatea discutiei, propun sa vorbim despre acelasi lucruri si sa facem comparatiile in consecinta.
Concret, mersul cu bicicleta pe linia de tramvai este o contraventie, pe cand furtul, chiar si al unei sticle de apa cand iti este sete, este infractiune.
Consumul de alcool este discutabil. Un efect are asupra unei gagici de 40 de kile care nu bea si altul asupra unuia de 150 de kile care bea zilnic.

@Agrig
Chiar ar fi interesanta o propunere catre IGPR ca se se introduca permis de conducere pentru ... role. Si mai interesant ar fi raspunul primit.
Nu crezi ca "ceva normalitate in trafic" s-ar introduce prin piste pentru biciclete / trotinete / role in orase, asa cum procedeaza Europa civilizata?

@psychoo
In lipsa de argumente alegem caterinca ieftina si de proasta calitate. Nicio problema. Voi reveni niste cifre din care sa rezulte gradul de poluare din Bucuresti, in directa legatura cu salvarea ursilor polari.

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
psychoo
post 30 Jul 2019, 23:26
Post #334

Membru

Ai avut argumente pana acum si le.ai ignorat.
Tu faci caterinca ieftina extragand doar ce te intereseaza din ce zice lumea. De ce te surprinde ca ti se raspunde cu aceeasi moneda?

--------------------
+
Agrig
post 30 Jul 2019, 23:28
Post #335

Membru autentic

Domnule, pe scurt, daca intra pe drum public sa cunoasca regulamentul, despre role nu`i cazul sa intreb, raspunsul e deja cunoscut, n`au voie.

--------------------

Nelson Mandela
+
dizzy
post 31 Jul 2019, 07:56
Post #336

Work smart not hard!

QUOTE(gibonu @ 30 Jul 2019, 18:46)
@bonzai
Acum merg pe Stefan cel Mare printre masini si acolo unde fizic nu mai am loc (intre circ si IGP) pe trotuar, adica ii incurc putin pe pietoni. Am spus si repet: trotuarul este strict pentru pietoni, insa n-am ce face, deocamdata bicicleta nu zboara.

Pe bucata aia eu merg prin spate, pe Nastase Pamfil - Paul Greceanu-David Emanuel- (Grigore Alexandrescu - pe trotuar - Calea Victoriei sau Piata Vicotriei - Aviatorilor).
Nu e aglomerat, nu jenez pietonii, etc.

This post has been edited by dizzy: 31 Jul 2019, 07:57

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
DragosP
post 31 Jul 2019, 08:02
Post #337

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

QUOTE(gibonu @ 31 Jul 2019, 00:16)
@@tatabobu
Am promis niste exemple concrete referitor la ce inseamna o gandire flexibila. Asadar:
Asta nu e gândire flexibilă, e un comportament civilizat și atât.
Exemplul nr. 2 - Pietonul la trecere de pietoni nesamaforizata
De fiecare data traversez [bineinteles pe zebra] ... in fuga] acesta artera de 5 benzi pe sens

Părerea mea că te expui unui risc inutil traversând în fugă. Personal îi bodogănesc pe cei care fac asta, se poate întâmpla să surprinzi pe vreun căscat de șofer cu fuga ta.
Exemplul nr. 3 - Biciclistul la trecere de pietoni nesamaforizata
*
Mda, nu faci decât să încurci circulația.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
tatabobu
post 31 Jul 2019, 08:53
Post #338

membru

From: Bucuresti

@tatabobu
Tare asta cu Maical. Mi-a placut si ma bucur ca nu ne-am pierdut simtul umorului.

In rest, din poza pusa se tine se vede ca dupa trecere de pietoni nu mai este linie continua. Plus ca ar fi chiar de porc sa stea politia sa dea amenzi pentru o neincadrare corecta in intersectie, la haosul care este cel putin in Bucuresti.
De exemplu, s-ar putea ocupa de masinile parcate aiurea.
*

Exemplu de gandire flexibila in cazul ala particular pe care ti l-am aratat ar fi fost sa se faca banda 3 de obligatoriu stanga, si banda 2 de inainte si la stanga. Pentru ca marcajele rutiere trebuie facute in asa fel incat sa fluidizeze traficul, nu sa se aplice un STAS rigid.

In alta ordine de idei, azi la iesirea de la metrou de la Romana era un tip care impartea niste hartii. Nu stiu despre ce era vorba, insa pe tricoul tipului, in stansa legatura cu hartiile pe care le impartea scria mare "In trei luni iti iei masina".
Intreb si io ca prostu', de ce nu scria "In trei luni faci turul Europei cu trenul" sau "Intr-o luna iti iei bicicleta / trotineta"
*

Pentru ca asta vrea cetateanul mediu. De ce crezi ca manelele si emisiunile "distractive" au audienta TV mai mare decat "Omul care aduce cartea"? Apropo, emisiunea aia a decedat de mult.

@YRX
Daca era o biciclista, peste 1,70 inaltime si cu picioare lungi  "in costum mulat de culoarea somonului" ar fi fost @einstein1984 cel mai mare sustinator al circulatie cu bicicleta pe linia de tramvai.
*

Ba io cred ca si atunci ar fi militat pentru respectarea codului rutier. Mai bine s-o ai in fata ochilor, si sa n-aiba voie sa depaseasca "printre", nu?

QUOTE(gibonu @ 30 Jul 2019, 23:16)
@@tatabobu

De vreo 3 ani se intampla relativ des sa-mi gasesc locul de parcare [detinut legal de la ADP, pentru ca platesc taxa anuala] ocupat de alta masina. Insa de fiecare data in geamul masinii care ocupa locul era pus vizibil si perfect lizibil un numar de telefon.
Niciodata nu a durat mai mult de 2 minute de cand am sunat la numarul din geam pana cand a aparut proprietarul masinii.

De fiecare data omul si-a cerut scuze, eu i-am spus ca nu-i nicio problema iar totul s-a rezolvat civilizat, relaxat si flexibil.
*

Fericitule. Eu am dai inclusiv de cacanari care m-au anuntat veseli ca ei sunt deja in metrou, si mai devreme de 3-4 ore nu se intorc.

De asemenea, in Codul Rutier nu scrie ca cel care parcheaza pe locul altuia este obligat sa afiseze in geam un numar de telefon si nici ca eu sunt obligat sa sun la acel numar.

Astfel, din punct de vedere legal, eu ar fi trebuit sa sun la Politie ca sa-l amendeze pe cel care mi-a ocupat locul de parcare. Insa nu am facut-o niciodata, pentru ca situatia se poate rezolva foarte simplu dupa cum am spus mai sus.
*

Normal ca nu scrie, ca nu e reglementat de codul rutier ci de consiliul local. Si nu trebuie sa suni la politie, ci la politia locala.

Motiv: sunt convins ca cel care mi-a ocupat locul a facut-o pentru ca efectiv nu a avut unde sa parcheze si ca nu s-a trezit in dimineata zilei respective cu gandul "azi ii ocup locul lui gibonu".
*

Corect. Si pentru cineva care sta intr-un loc in care o pateste o data pe saptamana/ luna sigur nu se face gaura-n cer. Dar ce zici, cei care stau pe langa piata si, daca stau acasa si-si muta masina de pe locul platit doar asa, sa numere, si vad ca intr-o zi le ocupa locul 10-20 de masini diferite din care maxim jumate au numar de telefon in geam au dreptul sa se supere?

De fiecare data traversez [bineinteles pe zebra] in ritm alert [ca sa nu spun in fuga] acesta artera de 5 benzi pe sens, ca sa nu-i las pe soferi sa astepte prea mult. In Codul Rutier nu scrie ca pietonii trebuie sa alerge pe trecere.
Exemplu asta il aplic la toate trecerile de pietoni nesamaforizate.
*

Pai da, nu asa facem toti? Si inclusiv la cele semaforizate? Intr-o vreme asa era formulata regla traversarii, avea exact partea bolduita in text, inafara de faptul ca exista in continuare obligatia sa traversezi perpendicular.

Opresc bicicleta la trecerea de pietoni [roata nu se invarte] insa nu cobor de pe bicicleta, doar pun un picior pe sol. Tot timpul soferii opresc si imi fac semn sa trec [fara a fi si alt pieton in zona]. Eu le multumesc, traversez pe bicicleta si toata lumea este multumita.

Conform Codului Rutier, soferul nu trebuia sa opreasca iau eu nu trebuia sa traversez strada calare pe bicicleta. Si ambii am fi pasibili de amenda.
Ca sofer, procedez la fel cand vad un biciclist care asteapta la trecere.
*

Da, dar ai numarat sa vezi cati biciclisti fac asa? Si-n plus, iti dai seama cati ar abuza si mai tare daca asta ar fi varianta legala?

De asemenea, te rog tine cont de faptul ca legiuitorul, oricat de bine intentionat ar fi, nu poate reglementa concret fiecare situatie din viata reala. Si ca din motivul asta, legea se aplica in primul rand in spiritul ei, apoi in litera ei.
*

"Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem"

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
gibonu
post 31 Jul 2019, 11:52
Post #339

Membru autentic

@psychoo
Pana acum s-a expus ca argument doar rigidul "asa scrie in Codul Rutier". Te rog, arata-mi tu care au fost celelalte argumente expuse, pe care eu le-am ignorat.

Nu exagerez nimic, doar expun niste situatii concrete.

De exemplu, pentru ca tot nu ne abatem de la virgula legii, art. 35 din Constitutie spune ca:
"1) Statul recunoaște dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos și echilibrat ecologic.
(2) Statul asigură cadrul legislativ pentru exercitarea acestui drept.
(3) Persoanele fizice și juridice au îndatorirea de a proteja și a ameliora mediul înconjurător.
"

In Constituie nu scrie ca toata lumea trebuie sa detina masina.

@Agrig
OK. Si cel cu rolele pe unde merge, daca nu are voie pe drumul public?

@dizzy
Mersi. O sa incerc varianta cu Nastase Pamfil.

@DragosP
Corect, este o gandire civilizata, insa in primul rand este o gandire flexibila. Pentru simplul motiv ca pot trece peste rationamentul "locul meu - ocupat - amenda - sa nu mai faca"

Scuze, nu m-am exprimat complet: trec stada in ritm alert dupa ce am vazut ca au oprit toate masinile.

La exemplul nr. 3 nu incurc nimic.

@tatabobu
Sper ca m-am facut inteles referitor la gandirea flexibila.
Parcarea de langa piata este un alt subiect, pe care nu are rost sa-l discutam aici.

This post has been edited by gibonu: 31 Jul 2019, 11:52

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
dizzy
post 31 Jul 2019, 11:54
Post #340

Work smart not hard!

Ne vedem pe acolo!
De obicei sunt cu fiu-meu!

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
Agrig
post 31 Jul 2019, 12:58
Post #341

Membru autentic

QUOTE(gibonu @ 31 Jul 2019, 11:52)

@Agrig

Cu ele sub brati pina`n parc la pista pentru role.

--------------------

Nelson Mandela
+
ady77
post 31 Jul 2019, 13:31
Post #342

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(gibonu @ 31 Jul 2019, 12:52)
@Agrig
*

Pai ar trebui sa se gandeasca inainte de a le cumpara ca nu prea are pe unde merge tongue.gif

Legat cu traversarea trecerii de pietoni pe bicicleta, nu-s de acord cu asta in nici o circumstanta.
Eu nu cred ca tu stai la trecerea de pietoni pana opresc toate masinile pe 3 benzi pe stanga si 2 pe dreapta, ca nu mai apuci sa traversezi niciodata.

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
einstein1984
post 31 Jul 2019, 13:50
Post #343

fan Dacia

Daca pui un picior jos la trecere si vezi un hyundai I30 gri ca vine spre tine, , sa stii ca nu opreste decat daca are treaba acolo. aSau daca te dai jos de pe ea. ca a trecere d epietoni (stii, desenul ala cu 2 picioare pe jos) nu de pietoni si ciclisti.
Si daca ai circula pe carosabil, nu vad ce nevoie ai avea de trecere......

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
gabize
post 31 Jul 2019, 13:53
Post #344

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

Semnul cu două picioare pe sus ce reprezintă? huh.gif

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
einstein1984
post 31 Jul 2019, 13:57
Post #345

fan Dacia

ala e presemnalizarea de bordel, sau varianta grafica pt asta

Ga3nD4i.jpg

--------------------
+
maho
post 31 Jul 2019, 14:43
Post #346

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

QUOTE(einstein1984 @ 31 Jul 2019, 14:50)
Daca pui un picior jos la trecere si vezi un hyundai I30 gri ca vine spre tine, , sa stii ca nu opreste decat daca are treaba acolo.

Stai sa vezi o dacie veche. radmasa.gif
Gibonule, daca te-a lasat doar cu avertisment, e clar ca ala a avut o gandire flexibila, n-ai de ce sa te plangi. Flexibilitate e si cand nu ne convine. Cand mi-am luat la olteni amenda pt. 64 (parca, da' mai degraba 68)/h in localitate, n-am comentat, desi puteam sa invoc: intrare in localitate, drum drept cu vizibilitate de km, case putine, pietoni nexam, trafic mai deloc, etc.

This post has been edited by maho: 31 Jul 2019, 14:44

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
gibonu
post 31 Jul 2019, 14:46
Post #347

Membru autentic

QUOTE(Agrig @ 31 Jul 2019, 14:58)
Cu ele sub brati pina`n parc la pista pentru role.

Din pacate, observ exact aceiasi mentalitate cu cea a politistului care a vrut ma amendeze si care mi-a spus ca "cu bicicleta se merge prin parc si la padure".

Bicicleta clasica / electrica, trotineta clasica / electrica, rolele, skateboard, long-board, etc, toate sunt mijloace altenative de transport, care scot o masina din trafic, nu ocupa un loc de parcare in zona centrala a orasului si, cel mai important, nu polueaza.
Europa civilizata a inteles de mult timp ideea asta si din motivul asta incurajeaza folosirea acestor mijloace de transport alternativ.
Doar ca exemplu, in Germania te poti urca cu bicicleta in tramvai (maxim 2 bucati) iar la Bucuresti inca nu s-a auzit de tramvai 100% cu podea joasa (low floor).

Cat despre permisul pentru ... role, mai incerc un argument.
Si pietonul este participant la trafic. Traverseaza, trebuia sa stie semnificatia culorilor semaforului, semnificatie zebrei, faptul ca salvarea cu sirenele pornite are prioritatare, etc.
Astfel, avand in vedere cele de mai sus, impunem si un permis pentru pietoni?

@ady77
Nu esti singurul care "Legat cu traversarea trecerii de pietoni pe bicicleta, nu-s de acord cu asta in nici o circumstanta".
Care ar fi argumenele, in afara de "asa scrie in Codul Rutier".

La intersectia respectiva nu am prins niciodata 5 masini, nici nu prea pot fi toate benzile ocupate.

@einstein1984
Am spus si repet. In caz de viraj la stanga, prefer sa trec odata cu pietonii (desi dureaza mai mult) in loc sa ma bag printre masini. Mi-e frica sa nu apara vreun "hyundai I30 gri".

In rest, dupa ultima poza postata de tine, pare ca ai inceput sa o cauti pe "biciclista, peste 1,70 inaltime si cu picioare lungi in costum mulat de culoarea somonului"

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
tatabobu
post 31 Jul 2019, 14:55
Post #348

membru

Da, mai ales civilizatii aia de francezi, care te lasa sa mergi cu trotineta electrica fix pe la tine prin curte si atat.

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
gibonu
post 31 Jul 2019, 14:59
Post #349

Membru autentic

@maho
Probabil "ai deschis aparatul mai tarziu" si n-ai vazut ceea ce am spus si repetat.
Asadar, omu' era chitit sa ma arda, a venit cu motoreta dupa mine pe linia de tramvai, mi-a luat buletinul, a inceput sa scrie PV-ul, mi-a spus ca amenda este 870 lei, etc.
Intr-adevar, a fost baiat bun pentru ca a cedat rugamintilor mele de a transforma amenda in avertisment.

Daca ar fi avut o gandire flexibila, asa cum spui tu, ma lasa in pace, asa cum am fost lasat in pace aproape 2 ani.
Sau, imi spunea sa nu mai fac si ca data viitoare ma va arde.

Cat despre alte amenzi, poti sta linisit.
Mi-am luat odata un radar cu 53 km/h, intr-un sat in Moldova. Am incercat sa-i spun politistului ca vitezometru masinii nu arata excat viteaza reala, insa omu' mi-a rapsuns, in dulce grai moldovenesc "daca asa zici aparatu'".

Ultima amenda, 145 Lei (jumate din 290 Lei) mi-am luat-o anul trecut pe 29.12. pentru traversarea strazii prin loc nepermis. Am luat-o, am platit-o si asta a fost.
Asta ca sa nu crezi ca sunt vreun nebun care crede ca doar el are dreptate

31 Jul 2019, 17:01:
QUOTE(tatabobu @ 31 Jul 2019, 16:55)
Da, mai ales civilizatii aia de francezi, care te lasa sa mergi cu trotineta electrica fix pe la tine prin curte si atat.
*

S-a schimat ceva din iunie 2019 (perioada 18-22) pana azi?
Te intreb pentru ca doar luna trecuta am fost la Paris si era plin de trotinete de la Lime, exact ca in Bucuresti.
Poza cu banda pentru vehicule desfiintata si transformata in pista de biciclete ai vazut-o?

This post has been edited by gibonu: 31 Jul 2019, 15:01

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
einstein1984
post 31 Jul 2019, 15:08
Post #350

fan Dacia

da, din septemebrie 2019sunt interzise, am postat ceva mai devreme fix pe topicul asta.

P.S. vitezometrul tau la 53 arata vreo 58. Prinr egulament NU are voie sa arate mai putin decat viteza reala indifeent de starea de uzura a rotilor (daca sunt tipodimensiunea corecta)

This post has been edited by einstein1984: 31 Jul 2019, 15:30

--------------------
+
maho
post 31 Jul 2019, 15:12
Post #351

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

QUOTE(gibonu @ 31 Jul 2019, 15:59)
a venit cu motoreta dupa mine pe linia de tramvai, mi-a luat buletinul, a inceput sa scrie PV-ul, mi-a spus ca amenda este 870 lei, etc.
Intr-adevar, a fost baiat bun pentru ca a cedat rugamintilor mele de a transforma amenda in avertisment.

Daca ar fi avut o gandire flexibila, asa cum spui tu, ma lasa in pace, asa cum am fost lasat in pace aproape 2 ani.
Sau, imi spunea sa nu mai fac si ca data viitoare ma va arde.

Nope: a venit dupa tine, deci si-a facut treaba pt. care e platit. Daca statea si dormea in continuare zicandu-si in gand ceva de genul " da-l..., n-are rost sa ma obosesc", insemna ca-i platit degeaba, doar sa stea decor.
Si aia "ai mei" au fost baieti (si fete) buni, mi-au zis s-o las domol ca la iesirea din localitate mai sunt altii (cu radar). La cat merg eu de obicei peste limita legala, am considerat de porc sa comentez. Si eu zic ca am gandire flexibila.

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
b76bgaarh
post 31 Jul 2019, 15:56
Post #352

Membru autentic

mijto asta cu gandirea flexibila in a respecta legea. la un viol, ca tot e scandalu pe toate ecranele, zice si ala ca a gandit flexibil, ca vorba ai,a scara morala e proprie fiecaruia.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
vallixx
post 31 Jul 2019, 16:02
Post #353

Membru nesuferit

QUOTE(einstein1984 @ 31 Jul 2019, 13:57)
ala e presemnalizarea de bordel, sau varianta grafica pt asta

Ga3nD4i.jpg
*

Noroc ca nu e pentru asta!

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
gibonu
post 31 Jul 2019, 16:33
Post #354

Membru autentic

@einstein1984
Te rog, mai posteaza odata link-ul din care rezulta ca din septembrie s-a interzis circulatia trotinetelor in Paris. Multumesc anticipat.

Cat despre vitezometru, nu facem aici teoria chibritului. Am vrut sa spun ca nu am comentat nimic si ca am platit.

@maho
Am inteles. In haosul rutier care exista in Bucuresti, problema cea mai mare era un biciclist pe linia de tramvai.
Parcarile aiurea, cazanele care afuma toata strada (desi au ITP valabil), idiotii care merg cu viteaza, etc, inteleg ca nu erau de competenta politistului care "si-a facut treaba pt. care e platit".

@b76bgaarh
Am rugamintea sa te abti de la astfel de comentarii.

@vallixx
Foarte tare. Chiar am in plan (mai indepartat) o tura in sudul Olandei, acum stiu unde ma cazez.

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
YRX
post 31 Jul 2019, 17:00
Post #355

Membru autentic

Gibonu, dar pana la urma, voi biciclistii, trotinetele, rolele etc. ce vreti? Dar mai exact, prioritate speciala in trafic, a patra culoare la semafor, sa mergeti prin tunelurile metroului... Asa mai cu subiect si predicat, strict reglementare, ca pentru infrastructura cred ca totusi trebuie sa luati un bon de ordine si sa stati la rand, sunt atatea lucruri inainte....

Aseara am avut drum prin Victoriei, Buzesti si am parcat pe Sevastopol sa astept pe cineva. Cred ca am vazut vreo 10 trotinete si biciclete pe Sevastopol dinspre calea Victoriei spre Buzesti, fara frica si fara jena (strada respectiva este cu sens unic Buzesti - Calea Victoriei). A culminat cu doi ticniti (un el si o ea) amandoi pe o trotineta din aia cu ghidon verde care au venit pur si simplu pe centrul strazii.

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition 1.6 MPI
+
b76bgaarh
post 31 Jul 2019, 17:10
Post #356

Membru autentic

Pai comentariile la lege le faci tu, că e de porc să o respecti când o arzi eco bio prin traficul din București.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
gibonu
post 31 Jul 2019, 17:48
Post #357

Membru autentic

@YRX
Am spus si voi repeta de cate ori este nevoie: vreau o gandire flexibila din partea Politiei Rutiere.

De asemenea, am expus strict cele 3 cazuri clare de mai jos:

- merge pe linia de tramvai delimitata cu garduri, fara sa incurce pe nimeni;
- traverseaza strada pe la trecere de pietoni odata cu pietonii;
- vireaza dreapta pe rosu, dupa o temeinica si prealabila asigurare / cand intersectia este blocata

in care un biciclist nu incurca cu nimic traficul rutier.

Nu am spus ca biciclistul trebuie tratat precum salvarea cu sirena, adica toti ceilalti participanti la trafic trebuie sa-i acorde prioritate.

Pana acum, nu am primit niciun argument valid, in afara de rigidul "asa scrie in Codul Rutier".

Am mai spus clar, cu subiect si predicat, ca sunt o gramda de idioti pe bicicleta, care ar trebui amendati. Insa mi se pare putin aiurea sa generalizezi si de la faptul ca exista unii idioti sa ajungi la concluzia ca toti cei care merg cu bicicleta sunt idioti.

Pe mine ma exclud, ca sa nu par subiectiv. Insa ti se pare OK atitudinea Politiei Rutiere referitor la:
- colegul nostru de forum @nasty care si-a luat avertisment pentru ca s-a urcat pe biciclelta pe ultimii 3 metri ai trecerii de pietoni;
- tipul care a fost amendata la Azuga pentru ca a mers 3 metri pe o roata (am pus poza PV-ului mai sus.
Am rugamintea de a incerca sa nu raspunzi cu "asa scrie in Codul Rutier".

Cat despre "pentru infrastructura cred ca totusi trebuie sa luati un bon de ordine si sa stati la rand, sunt atatea lucruri inainte...." este discutabil.
Investitiile pentru o pista de biciclete sunt minime, comparativ cu altele.

Stiu ca te numeri printre cei care contesta pista de pe Calea Victoriei. Insa asta este viitorul, orasul apartine oamenilor nu masinilor. Nu trebuie sa ma crezi pe mine, este suficient sa te uiti la orice oras din Europa civilizata.

@b76bgaarh
Te rog, citeste ce am spus mai sus. Poate asa vei intelege ca n-am spus niciodata "că e de porc să respecti" legea.
Am dat exemple clare de cazuri in care am platit amenda fara niciun comentariu, pare ca ti-a scapat acea postare.

This post has been edited by gibonu: 31 Jul 2019, 17:51

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
tatabobu
post 31 Jul 2019, 17:57
Post #358

membru

Da, dar tot n-ai zis de ce un biciclist tre' sa aiba voie sa mearga pe linia de tramvai si un Tico nu.

--------------------
DACIA 1300 1995
+
psychoo
post 31 Jul 2019, 19:13
Post #359

Membru

Ba a zis ca nu il intereseaza decat exclusiv cazurile expuse de el si doar cu bicicleta.
Omul are filtrele bine definite si nu poate sau nu vrea sa se uite mai in ansamblu

--------------------
+
DragosP
post 31 Jul 2019, 19:18
Post #360

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Pentru că are o gândire flexibilă.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
20 Pages « < 10 11 12 13 14 > » 
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th April 2025 - 23:29
Dacia