CRISTINICA, O Dacie care nu va ajunge la Remat prea curind
![]() ![]() ![]() |
CRISTINICA, O Dacie care nu va ajunge la Remat prea curind
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
LE i'm out of here !
![]() This post has been edited by sobolan: 31 Mar 2011, 21:43 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
.....
This post has been edited by Muttley: 31 Mar 2011, 21:50 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
ce ma ? "iti pare ciuda ?"
![]() ON:astept feed-back-ul initiatorului la "vopsea in ulei/apa".... This post has been edited by sobolan: 31 Mar 2011, 21:53 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
tunderbird |
![]()
|
![]() tunzator de iarba & atacator de integritatzuri Group: Members Posts: 3.193 Joined: 26 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Cu grundul din zona cilindrilor treaca mearga, dar in zonele unde ai ulei este absolut interzis sa vopsesti cu vopsea obisnuita. Pentru a vopsi acolo trebuie sa folosesti un grund special rezistent la ulei si temperaturi ridicate.
Nu este nici un fel de rautate, este doar o atentionare bazata pe experienta proprie. Nu are rost sa incarc topicul cu povesti mai vechi, daca vrei sa stii mai multe da-mi PM. Sfatul meu este, daca vrei sa nu ai probleme grave cu ungerea, ar fi indicat sa pui mana pe o pensula si pe o sticla cu un diluant puternic (nitro) si sa speli interiorul motorului. This post has been edited by tunderbird: 31 Mar 2011, 22:06 |
--------------------
Dacia
Dacia
- B 13 ABC
1100 - '69, '70 ; 1300 - '70,'81 ; 1310cli - 2000 Renault Twingo 1,2 16V - 2001
Renault Laguna Concorde 1,6 16V - 1999 Cocoșul e mai frumos ca vulturul, numai că nu poate zbura! (N. Iorga) |
|
sobolan |
![]()
|
QUOTE(tunderbird @ 31 Mar 2011, 22:02) ....... Pentru a vopsi acolo trebuie sa folosesti un grund special rezistent la ulei si temperaturi ridicate. .....Sfatul meu este sa pui mana pe o pensula si pe o sticla cu un diluant puternic (nitro) si sa speli interiorul motorului. grund pe baza de ulei sau plm....oricum nu e grund obisnuit de asta de dat pe gard....e o vopsea care tine bine la temperaturi mari.... am impresia ca l-a asamblat deja....ce muma mainutelor o fi dat el cu gund pe dinauntru unde nici nu se vede si plus ca acolo e ulei deci ioc coroziune..... ![]() |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
tunderbird |
![]()
|
![]() tunzator de iarba & atacator de integritatzuri Group: Members Posts: 3.193 Joined: 26 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Chiar nu-i de gluma.
Exista grunduri care rezista excelent la uleiuri minerale dar care sunt dizolvate instantaneu de cele sintetice....am avut clienti care au distrus utilaje de zeci de mii de euro dintr-o prostie...bineinteles ca pentru firma nostra a fost benefic, ne-a adus mai mult profit din reparatii...inca o data, treaba este foarte serioasa. |
--------------------
Dacia
Dacia
- B 13 ABC
1100 - '69, '70 ; 1300 - '70,'81 ; 1310cli - 2000 Renault Twingo 1,2 16V - 2001
Renault Laguna Concorde 1,6 16V - 1999 Cocoșul e mai frumos ca vulturul, numai că nu poate zbura! (N. Iorga) |
|
sobolan |
![]()
|
asta am zis si eu in mare...grundul ala NU are ce cauta acolo....poti face mari "ciochii" de pe urma lui....
This post has been edited by sobolan: 31 Mar 2011, 22:14 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
Muttley |
![]()
|
N-are cum sa se exfolieze grundul de pe blocul motor. Nici n-are cum sa se transforme-n niste dopusoare mici si lipicioase de vopsea coagulat cu ulei. Iar daca ar face-o, de exemplu gaurile de ungere din rampa culbutorilor au diametru' cat un lat de pu1a de Crainiciuc.
Cainii latra, caravana se caca-n sant. Numa' sa nu ne moara laudatorii. This post has been edited by Muttley: 31 Mar 2011, 22:25 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
sobolan |
![]()
|
clar....etno....
![]() This post has been edited by sobolan: 31 Mar 2011, 22:30 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
STORMTROOPER |
![]()
|
![]() Dacia berlina proud owner Group: Members Posts: 2.486 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Va multumesc pentru impresii/pareri/opinii si sugestii. In limita posibilitatilor o sa incerc sa tin cont de ele.
Motorul a fost asamblat pe banc doar pentru o proba ca sa vad cum se imbina piesele prin elNu este primul motor facut de mecanic dar probabil va fi printre ultimele. Am vazut motoare facute de el care am ajuns la 200.000 km folosite in regim de taxi si mergeau foart frumos. Cred ca este printre ultimele motoare pe care le face, pentru ca vrea sa iasa la pensie. Omul face meseria asta de prin anii 70 si are si el o virsta. Am o mare rugaminte la voi: Hai sa incercam sa nu ne mai atacam pe aici, avem un forum intreg la dispozitie. In plus de asta pe zi ce trece raminem din ce in ce mai putini cu daciile pe sosele, asa ca orice sprijin, sfat/sugestie este mai mult decit bine venita. @ sobolan - vopsea in ulei/apa sper sa nu fie cazul. Inca o data va multumesc pentru interventii. Masina este departe de a fi gata, asa ca de lucru mai am destul. |
--------------------
DACIA
1310 TX
- 7-B-2414
1987 blogul meu: http://blog-deroman.blogspot.ro
|
|
sobolan |
![]()
|
mie-mi place dacia ta dar spre binele ei cum au scris si multi p-aci incearca sa inlaturi grund-ul macar din dreptul rampei de tacheti la bloc....
This post has been edited by sobolan: 1 Apr 2011, 12:17 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
STORMTROOPER |
![]()
|
![]() Dacia berlina proud owner Group: Members Posts: 2.486 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Gruntul a fost curatat dupa citeva discutii in contradictoriu cu mecanicul. Din pacate nu am mai apucat sa fac poze. La masina de va mai lucra un pic week-end-ul asta, adica miine dimineata, si sper ca va fi finalizata saptamina viitoare. Din pacate nu o sa mai postez poze avind in vedere ca de luni am terminat concediul asa ca nu o sa fiu de fata la desfasurarea lucrarilor.
Urati-mi succes, ca eu personal abia astept sa dau o tura cu ea. |
--------------------
DACIA
1310 TX
- 7-B-2414
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
pai poate ma scoti si pe mine la o tura.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
- AGXXMAV / AGXXVAB
.
|
|
STORMTROOPER |
![]()
|
Dupa 3 saptamini de stat printre straini astazi am adus-o pe Cristinica acasa.
R.K. - ul de primavara s-a terminat urmeaza sa-i mai fac rodajul. Ar trebui sa am si ceva mai mult timp la dispozitie pentru asta, dar o sa se rezolve si asta. La masina s-au facut urmatoarele operatiuni: - schimbat pivoti inferior stinga/dreapta si bucse bascule, la fel s/d; - rectificat vibrochen-ul la cota 1 - schimbat axa cu came, cuzineti, set motor, pompa ulei, supape, distributia toata, radiator, ambreiajul si montat electroventilator; - etansat cutia; - schimbat rotile, aveau 4 ani si vre-o 30.000 km dar aratau de parca aveau 50.000; - rolutit jantele, sablat&vopsit. Astazi am facut primii 150 km dupa ce am luat masina. Concluzii: - motorul suna cu totul altfel fata de cum suna cu vechiul set; - are forta in el, dar cum eu am instructiuni stricte sa nu depasec 90 km/h inca merg batrineste cu el; Rezultat final: - o masina care sper sa ma mai tina inca 25 de ani, cum m-a tinut pina acum; - oboseala cit cuprinde, de vre-o 2 luni alerg dupa piese de mi-au sarit capacele, si o durere de ficat care ma tine de vre-o saptamina si nu ar da semne ca ar ceda. Multumiri: - Muttley – un om dintr-o bucata, asa om mai rar. Jos palaria, a facut un gest care m-a impresionat si pentru care ii multumesc si pe aceasta cale. Sa traiesti jupine pina la adinci batrineti si sa-ti iasa tot ceea ce iti doresti. Poate anul aviator facem o plimbarica pina la Abuson. ![]() ![]() ![]() ![]() - Filip – om saritor si care mi-a intins o mina de ajutor exact la momentul cind aveam nevoie de ea. Multumesc pentru ajutor si multa sanatate si tot ceea ce iti doresti. ![]() ![]() ![]() ![]() - Mihu – la fel ca Muttley, a facut un gest pentru care ii multumesc si pe aceasta cale; ![]() ![]() ![]() ![]() - Speedy82 – amicul si colegul de suferinta intr-u Dacia, care mi-a oferit cu generozitate ajutorul de cite ori i l-am solicitat, si l-am stresat ceva pe om. Multam fain stimabile, si sper sa iti fiu de ajutor cind o sa ai nevoie; ![]() ![]() ![]() ![]() - Ydaniel – furnizorul oficial de piese, bune si la momentul oportun. Apropo, sa stii ca am gasit bucsile, bineinteles dupa ce am apuc sa le montez pe masina pe cele cumparate de la tine. - Merced – pentru ajutorul dat in obtinerea pompei de ulei; - Tuturor celor care urmariti acest subiect si care ati contribuit cu cite un sfat sau o vorba buna. O sa postez citeva poze cu babuta asa cum arata ea la momentul actual. Problema: Avind in vedere ca garnitura dintre dopul de la rezervor care are atasata sonda, a cedat nervos am schimbat-o cu una noua, care face ceva figuri.Moment in care am constat ca si plutitorul dadea semne de iesit la pensie motiv pt care l-am schimbat si pe acesta. Beleaua e ca nu l-am fixat bine si a cazut din locasul lui si acum umbla bezmetic prin rezervor. CUM IL SCOT DE ACOLO??? Fara sa dau rezervorul jos. Vizionare placuuta si sa ne vedem citi mai multi la Rasinari. @BZN - momentan nu am drum in directia aceea, dar cum mai aduc niste tuicomicina te anunt. Attached thumbnail(s) Picture_001.jpg ( Size: 676.22k ) Number of downloads: 935 Picture_002.jpg ( Size: 716.66k ) Number of downloads: 1027 Picture_003.jpg ( Size: 448.21k ) Number of downloads: 983 Picture_004.jpg ( Size: 340.26k ) Number of downloads: 899 Picture_010.jpg ( Size: 343.57k ) Number of downloads: 866 Picture_011.jpg ( Size: 341.52k ) Number of downloads: 379 Picture_015.jpg ( Size: 565.24k ) Number of downloads: 457 Picture_019.jpg ( Size: 913.77k ) Number of downloads: 459 Picture_021.jpg ( Size: 545.21k ) Number of downloads: 420 Picture_023.jpg ( Size: 744.3k ) Number of downloads: 437 |
--------------------
DACIA
1310 TX
- 7-B-2414
|
|
Muttley |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
STORMTROOPER |
![]()
|
Da Muttley, stiu, oricum aia este rezerva
|
--------------------
DACIA
1310 TX
- 7-B-2414
|
|
BOGHDAN_GNP |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 4 August 09 ![]() |
aoleu ce frumoasa e !sa te bucuri de ea cat mai mult fara nici o problema!
|
--------------------
DACIA
SUPER NOVA
- TL
2002
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
Arata f bine.
ce as mai face eu: -schimbat furtun vacuum(cu unu de arteca) -schimbat claxon(cu unu de iame) -spalat carburator -vopsit tava baterie. Ai facut alternatorul la compoli? |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
STORMTROOPER |
![]()
|
- furtunul va fi schimbat in urmatoarele 3 saptamini;
- s-a retinut sugestia cu claxonul, voi cerceta problema, si daca gasesc o sa achizitionez unul; - la carburici nu ma mai bag. Merge bine, asa ca aplicam principiul: if it works don t fix it; - de tava de la baterie ma gindeam sa ma ocup, dar timpul este o problema. Poate la vara; - da alternatorul a fost reconditionat la Compoli. Multumesc pentru interventii. This post has been edited by STORMTROOPER: 10 Apr 2011, 05:57 |
--------------------
DACIA
1310 TX
- 7-B-2414
|
|
1310CL |
![]()
|
![]() 1310 DRIVER Group: Members Posts: 1.232 Joined: 25 January 10 From: Arad ![]() |
Pff ce sa zic,arata impecabil masina,sa ai grija de ea si poate candva vei trece si pe la Arad cu ea,sa o vad si eu macar odata
![]() Multa bafta si te asteptam cu mai multe poze Salut ! This post has been edited by 1310CL: 10 Apr 2011, 09:01 |
--------------------
Dacia 1310
TLX
- AR06GKI
1990 CREM 427
|
|
ydaniel |
![]()
|
claxon de iame,de reno avem,noi in cutii
![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.527 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
personal am o singura obiectie: nu pricep si pace ce ai avut cu jantele alea de le facusi albe ?
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Aia vroiam sa zic si eu, argintii stanfard, contribuiau la clasicitatea look-ului.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Muttley |
![]()
|
De acord
![]() Edit - adaug: carpa, benzina, luat fiecare element de la motor vopsit aiurea si sters. Asta inseamna: - capac sonde apa de pe chiulasa. Sondele tre' sa fie aurii. - cabluri gazate. This post has been edited by Muttley: 13 Apr 2011, 11:57 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.507 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Mie mi se pare ca se potriveste mai bine alb decat argintiu, cum si restul masinii e alba.
Chestie de gust, pan' la urma. This post has been edited by bucatzel: 13 Apr 2011, 11:59 |
--------------------
Dacia
1300
- 3-SB-2608
1981 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Cand e vorba de clasic cars nu mai e vorba de gust, e cum trebuie sa fie.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.507 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Da si nu. Se incadreaza la modificari specifice vremii.
L.E. Stiu ca s-a mai discutat pe vremuri pe alte topicuri. N-ar fi mai bine sa fie filtrul de benzina inainte de pompa? This post has been edited by bucatzel: 13 Apr 2011, 17:50 |
--------------------
Dacia
1300
- 3-SB-2608
1981 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
speedy82 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 623 Joined: 13 July 05 ![]() |
Cu multa placere, stimabile si oricand vei mai avea nevoie de ajutorul meu nu ezita sa il ceri.
![]() ![]() Foarte artistice poznele. Jantele nemontate arata super bine. Parca este smantana "vopseaua" ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1300
- B 19 XXX „Aspiratorul meu magic, magnet pe patru roti, scoate orice fufa din cizme si chiloti”
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 01:18 |