Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages « < 2 3 4 5 6 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Incident pe trecerea de pietoni, o fata pe role a dat peste masina mea

Flamingo
post 21 Apr 2010, 06:22
Post #91

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned
From: Bucuresti

QUOTE(argon @ 20 Apr 2010, 22:52)
pe o trecere de pietoni nesemaforizata pietonii au intotdeauna prioritate, nu tre sa-ti dea tie ca masina.
*

Si ce te faci daca dai peste un pieton kamikaze? Patesti precum Laurentiu, corect?

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 21 Apr 2010, 06:27
Post #92

Mesaj semiautomat

Group: Members

injuri ca nu te-ai nascut intr-o tara cu legi normale. Nu e singurul, se practic intentionat sistemul asta de catre tigani, pirandele si puradeii se izbesc de laterele masinii si incep sa se vaite, in scopul obtinerii de foloase materiale, am auzit de atatea cazuri...bine, cu Laurentiu nu e cazul asta.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Flamingo
post 21 Apr 2010, 06:41
Post #93

Membru "SPARKY Team"

Injuri ca altceva nu-ti mai ramane de facut si pe viitor "belesti" ochii... Scuze de exprimare. Am povestit pe aici ce-am patit si eu candva... si cu bune dar si cu rele... Stiu ce-i aia sa fiu in cercetari si-l inteleg perfect pe Laurentiu. Cu toate ca ale mele cazuri nu prea se aseamana cu al lui, procedura anchetei este aproape identica... daca nu cumva aceeasi. In Romania astea sunt legile. Cineva trebuie sa-si justifice banii luati la munca... si aici ma refer la politisti si procurori. Mai rau e ca trebuie citati martorii pana la de 3 ori daca nu se prezinta din prima sa dea cu subsemnatul. Abia apoi se trimite dosraul la parchet.

Deci Laure, tine-te tare! Incearca sa vorbesti cu familia fetei sau chiar cu ea... si asteapta-te sa primesti acasa citatie sa mergi la politie, unde in prima faza vei fi audiat. Daca iti poti prelungi periodic dovada, fa-o, ca apoi, daca trec "n"zile, am impresia ca nu prea mai ai voie... si ramai in aer, dar agatat puternic de ancheta.

This post has been edited by Flamingo: 21 Apr 2010, 06:43

--------------------
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
george_scala_2004
post 21 Apr 2010, 07:16
Post #94

Membru autentic

apropo de patania colegului. alaltaieri veneam pe lacul tei pe linga circ. mergeam usor, sub 50, ca acolo sint cam 3 - 4 treceri in 500 de metri. ma uit inainte, lateral nimic. vad indicatorul de trecere pietoni, reduc usor, poate o sari vreunu' care are ginduri negre...nimic...ma apropii usor de trecere cind zvic ! 2 pustani au venit repede de pe trotuar, aproape in fuga, pina sa reactionez eram cam doua treimi pe trecere...calc brusc frina...patineaza un pic - ploua, aia nimic...repede, repede prin spatele masinii dupa care au luat-o in diagonala, nu au mai trecut pe trecere...nu stiu ce naiba se grabeau asa...

asa ca poti sa fii super atent daca gasesti specimene din astea...te-ai scos !

This post has been edited by george_scala_2004: 21 Apr 2010, 07:18

--------------------
... ... ...
+
crisolro
post 21 Apr 2010, 07:20
Post #95

QUOTE(Flamingo @ 21 Apr 2010, 07:41)
Incearca sa vorbesti cu familia fetei sau chiar cu ea...
*

nu e indicat sa caute sa intre in legatura directa cu fata ... sugerez sa insiste sa aiba o discutie cu fata in prezenta unuia din parinti (sau amandoi) si asta prin exprimarea intentiei de a avea o discutie cu parintii fetei in prezenta copilei
orice intentie sau exprimare a intentiei de a discuta direct cu fata e posibil sa incite si mai mult spiritele - asta in functie de atitudinea parintilor ... parinti care nu au fost acolo si care probabil isi considera copilul nevinovat si pe laurentiu un sofer iresponsabil

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp - cu nr absolut normal
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
Flamingo
post 21 Apr 2010, 08:39
Post #96

Membru "SPARKY Team"

Deci sugerezi sa nu miste niciun deget in acest sens ca sa nu para cu musca pe caciula iar aia sa-l vada vinovat. Da, este si asta o varianta... dar poate face el asta?

Cand am dat peste betivul ala pe DN7, pe moment imi venea sa-l omor cand am vazut ce a facut masinii, dar ulterior m-a cuprins remuscarea... Asa suntem noi, romanii... mai "moi". In astfel de cazuri, cand ne stim NEVINOVATI ar trebui sa ne doar in fund si sa lasam legile sa vorbeasca pentru noi. dry.gif

--------------------
+
crisolro
post 21 Apr 2010, 08:55
Post #97

trebuie sa faca tot posibilul sa aiba o discutie cu fata in prezenta familiei (vorbind intre noi), de fapt cu familia in prezenta fetei (in varianta oficiala) wink.gif ... asta sugerez ... sa nu carecumva sa incerce sa abordeze fata direct, fara stirea parintilor, fara a fi parintii de fata pentru ca un astfel de gest ar putea fi interpretat gresit si ar agrava o eventuala suparare a parintilor
asta ar fi si impulsul meu, sa merg sa o caut pe fata si in gaura de sarpe ... daca afla parintii ca sunt driblati, poate iesi urat - asta in functie si de relatia lor parinti-copil

laurentiu nu poate sta cu mainile in san dar trebuie sa fac totul calm, calculat, oficial (pana acum a procedat corect punandu-se la dispozitia alora in litera legii) si nu impulsiv, agresiv dar nici cu capul plecat atata timp cat se considera nevinovat

esti tata flamingo, pune-te in locul lor ... copilul tau a avut contact cu o masina si are versiunea lui (care poate il disculpa) ... ti se pare imposibil ca plodul sa fi parcurs doua benzi si un pic si sa loveasca masina in aripa din fata, eventual dincolo de trecere si apoi soferul iti mai si haituieste copilul

laurentiu se considera nevinovat, merge pe cale oficiala si discuta cu copilul (minor) in prezenta parintilor din postura de sofer nevinovat
parintii aia pot judeca la cald sau la rece ... asa cum il sfatuim noi pe laurentiu sunt si altii care poate ii sfatuiesc pe parintii fetei sa-l scurga de bani pe sofer

din pacate multi nevinovati platesc in tara asta si d-aia nu poate sa ne doara in fund si sa stam sa ne faca legea dreptate ci trebuie sa ne facem noi dreptate in litera legii, fie ca ne convine ea sau nu

This post has been edited by crisolro: 21 Apr 2010, 09:09

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp - cu nr absolut normal
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
Wolverine
post 21 Apr 2010, 12:01
Post #98

Membru autentic

From: Galati

Laurentiu: Din cate vad acolo e semafor. Tu te-ai oprit la semafor sau era intermitent si se trece la "mica intelegere"? Oricum vad ca intre benzi este un loc pietonal in care pietonii asteapta sa transverseze si celalat sens.

--------------------
Renault MB II.2 2006/1.6 16V 110CP/Expresion Audio Conenction Box/Folie/ va urma....
+
UXE
post 21 Apr 2010, 13:18
Post #99

Modelator

Laurentiu , poate te ajuta urmatorul articol:

Art. 207. - Se interzice pietonilor:

a) sa circule pe autostrazi;

b ) sa circule pe partea carosabila a drumului public daca exista amenajari rutiere destinate circulatiei acestora;

c ) sa traverseze drumul public prin alte locuri decât cele permise ori prin locurile permise, în fuga si/sau fara sa se asigure ;

d) sa prelungeasca timpul de traversare a drumului public, sa întârzie ori sa se opreasca fara motiv;

e) sa ocupe partea carosabila în scopul împiedicarii circulatiei;

f) sa se angajeze în traversarea drumului public atunci când se apropie un autovehicul dintre cele prevazute la art. 32 alin. (1) din ordonanta de urgenta.

si

Sectiunea 4, articolul 205 - aliniatul (3):

(3) Traversarea drumului public de catre pieton se face perpendicular pe axul acestuia, numai prin locurile marcate ori/si semnalizate cu indicatoare, iar în localitati, în lipsa acestora, pe la coltul strazii, dupa ce s-a asigurat ca o poate face în siguranta pentru el si ceilalti participanti la trafic.

ar fi fost bine daca ai putea face rost de o inregistrare a evenimentului

This post has been edited by UXE: 21 Apr 2010, 13:27

--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 8v - UXE
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
A l e x
post 21 Apr 2010, 15:43
Post #100

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Da, numai ca trebuie sa si dovedeasca...

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
Laurentziu83
post 21 Apr 2010, 19:33
Post #101

Membru autentic

Semaforul nu functiona de nici un fel, nici sambata seara, nici luni dimineata, deci se exclude. Oricum, mai bine asa, la un semafor ce functioneaza ai nevoie de martori ca erai pe verde si nu pe rosu.

--------------------
. . .
+
b76bgaarh
post 30 Apr 2010, 08:34
Post #102

Membru autentic

ce mai e nou?

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
dandee
post 1 May 2010, 19:24
Post #103

Membru autentic

e clar ca laur nu e vinovat dar legea poate spune altceva! eu m-am racit cand era sa iau pe trecere o tigancusa borata care mi-a sarit in fata, aveam ceva viteza nu cred ca peste viteza legala dar cand m-a vazut ca vin hotarat a facut un pas in spate! a fost mai rau ca atunci cand m-am bagat intr-o depasire fff din scurt (asta ca senzatie)!

p.s. incearca sa iei legatura familia sa vezi ce au de cand!daca sunt oameni normali ar aprecia acest gest!

--------------------
dacia berlina 1999
+
liviu2004
post 1 May 2010, 20:34
Post #104

Membru autentic

deci tu faci depasiri din scurt ca senzatie. as vrea sa ne intalnim si eu sa am un tir.

--------------------
Opel Tigra Twintop 2005
+
Flamingo
post 1 May 2010, 21:39
Post #105

Membru "SPARKY Team"

Nu stiu daca il ajuta pe Laurentiu, dar azi am dat peste un cretin care mi-a tasnit de dupa masini. Initial nu a patit nimic, insa dupa ce am oprit masina... si speriat de situatie, cretinul a cam patit un cap in gura. Imi pare rau pentru el, dar fiecare cu aia ma-sii.

--------------------
+
dandee
post 1 May 2010, 22:01
Post #106

Membru autentic

nu era depasirea facuta pentru senzatii ci din lipsa de experienta!! eram incepator (aveam permisul de o luna) si am vrut sa--l depasesc pe unu tot cu o dacie si din fata venea o dacie am zis ca am timp si am avut dar cand am revenit masina a intrat in tangaj si am tinut de volanul ala de parca eram in Atlantic si el era un colac de salvare! apoi am gandit uite cum era sa crapam la 24 de ani (eram si cu nevastamea in masina care se albise la fata)!

eu am cumparat doar senzatiile care auy fost mult mai puternice acum cand puteam sa omor pe cineva dacat atunci cand puteam eu muri!

--------------------
dacia berlina 1999
+
biscu
post 1 May 2010, 22:06
Post #107

...

QUOTE(Flamingo @ 1 May 2010, 22:39)
Nu stiu daca il ajuta pe Laurentiu, dar azi am dat peste un cretin care mi-a tasnit de dupa masini. Initial nu a patit nimic, insa dupa ce am oprit masina... si speriat de situatie, cretinul a cam patit un cap in gura. Imi pare rau pentru el, dar fiecare cu aia ma-sii.
*

Flamingo sa inteleg ca l-ai trosnit?

--------------------
Renault Clio III 2007 - ...
+
R19/16v
post 1 May 2010, 22:09
Post #108

Oldschool Member

From: Ploiesti

@Flamingo - Laurentziu a facut ce ar trebui sa te oblige bunul simt, tu ai facut ce te-a obligat nationalitatea...

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
Flamingo
post 1 May 2010, 22:11
Post #109

Membru "SPARKY Team"

QUOTE(biscu @ 1 May 2010, 23:06)
Flamingo sa inteleg ca l-ai trosnit?
*

Da, dar din cauza lui. Nu stiu, dar am avut o placere sadica stiind ca aveam dreptate.

--------------------
+
biscu
post 1 May 2010, 22:13
Post #110

...

Urat, foarte urat cool.gif Asa ceva n-ar trebui sa se intample...parerea mea.

--------------------
Renault Clio III 2007 - ...
+
Laurentziu83
post 3 May 2010, 18:41
Post #111

Membru autentic

M-am luat cu treaba si n-am mai apucat sa dau pe aici.
Miercuri m-am infiintat din nou la Tulcea, ca sa-mi prelungesc dovada de circulatie. Politistul care se ocupa de caz (foarte amabil de altfel, n-am ce sa-i reprosez), m-a indrumat spre Parchet, unde se afla dosarul meu. Ajung eu acolo, constat programul "lung" de 10-12 in fiecare zi lucratoare, vad 10:25 pe ceas, intru, la poarte dupa o scurta discutie cu paznicii mi se inmaneaza o cerere si sfatul de a cauta un xerox pentru a face o copie la buletin si la dovada de circulatie.
Revin eu cu astea, si intru apoi la procurorul de serviciu. Aici, o doamna care se uita cam urat la mine (deh, dosar penal, am lovit o fata pe trecere, etc, n-am stat sa o lamuresc, nu ma intereseaza), imi preia hartiile si imi spune ca d-l Procuror e la tribunal si ca sa revin pe la 11:40. O intreb daca o mai gasesc acolo, imi spune ca da, dar imi mai spune si ca "normal depuneti cererea si in 2-3 zile e gata". Ha? Adica eu tocmai imi luasem o zi libera de la servici (cu taiatul aferent din salariu ca asa-i la noi), dadusem aproape 100 ron pe bac si benzina pana la Tulcea doar ca sa depun o cerere si sa mai dau inca 50 de lei 2-3 zile dupa (presupunand ca ma pot deplasa si cu maxi-taxi, sa nu-mi mai misc fundul in masina) si sa iau o hartie stampilata? Pai in stilul asta renunt. In fine, mi se zice sa astept si, dupa vreo 3 sferturi de ora sunt chemat la grefier, unde mi se da o rezolutie cum ca am dreptul sa mi se prelungeasca dovada. Cu rezolutia fuga la Rutiera (noroc ca aveau program de dupa-amiaza), unde mi s-a prelungit dovada cu inca 30 de zile. N-am mai zis nimic ca nu mi s-au adunat zilele pe care le mai aveam pana imi expirau cele 15 zile de prima data ale dovezii (normal dovada imi expira duminica, 2 mai), sau ca n-am mai apucat sa-mi consult dosarul sa vad in ce stadiu e (teoretic se terminase programul), am zis bodaproste ca n-am venit degeaba la Tulcea si am plecat.

De la politist am obtinut si telefonul parintilor fetei. A raspuns mama fetei, si, dupa voce, mi-am dat seama ca nu e o persoana prea agreabila.
Mi-am dat intalnire chiar in centru cu doamna, care insa a venit fara fiica ei. De cum ne-am intalnit, m-a abordat ca si cum eu as fi fost vinovatul absolut, mi-a spus ca are cateva prietene care au vazut ca eu aveam viteza blink.gif (dar pe care le-a durut la popou ca fata respectivei a patit ceva, intrucat nici un cunoscut nu se apropiase de ea pana in clipa in care s-a urcat in ambulanta pentru investigatii amanuntite), ca ma pot nenoroci de la dintr-astea, ca fetei i s-a luat carnea de pe sold (oare de la prea multe E-uri pe care la mananca tinerii din ziua de azi au ajuns astia sa se descompuna? tongue.gif ), ca a avut fractura deschisa (ce constitutie putea sa aiba fata aia ca sa se mai poata deplasa pe role inca ceva zeci bune de metri cu o asemenea fractura? radmasa.gif ), ca daca o atinge numai o dor toate, ca are cosmaruri noaptea (aici nu comentez, e posibil), si ca vrea ca in vara sa inceapa terapie, ca sa se refaca dupa groaznicul accident (bai ma leshi? biggrin.gif ). Mai era suparata pe mine ca de ce nu m-am dus imediat la spital dupa accident sa vad ce face fata, eu i-am precizat ca stateam prost cu timpul (a nu se uita ca Io_mis, Wolverine si Felix m-au asteptat in curtea politiei pana am terminat cu declaratiile ca sa ma duca si pe mine inapoi la Galati si ca depindeam de ultima ora a trecerii bacului, seara fiind), si ca deja aflasem de la politist ca totul e in regula si ca pot pleca linistit, daca ar fi fost ceva mai grav ramaneam eu in Tulcea. I-am mai precizat ca, luni dimineata cand am revenit in Tl, politistul nu avea acordul familiei pentru a fi contactata (ca sa ma acopar si eu) si ca de asta am luat legatura cu ea de-abia acum. Mi-a mai spus ca au costat-o destul de mult cheltuielile de spitalizare (doamna parca lucra in spital, totusi, si n-am prea auzit ca astfel de interventii sa se plateasca din buzunar la un spital de stat), ca a mai costat certificatul medico-legal vreo 40 de lei, i-am zis ca i-l platesc daca e (dar doar daca scrie pe original de fractura deschisa tongue.gif, afla data viitoare daca ma mai cauta), ca a aflat de la politist ca am asigurare pentru astfel de probleme, i-am zis ca nu-i problema, ii pot da o copie (ca doar e de la masina in leasing, si oricum iese la pensie pana isi recupereaza banii de la un asigurator de raspundere civila) si cam asta a fost toata intalnirea. Mentionez insa ca aceasta discutie s-a desfasurat foarte calm, fara lamentari, etc, ca sa n-o provoc, atata timp cat mi-a zis ca nu vrea sa faca plangere. Oricum, n-am nici un gand sa ma mai intalnesc cu ea vreodata, dupa ce am ascultat asemenea aberatii de teatru ieftin. Chiar ma intrebam de ce a trebuit eu sa ma intalnesc cu ea, si sa mai fac si greseala sa o sun de pe telefonul personal, intrucat acum are numarul meu. In fine, in perioada asta nu mai raspund la nici un numar de telefon necunoscut, ca sa am liniste. Daca va mai fi nevoie sa ma intalnesc cu dumneaei, ma gandesc sa caut un prieten mai tuciuriu imbracat in trening, sa-mi tina companie cat stau de vorba cu ea, sa nu-i vina idei de alte prostii. In fine, momentan nu ma mai intereseaza.
Ce ma intereseaza acum, e cum as putea sa-mi obtin permisul de conducere in original pana la finalizarea dosarului. Daca il am pe mana, sincer nu ma mai intereseaza ce se mai intampla mai apoi, intrucat in cel mai rau caz ma pot alege cu permisul suspendat 3 luni (cu posibilitatea de a-l lua inapoi dupa o luna) si o amenda. Sincer, mi se pare mai convenabil asa, drumurile la Tulcea per total ma costa mai mult, si cu dovada asta nu pot circula in afara tarii. Dar daca suspendarea opereaza in toamna sau mai tarziu, cand se finalizeaza dosarul (din ce am auzit poti sa stai si un an intreg fara permis), mi-e mai convenabil.
Cum eu in vara asta imi planificasem sa vizitez Odessa si peninsula Crimeea, in Ucraina, pentru mine e ca si cum as avea permisul suspendat pe termen nedefinit.

This post has been edited by Laurentziu83: 3 May 2010, 18:42

--------------------
. . .
+
gaby007
post 14 May 2010, 09:56
Post #112

Membru incepator

am vzt si eu o faza de genu cand un puradel a rupto l-a fuga ,dintre 2 masini parcate imediat dupa trecere, oblic peste trecerea de pietoni si sa lovit cu fata in oglinda unui cielo. bineinteles ca a venit piranda si cu vreo 2 "tiganusi" si a iesit o bataie. si apoi esti vinovat de parasirea locului accidentului. sa ne spui cand se va solutiona

--------------------
BMW 318 1993
+
Laurentziu83
post 16 May 2010, 00:19
Post #113

Membru autentic

Va tin la curent. Momentan am alte treburi pe cap, pe 27 trebuie sa ma duc iar la Tl sa-mi prelungesc nenorocita aia de dovada si, cu ocazia asta, ii intreb daca nu pot sa-mi ia direct permisul pe 3 luni si amenda, intrucat mi-ar fi mai convenabil asa decat sa ma tot plimb luna de luna si sa nu pot conduce o masina in afara tarii.

Si sa-mi fie invatatura de minte sa mai predau permisul la politisti la o situatie de gen. Daca imi pastram permisul in buzunar, din partea mea puteau sa se intinda pana la sfantu asteapta, ca nu ma mai interesa, mai am o contestatie la o amenda de prin 2007 la tribunal care a ramas asa si nu ma mai intereseaza, important e ca nu a ajuns la fisc.

--------------------
. . .
+
razvannn
post 16 May 2010, 11:07
Post #114

Membru incepator

imi pare rau de intamplarea ta nefericita dar , dreptul de a conduce autovehicule nu til poate suspenda inca pana nu esti gasit vinovat ai permisul retinut pt cercetari doar , si faza cu nu dau permisul e egala cu zero ti-l suspenda din calc oricum ,

--------------------
renault 19 /1,7 75 cp 1995 1995 - B-37-DUG
renault 19 1.7 75 cp
+
Laurentziu83
post 16 May 2010, 21:10
Post #115

Membru autentic

Da, e adevarat, dar daca pateam la Oradea ceva asemanator, sigur nu faceam lunar drumul pentru reinnoirea dovezii, le ziceam sa ma anunte cand se finalizeaza, il predam daca era nevoie si cu asta basta.
Asa, naveta la Tulcea e posibil sa o fac mai bine de 1 an, deci vreo 12 drumuri in total. Mai bine platesc o amenda de 500 de lei ca refuz sa-l predau decat sa fac spe mii de drumuri.

--------------------
. . .
+
supremeon
post 22 May 2010, 00:40
Post #116

cam rareori membru...

From: din inima țării...

Lau, te vad foarte optimist in ultimele postari... intrebarea mea este: TU TI-AI VAZUT DOSARUL? Ai spus ca ai fost la Parchet, dar nu ai zis daca ai vazut dosarul... ar trebui sa mergi acolo, sa faci cerere sa il vezi si sa iti faca fotocopii dupa tot ce se afla la dosar (te va costa un picut). Iar cu fotocopiile, poti merge la un avocat. Caci, varianta sa mergi cu avocatul la parchet pentru consultarea dosarului ar fi mai scumpa, presupun...

Vad ca tu esti optimist ca primesti permisul... din experientele intalnite, eu stiu ca, cat timp exista o ancheta penala in curs, NU se restituie permisul.
Ai mai scris ca ma-sa caprei aleia ti-ar fi spus ca nu depune plangare... VEZI CA MINTE. Din moment ce ea a facut examen medico-legal (care minte ca a mai si costat-o), atunci intentiile ei sunt clare, nu?

Tu trebuie sa vezi ce se afla la dosar... si sa stii ca dosarul s-ar putea sa nu fie complet; noi "probe" mai pot fi adaugate de catre anchetatori pe masura ce sunt "descoperite" (adica inventate)... daca vezi in dosar o plangere din partea parintilor fetei, atunci sa stii ca e naspa... daca nu vezi, poate insemna ca inca nu a fost depusa, sau ca nu exista... Dar, TREBUIE SA VEZI CERTIFICATUL MEDICO-LEGAL, si numarul de zile de "ingrijiri" trecut pe el... nu conteaza ca a avut fractura deschisa sau inchisa, sau rana sau julitura, sau ca i-a tras tac'su cateva curele k sa-i inroseasca fundul inainte de a se duce la medic; singurul lucru care conteaza este numarul de zile de "ingrijiri" trecut in certificat...

Daca cumva numarul de zile este peste 20, vorbeste urgent cu un avocat, si intreaba-l direct: iti recomanda, sau nu, sa soliciti inca o expertiza medico-legala (contraexpertiza?), facut in "alta parte" (si, practic, la o data ulterioara)... si cum zice avocatul, asa sa faci...

Cel mai fericit caz pentru tine ar fi sa nu se fi depus plangere din partea alora... caz in care, procurorul poate hotari sa mearga in instanta doar cu probele adunate (daca are certificat cu peste 20 de zile, sigur va merge in instanta), unde sentinta va fi de reeducare prin amenda penala de 1000 lei (sau cat naiba mai e acum). Nu vei ramane cu cazier penal...

Daca cumva au depus plangere, fuga la un avocat, intreaba-l daca, avand in vedere probele, e oportun sau nu, sa ii "convingi" sa o retraga...

Daca certificatul ala are nr. de zile de ingrijiri mic, atunci cred ca poti sa rasufli usurat...

Tine-ne la curent... si multa bafta...

--------------------
Iubesc mersul domol pe o sosea fara gropi si alte masini, primavara cu verde crud si albastru - pur pretutindeni!
+
adi_ar
post 22 May 2010, 06:41
Post #117

Membru autentic si conservator

From: Arad

Daca dosarul se afla deja la Parchet, este semn bun! wink.gif
Nu minte cand spune ca platit expertiza medico-legala si nu cred ca minte cand spune ca nu depune plangere. Mai degraba rezultatul expertizei nu o pune in situatia de a avea mari sanse cu plangerea (<10 zile de ingrijiri).

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
Tamango
post 22 May 2010, 09:48
Post #118

Biciclist

QUOTE(supremeon @ 22 May 2010, 00:40)
Din moment ce ea a facut examen medico-legal (care minte ca a mai si costat-o)
*

Examenul IML costa. Nu mai stiu preturile dar acum 2 ani era 150 ron daca te duceai din proprie initiativa si redus la jumatate daca aveai trimitere de la Politie.

--------------------
Suzuki Vitara 1,6 AT 2017
Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
+
Laurentziu83
post 22 May 2010, 12:33
Post #119

Membru autentic

Si eu cred la fel. Din modul in care mi-a vorbit mi-am dat seama ca minte si ca spera sa ma induiosez sa bag ceva bani pe acolo, insa nu prea aveau pe ce temei. Din pacate pentru ea si eu lucrez cu oamenii si stiu sa-i citesc atunci cand baga ceva din burta si nu se bazeaza pe dovezi.
Stie insa foarte clar ca se poate sterge la fund cu o expertiza IML asupra a 3 julituri, intrucat pot cere si eu o contraexpertiza daca vad ca sunt trecute cine stie ce aberatii acolo (recte oase rupte sau mai stiu eu ce). Fata s-a ridicat de jos pe rolele si pe picioarele ei, ranile le-a capatat de la cazatura, daca i-ar fi intrat o bucata de lemn intre rotile ar fi putut sa se raneasca mai rau.
Iar aici nu e ca la notele de constatare la masini, unde mai dai si tu cu ciocanul intr-un far ca sa iasa dauna mai mare, trebuie sa existe vatamarea corporala ca sa poata fi trecuta pe expertiza.
Ma indoiesc sincer ca politia i-a facut trimitere la IML, intrucat n-avea la ce, in plus, ma anuntau politistii asupra acestui fapt. Si nici nu cred ca s-a facut vreo expertiza de gen, sunt numai vrajeli. Daca o avea facuta si ii folosea la ceva, avea grija sa mi-o bage sub nas.
Joi imi expira dovada de circulatie, ocazie cu care voi fi prezent la Tulcea pentru a vedea si dosarul. Data trecuta nu s-a putut.
Daca au de gand sa depuna plangere impotriva mea, intr-adevar, incerc sa-i conving sa nu o faca, dar nu material, ci imi iau un prieten taximetrist mai tuciuriu cu mine la urmatorul drum la TL, il prezint drept varul meu si ii intreb la ce liceu invata fata lor si daca isi doreste sa isi continue studiile la acelasi liceu in siguranta in cazul in care au de gand intr-adevar sa depuna plangere pentru asta. Spaga nu dau, prefer sa dau dublu la un avocat in paralel.
Dar nu cred ca va fi cazul, mama fetei are numarul meu de telefon si probabil ar mai fi insistat cu telefoanele pana acum.

This post has been edited by Laurentziu83: 22 May 2010, 12:40

--------------------
. . .
+
Tamango
post 22 May 2010, 13:12
Post #120

Biciclist

Mai bine renunti la ideea cu prietenul colorat. Se impute treaba si poti fi acuzat de hartuire sau alte belele ...

--------------------
Suzuki Vitara 1,6 AT 2017
Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
+
8 Pages « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 16:58
Dacia