Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages « < 4 5 6 7 8 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Incident pe trecerea de pietoni, o fata pe role a dat peste masina mea

caktuss
post 22 Jul 2010, 23:08
Post #151

Membru autentic

Group: Members
From: Iasi

da o shpagutza ceva, n-a mers ? mie cand mi-au facut veioza (cu radarul vechi) am decartat 1 mil si a fost treaba buna...

--------------------
Renault Megane Sedan II 1.6 16v 05-2005 - numar cu gaura
m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marian66
post 23 Jul 2010, 01:46
Post #152

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

QUOTE(Laurentziu83 @ 21 Jul 2010, 21:03)
Cum nu m-a anuntat nimeni ca ar trebui sa predau permisul, nici eu nu m-am grabit sa fac asta. Cand m-am dus la Tulcea, la sfarsitul lui iunie, sa-mi prelungesc dovada, a aparut in baza de date a politiei contestatia nefinalizata.
Asadar am fost nevoit sa ma deplasez la politie la Braila sa imi legalizez sentinta si sa predau dovada (ca n-aveam ce permis sa mai predau). Drept urmare mi s-a suspendat permisul pe 4 luni pe motiv ca nu l-am predat in termenul legal.
*

Bravo! Esti idolul meu, in Romania nimeni nu e mai presus de lege in afara de colegul! Daca obligatia ta e sa-l predai in termen de 5 zile de la comunicarea sentintei, de ce sa te anunte ei? Sincer, la inceput chiar credeam ca esti un om care a patit un necaz, dar acum chiar am impresia ca esti un "smecher de romania"cum arata pe la realitatea astia.
Auziti si voi, merge cu 56km peste limita legala si se considera nedreptatit (app de e dreptul tau, citeste in legea contenciosului administrativ si ai sa vezi ca e dreptul tau sa te adresezi instantei cat timp te consideri nedreptatit), da peste un copil pe trecere si cumva oricine numai el nu e de vina, trebuie Politia sa-l sune sa-i ceara permisul inapoi, "daca nu oprea la semnalul agentului nu se intampla nimic"... BRAVO tata, de obicei dinastia vedeam pe 4tuning.ro sau bmwclub smile.gif)

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
Laurentziu83
post 23 Jul 2010, 16:47
Post #153

Membru autentic

Cand primesti sentinta acasa, in posta, se cheama ca ti s-a comunicat? Nici politia n-a vrut sa-mi primeasca sentinta aia pana nu m-am dus sa o legalizez la tribunal. Comunicarea se considera normal din momentul in care ai luat la cunostinta de ea, ori eu, dpdv legal, am luat la cunostinta doar in momentul in care am legalizat-o. Si dupa legalizare am instiintat imediat politia.
Am dat examenul si acum astept raspunsul la cererea de reducere a perioadei de suspendare.

La realitatea, prima tv, taraf, etc, nu ma uit, ca n-am ce sa vad ca sa merite, asa ca nu stiu ce inseamna smecher de romania, si, atata timp cat nici tu nu ai condus niciodata 100% legal, (pentru ca e imposibil asta in RO), nu ai nici un drept sa ma acuzi pe mine ca am depasit viteza legala. Ca am mers si voi mai merge tare pe sosele e fix problema mea, de aceea am grija intotdeauna ca masina sa fie in stare tehnica perfecta pentru a merge in siguranta. Amenzi n-am avut niciodata in afara de viteza.

In fine, nu mai conteaza. Si ar fi bine sa lasi deoparte atitudinea asta de lup moralist, nu da bine la imaginea ta. Eu macar am avut curajul de a recunoaste in mod public ca am gresit. Tu ai fi facut-o? smile.gif

--------------------
. . .
+
xcss
post 27 Jul 2010, 02:25
Post #154

Born to Be Epic

Ce anume sa legalizezi? O sentinta? Esti sigur?

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
Marian66
post 27 Jul 2010, 02:48
Post #155

Membru autentic

sentinta vine acasa cu stampila instantei, si de obicei daca nu esti acasa iti face proces verbal cu vecinii si ti-o pune pe usa. data in care s-a intamplat asta e data comunicarii.

laurentiu, n am spus ca de ce ai gresit, am spus doar ca in momentul in care ti se pare normal sa te caute politia sa le dai permisul te cam crezi deasupra legii; in mom in care te consideri nedreptatit ca ti au luat permisul la +56km/h, te crezi mai cu mot, ca una e sa contesti ca sa-ti iei permisul ca ai nevoie de el, si una e chiar sa crezi ca ti l-au luat pe nedrept. numai legal nu conduc, am 6 puncte acum, cel mai mult am avut 10, toate stranse cate 2 pt "centura". fac o gramada de contraventii in fiecare zi, care zic eu ca nu pun pe nimeni in pericol, DAR nu o sa ma vezi niciodata ca o sa ma plang daca or sa mi ia permisul ca am trecut pe rosu sau ca am mers cu 110 in localitate. o s o halesc si aia e

--------------------
+
scanman78
post 30 Jul 2010, 21:50
Post #156

Membru incepator

problem sta asa. fata a trecut fara sa se asigure, iar alta, cauta in codul rutier pe undeva, caci scrie ca nu se alearga pe trecere. Succesuri

--------------------
renault clio symbol 2007
+
Laurentziu83
post 1 Aug 2010, 12:21
Post #157

Membru autentic

Pana nu primesc raspunsul de la parchet, n-am ce sa fac.

Data viitoare cand voi mai fi oprit de vreun politist si anuntat ca trebuie sa dau permisul, ii zic din prima sa-mi scrie amenda ca n-am actele la mine. Prefer sa platesc 3-400 de lei amenda pentru asta decat sa fac drumuri lunare sa-mi prelungesc o nenorocita de dovada si sa nu pot conduce in afara tarii cat timp se taraie autoritatile statului.

--------------------
. . .
+
Anonimouse
post 2 Aug 2010, 08:04
Post #158

Membru incepator

QUOTE(Marian66 @ 23 Jul 2010, 01:46)
Bravo! Esti idolul meu, in Romania nimeni nu e mai presus de lege in afara de colegul! Daca obligatia ta e sa-l predai in termen de 5 zile de la comunicarea sentintei, de ce sa te anunte ei? Sincer, la inceput chiar credeam ca esti un om care a patit un necaz, dar acum chiar am impresia ca esti un "smecher de romania"cum arata pe la realitatea astia.
Auziti si voi, merge cu 56km peste limita legala si se considera nedreptatit (app de e dreptul tau, citeste in legea contenciosului administrativ si ai sa vezi ca e dreptul tau sa te adresezi instantei cat timp te consideri nedreptatit), da peste un copil pe trecere si cumva oricine numai el nu e de vina, trebuie Politia sa-l sune sa-i ceara permisul inapoi, "daca nu oprea la semnalul agentului nu se intampla nimic"... BRAVO tata, de obicei dinastia vedeam pe 4tuning.ro sau bmwclub smile.gif)
*

sentinta de recurs nu se trimite acasa. trebuie sa stai tu geana pe tribunal ca sa stii cand o dau ca daca o ratezi, te alegi cu luna aia suplimentara. sentinta de prima instanta se trimite, dar oricum nu vine in 5 zile. si politia calculeaza dupa data la care s-a dat sentinta, nu dupa data postei.

--------------------
Dacia 1310 1990
+
Laurentziu83
post 3 Aug 2010, 17:33
Post #159

Membru autentic

Am o intrebare: am vreo sansa sa fac lucrurile sa mearga mai repede la parchet sau trebuie sa-i astept pe ei sa se miste?
Teoretic eu pot sa umblu ani de zile cu dovada pe care sa fiu nevoit sa o vizez lunar la politia pe raza careia s-a intamplat evenimentul, ceea ce inseamna timp pierdut si imposibilitatea circularii in afara tarii.

--------------------
. . .
+
AlinI
post 9 Aug 2010, 12:40
Post #160

Nd 4 Spd 4 Life

From: Bucuresti

Laurentiu din cate stiu eu nu prea ai ce sa le faci...
Sora mea de anul trecut de prin iunie merge in fiecare luna sa isi prelungeasca dovada pentru ca a atins o persoana pe trecere cu oglinda... si dosarul nici macar nu a plecat de la politie... chiar daca persoana nu a mai declarat nimic si nici nu a depus vre-o plangere.. cand l-a intrebat pe inspector de ce nu s-a mai intamplat nimic cu dosarul si de ce nu a plecat mai departe i s-a raspnus sec: termenul limita este de 5 ani...
Concluzia: rabdare.. ca doar traim in .ro

--------------------
Subaru Impreza 2.0 Hatchback 2009
'06 Dacia Logan 1.6 mpi
Whishlist Honda S2000
+
Adi R5
post 15 Aug 2010, 00:23
Post #161

Membru autentic

From: A R A D

QUOTE(Marian66 @ 23 Jul 2010, 02:46)
*

...pariu ca un avocat bun il poate scoate ca a condus cu permisul suspendat??? 166.gif La asta te-ai gandit? daca familia victimei afla aceste detalii picante?

am stat si am citit,am incercat sa nu imi dau cu parerea,permisul nu avea cerneala proaspata pe el ...si totusi...

This post has been edited by Adi R5: 15 Aug 2010, 00:34

--------------------
Renault Espace 2007
+
Laurentziu83
post 15 Aug 2010, 12:57
Post #162

Membru autentic

N-are nici o treaba, la data la care s-a produs incidentul permisul meu e perfect valabil. Suspendarea a intrat de-abia in iunie.
Pentru cine nu stie, politia are o baza de date vizibila in toata tara cu situatiile permiselor tuturor soferilor, accesibila pe baza CNP-ului. Acolo ti se vad punctele de pe permis, se vede istoricul, se vede daca ai vreo contestatie in curs si, daca il ai suspendat. Eu la momentul incidentului figuram doar cu o contestatie in curs, nicidecum cu obligatia de a preda permisul.
Asa ar insemna ca, daca nu predau permisul la timp, sa il am suspendat ani de zile? Aiurea...
Si nu vad ce detaliu picant e sa circuli cu 140 la ora pe un drum national in afara localitatii. tongue.gif Oricine care a condus o masina care poate mai mult de atat a facut-o la un moment dat. In fine, am fost prins, am platit amenda, s-a operat suspendarea, case closed.

Imi place ca va dati cu parerea despre amenzile mele de viteza, vreo 10 la numar din 2002 si pana acum. Daca merg tare inseamna ca stiu de ce merg asa si ca o pot face in siguranta, in oras rareori depasesc limita legala deoarece nu castig nimic. In afara orasului la o traversare a tarii castigi cateva ore bune. Daca statul nu imi ofera drumuri bune in schimbul celor 70-80 de euro pe care ii virez lunar numai din accize la carburanti, atunci mi le fac eu singur, asta e.
De faptul ca alte incidente n-am mai produs in trafic in 8 ani si 150 de mii de km vad ca nu se leaga nimeni, toti ii trag cu argumentul "viteza". Ca un paradox, la momentul in care s-a infipt pustoaica in masina mea cred ca aveam 7-8 km la ora, nici nu bagasem a doua, poate daca plecam cu scart de pe loc fata nici nu ar mai fi avut in ce masina sa se infiga tongue.gif Halal viteza.

Revenim ontopic:
Daca o tot lalaie cei de la parchet cu sentinta mea, am vreun mijloc la mana de a-i "grabi" putin? Nu de alta, dar daca au de gand sa ma tina pana dupa iarna sa tot fac drumuri la Tulcea sa-mi prelungesc dovezi, ma bate gandul sa dau statul in judecata si eventual sa mai cer si daune morale pentru privarea dreptului de a conduce in afara tarii.

This post has been edited by Laurentziu83: 15 Aug 2010, 13:00

--------------------
. . .
+
Laurentziu83
post 12 Nov 2010, 09:14
Post #163

Membru autentic

Ia ca n-am mai scris demult p-aicea ca n-am avut chef. Mi s-a facut lehamite de statul roman.

M-am deplasat eu pe 2-3 septembrie la Tl (deplasarea nr. 4), sa intreb la parchet ce fac aia cu dosarul meu. Primesc raspuns de la procurorul de serviciu cum ca mai dureaza cca o saptamana si voi primi NUP-ul.
Primesc eu NUP-ul prin posta in jur de 15 septembrie, zic, ma duc cu el la politie sa-l bage in baza de date. Ma duc eu la permise in Galati, de aici mi se spune: "1. trebuie legalizat NUP-ul, adica trebuie sa mergeti la parchet de unde a fost emis sa il legalizeze (recte sa tranteasca ceva stampile pe el, acolo), dupa care cu el 2. sa mergeti la politia rutiera tl, sa-l bage ei in baza de date, intrucat ei au operat accidentul in calculator".
Boon, ma duc eu a 5-a oara la Tl, legalizez kkt-ul ala, dupa care ma duc la rutiera Tl cu hartia legalizata. De aici mi se comunica ca: "veti primi o suspendare de 3 luni de zile in urma NUP-ului blink.gif ", si vi se va comunica saptamana viitoare prin posta.
Zic p... masii, oricum trebuia sa le comunic, lasa ca astept eu PV-ul acasa, il contest, scot certificat de grefa si imi iau permisul inapoi si eventual castig contestatia.
Insa, acasa nu mi-a venit PV-ul, ci o hartie prin care eram instiintat ca, incepand cu 25 octombrie, imi intra in vigoare noua suspendare de 90 de zile in baza art 100 alin 1 lit c (parca). Caut impreuna cu un prieten jurist articolul respectiv, care spune foarte clar ca, in cazul in care se solutioneaza cu NUP, in civil se va sanctiona cu suspendarea de 3 luni, fara emitere PV, fara amenda, fara nimica.
Cu alte cuvinte, mi s-a luat dreptul de a contesta, poate pana la urma nici nu sunt eu vinovat de ce s-a intamplat.

Satul de tot circul asta si, stand deja de 4 luni fara permis (pt ca isi amintise politia ca mai aveam de ispasit o suspendare de cand se jucau ei pe vremuri de-a veioza cu Pithoanele), am decis sa contest solutia data de seful politiei rutiere Tl, in instanta.
Asadar am facut o plangere, am trimis-o recomandat la judecatorie, alaturi am mai facut si o ordonanta presedintiala prin care ceream restituirea permisului de conducere pana la sentinta definitiva a fondului.
Primesc eu acasa citatia ca sa ma prezint pe 13 decembrie, cand se judeca fondul, si, tot atunci, ordontanta presedintiala. WHAT????? blink.gif Pai asta inseamna ca degeaba mai dau in judecata politia, daca oricum stau 2 luni fara permis.
Fac inapoi o cerere prin care motivez "caracterul urgent al ordonantei presedintiale", si primesc un termen ceva mai ok, respectiv 15 noiembrie, oricum aberant.
Am mai incercat o figura, si anume sa scot un certificat de grefa, exact cum as fi facut in cazul unui PV contestat. Asadar m-am deplasat a 6-a oara la Tl, sa-mi scot respectivul certificat, pt care certificat intai trebuie sa platesti o taxa de 1 ron la trezorerie (noroc ca era una la vreo 500 de metri de judecatorie) si un timbru judiciar de 0.15 ron (pt asta am mai facut 1 km pe jos pana la un oficiu postal), dupa care m-am intors la arhiva judecatoriei si am facut cererea. O depun si primesc raspunsul: "Vino maine" CUUM??? Vin de la Galati, doamna, vreti sa mai trec inca odata cu bacul si maine? Bine, vino la 14:30."
Ma uit la ceas, era 11:20, deci aveam vreo 3 ore de pierdut prin Tulcea. Oras frumos, nu zic nu, dar a 6-a oara venit aici si asteptat ori pe la Politie, ori pe la Parchet, deja il stiu ca pe propriul buzunar, cred ca nici centrul Gl nu le stiu atat de bine. Asadar m-am dus, am mancat, m-am plimbat pe faleza, prin centru, m-am holbat pe la magazine, asa, ca unul care are o groaza de treaba prin Gl si o freaca prin Tl. In fine, am luat certificatul ala de grefa si am plecat acasa, unde am ajuns pe la ora 17 (dupa ce plecasem de la 7:30 de acasa).
Ma duc eu la Pol Galati, de aici mi se comunica: "mergeti la Pol Tl, ei trebuie sa va rezolve" wacko.gif Sun eu la Tl, comunic CNP-ul, comunic problema, comunic ca i-am dat in judecata si mi se raspunde pe un tot putin mai elegant ca"puteti sa va stergeti la fund cu certificatul de grefa", pe noi nu ne intereseaza.
Deh, macar pot spune ca am incercat.
Asadar nu imi ramane decat sa ma duc a 7-a oara la Tl, luni, sa se judece ordonanta presedintiala, sa pierd o zi pe la tribulan tongue.gif, pentru 5 minute in care probabil ma va intreba judecatorul 2 cuvinte despre cum s-a intamplat si sa revin apoi miercuri, cand probabil va fi dat raspunsul la sentinta (ca n-am rabdare totusi sa astept 1000 de ani pana imi vine prin posta), sa legalizez respectiva sentinta (adica sa mai platesc iar 1-2 ron si sa stau iar 25 de minute la coada pentru asta, timbrul judiciar mi-l cumpar eu de la Galati, cumpar vreo 10, sa fie acolo, dupa care iar sa ma cert cu alea de la arhiva ca vreau legalizarea pe loc), dupa care sa ma duc la Pol Tulcea, sa-mi opereze suspendarea suspendarii (aici nu mai au ce face, cat timp ii obliga presedintele comisiei), si apoi, fuga din nou la maxi-taxi si, cu putin noroc, poate ajung inainte de ora 15, cand se inchide la permise la Galati si poate imi iau permisul in aceeasi zi.
Dupa care iar la Tulcea, pe 13 decembrie, sa se judece fondul (eventual ma mai duc de 2-3 ori), as fi vrut sa cer si niscai daune morale, dar stiu ca nu le voi obtine de la statul roman. Dupa ce va fi gata, va trebui sa ma deplasez iar, sa legalizez alta sentinta, pe aia sa o duc din nou la politie, si cu asta basta.

Cam asta ar fi odiseea plimbarilor mele pe la Tulcea, inceputa din ziua de 17 aprilie 2010, cand o proasta de 16 ani nu s-a asigurat cand a trecut de pe trotuar pe trecerea de pietoni, a traversat 2 benzi si s-a infipt in aripa stanga fata a masinii mele. Ea n-a patit mai nimica, intrucat de-abia plecasem de pe loc, insa mie mi-a distrus concediul (ca doar trebuia sa ma duc de cateva ori la Tl), n-am mai putut sa conduc in afara tarii, mi s-a luat si permisul, m-au costat o groaza de bani drumurile (nu vreau sa calculez, ca imi vine rau), mi-au creeat probleme la munca, platesc 1100 ron lunar leasing la o masina care sta pe dreapta si statul roman nu ma lasa sa o folosesc si nici sa-i platesc accize de minim 300 de lei din carburantii pe care nu-i consum, platesc trimestrial casco de 190 de euro si RCA de 550 de lei pe 6 luni. Si, colac peste pupaza, aceluiasi stat i se pare normal ca, dupa ce mi-a distrus concediul din vara, sa stau pe dreapta si jumatate din iarna. Si asta pentru singura vina de a fi legal si a respecta intocmai procedurile pe care acelasi stat le-a dat pentru "binele" cetateanului. Bine ca au pus la punct un sistem informatic prin care oriunde in tara orice politist de la rutiera poate vedea situatia permisului tau, dar, in cazul in care ai de luptat si cu justitia, tu, ca cetatean, trebuie sa te deplasezi personal sa-i instiintezi si, in plus, trebuie sa mai si legalizezi respectivele instiintari, ca nu-s credibile altfel.

Asadar, urmatoarea data cand mi se mai intampla ceva de genul, precum si daca ajung in situatia sa mi se retina permisul pentru cine stie ce motiv (nu radeti, in romanica iti poti pierde foarte usor permisul), ii spun respectivului politist sa-mi scrie amenda ca n-am actele la mine, la momentul actual consider ca e mai ieftin si mai comod sa platesc si 1000 ron pentru asta, dar sa raman cu permisul in buzunar, decat sa mi-l ridice si sa umblu de bezmetic prin tara sa il recuperez. Pana la urma, de asta au baza de date, sa-l suspende de acolo si, cand imi expira suspendarea, eu sa pot sa circul, nu cu tigania asta cu "da permisu', ia dovada","prelungeste dovada".
Pentru cei care considera ca sunt aberant in ceea ce scriu, ii rog sa inlocuiasca Tulcea, oras aflat la 90 de km de Galati, cu Satu Mare, si consecintele ce decurg de aici.

Pe viitor, va anunt ca imi bag paru' in ea de Romania, si in idiotii care o slujesc si va anunt ca voi face orice sa scap din mizeria asta cat mai curand. Atata timp cat nici banii nu stiu sa mi-i ia, nu merita nici macar un scuipat din partea mea.

Va voi tine la curent si sper sa ajung naibii la ziua in care voi putea inchide acest topic. Daca voi ajunge...

--------------------
. . .
+
sorin1983
post 12 Nov 2010, 09:28
Post #164

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

Dar eu n-am inteles... de ce totusi primesti suspendare 3 luni??

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
fnp
post 12 Nov 2010, 09:40
Post #165

Membru autentic

"imi intra in vigoare noua suspendare de 90 de zile in baza art 100 alin 1 lit c (parca). Caut impreuna cu un prieten jurist articolul respectiv, care spune foarte clar ca, in cazul in care se solutioneaza cu NUP, in civil se va sanctiona cu suspendarea de 3 luni, fara emitere PV, fara amenda, fara nimica."

Mda, asa este cateodata ti se face lehamite de tara asta de kko. Oricum felicitari pentru lupta cu sistemul.

This post has been edited by fnp: 12 Nov 2010, 09:43

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCI 70CP 2007 Laureate + ABS - B
+
sorin1983
post 12 Nov 2010, 09:44
Post #166

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

pai asta nu inteleg...daca nu e vinovat de ce e sanctionat?

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
Laurentziu83
post 12 Nov 2010, 09:47
Post #167

Membru autentic

E un alineat introdus recent in regulamentul de aplicare al codului rutier, in cadrul articolului 100 alin 3 lit c, parca (n-am la mine instiintarea, e la juristul meu, si de asta nu stiu exact), in care scrie ca "in cazul in care parchetul dispune neinceperea urmaririi penale, sanctiunea se comuta in retinerea permisului de conducere pe o perioada de 3 luni". Si atat, fara emitere PV, fara amenda.
De asta zic ca imi convenea mai mult sa mi se emita PV, ma scutea de cateva drumuri, chiar daca plateam amenda. De asta zic ca sunt niste tampiti, puteau binemersi sa-mi ia si niste bani, amenda o plateam oricum, ba chiar preferam sa o platesc dublu daca scapam de suspendare. Asa eu acum trebuie sa contest o hotarare in instanta si sa ma tarai dupa procedurile justitiei.
Daca stie cineva cum sa gaseasca respectivul articol mai repede, i-as fi recunoscator. Mentionez ca litera c in respectivul alineat a fost introdusa de curand si nu se gaseste in versiunile mai vechi.

--------------------
. . .
+
b76bgaarh
post 12 Nov 2010, 09:48
Post #168

Membru autentic

vinovat e.. nup inseamna ca nu e caz penal....

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
fnp
post 12 Nov 2010, 09:48
Post #169

Membru autentic

Pai asa scrie in kktul ala de lege! Welcome to Romania, have a nice holiday!

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCI 70CP 2007 Laureate + ABS - B
+
Laurentziu83
post 12 Nov 2010, 09:54
Post #170

Membru autentic

Inteleg, poate sunt vinovat, poate nu, insa eu de ce nu am dreptul la replica?
Sa intelegem ca, de acum, oricine se va confrunta cu o situatie asemanatoare cu a mea (in care practic MIE nu mi s-a acordat prioritate, singura vina pe care o am e ca in acel moment ma aflam intr-un vehicul cu serie de sasiu si numar de inmatriculare, iar celalalt nu, deci avem pe cine sa dam vina), automat va sti ca va primi 3 luni de suspendare? Ca ce chestie? Dreptul meu de a contesta unde este?
Normal si corect era ca fata respectiva sa-mi plateasca aripa indoita (nu vizibil, dar se putea indoi si mai rau) si cu asta basta, dar deja visez prea mult.
Pentru cine nu stie, daca vrei sa te sinucizi aruncandu-te in fata unei masini, si scapi cu viata, esti obligat sa repari masina celui care te-a lovit.

@fnp: eu lupt sa-mi recuperez permisul de conducere cat mai repede, asta-i scopul principal. Si deja se fac 2 luni de cand s-a dat NUP de la tribunal, dar eu trebuie sa astept... wacko.gif
Daca era vorba doar de bani, o lasam moarta demult. Dar aici se pune problema ca am nevoie de el, e chiar culmea ca, dupa 8 ani de permis in care n-am avut decat amenzi de viteza la activ, sa fiu tratat ca un sobolan si sa n-am dreptul sa circul pe sosele si sa mi se retina un act pentru care eu AM PLATIT.

This post has been edited by Laurentziu83: 12 Nov 2010, 09:57

--------------------
. . .
+
Marian66
post 12 Nov 2010, 10:12
Post #171

Membru autentic

QUOTE(sorin1983 @ 12 Nov 2010, 10:28)
Dar eu n-am inteles... de ce totusi primesti suspendare 3 luni??
*

pt ca, desi nu e vinovat de vatamarea corporala a fetei, colegul nu a acordat prioritate pietonului aflat pe zebra, e cea mai plauzibila explicatie; plus ca pe asta chiar ar merita-o,
DOAR CA,
asta e o sanctiune complementara, si ar trebui sa primeasca si amenda. dreptul la replica nu prea isi are rolul in momentul asta, practic, pt ca in declaratie sigur ai zis pe undeva ca fata era pe trecere... plus ca au fost si cercetarile la fata locului, declaratii ale martorilor etc, dar parca lipseste ceva din ecuatie. Se poate niste scanuri dupa ce documente ai primit? asa la prima vedere, poate sa para si caz de CEDO, dar poate a scapat ceva si cand adaugi are totul sens..

restul drumurilor sa stii ca sunt foarte normale. iar aia cu actele, daca ti l suspenda si nu l ai, ti l retine din fisha. ramai cu plasticul, DAR daca contesti, tot trebuie implementat in sistem, altfel cand te opreste si te amendeaza, iti verifica permisul sa nu cumva sa faci 15 puncte cu ce iti da, si vede ca e suspendat, si atunci, alt dosar, alta distractie smile.gif))

--------------------
+
klaus
post 12 Nov 2010, 10:29
Post #172

步步

Group: Moderatori

Sa citez lit. c) de la al. 1 a art. 103 din OUG nu din Regulament
QUOTE(OUG 195/2002)
Art. 103. - (1) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
:
c) pentru o perioada de 90 de zile cand fapta conducatorului de autovehicul sau tramvai a fost urmarita ca infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice, precum si in cazul accidentului de circulatie din care a rezultat decesul sau vatamarea corporala a unei persoane si instanta de judecata sau procurorul a dispus neinceperea urmaririi penale, scoaterea de sub urmarire penala sau incetarea urmaririi penale, daca pentru regula de circulatie incalcata prezenta ordonanta de urgenta prevede suspendarea exercitarii dreptului de a conduce.

In situatia de fata au fost 2 lucruri: 1. vinovat de neacordare de prioritate pt pieton si 2. urmarirea penala pentru vatamare corporala.
pct. 1 a ramas in picioare, exonerarea de raspundere a fost doar pt pct. 2
Acum, dispunerea trebuei realizata printr-un act administrativ, care poate fi contestat. Problema e daca a fost contestat la viata lui actul administrativ care sanctiona neacordarea de prioritate

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
c0xty
post 12 Nov 2010, 11:40
Post #173

c0xty

From: In carciuma! DNFD!!!!

QUOTE(Laurentziu83 @ 22 May 2010, 13:33)

Daca au de gand sa depuna plangere impotriva mea, intr-adevar, incerc sa-i conving sa nu o faca, dar nu material, ci imi iau un prieten taximetrist mai tuciuriu cu mine la urmatorul drum la TL, il prezint drept varul meu si ii intreb la ce liceu invata fata lor si daca isi doreste sa isi continue studiile la acelasi liceu in siguranta in cazul in care au de gand intr-adevar sa depuna plangere pentru asta.
*

Deci, daca mi-ai face mie una ca asta, te-as lasa, si daca copilul meu ar pati ceva la scoala sau pe drum(chiar daca nu ar fi din cauza ta), as veni dupa tine oriunde ai fi, si ce a patit copilul meu as aplica si in cazul tau(daca nu ai copil apelam la sotie, mama,sora etc), dupaca care te-as nenoroci in bataie grav rau de tot, as merge la politie si as declara ce am facut si as cere sa fiu arestat!
exemplu: intr-o zi de vara (pana sa imi iau permisul) am venit cu microbuzul cu mama de la tara, am traversat DN1 si am intrat pe straduta la mine.
Mama a traversat prima eu dupa.
Intoarce unu masina, se duce pana in spatele mamei, si in loc sa traga un pic stanga de volan sa fac rondul claxoneaza de scapa mama pungile din mana, se face alba la fata si incepe sa tremure(mama fiind cardiaca) si pe marginea soselei.
Era un fiat punto cu 4 colorati inauntru. Pur si simplu mi s-a innegrit imaginea si nu am mai reactionat normal, m-am dus, i-am deschis usa, l-am tras afar si am inceput sa ii car pumni si picioare, pana au venit cativa amici care m-au tras de pe el. Ceilati(mi-au spus vecinii si amicii) s-au dat jos sa vina la mine, moment in care au venit si ei in fuga si s-au calmat!
Pe o strada lata de 7-10metrii se gasesc sa mearga pana in spatele mamei si sa claxoneze si sa rada ca idiotii pe urma..........
Si daca m-ai ameninta pe mine ti-as spune: Omoara-ma ca daca ies din spital si in scaunu cu rotile tot vin si te omor!

Mergi pe calea legala, daca sunt nesimtiti, spunele ca te-ai consultat cu avocatul tau si ca veti reglementa totul in instanta, pe baza dosarului, rapoartelor medicale, declaratii martori si vezi daca poti obtine inregistrare video daca intersectia are supraveghere video!
Ia o persoana cu tine ALBA la costum, care sa studieze un pic legile inainte(nu sa le invete), sa aiba un vocabular elevat, printeaza-ti de pe internet, cateva legi care crezi tu de cuviinta ca ar putea fi de ajutor, si nu denatura/ inflori!
Dupa care, asa zisul tau avocat, in baza a unor legi sa mentioneze faptul ca dupa ce se va finaliza procesul in curs, vei actiona in instanta, pentru daune morale si materiale(costuri etc) implicit educatie precara, denaturarea adevarului (bazat pe intalnirea anterioare pe care ai avuto cu mama)mai incearca o intalnire intr-un loc public in care un amic sa poata filma de la o alta masa tot ceea ce se discuta, vezi sa ai un reportofon pentru cazul in care se ajunge la santaj, dupa care mergi frumos la politie.

Problema similara a avut sora mea cu o batranica, in parcarea la piata, cu masina mea.
Sora mea parca in marsalier, dupa care a vrut sa dea putin in fata sa indrepte masina. O batranica se arunca in acel moment de pe trotuar pe partea carosabila, izbidu-se de aripa din dreapta fata si fiind nu calcata ci cauciucul masinii s-a "sprijinit" de piciorul acesteia.
A urmat aproape 1 an timp in care sora-mea mergea cu dovada, batranica nu avea decat o vanataie pe picior, fara contuzii leziuni etc.
A fost sora-mea de cateva ori la spital cu ea, la clinici private, de fiecare data ba ii pica piciorul, ba nu putea sa calce pe el etc. Au urmat:
Radiografii
-vizite la ortoped
-RMN
si multe alte prostii, impinsa de la spate de neamuri care au vazut masile cu care sora-mea ajungea sa se vada cu ei(golf5, MercedesS clase), pana in momentul in care eu m-am imbracat in costum, mi-am cumparat o mapa de piele, m-am gelat, am facut xerocopii la tot dosaru'+ rapoarte medicale, am printal legislatia rutiera+ o multitudine de legi care aveau mai mult sau mai putin legatura cu incidentul, a sunat sora-mea si cerut batranei sa vina la o intalnire la un restaurant, insotita de cineva care sa o reprezinte. Martori si declaratii au fost in numar de 6 , din care 3 erau pasageri in masina la acel moment.
Ne-am inatlnit, m-am prezenta ca fiind avocatu' sora-mi (batranica a venit cu fiica, fiul si ginerele acesteia, ne-am asezat intr-un restaurant la o masa, am scos biblioraftul pe masa si am inceput sa prezint pe rand, poze la locul cu pricina, raportul politiei, declaratia batranei, sorami, martorilor, cheltuieli medicale suportate de sora-mea, rapoarte medicale din care nu reieseau nimic, totalu cheltuielilor, calculul timpului pierdut de sora-mea si totalul banilor pe care sora-mea l-a pierdut din cauza batranei care inventa impinsa de la spate de neamuri diverse simptome.
Dupa care am trecut la legislatia rutiera, articole legate de caz, si cand am vazut ca deja si-au pierdut interesul de a citi tot ce le ofer am mai scos un vraf de hartii cu diverse legi, din care am mentionat doar numarul legii si cateva aliniate, moment in care si-au pierdut increderea in ei si ranjetul perfid definitiv, momenti in care am inceput sa impart fiecare vizita medicala sustinuta de sora-mea, cu chitante, pe masa, supa care le-am spus ca intentionam sa ii citam in instanta pentru santaj, denaturare adevar, obstructionarea anchetei etc.
I-am sfatui sa isi ia un avocat cu care sa pot discuta legal si caruia sa ii pot prezenta pretentiile "clientei mele" ceea ce nu au facut.
In final am reusit:
recuperarea cheltuielilor medicale(mai putin consultul initial) care am spus ca era dovada de bun simt din partea clientei, retragerea plangerilor depuse de catre acestia, si brusc s-au eliminat si banii solicitati de acestia pentru a uita incidentul 2500Euro.
Asadar laurentiu... ai un exemplu, studiaza legea si vezi ce poti face.
Nu implica violenta ca ai sa obtii violenta.
As rade cu lacrimi sa aflu ca ai fost cu tuciurii tai si ti-ai luato de ai facut pe tine de la neamuri sunate de parintii fetei smile.gif

--------------------
renault clio 2002 - B 30 AEJ
Renault Clio II,1,5 dci

**[B]Cu cat un om gandeste mai putin cu atat vorbeste mai mult[/B]!**
+
Laurentziu83
post 12 Nov 2010, 17:37
Post #174

Membru autentic

Multumesc Klaus pentru citarea articolului, exact in baza acelui articol am fost sanctionat.

In primul rand, reamintesc aici cum s-a intamplat.
Ma aflam la Tulcea, in centru, pe str Babadag, strada cu 2 benzi pe sens, 4 benzi adica. Ma apropiam de o trecere de pietoni, pe care erau angajati pietoni in traversare. Am incetinit, am oprit si am acordat prioritate pietonilor. Acea trecere de pietoni era dotata si cu semafor, care insa nu functiona la momentul accidentului.
Boon, au trecut pietonii pe trecere, m-am pus in miscare. Cand inca ma mai aflam pe trecere, fata pe role a intrat in plin in aripa mea stanga, venind din stanga (daca as fi plecat mai din scurt, era posibil sa fi intrat in portiera), dupa care a cazut jos, unde s-a julit pe coate si pe picioare. S-a ridicat (pe role fiind) si a dat sa fuga, oprindu-se intr-un gang din apropiere. Eu am oprit imediat dupa impact, dupa care am fugit dupa ea.

Si asta a fost tot. Nu vad de ce as fi vinovat de neacordare de prioritate, atata timp cat eu deja acordasem prioritate la trecerea respectiva (ce am scris mai sus reprezinta declaratia mea la politie, practic nici nu as fi avut timp sa inventez ceva, etc), nu pot acum sa ma opresc si sa dau inapoi.

In fine, pe mine nu ma mai intereseaza ce s-a intamplat cu fata, intrucat nu a patit nimic, a avut doar 2-3 zile de ingrijiri medicale (schimbat pansamente, alea-alea), intrucat nu a avut nici o fractura (este fizic imposibil ca, cu orice fel de fractura, sa te mai poti deplasa pe role), mi s-a dat NUP, pentru mine partea aceasta este inchisa, n-am mai vorbit cu fata sau cu mama ei de atunci si nici nu m-au mai sunat. In concluzie nu ma mai intereseaza despre ei si nici ei nu mai au ce sa-mi faca mie.

Ce ma doare pe mine la momentul actual este:
1. faptul ca n-am fost lasat sa-mi exprim punctul de vedere cu privire la sanctiunea primita si nici sa contest aceasta masura;
2. faptul ca a trebuit sa ma deplasez de enspe mii de ori la Tl ori pentru a-mi prelungi dovada, ori pentru a ma interesa de dosar, ori pentru a legaliza o sentinta, ori mortii masii, intrucat mai am minim 4 drumuri de facut (unul luni, la judecarea ordonantei, al doilea miercuri-joi, sa-mi iau hotararea, sa o legalizez, sa o duc la politie, sa-mi iau permisul, al treilea pe 13 decembrie, cand se va judeca fondul, si al 4-lea cand va trebui sa ma duc sa-mi legalizez si dispozitia cu privire la fond, cand se va incheia procesul, asta in cel mai fericit caz), atata timp cat exista un sistem informatic si ca mi se putea lasa binemersi permisul pe mana, ca ori cu permis, ori cu dovada, tot aia era, dpdv al politiei. Daca voiau sa mi-l suspende, sa ma anunte de cand pana cand, sa stiu sa nu circul in perioada respectiva si, sa pot circula din momentul in care expira suspendarea. Dar neahhh, dute matale la politie, anunta, preda permisul, intra suspendarea si vino iar sa ti-l iei cand expira suspendarea. De asta imi bag eu paru' in sistemul romanesc, de parca as avea timp liber berechet sa ma plimb intre Galati si Tulcea.

@c0xty:
In primul rand nu sunt violent de felul meu, nu sunt genul sa se uite la 2 lei (din ce am scris mai sus iti dai seama cati bani am aruncat pe apa sambetei), nu am obiceiul sa ma leg de viata altora pe care n-o cunosc.
INSA, nu sunt de acord cu santajul, de oricare ar fi el. Chiar si tu recunosti ca ai umblat destul cand cu hoasca aia cu vanataia pe picior. Cred ca nu-i o rusine sa recunosti ca i-ai fi rupt putin picioarele sa-i dea barbac-su la umeri cioturi in loc de umeri craci pentru cat te-a pus pe drumuri, asa ca intelegi foarte bine unde bat.
Daca ai fi tatal fetei care a intrat cu rolele in masina mea, si ai incerca sa ma santajezi in vreun fel, atunci ai intelege ca si santajul ala costa intr-un fel sau altul. Nu mi-ar place sa aplic vreodata asa ceva, dar mi se pare normal sa o fac. Chiar si daca eu sau unul din membrii familiei mele ar fi accidentat sau mai stiu eu ce, as avea pretentia de la faptas doar sa imi plateasca cheltuielile, nu sa ma imbogatesc de pe urma lui.

Eu unul recunosc ca preferam sa iau fata la mine in masina, eventual alaturi si un politist de la ordine publica, ca sa stie martorii din zona ca fata e pe maini bune, as fi dus-o la spital, i-as fi facut un set de analize complete (pe care le-as fi pastrat eu in original), le-as fi platit, la fel, as fi platit si pentru eventualele pansamente, tratamente si ce ar mai fi trebuit, chiar daca nu era vina mea, dar as fi scutit o groaza de deranj. As fi luat apoi legatura cu parintii fetei, i-as fi chemat la spital apoi sa-si ia fata acasa, fara alte probleme. Si asta ar fi fost tot.

This post has been edited by Laurentziu83: 12 Nov 2010, 17:39

--------------------
. . .
+
Laurentziu83
post 25 Nov 2010, 13:02
Post #175

Membru autentic

Boon, a trecut si data de 15.11.2010, intr-adevar, mi s-a admis cererea de preschimbare termen la ordonanta presedintiala pentru o data mai recenta, nu va mai fi 13.12., ci va fi 29.11.2010. Ce tampiti. Adica s-a facut o sedinta doar pentru a se aproba un nou termen, cu 2 saptamani mai repede.
Asta in conditiile in care Ordonanta presedintiala a fost formulata pe 10 octombrie, in speranta ca va intra in vigoare inainte de 25 octombrie, cand ar fi intrat suspendarea in drepturi. Iata ca se face o luna de cand mi-a intrat suspendarea, iar ordonanta nu s-a finalizat.
Pentru cine nu stie, ordonanta in cazul meu, am dat-o pentru a-mi putea recupera permisul pe perioada procesului. Dar la cum se misca treburile pe la noi, s-ar putea sa fie inutila.

Luni practic ar trebui sa fiu iar la Tulcea, pentru ordonanta. Nu ma mai deranjez sa ma plimb pana acolo, ce-o fi o fi, oricum cerusem judecarea in lipsa.
Daca imi mai dau inca un termen si la asta si ma trezesc ca imi aproba restituirea permisului cu cateva zile inainte de a expira suspendarea, normal ca nu ma mai deranjez.

Pe 13 decembrie ar urma sa se judece fondul. Sa ma mai deranjez sa ma duc la Tl atunci? Nu de alta, dar ziua respectiva as prefera sa mi-o petrec intr-un mod mai placut, am niste beri de dat atunci.

--------------------
. . .
+
T.rac3Er
post 6 Dec 2010, 11:23
Post #176

cr8or

ne mai scrii un update ceva?
chiar daca probabil s-a rasdiscutat si s-au cautat solutii pt tine as avea o intrebare. stiu ca pe trecerea de pietoni, cat timp este pe sensul tau e problema, dar daca nu se afla pe sensul tau nu trebuie sa dai prioritate. o sa frunzaresc din nou codul (cum fac si militienii cand cauta un articol cand sa te amendeze si nu stiu) sa caut exact situatia la care ma refer.
iti doresc o solutionare cat mai rapida.

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
Laurentziu83
post 6 Dec 2010, 14:38
Post #177

Membru autentic

Momentan n-am ce update sa scriu, ramasese ca se va pronunta Ordonanta Presedintiala pe 29.11., care pronuntare s-a amanat pentru 02.12, iar pe 02.12 au amanat-o pentru 07.12, adica pentru maine....In stilul asta nu-mi va mai folosi la nimic. O veste buna e ca, dpdv legal, n-au voie sa amane pronuntarea de mai mult de 2 ori, deci trebuie sa dea un raspuns.
Oricum, si cu datul asta al politiei in judecata, mare lucru nu rezolv, la cum se taraie justitia romana, trece si termenul de suspendare, si-asa a cam trecut jumatate din perioada...

--------------------
. . .
+
Laurentziu83
post 8 Dec 2010, 11:50
Post #178

Membru autentic

Update: Tocmai am vorbit cu juristul meu, s-au pronuntat in legatura cu ordonanta presedintiala de reducere a perioadei de suspendare in sensul ca nu ar fi de competenta judecatoriei, si ca va trece "in contencios" (nu ma pricep la acesti termeni si ce inseamna), si ca se va judeca la tribunal.
In concluzie, din punctul meu de vedere, nu s-a rezolvat nimic, daca si la tribunal va merge la fel de "repede", se va aproba aceasta ordonanta mult timp dupa ce suspendarea mea va fi epuizata.
Tinem cont ca aceasta masura, a ordonantei presedintiale am luat-o fix pentru a mi se restitui permisul cat se judeca fondul. Dar se pare ca fondul va dura mai putin decat ordonanta.
Din punctul meu de vedere, am pierdut, in sensul ca acum va trebui sa recitesc codul rutier si sa ma duc sa dau examenul de reducere a perioadei de suspendare, obligatoriu pentru cazurile in care se acorda suspendarea la neacordare de prioritate si apoi sa ma duc pe 22 ianuarie sa-mi recuperez permisul de la pol Galati.
Pentru cine n-a citit mai sus, eu am mai dat odata acest examen, l-am luat, in ideea de a-mi reduce perioada de suspendare pentru o suspendare mai veche. In fine, cererea de reducere mi-a fost respinsa, dar, dupa sistemul politiei romane, examenul ala l-am dat degeaba, trebuie sa-l mai dau odata, cica (citat dupa tipul de la permise TL) "e ca fisa la telefon, chiar daca nu vorbesti, n-o mai poti folosi".

Asadar, se cheama ca stau 7 luni de zile cu permisul suspendat, multumita politiei romane care se joaca cu Pithoanele, facand instant-on, pe de o parte, si apoi justitiei romane care, dupa ce ca se taraie la acte simple, mai are si articole de lege care nu sunt de nici un folos nici cetateanului (nedandu-i dreptul de a se apara), nici statului (eu neplatind nici o amenda in acest caz).
Topicul nu il inchid momentan, chiar daca pentru mine nu mai are nici o importanta, voi lasa ambele actiuni (Contestatia la executare catre seful politiei TL, cel care m-a incadrat la articolul de lege respectiv, cat si ordonanta presedintiala de restituire a permisului) sa curga, intrucat e o speta interesanta si, dupa cate se pare, fara precedent, si va servi drept practica judiciara.
Va voi tine la curent cu evolutia dosarelor, desi in mod sigur mai repede voi posta aici ca mi-am recuperat permisul.

--------------------
. . .
+
Alexio
post 8 Dec 2010, 12:10
Post #179

Ciocolata mecanica!

Ca si amuzament...

Ce a patit initiatorul pentru ca fata aceea a fost inconstienta si a crezut ca trecerea de pietoni e strada masii (scuzati expresia dar eu sunt revoltat); multi pietoni nu cunosc faptul ca "INAINTE SA TRAVERSEZI TE OPRESTI PE MARGINEA BORDURII SI TE CHIORASTI"; este o aberatie.

Omul asta nu are nicio vina (daca este exact asa cum relateaza)

Mai bine pe pustoaica aia sa o ia tasu si masa in suturi acasa si a ii de-a sa manance rolele ca din vina ei putea omul asta sa intre la puscarie!

Asa cum sunt si soferii de RATB in special 313 din Bucuresti, care merita sa te dai jos la ei si sa ii dai cu capul de autobuz, pentru ca ei cred ca strazile sunt mostenire de la parintii lor, asa cum in Bucuresti majoritatea nu se chiorasc inainte sa traverseze chiar daca au verde, poate nu mai ai frane, ce faci? opresti masina cu mintea?

Asa cum in Bucuresti e plin de parinti redarzi care tin carucioarele pe marginea strazii si ei merg pe bordura, care din copilul de mana pe strada si ei sus pe trotuar, care cand traverseaza intai arunca, caruciorul inainte si abia dupa ce trece el trec si ei.

Sa fim seriosi, ca mai multa educatie "stradala" are un sofer ca un pieton.

This post has been edited by Alexio: 8 Dec 2010, 12:18

--------------------
Dacia 1310 Berlina 1998
+
Laurentziu83
post 8 Dec 2010, 14:55
Post #180

Membru autentic

Acu, daca am fost vinovat, daca nu (eu zic ca nu), cred ca sunteti de acord cu totii ca prin cele 7 (sapte) drumuri facute la Tulcea (nu mai zic daca se intampla la Satu Mare), ori pentru prelungit dovada, ori pentru intrebat la parchet ce se mai intampla cu dosarul, etc, etc, inconvenientele generate de lipsa permisului si inlocuirea lui cu o dovada (inutilizabila in strainatate), si asta inca din aprilie, compromitandu-mi concediul de vara, acum compromitandu-l si pe cel din iarna, eu zic ca mi-am ispasit dracu' pedeapsa.
Si chiar nu vad rostul pentru care mi-au bagat si suspendare a permisului pentru 3 luni, nu era suficienta atata birocratie? Ce a castigat statul roman cand mi-a bagat suspendarea asta, fara sa-mi dea macar o amenda sa mai creasca putin bugetul... Sincer, daca era sa aleg intre amenda si suspendare, alegeam amenda, fie ea si de 500-1000 de lei, numai sa nu ma mai foota atata la icre. Daca tot au chef sa alerg sa le indeplinesc birocratia lor, macar sa ma lase sa o fac cu masina, nu cu autobuzul.

Un lucru este insa cert: cum inainte de incident, vizitasem Tulcea doar de vreo 3-4 ori in ultimii 20 de ani, dupa incident am vizitat-o de vreo 7 ori, stiu clar ca la Tulcea voi mai ajunge doar in cu totul alte scopuri, in nici un caz pentru acest eveniment. Nu mai are rost.

This post has been edited by Laurentziu83: 8 Dec 2010, 14:58

--------------------
. . .
+
8 Pages « < 4 5 6 7 8 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 22:21
Dacia