Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Rovinieta electronica din 2010, Acum au aflat astia cum sa ne prinda!!!

marksman
post 7 Jan 2010, 17:16
Post #61

Post mortem nihil est

Group: Members
From: sat

QUOTE(BZN @ 7 Jan 2010, 15:34)
Da si nu. Ce patesti daca schimbi parbrizul? wink.gif

Nu patesti nimic, cel putin acum. Am patit-o si am avut "cotorul" rovignetei si bonul. Dar de cand platesc ca fraieru' rovigneta (masina pe firma, drumuri TM-HD) nu m-a intrebat nimeni de ea.

QUOTE(BZN @ 7 Jan 2010, 15:34)
Stie cineva daca trebuie sa ai rovinieta pentru a putea circula doar prin oras( Bucuresti, cazul meu) daca masina e inregistrata in alt judet?
*

De bun simt ar fi sa nu fie nevoie. Masina nu circula pe un DN.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vijelie
post 7 Jan 2010, 17:20
Post #62

membru violet

From: Bucuresti

In ORDONANȚA nr. 43 din 28 august 1997 privind regimul juridic al drumurilor scrie cam asa:

"...
Art. 11. - Drumurile naționale, județene și comunale își păstrează categoria funcțională din care fac parte, fiind considerate fără întrerupere în traversarea localităților, servind și ca străzi. Modificarea traseelor acestora în traversarea localităților se poate face numai cu acordul administrației drumului respectiv, în concordanță cu planul urbanistic aprobat.

Art. 12. - Încadrarea în categorii funcționale a drumurilor naționale, județene și comunale se face prin hotărâre a Guvernului, iar a drumurilor vicinale și a străzilor prin hotărâre a consiliului județean sau local, după caz.

Art. 13. - Propunerile de încadrare în drumuri naționale și județene se fac de către administratorii acestor categorii de drumuri, iar pentru drumurile comunale de către consiliile locale interesate, prin consiliile județene și Consiliul General al Municipiului București. Promovarea propunerilor se face cu avizul Ministerului Transporturilor. "

This post has been edited by vijelie: 7 Jan 2010, 17:20

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
fictiv2004
post 7 Jan 2010, 17:54
Post #63

Membru incepator

Ce au astia de gand: monteaza sistemele de citire a numerelor, compileaza in baza de date, te gaseste ca nu ti-ai platit vigneta; amenda... apoi, conexeaza informatic cu bazele de date de la societatile de asigurari, de la fisc, de la mai cine vor si, si... am dat de dracu...

--------------------
+
Squirrel
post 7 Jan 2010, 20:38
Post #64

Captain of Black Pearl™…

From: partea mea: Drum bun!

Deh, ca emisiune Big Brother a avut succes.
Acum că suntem toți sub ochii Big Brother parcă nu ne mai place atât de mult.
Să fie din cauză că pe ăia îi plăteau iar noi îi mai și plătim?
Vorba aia: Și … urmăriți general și cu banii luați.

--------------------
Dacia Duster 2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré - RO 44 AWD
Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
+
ionut.tanase
post 8 Jan 2010, 13:56
Post #65

Can't Stop Me!

From: PITESTI

Eu personal m-am obisnuit cu gandul taxelor si impozitelor multiple pe care trebuie sa le platim. Ce nu inteleg si nu pot sa ma obisnuiesc cu ideea este faptul ca nu se face "nimic" cu banii colectati. Nu se face NIMIC pentru noi ... prostii care platim aceste taxe. Zilnic parcurg cu masina drumul Pitesti-Campulung .... DOAMNEEEE , drum mai nenorocit nu cred sa existe .... drum EUROPEAN .... OFFFF. Mi-e mila de masina .... mi-e mila de banii pe care ii bag lunar in ea din cauza drumurilor proaste de care are parte .... Sa dea Dzeu sa ma opreasca vreunu din asta de la ARR sa ma intrebe de rovigneta (cu toate ca repet ... o am platita wink.gif ) ... VA ASIGUR ca ma veti vedea la stiri si pe ala de la ARR cu o janta strambata de gropi infipta-n dinti. PAROL! Abia il astept sa imi ceara rovigneta ... Dar stiti ce e culmea?? Ca de cand au introdus rovigneta ... nu m-a oprit nimeni sa ma intrebe de ea. Si eu ii tot astept smile.gif .

--------------------
FORD FOCUS 2003
DACIA 1310 .... first LOVE :-)
+
C@talin
post 8 Jan 2010, 14:33
Post #66

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

asa patesc si io cand nu am ceva sunt intrebat de el,cand am acel ceva nu ma mai intreaba nici 243.gif viata nenorocita laugh.gif si io vreau sa ma iau in gura cu ei cand o sa-mi ceara rovineta (o am) da sa-i pun sa-mi arate ptr ce o platesc laugh.gif

Bine acuma mai e vb aia ca nus destui bani ca nu platesc toti radmasa.gif daca ar plati toti poate sar face drumurile,da da sigur biggrin.gif

PS de ce va plangeti am aflat de la un prieten ca in Londra in oras e o camera la 14 persoane .in oras Acolo big brother frate smile.gif))

This post has been edited by C@talin: 8 Jan 2010, 14:38

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
catalin_tm81mis
post 8 Jan 2010, 14:41
Post #67

sofer de paie

From: Timisoara

QUOTE(fictiv2004 @ 7 Jan 2010, 17:54)
Ce au astia de gand: monteaza sistemele de citire a numerelor, compileaza in baza de date, te gaseste ca nu ti-ai platit vigneta; amenda... apoi, conexeaza informatic cu bazele de date de la societatile de asigurari, de la fisc, de la mai cine vor si, si... am dat de dracu...
*

In Timis (Sag, Remetea, Vinga), la fiecare panou electronic ce dadea informatii despre drum, viteza, temperatura au aparut de ceva vreme camere video pe ambele sensuri de mers si o placuta gen "supraveghere video nr. xxxxx". Nu sunt puse sus pe traversa ci destul de jos pe stalp cam la 2 m. As paria pe un angajat cu ochi de vultur ce cauta din priviri rovigneta pe parbriz radmasa.gif

--------------------
renault megane 2.2 2007 - confort expression
megane sedan confort expression 2007+clima automata+rouge du feu
+
murfi
post 8 Jan 2010, 15:38
Post #68

Membru autentic

eu vad si o parte buna in vigneta asta electronica. Nu trebuie sa caut tot orasul ca sa o gasesc si pot sa cumpar pe orice perioada disponibila. De cand a aparut vigneta si a trebuit sa o cumpar, de fiecare data am pierdut o zi intreaga ca sa o gasesc si a trebuit sa o cumpar practic de doua ori pentru ca nu aveau la vanzare pe cea pe care o vroiam eu.

This post has been edited by murfi: 8 Jan 2010, 15:39

--------------------
+
rombul
post 8 Jan 2010, 15:46
Post #69

Membru autentic

From: bucuresti

QUOTE(Catalinmodena @ 6 Jan 2010, 13:57)
Ca sa lamurim niste chestii referitoare la masinile din curtea MAI:cat timp au fost in leasing,inclusiv Logan-urile,au avut CASCO.Apoi se merge doar pe Rca.
Cauciucuri de iarna au doar Nissan-urile Pathfinder cu care a fost dotata Politia de frontiera,au vezit cu tot cu jante,iar cauciucurile sunt Pirelli,Logan-urile nu au pentru ca nu sunt bani pentru asa ceva,mai ales in perioada asta.
Cat timp le este expirata Rca nu se iese cu ele,pentru ca la fiecare sectie este un agent care raspunde de ele,si ala nu-si da acceptul indiferent de ce ar spune seful.Si oricum,nici seful nu cere asa ceva.
De platit in caz de accident se procedeaza ca la oricare accident:daca soferul ce conduce masina MAI este vinovat,se da Rca-ul pagubitului,iar cealalta se face si pe banii lucratorului respectiv,care ii vor fi opriti esalonat!
*

Eronat in totalitate

se bat campii la greu ref la autoturismele MAI
Toate autoturismele au RCA SI CASCO in regim forfetar mai putin cele in leasing
device-urile de care tot vorbiti sunt niste cititoare de numere
nu mai bate-ti campii
respecte

This post has been edited by R19/16v: 8 Jan 2010, 16:36

--------------------
renault captur 0,9 tce 90 cp - B-21- ....
Vcker's Supermarine Spitfire IX B Motor Rolls ROYCE MERLIN
+
gruita2005
post 16 Jan 2010, 23:03
Post #70

Membru de la Baia Mare

From: Baia Mare

Deci, eu pentru asta http://www.emaramures.ro/Video-Maramures/1...Metro-Baia-Mare sa platesc rovigneta ?! Astia chiar isi bat joc de noi, pe bune. Sa astupi gropile cu asfaltul spart incalzit cu butelia?! ohmy.gif Pe deasupra acela este si drum expres sau european cum ii spun altii. Rusine!

--------------------
Ford Mondeo II 1997, 1.6 16V, 90CP - MM 05 PMD
+
sandman
post 22 Jan 2010, 16:33
Post #71

Membru

nu puteti sa va plangeti de drumuri atata timp cat nu platiti rovigneta. daca toti soferii ar plati aceasta taxa, altfel ar sta drumurile noastre. asa e in romania, fiecare face cum crede el mai bine. nimeni nu respecta legea. cel mai bine ar fi sa fie amenzile asa mari ca sa se invete minte toti care nu platesc, sa o plateasca. si sa respecte si legile. ca de aia e si haosul din circulatia noastra. fiecare conduce cum vrea. ar trebui confiscate masinile, si carnetul anulat

--------------------
Skoda Superb 2019
+
Duyu
post 22 Jan 2010, 17:45
Post #72

Membru dependent de forum

From: B u c u r e ș t i

"Începând cu data de 1 august 2010, constatarea contravențiilor se poate face și cu ajutorul unor mijloace tehnice omologate amplasate pe rețeaua de drumuri naționale din România, consemnându-se aceasta în procesul verbal de constatare a contravenției. Procesul verbal de constatare a contravenției se poate încheia și în lipsa contravenientului, după stabilirea acestuia, pe baza datelor furnizate de Ministerul Administrației și Internelor - Direcția Generală Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, sau a conducătorului auto, în cazul utilizatorilor străini."

Sursa.

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3

An Fabricație: 2006

Kilometraj: ~95.000 km
+
smailmiami
post 22 Jan 2010, 18:30
Post #73

Membru autentic

QUOTE(sandman @ 22 Jan 2010, 16:33)
nu puteti sa va plangeti de drumuri atata timp cat nu platiti rovigneta. daca toti soferii ar plati aceasta taxa, altfel ar sta drumurile noastre.

Hai, nu ma innebuni ! La concluzia asta ai ajuns singur sau ti-a zis cineva ?

--------------------
Daewoo Leganza 2004 - DJ-10-DKL
+
sandman
post 22 Jan 2010, 18:44
Post #74

Membru

nu poti sa ii ceri prea mult, e din dj:)

--------------------
Skoda Superb 2019
+
gruita2005
post 22 Jan 2010, 18:49
Post #75

Membru de la Baia Mare

Dle Sandman, tu stiai ca judetul maramures nu a mai primit fonduri pentru reabiliatare drumuri nationale judetene de 30 de ani? Aici in judet s-au spart toate drumurile din afara orasului si este o mare dezamagire pentru noi pentru ca nici anul acesta nu se stie daca au alocat fonduri de la Ministerul transporturilor de la guvern sa le faca. De ani de zile promit ca fac si dreg si nimic. Atunci cum dracu sa mai platesc ca fraieru rovigneta? dupa ce bag banii in piese din cauza drumurilor, mizeriei etc., sa le mai dau si lor bani doar sa-si bata joc ca si in filmul de mai sus? pentru asta sa platesc rovigneta, pentru niste parlamntari de MM incompetenti? care nu stiu sa atraga fonduri pentru drumuri? Sunt multe de discutat dar ma opresc aici. Numai bine si atentie la gropi!

--------------------
+
rtBK
post 22 Jan 2010, 19:06
Post #76

Unique like everyone else

pai aparent asta-i motivul daca nimieni nu cumpara de acolo de ce sa se investeasca bani?

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
Catalinmodena
post 22 Jan 2010, 19:19
Post #77

Membru autentic

From: Aproape de Craiova

sandman,si daca e din Dolj ce? unsure.gif

--------------------
Renault megane sedan manager 1.4 16v 2007
+
gruita2005
post 22 Jan 2010, 21:24
Post #78

Membru de la Baia Mare

rtbk, oricum sunt multi care cumpara rovigneta, nu din banii celor cu masini mici se aduna grosu, ci din banii celor cu camioanele si te asigur ca sunt camioane si la noi in judet. Oricum nu mi se pare normal sa cotizam tot judetul si de 20 de ani sa nu se faca nimic, doar plombari si intretineri ca la romani. Pe deasupra au transformat un drum judetean in drum national sa obtina bani pentru reabilitare si acela este praf dar trebuie sa ai rovigneta sa mergi pe el. Da Doamne, sa nu ceara cineva rovigneta pe drumul ala ca va fi razboi biggrin.gif

--------------------
+
andreiutzu
post 22 Jan 2010, 22:05
Post #79

Membru autentic

QUOTE(Catalinmodena @ 22 Jan 2010, 20:19)
sandman,si daca e din Dolj ce? unsure.gif
*

lasa ma ca are perceptia aia de mitic clasic cu privire la olteni!

--------------------
Dacia Logan Laureate 2009 - DJ-04-ANN
+
smailmiami
post 22 Jan 2010, 23:29
Post #80

Membru autentic

QUOTE(sandman @ 22 Jan 2010, 18:44)
nu poti sa ii ceri prea mult, e din dj:)
*

Si tu esti de la capitala, domnia-ta ? E, vai de noi, provintialii saraci ... Apropo, stii proverbul ala: "Prostu' daca nu-i fudul, parca nu e prost destul !"

--------------------
+
Ryk
post 23 Jan 2010, 00:43
Post #81

Membru autentic

From: Bucuresti / Ploiesti

poate stiti si voi iesirea din ploiesti spre targoviste. In vara au reparat-o, nu stiu dupa zapezi cum este. Dar pana sa repare drumul, era jalnic, era plin de cratere de bombe atomice, prapastii si canioane. Sa vedeti circ cand m-a oprit ARR acolo si m-a intrebat de rovinieta. M-a buvnit rasu si i-am intrebat, pentru care drum imi cer rovinieta, ca cel pe care ne aflam nu era nici macar carare sau ceva asemanator. De ce sa platesc si rovinieta cand de banii aia mai schimb doua bucsi? Daca nu schimbam bucsi la fiecare revizie (este o expresie asta, ca gropile le ocolesc cat de mult pot, in limita sigurantei) eram perfect de acord sa o platesc si sa platesc si amenda usturatoare daca n-o aveam, dar asa... la nicio masina n-am platit si nici n-o sa platesc pana drumurile nu vor fi lipsite de gropi sau gropile aparute sa fie semnalizate pana la remediere. Chiar pun siguranta in pericol.
S-au intalnit atatea cazuri de accidente provocate datorita incercarii de a evita o groapa care iti facea din masina buna, una buna de dus la remat.
Eu sunt impotriva ei si cu prima ocazie in care voi fi amendat pt. lipsa rovinietei voi actiona in instanta. Si asa trebuie sa procedeze multa lume, ca altfel nu cred ca se va schimba ceva, desi nici asa nu cred ca sunt mari sperante.....

This post has been edited by Ryk: 23 Jan 2010, 00:45

--------------------
Renault Megane III 2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC - N-am...
+
rtBK
post 23 Jan 2010, 01:48
Post #82

Unique like everyone else

gruita2005... voi stiti pe cine tot alegeti de 20 de ani si nu se intampla nimic... sunt de acord cu tine ca nu e normal, dar si la noi e la fel pana sa vina iarna era totul roz... cel putin pe unde umblam eu... acum.. apar gropi peste noapte, cand zic asta nu exagerez.

Oricum asta e pretul platit pentru ca unii se incapataneaza sa mearga cu anvelope de vara cu lanturi sau la polul opus cu anvelope de iarna cu tinte pe asfalt fara gheata/zapada

This post has been edited by rtBK: 23 Jan 2010, 01:49

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
UXE
post 24 Jan 2010, 09:20
Post #83

Modelator

Odata cu aplicarea amenzii contraventionale, utilizatorilor romani care folosesc reteaua de drumuri nationale din Romania fara a avea rovinieta valabila, li se va retine certificatul de inmatriculare a vehiculului pana la prezentarea dovezii de achitare a tarifului de utilizare

ce tampenie wacko.gif

mai au un pic si ne confisca si masinile showfinger.gif

This post has been edited by UXE: 24 Jan 2010, 09:21

--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 8v - UXE
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
vijelie
post 24 Jan 2010, 10:28
Post #84

membru violet

masinile fara rovinieta

f bine

--------------------
+
UXE
post 24 Jan 2010, 10:45
Post #85

Modelator

nu cred ca vei mai fi de aceeasi parere dupa ce iti vei rupe masina in gropile patriei si vei "arunca" banii si pe rovinieta...

eu cred ca nu iti dai seama ca banii aceia sunt platiti degeaba... nu se face nimik pentru soselele noastre. Doar carpeli.

--------------------
+
Solon
post 24 Jan 2010, 10:47
Post #86

Membru autentic

Oricum pana nu apare aia electronica nici prin gand nu-mi mai trece sa o platesc!

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
vijelie
post 24 Jan 2010, 11:04
Post #87

membru violet

Gropile alea nu apar din senin, pe langa alte cauze, traficul rutier generat de neplatitori are si el aportul lui. Iar daca in randul neplatitorilor regasim autovehicule cu sarcina pe osie depasita, e cu atat mai grav.

--------------------
+
BordeaMaryus
post 24 Jan 2010, 11:57
Post #88

Membru incepator

Sunt din Braila aici ne laudam si noi cu un singur drum bun si ala este cel care duce catre mare in rest celelalte drumuri sunt vai de zilele lor care le-au mai ramas,asa ca nu se merita sa platesti o taxa pt un drum care nu este folosit in deplina siguranta.La noi in judet au murit vreo10 pers din cauza unui drum cu cratere(ce vina au ei de''damburi si hopuri''?) Dar si noi vorbim asa sa nu spunem ca.... excl.gif

--------------------
Dacia1310 xl anul1998 motor 1400 - br 01xbd
+
smailmiami
post 24 Jan 2010, 13:46
Post #89

Membru autentic

QUOTE(vijelie @ 24 Jan 2010, 11:04)
Gropile alea nu apar din senin, pe langa alte cauze, traficul rutier generat de neplatitori

Hai bai nene, ma lasi cu textele astea ?! Aproape toate drumurile sunt ca dupa bombardament acu si dupa ce ca-mi fac masina praf mai trebuie sa si platesc pentru asta ?! Intai aduci mare parte din drumuri la o calitate cat de cat buna si dupa aia ceri la lume bani pentru utilizarea lor ! Si cu banii de taxa de drum din benzina si din motorina ce se face prietene ?! Ca pe astia ii plateste oricine ! Iar cei care folosesc preponderent drumurile nationale sunt transportatorii de marfa si persoane si astia isi platesc rivignetele ca altfel ii rup !

--------------------
+
UXE
post 24 Jan 2010, 14:01
Post #90

Modelator

Gropile alea nu apar din senin, pe langa alte cauze, traficul rutier generat de neplatitori

radmasa.gif radmasa.gif nu mai pot de ras
blink.gif cred ca glumesti nu?

daca strazile ar fi facute ca lumea as fi de acord sa platesc o taxa pentru drumuri care sa intretina starea soselelor in asa fel incat sa nu mai fac slalom printre gropi si sa imi rup masina

Si cu banii de taxa de drum din benzina si din motorina ce se face prietene ?!
up.gif

This post has been edited by UXE: 24 Jan 2010, 14:05

--------------------
+
7 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st May 2025 - 19:33
Dacia