Rovinieta electronica din 2010, Acum au aflat astia cum sa ne prinda!!!
![]() ![]() ![]() |
Rovinieta electronica din 2010, Acum au aflat astia cum sa ne prinda!!!
elro |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|||
gruita2005 |
![]()
|
![]() Membru de la Baia Mare Group: Members Posts: 1.220 Joined: 22 February 08 From: Baia Mare ![]() |
Aha, deci sa inteleg ca transportatorii sunt cei care ne strica noua drumurile. Dar cine trebuie sa ne faca noua drumuri si sa le administreze? Problema este cu cat facem noi romanii drumurile astea? si ce calitate au? Le facem oare mai scump ca altii?
5 Jan 2010, 19:54: Oare cine este vinovat de asta ? http://www.hotnews.ro/stiri-esential-67857...-informatii.htm ![]() Transportatorii?! This post has been edited by gruita2005: 5 Jan 2010, 19:54 |
--------------------
Ford
Mondeo II
1997, 1.6 16V, 90CP
- MM 05 PMD
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
|
--------------------
...
...
...
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vijelie @ 5 Jan 2010, 19:28) Probabil ca stii si de ce... politicul dicteaza ![]() QUOTE(vijelie @ 5 Jan 2010, 19:28) Cand ai rude sus puse, altfel merge viata ![]() QUOTE(gruita2005 @ 5 Jan 2010, 19:49) Aha, deci sa inteleg ca transportatorii sunt cei care ne strica noua drumurile. Dar cine trebuie sa ne faca noua drumuri si sa le administreze? Problema este cu cat facem noi romanii drumurile astea? si ce calitate au? Le facem oare mai scump ca altii? <span class='edit'>5 Jan 2010, 19:54:</span> Oare cine este vinovat de asta ? http://www.hotnews.ro/stiri-esential-67857...-informatii.htm ![]() Transportatorii?! Pietene, n-ai nici cel mai mic habar cum sta treaba... Nu se fac drumuri, pt ca nu se poate ca banii necesari sa nu se strecoare si prin buzunarele politice. Bugetul alocat "drumurilor" nu ajunge nici macar pentru intretinerea celor mai importante din cele existente. Da, si eu pot arata cu degetul ca nu se face nimic. in niciun domeniu. Daca am fi noi, romanii asa de constiinciosi, n-am mai freca manganu' pe net. Hai sa fim seriosi, nimeni nu face nimic in tara asta. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
http://www.google.com/search?hl=en&q=masin...&rlz=1I7GGLL_ro
http://www.google.com/search?hl=en&q=masin...&rlz=1I7GGLL_ro 5 Jan 2010, 21:12: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-67857...-informatii.htm This post has been edited by george_scala_2004: 5 Jan 2010, 20:12 |
--------------------
...
...
...
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
QUOTE(vis-a-vis @ 5 Jan 2010, 20:01) Putea sa iasa oricine, transportatorii aia de care vorbesti n-au nici o greata. Sunt la putere tot timpul. Si astia cand ies la controale, se razbuna si ei pe cine pot, adica pe fraieri, ca doar trebuie sa-si scoata macar banii de deplasari. Or fi si oameni de treaba, dar eu de cate ori am avut de-a face cu ARR-ul ( si am avut de-a face de multe ori ) am dat numai si numai peste jigodii. Trebuia sa ma milogesc pe la usile lor pentru tot felul de vize pe care plateam o caruta de bani si ei aveau niste aere de parca ARR-ul ala era mosia lu' ma-sa. La fel si cu RAR-ul. Aveam programare la 9-10 dimineata, scoteam banu' si stateam ca bou' pana la 5 cand inchideau, ca jigodiile trebuiau sa-si ia spaga si bagau numai masini peste rand. Acum cativa ani, aveam un amic sofer la pompieri. Mi-a spus clar ca autospecialele alea DAC nu aveau nimic, nici asigurare, nici ITP. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
rombul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 28 November 07 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(george_scala_2004 @ 5 Jan 2010, 20:10) http://www.google.com/search?hl=en&q=masin...&rlz=1I7GGLL_ro http://www.google.com/search?hl=en&q=masin...&rlz=1I7GGLL_ro <span class='edit'>5 Jan 2010, 21:12:</span> http://www.hotnews.ro/stiri-esential-67857...-informatii.htm e vorba de un inspectorat de politie Timis dar asta nu inseamna ca nu au toate inspectoratele asig casco in reg forfetar iar cu anvelopele de iarna unele inspectorate au cumparat anvelope cu profil mixt iarna vara , dar unii ziaristi nu prea stiu ce inseamna asta respecte |
--------------------
renault
captur
0,9 tce 90 cp
- B-21- .... Vcker's Supermarine Spitfire IX B Motor Rolls ROYCE MERLIN
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Ca sa lamurim niste chestii referitoare la masinile din curtea MAI:cat timp au fost in leasing,inclusiv Logan-urile,au avut CASCO.Apoi se merge doar pe Rca.
Cauciucuri de iarna au doar Nissan-urile Pathfinder cu care a fost dotata Politia de frontiera,au vezit cu tot cu jante,iar cauciucurile sunt Pirelli,Logan-urile nu au pentru ca nu sunt bani pentru asa ceva,mai ales in perioada asta. Cat timp le este expirata Rca nu se iese cu ele,pentru ca la fiecare sectie este un agent care raspunde de ele,si ala nu-si da acceptul indiferent de ce ar spune seful.Si oricum,nici seful nu cere asa ceva. De platit in caz de accident se procedeaza ca la oricare accident:daca soferul ce conduce masina MAI este vinovat,se da Rca-ul pagubitului,iar cealalta se face si pe banii lucratorului respectiv,care ii vor fi opriti esalonat! This post has been edited by Catalinmodena: 7 Jan 2010, 00:10 |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
liviu05 |
![]()
|
![]() Membru din Brasov Group: Members Posts: 316 Joined: 7 May 05 From: brasov ![]() |
si daca circul pe un D.J si ma opreste si imi cere acea vignete, pot sa il refuz, sa nu o prezint?
Am sa incerc un experiment cand voi avea ocazia, sa vad reactia "organ"-ului! |
--------------------
DACIA /Citroen
1300/ Xsara
1978(1989)2003
- BV05PAI
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Incearca,poate iti face "organu" o bucurie!
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Nu e foarte greu sa constati pe teren daca o masina are RCA sau nu, tehnica exista deja: Acum ceva vreme tot zicea lumea ca a aparut un tip nou de radar (o chestie ce seamana cu o camera video supradimensionata, cu iluminator IR "generos", montate in niste masini de politie).
In realitate respectivul aparat e un dispozitiv care face OCR pe numerele de immatriculare, pt identificarea in trafic a masinilor furate ori cu alte probleme. Sa verifice daca ai si rovigneta ar fi foarte usor, oricum te inscrie intr-o baza de date atunci cand o cumperi... |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
MadHawk1 |
![]()
|
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
@Gogu: Adica vrei sa zici ca desi nu avem o baza de date online actualizata, avem radare care sunt actualizate cu situatia asigurarii RCA a tuturor masinilor! Nu crezi ca e un pic cam fortata ideea?
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
O baza de date trebuie sa existe, altfel la ce naiba butoneaza atata la benzinarie pana iti elibereaza rovigneta?
Iar ala nu e radar, am zis ca e un device specializat pe recunoasterea nr. de inmatriculare in diverse scopuri. Am speculat ca ar fi foarte usor sa utilizeze acele device-uri si in scopul asta. Doar daca niste firme nu trebuie sa mai vanda statului niste jucarele... ![]() |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
MadHawk1 |
![]()
|
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
Baza de date exista, nu am zis ca nu ar exista ci doar ca e actualizata mai greu!
In rest sunt intru totul de acord cu tine! |
--------------------
.
.
.
|
|
bossake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 6 December 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(GoGu @ 7 Jan 2010, 00:46) Nu e foarte greu sa constati pe teren daca o masina are RCA sau nu, tehnica exista deja: Acum ceva vreme tot zicea lumea ca a aparut un tip nou de radar (o chestie ce seamana cu o camera video supradimensionata, cu iluminator IR "generos", montate in niste masini de politie). In realitate respectivul aparat e un dispozitiv care face OCR pe numerele de immatriculare, pt identificarea in trafic a masinilor furate ori cu alte probleme. Sa verifice daca ai si rovigneta ar fi foarte usor, oricum te inscrie intr-o baza de date atunci cand o cumperi... Confirm treaba asta cu respectivul aparat. Seamana cu un ditamai tun. In bucuresti vad foarte des masina (sau masinile) montate cu aparatul asta. Nu stiu insa daca e aceeasi masina sau sunt mai multe, nu am retinut numarul si indicativul. E cam de 1 an si ceva; |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Prestige 1.6 16v
- B 21 xxx
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
@liviu05 : Stickerul ala de la vigneta lui berceanu trebuie pus pe parbriz, altfel e ca si cum nu ar exista/nu e valabil.. asta am aflat si eu de curand (scrie pe ea)
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
- de PH _________________________________________________
Nothing's impossible |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
ai aflat gresit, nu te mai lua dupa tot ce scrie pe garduri!
nu trebuie lipit niciunde chiar daca scrie. De 2 ori am fost oprit la filtru special de rovinieta in ultimele 2 luni si am intrebat expre omul, nu militianul, ci cel care controla, de la drumuri, au zis clar ca nu-i intereseaza unde tin stickerul atata timp cat il am, impreuna cu bonul. Le-am aratat astea, si mi-am vazut de drum, perfect valabil stickerul din torpedo, o intamplare in jud. Arad, cealalta in Cluj. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
in toate tarile unde se vand vignete scrie f clar pe spatele lor sa fie lipit pe parbriz si mai ales pe o anumita zona.
acuma..una e sa nu ai deloc si una e sa nu-l ai in parbriz. |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ba e fix acelasi lucru, ca nu se aplica legea e altceva.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
este chestia cu lipitul intr-un anumit loc in parbriz in tarile unde-o citeste automat, in Romania e fix pix, doar e importat obiceiul aiurea, nici macar la ochiul agentului nu ajuta, ca poti lasa pe aia de anu trecut, si din mers nu distinge nimic de pe ea...te opreste si-ti cere bonul, si ca vede aia in geam sau din mana e fix totuna.
Sistemul dupa numarul de inmatriculare e foarte bun, ca te verifica pe loc, si te-a luat la sigur ca din oala. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Sistemul asta era pe Loganurile de 70k euro?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
urmeaza sa apara sisteme de citire automata si la noi in tara. Ce ti-a zis tie ala de la control se numeste "românism"... Un fel de "lasa ba ca merge"...
This post has been edited by RaduNG: 7 Jan 2010, 15:28 |
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
QUOTE(maister_dm @ 7 Jan 2010, 07:44) @liviu05 : Stickerul ala de la vigneta lui berceanu trebuie pus pe parbriz, altfel e ca si cum nu ar exista/nu e valabil.. asta am aflat si eu de curand (scrie pe ea) ![]() Da si nu. Ce patesti daca schimbi parbrizul? ![]() Stie cineva daca trebuie sa ai rovinieta pentru a putea circula doar prin oras( Bucuresti, cazul meu) daca masina e inregistrata in alt judet? |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
Nu,in oras nu-ti trebuie!
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-...electronica.htm
pentru ce platesc astia o caruta de bani ? nu era mai bine sa ii "bage" in asfaltari ? |
--------------------
...
...
...
|
|
crising |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 16 December 06 From: Danube Delta Gates ![]() |
Pe vignieta scrie ca e valabila numai lipita pe parbriz si impreuna cu cealalta parte care ramane nelipita ( nu stiu cum ii zice). Nu am vazut nicaieri sa scrie ca trebuie prezentat si bonul fiscal ca dovada de plata. Daca nu mai am acel bon fiscal si ma opreste organul ce se intampla? Era ditamai hartia A4 initial nu am pus-o intre actele masini si acum am ratacit-o de nu o mai gasesc.
|
--------------------
Mazda
6
2011 Combi 2.0
- TL31...
|
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
Daca o sa fie electronica singurul lucru pe care o sa-l primimi o sa fie bonul de casa.
Nu o sa sa se mai lipeasca nimic in geam. This post has been edited by murfi: 7 Jan 2010, 16:10 |
-------------------- |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
la austrieci...daca nu lipesti iei ditamai amenda...dar acolo nu se vinde ca aici prin prezentarea numarului masini.....
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(BZN @ 7 Jan 2010, 15:34) Te duci cu bonu' in mana si ceri alta. Cu un pic de noroc, primesti QUOTE(BZN @ 7 Jan 2010, 15:34) Stie cineva daca trebuie sa ai rovinieta pentru a putea circula doar prin oras( Bucuresti, cazul meu) daca masina e inregistrata in alt judet? Teoretic nu. Practic da, ca daca masina ta e in alt oras de prea multa vreme pot sa treaca la intrebari suplimentare cum ar fi: Sigur n-ai venit ieri ? / Ai flotant ? / etc |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
QUOTE(argon @ 7 Jan 2010, 08:22) este chestia cu lipitul intr-un anumit loc in parbriz in tarile unde-o citeste automat, in Romania e fix pix, doar e importat obiceiul aiurea, nici macar la ochiul agentului nu ajuta, ca poti lasa pe aia de anu trecut, si din mers nu distinge nimic de pe ea...te opreste si-ti cere bonul, si ca vede aia in geam sau din mana e fix totuna. Sistemul dupa numarul de inmatriculare e foarte bun, ca te verifica pe loc, si te-a luat la sigur ca din oala. Asa am eu pe parbriz o rovigneta din 2006 de la vechiul propietar. O las acolo. ![]() Chiar, am nevoie de rovigneta daca vreau sa ajung in Voluntari pe drumul ce duce spre Afumati? Adica o iau pe Colentina si o tin tot inainte, peste podul de la Europa. Dar daca o iau pe varianta soselei Andronache? Din moment ce trec dintr-un oras intr-altul, eu m-am gandit ca nu imi trebuie. Eu atat merg cu masina: Bucucresti-Voluntari. ![]() This post has been edited by Filip: 7 Jan 2010, 17:12 |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 19:01 |