Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

122 Pages « < 48 49 50 51 52 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Noi cu cine votam?, fara comentarii inutile

Ce candidat vei vota pe 6 decembrie?

Traian Basescu [ 97 ] ** [45.97%]
Mircea Geoana [ 85 ] ** [40.28%]
Nu merg la vot. [ 15 ] ** [7.11%]
Imi anulez votul. [ 14 ] ** [6.64%]
Total Votes: 211

daniel4ro
post 10 Nov 2009, 19:13
Post #1471

forumist anti

Group: Members
From: B U Z Ă U city

QUOTE(Modus @ 9 Nov 2009, 05:03)
Ca bugetar nu stai rau cu Mégane Privilége (piele crem, xenon). Eu lucrez in domeniul privat si am un Matiz E fara aer conditionat, servodirectie, sau ABS.
Iar faza cu mandate nelimitate ale lui Basescu e o elucubratie de-a ta.

*

am promis ca nu mai scriu aici, dar sper ca am dreptul la replica:

asta e, am si eu pretentiile mele, chiar daca nu mi-am luat masina de noua, mi-am dorit acele optiuni sa ma simt confortabil cand conduc, sa am siguranta fiindca tin la viata mea si sa am un consum redus fiindca tin la buzunarul meu. Dar asta nu-i un criteriu dupa care sa fiu evaluat de unii nărds de pe forum.

elucubratii erau considerate, chiar si de mine, discursurile lui Vadim din anii 92 incoace, ca limba maghiara va ajunge limba oficiala in Romania sau ca udmr va ajunge la guvernare (unii membri chiar au ajuns la conducerea unor servicii secrete, avand acces la informatii de importanta nationala). la setea de putere a lui base, atunci cand nu-i convine ceva, cere referendum, bazandu-se ca poporul obosit de atata circ va ramane acasa iar marionetele portocalii (de genul pancardistilor de la Timisoara) vor vota la comanda celor de pe scena cu megafoane in maini (base-base. aplaudati. fluturati esarfe. faceti atmosfera. ridicati mainile)
ca sa va faceti o idee despre cum arata portretul robot al unui asemenea specimen care tine neaparat sa iasa in evidenta cu replici taioase, arogante dar lipsite de fundament, va atasez o fotografie gasita pe net.
caracterizati-l si voi

poza forumist smile.gif

la rugamintea unor useri am sters poza , avand in vedere ca respectivul are ban si nu poate da o replica (nu vad care ar fi aia, dar, ma rog...)
spor la discutii (constructive) in continuare!

This post has been edited by daniel4ro: 10 Nov 2009, 22:31

--------------------
Renault Megane 2.1 - Numar DREPTUNGHIULAR 2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Master01
post 10 Nov 2009, 20:13
Post #1472

Membru autentic

From: Suceava

Nici nu ma asteptam sa arate altfel! radmasa.gif Ai primit multe suturi in fund in scoala generala? radmasa.gif Sau doar in fatza, dupa cum aratzi! radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

Acum imi explic de ce comentezi asa acid. Esti acru si la privit! radmasa.gif

This post has been edited by Master01: 10 Nov 2009, 20:15

--------------------
RENAULT MEGANE SCENIC - Nr. de SV 2005/1598 cmc 1,6 16 V
Il cheama bizon / Are-un neuron / Si tot claxoneaza / Cand altii sofeaza
Grupul soferilor blocati in trafic saluta bizonul din intersectie.
+
Dan73
post 10 Nov 2009, 20:32
Post #1473

Membru autentic

@daniel4ro...De unde taioase? biggrin.gif
"Asa ati invatat la Stefan Gheorghiu?"
"abil patrician"
"destoinic sef de campanie patrician"

Expresii si cuvinte din astea voit pretentioase sunt aruncate cand nu poate produce argumente. Oricum un fanatic indoctrinat nu are nevoie de argumente ci de lozinci, sloganuri inchipuindu-si ca toti sunt pe calapodul lui si daca zice el despre cineva ca e rau si patrician pentru ca alimenteaza de la rompetrol o sa si-l ia cineva in seama.
Astia sunt aia care gandesc in scheme simple de genul "parlamentarii sunt rai" "evreii sunt rai" "ungurii sunt rai" "toate masinile renault si numai masinile renault sunt bune"

radmasa.gif Uite aici replica la dezamagirea unui coleg fata de becurile Hella (am dat de ea intamplator citind pe forum despre becuri):
"De ce nu ma mira ca nemtii isi bat joc?"
Deci nemtii in general isi bat joc si ca urmare fac becuri de rahat radmasa.gif
Logica asta functioneaza si cand e vorba de politica si asta arata un singur lucru si anume ca oamenii de genul asta nu trebuie luati in serios chiar daca ei se vor foarte seriosi. E mai nasol ca voteaza biggrin.gif....glumesc

This post has been edited by Dan73: 10 Nov 2009, 21:25

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
Valman
post 10 Nov 2009, 21:33
Post #1474

B, C, CE, D

Domnilor, dati-mi voie sa ma indoiesc de calitatea "argumentului chipului". Indiferent daca ne place un partener de discutie sau nu, opiniile sale nu trebuie judecate prin prisma acestui criteriu (subiectiv si deci irelevant). Mai ales in contextul in care ceilalti nu-si arata chipul, iar daca ar face-o oricum nu stim daca este al lor sau nu. smile.gif

--------------------
Dacia Solenza Scala
Valvoline : "Different engines have different needs."
+
aphophis
post 10 Nov 2009, 21:35
Post #1475

Membru autentic

constat cu scarba ca unii depasesc limitele bunului simt pe aici. slap.gif death.gif furios.gif

This post has been edited by aphophis: 10 Nov 2009, 21:37

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
Dan73
post 10 Nov 2009, 21:48
Post #1476

Membru autentic

Avea Modus vreo baza cand vorbea de elucubratiile lui daniel4ro?
Cand spunea ca au invatat unii la Stefan Gheorghiu, doar pentru ca erau de alta opinie, era ok?

This post has been edited by Dan73: 10 Nov 2009, 23:52

--------------------
+
ssilviu
post 10 Nov 2009, 21:53
Post #1477

F1 Man

From: Nicaieri

Face Modus spume la gură acum când are ban. Dar poza trebuie să menționez că se potrivește perfect cu el, sau cu ce comportament are pe forum. Așa e când te plătesc pdliștii.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
aphophis
post 10 Nov 2009, 21:59
Post #1478

Membru autentic

ssilviu termina cu tampeniile. E platit de pedelisti cum is eu papa de la roma. wink.gif

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
xcss
post 10 Nov 2009, 22:18
Post #1479

Born to Be Epic

QUOTE(ssilviu @ 10 Nov 2009, 21:53)
Face Modus spume la gură acum când are ban.
*

Are ban Modus?! blink.gif Unde, cum, de ce?

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
pcs
post 10 Nov 2009, 22:36
Post #1480

Membru autentic

From: Bethoncourt, FR

Intamplator, Stefan Gheorghiu, pe langa scoala de activisti ( care dura cat o facultate obisnuita si diploma era in general de licentiat in istorie - filosofie ) mai avea si o facultate de management cu durata de 2 ani, la care nu intrai decat daca aveai studii superioare tehnice sau economice - practic o facultate de ingineri sefi si directori adjuncti, ca cineva trebuia sa faca si productia. Am avut ocazia sa citesc cateva cursuri de management, predate acolo prin '75 si pot sa spun ca daca aruncai introducerea la gunoi, erau o traducere fidela a cursurilor predate la marile universitati occidentale - mai mult, bibliografia continea in proportie de 95% materiale din Occident. De asta ma feresc sa generalizez ( in special cand persoana respectiva are studii superioare ) cand aud ca cineva a fost la Stefan Gheorghiu si sa consider ca automat este vorba de un politruc.
PS. Ca sa evit alte divagatii, cursurile erau ale tatalui meu, trimis acolo pentru ca intreprinderea la care lucra - o intreprindere mecanica - exporta pe atunci din greu pe piata vest si aveau nevoie de un om care sa vorbeasca acelasi limbaj tehnic cu reprezentantii beneficiarilor.
Scuze de off-topic

This post has been edited by pcs: 10 Nov 2009, 22:37

--------------------
Dacia/Renault/MB Logan1.6/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 400e - HA308MV 05 Ambition/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
+
ssilviu
post 10 Nov 2009, 22:37
Post #1481

F1 Man

From: Nicaieri

Cursuri scrise probabil de Ovidiu Nicolescu, care e un profesor excepțional.

Modus presupun că are ban. Altfel își ducea viața pe topicul ăsta.

This post has been edited by ssilviu: 10 Nov 2009, 22:42

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
daniel4ro
post 10 Nov 2009, 22:39
Post #1482

forumist anti

From: B U Z Ă U city

QUOTE(aphophis @ 10 Nov 2009, 21:59)
ssilviu termina cu tampeniile. E platit de pedelisti cum is eu papa de la roma.  wink.gif
*

daca era platit avea o scuza. dar daca o face din convingere, e grav de tot

--------------------
Renault Megane 2.1 - Numar DREPTUNGHIULAR 2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
+
pcs
post 10 Nov 2009, 22:40
Post #1483

Membru autentic

Sincer, habar nu am cine semna acele cursuri - in fond au trecut vreo 35 de ani de atunci - dar daca a mai ramas macar unul din ele prin camara parintilor promit sa iti transmit numele autorului prin PM!

--------------------
Dacia/Renault/MB Logan1.6/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 400e - HA308MV 05 Ambition/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
+
Dan73
post 10 Nov 2009, 22:46
Post #1484

Membru autentic

Legatura dintre ce spui mai sus despre Stefan Gheorghiu si ce spunea Modus nu prea o vad. El folosea chestia in mod evident in sens peiorativ.

This post has been edited by Dan73: 10 Nov 2009, 22:57

--------------------
+
UXE
post 10 Nov 2009, 22:57
Post #1485

Modelator

From: Bucuresti

--------------------
Renault Symbol - UXE 2006 1.4 8v
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
xcss
post 11 Nov 2009, 00:30
Post #1486

Born to Be Epic

"Eu sunt parte a CSM, deci va pot spune exact ce poate sa faca", a precizat Traian Basescu.

Domnul "'Afara ploua" e total pafarist in ceea ce priveste competentele si atributiile sale, dar bineinteles ca asta nu-l impiedica sa dea lectii altora.

--------------------
- - -
+
aphophis
post 11 Nov 2009, 00:37
Post #1487

Membru autentic

chestia e ca declaratia asta am gasit doar pe site-ul ziua, preluat de alte site-uri. O declaratie video cu asta ai?

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
xcss
post 11 Nov 2009, 00:46
Post #1488

Born to Be Epic

Nu e treaba mea.

http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009...e-statului.html

Apropo de sursele tale de incredere.

--------------------
- - -
+
aphophis
post 11 Nov 2009, 00:51
Post #1489

Membru autentic

eu cred ca are dreptate oarecum:

http://www.avocatura.com/diverse/consiliul...gistraturii.php

Alegerea magistratilor în Consiliul Superior al Magistraturii se realizeaza în cadrul adunarilor generale ale judecatorilor, respectiv ale procurorilor.Data la care au loc adunarile generale se stabileste de catre Plenul Consiliului,cu cel putin 60 de zile înainte de expirarea mandatului membrilor acestuia si se publica în Monitorul Oficial al României si pe pagina de web a Consiliului Superior al Magistraturii.
      Membrii Consiliului se aleg din rândul judecatorilor si procurorilor numiti de Presedintele României si care au o vechime de cel putin 6 ani în functia de magistrat.Magistratii care îndeplinesc conditiile legale îta pot depune candidaturile pentru alegerea ca membri ai Consiliului Superior al Magistraturii

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
xcss
post 11 Nov 2009, 00:54
Post #1490

Born to Be Epic

Hai sa nu mai argumentam in paralel. Foarte bun argumentul tau, e logic acum de ce Base se crede parte a CSM.

--------------------
- - -
+
aphophis
post 11 Nov 2009, 01:02
Post #1491

Membru autentic

pai este, pentru ca in csm ajung procurori/judecatori numiti de presedinte

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
xcss
post 11 Nov 2009, 01:04
Post #1492

Born to Be Epic

Are vreun drept in CSM? Sau tocmai ai recunoscut ca poate exercita doar presiuni prin interpusii numiti de el?

--------------------
- - -
+
aphophis
post 11 Nov 2009, 01:11
Post #1493

Membru autentic

pai presedintia (institutia) nu cred ca are drept de veto in numiri, ci e doar notar. Nu cred ca poate influenta asa cum sugerezi tu.

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
xcss
post 11 Nov 2009, 01:13
Post #1494

Born to Be Epic

Bun. Hai sa admitem ca asa ar fi. De unde pana unde este el parte a CSM atunci?

--------------------
- - -
+
pcs
post 11 Nov 2009, 07:55
Post #1495

Membru autentic

@Dan73 Modus generaliza la modul absurd, fara sa stie de fapt ce insemna Stefan Gheorghiu. De altfel cred ca genul asta de generalizari este cel putin penibil ( asta ca sa nu folosesc un cuvant mai dur ). In aceeasi categorie - toti sustinatorii lui Antonescu sunt vanduti lui Patriciu, toti cei ai lui Geona sunt aserviti baronilor PSD, toti cei ai lui Basescu sunt niste tampiti care nu inteleg realitatea, etc. Cred ca aceasta atitudine ne face numai rau tuturor. In fond, oricine iese presedinte, noi, cei de jos, va trebui sa traim in continuare impreuna, indiferent de optiunea noastra politica. Am prieteni cam in toate partidele politice ( exceptie PRM si UDMR ) pe care ii stiu de 10 - 20 de ani si ar fi absurd sa ma cert cu ei doar din cauza unor personaje cum sunt cei trei.

--------------------
+
Dan73
post 11 Nov 2009, 12:50
Post #1496

Membru autentic

Interviu de pe 2 noiembrie 2004, ora 14:00 la postul BBC:

Traian BASESCU:…..Deci, Ucraina are un drept legitim si am mai vazut sustineri “BASESCU este pro ucrainean”. Aici discutam de faptul ca noi o sa pierdem la Haga. Daca vom merge cu un proces la Haga.
Realizator: Credeti ca vom pierde la Haga?
Traian BASESCU: Categoric da.

Craiova, noiembrie 2009, in campanie electorala:

"Am luat o Românie mai mică de la Ion Iliescu și la sfârșitul primului mandat las românilor o Românie mai mare decât am primit-o. În timpul mandatului meu, suprafața României a crescut nu numai cu ce aduce Dunărea, dar și cu 9.600 km2 în Marea Neagră"

Ne crede oligofreni sau nu?

This post has been edited by Dan73: 11 Nov 2009, 12:52

--------------------
+
Modus
post 11 Nov 2009, 17:29
Post #1497

Membru autentic

QUOTE(Dan73 @ 11 Nov 2009, 12:50)
Interviu de pe 2 noiembrie 2004, ora 14:00 la postul BBC:

Traian BASESCU:…..Deci, Ucraina are un drept legitim si am mai vazut sustineri “BASESCU este pro ucrainean”. Aici discutam de faptul ca noi o sa pierdem la Haga. Daca vom merge cu un proces la Haga.
Realizator: Credeti ca vom pierde la Haga?
Traian BASESCU: Categoric da.

Craiova, noiembrie 2009, in campanie electorala:

"Am luat o Românie mai mică de la Ion Iliescu și la sfârșitul primului mandat las românilor o Românie mai mare decât am primit-o. În timpul mandatului meu, suprafața României a crescut nu numai cu ce aduce Dunărea, dar și cu 9.600 km2 în Marea Neagră"

Ne crede oligofreni sau nu?
*

Adica?

11 Nov 2009, 17:32:
&feature=player_embedded

This post has been edited by Modus: 11 Nov 2009, 17:32

Attached thumbnail(s)
av_29059.jpg ( Size: 3.42k ) Number of downloads: 80

--------------------
Renault Clio GTLine 1.5 dCi EDC 2018
+
bob737
post 11 Nov 2009, 17:38
Post #1498

Membru autentic

QUOTE(Valman @ 9 Nov 2009, 18:57)

1. Intotdeauna a fost un timp "mai ales acum". Mi-ar parea rau sa stiu ca esti de acord cu prezenta cu la vot cu orice pret. Asta s-a cam facut in ultimele doua decenii. Am votat de frica de mai rau sau razbunare si de fapt am votat acelasi rau gratie unei iluzorii departajari intre rai si mai rai. Oameni buni, toti de pana acum sunt la fel de rai.
2. Da, adica schimbi palaria aceleiasi Marii. smile.gif In 2004 majoritatea eram disperati sa inlaturam baronii locali care ne minteau si ne furau, ca "mai rau ca atunci nu se putea", gandeam noi. Si iata ca de fapt i-am inlocuit cu alti baroni (amicii lor de afaceri), fara sa invatam lectia aceleiasi mentalitati salvgardiste din intervalul 1990-2000. Asta-i consecinta oricarui vot emotional (anticutare, de frica sau "din datorie"), in conditiile in care calitatea morala si profesionala a candidatilor "principali" este aceeasi.
3. Asta cu dictatura lui Base e o alta iluzie creata de media. In conditiile actualei constitutii si a majoritatii parlamentare, plus calitatea de membru UE, asa ceva e o iluzie. Desigur creata pt a smulge voturi pe fond emotional populatiei. O fi avand marinarul moaca de dictator dar fara partid e zero. Iar in acest caz, vei inlocui dictatura lui Base cu a PSD. Daca vezi un avantaj in dictatura unui partid in loc de individ, e doar o chestiune de gust. smile.gif
4. Votandu-l pe Geoana inseamna ca-ti reprezinta interesele ca cetatean. Daca reintoarcerea PSD-ului (pt ca presedintele va atrage dupa sine viitorul executiv si legislativ, in calitatea sa de imitatie de monarh) ti se pare o solutie buna, prefer sa cred ca-n intervalul 1990-2004 nu ai trait in Romania. Sunt stupefiat cat de bine functioneaza masinaria de manipulat. A reusit sa estompeze pana si cele mai elementare exigente din partea populatiei, pana si cele mai elementare criterii etice aplicate unui candidat. Deci nu conteaza ca PSD (Geoana e doar o aratare acolo) a furat si jefuit Romania de-a dreptul cataclismic cel putin 10 ani (sub diferitele lui denumiri, membri si aliante) din astia 20, ci conteaza ca vezi doamne, Base ar pune-o de-o dictatura.
5. Gresit. Nu este frauda sa nu votezi cand nu esti reprezentat. Se cheama sinceritate, onestitate, responsabilitate. Frauda este atunci cand votezi ce nu doresti. Frauda este atunci cand investesti pe cineva care nu te reprezinta. Frauda este atunci cand participi la jaf prin vot. Dar cand te vei vaita pt ca Geoana si baronii PSD + PC + PNL + UDMR etc, vor face ce au facut si pana acum inclusiv prin votul tau, cu va fi ?
6. De stanga. Exista tari bogate (nu neaparat prin resurse naturale) si normale a caror guvernare sau opozitie, consista inclusiv in prezenta unei stangi moderne autentice si puternice, iar Romania (paradoxal !!!) nu are asa ceva.
7. Nu inteleg ce vrei sa spui. De ce eludezi cel mai important aspect al actului de vot - reprezentativitatea ?
8. Inteleg sa-l alegi o data si sa te arzi. Dar nu inteleg de ce sa te arzi continuu.
*

Valman, eu iti dau dreptate, cum si mie imi dau dreptate radmasa.gif
Tu dai vina pe casta politicienilor (cea impusa dupa 89 chiar pana astazi), pe faptul ca suntem manipulati prin diferite forme mai elegante sau nu, coroborat cu faptul ca votul si puterile acestui stat, paradoxal, nu ne sunt reprezentative prin prisma votului.
"Contractul social" a fost incalcat, perfect deacord cu tine. Diferenta intre noi consta in faptul ca tu afirmi ca a fost dublu incalcat, eu afirm ca a fost doar incalcat. Dublu incalcat inseamna, in acceptiunea mea, acea reprezentativitate a votului, asa cum afirmi tu. Adica, "noi" delegam puterea noastra "lor", dar am ajuns la "care noi?" si "care ei?". Si asta pt ca "noi" nu suntem "noi" deorece suntem intoxicati, manipulati, etc. (Sondajul de opinie este o institutie care o regasim in toate tarile civilizate si democratice insa, intr-adevar, este un mod 'democratic' de manipulare.)
Eu spun ca "noi" suntem "noi" chiar si asa. Pt ca exact cum spunem noi ca romanul e asa si pe dincolo, mai mult sau mai putin exact asa suntem reprezentati; oarecum chestie de normalitate. Sau, poftim, "noi" am patruns in parlament, presidentie, etc.
Tu vii cu solutia ca "noi" (care noi?) sa punem mana de la mana si sa creeam alti "noi" pe premiza ca bine cu bine va da bine. Desi suna foarte bine, eu afirm ca este o gandire utopica (ma refer la utopism vs realism, ca si curente) cu care nu sunt deacord. Nu ai nici o garantie ca noii "noi" nu vor ajunge ca vechii "noi". Risc sa dau un exemplu dupa gandirea mea; Patapievici...sau, de ce nu, Basescu.
Eu afirm doar ca sistemul exista si trebuie vazut de ce nu merge (Nu afirm ca nu merge bine pt ca nu e Geoana!!). In opinia mea nu merge pt ca desi noi am incheiat un contract social, am cam uitat de el. Am uitat de el pt ca "noi" -destepti, prosti, mitocani sau nu, etc - am uitat ce vrem si care este scopul pt care din 4 in 4 ani si din 5 in 5 ani mergem la alegeri.
Cu alte cuvinte, noi romanii se pare ca am uitat esentialul, exact acel esential pt care tu nu stiai sa dai un raspuns acelor alieni.
Eu afirmam ca peste tot (ma refer la tarile civilizate, bineinteles) exista o constanta intre presiunea societatii civile aplicata guvernantilor si metoda de guvernare. Iar aceasta presiune aplicata de catre noi va obliga casta politicienilor sa vina cu "oameni de o alta orgine sociala decat privilegiatii ceausisti (sau hotomani de talie mare postdecembristi), de o alta etica decat securistii si colaboratorii lor, oameni din majoritatea noastra, a celor care traiesc din munca cinstita, a celor ce respecta legile, a celor ce-si iubesc semenii si se simt datori fata de ei"- asta ca sa te citez! smile.gif

--------------------
BMW M Tech 330 Xi
+
greenux
post 11 Nov 2009, 18:03
Post #1499

Uta, uta cu Meganul...

M-a dezamagit Base cand a facut guvernul cu PSD. L-as prefera de Crin dar e manipulat din pacate de Patriciu. Bun planul economic al PNL, pacat ca nu o sa apuce sa-l puna in practica...taxe micsorate. Nu voi vota niciodata cu un PSD-ist, fie el si prostanac. Mortii de la Universitate si de la revolutie nu ne lasa sa uitam. Nu prea avem pe cine.....pacat! Tot Base... sad.gif

--------------------
Renault Megan Sedan Manager Diesel de 105 cp - B-xy-xxx 2007
+
Valman
post 11 Nov 2009, 19:00
Post #1500

B, C, CE, D

bob737
Adica, "noi" delegam puterea noastra "lor", dar am ajuns la "care noi?" si "care ei?". Si asta pt ca "noi" nu suntem "noi" deorece suntem intoxicati, manipulati, etc.

Prin noi inteleg categoria nehotaratilor c-o educatie cel putin medie. Acea categorie cu discernamant si in acelasi timp plina de lehamite. Asta e categoria pt care se da batalia, pt ca ea este in stare sa rastoarne calculele, in calitate de arbitru. O batalie electorala nu se da pt afiliati, ci pt nehotarati. Pt cei care abordeaza reprezentativitatea si actul de vot in mod critic. Aceasta categorie nu raspunde la actul manipulativ, gratie plusului de rationalitate si al pragmatismului ei. Din pacate, acesti "noi", adesea ne segragam in :
a. exigenti, principiali, consecventi (care votam exclusiv ce ne reprezinta - si de regula ce nu a guvernat pana acum - sau nu votam deloc).
b. exigenti, principiali dar inconsecventi (care votam emotional - de frica, razbunare etc).

Pt ca exact cum spunem noi ca romanul e asa si pe dincolo, mai mult sau mai putin exact asa suntem reprezentati; oarecum chestie de normalitate. Sau, poftim, "noi" am patruns in parlament, presidentie, etc.

Nu, am mari dubii ca "noi" (categoria abordata de mine) intram in parlament.
Acolo intra pe de o parte "noi" afiliatii (coruptii, obtuzii, mamaligarii etc) si "noi" subcategoria [b]) de mai sus - speriatii (de mai rau), revansarzii (de suparare), realistii (de sanse). Eu propun consecventa subcategoriei [a].

Tu vii cu solutia ca "noi" (care noi?) sa punem mana de la mana si sa creeam alti "noi" pe premiza ca bine cu bine va da bine. Desi suna foarte bine, eu afirm ca este o gandire utopica (ma refer la utopism vs realism, ca si curente) cu care nu sunt deacord. Nu ai nici o garantie ca noii "noi" nu vor ajunge ca vechii "noi".

Cel mai lung drum incepe cu un singur pas. Ca sa ramai pe el ai nevoie in primul rand de vointa si consecventa. Rabdarea e by default.
Orice societate trecuta prin momente prapastioase, vede varianta optima/dezirabila, drept o utopie. Stiu, e greu sa parcurgi mental o asemenea distanta si doar sub acest aspect sunt de acord cu tine. Hotii nostri stiu ca pt noi e greu sa credem ca vom scapa de ei si pe asta mizeaza. In '85 de pilda, caderea lui Ceausescu era cea mai mare utopie imaginabila in Romania. Doar 4 ani mai tarziu, a fost fapt. Garantie ? Sa fim seriosi, nu avem nicio garantie ca apucam ziua de maine. Nu mai planificam nimic din acest motiv ? Evident ca nu avem garantii dar asta nu inseamna sa nu incercam. Cred ca stii fabula cu broasca ce a murit in groapa, deoarece credea ca n-are garantii ca ajunge pana sus, daca sare. smile.gif

In opinia mea nu merge pt ca desi noi am incheiat un contract social, am cam uitat de el.

Corect. E cazul sa nu mai sustinem acelasi sistem sub egida emotiei (frica, razbunare, realism) ci sub egida principiului (votez doar ce ma reprezinta sau nu votez deloc, pt a nu fi partas la un continuum dezastruos).

Cu alte cuvinte, noi romanii se pare ca am uitat esentialul, exact acel esential pt care tu nu stiai sa dai un raspuns acelor alieni.

Raspunsul il stiam dar mi-era jena. Eram si prosti si nebuni. smile.gif

Iar aceasta presiune aplicata de catre noi va obliga casta politicienilor sa vina cu "oameni de o alta orgine sociala decat privilegiatii ceausisti (sau hotomani de talie mare postdecembristi),

Acum da-mi mie voie sa consider asta o utopie, daca te-am inteles corect. smile.gif
Actuala casta politica nu va renunta nicicand la viciile ei. Decat sa speram la autosesizarea ei, mai bine votam altii. Nu vreau oameni chipurile noi din aceleasi gasti vechi si corupte. Pt ca nu vor scoate in fata decat marionete cu carisma si nimic altceva. A mai da o sansa actualei caste, e cea mai perdanta optiune.

This post has been edited by Valman: 11 Nov 2009, 19:04

--------------------
Dacia Solenza Scala
Valvoline : "Different engines have different needs."
+
122 Pages « < 48 49 50 51 52 > » 
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th August 2025 - 11:06
Dacia