Chevrolet Kalos
![]() ![]() |
Chevrolet Kalos
argon |
![]()
|
||
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|||
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Uleiul lor de service era Total parca
![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
balanel |
![]()
|
![]() Transmisie automata - confort si siguranta. Group: Members Posts: 1.219 Joined: 29 September 06 ![]() |
Ce are brisk? Eu am avut Chevrolet si am fost mai multumit de Brisk decat de NGK. Nu ma prind care e ideea? E un producator de bujii generalist, ca atatia altii. Si fiind o marca care nu are asa mare renume, sunt sanse foarte mici sa le gasesti contrafacute.
Uleiul GM este produs de grupul Total, care dupa cum stii, detine si marca Elf. |
--------------------
chevrolet aveo sedan
t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013
(in curand alta masina, cu transmisie automata) *********
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale. Fan Mircea Badea. |
|
Saint666 |
![]()
|
![]() E X I S T A M Group: Members Posts: 423 Joined: 7 November 05 From: Bucuresti - Diham ![]() |
Am fost astazi in carrefour ( orhideea ) sa ma uit dupa bujii brisk, din pacate nu aveau modelul bun. Nu vreau sa-mi iau Elf, nu am vreun motiv bun pt asta; cred ca o sa iau mobilul acela. Rau nu cred sa fie.
Uleiul de service este GM. |
--------------------
Dacia
Duster Dci 4x4
2012
- B
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Ulei 'de origine' nici atat, eu as folosi, defapt folosesc NGK si Castrol, si ca si filtre Champion. Nici Mobil nu suna bine, Mobil1 e cu totul alta poveste
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
balanel |
![]()
|
![]() Transmisie automata - confort si siguranta. Group: Members Posts: 1.219 Joined: 29 September 06 ![]() |
|
--------------------
chevrolet aveo sedan
t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013
(in curand alta masina, cu transmisie automata) *********
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale. Fan Mircea Badea. |
|
argon |
![]()
|
cum mai e consumul?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Saint666 |
![]()
|
![]() E X I S T A M Group: Members Posts: 423 Joined: 7 November 05 From: Bucuresti - Diham ![]() |
Mi-am bagat picioarele in el de consum. Bine ca nu trebuie sa merg mult cu ea.
In alta ordine de idei mi-am luat piesele pt o revizie mai consistenta, tot mai putin ulei. Mi-am luat filtru aer, f. ulei, benzina, discuri frana , placute frana si bujii. MANN, Ferodo ( premier ), NGK. De ce mi-am luat discuri? pt ca mai aveau 0.7mm pana la uzura maxima admisa, si un sant destul de pronuntat, iar la <100lei setul de discuri Ferodo am zis ca nu e o problema. Deci ce ulei sa-mi iau? GM, Elf SXR, Motul Eco-Nrgy ( asta am vazut ca are o cerinta speciala, HTPS low ( va rog luminati-ma ), Chevron/Havoline ( singurele care respecta exact norma scrisa in carte - 6094M ( nici macar uleiul GM nu o are trecuta )), altele? This post has been edited by Saint666: 15 Apr 2010, 09:48 Attached thumbnail(s) IMG_3429.JPG ( Size: 1.45mb ) Number of downloads: 1231 IMG_3431.JPG ( Size: 1.46mb ) Number of downloads: 1278 DSC00023.JPG ( Size: 724.74k ) Number of downloads: 1270 |
--------------------
Dacia
Duster Dci 4x4
2012
- B
|
|
argon |
![]()
|
Mobil 1 sau Castrol.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(argon @ 17 Mar 2010, 14:38) Da' ce are uleiul de origine GM? Eu folosesc GM 5W30. E sintetic si singurele uleiuri care ar mai corespunde tuturor normelor necesare motorului meu sunt Castrol Edge 0W30 si Mobil1 0W40. Il folosesc pentru ca multe masini care au mers exclusiv cu uleiul asta se prezinta foarte bine dupa sute de mii de km. Cel mai important la un ulei e sa aiba toate normele necesare pentru motorul la care e folosit. |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
Saint666 |
![]()
|
Am mai gasit si comma si liqui moly . Posibil sa mai gasesc si altele.
Dar practic maine o sa ma duc la fix primul magazin de piese auto si o sa iau GM. Asta daca nu primesc o super recomandare pt altceva. 19 Apr 2010, 10:32: Si gata, am luat ulei. GM. 115 lei de la magazinu' din colt ( autoa ). This post has been edited by Saint666: 19 Apr 2010, 10:32 |
--------------------
Dacia
Duster Dci 4x4
2012
- B
|
|
argon |
![]()
|
4 litri? made in ?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Saint666 |
![]()
|
5 litri . made in EU
|
--------------------
Dacia
Duster Dci 4x4
2012
- B
|
|
Saint666 |
![]()
|
Maine fac revizia ~completa.
Ulei GM 5W30 5L 115 lei. O sa intre 3.75L . Filtru ulei MANN 11lei. Filtru benzina MANN 33 lei. Filtru aer MANN 31 lei. Bujii NGK 15lei x4 Discuri Ferodo 95 lei Placute Ferodo Premier 143 lei Lichid frana 2+2 DOT4 30 lei Nu am luat filtru de polen, in mod ciudat e aproape perfect curat. Discurile mai aveau pana la limita de uzura. Placutele la fel. Dar am zis...de ce nu. Oricum le pastrez in caz de...orice. Attached thumbnail(s) IMG_3432.JPG ( Size: 1.41mb ) Number of downloads: 1115 |
--------------------
Dacia
Duster Dci 4x4
2012
- B
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Misto bidonul de ulei, scrie in engleza si greaca, principalele limbi de circulatie internationala
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
QUOTE(Saint666 @ 22 Apr 2010, 21:13) Cea mai buna reciclare este sa folosesti lucrul pana la capat! [quote=Saint666,22 Apr 2010, 21:13] Oricum le pastrez in caz de...orice. Nu e greu de verificat cand ajung la limita.Lasa-le in pace ca s-ar putea sa mai mearga mai mult decat crezi.Asa faci risipa de bani de piese si de munca si e pacat. Macar daca le schimbi lasa-le in service si vor gasi ei un sarac pe care sa-l cadoriseasca cu ce arunci tu. This post has been edited by bulan: 24 Apr 2010, 09:18 |
--------------------
a
b
c
|
|
Saint666 |
![]()
|
Markos daca te apuci sa traduci ce scrie pe bidon si zici ca scrie Extra virgin olive oil o sa fie nasol.
Ai dreptate bulan, data viitoare asa o sa fac. Oricum sunt multumit ca am pus ce-i mai bun la sistemul de franare. Cam in cat timp o sa se rodeze? Momentan parca la aproape fiecare franare simt cum tine mai bine decat cea din urma. |
--------------------
Dacia
Duster Dci 4x4
2012
- B
|
|
Saint666 |
![]()
|
Inca merge, bine! N-am mai facut consumul, fericit fiind de franele noi am decis ca nu vreau sa ma apuce iar durerea de cap vazand 20% .
Chestie noua : Vrea tata sa-si ia masina, prima lui masina. Si vrea solenza ![]() |
--------------------
Dacia
Duster Dci 4x4
2012
- B
|
|
Saint666 |
![]()
|
Inca merge bine, niet broblem. Benzina si talpa. A primit un facelift...m-am apucat de tunnnnning
![]() Ma rog, nu-i zic inca problema. Ieri cand parcam am auzit un zgomot in timpul actionarii ambreajului, aproape de sfarsitul cursei. Fasait metal pe metal, camasa de cablu, bucsa neunsa, dupa mine ceva de genu ala. Azi nu a mai facut. Mentionez ca e hidraulic. Attached thumbnail(s) DSC00181.JPG ( Size: 893.43k ) Number of downloads: 854 |
--------------------
Dacia
Duster Dci 4x4
2012
- B
|
|
Saint666 |
![]()
|
Consum extra urban de ieri : 4 pasageri, cateva bagaje, fara A/C. Bucuresti - ~Cheia si retur. Mers normal. Benzina romnamol 95.
6L/100km ![]() |
--------------------
Dacia
Duster Dci 4x4
2012
- B
|
|
Saint666 |
![]()
|
Alt consum extra urban. 4 pasageri, cateva bagaje, A/C 75% din timp. Mers normal si ceva alergat pe centura ploiestiului. Buc - Slanic si retur.
6.1L / 100km Exact ca in carte. Am scos rezonatorul de pe traseul de aer, acum motorul trage direct din aripa. Suna mai frumos, pare sa traga f putin mai bine. Urmeaza ITP in 1-2 luni. De facut : schimbat garnitura capac, supureaza niste ulei cand merg mai mult cu motorul mai turat ( gen extra urban ). Aparent e o problema care apare si la Cielo. Vazut exact ce e cu zgomotul la ambreaj dupa mai mult timp petrecut in aglomeratie. Verificat suspensie, cam troncane ceva. Daca e ceva ieftin gen bucsa schimbat pe loc. Daca trebuie amortizoare noi se asteapta pana dupa ce o sa se refaca gropile ce urmeaza dupa iarna. |
--------------------
Dacia
Duster Dci 4x4
2012
- B
|
|
mugur |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 360 Joined: 5 December 05 From: Bucuresti ![]() |
De la un timp observ ca ne comunici numai consumul extraurban...
![]() This post has been edited by mugur: 4 Mar 2011, 00:11 |
--------------------
renault clio dci
daewoo tico
2002 /2000
|
|
Saint666 |
![]()
|
N-am mai scris de mult.
Am schimbat garnitura de capac, cilindru frana spate stanga si bieleta de directie pe stanga. Acum am venit dintr-un drum de vreo 1200 km prin tara, cu 5 oameni, A/C si ceva bagaje. Consum ~7%. Benzina de la LuK si Romnamol de 95. Am luat 2 cauciucuri pt fata pt ca alea de le aveam erau praf. Acum am niste Kumho de pe aveo 2010 cu 7mm profil. Am mai luat si un caine pe la Sebes pe la 70kmh in coltul din stanga al barii, a sarit putin vopseaua. Cainele a sarit si el dar cred ca o sa supravietuiasca. M-a lasat bateria in camp seara, a trebuit sa iau o bomba de Exide-50Ah cu 240 de lei. Noroc cu un om foarte de treaba care m-a ajutat sa ajung in oras. In rest masina merge. |
--------------------
Dacia
Duster Dci 4x4
2012
- B
|
|
Saint666 |
![]()
|
Pagube dupa un drum prin tara cu unchiul meu la volan si eu acasa. Un idiot ce se intorcea din germania intra in depasire in curba de 90grade prin padure pe linie continua, cel depasit trage dreapta, unchiul meu la fel, rezultat ...3 masini pe 2 benzi, dar fara oglinda mea si a lui ( o zafira) si o urma pe usa, doar zgariat, nu indoit.
Fiind inmatriculat in germania deci ca si fara RCA si fiind un taran coclit ce era sa omoare 9 persoane nu mai are sens sa dau prea multe detalii. Din pacate pentru Kalos nu face nimeni oglinda OEM, ci doar originala. Am localizat una in dezmembrari dupa ceva telefoane, saptamana viitoare ma duc sa o iau deoarece ieri omul respectiv nu mai raspundea la telefon. |
--------------------
Dacia
Duster Dci 4x4
2012
- B
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Macar o mama de bataie a primit "jermanu' "?
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Saint666 |
![]()
|
Din pacate nu... Desi vreau sa cred, nu sunt convins ca as fi reactionat mai bine decat cei care au fost prezenti.
fun fact: Masina a fost condusa de unchimiu, fiind a 2-a masina condusa in romania de el ( dupa o fiesta acu 4-5 ani), el conducand doar in Canada pana acum. Ce e fun e ca m-a sunat sa-mi spuna cat de prost trage masina cu petrom fata de rompetrol; This post has been edited by Saint666: 26 Apr 2011, 09:50 |
--------------------
Dacia
Duster Dci 4x4
2012
- B
|
|
Saint666 |
![]()
|
Am gasit oglinda in dezmembrari, 200 de lei, tot argintie
![]() |
--------------------
Dacia
Duster Dci 4x4
2012
- B
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
OEM = original equipment manufacturer
PMA = part manufacturer approval Adica original sau OEM e tot acelasi drac. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Saint666 |
![]()
|
Uhm...mda, ai dreptate. Vroiam sa zic " pe producator " ( gen Lemforder pentru elemente articulatie) fata de repere "pe original", dar nu imi place prea mult expresia.
|
--------------------
Dacia
Duster Dci 4x4
2012
- B
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.059 Joined: 11 February 04 ![]() |
ZI-mi si mie daca ai idee cat e diametrul gaurii de centrare de la janta.
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 21:00 |