Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Trecut pe verde.. Suspendat permis.., Politia romana isi face norma de amenzi..

icsu
post 15 Sep 2008, 07:53
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Imi cer scuze daca s-a mai discutat, am dat cateva search-uri si nu am gasit nimic asemanator. Situatia e in felul urmator: veneam aseara pe Decebal dinspre Piata Alba-Iulia si la semafor la Piata Muncii ma opresc, semaforul fiind rosu. Eram al doilea la semafor si dupa cum sta in legea firii semafoarelor se face verde. Trecem si masina din fata si eu. Dupa ce trec intersectia vad in oglinda o masina de politie venind din departare cu semnalele luminoase in functiune, care ma ajunge destul de repede, ma trage pe dreapta si un nene politist foarte tanar imi spune respectuos ca am trecut pe rosu. Eu raman stupefiat si incerc sa-i explic situatia el nu si nu. Imi ia permisul, imi da amenda 200ron/100-48 ore, imi completeaza in procesul verbal obiectiile mele si ma pune sa semnez. NU stiu daca am procedat corect dar am semnat. Precizez ca avem inca 4 persoaane in masina, membri de familie si o matusa.

Intrebare: cum imi fac dreptate? Si mai ales, se merita tot deranjul pt. a-mi face dreptate, avand in vedere ca in scurt timp plec din tara in concediu si nu prea ma afecteaza lipsa permisului?

Multumesc!

--------------------
renault clio symbol 1.4/2002
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AL
post 15 Sep 2008, 09:06
Post #2

Member

pai simplu... poti contesta PV-ul sau nu... gasesti suficiente referinte si aici si pe alte site-uri precum www.amenda.ro ... ai 15 zile la dispozitie sa te documentezi, inclusiv sa aflii daca ai procedat bine sau nu semnand Pv-ul fara obiectii

--------------------
Skoda KAROQ - B-21-NEW 2019
+
Thanatos
post 15 Sep 2008, 09:50
Post #3

Membru autentic

Semnarea procesului verbal nu implica recunoasterea faptei ci certifica numai luarea la cunostinta. Atat si nimic mai mult.

Cat despre luatul permisului, asta ramane la dosar, in viitor te poate afecta in relatiile tale cu firmele de asigurari care vor avea/au acces la astfel de date. Lupta-te sa scapi de suspendare.

This post has been edited by Thanatos: 15 Sep 2008, 09:53

--------------------
Renault Scenic RXE 1.6 16V 2001
+
ZTV
post 15 Sep 2008, 10:03
Post #4

fost membru activ pe Daciaclub

sa nu te lasi pana ce nu recuperez permisul, daca a fost verde cand ai trecut atunci ai cazut de fraier, ca sa faca domnu politist norma pt ziua respectiva. Nesimtirea in tara asta a ajuns prea departe

( esti suspendat 30 de zile, vez ca daca nu dai testul 13 din 15, pedeapsa se majoreaza cu inca 30 de zile )

--------------------
------- xxx - xxx xxx xxx
+
vv
post 15 Sep 2008, 10:09
Post #5

dilbert.com

Deranjul nu este minor - in special pt. martor(i) care vor fi obligati sa petreaca o jumatate de zi la judecatorie; dar sanse de castig ai 100%, daca mai aveai martori in masina care nu sunt rude de gradul I.
Poti face contestatie + memoriul la comandant, ai aici un model.

--------------------
Renault Grand Scenic - B.00.XXX 2008
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
icsu
post 15 Sep 2008, 10:20
Post #6

Membru autentic

QUOTE(tzuku @ 15 Sep 2008, 10:03)
sa nu te lasi pana ce nu recuperez permisul, daca a fost verde cand ai trecut atunci ai cazut de fraier, ca sa faca domnu politist norma pt ziua respectiva. Nesimtirea in tara asta a ajuns prea departe

( esti suspendat 30 de zile, vez ca daca nu dai testul 13 din 15, pedeapsa se majoreaza cu inca 30 de zile )
*

Din cate stiu eu nu este nevoie de retestare in situatia mea (poate gresesc).

15 Sep 2008, 10:38:
QUOTE(vv @ 15 Sep 2008, 10:09)
Deranjul nu este minor - in special pt. martor(i) care vor fi obligati sa petreaca o jumatate de zi la judecatorie; dar sanse de castig ai 100%, daca mai aveai martori in masina care nu sunt rude de gradul I.
Poti face contestatie + memoriul la comandant, ai aici un model.
*

Exact la deranj ma gandeam si eu. Nu prea avem timp nici eu si nici matusa mea, ea fiind martorul de alt grad decat 1 ( cred).

This post has been edited by icsu: 15 Sep 2008, 10:38

--------------------
+
C a t a l i n
post 15 Sep 2008, 10:47
Post #7

De ce ai mai deschis topicul atunci?

(asta presupunând că e real ce spui, deși sunt convins că era roșu...)

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
ionutctn
post 15 Sep 2008, 11:00
Post #8

Membru cu TDI

QUOTE(MAERSK @ 15 Sep 2008, 11:47)
De ce ai mai deschis topicul atunci?

*

Daca ar fi fost rosu crezi ca mai trecea si cealalta masina de la semafor? Prea mare coincidenta. Eu unul niciodata nu am traversat o intersectie dupa ce fac altii de pe langa mine. Si daca am fortat intersectia, am facut-o pe asigurarea mea nu pe a altora. Asa mi se pare cel mai corect.

This post has been edited by ionutctn: 15 Sep 2008, 11:01

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
C a t a l i n
post 15 Sep 2008, 11:04
Post #9

Presupunând că acea mașină există, prima obiecție a lui ar fi trebuit să fie asta... de ce nu au fost oprite ambele mașini?

Răspuns: realitatea e alta.

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
icsu
post 15 Sep 2008, 11:19
Post #10

Membru autentic

Topicul l-am deschis in necunostinta de cauza/procedura in situatia mea. Va multumesc pentru raspunsurile prompte. Daca stiam de www.amenda.ro nu va mai deranjam cu topicul meu. Mi se pare foarte corect sa credeti ca sunt doar un alt pusti teribilist care a trecut pe rosu, cu toate ca nu sunt dar nu trebuie sa ma credeti. Chiar nu vreau sa va contrazic, probabil eram obosit dupa cei 500 de km condusi incet, precaut si fara incidente si am adormit la volan, fix in bucuresti cand mai aveam fix 2 km pana acasa, si am trecut pe rosu si poate m-am trezit dupa ce am traversat intersectia .
Masina de politie venea de departe din spatele meu si probabil nu l-a vazut pe cel din fata mea care plecase mai tare..ca de..era verde..pardon rosu..

15 Sep 2008, 11:29:
Nu vreau sa ma cert cu nimeni cum am mai vazut pe muuulte alte topicuri. Am vorbit politicos si am cerut doar niste raspunsuri. Nu cred ca v-am obligat pe voi sa-mi dati permisul inapoi. Am crezut initial ca se poate rezolva problema altfel decat ajungandu-se in instanta, pentru ca nu am mai avut probleme de genul, cu suspendare de permis. Amenzi am mai luat si am tacut si am recunoscut : sunt vinovat, platesc. De data asta nu sunt vinovat si de aceea v-am cerut ajutorul.
Daca ajungem la chestii de genul "sunt sigur ca era rosu" rog a se sterge topicul.
Va multumesc!

This post has been edited by icsu: 15 Sep 2008, 11:29

--------------------
+
adi_ar
post 15 Sep 2008, 11:34
Post #11

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Ideea este ca daca poti duce martori care sustin afirmatia ta in instanta, PV se poate anula.
Contestatia se depune in termen de 15 zile iar pe baza dovezii ca ai depus contestatia poti recupera (pana la sentinta) permisul.
Pe amenda.ro te poti documenta destul de temeinic, ca si prin topicele de la Legislatie.
Succes!

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
Victoras2001
post 15 Sep 2008, 11:45
Post #12

Membru autentic

QUOTE(tzuku @ 15 Sep 2008, 11:03)
Nesimtirea in tara asta a ajuns prea departe
*

QUOTE(MAERSK @ 15 Sep 2008, 11:47)
*

Am patit o chestie similara. Am plecat pe culoarea verde de la semafor (unde a facut Orban accidentul), am urcat dealul si am fost oprit de un motociclist in dreptul Academiei Stefan Gheorghiu. "Domnule, ati trecut pe rosu". Am ramas mut. Eram cu 4 prieteni in masina, iar in spatele meu mai erau inca 5, in a doua masina. Deci 9 martori. Mi-a spus politistul "ma scuzati, v-am confundat", s-a suit pe motor si-a tirat-o dupa altul (chipurile ala cu care ma confundase).
Acum nu stiu ce sa spun. Ori a actionat la plesneala, iar in momentul in care s-a prins ca am prea multi martori a dat-o la intors, ori chiar mi-a confundat masina. Oricum, stand la semafor (mai aveam o masina-n fata) si plecand pe verde, probabil ca uluiala de pe fetele noastre a spus totul. Se mai intampla. wink.gif

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
Solon
post 15 Sep 2008, 12:27
Post #13

Membru autentic

Daca erai absolut sigur ca ai stat la stop, nu trebuia sa scoti permisul la vedere si mai ales trebuia sa nu semnezi absolut nimic!
Scuza-ma ca iti zic, dar te-a cam luat de fraier! Vroia sa-si faca norma!
Niste nesimtiti!

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
Victoras2001
post 15 Sep 2008, 12:52
Post #14

Membru autentic

QUOTE(Solon @ 15 Sep 2008, 13:27)
Daca erai absolut sigur ca ai stat la stop, nu trebuia sa scoti permisul la vedere si mai ales trebuia sa nu semnezi absolut nimic!
Scuza-ma ca iti zic, dar te-a cam luat de fraier!
*

Serios? Daca stau bine si ma gandesc, trebuia sa-i descarce si-o remorca plina de pumni si picioare-n capatana. Sa-l invete minte pe animal. tongue.gif
Legea e facuta pentru a fi respectata. Daca ai ghinionul ca un om al legii sa-ti incalce anumite drepturi, s-au inventat instantele de judecata. wink.gif

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
vv
post 15 Sep 2008, 14:11
Post #15

dilbert.com

QUOTE(icsu @ 15 Sep 2008, 11:19)
Topicul l-am deschis in necunostinta de cauza/procedura in situatia mea. Va multumesc pentru raspunsurile prompte. Daca stiam de www.amenda.ro nu va mai deranjam cu topicul meu.
*

icsu - tu poti cere judecarea in lipsa, nu tre' neaparat sa te prezinti la judecatorie. Matusa insa, trebuie - ea e dovada ta!

Eu nu as renunta. Argumente:
- 200 RON nu sunt 0.. chiar daca ai bani, din moment ce bantui pe daciaclub.ro, nu esti Ion Ion Tiriac, sigur sunt "ceva" pt. tine
- Daca nu faci nimic, politistul isi va face "norma" in continuare. E datoria ta sa-i dai un pic peste nas -> sa contesti la judecatorie + memoriu la comandantul sau. Chiar daca e posibil sa nu pateasca nimic acum - cu siguranta ca daca primeste mai multe memorii de acest gen, comandantul o sa inceapa sa-si puna niste intrebari.

Daca alte rude de gradul I care erau in masina au mai mult timp liber, poti sa le chemi ca martori, dar e posibil ca politia sa ii respinga. E "la noroc", daca politia nu zice nimic, merge si cu rudele de gradul I.
Bafta smile.gif

--------------------
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
Solon
post 15 Sep 2008, 14:22
Post #16

Membru autentic

QUOTE(Victoras2001 @ 15 Sep 2008, 13:52)
Serios? Daca stau bine si ma gandesc, trebuia sa-i descarce si-o remorca plina de pumni si picioare-n capatana. Sa-l invete minte pe animal. tongue.gif
Legea e facuta pentru a fi respectata. Daca ai ghinionul ca un om al legii sa-ti incalce anumite drepturi, s-au inventat instantele de judecata.  wink.gif
*

Serios! Ce gandesti tu e treaba ta!
Cat priveste faza cu legea, foarte corect! Dar daca boul care ma opreste nu are dreptate, nu vede nici o semnatura de la mine sau permisul de conducere!
Oare de ce: Pentru ca boul imi ia permisul abuziv, pentru ca eu o sa ma judec cu politia vreo 6 luni pana mi se da o rezolutie favorabila! Daca mi se da! Atentie!
Iar intre timp eu o sa circul cu permisul in buzunar dar nu o sa am niciodata siguranta ca ramane la mine!
Si exact cand iti e lumea mai draga si ai treaba de nu mai stii de tine, primesti in plic citatia ca in ziua in care iti naste nevasta trebuie sa te prezinti la tribunal!
Uite d'aia ii sugeram sa nu semneze si sa conteste!

--------------------
+
ionutctn
post 15 Sep 2008, 14:23
Post #17

Membru cu TDI

QUOTE(MAERSK @ 15 Sep 2008, 12:04)
Presupunând că acea mașină există, prima obiecție a lui ar fi trebuit să fie asta... de ce nu au fost oprite ambele mașini?

Răspuns: realitatea e alta.
*

In acest sens, exemple sunt cate vrei. Eram cu un amic in masina (conducea el) iar pe bulevard cu 2 benzi pe sens la un refugiu de tramvai se angajeaza in traversare (atentie pe sensul opus) 2 pietoni. Bineinteles ca asta nu a oprit pentru ca in dreptul trecerii de pietoni aia erau pe sensul opus. Dupa ce am trecut de trecerea de pietoni, vine frumos unul pe motocicleta si il trage pe dreapta cum ca nu a acordat propritate la trecerea de pietoni (politistul sustinea ca aia de traversau erau foarte aproape de axul drumului). Aia erau toata ziua pe sensul opus dar normal militianu' are dreptate.

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
vv
post 15 Sep 2008, 14:24
Post #18

dilbert.com

@solon, ai obligatia legala sa prezinti actele la control politistului. Te poate amenda zdravan, si are dreptul legal sa-ti imobilizeze masina pana verifica (fara actele tale) ca ai permis, masina nu e furata, etc...

--------------------
+
Solon
post 15 Sep 2008, 14:26
Post #19

Membru autentic

@vv: Am inteles si stiu asta!
Dar daca mi-am uitat portofelul acasa, ce sa-i fac! Daca-s bou si uituc, sa nu se supere nenea politaiul pe mine!

--------------------
+
Victoras2001
post 15 Sep 2008, 14:28
Post #20

Membru autentic

QUOTE(Solon @ 15 Sep 2008, 15:22)
Serios! Ce gandesti tu e treaba ta!
Cat priveste faza cu legea, foarte corect! Dar daca boul care ma opreste nu are dreptate, nu vede nici o semnatura de la mine sau permisul de conducere!
Oare de ce: Pentru ca boul imi ia permisul abuziv, pentru ca eu o sa ma judec cu politia vreo 6 luni pana mi se da o rezolutie favorabila! Daca mi se da! Atentie!
Iar intre timp eu o sa circul cu permisul in buzunar dar nu o sa am niciodata siguranta ca ramane la mine!
Si exact cand iti e lumea mai draga si ai treaba de nu mai stii de tine, primesti in plic citatia ca in ziua in care iti naste nevasta trebuie sa te prezinti la tribunal!
Uite d'aia ii sugeram sa nu semneze si sa conteste!
*

Ca boul are sau nu dreptate, hotaraste o instanta de judecata. Nu hotarasti nici tu, nici el.
Pe langa faptul ca te vei alege cu o amenda pentru lipsa actelor, vei fi surprins sa constati ca nu-i obligatoriu sa-i dai fizic permisul pentru a ti-l suspenda.
Imi pare rau, dar asta e realitatea. smile.gif

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
Solon
post 15 Sep 2008, 14:30
Post #21

Membru autentic

Bun, o varianta cade! Si daca nu semnez?

--------------------
+
Victoras2001
post 15 Sep 2008, 14:34
Post #22

Membru autentic

Daca nu semnezi, UITE ce se intampla. smile.gif

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
Hypo RS
post 15 Sep 2008, 14:38
Post #23

Lentilescu Obezel

Ba are dreptate Solon. Pe langa dreptul de a.... si de a.... are si dreptul de a nu fi nesimitit. Cum eu am intalnit destui GABORI (ca asa merita sa le zic) care se credeau buricul pamantului si, care dupa ce le-am explicat ca nu e ca ei si am amenintat cu tribunalul au lasat "muzicuta mai incet" ii dau foarte mare dreptate. Stii ca n-am facut nimic nu dau permisul. Nu stau sa pierd juma' de an dupa prin tribunale si etc pt ca domnu' agent nu a avut parte de "atentii de la nevasta" in seara trecuta.

Nu va mai spun ca, acum 2 zile, 2 motoare de politie au stat dupa mine jumatate de "Trafic Greu" - soseaua fiind libera sa vada... "dau in ea", nu "dau in ea". Ca io oi fi chior si nu ii vad ...

Sunt niste nesimtiti !

Scuze pt tonul acid dar chiar am o mare problema cu treburile de acest gen.

--------------------
Renault Sport Clio 172 - B -- XUU 2003
Hyundai Accent 2005 B xxxxxx
Biciclist urban... Univega HT 560 usor modificata
+
Victoras2001
post 15 Sep 2008, 14:49
Post #24

Membru autentic

Permisul ITI POATE FI SUSPENDAT SI FARA SA-L DAI TU DIN MANUTA. Nu va mai dati cocosi aiurea. Avem niste legi. Asa cum sunt, trebuiesc respectate. Numai ca multi cocosei plesuvi aleg sa-si faca singuri dreptate.
Aidi pa si succes la dat cu "țava"! mad.gif

This post has been edited by Victoras2001: 15 Sep 2008, 14:56

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
george_moga
post 15 Sep 2008, 14:59
Post #25

Membru autentic

Nu sta mult pe ganduri si fa contestatie la PV.Castigi 100%.Eu am castigat 6 din cele 7 procese de pana acum cu Politia Romana.Am pierdut unul la o camera pe DN1.Asta e.Am castigat la trecere pe rosu(si am trecut pe rosu!!) la trecere de pietoni,la linie continua.Mereu am venit cu martori.E simplu.Arde-i pe tarani ca si ei vor sa ne arda pe noi.

--------------------
ex Dacia / Renault ex LOGAN/ Laguna 2004 LAUREATE/2002 EXPRESSION
+
Solon
post 15 Sep 2008, 15:00
Post #26

Membru autentic

Nu ne dam "cocosi" aiurea! Eu am toate amenzile platite la zi, nu contest cand fac vreo tampenie! Dar sa nu mai ia de prost si sa zica ca am facut ceva, ca atunci nici eu nu mai cooperez!
Gata, nu mai scriu nimic! ph34r.gif

This post has been edited by Solon: 15 Sep 2008, 15:02

--------------------
+
Hypo RS
post 15 Sep 2008, 15:01
Post #27

Lentilescu Obezel

Asa este , trebuie respectate. Dar ca sa fie respectate trebuie si aplicate corect. Nu la veioza cu radarul, nu oprim pe cine vrea .... noastra pt simplul fapt ca putem. Stam frumos in intersectii si:
- nu lasam smecherii cu Q7 si X5 uri sa o ia pe contrasens si dupaia sa ia
fata coloanei cu cel mai mare tupeu.
- scuteristii sa mearga fara casti si eventual cate 3 pe un vehicol
- etc

Faptul ca politia rutiera e complet dar COMPLET ineficienta nu cred ca este contestabil.

Ma opresc aci ca sunt off topic si nu vreau warn smile.gif

--------------------
Renault Sport Clio 172 - B -- XUU 2003
Hyundai Accent 2005 B xxxxxx
Biciclist urban... Univega HT 560 usor modificata
+
argon
post 16 Sep 2008, 14:14
Post #28

Mesaj semiautomat

QUOTE(george_moga @ 15 Sep 2008, 15:59)
Nu sta mult pe ganduri si fa contestatie la PV.Castigi 100%.Eu am castigat 6 din cele 7 procese de pana acum cu Politia Romana.Am pierdut unul la o camera pe DN1.Asta e.Am castigat la trecere pe rosu(si am trecut pe rosu!!) la trecere de pietoni,la linie continua.Mereu am venit cu martori.E simplu.Arde-i pe tarani ca si ei vor sa ne arda pe noi.
*

nu prea inteleg, recunosti ca ai gresit, si de asemenea recunosti cu nonsalanta declaratiile mincinoase ale tale si ale martorilor tai, si tot politistii sunt aia rai? Pai cum ar trebui sa fie daca dau zilnic de asemenea oameni de mare caracter?!

--------------------
Renault Laguna - 2.0 DCI 16v 180 2007
Fara turbo, viata e pustiu.
+
icsu
post 17 Sep 2008, 07:44
Post #29

Membru autentic

Am analizat situatia si am hotarat sa nu imi bat capul. Stiu ca o sa ma huliti smile.gif , dar chiar nu aveam timp si probabil ca sunt si asa mai.. comod biggrin.gif. Matusica mi-a zis ca imi plateste amenda si abonament la ratb doar sa nu o chem pe la tribunal ca nu are nici ea timp. Lipsa permisului nu ma afecteaza pentru ca sunt plecat in vacanta in perioada aia. Si uite asa politia romana-eu 1-0, din cauza mea bineinteles wink.gif .

--------------------
+
xcristina
post 17 Sep 2008, 18:10
Post #30

Membru autentic

From: Ploiești/Tîrgu Mureș

QUOTE(george_moga @ 15 Sep 2008, 15:59)
*

Felicitarile noastre, esti un mare erou, o sa punem mana de la mana sa-ti ridicam o statuie in fiece oras din tarisoara asta... sa tinem minte ca exista si d-astia ca tine si sa te veneram pana la moarte!! (NOT) glare.gif

--------------------
Renault Clio III 1.2 2006 Dynamique
+
4 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 09:58
Dacia