Trecut pe verde.. Suspendat permis.., Politia romana isi face norma de amenzi..
![]() ![]() ![]() |
Trecut pe verde.. Suspendat permis.., Politia romana isi face norma de amenzi..
klaus |
![]()
|
||
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|||
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(SwatKat @ 6 Jan 2009, 09:59) Tu esti pe banda 2, exista banda speciala pt stanga si in fata ta cineva... care merge bine mersi inainte, nu semnalizeaza, si cand ajunge in dreptul primei masini din coloana de pe banda alaturata care asteapta sa dea prioritate la cei din sens opus, pune repede semnal stanga si se opreste.... si blocheaza si masinile din spate. @adip: sunt un pic lenes asa ca ma voi folosi de ceea ce a scris foarte bine SwatKat. Pe banda 3 asteapta cei care vor sa faca stanga, pe banda 2 si 1 se merge inainte, deci intersectia NU e blocata, traficul se desfasoara normal. Nu poti sa anticipezi ca un cretin se opreste brusc si va face stanga de pe o banda de mers inainte. NU te poti opri la marginea intersectiei pana trece taximetristul de mijlocul intersectiei ca sa fii sigur ca nu se blocheaza intersectia. Buuun, hai sa incetam aici discutia, eu am inteles ce ai vrut sa spui, sunt sigur ca si tu ai inteles ce am vrut sa spun eu. |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
Dead666Ghost |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 15 October 07 ![]() |
si inca un offtopic in legatura cu banda de la universitate.. cand eram pe acea zona (curier) am facut si eu chestia asta (prima si ultima oara) pentru a ma grabi sa livrez plicurile oamenilor ce ma asteptau si surpriza cand am ajuns in intersectie politistul m-a invitat sa merg inainte....nu a mers nici faza cu "nu m-au lasat domne sa ma bag" si a trebuit sa ocolesc tot unirii..asadar pt ca am vrut sa scutesc 2-3 minute am intarziat 30 si poate mai bine... asa ar trebui sa faca in fiecare zi, nu doar mie cand am facut si eu chestia asta o data in viata !
![]() si cat despre subiect.. suntem la mana si mila lor si asta nu se va schimba prea curand.. si contestatiile inseamna timp si bani pierduti (zile libere de la servici- care uneori nu se pot acorda sau pot atrage concedierea)..putin cam complicat. |
--------------------
nu am
vandut
2013
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
eu sunt cel mai offtopic da imi pun mereu mainile in cap cand vad in ce hal se poate face la stanga in bucuresti, de se blocheaza toata intersectia,adica in loc sa se faca corect ca fiecare sa se ocoleasca prin drepata no noi ne ocolim prin stanga si nimeni nu mai trece nicaieri
![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
- B 666 IAD
Vogue SE Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
Nu prea inteleg, cum se coteste la stanga in Bucuresti ?
|
--------------------
Dacia
Logan
- TM10### , alb arctic
Ambiance - 2005 In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
intrun hal greu de imaginat
![]() Attached thumbnail(s) dasdsddddddds.JPG ( Size: 29.71k ) Number of downloads: 519 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
- B 666 IAD
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
Baa da-o'n *&(&^%$ ma-sii!
![]() |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
Pai, cred ca e destul unul sa sparga gheata, adica sa coteasca la stanga ca intr-un oras normal.
![]() Eu promit ca la prima venire in Bucuresti o sa-mi rezerv un litru de benzina pentru a face cotiri la stanga in diverse intersectii ![]() This post has been edited by bendix: 8 Jan 2009, 22:06 |
--------------------
Dacia
Logan
- TM10### , alb arctic
Ambiance - 2005 In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
He he... sa fie toata lumea sanatoasa de cite ori am incercat eu - si cite injuraturi am luat de la cei care (desigur) greseau...
|
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
bendix |
![]()
|
In acest caz, trebuie transformate toate intersectiile din Bucuresti in giratorii si toata lumea va fi multumita
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
- TM10### , alb arctic
|
|
koldun |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
C@talin |
![]()
|
QUOTE(os @ 8 Jan 2009, 23:07) He he... sa fie toata lumea sanatoasa de cite ori am incercat eu - si cite injuraturi am luat de la cei care (desigur) greseau... si io si cine era ala care era injurat si arata cu degetu eu cas bou cu nr de provincie care nu stiu sa merg corect ![]() faza cu trasarea liniiilor in intersectie ar fi geniala ![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
- B 666 IAD
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
|
--------------------
-
-
-
|
|
C@talin |
![]()
|
nu nus bune giratoarele acia
![]() ![]() ![]() ![]() Plus faza cu semanlul care 90% din cei care merg in rondou nu stiu sa dea semnal in ce directie o iau.cred ca in gura multi ![]() This post has been edited by C@talin: 9 Jan 2009, 20:54 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
- B 666 IAD
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
QUOTE(koldun @ 9 Jan 2009, 01:39) asta cind ai semafoare pentru 'facut la stinga , ce te faci daca exista un semafor pentru inainte si la stinga (Fundeni cu Pantelimon) ai blocat intersectia , pina nu se pune rosu nu poti face stinga This post has been edited by bygy007: 9 Jan 2009, 21:06 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
- B 07 BGY
2024 din subteranele Bucurestiului
|
|
koldun |
![]()
|
Si care ar fi problema? Deja e offtopic dar... "trasele" erau un raspuns la desenul lui C@talin referitor la ocolirea centrului intersectiei, nu la temporizarea traficului. Chiar si asa cum zici tu, tot mai "normal" e ca dupa ce se termina traficul din fata, sa faci stanga fara sa ai de-a face cu cei ce fac stanga din sens opus. Sau nu...?
![]() Succese! |
--------------------
Renault
Captur
Homer Simpson |
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Nu mai deschid alt topic, dar tot in zona Razoare stau politistii sa suspende permise pe Drumul Sarii.
Deci vin eu intr-o seara linistit de la Razoare pe Drumul Taberei (dupa vreo 2 adormiti) si fac stanga pe drumul Sarii. In intersectia asta e semafor cu sageata stanga sub el abia DUPA intersectie, si nu cum sppune regulamentul si inainte de ea (obligatoriu). Si cum mergeau baietii din fata mea dormind, m-a prins galbenul fix cand deja eram in intersectie si apoi s-a facut rosu pana am trecut eu de semafor. Ma opreste politistul si cica am trecut pe rosu. Am ramas putin interzis, dat fiind faptul ca daca semaforul era verde cand am patruns in intersectie, ce rost avea sa mai opresc DUPA intersectie. Politistul mi-a zis ca cica trebuia sa opresc in dreptul semaforului. Cand i-am zis sa-mi aduca regulamentul, mi-a aratat articolul 52 in care spune unde tre sa opresti, dar ideea e sa opresti INAINTE de intersectie si nu dupa. Deci mare atentie, in Romania daca ai semafor asezat DUPA intersectie, cand se face rosu opresti in drepul lui, chiar daca asta inseamna sa blochezi intersectia, ca altfel te poti pomeni cu permisul suspendat. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
gliding.flight |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 16 November 07 ![]() |
Salutare !
Nu mai deschid alt topic, si nici nu mai am timp sa caut acum pe net, va rog sa ma informati si pe mine, daca in urma retinerii permisului pe o perioada de 30 zile, pot cere (undeva ?!) renuntarea la acele 15 zile in care pot circula cu dovada. mentionez ca mi-a fost suspendat pentru trecere pe culoarea rosie a semaforului (in mod abuziv , consider eu pentru ca efectiv erau "la panda" ascunsi dupa o alta masina parcata) in conditiile in care pe o strada in linie dreapta cu regim prioritar, sunt plasate semafoare la o distanta de 1 km. pentru ca fapta s-a petrecut la ora 2:30 AM si pentru ca primul semafor era setat intermitent. Insa urmatorul functiona normal(Repet, nu pierdeam prioritatea nici la primul nici la cel de-al 2-lea semafor). obosit dupa un program prelungit la serviciu, am comis-o! nu am obiectat nimic, am semnat PV, dar fiind prima retinere de permis, si amenda(240 RON), pana acum aveam impresia ca din alea 30 zile : 15 am voie sa circuli cu dovada si 15 nu mai am drept de circulatie. ulterior am aflat ca defapt dupa 15 zile , abia urmatoarele 30 vor fi cele de suspendare! Asadar as vrea sa renunt la cele in care pot circula cu dovada ![]() multumesc, imi cer scuze pentru postul lung, astept raspuns This post has been edited by gliding.flight: 9 Mar 2009, 14:00 |
--------------------
Planor IS-28-B2 /
Nissan Qashqai 4WD
- YR-367
2012
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Pai te duci la politie cu dovada si o predai.
Si cred ca tre sa faci o cerere ca sa inceapa pedeapsa din ziua cand ai dus dovada. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
tudormon |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 28 March 05 ![]() |
QUOTE(klaus @ 26 Nov 2008, 20:56) Prezumtia de nevinovatie functineaza pana cand se constata fapta... Ori la circulatie agentul este imputernicit sa constate fapta, asa cum judecatorul in penal constata fapta pe baza dovezilor. Dovada politistului e fapta pe care a vazut-o. Aceasta dovada e "propriul simt". Iar legea nu prevede obligatia politistului de a demonstra acesta fapta. El e reprezentatnul statului si se considera ca ce a constatat e real. Pana la proba contrarie. Constatarea agentului se bucura dpdv legal de 3 prezumtii: de autenticitate, de legalitate si de veridicitate. Iar tu esti vinovat pana nu demontezi prezumtia de veridicitate. Incorect. Era candva, dar nu mai e, si va voi explica de ce. Conform jurisprudentei europene, chiar daca luarea permisului se face in baza unei contraventii, prin caracterul sau se trateaza sub prezumtia de nevinovatie ca si o fapta penala. (nu intru in detalii, consultati pe cineva care se pricepe) Prin urmare, GARCEA trebuie sa faca dovada, nu tu, iar ceea ce nu e probat, nu exista. |
-------------------- |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu imi mentin opiniile pe care le-am expus pe topicul http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1808884 referitor la asimilarea contraventiilor administrative ca incalcari ale dreptului penal.
Treaba e complicata si opinii pro si contra sunt de fiecare parte. Mie mi se pare mai argumentata opinia ca aceste contraventii nu au caracter penal. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Daca GARCEA va fi nevoit sa dovedeasca orice contraventie (trecut pe rosu, parcat neregulamentar, depasit pe linia continua etc) in conditiile in care marturia partenerului GARCEA este nula, circulatia in Romania va face un pas inainte ... tot este pe marginea haznalei
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
mai aud pe unii, referitor la abuzuri dinastea evidente, "dom'le, daca te opreste si minte, suna la 112, ca vine echipaj de la ordine publica"
![]() o vorba pe care mi'au zis'o niste cunostiinte politisti "de la un "nu va dau, dom'le nimic" la ultraj, e numai un buton de statie. |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
tudormon |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 28 March 05 ![]() |
QUOTE(klaus @ 12 May 2009, 18:44) Eu imi mentin opiniile pe care le-am expus pe topicul http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1808884 referitor la asimilarea contraventiilor administrative ca incalcari ale dreptului penal. Treaba e complicata si opinii pro si contra sunt de fiecare parte. Mie mi se pare mai argumentata opinia ca aceste contraventii nu au caracter penal. E ok, mentine-ti-le dar gandeste-te in acelasi timp de ce nu se mai da dovada ci permisul inapoi acum cand contesti... (cu trimitere la prezumtia de nevinovatie). Sunt cazuri castigate la cedo pe aceasta tema impotriva Romaniei si incepem sa ne aliniem la jurisprudenta europeana, vrand-nevrand. |
-------------------- |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
varu_vyyp |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 133 Joined: 30 April 09 ![]() |
QUOTE(icsu @ 15 Sep 2008, 07:53) Imi cer scuze daca s-a mai discutat, am dat cateva search-uri si nu am gasit nimic asemanator. Situatia e in felul urmator: veneam aseara pe Decebal dinspre Piata Alba-Iulia si la semafor la Piata Muncii ma opresc, semaforul fiind rosu. Eram al doilea la semafor si dupa cum sta in legea firii semafoarelor se face verde. Trecem si masina din fata si eu. Dupa ce trec intersectia vad in oglinda o masina de politie venind din departare cu semnalele luminoase in functiune, care ma ajunge destul de repede, ma trage pe dreapta si un nene politist foarte tanar imi spune respectuos ca am trecut pe rosu. Eu raman stupefiat si incerc sa-i explic situatia el nu si nu. Imi ia permisul, imi da amenda 200ron/100-48 ore, imi completeaza in procesul verbal obiectiile mele si ma pune sa semnez. NU stiu daca am procedat corect dar am semnat. Precizez ca avem inca 4 persoaane in masina, membri de familie si o matusa. Intrebare: cum imi fac dreptate? Si mai ales, se merita tot deranjul pt. a-mi face dreptate, avand in vedere ca in scurt timp plec din tara in concediu si nu prea ma afecteaza lipsa permisului? Multumesc! dupa ce semnezi tu procesul verbal....si politistu mai completeaza o rubrica sub semnatura ta unde supne ca cel care a semnat ia la cunostinta de cele prezizate in procesul verbal si este de acord cu el ( suma amenzii, ce nu a respectat ). Poti tu sa ii dai in judecata cat vrei, dupa ce ai semant nu mai ai ce sa faci. si eu am trecut pe galben si nu am dat prioritate la pietoni, ma tras pe dereapta si a cerut.....sa ii prezint actel. Am raspuns ca nu le am la mn ( cred ca sunt acasa ....).Mia adus la cunostinta ca am trecut pe rosu si eu am zis ca am trecut pe galben fara sa ma contrazic cu el. Am data datele sa imi faca verificare ( intre timp pietoni au plecat ....nu am mai orpit nici o masina, ptr ca ieram singurul pe senusul meu de mes ) si cand se pregatea el sa imi scrie procesul verbal ii zic sec '' da de ce vreti sa imi dati amenta ca eu nu am facut nimic si daca imi dati amenta nu semnez ''. Politaiu imi zice '' pai nu ai zis tu ca ai trecut pe galben'' la care eu ii zic '' pai eu am trecut pe verde si nu semnz nik .....sa imi aduci martori care au vazut asta si eu duc permisu la polite''. a mai stat sa se tiganit cu mn, a vazut ca rad si nu imi pasa de nimic si a zis sa duc permisu in 24 de h la politie. tin sa precizez ca nu mam dat jos din masina....cica nu ai voe sa te dai jos. si am plecat acasa si fara amenda si fara nimic. <span class='edit'>15 Jun 2009, 18:15:</span> si inca ceva important ....sa poti face faze cum am zis eu mai sus, trebue sa ai si masina in stare buna de functionare ca altfel te face repede domnul politist. am fost martor la un eveniment. o cocoana a fost pusa de domnul politist sa apese frana sa vada daca ii merge stopul pe frana. Cocoana apasa pedala si politaiu din spate ii zic ca nu se aprinde nimica.....apasa politaiu frana si se uita cocoana.....becurile nu se aprind. Se apuca politaiu sa scrie procesul verbal, ii zic cocoane ca nu i se aprind becurile ca nu a pus contactu si ca masina e in regula. pune femeia contactu apasa pedala si surpriza becurile se aprind. Si domnul politist a anulat procesul verbal. This post has been edited by varu_vyyp: 15 Jun 2009, 18:20 |
--------------------
dacia 1300
berlina
1984 veata si acordeoane!...
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Nu prea merge asa. Ca intai tre sa-ti spuna pentru ce te-a oprit, nu sa-ti gaseasca nod in papura apoi.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
varu_vyyp |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 133 Joined: 30 April 09 ![]() |
e nasol daca esti in alta localitate. se gasesc martori care sa dea cu subsemanut si nu ai ce sa mai faci.
|
--------------------
dacia 1300
berlina
1984 veata si acordeoane!...
|
|
Bliss |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 937 Joined: 10 July 06 ![]() |
QUOTE(varu_vyyp @ 15 Jun 2009, 19:11) Poti tu sa ii dai in judecata cat vrei, dupa ce ai semant nu mai ai ce sa faci. Domnu' atotstiutor, semnezi de luare la cunostinta a intocmirii PV-ului, nu de admitere a greselii si de prezentare a doua zi la puscarie. Semnezi, depui contestatie, cu dovada de depunere iti recuperezi permisul (daca ti-a fost suspendat) si astepti sa se judece. |
--------------------
-
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 03:33 |