grave probleme relanti
![]() ![]() ![]() |
grave probleme relanti
Johnny78 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|||
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Etansarea injectoarelor ? Iar instalarea clapetei se face in locul ei, cum in calculatorul masinii ? Sau vorbesti de o initializare ?
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
e vorba de initializare.
si da injectoarele se etanseaza cu oring-uri |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
M-am luminat ! Am cerut la mecanicii Renault sa ia injectoarele sa le verifice si ei au spus ca nu e nevoie, pentru ca au pus mana la teava de esapament in spate si au spus ca nu simt ei nimic in neregula si masina nu tuseste. Tot ei au spus ca daca demonteaza injectoarele trebuie sa monteze alte oringuri la remontare si mai bine sa nu le desfaca. Acum, am facut bine ca am lasat dupa ei sau trebuia sa insist ? Cat puteau sa coste acele oringuri ? Ma gandesc ca nu o avere. Totodata, faptul ca motorul suna mai galagios ca cel pe care l-am avut pe berlina poate fi si o problema de la injectoare ?
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
wolf_ciprian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 19 April 08 ![]() |
da,dupa cum am spus mi-a venit calculatorul si la-m montat si supriza merge struna
![]() ![]() |
--------------------
Renault
b568
- PH-84-WAY
Laguna 16.16v
|
|
Johnny78 |
![]()
|
nu e mult pentru un calculator.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
wolf_ciprian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 19 April 08 ![]() |
da asa am zis si eu
|
--------------------
Renault
b568
- PH-84-WAY
Laguna 16.16v
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Rico, jca sa scoti injectoarele platesti manopera de inebunesti. Aici au avut dreptate, fiindca e acolo nu umbli decat daca ai vreun injector in genunchi
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Atunci las asa. Daca am compresie intre 12 si 13 si consum ca la carte, e ok, nu ?
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
chiar nu ai absolut nici un motiv sa umbli acolo...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
Dan_laguna |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 16 February 05 ![]() |
revin cu precizari necesare ptr johnny78. corpul de clapeta de la motorul 1,8 16 valve de pe laguna nu este motorizat.Daca ai observat din el pleaca un cablu de otel cu un invelis exterior de material plastic retractabil care "merge" pana in pedala din dreapta .( in situatia in care auto are volan pe stg).
In aceasta situatie nu este cazul unei curatiri a corpului de clapeta deoarece clapeta de acceelratie este actionata de piciorul soferului ,....Maestre. Dupa laguna 1,8 16v recte laguna 2 si asa mai departe aceasta clapeta este actionata prin intermediul unui motor pas cu pas iar pedala din dreapta .( in situatia in care auto are volan pe stg) ![]() precizare 2. aceel oringuri nu sunt oringurile d ela injectoare. Galeria de admisie ( plasticul acela negru tubular care este prins pe chiulasa prin intermediul a 7 suruburi) este etansata de chiulasa prin intermediul a 4 oringuri ( Nu simeringuri) necesare a etansa cele 4 canale de admisie echivalente cu cele 4 pistoane ale acestui motor,si un al cincelea oring care se gaseste in zona centrala in dreptul decantorului de ulei,langa corpul de clapeta actionat de un cablu de acceleratie.aceste oringuri cu trecerea timpului devin casante si nu mai etanseaza si astfel auto trage aer fals pe la ele si injectia incearca sa corecteze acest lucru ,si ele trag aer fals si injectia corecteaza si astfel putem observa ralantiul acele instabil. reiterez ideea ca uneori tacerea e de aur Astept reprosuri. Multumesc de atentie. 30 Jul 2009, 00:58: precizare 3. singurul motor pas cu pas in zona amestecului este vana de ralanti.ea este exterioara corpului de clapeta si nu se curata.chiar daca pare ciudat ea nu se curata.Exista o explicatie: pistonul de atac ,cel care regleaza debitul de aer la ralanti "calca" pe o margine de plastic.In urma functionarii el formeaza o amprenta pe acel plastic.Dupa demontare este aproape imposibil sa fie pozitionat la fel,si exista riscul sa nu functioneze nici macar cat a functionat inainte.Singura solutie ( alta decat cea autohtona) daca el nu functioneaza corespunzator este inlocuirea. A se observa ca exista acele piese ,vana de ralanti si aftermarket dar el se vand fara corpul de plastic pe care calca pistonul. Si de multe ori tocmai acea piesa e defecta. 30 Jul 2009, 01:05: sal ricoket2 .descrie te rog ce se intampla cu masina ta ,si poate te ajuta cineva de aici . Eu doar voi incerca. 30 Jul 2009, 01:20: ultima precizare. Fiind o sectiune tehnica a forumului corect ar fi sa fiu apostrofat cu argumente tehnice ,si nu cu o ploaie de vaicareli vis a vis de atitudinea mea fata DVS .Asa cum s- a intamplat in trecut. Pentru vaicareli si aberatii propun lansarea unei noi sectiuni: [B][COLOR=red]Nu toți cu urechile mari sunt din viță de măgar. " numele nu are legatura cu nimic din ce am scris.pe bune. This post has been edited by Dan_laguna: 30 Jul 2009, 00:20 |
--------------------
renault
laguna 1,8 16 v
1998
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Dan_Laguna. Eu zau daca incerc sa starnesc vreo polemica. Dar masina da smucituri, trepidatii la relanti. Am inceput insa sa ma obisnuiesc cu ele. Dupa modelul "petele se mascheaza cu ajutorul unor pete mai mari", acum am alte probleme mai mari cu ambreiajul (cel putin asa cred, pentru ca si aici e chestionabil, simptomele sint contradictorii) si cu roata dreapta spate, pe care toti o dau ca fiind in parametri normali (si cand spun toti, ma refer la doua service-uri, dintre care o reprezentanta Renault (4 mecanici si-au batut capetele), RAR si alti cunoscuti) si care scartaie si paraie de zici ca se rupe in doua.
Nu incerc sa inventez lucururi, sa ma dau rotund sau sa par interesant. Sint doar probleme care ma sacaie si a caror rezolvare incerc sa o gasesc. Cu unele probleme (cum ar fi oscilatiile de la relanti) sa spunem ca m-as obisnui, dar si aici, faptul ca motorul suna cam spart si puternic la turatii mari si prezinta o clara lipsa de putere (desi compresia pe fiecare cilindru e intre 12 si 13), si papa putin ulei (desi are doar 96 mii km) nu sint semne bune, dar cu trepidatiile, paraitul rotii din stanga si sunetul spart al compresorului si suturile zdravene date motorului la cuplarea AC, nu. Nu sint perfectionist, incerc sa rezolv problemele care ma supara. Masina are si destule puncte tari, dar cum spuneam, tendinta e sa le vedem doar pe cele care sint rele. Dan, daca ai fi in Timisoara (sau prin apropiere) am putea sa ne intalnim si sa vezi. Nu mai insist, ca iar il doare pe Johnny ficatul. Nu sint ironic, chiar nu vreau sa supar pe nimeni cu posturile mele. |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
nu tin minte sa fi declarat ca acel corp de clapeta ar fi motorizat.
corpurile clapeta la Laguna 1 sunt cu comanda directa pe cablu sunt perfect constient de cum arata sistemul la motoarele de 1,8 Daca tu consideri ca acel corp clapeta nu trebuie curatat, este strict parerea ta...Maestre. Ai facut foarte bine ca ti-ai expus-o. sistemul motorizat existent pe Laguna 2 nu intra in discutia noastra. Totusi ai mentionat existenta mizeriei in corpul clapeta, caz in care te intreb: Cum se curata acea mizerie? Sper ca nu prin interventia unei autoritati spirituale superioare In ceea ce priveste oringurile, sunt de acord cu tine. In privinta vanei de relanti, cu parere de rau iar trebuie sa te contrazic. Acea vana SE CURATA dar nu cu surubelnita ci prin suflare cu aer si clatire cu benzina sau direct cu benzina sub presiune. sunt de acord cu faptul ca tacerea e de aur, dar si atitudinea fata de ceilalti indica un anume numar de clase... @ricochet ficatul meu reactioneaza la faptul ca te plangi ori de cate ori ai ocazia, fara a tine seama de titlul topic-ului sau de directia in care o ia discutia. Deasemenea, se pare ca iti faci un tel in viata din a nu respecta sfaturile celorlalti. Nu spune nimeni sa le urmezi dar macar respecta efortul celorlalti de a se gandi la problemele tale si de a incerca sa iti dea o solutie. Pana acum, ai imbogatit topic-urile cu probleme dar nu te-ai ostenit nici macar o secunda sa asculti pe ceilalti. Si atunci ma intreb: De ce te mai obosesti sa ne expui problemele tale? Persoane de pe acest forum ti-au dat solutii, ti-au dat nume la care sa apelezi pentru rezolvare. Tu, pana la urma, ai ascultat dar nu ai retinut nimic si in consecinta tot dupa cum te-a taiat capul ai facut. In locul tau, si sper sa nu te ofensez, as spune multumesc ca inca mai sunt persoane pe acest forum care incearca cu obstinenta sa te ajute, desi ajutorul lor se loveste de un zid. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
cosminphotog |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 458 Joined: 15 August 07 From: Galați-Tg.Mureș ![]() |
Eu nu înțeleg cum aveți voi compresii de 11-12 când cele date de fabrică pentru un motor nou sunt 9.8, respectiv 9.7 pentru motoarele de 2.0 l respectiv pt cel de 1.8 l?
![]() Pentru diesele da, compresiile trebuie să fie mai mari pentru că motorina se autoaprinde prin compresie, dar la benzinare? This post has been edited by cosminphotog: 30 Jul 2009, 10:28 |
--------------------
Dacia/ ex Renault
Sandero/ex Laguna 1&2
- MS-36-GIN
2008 Laureate 1.6 Lagunist aproape versat, renoist profesionist.
|
|
Johnny78 |
![]()
|
nu e vorba de cele de 2.0 si de 1.8 ci de cel de 1.6
si oricum valorile data de fabrica sunt cele minime |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Johnny, pentru ultima data, pentru a nu-l supara pe Fratzica, care am vazut ca iar a inceput sa stearga posturi: Sfaturile nu se lovesc de un zid. Nu vad de ce spui asta. Eu am pus intrebari, pentru ca problemele ma intereseaza. Nu incerc sa duc (ca altii) polemici. Pana acum am urmat aproape toate sfaturile tale (bune sau rele). Cand am fost la Renault, am cerut sa faca tot ce mi-ai spus sa le cer. Am ascultat si sfaturile celorlalti, uite, ma duc la Arad sa cumpar ambreiaj, cu ajutorul lui Adi_R5, caruia ii multumesc. Am strans date, am condus putin si masinile altor colegi de pe forum si am vazut cum se comporta ale lor, din nou le multumesc. Am citit tutoriale, am incercat sa ma bag (cat m-am priceput) la lucruri simple, pe care sa le fac eu, am citit (tot cat m-am priceput) scheme si tutoriale ale ansamblelor, am cautat sa descopar problemele si singur, urmand firul logic. Pe scurt, am facut (zic eu) ce trebuia. Nu pot sa ma arunc cu capul inainte la orice informatie primesc. Am multumit pentru orice informatie primita. Nu m-am plans, mi-am expus problemele. Esti prea acid si nu ai dreptate, imi pare rau sa o spun. Iar persoanele care se simt "obosite", le rog sa nu citeasca problemele mele, eu cu siguranta le citesc pe cele ale tuturor si incerc (asa putin cat ma pricep) sa ii ajut, mai ales daca m-am confruntat si eu, cu o idee, cu un sfat, cu o sugestie.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
neiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 704 Joined: 4 January 09 From: Timisoara ![]() |
tu esti ,,sufletul''forumului!
30 Jul 2009, 11:46: ![]() ![]() ![]() This post has been edited by neiu: 30 Jul 2009, 10:46 |
--------------------
renault
laguna 1.8i
- TM 11 RFT
1998 berlina Florin
|
|
Johnny78 |
![]()
|
totusi sa nu facem bascalie...
Tousi, Rico, daca te-am sunat de la Petrosani a fost si pentru a intelege problemele tale si a incerca o rezolvare cat mai buna a lor |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
neiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 704 Joined: 4 January 09 From: Timisoara ![]() |
eu nu am facut bascalie deloc!
chiar cred in chestia asta! 30 Jul 2009, 13:03: dupa cum bine observi rico si tu aveti cele mai multe discutii! sper sa nu mi-o luati in nume de rau! chiar imi place This post has been edited by neiu: 30 Jul 2009, 12:03 |
--------------------
renault
laguna 1.8i
- TM 11 RFT
1998 berlina Florin
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Da, dar acolo au fost o serie de factori pro si contra pusi in balanta. Trebuia sa mergem mai multi din zona de vest, trebuia plecat de vineri, a mai fost si incertitudinea cu cazarea, plus o mare portiune din drum care am inteles ca e foarte rau. Si am inteles de la Hitch ca v-ati adunat pentru bere, mici, discutii amicale, nu pentru surubarit la masini. Plus ca nici drumul de acolo nu permitea teste.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
pana la urma a fost si surubarit la masini, ca e imposibil fara
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
Dan_laguna |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 16 February 05 ![]() |
Johnny 78.am observat debordanta ta activitate pe acest forum.Si te felicit.Pe bune. Dar vreau acum sa am o discutie pur tehnica cu tine vis a vis de vana de ralanti:
A. 1. Ce mizerie ai gasit tu acolo vreodata ? 2. Acea mizerie care ai gasit-o tu acolo poate avea ca rezultat inchiderea neermetica a vanei? Te rog frumos sa imi raspunzi,daca ai placerea,punctual. Ce proprietati de curatare are benzina? Nu cumva este o solutie romaneasca? B. corpul de clapeta la clapetele motorizate se curata cu un spray special ( avand in vedere ca acel corp este dintr-un aliaj de aluminiu). Referinta Renault este 7711236177 Dupa cum vezi incerc sa scriu la subiect. despre numarul de clase ....nu inteleg ideea poti fi mai explicit? Sper s anu incepi raspunsul cu acest subiect Ricocet 2 te rog frumos scrie despre ce probleme ai dar concis si ptr fiecare problema in parte. Incepe cu ce consideri tu mai important.te rog.Voi incerca sa te ajut. 1 Aug 2009, 23:14: Reiterez ideea ca acest forum ar trebui sa aiba sectiuni pur tehnice cu adevarat de folos posesorilor de Renault si sectiuni ...mioritice. De ce? Oare nu exista si o responsabilitate morala a celor care isi dau cu parerea aici iar altii neavizati pot proceda asa cum sunt ei sfatuiti? Propun ca in acea sectiune tehnica cei care dau raspunsuri sa fie identificati in prealabil doar ca raspundere morala. Dar e doar o parere.Cu o floare nu se face primavara. This post has been edited by Dan_laguna: 1 Aug 2009, 22:14 |
--------------------
renault
laguna 1,8 16 v
1998
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Dan_Laguna, o sa-ti trimit un PM cu problemele maine, pentru a nu starni alte polemici.
This post has been edited by ricochet2: 1 Aug 2009, 23:25 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
QUOTE(Dan_laguna @ 1 Aug 2009, 23:02) Johnny 78.am observat debordanta ta activitate pe acest forum.Si te felicit.Pe bune. Dar vreau acum sa am o discutie pur tehnica cu tine vis a vis de vana de ralanti: A. 1. Ce mizerie ai gasit tu acolo vreodata ? Am gasit mazga pe peretele interior al corpului pe care am curatat-o cu un servetel imbibat cu benzina sau cu benzina sub presiune in cazul in care aveam corpul demontat de pe galerie. Asta la fiecare aproximativ 8-10 k km. filtrul de aer nu este "bulletproof" 2. Acea mizerie care ai gasit-o tu acolo poate avea ca rezultat inchiderea neermetica a vanei? Vorbim de VRR (Vana Regulatoare Relanti) sau de corpul clapeta? Daca vorbim de corpul clapeta (Boitier papillon) atunci mizeria acumulata pe peretii corpului nu permitea inchiderea completa a clapetei, si imi aparea fenomenul de "aer fals". Daca vorbim de VRR, mizeria acumulata se depune pe axul vanei impiedicand motorasul sa se miste liber. In acest caz, motorul nu mai poate creste in ture pentru a sustine pompa de servodirectie, de exemplu. VRR se curata prin clatire cu benzina sau un solvent usor si agitare puternica. Te rog frumos sa imi raspunzi,daca ai placerea,punctual. Ce proprietati de curatare are benzina? Benzina nu curata, ci dizolva, sau "inmoaie". Nu cumva este o solutie romaneasca? Nu este solutie romaneasca, din moment ce departamentul Techline al lui Renault o accepta (tacit, e adevarat). B. corpul de clapeta la clapetele motorizate se curata cu un spray special ( avand in vedere ca acel corp este dintr-un aliaj de aluminiu). Referinta Renault este 7711236177 din cate am studiat, nu retin ca pe vreun model Laguna 1 sa se fi instalat corp clapeta motorizat. Dupa cum vezi incerc sa scriu la subiect. despre numarul de clase ....nu inteleg ideea poti fi mai explicit? Sper s anu incepi raspunsul cu acest subiect. Dupa cum vezi am inceput cu tehnica. Cat despre numarul de clase, propun sa o lasam asa cu conditia sa muiem un pic si tonul discutiei... Ricocet 2 te rog frumos scrie despre ce probleme ai dar concis si ptr fiecare problema in parte. Incepe cu ce consideri tu mai important.te rog.Voi incerca sa te ajut. <span class='edit'>1 Aug 2009, 23:14:</span> Reiterez ideea ca acest forum ar trebui sa aiba sectiuni pur tehnice cu adevarat de folos posesorilor de Renault si sectiuni ...mioritice. De ce? Oare nu exista si o responsabilitate morala a celor care isi dau cu parerea aici iar altii neavizati pot proceda asa cum sunt ei sfatuiti? De fiecare data cand am dat un sfat mi-am asumat responsabilitatea celor spuse Propun ca in acea sectiune tehnica cei care dau raspunsuri sa fie identificati in prealabil doar ca raspundere morala. Dar e doar o parere.Cu o floare nu se face primavara. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
Deci, sa inteleg ca daca la cateva secunde am o variatie mai mare, care devine vizibila si pe turometru (peste 50 rpm), trebuie curatat corpul clapeta si vana de relanti?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
- 05.10.1998 _________________________________________________
Nothing's impossible |
|
Johnny78 |
![]()
|
de cele mai multe ori de acolo ti se trage
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
Mie mi s-a recomandat schimbarea vanei respective ca solutie.. sau ceva de genu asta.
|
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
- 05.10.1998 _________________________________________________
Nothing's impossible |
|
Johnny78 |
![]()
|
Pe phase 1 se poate curata simplu
pe Phase 2 e mai dificil |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
bundy220 |
![]()
|
Group: Members Posts: 1.195 Joined: 21 February 09 ![]() |
acum fac eu bascalie,chiar daca supar pe cineva.SCUZE anticipat.Unde stiu zic unde nu stiu nu zic,dar asta nu inseamna ca nu citesc bataile in piept in gen Tarzan,ale unora.Oricum Dane am impresia ca si masinile cu volan pe dreapta au acceleratia tot in partea dreapta
![]() ![]() |
--------------------
n
n
-
n
|
|
Johnny78 |
![]()
|
ce joc la colbutori ai tu pe motorul tau?
nu sunt cumva tacheti si au pastile de reglaj? exista o trusa speciala de pastile in acest sens, cu referinta si toate alea, de cumparat de la Renault... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 05:25 |