Mancarea preferata
![]() ![]() ![]() |
Mancarea preferata
UXE |
![]()
|
||
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
2006 1.4 8v Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|||
Tront |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 10 September 10 ![]() |
Buna dimineata!
031220101369.jpg ( Size: 832.96k ) Number of downloads: 1272 031220101370.jpg ( Size: 749.77k ) Number of downloads: 1228 ( Scuzati painea , e paine facuta in casa ) |
--------------------
.
.
- .
.
|
|
tatimeu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.710 Joined: 6 September 06 ![]() |
multumesc de felicitari baieti.
Saptamana trecuta am fost plecat in Venetia. Mama ce dor mi-a fost de bucatele noastre . Am mancat numai asa sa nu mor de foame (si asta nu pe banii ei, caci de era pe buzunarul meu muream de foame). Primul lucru cand am ajuns acasa a fost o ceafa mare pe gratar si multa bere. Un lucru am constatat- eticheta face toti banutii, vinul baut acolo desi era cu cica 12% era mult mai slab, apatos decat al nostru. Apropo din pozele puse trebuie sa se inteleaga un lucru : berea s-a baut asa nefiarta, vinul din ce a mai ramas din cuptor - era indoit, lungit cu zupa de carnita si mirodenii si s-a folosit pe post de intinsura pentru paine. This post has been edited by tatimeu: 7 Dec 2010, 14:05 |
--------------------
renault/audi
Megane III RS/Audi A4
2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
radem , glumim, da nea Marian nimic nimic...?
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
R-NOS |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 23 December 05 ![]() |
stai ca vine craciunul acu
![]() |
--------------------
renău
laguna d'aia inițială... :P
2007 butelcă de 2 litri dizăl si 150 ponei nărăvași
|
|
pcs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 425 Joined: 8 November 08 From: Bethoncourt, FR ![]() |
Ca tot e vremea cozonacilor: Cand faceti cozonac cu nuca, puneti in umplutura, din loc in loc, cate o lingurita de dulceata de trandafiri ( daca v-a ramas de asta vara). Nu o sa regretati!
|
--------------------
Dacia/Renault/MB
Logan1.6/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 400e
- HA308MV
05 Ambition/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Hai coane Marian, ne arati si noua cu ce ai delectat familia?
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
2012 Privilege 1.5 dCI Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Mai fratilor,anul asta ni-s musafiri!
![]() O facut muierea o oala de sarmale dar inca nu ne-am atins de ele! Am fos luati pe sus si dusi ba pe la neamuri ba pe la prieteni ca s-o adunat lumea pe acas' de prin ale stainataturi si baremi de sarbatori sa ne mai vedem. De Anul Nou cred merem la niste prieteni deci sarim iara peste bucatareala. |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Lasa nea Mariane, ca in perioada asta toata lumea e satula de mancare, ti se face rau numai cand auzi de ea la un moment dat
![]() Tu pastreaza-te pentru perioadele cand ceilalti sunt ocupati cu altele si le trezesti mai usor poftele ![]() |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Sarmale la "butoiash".
![]() Cu oleaca de smantana,manci pana pocnesti! ![]() Attached thumbnail(s) DSC00715.JPG ( Size: 2.21mb ) Number of downloads: 215 DSC00716.JPG ( Size: 2.07mb ) Number of downloads: 233 DSC00720.JPG ( Size: 2.27mb ) Number of downloads: 228 DSC00003.JPG ( Size: 1.92mb ) Number of downloads: 217 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
2012 Privilege 1.5 dCI Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
Adi86 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 322 Joined: 28 July 08 From: Lausanne, Switzerland ![]() |
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2008
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
Arpad |
![]()
|
![]() Adolf Group: Members Posts: 34 Joined: 7 August 07 ![]() |
![]() This post has been edited by Arpad: 15 Jan 2011, 17:43 |
--------------------
Reanault
Megane 2
- B-42-XXX
2006/ Lux Privilege Ex.:Renault Megane, 2006
Lux Privilege |
|
shteffanivlad |
![]()
|
![]() Membru cu ESP/ASR Group: Members Posts: 691 Joined: 2 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Nea Mariane, esti tare... am ramas
![]() ![]() Dar o sa incerc, prea arata bine!! |
--------------------
Renault
Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi
- B-81-LXV
Ianuarie 2008 / LMSE iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon |
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
|
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
marian-j |
![]() ![]()
|
Stima,domnilor!
![]() Reteta butoiaselor nu este nicidecum creatie proprie. A auzit nevasta-mea despre ea pe la lucru.Se pare ca a aparut intr-o revista. Mare filozofie nu-i de explicat dar e mult de migalit. Primasi data sa vedem ce ne trebuie.Pentru inceput ne trebuiesc "doagele" butoiaselor adica niste bucati de coaste de porc(de purcel cred ca ar fi cu mult mai faine da-s mai greu de procurat si semnificativ mai scumpe!) si niste carnaciori afumati cat mai subtiri.Coastele sa aiba o latime de vre-o 10cm.Data viitoare cand vom mai face butoiase d-astea voi incerca sa-l "santajez" pe un coleg de pe DC sa-mi aduca cativa virsli(niste carnaciori extraordinar de buni!)de la "mama lor" si sa-i utilizam in locul carnaciorilor din comert.Colegii din sud ar putea sa-si caute ceva "trandafiri" sau carnaciori oltenesti facuti de casa.Si aia is buni de numa-numa da' p-aci pe la noi nu prea ajung. Mai apoi ne trebuiesc niste sarmalute(4-5 buc./butoias functie de cat de lungi sunt bucatile de coaste).Aici e aici!!La sarmalute e marele hop!! Sfaturile lu' madam-j:sarmalutele trebuie sa fie cat mai mici si impachetate bine-bine in asa fel incat sa nu se destrame sau sa crape cand vor fi "compactate",compozitia ar fi bine sa fie facuta din carne macinata in amestec porc/vita ca sa nu iasa prea grase si sa fie un pic mai condimentate decat in mod obisnuit deoarece carnea ce le va inconjura le vor "indulci" oleaca.Varza murata sa aiba foaia subtirica deoarcea frunza groasa va crapa cu siguranta daca incercam s-o impachetam strans. Sa continuam; Bucatile de coaste se spala si se zvanta bine intr-un stergar de panza si apoi se intind una cate una pe un tocator sau o planseta de lucru.Se pun sarmalute alternate cu bucati de carnaciori cate incap pe partea de interior a coastelor(vezi foto de mai sus) si apoi coastele se ruleaza dimpreuna,cu grija,pana cand se suprapun capetele,infigem doua scobitori in capete sa nu se deruleze,apoi legam strans cu atza butioasul astfel format,scoatem scobitorile si bagam butoiasul cetluit intr-un vas suficient de inalt(noi am folosit o oala inalta si pantecoasa) care sa va incapa in cuptor.Cand vasul s-a umplut de butoiase punem in oala cam o cana de moare(zeama de pe varza murata),apa cat sa acopere bine continutul,o ramurica de cimbru,doua foi de dafin si cam gata.Atentie la sare!!Noi nu am pus deloc!A fost suficienta in frunzele de varza si in moare.Pentru cei ce doresc un gust mai picant se mai pot adauga niste bucatele de ardei iute. Acoperim oala cu un capac si dam la cuptor.Cam doua/trei ore!!Ti se lungesc urechile asteptand!! ![]() Cam dupa un ceas,un ceas si ceva din cuptor vor inceape sa vina niste mirosuri de damblagesti,purtate de aburi calzi si imbietori!In acest moment(cand totul fierbe de sus pana jos)luam capacul de pe oala,reducem flacara cuptorului la minim si lasam sa scada zeama pana cand mai ramane cam o treime din cata a fost.In acest fel "doagele" butoiaselor se vor praji incet,vor prinde un pic de crusta rosietica si vor da gustul final al mancarii.Cand printre mirosurile sarmalutelor si ale carnacioriolr incepe sa razbata si bunatate de aroma de carne fripta e momentul sa aveti grija nu faceti,amarului,f-un soc hipoglicemic!! ![]() In momentul servirii scoatem butoiasele in farfurii,indepartam atza ce le tineau incatuste si adaugam niste smantana.D-aci incolo Dumnezeu cu mila! ![]() Hint:noi am folosit smantana lichida pt gatit! E cat se poate de potrivita!! P.S. Colega clr,stiai matale ca nu ma pot abtine io prea mult,nu? ![]() Colega shteffanivlad,chiar iti recomand sa incerci.Merita! Coane Dane,n-am nimic cu matale,pacatele mele! ![]() Io zic sa ma treci pe "Ignore" pana gati cura de slabire! ![]() This post has been edited by marian-j: 16 Jan 2011, 01:46 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
![]() ![]() This post has been edited by Tamango: 16 Jan 2011, 11:31 |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Nimeni nimic? Ma laud eu atunci.
Noi astazi facem niste IMG_0598.JPG ( Size: 498.11k ) Number of downloads: 185 IMG_0599.JPG ( Size: 664.56k ) Number of downloads: 155 impanate cu IMG_0600.JPG ( Size: 624.3k ) Number of downloads: 153 si usturoi. Le-am aranjat pentru cuptor cam in maniera IMG_0608.JPG ( Size: 658k ) Number of downloads: 151 pentru a fi servite cu garnitura de IMG_0601.JPG ( Size: 774.91k ) Number of downloads: 149 si cu niste IMG_0602.JPG ( Size: 476.01k ) Number of downloads: 128 facute bine la IMG_0605.JPG ( Size: 580.81k ) Number of downloads: 132 . Abia astept! ![]() 29 Jan 2011, 20:15: L.E.: A meritat din plin asteptarea IMG_0610.JPG ( Size: 681.08k ) Number of downloads: 185 ![]() This post has been edited by MuciX: 29 Jan 2011, 20:15 |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Cine le-a mancat? Obelix
![]() Sa va fie de bine ![]() |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
In stadiul in care erau cand am facut poza erau putin nefacute, ne-am convins noi dupa ce am facut crestatura aia din pulpa dreapta. Imi pare rau acum ca nu am mai facut inca un rand de poze si cand au fost gata... imaginati-vi-le putin mai rumenite.
![]() Nu te gandi, avem munsafiri, desi vad ca nu mai am mult sa-l ajung pe Obelix IMG_0603.JPG ( Size: 500.7k ) Number of downloads: 262 ![]() |
--------------------
-
-
|
|
bogdan_2008 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 1 January 08 From: Pe Pamant ![]() |
Frumoase legume, dar asa pe sec , fara udatura cred ca au mers cam greu
![]() ![]() |
--------------------
clio III, 1.4
clio III, 1.4
2007& Exception
|
|
Arpad |
![]() ![]()
|
![]() Adolf Group: Members Posts: 34 Joined: 7 August 07 ![]() |
MuciX m-ai provocat!!!!!
![]() Attached thumbnail(s) 26112011_001_.jpg ( Size: 484.28k ) Number of downloads: 212 29112010_004_.jpg ( Size: 430.55k ) Number of downloads: 175 29112010_005_.jpg ( Size: 429.59k ) Number of downloads: 199 |
--------------------
Reanault
Megane 2
- B-42-XXX
2006/ Lux Privilege Ex.:Renault Megane, 2006
Lux Privilege |
|
Tamango |
![]()
|
Doamne, ce e chestia aia apetisanta ?
![]() |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
|
|
R-NOS |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 23 December 05 ![]() |
|
--------------------
renău
laguna d'aia inițială... :P
2007 butelcă de 2 litri dizăl si 150 ponei nărăvași
|
|
marian-j |
![]()
|
Coane MuciX,respectele mele.Adevarati artisti ce mai incoace-incolo!!
Nu ca va laud dar chiar ca ma pocnira niste "averse bucale" ceva de speriat!! Bravo voua!! ![]() Nu s-a gasit si vre-un Idefix care sa profite si el de ce-o mai ramas din acel ospatz demn de pomenit in orice carte de bucate?Chiar si intruna galeza daca vrei! ![]() Colega bogdan_2008,io ma convorbii ma deunazi cu "chef" MuciX si cred ca jamboanele alea au fost udate cum se cuvine cu cateva sticle de 120px_Grolsch_Logo.png ( Size: 15.46k ) Number of downloads: 88 ! ![]() Coane Arpad,ce facusi neica,l-ai prins si l-ai lasat olog pe Sherck? ![]() Arata super dar n-ar prinde bine si ceva lamuriri,nu crezi? ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
MuciX |
![]()
|
M-a ghicit domnu' j cu mentiunea ca vinul dupa bere e placere
![]() In speranta ca il indemn pe to'arsu arpad la o nota explicativa mentionez ca aceea a fost ultima masa cu porc a prietenei inainte de a pleca in interes de serviciu intr-o tara cu nisip, mare si lipsa "sacra" de carne de porc. |
--------------------
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th September 2025 - 15:52 |