Megane3 in diverse teste, Reviste, site-uri etc
![]() ![]() ![]() |
Megane3 in diverse teste, Reviste, site-uri etc
MMM |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 135 Joined: 14 September 06 ![]() |
|
||
--------------------
Audi
A3 Sedan 1.4 tfsi
Ambition
|
|||
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu mai tin minte cum e la Megane III, am condus doar o data la drive test, insa la Megane II asta ma exaspereaza si pe mine: cu scaunul lasat la maxim ma simt de parca sunt cocotat intr-un camion. Asta fara sa fiu nu stiu ce persoana inalta. N-am condus golf niciodata, habar n-am cum e, dar am condus alte masini in care puteam sa las scaunul mai jos si senzatia era mult mai placuta
![]() Pe de alta parte, concluzia din vs-ul asta (chiar nu-mi dau seama de ce diverse teste comparative ajung invariabil la Megane vs Golf, sau Renault vs Vw, desi nu intotdeauna comparatia e numai cu aceasta marca) concluzia pe care o desprind eu din topic e cam asta: Golful are niste puncte plus pentru finisare, oarecare "senzatie" la volan, dar pretul platit in plus pentru asta e un pic cam greu de justificat. This post has been edited by clr: 6 Aug 2011, 10:18 |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
adytym |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.172 Joined: 6 May 09 From: TIMISOARA ![]() |
probabil este un concurent direct pe piata de desfacere, este singurul care poate schimba vanzarile la ww, dupa cum se observa toate testele sunt facute prin germania, de ce nu fac si francezi aceste teste sa denigreze ww, pentru ca nu asta este strategia lor, deja sunt tot mai multi concurenti in joc, cu modele tot mai noi si mai diverse , in schimb ww nu a schimbat mai nimic in afara de motoare, uitate la golf 4 si uitate la golf 6 si vezi c-am ce schimbari au reusit sa faca in 13 ani
|
--------------------
Ex Megane 3;
Volvo XC60; Toyota Yaris
- TIMISOARA
|
|
B-07-UWA |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 23 July 09 ![]() |
QUOTE(adytym @ 6 Aug 2011, 10:32) probabil este un concurent direct pe piata de desfacere, este singurul care poate schimba vanzarile la ww, dupa cum se observa toate testele sunt facute prin germania, de ce nu fac si francezi aceste teste sa denigreze ww, pentru ca nu asta este strategia lor, deja sunt tot mai multi concurenti in joc, cu modele tot mai noi si mai diverse , in schimb ww nu a schimbat mai nimic in afara de motoare, uitate la golf 4 si uitate la golf 6 si vezi c-am ce schimbari au reusit sa faca in 13 ani adytym ai condus nene,vreodata alceva in afara de renault??? |
--------------------
Renault
Megane III
2009/Dynamique
|
|
connectorxp |
![]()
|
![]() Just a happy camper :) Group: Members Posts: 829 Joined: 28 March 09 From: Bucuresti ![]() |
Megane 3 si Golf VI au diferente de calitate, lucru reflectat in pret, dar daca le iei la puricat o sa constati ca sunt foarte asemanatoare si fiecare masina vine cu diverse plusuri.
Directia asistata, pedalele si oglinzile sunt mai confortabile pe Skoda decat pe Megane, dar nu stiu din ce cauza, tinuta de drum a masinii, la 160/h nu este foarte reusita, da o senzatie de nesiguranta cu doua persoane la bord, lucru pe care nu l-am avut in Megane 3 1,4 TCe, chiar la Megane, desi e manual, nu am sesizat viteza, decat daca vedeam ceasurile din bord. Legat de pozitie de sofat, aici e fiecare cu stilul lui, dar personal prefer o masina mai inalta cu un scaun mai inalt, care sa vad mai bine ce se intampla in jur, detest masinile joase. Recent am vazut noile modele de la VW, inclusiv, Tiguan Facelift, arata infiorator, mai ales DRL-urile din faruri care dau senzatia de faruri turcesti luate din targ, oribile si ziceam ca Skoda sunt lipsiti de inspiratie la modelele lor, dar in afara de Audi si cateva modele Seat, nimic nu mai arata omeneste. Proiectoarele adaptive pe viraj sunt acolo ca sa nu fie, in mod ciudat nu se vand pe Megane, dar pe Clio exista, la Skoda ti le baga pe gat cu farurile cu Xenon, dar au optiunea de dezactivare, inclusiv a DRL-urilor (care sunt in proiectoare). La masinile germane te omoara la optionale, ia sa faca VW fanboy-ii o configuratie de Golf care sa fie la fel ca Privilege-ul de pe Megane 3, amandoua cu motoare 1,4T (la Golf fa ci cel de 122CP) si o sa vada ca nu reusesc, la Golf pachetul de oglinzi pliabile costa cat linia Audio Arkamys cu USB de pe Megane, iar tapiseria din piele din Golf costa cat scaunul electric si incalzit la sofer si pasager + tapiserie din piele, lucru strigator la cer. Cea mai mare "prosteala pe fata" am vazut-o la BMW, unde dai 29.000 Euro pe un Seria 3 316i, cu motor similar cu cel de la Megane, iar ca dotari in afara de clima automata si aberatia aia de Start-stop nu are nimic special, iar cand vine vorba de optionale, iti vine sa vinzi un rinichi si un plaman. Concluzia e clara, cine vrea sa cumpere marca si sa se rupe-n figuri(scuzati-mi expresia folosita) va cumpara o masina germana, chiar daca are un motor foarte mic si cateva optionale. Cine vrea o masina comoda si placuta la sofat va lua o frantuzoiaca, ca orice ar zice un fanboy de germane, nemtii mai au pana ii ajung pe francezi la confort interior si aspect. Masina frantuzeasca vine cu dezavantajele ei, dar nimic de pe planeta asta are doar parti bune, trebuie sa fie si ceva rau. This post has been edited by connectorxp: 6 Aug 2011, 15:20 |
--------------------
Lexus
CT200h
Eco/2011
- XX-XXX-LEX 1,8VVTi HSD, 136PS, 5% in Bucuresti :) Albastru 8U9 si senzatii tari pe curent :P
Ca musca'n lapte pe forumul Reno' :) |
|
Marius_Jay |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 8 February 10 From: Galati ![]() |
Recunosc ce spune MMM, 1.4 TSI e mai econom decat 1.4 TCe, mai potent, insa diferenta de cutie aduce Megane-ul la o accelerare mai buna decat Golf-ul, sau cel putin senzatia e mai placuta la 1.4 TCE cand se trece de 2000 rot/min, vs 1.4 TSI (de pe Octavia).
Cu stima, Marius |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-Scala Renault Megane 3 Privilege 1.4 Tce
|
|
connectorxp |
![]()
|
![]() Just a happy camper :) Group: Members Posts: 829 Joined: 28 March 09 From: Bucuresti ![]() |
Acelasi lucru l-am constatat si eu, de aici si DSG-ul, care schimba complet situatia + confortul in oras.
TSI sta mai bine pe exterior, in interior consuma tot cat 1,4 TCe. This post has been edited by connectorxp: 6 Aug 2011, 15:37 |
--------------------
Lexus
CT200h
Eco/2011
- XX-XXX-LEX 1,8VVTi HSD, 136PS, 5% in Bucuresti :) Albastru 8U9 si senzatii tari pe curent :P
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(b76bgaarh @ 5 Aug 2011, 12:49) ce plan arata gti-ul comparativ cu megane-ul ![]() This post has been edited by aphophis: 6 Aug 2011, 16:43 |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
connectorxp |
![]()
|
GTI-ul in afara de comoditatea de la interior, nu are nimic in plus fata de RS 250 CUP, este inferiorara la manevrabilitate, motor si multe altele + pretul.
Golf-ul are avantajul cutiei DSG, suspensiile ceva mai moi (pe cand un RS CUP cere sacrificii) si marca, din cauza asta se vinde tigaia aceea vopsita, acelasi lucru si cu Octavia RS, alt rahat supraevaluat. This post has been edited by connectorxp: 6 Aug 2011, 17:54 |
--------------------
Lexus
CT200h
Eco/2011
|
adytym |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.172 Joined: 6 May 09 From: TIMISOARA ![]() |
pentru B-07-UWA , vezi ca ai pm cu niste lamuriri, daca insisti iti fac si o lista
|
--------------------
Ex Megane 3;
Volvo XC60; Toyota Yaris
- TIMISOARA
|
|
B-07-UWA |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane III
2009/Dynamique
|
|
adytym |
![]()
|
si daca ai primit si daca nu ai primit , problema e ca nu trebuie sa-ti dau tie explicatii la cate modele am invartit eu volanul, la unele probabil nici nu ai stii cum se scrie numele
|
--------------------
Ex Megane 3;
Volvo XC60; Toyota Yaris
- TIMISOARA
|
|
B-07-UWA |
![]()
|
Bravo,felicitari
![]() |
--------------------
Renault
Megane III
2009/Dynamique
|
|
tatimeu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.710 Joined: 6 September 06 ![]() |
stiti ce imi place mie cel mai mult atunci cand se discuta in contradictoriu? ce argument suprem se aduce? pozitia la volan! Mama e joasa e bestiala, e atat de joasa incat nu vezi nici jumatate din capota, ce sa mai vorbim ca jumatate din cei ce aduc in discutie acest argument suprem stau la volan de zici ca jumatate de corp e transbordat intre scaune, ca doar si colegul de trafic, cel din spate sa vada ca totusi e cineva la volan.
|
--------------------
renault/audi
Megane III RS/Audi A4
2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
|
|
ciprians |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 12 September 08 ![]() |
![]() Daca comparati ceva masini, nu luati in calcul chestii subiective. Nu ca in teste comparative nu s-ar face asta ![]() Dar pana la urma daca cineva vrea sa dea 10k pe o marca, bravo lor. Daca iti permiti, pai f bine. Fiecare decide ce face cu banu lui ![]() |
--------------------
.
.
.
- . Megane III Rouge Dyna /Dynamique/2009/1.6/16V/110CP
|
|
MMM |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 135 Joined: 14 September 06 ![]() |
QUOTE(tatimeu @ 8 Aug 2011, 08:45) stiti ce imi place mie cel mai mult atunci cand se discuta in contradictoriu? ce argument suprem se aduce? pozitia la volan! Mama e joasa e bestiala, e atat de joasa incat nu vezi nici jumatate din capota, ce sa mai vorbim ca jumatate din cei ce aduc in discutie acest argument suprem stau la volan de zici ca jumatate de corp e transbordat intre scaune, ca doar si colegul de trafic, cel din spate sa vada ca totusi e cineva la volan. Nu cat de joasa sau de inalta este pozitia la volan punem noi in discutie aici, ci ergonomia pe care ti-o ofera aceasta. Nu conteaza daca este inalta sau joasa, ci conteaza cum te sinti atunci cand cobori din masina dupa 2-300 km, sau 3-4 ore de condus. Su nu este un argument suprem, este o stare de fapt. |
--------------------
Audi
A3 Sedan 1.4 tfsi
Ambition
|
|
connectorxp |
![]()
|
Ergonomia de la volan este un factor important care duce la confortul final oferit de masina, dar acest lucru este strans legat si de anatomia fiecarui utiilizator. Degeaba un individ de 175cm se simte bine in Megane, daca unul de 195cm atinge cu genunchii de consola de bord si "ia in poala" volanul, fara prea mult spatiu de manevre.
Cand alegi o masina, o faci dupa un drive test, o sesiune de reglaje in show-room/drive test, eventual si cu un pasager in spate (unde se aplica) si se verifica oglinzile si tot. De aici si atatea masini, nu toti suntem egali si unii dintre noi se simt mai bine intr-un sau alta, la Megane apreciez pozitia la volan, dar Octavia cu pachetul "Dynamic" intrece Megane-ul la pozitie la volan si ergonimie, chiar daca pernele de pe scaune sunt mai rigide si nu atat de placute ca in frantuzoaica. This post has been edited by connectorxp: 9 Aug 2011, 22:17 |
--------------------
Lexus
CT200h
Eco/2011
|
tatimeu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.710 Joined: 6 September 06 ![]() |
QUOTE(MMM @ 9 Aug 2011, 21:04) Nu cat de joasa sau de inalta este pozitia la volan punem noi in discutie aici, ci ergonomia pe care ti-o ofera aceasta. Nu conteaza daca este inalta sau joasa, ci conteaza cum te sinti atunci cand cobori din masina dupa 2-300 km, sau 3-4 ore de condus. Su nu este un argument suprem, este o stare de fapt. si tu acum vrei sa imi spui ca dupa 2-300 de km sau 3-4 ore de condus te dai jos din masina ta obosit? cu toate oasele zdruncinate sau coloana varza? Hai sa fim seriosi. Dupa starea asta de fapt inseamna ca toti parintii nostri (si eu ) ar trebui sa mergem in carje, sa ne tremure genunchii ca doar au condus dacia 20-30 de ani si dupa o ora la volan erau amortiti.. A da stiu nu se poate pune acest lucru in discutie masinile au evoluat, ergonomia la fel etc. |
--------------------
renault/audi
Megane III RS/Audi A4
2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.169 Joined: 13 October 06 ![]() |
|
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Te rog, tradu! ca nu m-a lamurit gugle-ul nici cu engleza nici cu romana.
This post has been edited by spy_oh_joy1389: 1 Sep 2011, 12:44 |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Frumos! Bravo RenaultSport!
![]() b76bgaarh: Today, who after 20.832 km crosses the finish line first - and that's with 18.9 seconds ahead of the Renault Megane RS Trophy Intelegi de ce eram un pic nedumerit. Si nu ma uitasem pe poza. This post has been edited by spy_oh_joy1389: 1 Sep 2011, 12:56 |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
marius_1st |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 195 Joined: 28 May 10 From: Galati ![]() |
Renault Megane CC.
Personal, la exterior mi se parea mai reusit fostul model de CC. http://www.drive-test.ro/?a=detaliu&m_id=1...articole_masini |
--------------------
renault
Talisman break
1,6 tce, 200 CP, initiale paris
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
http://www.autobild.de/artikel/hyundai-vel...st-1930680.html
imi place f mult designul noului hyundai veloster. |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
adytym |
![]()
|
fiecare ii cu gusturile lui , honda aia ii un fel de strutocamila, au c-am dat-o in bara, iar hyundaiul prea multe forme pe el, incearca majoritatea sa intre pe piata cu hatcbackurile, dar piata ii c-am luata de reno,opel, ww
|
--------------------
Ex Megane 3;
Volvo XC60; Toyota Yaris
- TIMISOARA
|
|
Highwayman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.874 Joined: 30 September 04 From: Marele sat numit Bucuresti ![]() |
|
--------------------
-
-
Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005 "If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
|
|
mbebe26 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 12 April 09 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Symbol 1.4 8v
2007
|
|
connectorxp |
![]()
|
Am incetat sa mai urmaresc clipurile celor de la Turatii.ro, sunt plictistitoare, la modul ca au ceva probleme la structura si calitate + ca o lalalaie al naibii de mult cu unele functii care nu trebuie aprofundat prea mult pe ele, sfatul meu, cautatii pe youtube, situl lor e plin de reclame agasante la Nissan menite sa enerveze cititorul si sa strice placerea vizionarii, oricare ar fi aia
![]() De apreciat la ei ca au explicat ca blestematele alea de bixenoane au si functie de adaptive steering control, unde nici Renault nu se grabeste sa explice prea citet. This post has been edited by connectorxp: 11 Oct 2011, 21:57 |
--------------------
Lexus
CT200h
Eco/2011
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 14:30 |