Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

13 Pages « < 10 11 12 13 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Se acorda prioritate in intersectiile semaforizate?, militianul a zis ca da

adi_ar
post 20 Oct 2008, 08:23
Post #331

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Poti sa aduci argumente bazate pe lege pentru cele afirmate?

QUOTE(adrian_mgn)
And All Was Silent ...
nu mai e loc de nici o opinie, parere ...

S-o crezi tu! tongue.gif

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
SwatKat
post 20 Oct 2008, 09:23
Post #332

Membru autentic

Group: Members
From: eterna si fascinanta RO

Doamne fereste! Cum naiba scap in fiecare zi cu masina nebotita, cant tot citesc pe aici....

Si mai si vezi indarjirea lor in a sustine ceva sus si tare... orice argument e irelevant...

Las pe altii sa mai combata, eu ma dau batut... De un singur lucru imi pare rau... nu sunt suficient de bogat sa am bani si trimp sa imi permit un Land cruiser vechi, harb, cu bull-bar, cu care sa ma plimb prin bucuresti, just cruisin'...

PS. Citind astea, imi dau seama ca politaii de la rutiera sunt niste sfinti... sa ai de-a face zi de zi cu oameni de astia care habar n-au re cele mai simple si mai logice prevederi, eu cred ca dupa o saptamana as da MAXIMUL amenzilor la fiecare....

PS2. Un ultim lucru il mai spun, desi am mai zis. La intersectia cu accidentul Evei, semaforul avea sageti sub el DEOARECE PENTRU LA DREAPTA EXISTA BRETEA INAINTE DE SEMAFOR, deci aia de fac la dreapta sunt obligati sa o ia pe acolo.... asta ca se mai minunau unii pe pagina precedenta...

--------------------
Skoda O3 FL 1.4TSI DSG 2017
Ex -M2.2, 1.5/100
+
mikyb
post 20 Oct 2008, 09:29
Post #333

Membru incepator

QUOTE(adip @ 19 Oct 2008, 18:01)
Pai asta e o problema reala, zic eu.
*

absolut de acord smile.gif
noi discutam o alta situatie, nu cea in care s-a aflat eva, sper ca era clar asta.
o ultima remarca pe acest subiect pt. adi_ar ca sa il mai enervez putin, ca vad ca deja l-am lezat cu postarile mele anterioare: zici ca "verde numai la stg" se aplica in intersectiile putin circulate; poate in manualul de sistematizare a circulatiei de pe vremea lui ceasca;
iti sugerez sa testezi intersectia de la tricodava (nu stiu daca o cunosti, una foaaartee putin circulata, mai ales la orele de varf), sa faci stg. pe dr. taberei, spre stadionul steaua; din fata ta sa faca stg. spre piata un 368 de pe banda 4 si un berbec de pe banda 3; locul stramt, privirea inainte si spre stg., sa nu dai peste pietoni (care au rosu btw), vizibilitate la dreapta ciuciu din cauza berbecului de care ziceam; deci tu treci prin intersectie usoor, pe langa berbecul mentionat (aproape razant, ca mai era si 368 pe acolo); in conditii nefaste de sincronizare, daca vine unu taareee pe banda 2 din sens opus (sa treaca si el pe rosu, ca tre sa distribuie marfa rapid, e si el mititelu printre gresitii nostri, cum zici tu) tu nu apuci sa-l vezi, ala nu apuca sa franeze si gata poc in tine; conform teoriei tale, e vinovat ala care facea stg. ca nu s-a dat din calea celui care mergea vitejeste inainte...
scuza-ma, dar pana si garcea si-a dat seama ce s-a intamplat...stiind ca era verde numai la stg. acolo
si stai linistit ca i-am iertat pe destui "gresiti" care au trecut pe rosu acolo (mi-au aparut in fata in conditiile de vizibilitate povestite), unii fara sa-si dea seama (nu s-au mai uitat la stop, au vazut ca pleaca cei de pe benzile 3 si 4)

sper ca ti-am dat destule amanunte si argumente asupra unei situatii reale, care, cum spunea adip nu este bine prinsa in lege.

This post has been edited by mikyb: 20 Oct 2008, 09:40

--------------------
Dacia Logan 2006 1.5dci
+
annem
post 20 Oct 2008, 12:12
Post #334

Omul Gras

From: Bucuresti

QUOTE(SwatKat @ 20 Oct 2008, 10:23)
PS2. Un ultim lucru il mai spun, desi am mai zis. La intersectia cu accidentul Evei, semaforul avea sageti sub el DEOARECE PENTRU LA DREAPTA EXISTA BRETEA INAINTE DE SEMAFOR, deci aia de fac la dreapta sunt obligati sa o ia pe acolo....  asta ca se mai minunau unii pe pagina precedenta...
*

Total gresit! Acele sageti nu aveau ce cauta acolo!
Nu au legatura sagetile cu breteaua! S-au pentru ca tocmai exista acea bretea nu se mai pun sageti dupa ea!

Sagetile sint acolo pentru ca le-au pus niste dobitoci care nu stiu ce inseamna siguranta circulatiei intr-o intersectie semaforizata. Trebuie sa fii chiar imbecil sa pui pentru doua benzi semafor pentru fiecare banda si indicator de mers inainte pentru fiecare semafor, chiar inainte de a intra in intersectie. Si ce indicatoare clare!. Rog pe cel care a pozat intersectia sa fie pe faza: sigur va veni vremea cind semaforul cu indicatorul "inainte" va fi pe rosu, iar semaforul cu indicatorul "inainte si stinga" va fi pe verde.
In alta parte, acele sageti impreuna cu semaforul au acoperire, justificare in legislatie. La noi, e ceata mare. Dovada, gramada de intersectii asemanatoare cu a Evei din punct de vedere al amplasarii semafoarelor cu diverse indicatoare, dar faze diferite la semafoare, sau chiar schimbate din cind in cind. Intr-o intersectie nu trebuie sa-ti pui intrebari filozofice, mai ales in conditiile circulatiei de azi.

Eu zic ca ar trebui sa faca toata lumea niste simple exercitii de imaginatie.
1. Scoateti indicatoarele (sagetile) de sub semafoare. Veti observa ca dirijarea semaforizata a intersectiei Evei este foarte clara.
2. Puneti indicatoarele (sagetile) la loc. Veti observa ca acele indicatoare, mai cu seama pentru ca sint puse intr-o intersectie care nu necesita acele indicatoare, vor naste ceva intrebari, mai ales pentru soferii care nu cunosc zona. Iar zona este si una de mare tranzit. Aceste intrebari, la care se adauga evidenta din trafic (adica comportamentul indisciplinat al multora din trafic, mai ales localnicii care au reflexele formate dupa intersectii si situatii familiare), pot duce foarte usor la accidente fara aflarea raspunsurilor.
3. Faceti aceste exercitii de imaginatie si pentru intersectiile pe care le frecventati zi de zi. Veti observa ca numarul bizonilor se va reduce putin (din pacate) cu cei "nevinovati" (asa cum cred ca a fost Eva). Acest lucru va va ajuta nu numai sa circulati putin mai sigur, mai destins, dar chiar veti putea "aranja" un accident atunci cind veti avea nevoie.

Pentru Eva:
Daca tot deschizi proces, pentru a ne face un adevarat serviciu si pentru a cistiga respectul tuturor (respectul meu deja il ai), pe linga PV-ul prost intocmit, adauga in expunerea de motive din chemarea in judecata si faptul ca exista intersectii cu semafoare si indicatoare amplasate ca in intersectia ta, dar semafoarele avind faze/intirzieri diferite. Pentru foarte multe motive, in tara noastra legislatia se aplica unitar iar efectele/solutiile trebuie sa fie aceleasi.

--------------------
Dacia Logan 2005 Laureate, 2008 Laureate MCV GPL - Puisor
2011 Laureate MCV GPL - Puisor (de la Dacia)
+
klaus
post 20 Oct 2008, 12:31
Post #335

步步

QUOTE(george_moga @ 20 Oct 2008, 09:21)
Acolo nu ai voie sa intorci.E clara situatia.Erai de vina daca te ciocnea autoturismul galben.Si mai mult de atat tu facand intoarcerea pierdeai drumul cu prioritate deci trebuie sa acorzi "de dreapta".
*

De ce nu are voie sa intoarca? Care e prevederea legala care sa interzica asa ceva?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
dantes
post 20 Oct 2008, 12:34
Post #336

Membru

From: Tzaranoaia

Imi place ca lumea inca mai discuta pe o tema clara...
Ma miram ca ce de lume pe forum nu cunoaste regulile de circulatie, dar sa vezi pe strada cati sunt....sau catamai dulapu' la politie PLIN ochi cu permise suspendate....si erau 3 dulapuri d-astea....
La o estimare as putea afirma ca sunt cel putin 100.000.... Sa vezi un sertar la fel de mare ca unul de birou normal, plin la refuz cu permise si cam 25-30 de sertare intr-un dulap si 3 dulapuri.....minim 100.000...sa nu zic mai mult... daca din cele 2.000.000 de locuitori jumate au permis, atunci avem un procent de 10% de soferi care incalca GRAV regulile de circulatie si nu se descurca sa-si rezolve problema...

Daca unul din cei 10% conduce beat, nu acorda prioritate, trece pe rosu, etc, iar eu sunt pe strada si cu masina sau pieton....sunt cam mari sansele sa intru in spital...
Clar..urmatoarea mea masina va fi un gip cu bulbar si cat mai mare...asa ceva gen Defender....macar sa stiu ca scap...

--------------------
O masina oarecare - . .
Old school
+
Steel Tormentor
post 20 Oct 2008, 12:38
Post #337

Membru autentic

From: Constanta

o luam de la capat?

--------------------
Dacia Logan 2007 Preference 1.4MPI
+
annem
post 20 Oct 2008, 12:47
Post #338

Omul Gras

QUOTE(dantes @ 20 Oct 2008, 13:34)
Daca unul din cei 10% conduce beat, nu acorda prioritate, trece pe rosu, etc, iar eu sunt pe strada si cu masina sau pieton....sunt cam mari sansele sa intru in spital...
Clar..urmatoarea mea masina va fi un gip cu bulbar si cat mai mare...asa ceva gen Defender....macar sa stiu ca scap...
*

Eu am incercat si pe trotuar si in parc, si cu bicicleta pe pista, si cu caruciorul, iar sansele pentru spital ramin tot asa de ridicate. Iar gip-ul nu este o solutie pentru ca pentru orice gip se va gasi ceva mai mare.

--------------------
+
SwatKat
post 20 Oct 2008, 13:18
Post #339

Membru autentic

From: eterna si fascinanta RO

@ annem:

Daca tu inca nu stii ce semnidicatie au sagetile de sub semafoare, desi s-au chinuit si raschinuit unii pe aici sa explice cat mai clar... nu mai am ce zice...

DA, aveti dreptate la orice ziceti.. noi suntem prostii, noi nu cunoastem "interpretarile" legii..

--------------------
Skoda O3 FL 1.4TSI DSG 2017
Ex -M2.2, 1.5/100
+
annem
post 20 Oct 2008, 14:06
Post #340

Omul Gras

QUOTE(SwatKat @ 20 Oct 2008, 14:18)
@ annem:

Daca tu inca nu stii ce semnidicatie au sagetile de sub semafoare, desi s-au chinuit si raschinuit unii pe aici sa explice cat mai clar... nu mai am ce zice... 

DA, aveti dreptate la orice ziceti.. noi suntem prostii, noi nu cunoastem "interpretarile" legii..
*

Doar asa, ca sa fiu si mai "destept": nici un indicator cu nici un semafor nu ma opreste sa o iau la dreapta cind vrea muschii mei, dupa ce am trecut de breteaua de dreapta. Ce crezi despre asta? Cei care vin din stinga trebuie sa-mi dea prioritate, chiar daca la ei e verde si la mine rosu? Semnul de cedeaza trecerea este numai pe bretea.

Eu din experienta stiu ca trebuie sa ma opresc cind e rosu pentru inainte, cu toate ca nu este indicator de interzis la dreapta si nu am semafor specific. Daca nu era nici un indicator sub semafor stiam sigur ca trebuie sa ma opresc. Asa cum e acum intersectia, daca vad numai semafoare cu indicatoare de inainte si stinga, mai vad si un bizon localnic care o ia fara jena dreapta, din diferite motive, poate ma maninca logica sa ma bag si eu la dreapta, chiar pe rosu.
Mai priviti inca o data poza. La cite indicatoare si semafoare sint, si la cit de utile sint, e clar ca acolo persoanele insarcinate au avut alte obiective principale, nicidecum siguranta circulatiei. In mare, cel mai mult suspectez grandomania iresponsabila. Repet: sint sigur ca cineva a fost prin alte parti, a vazut si n-a inteles nimic, dar a implementat experienta valoroasa acumulata.

--------------------
+
adrian mgn
post 20 Oct 2008, 14:21
Post #341

megane ... reno megane !

From: timisoara

QUOTE(Victoras2001 @ 19 Oct 2008, 23:39)
Cu tact si mult bun simt i-ai putea explica ca daca el iti baga nasul in cur, si tu ai un nas in cur, si el are un nas in cur. Dar relativ tu stai mai bine.
*

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

deci pt. maxima asta s-a meritat efortul celor 14 pagini de topic.

--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp 18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension- - Smoked taillights BMC filters-Chrome window trims-Xenon
Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line

Vanity, definitely my favorite sin!
+
adi_ar
post 20 Oct 2008, 16:57
Post #342

QUOTE(adi_ar @ 19 Oct 2008, 16:35)
Solutia aceasta de semaforizare a virajului la stanga se aplica in intersectii cu trafic redus.
*

QUOTE(mikyb @ 20 Oct 2008, 09:29)
.. zici ca "verde numai la stg" se aplica in intersectiile putin circulate; poate in manualul de sistematizare a circulatiei de pe vremea lui ceasca;
...
*

Nu am facut referire la situatia cu "verde numai la stanga", daca era asa puteati sa va lamentati pe aici, ce ai scris este interpretarea ta (din nou eronata)! Eu am facut referire la "acest tip", adica semaforizarea cu verde simultan inainte si la stanga care se aplica in intersectii cu trafic redus pe directia transversala. Altfel, datorita prioritatii pe care trebuie s-o acorde cei ce vireaza la stanga, este posibil sa nu poata aflui trficul spre stanga never!

Degeaba speculati pe aici, acel "inainte si la stanga" este cel mai bun indiciu ca trebuie sa cascati ochii. Mai cititi legea asa cum este, fara interpretari!
Logic vorbind, argumentul lui xcss este cel mai bun pe care l-am auzit!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
xcss
post 20 Oct 2008, 18:31
Post #343

Born to Be Epic

Adi... sarumana...blush.gif Si asa eram complexat de primul val de respecte... smile.gif Sa nu mi-o iau in cap smile.gif

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
adi_ar
post 20 Oct 2008, 18:38
Post #344

... rara avis! respekt.gif

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
mikyb
post 20 Oct 2008, 19:39
Post #345

Membru incepator

sunt de parerea lui annem ca e o tampenie sa pui sageti pe semafoare daca ai numai 2 benzi pe sens si directiile de mers inainte si la stg. sunt corelate; in buc. eu nu am vazut asa ceva, dati-mi si mie un exemplu - am vazut numai sageti pe asfalt care arata directiile pe care trebuie sa mergi; in cazul de fata trebuia presemnalizare si sageata de "obligatoriu la dreapta" pe bretea, in loc de "obligatoriu inainte" pe semafor (deci la semafor nu mai ai voie sa faci dreapta, daca nu te-ai incadrat din timp pe bretea...e si vreun semn sub semafor cu interzis la dreapta, ca sa fie si mai clar?! laugh.gif )

eu nu pricep de ce nu au pus un singur semafor, la ce folosesc toate sagetile astea, daca tot trebuie sa stai la prioritate daca faci stg.?! poate ca sa fie clar ca nu ai voie: (i) dreapta de pe banda 2; (ii) stg. sau dreapta de pe banda 1 laugh.gif

foarte tari semnalizarile astea, din ciclul "comici vestiti ai circulatiei rutiere"
mi-aduc aminte de giratoriile din comunele de pe drumul spre giurgiu: semn de giratoriu + cedeaza trecerea la toate intrarile radmasa.gif

This post has been edited by mikyb: 20 Oct 2008, 19:43

--------------------
Dacia Logan 2006 1.5dci
+
klaus
post 20 Oct 2008, 19:56
Post #346

步步

Cand eram si eu mai tanar si mai mic, aveam si eu probleme de intelegere a unor lucruri aparent superflue si nenecesare.
Insa pe masura ce m-am lovit de tot felul de probleme si solutii, am inceput sa inteleg si niste situatii aparent stupide.
In exemplul prezentat aici, sunt mai mult ca sigur ca la un moment dat in trecutul ei, sau cu perspectiva de viitor, intersectia aia a fost fie cu semafor de stanga, fie se prognozeaza un semafor de stanga pentru viitor. Dar eu presupun ca e treaba de trecut.
Si pentru a rezolva probabil o banda blocata relativ inutil (dat fiind numarul mic de soferi care fac la stanga comparativ cu nr. mare de soferi care merg tot inainte, responsabilii au considerat ca trebuie sa "lichideze" semaforul de stanga.
Cel mai simplu este sa-l dai jos. Dar, daca aceasta initiativa se dovedeste gresita, trebuie repus la loc.
Drept urmare se aplica o metoda mult mai eficienta, inclusiv in cazul unei modificari a corelarii semafoarelor in intersectie: se sincronizeaza ambele semafoare sa mearga in acelasi timp.
Acum, semaforul din dreapta avea deja tablita cu inainte, nu exista o motivatie de schimbare. Ala din stanga avea, probabil, o tablita doar de "la stanga".
Acum daca era o tablita de doar la stanga, evident atunci aia de fac la stanga ar fi gandit ca e special sincronizat doar pentru stanga, deci aia din fata ar trebui sa aiba rosu.
Ca sa nu se faca aceasta confuzie, s-a pus o tablita care spune: acest semafor este verde petnru inainte si la stanga, deci e verde si pentru inainte, nu doar pentru la stanga, deci nu e semafor separat pentru la stanga.
Daca un semn care mie imi spune ca e verde pentru inainte si la stanga a iscat atatea controverse, apai daca era doar pentru "la stanga" dar in acelasi timp cu cel de "inainte"? Pai atunci era mai dihai neintelegerea.
Motiv pentru care consider ca semnul de semnalizare de sub semafor este cel mai bun posibil, le spune la mare majoritate intelesul sau. Ca mai sunt si unii care nu inteleg, asta e altceva.

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
mikyb
post 20 Oct 2008, 20:07
Post #347

Membru incepator

QUOTE(adi_ar @ 20 Oct 2008, 17:57)
Eu am facut referire la "acest tip", adica semaforizarea cu verde simultan inainte si la stanga care se aplica in intersectii cu trafic redus pe directia transversala. Altfel, datorita prioritatii pe care trebuie s-o acorde cei ce vireaza la stanga, este posibil sa nu poata aflui trficul spre stanga never!

deduc ca e vorba de verde si pt. cei din sens opus; asta cu "trafic redus pe directia transversala" s-o fi aplicand in alte locuri, nu buc.

QUOTE(adi_ar @ 20 Oct 2008, 17:57)
Degeaba speculati pe aici, acel "inainte si la stanga" este cel mai bun indiciu ca trebuie sa cascati ochii. Mai cititi legea asa cum este, fara interpretari!
*

tocmai, cel mai prost indiciu; sagetile alea m-ar face sa cred ca aia din sens opus au rosu in timpul asta; dar deh, io sunt mai talamb, nu sunt nici profesor de legislatie si circul rar in afara buc. tongue.gif

L.E. mai fratilor, stati asa ca acu mi-a picat o fisa, dupa ce am citit postul lui klaus: e vorba de semafor cu sageti luminoase (eu asa am vizualizat pana acum nedumerire.gif ) sau indicatoare de tabla sub semafor?! ca atunci mi se pare altceva...

This post has been edited by mikyb: 20 Oct 2008, 20:18

--------------------
Dacia Logan 2006 1.5dci
+
klaus
post 20 Oct 2008, 20:31
Post #348

步步

--------------------
+
mikyb
post 20 Oct 2008, 20:35
Post #349

Membru incepator

QUOTE(klaus @ 20 Oct 2008, 21:31)

saru' mana pentru lamurire, si io deschisesem tv-ul mai tarziu...

--------------------
Dacia Logan 2006 1.5dci
+
kostake
post 20 Oct 2008, 21:19
Post #350

Membru relaxat

Poate asa e mai clar.

Attached thumbnail(s)
indicatoare.gif ( Size: 73.78k ) Number of downloads: 59

--------------------
dacia logan 1,4 - B 10 xxx 2005 laureat
+
Victoras2001
post 20 Oct 2008, 21:48
Post #351

Membru autentic

QUOTE(george_moga @ 20 Oct 2008, 09:21)
Acolo nu ai voie sa intorci.E clara situatia.Erai de vina daca te ciocnea autoturismul galben.Si mai mult de atat tu facand intoarcerea pierdeai drumul cu prioritate deci trebuie sa acorzi "de dreapta".
*

schema_1_.JPG ( Size: 9.69k ) Number of downloads: 43

Sa nu incurcam borcanele.
1. In intersectia respectiva AI VOIE SA INTORCI, pentru ca este intersectie dirijata prin semne de circulatie.
2. Intorcand, intr-adevar pierzi prioritatea. Numai ca o pierzi fata de cei care-ti vin din dreapta, adica fata de cei care circula pe drumul cu prioritate (pe care ai circulat si tu). Masina galbena vine de pe un drum fara prioritate si ajunge in paralel cu tine. Neavand prioritate si circuland in paralel cu tine, conform carui principiu trebuie sa-i acorzi prioritate de dreapta?
Tinand cont de faptul ca a avut STOP, singura explicatie a faptului ca a ajuns paralel cu masina albastra este ca masina albastra a acordat prioritate de dreapta. Daca n-a avut cui sa acorde prioritate, e clar ca masina galbena n-a oprit la indicatorul STOP. Din punctul meu de vedere, masina galbena a taiat calea masinii albastre.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
marksman
post 20 Oct 2008, 23:52
Post #352

Post mortem nihil est

From: sat

Ala galben e vinovat: n-a oprit la STOP. Pentru astia care se tin cu gura mare dupa ce tot ei gresesc si-si iau claxoane, eu am tot timpul urmatoarea replica: "Cine ti-a dat carnetu' baa? Du-te si da-i-l inapoi!"

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
dantes
post 21 Oct 2008, 10:20
Post #353

Membru

Pentru ca EXTREM de multi nu stiu cum se procedeaza in intersectia de mai jos, ia sa vedem care credeti ca este ordinea de trecere prin intersectie....

Pentru cei interesati, e vorba de intersectia de la farfurie de la intrarea din parcul carol.

prioritate_1.jpg ( Size: 23.13k ) Number of downloads: 91

--------------------
O masina oarecare - . .
Old school
+
klaus
post 21 Oct 2008, 10:31
Post #354

步步

Aia e parfum la carol in exemplul dat, cand incepe ala rosu sa vrea sa o ia tot inainte se complica lucrurile.

--------------------
+
marksman
post 21 Oct 2008, 10:34
Post #355

Post mortem nihil est

From: sat

QUOTE(dantes @ 21 Oct 2008, 11:20)
Pentru ca EXTREM de multi nu stiu cum se procedeaza in intersectia de mai jos, ia sa vedem care credeti ca este ordinea de trecere prin intersectie....

Pentru cei interesati, e vorba de intersectia de la farfurie de la intrarea din parcul carol.

prioritate_1.jpg ( Size: 23.13k ) Number of downloads: 91

*

Acolo ar merge un sens giratoriu.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
tatabobu
post 21 Oct 2008, 10:41
Post #356

membru

Nu merge, ca-i si cu tramvaie.

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
kostake
post 21 Oct 2008, 10:42
Post #357

Membru relaxat

Ar merge dupa farfurie dar strica intalnirile la dacioti. radmasa.gif
PS ,Aditionalul e pus gresit.

--------------------
dacia logan 1,4 - B 10 xxx 2005 laureat
+
dantes
post 21 Oct 2008, 10:45
Post #358

Membru

Am dat exemplu ptr ca ala negru e ultimul care intra in intersectie, dar el ii da goneta si considera ca e deja pe drum cu prioritate si nu da prioritate la ala rosu care poate sa mearga fie inainte fie la dreapta...

Sa nu mai zic de faptul ca ala negru nici nu are voie sa faca dreapta, ca mai exista un semn acolo cu obligatoriu inainte, dar nu l-am mai desenat ca e mai interesant asa...

Se mai complica si atunci cand ala verde coboara de pe deal cu goneta de MINIM 50km/h si ala rosu care de fapt "e mai m multi" aliniati frumos, mai vine si un tramvai...stiu ..am pus situatia cea mai simpla....

--------------------
O masina oarecare - . .
Old school
+
Steel Tormentor
post 21 Oct 2008, 10:46
Post #359

Membru autentic

From: Constanta

albastru, verde, rosu, negru.
mi se pare destul de clar. indiferent ce directie urmeaza rosul, negrul trebuie sa-i acorde prioritate de dreapta. asta daca-mi dau bine seama din desen si cele doua strazi chiar se intersecteaza acolo.

--------------------
Dacia Logan 2007 Preference 1.4MPI
+
dantes
post 21 Oct 2008, 10:55
Post #360

Membru

Da ma steel...ideea era ca desi e ditamai intersectia, ala negru NICIODATA nu a dat prioritate acolo lu' ala rosu. Din directia lu' ala rosu trec zilnic, si nu am vazut pana acum vreo masina in situatia celui negru sa dea prioritate. Plus de asta mai e si un semn de obligatoriu inainte ptr. ala negru...deci nici nu are voie sa o ia pe acolo....

Dar n-are a face...

--------------------
O masina oarecare - . .
Old school
+
13 Pages « < 10 11 12 13 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 04:34
Dacia