Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Vom avea ce meritam !

Axe
post 16 Aug 2010, 11:35
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Constatam pe zi ce trece cum "crema", elitele ne parasesc pentru salarii mai bune oferite in tari cu "apa calda".
Teama mea este ca in viitor va fi o loterie daca avioanele vor ajunge la destinatie, medicii vor putea trata corect o gripa, inginerii vor face constructii care sa nu cada la trecerea unui camion, mecanicii vor putea sa schimbe placutele de frana etc.
Va intreb si pe voi, peste 20 de ani cand spitalele vor fi pline de medici care au facut facultatile "cu milionu"(adica au platit si au obtinut o diploma), ati avea incredere sa faceti o operatie de orice tip ?!

--------------------
Renault Megane 1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
rtBK
post 16 Aug 2010, 11:38
Post #2

Unique like everyone else

From: Bucuresti

la faza cu medicii .... se vede ca n-ai ajuns la urgenta si sa ti se spuna diagnosticul prin telefon... ce pot sa spun? smile.gif

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
BioHazarD
post 16 Aug 2010, 11:41
Post #3

Gold member

Personal, nu cred ca am fost vreodata plini de "meseriasi", in toate domeniile.

--------------------
Renault ex-Clio Symbol 1.5 dci 2008
Megane 4 1.5 dci 2017
Austral mild-hybrid 2023
+
A l e x
post 16 Aug 2010, 12:10
Post #4

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Axe, nimic din ce spui tu nu e ceva nou. Facultatile se termina de mult timp pe ochi frumosi, cunosc si eu cateva cazuri, gen student la informatica care in anul 2 ma intreba cum se trimite un e-mail. Dar macar ala nu-ti pune viata in pericol, echivalentul lui de la medicina sau constructii ar putea sa te arda.

E un risc pe care ti-l asumi cand intri intr-un spital romanesc. Daca doctorul n-are probleme, fii sigur ca poti da de asistente proaste sau ca pleci de acolo cu boli noi datorita lipsei de igiena.

Acum e adevarat ca sunt vremuri grele, dar sunt in toata lumea... Nu cred ca ne mai asteapta toti cu bratele deschise, ca n-au unde sa ne angajeze... Deci raman multi in Romania...

Ne descurcam in continuare cu pile, spagi si evident, noroc.

This post has been edited by A l e x: 25 Oct 2010, 21:51

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
zaboss
post 16 Aug 2010, 12:22
Post #5

Membru

Pe termen scurt, dezechilibrele se accentuează. Pe termen lung, există însă tendința ca ele să se echilibreze. România este membră a uniunii europene și astfel are un statut atractiv. Ceea ce la noi pare sărăcie, pentru alții este un El Dorado. Înainte de a veni criza, România era devenise o țintă de imigrație. Chinezi, indieni, vechii prieteni africani. Așa că peste 5 ani te vei putea opera la dr. Jerome Mbongo, îți va repara instalația Ciu Min, calculatorul va fi reparat de Manav Jassal, etc.

--------------------
Kia Sportage 2.0 DSL AT/Laguna II 2006, 1.9 dci, 120 cp/ Latitude 2011, 2,0 dci, 175 CVA, Initiale
Light travels faster than sound. That's why most people appear brighter until you hear them speak.
+
the_tavi
post 16 Aug 2010, 12:26
Post #6

Membru

From: Timisoara

Tristetea cea mare este pentru cei batrani sau someri la mai mult 50 ani. De unde bani de spagi, de unde atata noroc? In plus, aruncand o privire imprejur o sa vedem ca poporul ala frumos, destept, primitor de care invatam pe vremea lui Ceausescu degenereaza din ce in ce mai rau. Nationalitatile conlocuitoare se inmultesc, baietii cu lanturi groase se inmultesc, bekalii se inmultesc, DDTV-ii se inmultesc. Cei care mai pot si vor sa munceasca zboara in alte zari. Cat de optimist ai fi, nu poti sa nu intrevezi un viitor sumbru pentru teritoriul unde smenul si aranjamentele fac legea. O natie de "jmekeri" dom'le, ce mai! Bunul simt este minoritar si pe cale de disparitie. Occidentalii se uita la noi ca la insectar. Singurul gand mangaietor este ca nu ne-am nascut in Africa neagra, dar asta nu e o scuza pentru ce facem cu tara asta. Iar scuza ca "toti ne bate, toti ne-njura" si "noi am fost si bolnavi cand am fost mici" nu mai tine demult.

--------------------
Opel Signum 2.0 T Suzuki SV650 -
Being dead right doesn't make you any less dead!
+
adip
post 16 Aug 2010, 13:31
Post #7

Banned

From: Melbourne, Victoria

Cam multe resentimente fata de imigranti. Daca-s slabi profesional, ca de ce-s slabi. Daca-s bine pregatiti profesional, ca de ce-s pregatiti fiindca ne iau locurile de munca noua si copiilor nostri. Daca-s colorati, ca de ce-s colorati, si tot asa, cum o dai tot nu e bine smile.gif

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
the_tavi
post 16 Aug 2010, 13:41
Post #8

Membru

Se resimte in Australia? Sau mai bine zis, se resimte atat de tare incat te-ai intoarce acasa? Eu am pe cineva in familie care nu a mai rezistat dorului de tara/casa. S-a intors "definitiv" in Rro, dupa care dupa 6 luni de somaj si luptat cu morile de vant s-a dus 'napoi. Canada. E greu, dar parca greul acolo e mai putin dureros ca cel de acasa.
Iar acum, nea Base ne reaminteste de ce a murit Berceanu si Elena Udrea la revolutie: libera circulatie! Noi sa ramanem cu selectia naturala in tara. Ultimul sa stinga lumina...

--------------------
+
Hack
post 16 Aug 2010, 13:56
Post #9

Megan' ti-ai luat?!

From: The Moon

QUOTE(the_tavi @ 16 Aug 2010, 14:41)
Eu am pe cineva in familie care nu a mai rezistat dorului de tara/casa. S-a intors "definitiv" in Rro, dupa care dupa 6 luni de somaj si luptat cu morile de vant s-a dus 'napoi. Canada.
*

Asta e de rasul curcilor, stiu si eu de astfel de cazuri, dar sunt rare, daca ai scapat din kktul asta nu are rost sa te uiti inapoi pentru ca nu ai la ce...suntem ceea ce suntem si niciodata nu o sa ne mearga "bine" in tara asta...

--------------------
Reno Megan' Sedan 2.2 2007 Expression 1.6l/16V/110CP
+
adip
post 16 Aug 2010, 14:05
Post #10

Banned

QUOTE(the_tavi @ 16 Aug 2010, 21:41)
Se resimte in Australia?
Ce sa se resimta? Nu am inteles intrebarea.
QUOTE(the_tavi @ 16 Aug 2010, 21:41)
Sau mai bine zis, se resimte atat de tare incat te-ai intoarce acasa?
Acase unde? Eu sunt acasa.

--------------------
* * *
+
the_tavi
post 16 Aug 2010, 14:39
Post #11

Membru

Se resimte resentimentul fata de imigranti? Sau acum ca esti acasa, il simti tu pentru cei nou-veniti? wink.gif

QUOTE(adip @ 16 Aug 2010, 14:31)
Cam multe resentimente fata de imigranti. Daca-s slabi profesional, ca de ce-s slabi. Daca-s bine pregatiti profesional, ca de ce-s pregatiti fiindca ne iau locurile de munca noua si copiilor nostri. Daca-s colorati, ca de ce-s colorati, si tot asa, cum o dai tot nu e bine smile.gif
*

--------------------
+
DrK
post 16 Aug 2010, 15:06
Post #12

Lapins Creed Assassin

From: From: From:

ferea.. apocalipsa... fugiti...

asteptam un topic fenomenal in 2010 cand in mod evident vine sfarsitul "lu lumea"

--------------------
Sedan Negru 2015
Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso
+
zaboss
post 16 Aug 2010, 15:10
Post #13

Membru

QUOTE(DrK @ 16 Aug 2010, 16:06)
ferea.. apocalipsa... fugiti...

asteptam un topic fenomenal in 2010 cand in mod evident vine sfarsitul "lu lumea"
*

Neah, toată lumea știe că sfârșitul lumii vine în 2012. Relax, mai sunt 2 ani.

--------------------
Kia Sportage 2.0 DSL AT/Laguna II 2006, 1.9 dci, 120 cp/ Latitude 2011, 2,0 dci, 175 CVA, Initiale
Light travels faster than sound. That's why most people appear brighter until you hear them speak.
+
Axe
post 16 Aug 2010, 15:19
Post #14

Membru autentic

QUOTE(A l e x @ 16 Aug 2010, 13:10)
Axe, nimic din ce spui tu nu e ceva nou. Facultatile se termina de mult timp pe ochi frumosi, cunosc si eu cateva cazuri, gen student la informatica care in anul 2 ma intreba cum se trimite un e-mail. Dar macar ala nu-ti pune viata in pericol, echivalentul lui de la medicina sau constructii s-ar putea sa te arda.

E un risc pe care ti-l asumi cand intri intr-un spital romanesc. Daca doctorul n-are probleme, fii sigur ca poti da de asistente proaste sau ca pleci de acolo cu boli noi datorita igienei.

Acum e adevarat ca sunt vremuri grele, dar sunt in toata lumea... Nu cred ca ne mai asteapta toti cu bratele deschise, ca n-au unde sa ne angajeze... Deci raman multi in Romania...

Ne descurcam in continuare cu pile, spagi si evident, noroc.
*

Chiar si azi a murit un copil de 8 ani dupa ce in prealabil a cazut in genunchi si a fost dus la spital pentru "tratament" ! mad.gif huh.gif ohmy.gif Oare la care facultate particulara o fi absolvit medicul ce l-a tratat ?
Cine a apucat invatamantul pe vremea impuscatului, mai ales facultatea, caci despre specializarea in anumite domenii nu prea se poate vorbi decat dupa bacalaureat, poate face o comparatie cu ce reprezinta invatamantul acum. Vorbesc in cunostinta de cauza pt ca am prins facultatea cu admitere de 46candidati/loc(vremuri in care te pregateai tzeapan cel putin 1-2ani cu meditatii la diverse discipline), la medicina imi amintesc si de 60/loc, si-ti rupeai coatele pe la scoala cu prezenta obligatorie si sabia deasupra capului si pot compara cu ce-i acum pt ca imi continui studiile(deh, trebuie sa fim din ce in ce mai "destepti") la facultatile particulare.
Am avut o prietena care aproape ca a innebunit invatand pentru admitere, i s-a umflat capul la propriu !!! Imi place totusi ca unii mai tinerei probabil, neavand termen de comparatie, iau in ras toate aceste lucruri fara sa-si dea seama de gravitatea evidentelor in care ne avantam fara a putea face ceva .... ! sleep.gif

This post has been edited by Axe: 16 Aug 2010, 15:23

--------------------
+
zaboss
post 16 Aug 2010, 15:31
Post #15

Membru

@Axe
ai cumva o statistică a decesurilor în spitale pe vremea lui Ceaușescu vs. cele din ziua de azi? De asemenea, ar fi interesant și o statistică a cheltuielilor pentru medicamente înainte de '89 vs. cheltuielile din zilele noastre. Alte statistici care ne-ar putea spune mai multe:
- nr. de absolvenți de învățământ superior (inclusiv medicină)/an;
- dotări spitale și unități de învățământ;
- dotări locuințe individuale;
- cheltuieli produse igienă personală și medicamente;
- speranță de viață;
- mortalitate infantilă.
Sunt convins că vei descoperi o deteriorare îngrijorătoare a parametrilor. Ups, sau nu? În fine, nu e mai plăcut să ne isterizăm puțin?

This post has been edited by zaboss: 16 Aug 2010, 15:31

--------------------
+
dumid
post 16 Aug 2010, 15:50
Post #16

Membru autentic

QUOTE(Hack @ 16 Aug 2010, 14:56)
Asta e de rasul curcilor, stiu si eu de astfel de cazuri, dar sunt rare, daca ai scapat din kktul asta nu are rost sa te uiti inapoi pentru ca nu ai la ce...suntem ceea ce suntem si niciodata nu o sa ne mearga "bine" in tara asta...
*

Trebuie sa recunosc ca si noua ne este tare dor de prieteni si de stilul de viata pe care il aveam acasa. Este adevarat cu nu am venit intr-un loc mai bun ca Ro, si poate parea incredibil, dar am gasit destule aspecte la care suntem inainte fata de o tara care nu a avut comunism si in care capitalismul s-a instalat din anii '50.

--------------------
5461 1997 2012
+
adip
post 16 Aug 2010, 15:51
Post #17

Banned

QUOTE(the_tavi @ 16 Aug 2010, 22:39)
Se resimte resentimentul fata de imigranti?
Nu prea, sau in orice caz muuuuult mai putin decat in Europa.
QUOTE(the_tavi @ 16 Aug 2010, 22:39)
Sau acum ca esti acasa, il simti tu pentru cei nou-veniti? wink.gif
Doar daca nu ma pot intelege deloc cu ei, sau daca se infig direct la coada la centerlink pentru ajutoare smile.gif
Lasand gluma la o parte, incercam si noi, pe cat putem, sa ajutam alti romani care vin aici, de la culesul de la aeroport si pana la donat obiecte utile care noua nu ne mai trebuie, dar lor da. In pozitie de emigrant e mai bine ca, decat sa platesti inapoi pentru ajutorul primit de la cei veniti inaintea ta, sa ajuti tu la randul tau pe altii, care la randul lor vor ajuta pe altii, samd. Nu e greu deloc, e chestie de spirit. Un sistem de relatii care se creeaza, dezvolta si functioneaza la un moment dat de sine statator.

--------------------
* * *
+
the_tavi
post 16 Aug 2010, 19:00
Post #18

Membru

Mea culpa:
Satulul nu il crede pe flamand. De fapt criza e o iluzie, o inventie a mintilor diabolice si a ziaristilor flamanzi de senzatii. Medicamentele diabeticilor si ale celor cu dializa, tratamentele oncologice nu lipsesc, e doar o iluzie. Lucruri inventate dom'le, noi de fapt suntem pe culmile civilizatiei si progresului. Sistemul mediacal nu e pe butuci, sistemul de invatamant nu e varza, sistemul de asigurari sociale este laser, frate! Totul merge brici, doar cativa, printre care ma numar si eu, vedem cele cateva pete din tabloul peisajului bucolic numit Rrromania. Rusine noua!

--------------------
+
zaboss
post 16 Aug 2010, 19:55
Post #19

Membru

E o vorbă, este bine să ai grijă ce-ți dorești, fiindcă s-ar putea să ți se împlinească dorința. Ești sigur că ți-ai dori sistemul de sănătate american unde dacă nu plătești asigurarea poți să mori liniștit în stradă și nu se uită nimeni la tine sau ești dat afară din spital fiindcă asigurarea nu-ți acoperă costurile intervenției? Unde dacă nu ai bani, ai doar "șansa" sistemului educațional de stat care este măcar la fel de prost decât în România și, în general o diplomă de la stat îți șanse reduse pe piața muncii? Oricât ți s-ar părea de ciudat, un sărac are mai multe șanse în România decât în SUA. Și de acces la educație, și de acces la sistemul de sănătate.
Fiecare sistem are problemele lui și peste tot sistemul de asigurări de sănătate, pensiile și educația sunt principalele subiecte de discuție și criticate. Peste tot, calitatea costă. Vei să beneficiezi de calitate, plătești și nu plătești puțin. Și aici, și cu atât mai mult dincolo.

This post has been edited by zaboss: 16 Aug 2010, 20:00

--------------------
+
Laurentziu83
post 16 Aug 2010, 20:27
Post #20

Membru autentic

QUOTE(Axe @ 16 Aug 2010, 12:35)
Va intreb si pe voi, peste 20 de ani cand spitalele vor fi pline de medici care au facut facultatile "cu milionu"(adica au platit si au obtinut o diploma), ati avea incredere sa faceti o operatie  de orice tip ?!
*

Eu sper ca peste 20 de ani sa fiu in zari mult mai calde si mai civilizate.

Momentan ma pregatesc pentru a ma reloca la Bucuresti, recte invat pentru a-mi reaminti ce am facut in facultate si pentru a schimba domeniul pe care lucrez momentan, de acolo voi cauta sa am mai multe posibilitati de a o intinde in afara si de a ramane acolo. Daca se poate in Europa, America nu ma tenteaza foarte mult.
Nu am pretentii la a conduce Ferrari si a avea o vila cu piscina, sunt multumit daca voi avea o casa suficient de incapatoare pentru mine si familia mea pe care sper sa o am acolo, sa am tot ce imi trebuie si sa-mi permit sa calatoresc cat sa vad lumea asta a naibii de mica. Dupa aceea n-am de gand sa revin in tara decat ocazional, sa-mi vizitez parintii, de intors n-are rost.
Daca nu o fac acum, cat n-am familie, copii, etc, nu vreau sa regret mai tarziu cand n-o voi mai putea face. M-am mai mutat odata, in facultate, la Iasi, voi putea sa o iau de la capat acum ca sunt altele conditiile si experienta.
Romania...dupa parerea mea in urmatorii zeci de ani nu are nici o sansa, atata timp cat am vazut destui care au incercat sa se intoarca in tara, zicand ca au strans suficienti bani cat sa aiba sa inceapa o viata mai buna, dar au constatat ca banii cum vin, asa se duc, ramane doar viata amara de aici. Nu vreau sa risc si eu ca ei.

@zaboss: sa stii ca sunt multi in Romania care ar plati pentru ceva mai bun, dar din pacate romanii nici la luat bani nu se pricep. As plati pentru a avea drumuri mai bune, as plati pentru un sistem de sanatate civilizat, as plati ca sa se miste statul mai repede in problema dosarului meu de la parchet, dar, vezi tu, n-ai cu cine, romanii nu stiu sa faca afaceri, ci doar pretind ca se pricep, in realitate sunt niste smecheri jalnici care sfarsesc in mizerie.

--------------------
. . .
+
rtBK
post 16 Aug 2010, 20:32
Post #21

Unique like everyone else

daca v-as zice ca s-a ajuns aici datorita incompetentei generatiei anterioare care invata copii astazi probabil ca o sa ma injurati. Nimeni nu ii/ne coordoneaza cum ar trebui si chiar pot spune ca suntem lasati de izbeliste, sunt micile exceptii care ies in evidenta si care sunt pusi in fata de catre profesori, dar sunt prea putini.

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
zaboss
post 16 Aug 2010, 20:41
Post #22

Membru

QUOTE(Laurentziu83 @ 16 Aug 2010, 21:27)
@zaboss: sa stii ca sunt multi in Romania care ar plati pentru ceva mai bun, dar din pacate romanii  nici la luat bani nu se pricep. As plati pentru a avea drumuri mai bune, as plati pentru un sistem de sanatate civilizat, as plati ca sa se miste statul mai  repede in problema dosarului meu de la parchet, dar, vezi tu, n-ai cu cine, romanii  nu stiu sa faca afaceri, ci doar pretind ca se pricep, in realitate sunt niste smecheri jalnici care sfarsesc in mizerie.
*

Există clinici private, există școli și licee private, din păcate nu și universități. Drumurile și justiția necesită resurse de la buget care are limitele date de sportul național.

În altă ordine de idei, ținând cont că și tu ești român, înseamnă că ești "un șmecher jalnic care o să sfârșească în mizerie". Sau poate că nu e bine să generalizăm, nu?

This post has been edited by zaboss: 16 Aug 2010, 20:42

--------------------
+
caktuss
post 16 Aug 2010, 20:58
Post #23

Membru autentic

From: Iasi

ce topic apocaliptic... "vom avea ce meritam" LolLolLo.gif asa mi se rupe ca pleaca x y si z mari "doctori" si "profesori".
eu stiu ca ma chinui zi de zi sa fac ceva sa-mi permit o spaga, un tratament mai scump, o scoala privata pentru viitorul (eventualul) copil...
asta e, cine isi permite, traieste bine, cine nu, mananca mamaliga si doarme in paie. comunismul de rahat v-a invatat ca toti trebuie sa aiba , la toti trebuie sa li se garanteze si alte cenzuraturi de genul asta

--------------------
Renault Megane Sedan II 1.6 16v 05-2005 - numar cu gaura
m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
+
the_tavi
post 16 Aug 2010, 21:01
Post #24

Membru

Ziceam ceva mai devreme despre satul. Spune-i ca exista clinici private batranului care isi asteapta medicatia pentru cord! A, si poate nu ai aflat, dar exista si facultati private in Romania. Care educa tineretul (ca si cele de stat dealtfel) ca pentru a supravietui trebuie sa fii jmeker, iar pentru a absolvi trebuie sa ai bani. Generalizarile nu sunt bune. Pacat ca majoritatea spune altfel. Hai sa lasam prostiile si sa bagam un mic si-o bere la pet!

Later edit:
caktuss, postul tau a venit la fix!

This post has been edited by the_tavi: 16 Aug 2010, 21:05

--------------------
+
caktuss
post 16 Aug 2010, 21:10
Post #25

Membru autentic

berea la pet e langa mine, micul e pentru uichend. ce nu intelegi, ca trebuie sa tragi pentru tine si sa mai lasi pe altii in soarta lor.
a, si oftica-te, sunt absolvent de facultate privata, mi-am platit singur studiile si chiar ma laud ca nu m-am inghesuit la pomana statului (cand am dat eu examen, la "stat"erau 0.8 pe loc).

--------------------
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
+
zaboss
post 16 Aug 2010, 21:13
Post #26

Membru

QUOTE(the_tavi @ 16 Aug 2010, 22:01)
Ziceam ceva mai devreme despre satul. Spune-i ca exista clinici private batranului care isi asteapta medicatia pentru cord!
*

Bătrânul ăla (care poate nu a plătit în viața lui un impozit) poate o primește. Dacă e în SUA, și NU are asigurare, sigur nu o primește. Cum e mai bine? Să dai numai celor care plătesc (cum este sistemul american și cum se va ajunge mai devreme sau mai târziu și la noi, fiindcă nu se poate altfel, medicamentele alea nu cresc în copac să dai cu piatra și să cadă singure, ci trebuie plătite de cineva) sau să dai câte puțin la fiecare și să nemulțumești pe toată lumea? Poți face o asemenea alegere?
Da' e mijto să te dai viteaz la tastatură și să plângi sărmanii, dar medicamentele costă, salariile medicilor costă, aparatura medicală costă... toate costă și cine plătește? "Statul, că de aia e stat. Să plătească."
Când erau 10 milioane de angajați poate că se putea asigura îngrijirea medicală la 22 milioane. Din 3 milioane, mai greu să dai pensii, educație și servicii medicale la 17-18 câți om mai fi rămas.

--------------------
+
Axe
post 16 Aug 2010, 21:16
Post #27

Membru autentic

QUOTE(caktuss @ 16 Aug 2010, 21:58)
ce topic apocaliptic... "vom avea ce meritam"  LolLolLo.gif  asa mi se rupe ca pleaca x y si z  mari "doctori" si "profesori".
eu stiu ca  ma chinui zi de zi sa fac ceva  sa-mi permit o spaga, un tratament mai scump, o scoala privata pentru viitorul  (eventualul) copil...
asta e, cine isi permite, traieste bine, cine nu, mananca mamaliga si doarme in paie. comunismul de rahat v-a invatat ca toti trebuie sa aiba , la toti trebuie sa li se garanteze si alte cenzuraturi de genul asta
*

Hmm, se pare ca tie iti trebuie explicatii suplimentare ! Aici nu-i vorba de cati bani ai sau vei avea, oricati ar fi, daca vrei un tratament la o clinica particulara vei avea parte de un vraci nu de un medic. Profesorul cel mai bun va fi unul care a luat 5 la licenta pt ca ceilalti au luat 2 !!! Un fel de "chiorul e imparat in tara orbilor" ! blink.gif
Eu nu regret perioada comunista, regret valorile pierdute. Habar nu ai poate ca unii studenti straini veneau sa faca la noi scoala pentru ca universitatile din tarile lor erau de kko si cand se intorceau la ei le luau locurile de munca celor care aveau facultatile terminate in tarile respective ! wink.gif

--------------------
+
caktuss
post 16 Aug 2010, 21:31
Post #28

Membru autentic

hai explica-mi mie cum e cu studentii straini de la UMF Iasi. si cu "scoala" pe care o fac ei aici.

aia cu 10 la licenta, vor ramane in romania cand vor fi platiti la nivelul pe care-l merita. si asta n-o sa se inatmple din contributiile pensionarilor sau ale lui gigel de la scularie cu 550 ron salariu minim. deci nici respectivii sa nu aiba pretentii la super ingrijire.

s-a deschis spital privat in iasi. acu` vreu sa aflu cine lucreaza in spitalul ala, care sunt conditiile de "cazare" s.a.m.d. e singurul argument care ma va convinge sa-mi fac o asigurare PRIVATA de sanatate.

la stat nu contribui cu nimic. pentru ca nu astept de la stat nimic, nici pensie, nici asigurari medicale. care oricum sunt o ipocrizie, din moment ce statul iti taie pensia cum vrea el, iar in spital iti platesti si ultimul tampon de vata, pe langa spagi de la portar la asistenta, medic si director.

--------------------
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
+
Laurentziu83
post 16 Aug 2010, 22:34
Post #29

Membru autentic

QUOTE(zaboss @ 16 Aug 2010, 21:41)
În altă ordine de idei, ținând cont că și tu ești român, înseamnă că ești "un șmecher jalnic care o să sfârșească în mizerie". Sau poate că nu e bine să generalizăm, nu?
*

Eu m-am referit doar la cei care se pretind smecheri, dar, dupa cum zici tu, nu e bine sa generalizam, nu? biggrin.gif

--------------------
. . .
+
zaboss
post 16 Aug 2010, 22:40
Post #30

Membru

QUOTE(Laurentziu83 @ 16 Aug 2010, 23:34)
Eu m-am referit doar la cei care se pretind smecheri, dar, dupa cum zici tu, nu e bine sa generalizam, nu?  biggrin.gif
*

Cum bine a zis Caragiale, "cu toții suntem români, mai mult sau mai puțin onești" wink.gif
Oneste bibere! biggrin.gif

--------------------
+
4 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 14:28
Dacia