Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Vom avea ce meritam !

SonyAD
post 17 Aug 2010, 02:28
Post #31

Membru

Group: Members
From: București

Românii sunt toți darurile lui Dumnezeu omenirii. Au impresia că ce ating se preface în aur.

Când, de fapt, majoritatea sunt mediocritatea întruchipată în meseria lor. Și nu numai. Sau produsul muncii lor chiar nu e atât de valoroas în economia locală sau națională.

Pt. a ajunge să avem salarii "mari" trebuie mai întâi să avem salarii "mici". Ca să adunăm avere, ca națiune și popor, care să ne permită, în cele din urmă, un trai mai bun. Niciodată nu vom accede la bunăstare dacă nu acceptăm TOȚI să muncim pe mai puțin decât face munca noastră, pentru cel puțin o generație.

Dar ce să te înțelegi cu prostimea, când unei fufe îi put 800 de euro pt. frecat niște hârțoage.

--------------------
Peugeot 206 2000 2.0 HDi
Le lion flatulent est revenu.

Dar tot îi fuge fundul.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Adi86
post 17 Aug 2010, 10:55
Post #32

Membru autentic

From: Lausanne, Switzerland

Daca tot vorbim de asigurari medicale, etc.
Nici ca la americani nu e bine, dar nici ca la noi.

Un exemplu foarte bun pe care-l pot da e cel al sistemului din Elvetia: cat dai, atata primesti: ai "esnspe" tipuri de asigurari medicale private, poti sa te asiguri pe tine, poti asigura un alt membru al famililei, etc. Serviciile sunt direct proportionale cu valoarea primei.

Am avut in Romania abonament la o clinica privata si personalul de acolo era profi. Ma refer la modul in care se desfasoara o discutie medic-pacient, la un examen/consultatie de orice fel, la primirea pacientilor, etc. Fiecare primeste atata cat plateste. Asta e sigur. Nimic nu e GRATIS in lumea asta.

Ca avem oameni necajiti e o realitate, majoritatea sufera din lipsa educatiei. Ca n-au beneficiat de o educatie la momentul potrivit se vede abia acum, cand nu isi permit un trai decent sau un consult medical de calitate. Si in continuare se intampla acelasi fenomen: lumea toarna boraci, ii trimite la joaca in fata blocului apoi injura statul cand Gigi la 30 de ani n-are de munca. Normal ca n-are de munca daca el a trecut prin scoala ca prin branza si nu-i in stare sa faca nimic.

Cei buni vor avea intotdeauna de munca, vor castiga un ban decent si vor putea sa-si permita o educatie buna pentru copiii lor astfel incat sa incepem sa avem din nou valori. Iar cei slabi se vor plange intotdeauna ca sistemul e de rahat si ca X si Y nu-si fac treaba.

Scolile din RO chiar sunt de rahat, o spun din experianta. X vrea sa faca bani asa ca-si deschide o scoala privata. Y merge la scoala privata pentru ca se iau examenele mai usor, dai o spaga si iei licenta si ca sa vezi, mai ai timp si de munca "full-time". Exact acelasi lucru se intampla si in invatamantul de stat. Momentan nu se poate evita acest lucru atata timp cat studentii n-au bani de stat 4 ani in scoli asa ca prefera sa muncesca si in acelasi timp sa mai "ia" si niste examene. Atunci cand fiecare parinte isi poate tine copilul in scoala in conditii decente, vom avea invatamant de calitate si vom avea din nou valori.
Iar cei buni, pot face munca de calitate si bine platita oriunde. Cunosc foarte multi oameni care traiesc bine-merci in Romania si au salarii bune dar si muncesc de le sar capacele.

Da, parerea mea e ca totul e o reactie in lant a lipsei de educatie la momentul potrivit in viata fiecarui individ. Atat educatia de acasa (poate cea mai importanta - acolo unde inveti ca bunul simt nu creste in pom) cat si cea din liceu, facultate, etc.

Si da, orice popor va avea ce merita atata timp cat toarna copii si gata! Apoi ii lasa sa se descurce cum pot.

This post has been edited by Adi86: 17 Aug 2010, 10:57

--------------------
Renault Megane Sedan 2008
+
Dan73
post 17 Aug 2010, 11:55
Post #33

Membru autentic

QUOTE(caktuss @ 16 Aug 2010, 20:58)
ce topic apocaliptic... "vom avea ce meritam"  LolLolLo.gif  asa mi se rupe ca pleaca x y si z   mari "doctori" si "profesori".
eu stiu ca  ma chinui zi de zi sa fac ceva  sa-mi permit o spaga, un tratament mai scump, o scoala privata pentru viitorul  (eventualul) copil...
asta e, cine isi permite, traieste bine, cine nu, mananca mamaliga si doarme in paie. comunismul de rahat v-a invatat ca toti trebuie sa aiba , la toti trebuie sa li se garanteze si alte cenzuraturi de genul asta
*

In ipoteza ca viitorul (eventualul) copil va avea nevoie (ceea ce eu nu iti doresc) de un medic foarte competent pentru o operatie foarte grea, iar medicul asta nu mai e in tara ci il afli la vreo clinica din occident, o sa-ti schimbi parerea la 180 de grade. Vezi tu, eu ma indoiesc foarte tare ca in occident ar reusi sa se angajeze profesorii si doctorii aia de ii pui tu in ghilimele si de care acum ti se rupe, daca nu ar fi competenti.
Sa iti faci planul sa muncesti atat de bine si eficient incat sa iti permiti si un elicopter ca sa-ti trasporti "eventualul" la mii de km acolo unde-s mari doctori biggrin.gif Sa fie si rapid... biggrin.gif
LE: sper ca nu te-am suparat cu postarea mea tongue.gif

This post has been edited by Dan73: 17 Aug 2010, 15:14

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
Axe
post 17 Aug 2010, 16:15
Post #34

Membru autentic

Un nou exemplu: cunosc bine si multa mecanica, atat auto cat si alte mestereli si ma pot lauda ca in domeniul bicicletelor dau si meditatii. Din pacate uneori mi-e o lene de ma doare si apelez la un service specializat cu scule si spatii corespunzatoare. Ma duc acum cateva zile sa-mi rezolv o pb mecanica la o bicicleta(chestie de ceva improvizatie si pricepere), "mecanicul" imi indruga niste bazaconii, asa, cam cum credea el ca s-ar rezolva problema. Ii explic ca nu are dreptate, el o tine pe-a lui, plec cu piesa defecta dar in garantie si cu convingerea ca va crapa in scurt timp. Peste nici 10 zile se intampla ce prevazusem, piesa se strica iremediabil si ma duc la individ sa-i arat ca avusesem dreptate. El ramane tablou, recunoaste ca am avut dreptate insa a trebuit sa strice un butuc de 300ron bashka manopera ! L-au schimbat pe garantie .... wacko.gif
LE: multi se dau profesionisti dar sunt nuli, oricum asta e morala topicului !
LE2: ce-i mai nasol, este ca va fi din ce in ce mai rau !

This post has been edited by Axe: 17 Aug 2010, 16:18

--------------------
Renault Megane 1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
+
bogdan_2008
post 17 Aug 2010, 16:25
Post #35

Membru incepator

From: Pe Pamant

Baieti, mamaliga nu explodeaza!!!! IDEEA de "bine colectiv" nu exista in aceasta tara. exemplu: Vine apa peste nea Caisa , dar nea Caisa nu este la pus saci de nisip ci la o bere la crasma.

--------------------
clio III, 1.4 clio III, 1.4 2007& Exception
+
Laurentziu83
post 17 Aug 2010, 19:46
Post #36

Membru autentic

QUOTE(SonyAD @ 17 Aug 2010, 03:28)
Niciodată nu vom accede la bunăstare dacă nu acceptăm TOȚI să muncim pe mai puțin decât face munca noastră, pentru cel puțin o generație.

Dar ce să te înțelegi cu prostimea, când unei fufe îi put 800 de euro pt. frecat niște hârțoage.
*

Aloooo, bre, pe ce lume traiesti? Zi-mi si mie unde castigi asa bine comparativ cu munca pe care o faci?
La mine la tara sunt o groaza care muncesc pe 2-400 de euro de le sar capacele, multi muncesc si sambata (inclusiv eu), basca mai sunt si "laudati" de catre patron ca sunt niste lepre si ca le face un serviciu ca-i lasa sa munceasca in batatura lui. Si asa-i in toata tara, nu cred ca e nimeni sa zica ca o freaca pe bani privati, poate doar secretara patronului, dar si aia o face la propriu.

Asa ca nu veni mataluta aici sa-mi tii morala ca sunt platit prea bine pentru cat muncesc, n-ai vrea sa stii ca uneori dupa 9 ore de program intr-o zi, cand ajung acasa, zic si eu ca ma intind sa atipesc o jumatate de ora si ma trezesc pe la 8-9 seara, cand deja e intuneric afara. Si pentru ce? Din salariul meu nu mi-as permite o chirie, fara ca sa nu mananc paine cu ceapa dupa aceea.
Cat vrei sa muncesc mai mult? Sa-ti mai zic ca 2 ore din timpul meu liber seara le aloc invatatului ca sa acced la un loc de munca mai decent, sa muncesc mai bine si mai putin intr-o saptamana, sa am si eu week-end-uri? Vrei sa muncesc 16 ore pe zi, doar ca sa ma simt bine 2 saptamani pe an intr-un concediu de 2 lei? Nu multumesc, atunci nu ar mai merita sa traiesc.

--------------------
. . .
+
Axe
post 18 Aug 2010, 07:07
Post #37

Membru autentic

Ar fi bine sa transformam acest topic intr-un clasament al malpraxisului la locul de munca, un fel de "Nu treceti pe la cutare" ca va face varza !

--------------------
+
the_tavi
post 18 Aug 2010, 11:37
Post #38

Membru

From: Timisoara

Cred ca ar ploua cu anti-recomandari, mai lesne ar fi sa facem un top cu oamenii care nu au uitat sa fie oameni. In zona asta nu e inflatie. wink.gif

--------------------
Opel Signum 2.0 T Suzuki SV650 -
Being dead right doesn't make you any less dead!
+
Madriann
post 18 Aug 2010, 13:03
Post #39

Membru autentic

From: Tunisia

QUOTE(SonyAD @ 17 Aug 2010, 03:28)
Când, de fapt, majoritatea sunt mediocritatea întruchipată în meseria lor. Și nu numai. Sau produsul muncii lor chiar nu e atât de valoroas în economia locală sau națională.
*

Salut SonyAD!
Sunt, cumva, in dezacord cu ce ai scris mai sus...nu asta e perceptia despre romani afara. Intr-un mediu specific educat (ex. medicina, inginerie, constructii - a nu se intelege periferia Romei sau de genul), parerea generala e diferita - romanii sunt chiar foarte apreciati pentru munca lor. Si ii intalnesti unde te astepti mai putin, pe pozitii surprinzator de bune...poate acum 10-15 ani intalneai acolo doar nemti/englezi/francezi - pedigree superior smile.gif).
Eu unul, am fost surprins sa gasesc Geolog Sef (Schlumberger) in Sahara... si am destui colegi pe pozitii bune prin multe alte companii straine. Nu toti am plecat din Romania cu capul plecat unsure.gif
Iar cei ramasi in tara nu sunt "mai mediocri" sau "mai slabi" - sunt oameni care poate au avut mai putine sanse, un dram de ghinion, mai putina vointa in asumarea riscurilor...poate sunt eu mai norocos, dar si in tara am lucrat alaturi de persoane bine formate profesional.
Din pacate, sistemul e cel ce are hibe: salarii proaste, sefi incompetenti, spagi, birocratie, nerecunoasterea + valorii/efortului depus...e un cerc vicios.

As spune ca problema sta in sistem...acela trebuie schimbat.

This post has been edited by Madriann: 18 Aug 2010, 13:10

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
Axe
post 18 Aug 2010, 15:17
Post #40

Membru autentic

QUOTE(Madriann @ 18 Aug 2010, 14:03)
Salut SonyAD!
Sunt, cumva, in dezacord cu ce ai scris mai sus...nu asta e perceptia despre romani afara. Intr-un mediu specific educat (ex. medicina, inginerie, constructii - a nu se intelege periferia Romei sau de genul), parerea generala e diferita - romanii sunt chiar foarte apreciati pentru munca lor. Si ii intalnesti unde te astepti mai putin, pe pozitii surprinzator de bune...poate acum 10-15 ani intalneai acolo doar nemti/englezi/francezi - pedigree superior smile.gif).

As spune ca problema sta in sistem...acela trebuie schimbat.
*

Asa este, cei buni sunt afara(de obicei oameni trecuti de prima tinerete) iar cei scoliti in prezent sunt nescoliti si ramanem cu ei pe cap ! blink.gif
Corect, sistemul trebuie dinamitat nu schimbat !

--------------------
+
M.C.
post 18 Aug 2010, 19:04
Post #41

Membru autentic

From: Ploiesti ,din cind in cind.

QUOTE(Madriann @ 18 Aug 2010, 15:03)
Intr-un mediu specific educat (ex. medicina, inginerie, constructii - a nu se intelege periferia Romei sau de genul), parerea generala e diferita - romanii sunt chiar foarte apreciati pentru munca lor. Si ii intalnesti unde te astepti mai putin, pe pozitii surprinzator de bune... Nu toti am plecat din Romania cu capul plecat  unsure.gif
*

Sunt perfect de acord cu tine!
Culmea este ca pe aici pe unde muncim suntem apreciati,si foarte cautati,in timp ce in tara ta esti umilit!
Suntem buni sa lucram pentru altii,dar pentru tara noastra ,nu.
Asta pentru ca sistemul de acolo nu te lasa ! 022.gif

This post has been edited by M.C.: 18 Aug 2010, 19:05

--------------------
Renault Megane II Sedan Influence 1,6 16 V ,2005
Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
+
SonyAD
post 19 Aug 2010, 00:43
Post #42

Membru

From: București

QUOTE(Laurentziu83 @ 17 Aug 2010, 19:46)
Aloooo, bre, pe ce lume traiesti? Zi-mi si mie unde castigi asa bine comparativ cu munca pe care o faci?
La mine la tara sunt o groaza care muncesc pe 2-400 de euro de le sar capacele, multi muncesc si sambata (inclusiv eu), basca mai sunt si "laudati" de catre patron ca sunt niste lepre si ca le face un serviciu ca-i lasa sa munceasca in batatura lui. Si asa-i in toata tara, nu cred ca e nimeni sa zica ca o freaca pe bani privati, poate doar secretara patronului, dar si aia o face la propriu.

Șpaga voastră. Nu mă pot pronunța asupra calității muncii voastre. Tu vorbești doar de cantitate. Dar e clar că atât valorează munca voastră în economia locală. Sau atât este făcută să valoreze în economia de piață locală, de către angajatori.

Welcome to free market capitalism. Enjoy.

Du-te pe pe liberalism.ro și plânge-te la imbecilii ăia de capitalismul laissez-faire.

Și nu, nu e așa în toată țara. Sunt f. mulți care câștigă muuult mai mult decât valorează munca lor. Fufa anecdotală, de exemplu.

This is unfettered capitalism, baby!

Asa ca nu veni mataluta aici sa-mi tii morala ca sunt platit prea bine pentru cat muncesc, n-ai vrea sa stii ca uneori dupa 9 ore de program intr-o zi, cand ajung acasa, zic si eu ca ma intind sa atipesc o jumatate de ora si ma trezesc pe la 8-9 seara, cand deja e intuneric afara. Si pentru ce? Din salariul meu nu mi-as permite o chirie, fara ca sa nu mananc paine cu ceapa dupa aceea.

Soarta. Dar să știi că ce zic este perfect adevărat. O nație se ridică din țărână numai prin sacrificiul personal economic și social al vastei majorității a populației. Prin muncă multă, făcută bine, pe mai puțin decât meriți. Sacrificiu personal efectuat în colectiv, dirijat de o clasă conducătoare de oameni inteligenți și patrioți, nu al de Boc and company.

Cat vrei sa muncesc mai mult? Sa-ti mai zic ca 2 ore din timpul meu liber seara le aloc invatatului ca sa acced la un loc de munca mai decent, sa muncesc mai bine si mai putin intr-o saptamana, sa am si eu week-end-uri? Vrei sa muncesc 16 ore pe zi, doar ca sa ma simt bine 2 saptamani pe an intr-un concediu de 2 lei? Nu multumesc, atunci nu ar mai merita sa traiesc.
*

Tot n-ai înțeles nimic. Tu nu vei accede la bunăstare. Tu ești parte din generațiile (fără sfârșit) de sacrificiu care ar fi putut fi fundamentul bunăstării vitoare. Tu va trebui să trăiești toată viața muncind mult și bine pt. puțin. Și poate și copii tăi. Toți ar trebui să muncim mai mult și mai bine decât suntem plătiți. Poate mult mai mult. Și munca asta ar trebui să înceapă încă din școală iar epoca asta de "strădanie" să țină cel puțin o generație.

Pt. ca România să se ridice din țărână, cel puțin o generație trebuie să se sacrifice, pur și simplu.

Altfel este realmente practic imposibil.

So? Ce alege românul nostru să facă?
Să plece, scârbit, din țară.

QUOTE(Madriann @ 18 Aug 2010, 13:03)
Salut SonyAD!
Sunt, cumva, in dezacord cu ce ai scris mai sus...nu asta e perceptia despre romani afara.

Salut!

Eu am avut o grămadă de exemple de români (scârbiți de România) care fac treabă infectă. Ăla de mi-a montat amortizoarele pe față invers (ar fi montat direct flanșele aiurea, dacă l-ar fi lăsat francezii). Apoi alt român scârbit de Ro. mi-a făcut geometria (și a observat că roțile din față cad ca din plop în loc să aibă și ele un pic de unghi dar a zis că e din cauză că îs francezii proști sau așa sunt amortizoarele astea).

Ca atare...
când am ieșit din service și m-am dus la vulcanizarea de alături, urcând ușor pe bordura de 6 cm, am auzit un trosnet.

După aceea, în viraje, peste șinele de tramvai, etc. auzeam un troncănit îngrozitor.

Ce să fie, ce să fie? Rulmentul intermediar de la planetara dreaptă nouă? Am tras pe dreapta și am bracat maxim stânga. Când mă uit, ce să vezi?

Bieleta antiruliu cu pivotul de sus smuls. Se bălăngănea ca păpădia la soare și se atingea de jantă, care o tot arunca în amortizor și altea alea de pe acolo. Amortizoarele fiind montate invers, bieleta stătea tot timpul sub tensiune iar când am urcat bordura am depășit limita și a cedat.

Normal că m-am întors în service iar românașii noștri au început să înjure pe dobitocii de francezi.

Dar ce să vezi? Amortizoarele aveau săgețele desenate pe ele (dreapta-sus respectiv stânga-sus). Ca în filmele cu proști.

Reacția? Tot francezii îs proști. Că cică, pe căruțele nemțești pe care lucrează ei de obicei amortizoarele sunt întotdeauna interschimbabile.

Vina mea? Că am lăsat mașina în service peste noapte și a doua zi, dimineață, au lucrat nesupravegheați până pe la 11 jumate.

Și mai am atâtea exemple, cu Romtelecom, RDS, etc. Numai oameni muncitori, care fac treabă bună, și cărora le pute în Ro.

This post has been edited by SonyAD: 19 Aug 2010, 01:08

--------------------
Peugeot 206 2000 2.0 HDi
Le lion flatulent est revenu.

Dar tot îi fuge fundul.
+
the_tavi
post 19 Aug 2010, 08:35
Post #43

Membru

Asta e la scara macro. Si cu astia vrei tu sa cladesti fundamentul viitorului? Pentru ce sa stea si sa se sacrifice in RRomania oamenii care vor sa munceasca? Romanul nu are spiritul de sacrificiu in sange. Nu are spirit de stup. Sunt cativa care lupta contra curentului, dar e in zadar. Sistemul ii rejecteaza ca pe masele stricate. Tu ce-i spui copilului tau, dupa ce te-ai zbatut ani buni in comunism si vezi ca nici capitalismul "made in Romania" de 20 de ani nu iti ofere nici o perspectiva? Eu ii spun: "tata, invata, fa-te om mare si su-te unde vezi cu ochii!"

--------------------
+
adip
post 19 Aug 2010, 10:11
Post #44

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(SonyAD @ 19 Aug 2010, 08:43)
O nație se ridică din țărână numai prin sacrificiul personal economic și social al vastei majorității a populației. Prin muncă multă, făcută bine, pe mai puțin decât meriți. Sacrificiu personal efectuat în colectiv, dirijat de o clasă conducătoare de oameni inteligenți și patrioți, nu al de Boc and company.
Nu stiu cat de mult loc are patriotismul aici. Eu l-as scoate din lista si as adauga integritate si organizare. Daca furi mai putin si lenevesti mai organizat iesi garantat din mocirla intr-un interval de timp relativ usor de anticipat. Lipsa de organizare si hotia din sistem sunt mai degraba cele care duc la impredictibilitate. Patriotismul inseamna mult altruism si sacrificiu de sine, dar nu e nevoie de asa ceva daca ai oameni care-ti lucreaza organizat.

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
zaboss
post 19 Aug 2010, 13:58
Post #45

Membru

From: Bucuresti

QUOTE(adip @ 19 Aug 2010, 11:11)
Nu stiu cat de mult loc are patriotismul aici.
*

Patriotismul face toată diferență. Dacă "trăiești într-o țară de rahat", cu "sistemul de rahat", ai o scuză peerfectă să nu faci nimic. Ce rost are să plătești taxe, dacă politicienii fură? Ce rost are să nu arunci semințele pe jos "dacă tot e numai mizerie"? De ce să strângi peturile și resturile unei "distracții la maxim" cu mici, grătare și muzică la maxim la pădure dacă tot e o țară de rahat?

Când ți se spune permanent că trăiești în rahat, ce rost are?

This post has been edited by zaboss: 19 Aug 2010, 13:59

--------------------
Kia Sportage 2.0 DSL AT/Laguna II 2006, 1.9 dci, 120 cp/ Latitude 2011, 2,0 dci, 175 CVA, Initiale
Light travels faster than sound. That's why most people appear brighter until you hear them speak.
+
the_tavi
post 19 Aug 2010, 14:30
Post #46

Membru

Nu ma simt solidar cu ce se intampla imprejurul meu. Da-mi voie sa nu ma sacrific pe alterul micilor si berii! Atatia "patrioti" lipsiti de bun-simt vad imprejur, incat m-am saturat de declaratii sforaitoare. Daca ai ochi de vazut, nu trebuie nimeni sa iti spuna unde / in ce traiesti.

--------------------
+
Laurentziu83
post 19 Aug 2010, 17:31
Post #47

Membru autentic

QUOTE(SonyAD @ 19 Aug 2010, 01:43)
Nu mă pot pronunța asupra calității muncii voastre. Tu vorbești doar de cantitate. Dar e clar că atât valorează munca voastră în economia locală. Sau atât este făcută să valoreze în economia de piață locală, de către angajatori.

Soarta. Dar să știi că ce zic este perfect adevărat. O nație se ridică din țărână numai prin sacrificiul personal economic și social al vastei majorității a populației. Prin muncă multă, făcută bine, pe mai puțin decât meriți. Sacrificiu personal efectuat în colectiv, dirijat de o clasă conducătoare de oameni inteligenți și patrioți, nu al de Boc and company.
Tot n-ai înțeles nimic. Tu nu vei accede la bunăstare. Tu ești parte din generațiile (fără sfârșit) de sacrificiu care ar fi putut fi fundamentul bunăstării vitoare. Tu va trebui să trăiești toată viața muncind mult și bine pt. puțin. Și poate și copii tăi. Toți ar trebui să muncim mai mult și mai bine decât suntem plătiți. Poate mult mai mult. Și munca asta ar trebui să înceapă încă din școală iar epoca asta de "strădanie" să țină cel puțin o generație.

Pt. ca România să se ridice din țărână, cel puțin o generație trebuie să se sacrifice, pur și simplu.

Altfel este realmente practic imposibil.

So? Ce alege românul nostru să facă?
Să plece, scârbit, din țară.
Salut!
*

Munca mea si a colegilor mei se desfasoara si este evaluata conform ISO 9001. Si platita conform standardului Patron roman v 1.0 (nu iti convine, esti liber sa pleci). Daca gresesc, platesc. Punct.

In Rromania, nu mai crede nimeni in sacrificiu, in efortul colectiv, in colectiv in general, au invatat romanii ca ce e la comun e mai prost decat efortul individual, pentru ca e mai simplu sa spui "s-a furat" decat sa fii nevoit sa recunosti ca "am furat".

Tu spui aici ca este nevoie de o generatie ca sa se schimbe ceva in tara, iar acea generatie sa se sacrifice. Tu ai fi dispus sa muncesti din zori si pana in noapte pe 10 milioane avand drept singura bucurie faptul ca generatia viitoare va trai bine, asta in conditiile in care ai alternativa plecatului afara? Eu nu.

Nu stiu de ce ii condamni pe cei plecati in afara. Oricat de mult mi-ar fi antipatici capsunarii, toti taranoii ce au plecat de la coada vacii si s-au intors in Audi A6 SH si se dau smecheri o luna-doua cand ajung inapoi acasa, totusi au un mare merit, si anume faptul ca TRIMIT BANI IN TARA. Toata lumea ii huleste pe cei care au facut scoala in Romania si apoi au plecat din tara, dar uita ca un roman care munceste in afara si trimite anual cateva mii de euro in tara ca sa traim eu sau tu, e mai folositor tarii DPDV financiar decat unul angajat la un dispensar la tara pe 8 milioane, platiti din bugetul statului. Asadar, statul ar trebui sa stimuleze migratia, la momentul actual e printre putinele cai de a absoarbe bani in tara, capsunarii fac ceea ce ar fi trebuit sa faca alde Boc&co, si o fac bine, cat vor mai putea. Nu se gandeste insa nimeni ca cei plecati afara trimit bani de regula maxim 10 ani de cand s-au mutat, dupa care incep sa rupa legaturile cu tara de origine, nemaiavand prea multe in comun cu aceasta.

Eu unul fac tot ce imi este omeneste posibil sa acced la bunastare, si o fac acum cat pot, cat nu ma impiedica nimic sa plec. Daca tu imi spui ca, in loc sa plec la mai bine, sa raman in schimb sa muncesc sa schimb tara, atunci te rog frumos sa te muti la alta masa. Consider ca in ultimii 8 ani am ajutat statul prin accize la carburanti de 2-300 de lei lunar si la tigari (pana m-am lasat), precum si amenzi de circulatie (care tot la buget s-au dus), ca sa nu imi aduc aminte de impozite, mai mult decat multi dintre cei care ma acuza ca nu imi iubesc tara, care tara si-a taiat singura craca de sub picioare cand mi-a suspendat permisul. Asadar e dreptul meu sa imi aleg cui voi plati de acum incolo.

--------------------
. . .
+
Madriann
post 19 Aug 2010, 17:45
Post #48

Membru autentic

QUOTE(Laurentziu83 @ 19 Aug 2010, 18:31)
Asadar e dreptul meu sa imi aleg cui voi plati de  acum incolo.
*

Laurentiu...ai formulat exact ceea ce am simtit eu dupa plata a peste 30.000 EUR taxe, impozite si penalizari. Si inca nu am terminat, mai am cam 10-12.000 de dat la stat.
Dar fac uite asa 124.gif 10561582.gif la gandul ca am acum rezidenta/salariu in alta tara, care are acord de evitare a dublei impuneri cu Romania....asa ca pe 2010, ANAF-ul va primi din venitul meu fix showfinger.gif (o coala frumoasa A4, cu certificarea ca s-a platit impozitul aici - sa o puna in rama, ca in cont nu le intra nimic).

Si cine se mai gandeste sa faca afaceri legale in Romania, sa se gandeasca de doua ori...sistem de 2 lei si nici atat. iti da cu o mana si iti ia cu 10.
O sa imi dea astia pensie sau asistenta medicala pe masura banilor virati de mine? (impozit, CAS, CASS, platite si de angajator -eu, si de angajat -tot eu?).

--------------------
+
Axe
post 20 Aug 2010, 07:51
Post #49

Membru autentic

Cea mai tare chestie ca tot veni vorba, mi se pare plata asig de sanatate. Orice angajat plateste ca atunci cand are nevoie sa beneficieze de tratament gratuit fara comentarii. Problema apare cand insa te imbolnavesti si ajungi la usa doctorului ! Prima chestie este coada infernala(presupunand ca-i unul bun), urmeaza programarea(la unii si peste 6-8luni), spaga ca sa ocupi patul, spaga pentru proceduri doctori/asistente/portari, cumperi totul de la farmacie pt ca noi suntem saraci si spitalul nu are nici manusi chirurgicale, asternut de schimb de acasa daca nu faci viermi pe ala de la internare chit ca stai 6 luni internat etc etc ......
Pai daca asa merg lucrurile, ar trebui sa ma astept sa platesc din buzunar da imi ia casa foc si am asigurare full, sa platesc din buzunar daca am accident indiferent ca am casco !
Pai fratilor, atunci ma intreb, despre ce sistem vorbim ?!?!? Un sistem de orice fel este sistem daca functioneaza, daca nu, e HAOS !

This post has been edited by Axe: 20 Aug 2010, 07:53

--------------------
+
zaboss
post 20 Aug 2010, 07:59
Post #50

Membru

From: Bucuresti

QUOTE(Axe @ 20 Aug 2010, 08:51)
Cea mai tare chestie ca tot veni vorba, mi se pare plata asig de sanatate. Orice angajat plateste ca atunci cand are nevoie sa beneficieze de tratament gratuit fara comentarii.
*

4,3 milioane de angajați plătesc asigurări de sănătate, de care benefriciază 17-18 milioane, câți om mai fi rămas.
Din ăia 4,3 milioane, 1,3 sunt la stat, deci acolo se mută banii dintr-un buzunar în altul.
Din cei 3 milioane rămași, pentru circa o treime, angajatorii nu livrează contribuțiile la pensii sau sănătate.
Rămân 2 milioane de plătitori efectiv. Care trebuie să acopere cheltuieli pentru 17-18 milioane.

--------------------
Kia Sportage 2.0 DSL AT/Laguna II 2006, 1.9 dci, 120 cp/ Latitude 2011, 2,0 dci, 175 CVA, Initiale
Light travels faster than sound. That's why most people appear brighter until you hear them speak.
+
the_tavi
post 20 Aug 2010, 12:36
Post #51

Membru

"Din 3 milioane, pentru circa o treime angajatorii nu livreaza contributiile la pensii sau sanatate."
Finantele, ITM-ul ce pazesc? De ce ii lasa sa functioneze?
Oricum, realitatea este evidenta: suntem o tara de asistati. Multi ne complacem in situatia asta. Si ca sa fie mai rau, statul nu face nimic sa schimbe starea de fapt a lucrurilor.

--------------------
+
Madriann
post 20 Aug 2010, 14:05
Post #52

Membru autentic

QUOTE(zaboss @ 20 Aug 2010, 08:59)
4,3 milioane de angajați plătesc asigurări de sănătate, de care benefriciază 17-18 milioane, câți om mai fi rămas.

Te referi la salariati sau la angajatori? Pentru ca angajatorii platesc mult mai mult decat salariatii...problema nu e ca nu ar fi bani, problema e ca banii nu se duc in sanatate, pleaca la bugetul de stat...si de acolo e distractie maxima (a se citi jaf din banii publici).

--------------------
+
caktuss
post 20 Aug 2010, 21:16
Post #53

Membru autentic

From: Iasi

@SonyAD hai mia baga ceva cu sacrificiul personal pentru propasirea natiunii radmasa.gif n-am mai ras asa de bine de ceva timp. si pune si un scan dupa un fluturas pe aici, ca parca vad ca ai salariu cat platesc eu la salubris intr-o luna

@Madriann: najpa bre ... 30 de mii de euro bagati in buzunarele statului hraparet... jumate din scena lu` ridzi, 5% din frunza lu` udrea, un sacrificiu personal ca lu` asta de mai sus radmasa.gif

--------------------
Renault Megane Sedan II - numar cu gaura 1.6 16v 05-2005
m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
+
Axe
post 25 Oct 2010, 18:33
Post #54

Membru autentic

Am ajuns atat de apreciati in lume incat cei care omoara un roman sunt intampinati cu galerie ca la fotbal iar cei care comit crimele rad cu gura pana la urechi si considera ca au fost indreptatiti sa faca asta(cazul asistentei din italia).
Oare se va ajunge la premii pe capetele noastre ?

--------------------
+
Laurentziu83
post 25 Oct 2010, 19:50
Post #55

Membru autentic

Daca vorbesti de aia din aparatul de stat care compun legile tampite prin care ma pun pe mine pe drumuri, atunci sa stii ca il felicit si eu pe ala care face curatenie printre ei, fie chiar si cu pusca.
Eu unul am ajuns sa-mi fie rusine ca sunt roman, in afara caut sa fiu confundat cu oricine altcineva, ca e mai bine, mi-e rusine de tara asta in bugetul careia am bagat sute de milioane (atata stiu sa fac, nu stiu sa cant cantece patriotice, sorry) si care ma trateaza cu fundul.
Un sincer f*** you rumenia, oriunde te-ai afla.

This post has been edited by Laurentziu83: 25 Oct 2010, 19:50

--------------------
. . .
+
caktuss
post 25 Oct 2010, 21:48
Post #56

Membru autentic

sute de milioane... marian valorosu ce esti tu.... biggrin.gif

deghizeaza-te bine, cazul asistentei e emblematic wink.gif

--------------------
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
+
A l e x
post 25 Oct 2010, 21:56
Post #57

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Apropo de titlu, avem de mult ce meritam si vom avea in continuare.

Gura mare, pretentii dar comportament de lumea a 3-a. Asta e romanul, si are exact ce merita.

Si e normal sa avem conducatorii pe care-i avem (ma refer aici si la cei care vor veni), pentru ca astia suntem ca popor. De unde sa vina conducatorii cinstiti si altruisti? Din cer? Cand la noi daca nu primesti un sut in posterior si o injuratura, ramai mirat si scrii la "Faze de laudat"

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
caktuss
post 25 Oct 2010, 21:59
Post #58

Membru autentic

pai fiecare sut in cur e un pas inainte radmasa.gif

--------------------
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
+
A l e x
post 25 Oct 2010, 22:26
Post #59

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

In Romania primesti un sut in cur, faci un pas inainte, apoi iei un cap in gura si te duci iar 3 pasi in spate. tongue.gif

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
Axe
post 26 Oct 2010, 06:52
Post #60

Membru autentic

Ce-i nasol e ca mergem spre mai rau !
Ma uitam la "cazul" Dacia si sperantele cresteau in capul meu precum ciupercile dupa ploaie. O uzina romaneasca, merge bine, face angajari, apreciati peste tot, trailere si trenuri pline cu modelele lor misuna in toata tara, vanzari nesperate etc.
Pai n-or putea sa fie mai multe astfel de exemple, sau sa asteptam sa se duca si astea de rapa dupa modelul tipic ?!

--------------------
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 22:11
Dacia