Eșecul Laguna, față în față cu succesul C5
![]() ![]() ![]() |
Eșecul Laguna, față în față cu succesul C5
Coro |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 18 May 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
MEGANE 1.5 dCi
2008 EXTREME Renault Safrane 2.0 Vi 1993 RT BVA
|
|||
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
am avut ford scorpio... nu l-am condus ci am fost pasager. A fost super pana a avut un accident si nu a mai fost ca inainte. Desi avea motor 2.0 se simtea lenea.
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Cypher4laguna |
![]() ![]()
|
![]() Honda Driver Group: Members Posts: 931 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(2dor @ 24 Sep 2008, 12:20) Moama o alta uratenie...Laguna Sedan. Vad ca are stopuri de Solenza... Iar portbagajul nici nu aduce cu cel de BMW... [attachmentid=1627473016] Cat prost gust! Cata lipsa de imaginatie! Sau lectia Goshn: Cum sa faci o masina urata intr-una si mai urata! Cum e posibil sa pui un spate care seamana mult cu Nissan Primera sau Nissan Tiida? Cata minte tre sa ai sa vezi ca asa ceva nu o sa se vanda? ![]() ![]() Renault, asta iti doresc daca o sa continui asa: ![]() |
--------------------
Honda
Civic & Jazz
ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.493 Joined: 14 January 06 ![]() |
eu astept sa vad niste poze mai reale. Mie mi-a placut intotdeauna fundul lui teana, deci probabil imi va place si acest laguna/safrane
|
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.801 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(Coro @ 24 Sep 2008, 19:16) destul de mult, intr-adevar ...aproape dublu Documenteaza-te! De obicei se porteaza solutii tehnice de pe masini cu o clasa mai sus ... Si ce cauta C6 in dicutia asta ? a zis careva ca daca ridica capota la Laguna vede acelasi 2.0 dCi ca la Velsatis ? |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
Coro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 18 May 07 From: Bucuresti ![]() |
nici nu mi-a trecut prin cap ca nu se face asta, eu subliniam ca C6 e aproape x2 la pret fata de C5 si undeva departe intr-o alta clasa
|
--------------------
Renault
MEGANE 1.5 dCi
|
|
IRONICK |
![]()
|
Stii ce diferenta este la rezervor? 1 litru ... si asta din cauza intariturilor (el avand aceeasi forma, dar rama metalica de intarire este diferita).
Zici ca este copy/paste pe sub masina C6/C5. This post has been edited by IRONICK: 24 Sep 2008, 21:41 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
Coro |
![]()
|
si ce n-ai inteles din postul anterior ?
|
--------------------
Renault
MEGANE 1.5 dCi
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
|
--------------------
-
-
-
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
IRONICK vrea sa spuna ca vezi tu domne, ce ciumeti aia de la Citroen, au implementat pe C5 tehnologie de la o masina de doua ori mai scumpa. Ce fain. Nu ca e C6 mult prea scump pentru ce ofera. Sau daca dezvolti o platforma pe care ai de gand sa o faci adaptabila la doua modele din clase vecine, ce usor scoti ochii la popor daca lansezi intai modelul mai scump si pe urma te lauzi cu transferul de tehnologie.
This post has been edited by ssilviu: 24 Sep 2008, 22:16 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
hornedfiend |
![]()
|
nimeni Group: Members Posts: 249 Joined: 26 May 07 ![]() |
Mie imi plac ambele masini in egala masura. Fiecare are farmecul ei iar identitatea de marca tinde sa se piarda asa in timp. C5 imi miroase a seria 3 pe la spate asa.
This post has been edited by hornedfiend: 25 Sep 2008, 01:01 |
--------------------
Renault
Clio 3 1.6 16V
2007 Exception
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Nici Laguna 2 nu s-a vandut bine in Romania. De vreo 3 ani a inceput sa mai apara pe soselele patriei, din cauza ca s-au importat multe sh. In 2001 cand a aparut, vedeai una pe saptamana. Pe cand Passaturi vedeai la greu.
Asa si acum. Si nici C5 nu e prea vandut in Romania. Dintre frantuzestile acestei clase, Peugeot 407 a avut un mare succes in tara noastra. Desi masina nu exceleaza la niciun capitol si n-are nimic atractiv. Nu comparati vanzarile la nivel european, cu nivelul vanzarilor pe Romania. E un paradox ce se intampla in Romania... La noi se cumpara in draci Hyundai Santa Fe si Tucson. Deci va dati seama ce haos e in piata auto din Romania. In Germania sau Franta vedeti un Tucson o data la o luna. |
--------------------
-
-
-
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(ssilviu @ 24 Sep 2008, 23:15) IRONICK vrea sa spuna ca vezi tu domne, ce ciumeti aia Nu, nu vreau sa spun asta. Dar ca de obicei tu stii, te pricepi, simti, fara sa atingi obiectul. Nu ti se pare ceva in neregula la asta? |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
E na? Cand mergi cu C5 iti mai da inca un biletel in care scrie ce platforma tehnica are? Mdea, trebuie sa merg cu el, ca uite altfel cu greu aflam asta.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(andu911 @ 25 Sep 2008, 01:22) Peugeot 407 a avut un mare succes in tara noastra. Desi masina nu exceleaza la niciun capitol si n-are nimic atractiv. 407 inca mai da fiori cand apare pe strada desi e veche, pe cand L3 te lasa rece. Gusturi si gusturi, dar unele lucruri sunt evidente indiferent de gusturi. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
QUOTE(andu911 @ 25 Sep 2008, 01:22) ... E un paradox ce se intampla in Romania... La noi se cumpara in draci Hyundai Santa Fe si Tucson. Deci va dati seama ce haos e in piata auto din Romania. In Germania sau Franta vedeti un Tucson o data la o luna... ![]() Dpdv al vanzarilor nu e niciun haos. Cand o sa faci comparatia cu drumurile lor, atunci mai vorbim. PS: zilnic prin ''drumurile'' din Voluntari si pe alte stradute ''asfaltate'' simt ca-mi pierd planetarele si articulatiile la Logan, saracul. ![]() |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(ssilviu @ 25 Sep 2008, 09:47) E na? Cand mergi cu C5 iti mai da inca un biletel in care scrie ce platforma tehnica are? Mdea, trebuie sa merg cu el, ca uite altfel cu greu aflam asta. Ma asteptam sa ai mai multa minte. Raspunsurile tale sunt din ce mai penibile. Mai ai un pic si ajungi ca baietii aia cu aveo de ziceau ca-i conspiratie cu stelele.This post has been edited by IRONICK: 25 Sep 2008, 09:22 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(semit @ 25 Sep 2008, 07:49) Subscriu. Nu stiu daca la platforma tehnica 407 rupe gura targului dar la design de oriunde te-ai uita (spate, fata, lateral) e belea masina. Mai frumoasa si ca astea din gama VAG. Si la interioare nu ai ce spune. Au reusit-o in materie de design. This post has been edited by ionutctn: 25 Sep 2008, 09:26 |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
|
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.527 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
pai de exemplu scoda superb e superba
![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
ssilviu |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 25 Sep 2008, 10:19) Ma asteptam sa ai mai multa minte. Raspunsurile tale sunt din ce mai penibile. Mai ai un pic si ajungi ca baietii aia cu aveo de ziceau ca-i conspiratie cu stelele. Sincer sa fiu mai penibila mi se pare mie afirmatia asta de mai jos: QUOTE(IRONICK @ 24 Sep 2008, 14:07) Cred ca nu ai inteles totusi. Nici nu te-am contrazis ca Citroen C5 ar fi mai silentios sau mai lipsit de vibratii ca Laguna 3. Doar ca modul in care ai vrut sa punctezi diferenta intre cele doua a fost unul exagerat, dovada sta si afirmatia aia absurda cu zgomotele aerodinamice care abia la 200 incep sa se auda, afirmatie care pe orice om care a mers cu masini de o clasa cel putin egala l-ar face sa pufneasca in ras. Eu te inteleg ca ai apelat la exagerare ca sa subliniezi diferenta enorma care tie ti s-a parut intre cele doua, doar ca mie mi s-a parut mult prea exagerat. Ceream putina moderatie. Atat. Acum nu trebuie sa te ataci degeaba doar pentru ca am spus ca nu e asa cum zici tu. Asta nu se traduce prin "Bati campii, Laguna 3 e mai tare" ( asa cum ai interpretat tu printr-un post mai sus si iti luai jucariile si plecai ca un copil rasfatat) ci prin "CItroen C5 o fi tare, dar nu chiar atat de tare, pentru ca pur si simplu nu se poate". This post has been edited by ssilviu: 25 Sep 2008, 10:12 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
1 pagina jumate de ... parerea mea ... nu stiu precis, dar stiu precis, asa am auzit si clar mi se pare ... a masurat cineva nivelul de zgomot cu instrumentele necesare ? ... exista vreun test facut ca sa dovedeasca ce credeti ? ... exista vreo statistica care sa sustina parerile pe care le sustineti ?
Nu zic sa nu faceti posturi, sa scrieti ... dar va rog incercati sa nu mai scrieti "degeaba" ... pagini intregi de acelasi lucru fara sa ajungeti la o concluzie deoarece nu aveti datele necesare, iar ceea ce aveti nu este suficient pentru ceilalti. Va rog sa incercati cel putin. Va multumesc, |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
IRONICK |
![]()
|
De unde stii tu ca nu este (sau diferenta mai mica/mare) diferenta daca TU NU AI MERS CU C5? Eu atat te intreb.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Domnule Ironick, observ ca discutia Dumneavoastra cu ssilviu este putin pe langa punctul 2 al regulamentului forumului, astfel ca va rog sa incercati (cel putin) sa cititi (din nou) regulamentul (daca considerati necesar) pentru a putea posta corect.
Multumesc, |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ca parere personala, citroen C5 arata mai bine la exterior decat Laguna. Si cum multa lume isi ia masina dupa cum arata, poate fi o cauza.
De asemenea si stilul mai incarcat de la interior pe care il prezinta C5 o fi o cauza. Insa, acum multa lume cand isi ia masina face drive-test. Ori l atinuta de drum C5 sta mai bine decat Laguna, chiar si cu suspensiile "metalice" (nu cele hidraulice). Ce vreau de fapt sa spun? Ca "succesul" lui C5 se datoreaza atat unui design exterior mai reusit, cat si unei senzatii mai placute la condus, indusa de niste solutii tehnice mai "bune" (ca sa nu le zic mai scumpe). Parerea mea © |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
IRONICK |
![]()
|
Domnul moderator cmandrei care sterge posturi, purtam o discutie tehnica despre ambele masini. Ce-i gresit in asta? Sau deranjeaza ca sunt alte masini mai bune decat Renault?
Multumesc si eu. This post has been edited by IRONICK: 25 Sep 2008, 11:05 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
cmandrei |
![]()
|
Cititi regulamentul. Daca nu reusiti sa gasiti raspunsul potrivit va rog sa va adresati unui administrator deoarece nu am competenta necesare sa va explic (mai detaliat decat este deja in regulament) regulamentul. Multumesc,
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Daca ar fi sa nu isi mai dea nimeni cu parerea si sa facem numai afirmatii probate temeinic, testate cu mijloace corespunzatoare, daca nu ar mai fi subiectivism te asigur ca nu am mai posta niciunul mai mult de 10% din cat postam acum
![]() QUOTE(cmandrei @ 25 Sep 2008, 11:48) Incercam, bunavointa avem, sper sa reusim macar partial. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
ssilviu |
![]()
|
Datele cu zgomotul din interior inregistrat la 80, 100 și 160 de km/h. Din pacate nu il avem si pe C5 in test, dar poate gaseste cineva datele inregistrate de vreo revista cu un C5.
IRONICK, stiu ca nu exista masina la care sa se auda zgomote aerodinamice abia de la 200 la ora. Pentru ca nu schimba nimeni legile fizicii. Si chiar daca s-ar putea face asta, ar insemna sa sacrifici designul exterior pentru un cx cat mai mic, cu implicatii directe asupra protectiei la impact, aspect si costuri. Plus ca ar necesita o izolare fonica ce ar creste greutatea foarte mult. Si in final rezulta o masina foarte scumpa, probabil urata, grea si probabil nesigura. Si nu ar mai vinde nimeni asa ceva, doar pentru simplul motiv ca vezi domne ce silentioasa e. Si cand observ ca o asemenea informatia nu are acoperire, atunci imi permit sa ma indoiesc si de restul fara sa fie nevoie sa merg cu masina. E simplu. Ca si cum mi-ai zice ca o masina de 100 CP atinge 300 de km/h. Nu trebuie sa merg cu ea ca sa-mi dau seama ca nu are cum sa atinga 300 de km/h. Daca tu vrei sa folosesti argumetul "e asa cum cum zic eu pentru ca tu nu ai mers cu masina" nu ai decat. Eu am incheiat subiectul. This post has been edited by ssilviu: 25 Sep 2008, 11:15 Attached thumbnail(s) DSC01933.JPG ( Size: 801.64k ) Number of downloads: 107 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th August 2025 - 10:55 |