Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

416 Pages « < 229 230 231 232 233 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Accidente, Cu Renault si nu numai, ale noastre sau ale altora

Diac
post 20 Dec 2016, 09:59
Post #6901

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti.

Asta este, nu le poti avea pe toate. biggrin.gif

--------------------
Renault Megane sedane/Nissan X-trail - HAN/AIZ/DIA 2005/2017 Influence/Tekna
Alexandru.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mars
post 20 Dec 2016, 10:02
Post #6902

meow or never

Group: Moderatori

Femeile conduc mai "by the book". Cu 50 km/h pe banda a doua, rar lasa sa intre careva in coloana, mai greu cu anticipatul, dar, in general, mai prudent. In schimb, au mai multe drepturi, cum ar fi intrarea in coloana, dar cu multumitul optional wink.gif.

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
Avani
post 20 Dec 2016, 10:05
Post #6903

Membru autentic

From: Capitala gri

Nu a zis nimeni ca "femeile este proaste" si "barbatii este niste dasptepti".
Problema e mai nuantata.

Femeile nu sunt asa de practice, tehnice si indemanatice ca barbatii, iar asta e un adevar. Nu e misoginism, nu e acuzare, e pur adevar dupa statistica mea, facuta de mine, personal, pentru mine. Nu trebuie sa conving pe nimeni, nici nu incerc. De cateva ori pe zi imi intaresc aceasta convingere. Nu inteleg de ce ar trebui o femeie sa se simta inferioara doar prin prisma faptului ca, conduce prost. Nu vede si ea ca nu se descurca la parcare? Trebuie sa i-o zic eu? Nu vede si ea ca ia claxoane din cauza manevrelor d`an poulea? La fel, trebuie sa i-o zic eu?

Si nevastamea conduce prost, nu i-am zis-o eu, o vede ea. Pe de alta parte, o inteleg, conduce de 3 ori pe an si atunci pe la 2-3 dimineata. E normal sa nu desprinda aptitudini in ale soferiei daca nu vrea sa exerseze. Dar, pentru ea e suficient. Si pentru mine la fel, stiti cat de greu e sa prinzi un taxi de revelion? biggrin.gif

--------------------
. . .
Think forward !
User is online!Galerie FotoPM
+
iulia_boris
post 20 Dec 2016, 10:08
Post #6904

Membru autentic

Las.o sa conduca des.La 3 drunuri pe an n.ai pretentii.

--------------------
Dacia Dokker Laureate 1,6.. - B 696 BUL 2016
Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
+
R19/16v
post 20 Dec 2016, 10:09
Post #6905

Oldschool Member

From: Ploiesti

Va asigur ca cine a zis mai sus ca femeilor le lipseste experienta a avut dreptate.
Avand prietene si apoi nevasta care faceau/fac 20-30k/an singure am observat ca se transforma in barbati la volan dupa o vreme smile.gif Se enerveaza, injura, merg mai fasnet, se baga cand e cazul...
Mie de soferii de duminica mi-e frica... aia sunt efectiv imprevizibili, merg ingrozitor de prost si incurca maxim traficul... mie mi-ar fi rusine sa vad ca-s 20 de masini in spatele meu care stau dupa mine...

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
Avani
post 20 Dec 2016, 10:15
Post #6906

Membru autentic

Iulia, intotdeauna am incurajat-o sa conduca si intotdeuana i-am zis sa-i ignore pe ceilati. Ea sa-si vada de viteza si banda ei, pregatita totusi cat de cat sa anticipeze niste lucruri. Insa e mai comod pentru ea cat si pentru mine, sa conduc eu. Toate drumurile pe care le facem, eu sunt soferul, si-mi place. Asa ca, e win-win. Repet, de revelion ceva aniversari, e ok sa conduca 'sefa'. laugh.gif

In schimb, face o mancare mai buna decat a lu` mama de acasa. cool.gif

le: il astept pe mucix sa scoata din context si sa zica de fapt ca femeile este bune doar la cratita, in rest este proaste, ca asa s-ar deduce din afirmatiile astea ph34r.gif

This post has been edited by Avani: 20 Dec 2016, 10:17

--------------------
. . .
Think forward !
+
mars
post 20 Dec 2016, 10:19
Post #6907

meow or never

Ce am zis eu mai sus nu tine de experienta. Dar conteaza si aia, desigur. Doamna conduce mai mult decat mine si mai mult urban. Eu n-am nicio treaba, daca ma ia somnul dorm fara griji pe scaunul pasagerului. In afara orasului, in schimb, se vede lipsa se experienta si, daca e trafic, nu o prea las pe ea, mai mult de teama de altii, care "se baga", depasesc din scurt, nu se lasa depasiti etc.

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
MuciX
post 20 Dec 2016, 10:20
Post #6908

sunt un om bun

From: când în când

QUOTE(Avani @ 20 Dec 2016, 10:05)
Femeile nu sunt asa de practice, tehnice si indemanatice ca barbatii, iar asta e un adevar.
*

In conditiile in care societatea noastra recurge la segregare pe tema sexuala inca inainte ca acei copii sa se nasca (vezi camera roz vs albastra, jucarii, haine, etc) normal ca nu sunt practice, pentru ca sunt tinute inconstient, dar cumva deliberat departe de orice forma de pragmatism.
Dar de aici pana la a pleca din start ca daca vezi un idiot in trafic e sigur femeie, sau daca vezi o femeie te feresti preventiv mi se pare cale lunga.
Totusi, romancele ar trebui sa fie recunoscatoare ca s-au nascut aici; daca nimereau in china erau aruncate la gunoi dupa nastere.

QUOTE(Avani @ 20 Dec 2016, 10:15)
intotdeauna am incurajat-o sa conduca si intotdeuana i-am zis sa-i ignore pe ceilati
*

Eu n-am sustinut niciodata ca nu e posibil ca eu sa fiu defect, dar asa vad eu lucrurile. Stiu, sunt razna, spalat pe creier, mai socio-liberal decat liberalii.
Uite un exemplu de discriminare pozitiva, din punctul meu de vedere. Nu imi permit sa il comentez si imi cer scuze daca am inceput deja.

This post has been edited by MuciX: 20 Dec 2016, 10:25

--------------------
- - -
Un român emigrat este un român salvat.
+
mars
post 20 Dec 2016, 10:23
Post #6909

meow or never

Fiind popor latin, suntem din start mai toleranti. Stiti cate femei sunt in ultimul top al oamenilor de afaceri din Franta? Niciuna.

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
Diac
post 20 Dec 2016, 10:25
Post #6910

Membru autentic

Noi la intorsul de la carciumi/revelioane/nunti si alte chermeze avem probleme ca bem amandoi sad.gif Dam cu banu care conduce la intoarcere.

Mai nou suntem fiecare cu masina lui. Adica eu evit sa merg cu masina ei de la serviciu, (nici nu cred ca e valabil casco pentru alti soferi inafara de angajati), iar ei nu-i mai place Meganul. In concedii conduc eu, ca mergem cu Renault-ul, in rest conduce ea, ca mergem cu Jetta.

--------------------
Alexandru.
+
VladSoare
post 20 Dec 2016, 10:35
Post #6911

Membru autentic

From: Voluntari, pe stînga

Și a mea conduce foarte bine.
Mama în schimb este prototipul absolut de "femeie la volan". Bombă. Și nu-i vorba de experiență, pentru că merge zilnic de 18 ani, are o grămadă de kilometri la bord. Dacă însă se află pe banda a treia și-și aduce aminte că trebuie s-o ia la dreapta, păi la dreapta o ia, nu-i pasă de nimic. biggrin.gif
Culmea însă n-a făcut niciodată accident. Nu știu cum naiba. huh.gif
Odată eram la Carrefour, parcasem și mergeam spre magazin. Pe drum văd o mașină parcată cu fața, la 45 de grade, pe două locuri. O secundă mai tîrziu mașina îmi pare familiară. Apoi văd și numărul. biggrin.gif

This post has been edited by VladSoare: 20 Dec 2016, 10:41

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
+
MuciX
post 20 Dec 2016, 10:37
Post #6912

sunt un om bun

Si cum e asta diferit de ce ar face arhetipul de barbat la volan?

--------------------
- - -
+
solidconvert
post 20 Dec 2016, 10:37
Post #6913

Donator

From: Bucuresti

La mine sotia si a luat permisul in urma cu vreo 10 ani si conducea ca o incepatoare... in timp insa a mai exersat pe masina de familie si ulterior a primit masina de la munca. S a schimbat treaba total in vreo 6-7 ani, in sensul ca acum merge singura cu copiii in masina la Voineasa spre exemplu si eu stau relaxat si fara griji (eu eram plecat din tara cu serviciul). Din proprie experienta am observant ca abia atunci cand esti singur in masina inveti cu adevarat sa conduci. wink.gif Si exact cum a spus @R19 se baga si vocifereaza exact ca un barbat la volan... radmasa.gif

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
Diac
post 20 Dec 2016, 10:43
Post #6914

Membru autentic

Plus ca auzi chestii de genul "Ba da ce proasta e asta!"

--------------------
Alexandru.
+
MuciX
post 20 Dec 2016, 10:47
Post #6915

sunt un om bun

QUOTE(R19/16v @ 20 Dec 2016, 10:09)
Avand prietene si apoi nevasta care faceau/fac 20-30k/an singure am observat ca se transforma in barbati la volan dupa o vreme smile.gif Se enerveaza, injura, merg mai fasnet, se baga cand e cazul...
*

QUOTE(solidconvert @ 20 Dec 2016, 10:37)
Si exact cum a spus @R19 se baga si vocifereaza exact ca un barbat la volan...  radmasa.gif
*

Numai mie mi se pare ca suna ca un grup de oameni care se amuza la un copil care se comporta ca un adult? "Uite ce dragut, are cravata si costum, ca un om mare".
Ma duc sa ma caut?

Acum serios, normal ca te enervezi in trafic, a spus-o deja Carlin: "oricine merge mai repede decat tine e nebun, iar cei care merg mai incet sunt idioti". Nu stiam ca femeile se enerveaza diferit de barbati.

This post has been edited by MuciX: 20 Dec 2016, 10:49

--------------------
- - -
+
Avani
post 20 Dec 2016, 10:51
Post #6916

Membru autentic

Hai ma mucix, ca nu e asa cum prezinti faptele. Toti avem neveste, mame, surori, insa trebuie sa fim obiectivi putin, asa cum a fost si Vladut mai sus. smile.gif
De cateva posturi, dupa cum vezi, zicem chiar de soate ca identifica prostimea (sau lipsa de ... indemanare) la alte femei. Deci nu e ca si cum, am facut o bisericuta de barbati si ne dam dastepti.
Sunt convins ca ai si tu exemplele tale, da' nu le zici, ca esti luptatorul extrem tongue.gif

--------------------
. . .
Think forward !
+
SandelBS
post 20 Dec 2016, 10:51
Post #6917

Membru autentic

In cazul meu, nu stie care e stanga sau dreapta si nu stie in ce parte se invarte volanul pentru directia dorita cand da inapoi. In rest conduce bine din dreapta

--------------------
Renault Koleos 2013, 2.0 dci 173 cp
+
MuciX
post 20 Dec 2016, 11:05
Post #6918

sunt un om bun

QUOTE(Avani @ 20 Dec 2016, 10:51)
Sunt convins ca ai si tu exemplele tale, da' nu le zici, ca esti luptatorul extrem  tongue.gif
*

Am exemple de condus dezastruos cu duiumul. Mai ales ca sunt genul... sa zicem patimas si ma aprind repede, deci am o predispozitie spre a le observa. Dar nu le-am clasificat bazat pe sex, marca auto, judet de provenienta. De fapt mint, ma feresc de cei cu numere de bulgaria pentru ca stiu ca sunt sanse mari sa aiba probleme cu actele, sa nu recunoasca vina, etc. Bine, pentru asta am camera, dar e alta discutie.
Din nou, daca imi ia cineva fata, tendinta e sa il injur pe "el". Poate e si asta o forma de discriminare.
Sotia mea este biolog. Este prima din familia ei cu permis de conducere, deci nu a cresut in "cultura" auto cum am crescut eu, spre exemplu, care la 18 ani m-am urcat in masina de scoala si am inceput sa conduc. Nu are cunostinte despre domeniul auto, tehnologie auto, iar cateodata o plictisesc incercand sa ii explic de ce trebuie facut rev-match cand schimba treptele sau de ce e mai bine sa nu calce ambreiajul atunci cand calca frana. Mai mult, cand aveam si eu ursul, faptul ca erau ambele masini verzi ridica o mare dilema cand venea vorba sa nominalizam una dintre ele. Noroc, una avea porecla.
Cand am cunoscut-o masina ei cumparata cu 6 ani in urma stransese doar 26-27k kmp, deci nici despre o vasta experienta nu putem vorbi. Culmea, nu i-am calcat niciodata frana din dreapta, nu i-am amintit niciodata ca e cazul sa schimbe treapta si nici nu am parcat eu masina in locul ei.
La polul opus am un prieten cu mai bine de un milion de kmp in carca, dar care recunoaste deschis ca este unul dintre cei mai slabi soferi posibil, pentru ca nu ii place sa conduca si nu il intereseaza asa mult. Nu a fost implicat in niciun accident pana acum.
Deci chiar nu inteleg unde de-a lungul istoriei moderne s-a decis ca femeile nu stiu sa conduca. O fi ceva similar cu glumele despre blonde.

This post has been edited by MuciX: 20 Dec 2016, 11:07

--------------------
- - -
+
vallixx
post 20 Dec 2016, 11:40
Post #6919

Membru nesuferit

QUOTE(MuciX @ 20 Dec 2016, 09:18)
Ce treaba are incidentul de mai sus cu discutia noastra? Ziceai ceva de a le scrie cand sa iti convina in context. Sincer "incurajarile/stimulentele" astea de pe margine imi amintesc de acele vremuri din gimnaziu cand colegii isi doreau ca doi care s-au certat sa se si bata si dadeau asa cu batul prin gard.

O sa va las ca pe voi, iar eu raman la parerea mea ca feminismul nu ar trebui sa existe de la bun inceput, pentru ca nu ar trebui sa fie nevoie de el. Dar uite ca este. Succesuri.
*

Coane tu confuzezi " a fi diferit" cu "a fi egal".

Nu sunt adeptul ideii "femeia e buna doar la cratita" ori similare si cred ca femeile si barbatii ar trebui sa fie egali.

Insa pe de alta parte, natura ne-a costruit diferit si evolutia a perfectionat ceea ce a facut natura. Ca atare femeile sunt mai potrivite pentru anumite activitati iar barbatii pentru altele. Ca se poate si invers, clar ca se poate, insa in general nu vei vedea femeie miner....etc

Asta este insa chestie de diferente, nu de egalitati. Nu vad de ce daca o femeie nu va fi miner....este mai putin egala cu barbatul. N-are treaba egalitatea aici, este numai o problema de adaptare. Barbatii fac anumite lucruri mai bine decat femeile si invers, deci ne adaptam la situatie.

Hai sa nu transformam o diferenta de aptitudini intr-o falsa problema de egalitati.
Daca femeile conduc de obicei mai prost nu inseamna ca mergem la extreme si ziceam ca atunci nu e buna decat la cratita, ci pur si simplu nu e atat de buna ca barbatul la condusul unui vehicul. Poate fi insa buna la altceva la care barbatul nu este.

Femeia este la fel de egala cu barbatul, chiar daca conduce mai prost, pentru ca poate compenseaza in alte domenii. Diferente intre sexe exista, sa le negam inseamna sa traim intr-o lume ireala. Daca insa le constientizam vom putea sa le folosim in avantajul nostru.

Daca o femeie se simte discriminata pentru ca i se spune ca conduce prost atunci nu este decat o alintata. Nu o discrimineaza nimeni. Este doar un complex al ei de inferioritate. Una care nu ar avea complexe de genul asta ar zice: ok, poate conduc mai prost dar gatesc mai bine. Sau....conduc mai prost dar stiu sa cresc un copil mai bine decat sotul meu. Ar fi constienta ca are alte avantaje care compenseaza dezavantajele , unul dintre ele fiind condusul masinii.

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
mircea_aq
post 20 Dec 2016, 14:23
Post #6920

Membru autentic

--------------------
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
+
pcs
post 20 Dec 2016, 14:43
Post #6921

Membru autentic

From: Bethoncourt, FR

Ca tot vorbeam de pustani teribilisti pe BMW
Accident Suceava ( E85 )

This post has been edited by pcs: 20 Dec 2016, 14:45

--------------------
Dacia/Renault/MB Logan1.6/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 400e - HA308MV 05 Ambition/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
+
VladSoare
post 20 Dec 2016, 14:48
Post #6922

Membru autentic

From: Voluntari, pe stînga

Mda. Moldovean beat și fără permis. Nici nu se putea termina altfel.

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
+
mircea_aq
post 20 Dec 2016, 15:12
Post #6923

Membru autentic

Pisicuta... pisicuta.
Gioni Uacar, Gioni Uacar.
Canapeaua de la Dedeman, adevarata:

https://www.monitorulsv.ro/foto/5llD9xyR/3#galerie

--------------------
+
crisolro
post 20 Dec 2016, 15:43
Post #6924

QUOTE(solidconvert @ 20 Dec 2016, 11:37)
Din proprie experienta am observant ca abia atunci cand esti singur in masina inveti cu adevarat sa conduci. wink.gif
*

recomand si eu ... puneti-le cheia in mana si viju singure in jungla urbana; vor invata mult mai repede si mai bine si stati linistiti ca-s mai prudente si cu mult mai mult simt de conservare
bine, mai depinde si de la caz la caz caci sunt cause pierdute in randul ambelor secse
le-am auzit vorbind (fara sa ma stie acolea) si sunt complet intimidate cand sunt cu sotii in masina etc. ... tragedia e si mai mare, vor conduce si mai crispate cand e masina LUI pe care o iubeste mai mult decat pe ma-sa etc.

ca o paranteza ... mi se pare mie sau cu cat sunt eu mai afumat, cu atat mai bine conduce nevasta-mea??? radmasa.gif

This post has been edited by crisolro: 20 Dec 2016, 15:45

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp - cu nr absolut normal Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
iulia_boris
post 21 Dec 2016, 08:57
Post #6925

Membru autentic

QUOTE(mircea_aq @ 20 Dec 2016, 15:12)
Pisicuta... pisicuta.
Gioni Uacar, Gioni Uacar.
Canapeaua de la Dedeman, adevarata:

https://www.monitorulsv.ro/foto/5llD9xyR/3#galerie
*

Mai nene ,astia si.au mai omorat un frate tot in accident cu.n BMW in februarie..Vor sa scape de mostenitori lq avere?

--------------------
Dacia Dokker Laureate 1,6.. - B 696 BUL 2016
Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
+
Thaddaus
post 21 Dec 2016, 09:16
Post #6926

Membru autentic

Accident grav in Pipera, pe strada George Constantinescu. O masina nu s-a asigurat la plecare (a vrut sa intoarca la intrarea intr-o parcare subterana) si a lovit o alta care circula regulemantar. Aceasta din urma a lovit si o masina parcata. A fost nevoie de ambulanta/descarcerare. Soferul/pasegera din masina care circula regulamentar nu cred ca purtau centura din pacate.
[20161221_085037.jpg

20161221_085044.jpg

index.jpg
Eu eram la o tigara cu un coleg la aproximativ 3-5 metri de masina care a ajuns cu o roata pe trotuar... ar trebui sa ne lasam de fumat..
p.s. Masina care a provocat accidentul era condusa de o domnisoara. blink.gif blink.gif

Acum mi-am dat seama si ca au trecut aproximativ 30 de secunde pana a raspuns cineva la 112..cam mult cred eu.

This post has been edited by Thaddaus: 21 Dec 2016, 09:17

--------------------
- - - - -
The coolest car in the world is the one in your possession.
Renault Captur 0.9TCE
Cupra Formentor 2.0/190
+
espacern
post 21 Dec 2016, 09:28
Post #6927

ART-ist

From: Mihalaya

QUOTE(mars @ 20 Dec 2016, 10:23)
Stiti cate femei sunt in ultimul top al oamenilor de afaceri din Franta? Niciuna.

Refa cautarea dupa Madane L'Oreal (Liliane Bettencourt)!

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
MuciX
post 21 Dec 2016, 09:39
Post #6928

sunt un om bun

QUOTE(Thaddaus @ 21 Dec 2016, 09:16)
a vrut sa intoarca la intrarea intr-o parcare subterana
*

La Medicover?
Strada aia e mereu blocata la ora asta, cu cat dracu putea sa mearga de s-a lasat cu descarcerare?

--------------------
- - -
+
mircea_aq
post 21 Dec 2016, 10:12
Post #6929

Membru autentic

Tare, ca sunt nesimtiti parcati si pe stanga si pe dreapta, in conditiile in care se circula in ambele sensuri dar ramane loc doar de o masina. Singurele refugii sau locuri in care te poti intersecta cu cineva sunt la intrarea in acea parcare subterana respectiv la intrarea in parcarea de la medicover. In rest ramai blocat si se intampla zilnic sa se blocheze si sa blocheze si fabrica de glucoza.
Iesirea/intrarea in parcarea in cauza e in rampa si ai ziduri inalte de beton stanga dreapta, asa ca trebuie sa scoti botul pe calea de rulare ca sa te poti asigura.
Traficul e mare, parcarea in sine e foarte mare, incepe sub upground si se continua inclusiv sub cladira bob. O sa mai vedem accidente acolo pana se indura cineva sa puna sens unic

--------------------
+
MuciX
post 21 Dec 2016, 10:22
Post #6930

sunt un om bun

Nu au cum sa puna sens unic, e singurul mod prin care poti trece de pe Fabrica de Glucoza pe Dimitrie Pompeiu, fara sa ocolesti prin Petricani, sau la intersectia cu Floreasca.
Solutia e sa ridice masinile de acolo, dar ia cadru legal de unde nu-i.
Problema e la imbecilul care a aprobat atatea cladiri de birouri acolo, fara sa ii oblige sa asigure loc de parcare atat pentru angajati cat si pentru vizitatori. Si ma refer la valori realiste. Si sunt masini care stau parcate o gramada acolo - e un mondeo argintiu care are mai bine de juma de an de cand e nemiscat.

--------------------
- - -
+
416 Pages « < 229 230 231 232 233 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th September 2025 - 21:52
Dacia