Garajul meu, -= jurnal =-
![]() ![]() |
Garajul meu, -= jurnal =-
b06fcn |
![]()
|
||
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.908 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
|
||
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
1.9dT, 1989 MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|||
ursul_bipolar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.667 Joined: 23 July 08 ![]() |
Chiar sunt curios cum se va comporta combinatia asta pe Toyota.
This post has been edited by ursul_bipolar: 28 Sep 2016, 11:30 |
--------------------
Toyota
RAV4
HSD Elegance 2018 Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Si eu sunt curios pentru ca trebuie sa le schimb pe Passat si am vazut ca mai multi se plang de Premier .... eu nu am avut treaba cu combinatia asta in atatia ani de cand le folosesc dar poate or fi schimbat ceva ...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(b06fcn @ 28 Sep 2016, 12:09) discuri Brembo si placute Ferodo Premier. Vineri le livreaza, cost 460 lei. Schimba Premier-ul cu altceva daca nu vrei sa-ti scartaie la fiecare frana. Mie pe Laguna combinatia imi scartaie la fiecare frana. Si nu cred ca au treaba discurile aici.As merge la placute pe ATE, TRW sau Textar. Eu pe Leguma la urmatorul schimb o sa pun ATE. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
ceva japonej nu e mai potrivit la toyota?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
La mine textarurile de pe fata au 44 de mii si le mai pot tine inca 10 mii dupa ultima inspectie. nu au scartait niciodata.
Daca ziceti ca premierul scartaie tot pe textar o sa merg. |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Scartaitul poate fi un indicator al functionarii. Daca nu atingeau placutele nu aveau cum sa scartaie.
![]() |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
Da, da la fiecare franare sa se atinga?
![]() |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Ca sa poti reduce viteza ... da este obligatoriu ca la fiecare apasare a pedalei de frana sa se atinga
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Si eu sunt foarte multumit de Textar. Franeaza bine, nu scartaie deloc si contrar asteptarilor (pentru ca sunt cunoscute ca fiind "moi") rezista destul de bine la uzura, asa cum zice si ursul bipolar. Discurile mele Brembo sunt oglinda cu placutele astea, spre deosebire de Ferodo. Diferenta consta din cate am vazut in dimensiunea particulelor din garnitura de franare. La Textar sunt mai fine si mai omogene. La FerodoPremier erau vizibile granule mari si fire metalice. De franat ambele franeaza la fel. Ca atare am luat si saboti de frana tot Textar. Inainte am avut TRW si uneori scartaiau, foarte rar ce-i drept, insa unul avea desprins stratul de uzura de pe suportul metalic.
This post has been edited by Victorine: 28 Sep 2016, 13:20 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
cj98czh |
![]()
|
Am 2 masini cu Ferodo Premier ... atentie Premier si nu SL ... la ambele discurile sunt oglinda ... deci pica ce spui tu ... nu scartaie nimic si franarea este excelenta ... de aia sunt tentat sa pun acleasi lucru ... dar am observat ca mai multi se plang de scartait in ultimul timp ...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
Or fi schimbat compozitia la premier... mai astept, dar textar au pana acum +1
|
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Premier am avut si eu. Pica nu pica ce zic eu, asta am constatat, nu am actiuni nici la unii nici la altii.
This post has been edited by Victorine: 28 Sep 2016, 13:35 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.507 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Si pe Dacie am ferodo premier, am dat jos placutele de uzina folosite 500km ca alea scartaiau si daca nu franam
![]() Pe aia de zi cu zi, pus ferodo premier. alea sufera saracele, ca masina a deveni de week-end de cand cu ...(damn, am zis ca o saptamna nu ma plang de primar)... lipsa locurilor de parcare pe langa birou. Asa ca primele doua frane trebuie sa curete discurile. altminteri, de scartait nu-i cazul. Le-as fi auzit la oricare, ca daca-s singur in masina, de obicei merg cu geamul deschis. |
--------------------
Dacia
1300
- 3-SB-2608
1981 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.908 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Ca sa o luam pe rand, ma apropii de 10000 km cu combinatia Brembo/Ferodo si e totul OK, nu scartait, nu alte zgomote. Ma asteptam sa fie mai "wow !" reactia masinii, insa franeaza la fel ca cele cu care a venit masina din fabrica.
La Kia am pus discuri si placute Textar si sunt intr-adevar OK, nu am gasit insa pentru Toyota acceasi combinatie, exista placute, dar nu si discuri. Om vedea, mai ales ca Toyota nu vede decat extraurban |
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
1.9dT, 1989 MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.755 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Tot Brembo/Ferodo am pus si eu, la indicatia doctorului si-s multumit. Pana si 'nea Nicu, atunci cand a fost vorba sa-mi inlocuiasca discurile si placutele fata la Ford, tot pe combinatia Brembo/Ferodo a mers, din proprie initiativa.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.507 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
pe nea Nicu' nu l-as lua ca reper, cred ca l-o hipnotizat doctoru, ca sa fie sigur.
|
--------------------
Dacia
1300
- 3-SB-2608
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.755 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Probabil că era sub influența doctorului.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
Eu cu Brembo m-am lecuit.Nu mai pun asa ceva pe masina.Bat din nou,dupa circa 2000 de km de la rectificare.Total kilometri vreo 8000 aproximativ.
This post has been edited by M.C.: 28 Sep 2016, 15:05 |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
O sa vina doftoru sa zica ca nu le-ai rodat cu tehnica aia de incalzit pana iese fum din ele.
|
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Patit si eu cu brembo. Dar da, doftorul ma acuza pe mine, desi cu alte discuri nu am avut probleme.
|
--------------------
-
-
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Probabil facaturi dupa Brembo. Eu am Brembo pe Alfa, nu am avut nicio problema cu ele, si nu le-am menajat deloc. Am avut doar grija sa nu intru cu ele incinse la spalatorie sau prin balti...atat cat s-a putut. Placutele cu care le-am uzat au fost un set de EBC si acum am pus Textar...si daca mai duc un set de placute, probabil o sa incerc si placutele Brembo.
Mai important decat sa alegi o marca anume (din cele care fac lucruri de calitate) e sa te asiguri ca nu dai de rebuturi si fake-uri, si aici e loterie. This post has been edited by AndreiMR: 28 Sep 2016, 15:15 |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
ursul_bipolar |
![]()
|
|
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
Bineinteles ca discurile-s de vina.
Chestia cu rodajul discurilor e o gluma . Parerea mea Acum,ca or fi facaturi sau nu ,nu am de unde sa stiu.Si nu le-am luat de la bacania din colt,dar,in fine,asta s-a intimplat cu ele. Mai am un prieten in Ploiesti,care tot cu d-astea a patit.Tot pe Megane. Iesisera si din garantie cind au inceput sa bata prima oara,pe la 5000 de km. Next time,orijinale Reno,in reprezentanta,chiar daca or fi mai scumpe. Brembo,pas. This post has been edited by M.C.: 28 Sep 2016, 15:30 |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
MuciX |
![]()
|
Se poate sa fi fost vreun lot de facaturi care s-a infiltrat in stocurile mai multor furnizori.
|
--------------------
-
-
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Chiar n-are importanta de unde le iei. Fiindca importatorii de piese sunt aceiasi pentru toate magazinele. Ca iei de la epiesa, autokarma sau un magazin de parter de bloc, in principiu tot de la Unix, AutoNet, Auto Total le comanda. Si aici e buba mare, fiindca astia aduc cine stie ce si de unde.
Teoretic, daca iei de la reprezentanta ar trebui sa stai linistit ca ai cumparat original. Dar si aici depinde, la Auto Italia tot de la AutoNet sau ItaloParts sau alti furnizori locali se aduc piesele, nefiind o reprezentanta oficiala a marcii asa cum e la Reno sau la altii. Numai ca la reprezentanta chiar poti beneficia de garantie pe lucrare si pe produs, de la ei le-ai luat, ei le-au montat, ei sa se spele pe cap cu piesele. Daca le iei de la magazin si le montezi la service e frecusul mult mai mare si mai repede renunti, mai ales la piese nu foarte scumpe. Cand aveam eu Clio, pe la reprezentante erau oferte bune pentru masini cu ceva ani vechime. Facusem calculul si era doar cu vreo 10-20% mai scump sa schimb anumite consumabile la ei, fata de cazul in care le luam eu si le schimbam la un service autorizat. This post has been edited by AndreiMR: 28 Sep 2016, 15:37 |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
ursul_bipolar |
![]()
|
Ar fi interesant sa vedem procentul de discuri aftermarket ovalizate vs OEM. Daca ala OEM este f mic atunci chiar merita sa dai mai multi bani pe OEM. De ex la mine discurile sunt aprox 1000 lei vs 400-500 aftermarket.
|
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
MuciX |
![]()
|
Si ce te faci cand vrei upgrade?
|
--------------------
-
-
|
|
bucatzel |
![]()
|
QUOTE(M.C. @ 28 Sep 2016, 16:05) Eu cu Brembo m-am lecuit.Nu mai pun asa ceva pe masina.Bat din nou,dupa circa 2000 de km de la rectificare.Total kilometri vreo 8000 aproximativ. QUOTE(MuciX @ 28 Sep 2016, 16:13) nush baieti, am montat combinatia doftoriceasca amu' 3 ani si 30k km. Trebuie sa le fac ceva ca sa bata? |
--------------------
Dacia
1300
- 3-SB-2608
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
QUOTE(MuciX @ 28 Sep 2016, 16:55) Iei aftermarket si le montezi in service autorizat. Daca iti iei teapa le duci inapoi. Apropo de upgrade, la mine de ex poti sa faci upgrade la frane si sa treci la cele de ralliart direct la reprezentanta. Schimbi discurile cu unele mai mari si ce mai trebuie, totul original, si daca iti iei teapa si se ovalizeaza te duci peste ei, faci scandal etc... This post has been edited by ursul_bipolar: 28 Sep 2016, 16:07 |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th August 2025 - 00:17 |