ulei, schimbat uleiu
![]() ![]() ![]() |
ulei, schimbat uleiu
Shaggy_yo |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 317 Joined: 22 March 08 ![]() |
|
||
--------------------
Nissan Primera
1.8 SE 115 HP
2002
- HY02FPP Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga....totul se Transforma[B]
|
|||
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Ce mai e si ala???
|
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
cred ca ai un mecanic care face experimente pe motorul tau, sau singurele uleiuri pe care le stie sunt alea pentru dacie...
Mai bine puneai 20W40, decat 20W50, dar in fine... Saraca turbina aia... |
--------------------
-
-
-
|
|
Shaggy_yo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 317 Joined: 22 March 08 ![]() |
n-am turbina.....nu e turbo....;)dar sincer sa fiu,,,,dupa ce am skimbat uleiul parca e mai putoare decat era....o avea treaba c uleiul?
|
--------------------
Nissan Primera
1.8 SE 115 HP
2002
- HY02FPP Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga....totul se Transforma[B]
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
pai scrie si tu in profil ce motor ai...
|
--------------------
-
-
-
|
|
dsr |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 4 February 08 From: Bucuresti ![]() |
Are 2.2 diesel fara turbo de 83 de cai...
|
--------------------
Renault
Laguna I
1997 RTE 2.2 dT
- CT-08-CNY
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
T-ul din dTi de la ce crezi ca vine?
![]() Si aia 83 sunt kilowatti, nu cai... |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
dsr |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 4 February 08 From: Bucuresti ![]() |
Sunt doua motoare diferite din cate am aflat : cel CU TURBO (83KW) si cel FARA TURBO(62kw). Tu ai luat exemplu motorul din semnatura mea...eu nu vorbeam despre motorul meu.
|
--------------------
Renault
Laguna I
1997 RTE 2.2 dT
- CT-08-CNY
|
|
pinguinul BM |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 15 April 08 ![]() |
saluty ... am si eu o laguna 1.6 16v si as avea o intrebare... daca careva a schimbat uleiul in cutia de viteze si la cati km? ms
|
--------------------
Renault Laguna
Renault Laguna
1999
- mm 06 adh
|
|
Mrija |
![]()
|
![]() Membru Veteran Group: Members Posts: 671 Joined: 4 June 07 From: Baia Mare ![]() |
Daca esti din Baia Mare te ajut eu cu un service bun. Eu am schimbat uleiul in cutie la 145000 km pentru ca fluiera pinionul de a 5-a si am crezut ca trebuie schimbat uleiul in ea.
|
--------------------
Suzuki
Gsx 750 R
110 cai la 200kg
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
Shaggy_yo, am si eu o intrebare:
Pe motorul tau, sau in compartimentul motor, nu scrie ce ulei sa folosesti? (mai apare si pe busonul de ulei) Daca da, ce te impiedica sa il folosesti? ELF PRESTIGRADE DIESEL 15W40 TURBO DIESEL 15W40 asta recomanda elf, si unul din astea ar trebui sa apara si la tine la motor In plus, consulta cartea masinii, care iti spune exact ce fluide sa bagi in motor. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
- BC 99 AEB De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
CiPPtm |
![]() ![]()
|
![]() >>>>>>>> <<<<<<<< Group: Members Posts: 226 Joined: 20 April 08 From: TiMisoara/Wien. ![]() |
Salut!apropo de ulei... Am schimbat in noiembrie anul trecut ulei si filtru ulei si luna trecuta am schimbat filtru aer,polen si maine schimb si ala de benzina.Vroiam sa va intreb daca ii vreo problema ca le-am schimbat tarziu dupa schimbul de ulei?Ce ziceti?
|
--------------------
X(fostä)Laguna
1ph2/1.6/16v/107cp/'98/Liftback/RXT. (Actuala)
Laguna1ph2/1.9dti/98cp/`00/Liftback/Expression.
- KO 920 DU' "Prietenie înseamnă să fii alături de prieteni nu când au dreptate, ci când greșesc."
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
In general se schimba toate odata la un anumit numar de km..10.000 sau 15.000 sau depunde fiecare cum crede..eu fac schimbul de ulei si de filtre la fiecare 10.000 de km...
Ca ulei pun Elf 10W40...indiferent de motorizare... daca ai benzina pune ulei pt. benzinar daca este diesel la fel..... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
CiPPtm |
![]()
|
![]() >>>>>>>> <<<<<<<< Group: Members Posts: 226 Joined: 20 April 08 From: TiMisoara/Wien. ![]() |
Deci nu-i nici o problema ca le-am schimbat pe rand?sau sa apara ceva probleme in timp,bineinteles,pana la urmatoarea schimbare(cand sper ca o sa le schimb toate odata)?
Ahh.. era sa uit: Am citit in carte ca indruma folosirea uleiului Elf/Competition ST/ 10 w 40.Am auzit ca mai indicat ar fi pt motor Castrol 5 w 40.Ce ziceti? This post has been edited by CiPPtm: 4 May 2008, 22:04 |
--------------------
X(fostä)Laguna
1ph2/1.6/16v/107cp/'98/Liftback/RXT. (Actuala)
Laguna1ph2/1.9dti/98cp/`00/Liftback/Expression.
- KO 920 DU' "Prietenie înseamnă să fii alături de prieteni nu când au dreptate, ci când greșesc."
|
|
foscyucman |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 28 February 08 ![]() |
sincer elf scrie..elf pun...si mai e si ieftin...am dat 80 lei pe 5 litri 10w40
|
--------------------
Renault
Laguna 1
1999, 1,8i 16v, 120cv,Fairway
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
QUOTE(foscyucman @ 7 May 2008, 08:27) Si eu tot ELF (Competition ST 10W40) pun si vreau sa spun ca nu mi-a luat nic un gram niciodata. La categoria filtre insa folosesc filtre de Safrane 2.2, pentru ca e mai mare si filtreaza mai bine dar astia de la Serus stiu ca filtrul de Laguna 2.0 e identic cu cel de Solenza (de cate ori ma duc la ei trebuie sa le explic ca de fapt se potriveste si filtrul de Safrane 2.2). In plus am montat si un racitor de ulei in fata filtrului. Va recomand cu caldura smecheria asta. Ungerea e beton si uleiul nu creste in temperatura. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
- BC 99 AEB De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
Costy_77 |
![]()
|
![]() Avionu' cu Turbina Group: Members Posts: 304 Joined: 19 May 08 From: Slatina-Romania ![]() |
Salut! In primul rand vreau sa va felicit pe toti cei care postati pe acest forum....faceti o treaba excelenta. Chiar daca nu sunteti mecanici este foarte bine ca impartasiti experientele si cunostintele voastre si altora care stiu mult mai putin sau deloc aceste lucruri.Sunt noul propietar (al-2-lea) al unui Renault Laguna 1.6/16v/1998/Fhaze II si am si eu nevoie de sfaturi si indrumare de la cei ce sunt deja veterani in ceia ce inseamna Renault Laguna.
Masina este luata din Germania de la propietar,are 103.000 km si este full option fara piele(inclusiv clima) Mentionez ca masina nu are carte service,propietarul spunand ca i-a fost furata din masina impreuna cu alte acte si bunuri. Masina functioneaza si arata impecabil lasand impresia ca acum ar fi fost cumparata,singura nedumerire a mea fiind ledul portocaliu din josul ceasurilor de bord unde scrie SERV (se aprinde periodic si nu stiu de la ce este)...si ar mai fi ceva...calculatorul de bord imi arata un nr. de ore de functionare care creste mereu si un numar de ore care este stabil(nu stiu ce inseamna asta) Acuma urmeaza partea ce-a mai grea... 1) Unde gasesc un service sau un mecanic bun care sa aibe si tester sa imi spuna daca are si ce probleme are masina? 2) Ce ulei imi recomandati sa folosesc? 3) Pe unde se poate umbla la plutitorul din rezervor daca are (am facut plinul-68 l benzina,acul la bord nu se ridica si computerul de bord imi arata ca trebuie sa alimentez) Multumesc anticipat. Attached thumbnail(s) DC080511001.jpg ( Size: 400.55k ) Number of downloads: 255 |
--------------------
Opel
Omega B 2.0 16V 136 Cp.Benzina
12/1998
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Pai Costy rezolvaile problemelor tale sunt cam urmatoarele:
Un tester aproape de acasa gasesti la orice reprezentanta Renault. Daca esti din Bucuresti mai sunt si variante suplimentare si in principiu mai ieftine. Daca esti din Bucuresti spune-ne si te mai putem ajuta cu una alta. Peisajul din spatele masinii cam seamana cu Drumul Taberei parca... Uleiul recomandat de Renault pentru Laguna pe benzina ar fi ELF (10W40 cel putin) La "plutitor" se umbla prin desfacerea pompei de benzina din rezervor, dar nu iti recomand sa faci faza asta singur si mai ales cu plinul facut (din cauza vaporilor). This post has been edited by Johnny78: 19 May 2008, 08:41 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
|
|
Costy_77 |
![]()
|
![]() Avionu' cu Turbina Group: Members Posts: 304 Joined: 19 May 08 From: Slatina-Romania ![]() |
Zona unde a fost facuta poza este colentina langa statia de tranvai Ziduri Mosi prima de la Obor spre Europa.Acolo locuiesc momentan.Eu sunt din Slatina dar lucrez in C-tii. in Bucuresti.Masina momentan este in Slatina.Nu am inscriso inca in circulatie,iar numerele de germania mi-au expirat.Urmeaza sa merg la RAR sa ii fac cartea si sa ii iau Nr. rosii 1 luna(platesc si eu taxa dupa 1-07-2008 doar 460 E.) Nu inteleg cum adica : Renault recomanda cel putin ELF 10W40...???Se poate folosi si alt ulei? Care este cel mai bun si cel mai fiabil? Si inca ceva...in Slatina nu am curaj sa merg cu ea la reprezentanta sa o pun pe tester(acolo sunt numai incapabili si spun asta din experientele avute anterior) Asa ca o sa incerc sa gasesc pe cineva capabil si care se pricepe foarte bine tot prin Bucuresti. Multumesc pt. atentia acordata postului meu si pt. raspunsul dat. Cu respect.
|
--------------------
Opel
12/1998
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Costy:
Problema se aseaza la modul urmator: daca mai ai cartea masinii pui ce scrie acolo, dac a nu, in cazul tau se aplica urmatoarele: consulti site-ul de la ELF si iti spun ei ce ulei sa ii pui. Renault merge cu ELF de ceva vreme, de aia pe busoanele de ulei scrie mare ELF. eu ii pun Elf Competition ST 10W40 de cand o am si oricum, masina mea nu a vazut alt ulei de cand a aprut ea pe lume. Fiind un motor de turatie, necesita un ulei deva mai subtire din ce explica ei. Merge si 5W40 dar e mai scump. Eu am dat 62 de RON pe 4 litri, la Metro. Cel cu 5W40 e aproape 100 de RON tot la Metro tot bidon de 4 litri. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
|
|
Costy_77 |
![]()
|
Am gasit ulei ELF Evolution 5W40 si as vrea sa stiu daca este mai bun decat uleiul ELF Competition 10W40 si daca este bun pt. motorul meu B56-1.6/16V.
As mai vrea sa stiu ce filtru de ulei si de aer sa folosesc. Cu respect. This post has been edited by Costy_77: 3 Jun 2008, 15:51 |
--------------------
Opel
12/1998
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Diferenta dintre Evolution si competition e ca Evolution 5W40 e un ulei full synthetic
pe cand competition 10w40 e semisintetic. Daca prima cifra e mai mica de 10 e bine, deci nu ai de ce sa iti faci griji. Competition ST e cel mai bun compromis dintre calitate si pret. In ceea ce priveste filtrele, situatia e simpla: Renault sau Purolator si gata. Dar daca te duci la Renault si te trezesti ca iti dau un filtru de Solenza pentru Laguna, cere unul pentru Safrane 2.2 benzina ca e identic ca filet si deschidere. Mai ai o varianta si cu filtrele Mann. In principiu, merge orice filtru care are o marca cat de cat. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
|
|
Costy_77 |
![]()
|
Multumesc pt. raspunsul promt si la obiect.Astazi am terminat de facut verificarea,RAR-ul si identificarea.Totul a fost OK.Masina este in regula si chiar a scos valori pe care multe masini mult mai noi decat a mea nu le scot. Am sa iau Nr.rosii pt. inceput pana se hotarasc "umilii nostrii guvernanti" ce fac cu taxa de prima inmatriculare....sau de mediu...cum se spune mai nou. Multumesc inca odata Johnny78.
|
--------------------
Opel
12/1998
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Intotdeauna cu placere
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
|
|
Costy_77 |
![]()
|
Pentru toti cei care cauta piese(filtre,kit distributie,kit ambreiaj,placute frana) cat si alte piese de orice natura pentru Renault Laguna 1 sau 2 dar si pentru alte marci si tipuri de masini pot apela cu incredere la domnul Cristi, tel:0752102102 sau mail:diminuendo43@yahoo.com. Eu am luat legatura cu dansul pentru un kit de disptributie si am fost foarte multumit de preturile practicate.Pot spune ca practica preturi mult mai mici decat multi altii asemenea distribuitori...Rog a nu se considera reclama. Cu respect.
Pentru masina din semnatura: Kit Distributie [SKF] 430RON, Set placute frana fatza Ferodo - 140RON, Saboti Frana Spate Ferodo - Sistem Bendix - 70RON, Sistem Lucas - 80RON This post has been edited by Costy_77: 4 Jun 2008, 19:42 |
--------------------
Opel
12/1998
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Multumim foarte mult. O adresa postala are domnul Cristi?
pretul e ok dar se gaseste si mai ieftin. Oricum nu cu mult si clar constituie o optiune. This post has been edited by Johnny78: 4 Jun 2008, 22:24 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
|
|
Costy_77 |
![]()
|
Stiu doar ca sta in Bucuresti pe undeva prin Drumul Taberei daca nu ma insel. Pentru mai multe detalii va rog sa luati legatura cu dansul. Tel:0752102102 sau mail: diminuendo43@yahoo.com . Cu respect.
This post has been edited by Costy_77: 5 Jun 2008, 00:08 |
--------------------
Opel
12/1998
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Multumesc,
am sa incerc sa il contactez. Tot e pe la mine prin cartier... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
|
|
traiann |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 30 June 07 From: Timisoara ![]() |
Eu am motor 1.6 K4M, probabil ca si tu ai la fel. Specificatiile tehnice spun 4.75 l ulei. Eu folosesc Castrol si nu am probleme desi masina are 190 mii km. 4l Castrol sunt cam 130 ron deci nu e o avere. Daca ai probleme cu martorul electronic singura solutie ramane verificarea la joja. Chiar si in cazul in care partea electronica pare ok, pentru siguranta verifica la joja si nu ai probleme cu uzura.
|
--------------------
Renault
Laguna I
1998/1.6 16V
- TM 29 NTS
|
|
pixule |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 25 February 06 From: Zalau ![]() |
salutari.referitor la ulei, prima data am bagat in motor elf 5w40, ca nu aveam manualul de utilizare la indemana, dar ramasesem cu impresia ca asta e.dupa ce am aruncat ochii prin manual, am vazut ca pt motorul din semnatura, renault recomanda un ulei 15w40, deci un multigrad mineral(ceva de genul).in consecinta, schimbul 2 a fost un mobil 1 15w40.diferenta e vizibila la sunetul motorului, care inainte facea un zumzait ca si cum tachetii ar fi lucrat pe sec, iar acum scoate un fornait furios cand trece de 2500rpm
![]() ![]() This post has been edited by pixule: 16 Jun 2008, 23:51 Attached thumbnail(s) DSC01610.JPG ( Size: 507.43k ) Number of downloads: 203 |
--------------------
Renault
Laguna 1ph2 RXE
1.6/16v/107
- SJ69LOL Cateodata ajungi la concluzia ca e mult mai bine sa fii prost.Desi la mine e cam tardiv acum sa ma mai gandesc la asta.Altii insa o pot face cu succes
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 02:39 |