ABS, Eficienta
![]() ![]() ![]() |
ABS, Eficienta
ricochet2 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|||
radunre |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.573 Joined: 1 October 07 From: Tg Mures ![]() |
cand franezi, rotile trebuie sa se blocheze pt. ca ABS sa intre in functiune ! practic la o frana care altfel ar bloca rotile in mod constant, ABS le deblocheaza in cateva fractiuni de secunda dupa ce le simte blocate. Asa e normal sa functioneze deci invariabil vei lasa dire scurte de cauciuc pe asfalt
![]() |
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
- MS
2009 Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Dar la mine se aude scrasnet si destul de mult (1 sec). ABS-ul intra in fractiuni de secunda.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
radunre |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.573 Joined: 1 October 07 From: Tg Mures ![]() |
hm, nu prea inteleg ce vrei sa spui... ma gandesc si la cauciucuri, sunt ceva mai rasarite ? cum stau cu aderenta ?
Deci ABS-ul il simti imediat ? de zici ca intra in fractiuni de secunda. |
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
- MS
2009 Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Nu il simt imediat. Intra la 1 sec dupa ce scrasnesc pneurile. Cauciucurile sint bune, sint Dunlop Fastresponse, de vara, 5.000 km, drumul bun, plan, dar nu cred sa conteze pneurile atat de mult, pentru ca computerul ABS calculeaza aderenta si actioneaza in consecinta.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Flavius1 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 23 August 08 ![]() |
La un prieten pe un hyunday accdent i-a intrat ABS-ul si la 30 de km/h, cand a frant brusc
|
--------------------
dacia
solenza
- AG 82 LAU
2003 solenza clima
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Intra si la mine, nu conteaza viteza, dar intra prea tarziu.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Flavius1 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 23 August 08 ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza
- AG 82 LAU
2003 solenza clima
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
ABSul isi intra in drepturi la viteze de peste 5 sau 7kmph, pare-mi-se.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
depinde cum dai in frane
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Poti fi mai explicit, Johnny ? Din cat am citit pe net, nu prea conteaza cum apesi franele, nu ar trebui sa blocheze. In plus, la Berlina imi dadea in pedala, de imi clantanea dintii in gura, la break da mult mai usor. Sa fie ABS-ul defect ?
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
zet105 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 15 May 09 ![]() |
Nu cred ca e defect rico.Sau daca e defect atunci avem acelasi defect:)
De scartait scartie si la mine la franare.Cred ca e normal.Oricum ABS-ul imi intra la franari mai puternice. |
--------------------
reno
Megane 3, 1.5dci, 110cp, phase 2(2012)
- ----
--
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Sigur ca puternice. Mai bine zis, la franari zdravene si suficient de lungi, cand roata tinde sa ajunga la 0 mai repede decat masina. Si atunci ABS impiedica acestu lucru, prin inchiderea sau deschidera presiunii pe roata, cu ajutorul unei electrovalve. Dar eu stiu ca rotile nu au voie deloc sa scartaie. De asta eram curios. Scartaiala inseamna roata blocata, ce se aude scartait e de fapt cauciucul fiind tarat pe asfalt. Merci zet de informatie in cazul tau. Altii sint rugati sa spuna cum face la ei.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
neiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 704 Joined: 4 January 09 From: Timisoara ![]() |
la mine nu scartiie,se simt niste zmucituri
|
--------------------
renault
laguna 1.8i
- TM 11 RFT
1998 berlina Florin
|
|
ricochet2 |
![]()
|
OK. Merci Neiu. Pana acum:
Scartaituri vs Nescartaituri 2:2 This post has been edited by ricochet2: 10 Aug 2009, 18:43 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
CYP VFS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 797 Joined: 31 July 09 From: roman/neamt ![]() |
Salut tuturor,la mine cand am cumparat masina ,a.b.s-ul , intra imediat cum puneam frana,adica daca nu o fortam.Dupa ce am schimbat placutele,saboti si cauciucurile,sa schimbat situatia,A.B.S-ul ,intra mai rar si numai la franarii de urgenta.Iar in legatura cu pedala ca nu o mai simti mai zgomotoasa,sar putea sa ai uzate ciocurile de la abs,adica alea de vin pe zimti de la butuc,nu stiu daca m-am exprimat corect.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA 2 1.6 16V
- NT 77 BYA
EXPRESION 2001
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Tu unde punctezi atunci, CYP ? La scartait de roti sau nu ?
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
zet105 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 15 May 09 ![]() |
Tin sa mentionez ca si la mine au fost schimbate placutele pe fata.Nu stiu cum tinea ABS-ul inainte pentru ca au fost schimbate cand masina era in posesia fostului proprietar.
Comparand cu un ford fiesta de la servici si mie mi se pare ca-mi intra abs-ul mai rar.Cat despre franare ce sa zic: mi se pare ca fiesta n-are frane comparativ cu laguna mea. ![]() |
--------------------
reno
Megane 3, 1.5dci, 110cp, phase 2(2012)
- ----
--
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
Mai, nu stiu cum franati voi. Eu pe ce masini am mers am avut doar de vreo 3 ori (cred) ocazia sa las ABS sa intre in functiune, de fiecare data a fost pe gheata/polei.
In rest, pe uscat sau umed, nu a fost nevoie. La Laguna, desi are (cel putin asa zice la carte), nu stiu cum face ![]() Probabil e si stilul meu de condus/franare de vina ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
- 05.10.1998 _________________________________________________
Nothing's impossible |
|
neiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 704 Joined: 4 January 09 From: Timisoara ![]() |
odata am testat si eu abs involuntar(mi-a iesit un om in fata si am apasat brusc frana la vreo 70-80 la ora )
|
--------------------
renault
laguna 1.8i
- TM 11 RFT
1998 berlina Florin
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Nici la mine nu intra decat rar, dar am observat odata la urgenta ca blocheaza rotile. Si de atunci am testat de curiozitate de mai multe ori.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
likos |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 7 June 07 From: oradea ![]() |
salutare
-conteaza gumele -la mine cu gume de iarna intra mai repede si cu gumele de vara mai tarziu(in conditii de asfalt uscat)-dar totusi promp in ambele cazuri -o singura data am sacartait intermitent la un semafor pe care nu il stiam in Cluj, franare de la aproximativ 50km/h |
--------------------
renault
laguna
- 79KW
1998 grandtour 1.6 16v concorde
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
Pe undeva pe la Campulung Moldovenesc, in localitate, seara, mergand cu 60 kmh.. imediat dupa un viraj parca zaresc ceva in mijlocul drumului (deh, am lumanari, nu faruri
![]() NU a intrat ABS-ul, NU ma asteptam sa franeze asa de bine ![]() Asa ca stau si ma intreb cum de va intra voua in functiune.. PS : am anvelopele uzate bine, placutele aparent ar fi la juma din viata, discurile sunt cele din fabrica si nu sunt in stare grozava. |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
Nothing's impossible |
|
ricochet2 |
![]()
|
Likos: nu conteaza gumele prea mult pe asfalt, la ceea ce ma doare pe mine. Sigur, conteaza la distanta de franare, dar eu ma intrebam doar referitor pe partea de scartait. ABS-ul masoara viteza rotii si decelerarea acesteia. Daca observa ca intr-un timp scurt a decelerat de la o turatie mare pana la aproape 0, e clar ca nu putea ca masina sa se opreasca asa repede si va reduce acea presiune pe roata, intermitent cu aplicarea de forta, pana cand situatia nu mai e calculabila. Nu vorbesc prostii, am citit cum functioneaza.
Maister: ai dat o gramada de bani pe masina si ai mai bagat inca o gramada si masina tot nu e in stare buna ? (pneuri uzate, placute uzate, discuri nu sint grozave, lumanari pe post de faruri, etc.) Eu am schimbat placute in stare perfecta, numai pentru ca scartaiau din cand in cand si nu-mi placea, discurile sint in stare foarte buna si farurile la fel. Pneurile au 4000 km (3 roti) si 500 km alta (pana ![]() |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
neiu |
![]()
|
abs nu permite blocarea rotii la franare brusca ca sa nu te duci,,sanie''
cu rotile blocate nu poti controla directia 11 Aug 2009, 14:33: AntiBlockierSystem This post has been edited by neiu: 11 Aug 2009, 13:33 |
--------------------
renault
laguna 1.8i
- TM 11 RFT
1998 berlina Florin
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(ricochet2 @ 11 Aug 2009, 14:17) Anvelopele conteaza cel mai mult...cum sa nu conteze... eu am pus acu cativa ani niste matador Aquilla... foarte frumos profil, aratau bine pe masina.... numai ca la fiecare frana mai tare intra ABS-ul in draci.... le-am schimbat cu ceva ok, Continental si de atunci ABS-ul nu-mi intra decat cand este nevoie...la fel si la Skoda de servici...de cand am pus Dunlop SP01 nu mai stiu de ABS si nici de roti blocate de cat cand chiar este cazul.... eu sunt 100% convins ca problemele tale cu ABS-ul de aici vin...pune niste anvelope de calitate si o sa dispara problema ta... de curiozitate... ce anvelope ai acum pe masina? |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
lag_ph |
![]()
|
Rico, toate au o durata de viata. Ce a ramas si ai mentionat, la anu, ca nu arde.
Anvelopele sunt deosebit de importante la franare! Eu unu conduc .. preventiv. Iar daca e sa-mi sara careva in fata, mana o am aproape de frana de mana, asa ca pot face o franare in distanta mica daca e cazu ![]() Btw rico, de cand o ai, cat ai mers cu ea? This post has been edited by maister_dm: 11 Aug 2009, 14:43 |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
Nothing's impossible |
|
ricochet2 |
![]()
|
CJ, nu conteaza la blocare, am mai spus. Sa nu-mi spui ca ABS-ul nu intra la pneuri rele si lasa rotile blocate. Pur si simplu, intra mai des la pneuri mai uzate. Dar sint bune. Dunlop Fastresponse. 4000 km.
Maister: 2500 km. De ce ? |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
lag_ph |
![]()
|
Pai daca sunt de slaba calitate, pierd aderenta rapid, placutele le blocheaza si apuca sa scartaie un pic pana intra ABS-ul. Doar intrebam de km
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
Nothing's impossible |
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
tu tragi frana de mana cand franezi de urgenta?
Shumi, cine te-a invatat chestia asta? |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 07:37 |