ABS, Eficienta
![]() ![]() ![]() |
ABS, Eficienta
lag_ph |
![]()
|
||
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
- 05.10.1998 _________________________________________________
Nothing's impossible |
|||
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
O punem si pe asta pe lista cu necazuri, maister.
Strumfu, nu pot fi de acord cu tine. ABS trebuie sa reduca distanta de franare, nu doar sa te ajute sa poti vira in timp ce franezi puternic. Cat timp roata e franata, acceleratia e negativa si viteza descreste in ritm progresiv. Cu roata blocata, acceleratia e nula, iar viteza descreste constant. |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
Nu neaparat necaz.. O sa fac intr-o zi un test sa ma conving daca merge au ba. Oricum, nu am franat de la 90 la 0... ci doar de la 90 la vreo 40-50.. dar am auzit ceva scartait.
Cand rezolv si cu testarea, revin. |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
Nothing's impossible |
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
QUOTE(ricochet2 @ 31 Aug 2009, 12:25) Cat timp roata e franata, acceleratia e negativa si viteza descreste in ritm progresiv. Cu roata blocata, acceleratia e nula, iar viteza descreste constant. Daca acceleratia e nula, de ce mai descreste viteza? ![]() Stii tu ceva, si anume ca decelerarea e mai mare in cazul in care roata inca se invarte la limita blocarii fata de o roata blocata (caz in care decelerarea e data doar de coeficientul de frecare gume-asfalt). In general distanta de franare scade sau e la fel. Insa pe gheata poate creste cu ABS. ![]() QUOTE(maister_dm @ 31 Aug 2009, 12:34) O sa fac intr-o zi un test sa ma conving daca merge au ba. Oricum, nu am franat de la 90 la 0... ci doar de la 90 la vreo 40-50.. dar am auzit ceva scartait. Cand rezolv si cu testarea, revin. Test: mergi cu 30/h si calca frana serios. Daca simti ca franeaza gen "car-car-car-car" si simti si reactiune in pedala, atunci ABS functioneaza. De scartait oricum scoate scart, ba chiar si nori de praf (testat pe DN intro zona in care era pe drum mult praf si pamant de la niste combine care ieseau de pe camp.. ![]() |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
lag_ph |
![]()
|
Stim cum sa facem testu, domnu'. Stim cum trebuie sa reactioneze
![]() Problema e ca scartaitul ala si lipsa interventiei abs-ului, in momentul acela - cand tind sa cred ca s-au blocat rotile, m-a pus pe ganduri. |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
Nothing's impossible |
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
poate nu te-ai infipt suficient in pedala...
scartaitul apare si cand roata inca se mai invarte... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Cum asa ? Pentru ca trebuie sa stearga asfaltul. De acolo scartaie.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
cristicristutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 711 Joined: 7 February 09 From: SATU-MARE ![]() |
Poi scartaie chiar in momentul in care vrea sa se blocheze roata si intervine ABS pentru a elibera din presiunea la roata, in timpul franari roata se invarte putin sacadat si de aceea se aude si scartaitul.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA
1.6 16V
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Nu ar trebui.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
cristicristutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 711 Joined: 7 February 09 From: SATU-MARE ![]() |
Da la toate masinile asa functioneaza nu numa la reno.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA
1.6 16V
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 12:13 |