ABS, Eficienta
![]() ![]() ![]() |
ABS, Eficienta
cj98czh |
![]()
|
||
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|||
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Dunlop e o firma cunoscuta. Cauciucurile sint de vara, modelul e bun. Nu e de la cauciucuri. Eu nu ma intreb cat de repede opreste masina si cat de repede intra. Din nou ma repet: nu cred ca e normal sa blocheze rotile in nici o circumstanta. In fond, masina are suficienta aderenta pe asfalt cu orice pneuri pentru a nu bloca rotile.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
Franarea de urgenta nu am practicat-o pana acum.
Dar, daca imi sare ceva in fata, fac totul ca sa opresc pentru a evita impactul. Nu, nu o sa o trag la 80kmh, ca stiu ca o sa-mi fuga spatele.. asta clar. Dar daca in secunda inainte de impact imi dau seama ca nu am timp suficient sa opresc la limita, frana de picior deja fiind in podea, o sa trag si frana de mana. |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
- 05.10.1998 _________________________________________________
Nothing's impossible |
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(ricochet2 @ 11 Aug 2009, 16:22) Din nou ma repet: nu cred ca e normal sa blocheze rotile in nici o circumstanta. In fond, masina are suficienta aderenta pe asfalt cu orice pneuri pentru a nu bloca rotile. Daca asta crezi tu... atunci nici o discutie nu-si mai are rostul pt. ca este pierdere de timp... ti-am explicat cat se poate de clar... tu o tii tot pe a ta.. Daca nu ar fi normal sa se blocheze crezi ca ar mai pune astia ABS pe masini ??? Eu zic sa dau un search pe google si sa vezi principiul de functionare a ABS-ului si dupa aceea mai povestim.... O zi buna, |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
ca sa ce?
frana demana nu va depasi niciodata forta imprimata de instalatia hidraulica |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
cj98czh |
![]()
|
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
Don't know.. nu am incercat si nici nu ma tenteaza.
Insa, daca ii blochez rotile pe spate, macar prin frecare mai scade viteza.. Oricum, e destul de greu de anticipat reactia la momentul respectiv. Personal am trecut printr-o franare de urgenta cu berlina.. de la 90 kmh. Franat ca berbecul si tras dreapta de volan - pomi ... nu bun ![]() Tras stanga de volan - masini de pe contrasens - nu bun Asa ca am hotarat : intru in fundu lu ala care s-a bagat in fata mea ![]() Noroc ca a apucat sa prinda ceva viteza si nu a iesit nimic... in afara de urmele de la anvelopele mele : una la dreapta, una la stanga si una pe centrul benzii ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
Nothing's impossible |
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(cj98czh @ 11 Aug 2009, 16:25) Daca asta crezi tu... atunci nici o discutie nu-si mai are rostul pt. ca este pierdere de timp... ti-am explicat cat se poate de clar... tu o tii tot pe a ta.. Daca nu ar fi normal sa se blocheze crezi ca ar mai pune astia ABS pe masini ??? Eu zic sa dau un search pe google si sa vezi principiul de functionare a ABS-ului si dupa aceea mai povestim.... O zi buna, Sigur ca o tin pe a mea, pentru ca am dreptate. Eu am intrebat una si tu o tii pe a ta. Am spus si repet pentru ultima data. Principiul de functionare al ABS e aici. http://auto.howstuffworks.com/auto-parts/b...-lock-brake.htm Roata este deblocata de catre ABS in momentul in care tinde sa se blocheze si reaplicata forta de franare in momentul in care capata o turatie prea mare. Procesul se repeta pana cand decelerarea nu mai e atat de evidenta fata de viteza masinii. Pe pneuri uzate (dar tot pe asfalt) sistemul ABS intra mai des, mai repede si pentru mai mult timp, pentru ca e aderenta mai mica, dar tot va intra si sistemul va incerca sa evite cat poate de mult blocatul rotii. Daca rotile scartaie, inseamna ca acestea sint blocate si eu zic ca ABS nu-si face treaba. Daca ar fi o suprafata cu aderenta scazuta nu ar putea scartai. Deci cauciucurile conteaza putin la sistemul de franare, conteaza la eficienta franarii, distanta de franare, suprafata de rulare, etc. Dar am repetat. Cauciucurile SINT BUNE. Sper ca macar acum sa vezi. |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
cj98czh |
![]()
|
Eu zic sa mai citesti odata.... sau de mai multe ori...
QUOTE(cj98czh @ 11 Aug 2009, 16:19) Cu cat anvelopele sunt de calitate mai proasta ABS-ul va intra mult mai repede si nu te va ajuta din contra.... el trebuie sa intre doar cand roata s-a blocat... atat... poti frana foarte brutal si fara sa intre ABS-ul.... Daca anvelopa este dintr-un maiterial mai dur... normal ca se va bloca mai repede si atunci ABS-ul va intra.... asta este valabil atat pt. stifturile de anvelope noi cat si pt. cele uzate.... Degeaba este noua daca este dintr-un material prost.... despre cele care sunt la limita inferioara de uzura nu are rost sa povestim... QUOTE(ricochet2 @ 11 Aug 2009, 16:35) Deci cauciucurile conteaza putin la sistemul de franare, conteaza la eficienta franarii, distanta de franare, suprafata de rulare, etc. Cum adica?? "conteaza putin la sistemul de franare" dar "la eficienta franarii, distanta de franare" ??? nu te cam bati in afirmatii??? .... oricum imi pierd timpul sa-ti scriu si nu este prima data cand te incapatanezi ... si o tii la inceput pe a ta ca dupa accea sa o intorci... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Daca te astepti sa iti dau dreptate, ai de asteptat pana iti ajunge barba la buric. Nu eu ma contrazic, tu te contrazici si lamentabil inca. Ti-am explicat cum nu se poate mai clar, dar daca nu pricepi, asta e. Gata cu offtopic-ul.
Iti scrasnesc rotile cand te proptesti in frane sau nu ? Asta e tot ce vreau sa stiu. Mai departe trag eu concluziile. |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
cj98czh |
![]()
|
Nu stiu care din noi 2 nu pricepe si care se contrazice... eu ti-am aratat si unde te contrazici.. tu deocamdata nu... asa ca nu ai decat sa tragi ce vrei tu..... din partea mea si apa la WC... numai bine..
This post has been edited by cj98czh: 11 Aug 2009, 15:58 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Uitandu-ma la avatarul tau, e de inteles de ce nu pricepi, asa ca nu mai insist.
Gata. Punct. Cui ii mai scrasnesc rotile ? |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
cj98czh |
![]()
|
Este poza fiului meu... asa pt. curiozitatea ta personala asa ca usor cu insinuarile... mai bine te-ai lamurii cu se se mananca subiectul de care discutam... ar fi mai bine... pt. tine..
This post has been edited by cj98czh: 11 Aug 2009, 16:06 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
zet105 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 15 May 09 ![]() |
Din cate am citit aici eu cred ca rico pune foarte bine problema.Fara a incerca sa tin partea cuiva.Eu am aceeasi problema imi intra abs-ul mai greu, din punctul meu de vedere.Si DA imi scartie rotile la o franare brusca.Parerea mea este ca ABS-ul ar trebui sa declanseze mult mai repede exact in momentul in care aceasta se blocheaza.
Tin minte ca eram pe scaunul din dreapta al unei lagune 1 ph2 iar soferul a franat de la 120 pana la 0 BRUSC a intrat ABS-ul de am simtit toata masina vibrand(parca mergea pe roti patrate) iar scartait de roti nu am auzit. Pe laguna mea am gume Continental 195/65 R15 in stare f buna.Incercati sa-mi ziceti ca daca imi voi pune Michelin ABS-ul va actiona mai repede sau mai eficient? |
--------------------
reno
Megane 3, 1.5dci, 110cp, phase 2(2012)
- ----
--
|
|
ricochet2 |
![]()
|
E posibil sa intre mai tarziu si distanta de franare sa se scurteze. Dar asta pentru ca pneurile ofera o aderenta mai buna. Evident ca ABS functioneaza tinand cont de coeficientul de franare dintre asfalt si pneuri, dar in functie de acest coeficient isi regleaza puterea si frecventa de inchidere si deschidere a electrovalvelor. Pe scurt zet, e posibil daca pneurile sint bune, sa franezi mai repede, iar ABS sa intre mai greu (poate chiar deloc), daca rotile ofera suficienta aderenta. Dar cand intra, daca intra, nu ar trebui sa blocheze rotile. Daca ai gume moi, iar drumul e curat si incalzit, aderenta creste.
Iar la mine am testat cu 2 masini. Pe o berlina nu scartaia deloc, pe break scartaie. Dar ca distanta, breakul franeaza mai bine, chiar daca e mai greu, pentru ca are placute si tamburi mai bune, si are si circuitul de franare mai bun. La break frana prindea foarte jos. Eu am pus intrebarea nu sa ma aflu in treaba, ci pentru a vedea daca sistemul meu ABS functioneaza corect. In mod normal sistemul se autodiagnosticheaza, dar shit happens. |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
CYP VFS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 797 Joined: 31 July 09 From: roman/neamt ![]() |
Scartitul cauciucului poate veni si de la alti factori:
caldura mare afara cauciucul fierbinte ,asfaltul moale si el ,atunci stitii voi apesii putin frana si se aude un scartait usor,iar in legatura cu anvelopele si A.B.S.-ul are o foarte mare legatura. |
--------------------
RENAULT
LAGUNA 2 1.6 16V
- NT 77 BYA
EXPRESION 2001
|
|
liberto |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 5 August 09 ![]() |
iti spun eu care ar fi posibila ta problema de zici ca nu iti intra repede fai aerisirea la frane si schimba lichidul abs-ul nu are cum sa calculeze dak tu bagi frana cu aer cateodata el nici nu stie ca ai franat intelegi tuuu deci fai aerisirea la frane
|
--------------------
renault
laguna 3.0 v6 24v
1999
|
|
ricochet2 |
![]()
|
N-are treaba aerisirea cu scartaitul. Nu stiu de ce deviati de la topicul initial. Va scartaie cand franati cu putere sau nu ? Lasati caucioacele, aerisiri, temperaturi si alte acareturi. Astea sint treburi ale calculatorului de ABS. Voi trebuie doar sa va proptiti pe pedala de frana pe drum drept, asfalt uscat, pana se opreste masina. Atunci vin si intreb: ati auzit scartait sau nu ?
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
zet105 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 15 May 09 ![]() |
Daca franele ar trebui aerisite, ceea ce presupune ca ar avea aer pe undeva, inseamna ca in anumite momente nu ar prinde bine frana.La mine nici nu incape vorba de asa ceva.Am condus alte 2 masini si mi se parea ca nu am frana deloc comparativ cu franele de pe laguna.Cat despre franare, ce sa zic, franeaza foarte bine.
Eu zic ca iese din calcul problema cu "aeriseala". |
--------------------
reno
Megane 3, 1.5dci, 110cp, phase 2(2012)
- ----
--
|
|
CYP VFS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 797 Joined: 31 July 09 From: roman/neamt ![]() |
Nu trbuie nici o aerisire,si in legatura cu lichidul de A.B.S.,de unde ai m-ai scoso "LIBERTO",poate lichidul de frana.Si in legatura cu scartaitul cauciucului exista la fiecare,numai ca nu ne dam noi seama.Deci A.B.S.-ul intra numai cand calculatorul primeste semn de roata blocata,atunci intra A.B.S.-ul ,deci intai se blocheaza un pic roata si atunci se aude putin de tot o scartaitura,daca gresesc corectatima.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA 2 1.6 16V
- NT 77 BYA
EXPRESION 2001
|
|
neiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 704 Joined: 4 January 09 From: Timisoara ![]() |
pai tocmai ala e rolul abs sa nu blocheze rotile
|
--------------------
renault
laguna 1.8i
- TM 11 RFT
1998 berlina Florin
|
|
lag_ph |
![]()
|
sa deblocheze, vrei sa zici..
Intra in functiune cand se blocheaza. Asa ca poata sa apara o intarziere intre blocare si deblocare. Depinde si de calculator.. Probabil ca pe 1.6 16v au pus Windows Vista si d'aia merge asa ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
Nothing's impossible |
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
inca un topic amestecat
ABS-ul intra in momentul in care se blocheaza rotile. Bun pana aici Rolul lui e acela de a DEBLOCA rotile, in scopul de a lasa conducatorului posibilitatea SA VIREZE pentru a evita pericolul. Aderenta la suprafata de rulare conteaza foarte putin. ABS-ul nu stie daca masina e pe gheata sau pe uscat. Fiind un sistem reactiv si nu unul proactiv, tot ce face este SA NU LASE roata sa se opreasca in timpul franarii... Ce e asa de greu de inteles? Aici se vorbeste despre conditiile in care ABS intra in functiune, care sunt un alt capitol, dupa parerea mea |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
lag_ph |
![]()
|
Dar nu i-ai raspuns lui rico.. la tine scartaie pana sa intre abs-ul ori ba?
Ai ABS pe a ta? ca pe vremea aia cred ca era doar optional.. |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
Nothing's impossible |
|
ricochet2 |
![]()
|
Corect. Si din nou, ma repet. Aerisirea a fost facuta in urma cu 500 km la Renault, in momentul in care am schimbat cilindri receptori. Franele au fost testate apoi pe tester specializat, la ei la service. Eficienta e una foarte buna, am spus si ma repet. Nu ma plang de modul in care franeaza, ci de faptul ca blocheaza putin. Pneurile sint iar bune, au 3.000 km, sint Dunlop, toate la fel, model de vara, presiunea corecta in ele, drumul drept, curat, plan.
Johnny a inteles corect mecanismul de functionare. E explicat si in link-ul pe care l-am postat. Pneurile, placutele de frana, tamburii, sabotii, lichidul de frana, etc. conteaza la eficienta franarii. Dar ABS are un computer care calculeaza in orice conditie cand trebuie sa opreasca roata si cand sa ii dea drumul. Si face asta de cateva ori pe secunda. Uneori chiar de 15 ori. This post has been edited by ricochet2: 13 Aug 2009, 12:10 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
A mea nu scartaie pana sa intre ABS-ul
AM ABS. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
lag_ph |
![]()
|
eee.. nu tzipa domne
![]() Din punctul meu de vedere, rico are intarziere la calculator sau senzorul nu functioneaza ca la carte. Recomandare : mergi cu atentie (preventiv) si franeaza din timp ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
Nothing's impossible |
|
Johnny78 |
![]()
|
Si acuma o sa te intrebe ca el ce face daca ii sare o veverita in fata?
Nu exista intarziere la calculator Nu e cu WIN pe el |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Eu nu stiu de ce nu raporteaza calculatorul si nici CLIP (de 2 ori) problema, daca ar fi ceva cu sistemul ABS. Toate sint bune si frumoase.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
neiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 704 Joined: 4 January 09 From: Timisoara ![]() |
poate a ros veverita firele de la senzor!
![]() |
--------------------
renault
laguna 1.8i
- TM 11 RFT
1998 berlina Florin
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 07:50 |