Amortizoare Laguna II, probleme, recomandari
![]() ![]() ![]() |
Amortizoare Laguna II, probleme, recomandari
ady_vasiloiu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 12 March 12 From: Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|||
Aco |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 742 Joined: 19 April 13 From: Ploiesti ![]() |
Bataia de flansa o recunosti usor, suna ca si cum ai bate intr-o oala goala in momentul in care intri cu roata in groapa.
Daca ai schimbat amortizoarele, flansele + rulmentii trebuiau schimbate in acelasi pret, oricum se desfac. This post has been edited by Aco: 9 Dec 2014, 00:03 |
--------------------
Renault
Laguna II 2.0dci
2007
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 12 March 12 From: Ploiesti ![]() |
Da, asa se aude bataia din pacate.Din fericire, am gasit un set de flanse la pret suber bun si urmeaza sa le montez.Cautand destul de mult pe net am gasit un tutorial din rusia cu schimbarea unui amortizor de pa laguna 2 facelift.Eu aveam amortizoarele exact cum le are omu asta de mai jos si le-am pus pe cele noi dar fara sa schimb flansele si aparatorile asa cum a facut si el.Sper sa ajute si pe altii cand o fi cazul.
https://www.drive2.ru/l/1004800/ Si daca tot vorbeam si de bielete antiruliu + bucse, rusii vin cu alt tutorial: https://www.drive2.ru/l/288230376153101407/ This post has been edited by ady_vasiloiu: 9 Dec 2014, 01:09 |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Am schimbat astazi flansele de la amortizoare (flansa complete -set cu suruburi cu tot) + bieletele antiruliu + aparatorile de noroi pentru noile amortizoare si vreau sa spun ca nu se mai aude nimic in masina.E o mare placere conduc din nou.Desi flansele nu erau rupte, erau tasate bine de arcuri si una dintre ele era deja umflata de rugina.Talerele erau si ele pline de rugina si o flansa avea unele crapaturi.Cu toate ca am schimbat rulmentii acum 1 luna, deja erau plini de pamant si mizerie si incepeau sa rugineasca, asa ca nu pot spune decat ca Renault a gasit un system de 2 lei pentru flanse.
|
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
Lampard |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.401 Joined: 7 April 13 From: ARAD ![]() |
salut,cat a costat distractia?
|
--------------------
renault
laguna
2003 expression,1.9dci,107cp
- AR 69 ***
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
QUOTE(ady_vasiloiu @ 12 Jan 2015, 18:04) Am schimbat astazi flansele de la amortizoare (flansa complete -set cu suruburi cu tot) + bieletele antiruliu + aparatorile de noroi pentru noile amortizoare si vreau sa spun ca nu se mai aude nimic in masina.E o mare placere conduc din nou. Off, vezi ce inseamna sa nu schimbi tot? Cum spuneam, si eu am platit de 3 ori manopera, pana am scapat de zgomote. Si mecanicul doar mi-a spus ca amortizoarele noi nu se mai pupa cu flansele, si a avut dreptate... |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Pai au costat:
-set amortizoare kyb ulei 490 ron -set protectii amortizoare sachs - 80 ron -bielete antirului TRW 110 ron amandoua -flanse 280 ron 2 flanse sachs (in magazine una e 300 si ceva de ron) eu le-am gasit la cineva pe OLX, noi si nefolosite de pe masina de firma(trebuia sa le schimbe si a preferat sa le vanda ![]() -manopera 150 ron ultima data + 120 ron prima data + 70 ron set rulmenti schimbati prima data GRAND TOTAL = 1300 ron Dar daca eram mai intelept si le schimbam din prima, scuteam 200 ron =>1100 ron Un singur lucru am vazut astazi cand am schimbat piesele, dupa ce am desfacut bieletele antirului, bara stabilizatoare se misca foarte lejer cu o mana, ma asteptam sa stea totusi destul de tapana.Pe viitor o sa schimb si bucsele de la bara stabilizatoare si o sa cumpar OEM Renault ca am gasit la 60 ron bucata. This post has been edited by ady_vasiloiu: 12 Jan 2015, 21:49 |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Asa am facut si eu acum o luna si ceva. Sunt unele de 21 mm. Alea te scapa de zgomotele la balans lateral puternic.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Off topic, facem si noi o intalnire Laguna 2 facelift sau nu, in Bucuresti?Am tot cautat si nimic pe nicaieri.
|
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
mars |
![]()
|
Numa' facelift? Exclusivist...
![]() |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Astea imi plac mai mult
![]() |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Adaug cateva poze cu flansele pe care le-am schimbat ca pe viitor sa stie si altii la ce sa se uite cand le schimba, de retinut ca au 160.000 km si nu au mai fost schimbate pana acum.In prealabil am schimbat rulmentii care trebuie sa recunosc ca erau terminati.La mine chiar si dupa ce am am schimbat amortizoarele si rulmentii, cand invarteam volanul se auzea un scartait din cauza faptului ca talerul unde intra rulmentul se preseaza in timp si rulmentul nu mai sta fix acolo si se invarte odata cu partea de sus, flansa de metal:
This post has been edited by ady_vasiloiu: 14 Jan 2015, 15:54 Attached thumbnail(s) IMG_20150114_105637.jpg ( Size: 1.27mb ) Number of downloads: 701 IMG_20150114_105743.jpg ( Size: 1.48mb ) Number of downloads: 734 IMG_20150114_105903.jpg ( Size: 1.7mb ) Number of downloads: 722 IMG_20150114_110241.jpg ( Size: 1.35mb ) Number of downloads: 711 IMG_20150114_110255.jpg ( Size: 1.36mb ) Number of downloads: 702 IMG_20150114_110303.jpg ( Size: 1.29mb ) Number of downloads: 145 |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
PuscasMarin |
![]()
|
![]() Membru cotizant Group: Members Posts: 398 Joined: 26 February 08 From: Brasov ![]() |
@ady_vasiloiu Multumiri de detalii, m-am luminat si eu in ceea ce tb. schimbat pe partea de amortizare.Initial voiam sa schimb doar amortizoarele, dar citind pe aici m-am descis sa schimb tot, am si eu acele trosnete cand rotesc volanul.
Am facut o mica simulare cu piesele, se pot vedea in poza. Mai lipseste ceva ? E obligatoriu sa schimb si bieletele antiruliu ? This post has been edited by PuscasMarin: 14 Jan 2015, 15:21 Attached thumbnail(s) kyb.jpg ( Size: 43.8k ) Number of downloads: 156 |
--------------------
Renault
Laguna Expression Grandtour 1.9 dci
2004 F9Q670
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Nu, daca le stii ca sunt ok si esti atent cand ti le desface sa nu cumva sa le rupa mansonul de cauciuc.Vezi ca preturi gasesti si mai mici:
http://www.epiesa.ro/set-reparatie-rulment...71/cod-1834812/ http://www.epiesa.ro/set-reparatie-rulment...71/cod-2059801/ Tu trebuie sa-ti iei modelul pana in 2005 care difera putin dar care merge si la a mea asa cum si modelul de pe a mea merge la tine (la kit flanse ma refer- piesa de sus din flansa, a 3-a din pozele atasate, este cu mai mult cauciuc la mijloc dar se potriveste si pe phase1)unii chiar fac upgrade de la a ta la cea de facelift ca cica ar fi mai buna(asta e inf de pe site rusesc trecut mai sus) PS:daca te apuci si cauti atent pe site-urile cunoscute mai scazi cateva zeci de lei (protectiile de amortizoare costa 78 ron ambele -sachs - autokarma cu negociere, vezi doamne...) Nu e obligatoriu sa fie toate KYB sau Sachs sau SNR ca oricum mai mult ca sigur rulmentul o sa fie SNR si restul dzeu stie daca sunt facute de ei sau doar ambalate. This post has been edited by ady_vasiloiu: 14 Jan 2015, 15:58 |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
PuscasMarin |
![]()
|
![]() Membru cotizant Group: Members Posts: 398 Joined: 26 February 08 From: Brasov ![]() |
Multam pt. completari !
|
--------------------
Renault
Laguna Expression Grandtour 1.9 dci
2004 F9Q670
|
|
MariusRZR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 716 Joined: 22 May 10 ![]() |
Poate s-a mai zis...eu am cautat si n-am gasit.
Chestia asta ma scoate din minti. Toti spun ca atunci cand se duc amortizoarele, masina devine barca si se balangane, iar suspensia este mai moale. La mine amortizoarele pe fata sunt curse ambele, dar masina e tare ca dracu. Daca iau o pietricica o simt si in stomac. Jantele sunt pe 16" si presiunea e 2.2 si am incercat si 2.0. Cam tot aia e. Daca trec peste o plomba de asfalt iesita cu 0.5 CM in afara, zici ca rup masina in doua. Iar toate taxiurile cu care am mers pe aceasi sosea, aceasi plomba, sunt mult mai confortabile. Voi ce amortizoare/arcuri aveti? Si cum se comporta? |
--------------------
Renault
Laguna
1.9 dCI
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Poate ai arcurile tari...no clue, eu am schimbat amortizoarele si acum totul e super ok.
|
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
mars |
![]()
|
Am tot jante de 16, presiune 2.2 (fata) cu 2.0 (spate), PDG si amortizoare noi KYB. Nicio problema la denivelari, liniste si pace.
In cazul tau, cred ca ai amortizoarele duse, plus ca ai arcuri non-PDG, deci mai tari. |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
La mine inca se mai aude ceva, dar n-am apucat sa schimb bucsele de pe bara stabilizatoare din lipsa de timp.Ma bate un gand sa schimb si amortizoarele spate pentru ca mi se pare ca masina se cam balanseaza excesiv, am remarcat cand stateam inauntru, daca imi schimbam brusc pozitia la volan, incepea si masina sa se miste, miscari de barca (pe spate).
BTW:la voi se aud zgomote de la rezervor?eu daca am mai mult de jumatate plin, se aude cum se balanseaza motorina prin el. |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
mars |
![]()
|
Vai ce ma enerveaza rezervorul ala! Cand e spre plin, se aude la fiecare frana. Amortizoarele spate le verifici usor: ridici hayonul si apesi cu forta pe marginea portbagajului. Daca revine instant la pozitia initiala, fara balans, amortizoarele sunt OK. Cand am luat eu masina erau abia schimbate (originale) si cam asta le e comportamentul si acum, dupa doi ani.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Testez eu astazi cand ajung la masina.Oricum enervant rau rezervorul ala, nu stiam la un moment dat ce se aude.As merge mereu cu el gol da profit ca e ieftina motorina
![]() |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
lupascuiulian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 28 November 10 From: iasi ![]() |
Care e diferenta intre cele 2 amortizoare fata Kyb ?
-unul e pe gaz+ulei = bitubular -celalalt e numai pe gaz Mai bun e cel bitubular? This post has been edited by lupascuiulian: 31 Mar 2015, 14:57 |
--------------------
renault
laguna 2
2003 EXPRESSION 79kw 107cp |
|
Aco |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 742 Joined: 19 April 13 From: Ploiesti ![]() |
Cel care e numai pe gaz e pentru puntea spate.
Pe fata ai 2 variante, bitubular sau ulei. Din fabrica sunt pe ulei. |
--------------------
Renault
Laguna II 2.0dci
2007
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.521 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
ulei = confort
gaz = sportivitate (ma rog, ceva mai rigida). |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Sunt aceeasi branza.Iti recomand ulei pe fata, gaz pe spate si neaparat KYB(asa cum pune de altfel si Renault de fabrica APA-KYB)
|
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
lupascuiulian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 28 November 10 From: iasi ![]() |
- Bitubular deci...
- Pe gaz nu vor tine sau ce? ca as vrea sa fie mai rigida masina.( daca durata de viata la cele bitubulare este mai mare decat a celor pe gaz, atunci sigur voi lua bitubulare). - M-am uitat, acum pe masina am Monroe, ca or fi pe gaz sau bitubulare nu stiu, vad ca inca mai tin. |
--------------------
renault
laguna 2
2003 EXPRESSION 79kw 107cp |
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Tin...dar o sa simti toate gropile...si o sa schimbi si bucsele de la antiruliu ceva mai des.
|
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
angel-boy |
![]()
|
![]() Ovidiu Group: Members Posts: 1.162 Joined: 11 October 07 From: Constanta ![]() |
Salut , trebuie sa imi schimb si eu pe fata amortizoarele si flashi , observ ca se cumpara separat protectie amortizor ?
- am citit ceva din topic , dar pana la final care sunt cele mai bine amortizoare pentru fata , pentru laguna 2 grandtour , nu ma intereseaza sport, mai mult confort. - si flanse amortizoare + rulment, vreo firma anume ? multumesc, |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dci
2002 Daewoo AGC-1220RF-A ,boxe Cabasse,subwoofer BOSE
EX : Volkswagen GOLF III 1996 1.6 MPI - 1996 EX : DACIA 1310 TX - 1991 |
|
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Si eu sunt in exact aceeasi situatie acum, adica am de schimbat amortizoarele spate si din cauza ca am troncanit in mers si la rotirea volanului (ca un fel de 'cranc') mi s-a spus ca trebuie sa schimb si flansele.
Citind pe aici, am decis pana la urma sa schimb amortizoarele spate, dar si cele fata, ca si ultima data,cu KYB (Kayaba) de care nu ma pot plange, au tinut peste 60 000, insa daca tot fac o treaba acum, sa nu dau de mai multe ori bani pe manopera, vreau sa schimb si kit-ul acela. Intrebarea mea este: kitul acela din linkurile de mai sus ( http://www.epiesa.ro/set-reparatie-rulment...1/item-2135255/ )contine flanse + rulmenti + suruburi + saibe + suporturi pentru arc si este compatibil si cu modelele fara facelift? vad ca pretul unui kit de genul pentru modelele pre-2004/5 sunt mai scumpe si nu prea inteleg de ce. Un singur kit e pentru ambele roti sau trebuie 2 kit-uri? |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
|
|
Cheluu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 27 May 11 ![]() |
In poza arata cam tot ce iti trebuie pentru o singura parte, taler arc, rulment, flansa, saiba din capul amortizorului si suruburile de prindere. Nu inteleg de ce i se spune kit de reparatie, dar daca in banii astia intra toate aceste piese, parerea mea este ca pretul este ok. Atentie ca sunt piese doar pentru o singura parte.
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.9 dCi 88 kW/120 cp
2004
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd May 2025 - 16:16 |