Intrebari...raspunsuri servodirectie, clio symbol sau bicorp cu servo hidraulic
![]() ![]() ![]() |
Intrebari...raspunsuri servodirectie, clio symbol sau bicorp cu servo hidraulic
cmandrei |
![]()
|
||
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
|
||
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|||
cosmin1981 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 25 March 12 ![]() |
clio 1, 1997, 1149cc, 58CP, motor D7F 730 . Am crezut ca nu are servo cand am cumparat-o , dar m-am uitat pe forum si am gasit sub farul din dreapta ( cum stai la volan) un recipient in care s-ar gasi uleiul de servo. presupun ca pompa este hidraulica si ii lipseste uleiul ( daca nu s-o fi dus intre cele sfinte )
This post has been edited by cosmin1981: 22 Apr 2012, 18:34 |
--------------------
renault
clio
1997
|
|
vion |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 851 Joined: 20 May 10 From: Bucuresti ![]() |
Salut la mine nu bate nu troncane nu curge dar am ramas fara servo.ce si unde sa verific?
|
--------------------
dacia
sandero stepway
2015
|
|
S4b1n |
![]()
|
![]() Membru Symbolist Group: Members Posts: 937 Joined: 27 February 10 From: Craiova/Bucuresti ![]() |
Nivelul lichidului de servo. Daca ai benzina inseamna ca ai pompa mecanica, antrenata de cureaua de accesorii.
|
--------------------
Renault Symbol
1.5 dCi 62 kW
- ~ 155000 km
2007
|
|
vion |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 851 Joined: 20 May 10 From: Bucuresti ![]() |
salut primul mesaj a fost cam laconic (eram pe un telefon) dar masina are de toate lichid hidraulic la semn, n-are scurgeri, dar nu mai vrea.
azi am reusit sa aflu ca nu este de vina pompa servo.se pare ca ramane doar caseta! This post has been edited by vion: 2 May 2012, 15:44 |
--------------------
dacia
sandero stepway
2015
|
|
vion |
![]()
|
salut azi am rezolvat cu servo prin schimbarea casetei cu una recondiționată la Târgoviște.era un segment de presiune rupt in caseta mea.am fost foarte atent la operatiune si am retinut-o.(montat si demontat).oricum era evident ca baietii stiau ce fac n-a existat nici un moment de graba ,precipitare sau sa se intrebe intre ei ''da' aia ce e?'' sau ceva de genul asta!
This post has been edited by vion: 10 May 2012, 16:43 |
--------------------
dacia
sandero stepway
2015
|
|
blick |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 26 June 07 ![]() |
Buna seara, imi puteti spune daca este normal ca atunci cand stai pe loc cu motorul la relanti si virezi stanga, dreapta e normal ca motorul sa se tureze pana pe la 1000-1200 ture.
Multumesc |
--------------------
Renault
Symbol
- B 022388
2007 1,4 8V
|
|
aurelyan |
![]()
|
![]() Membru cu familie Group: Members Posts: 1.280 Joined: 20 June 09 From: Iasi ![]() |
Da, e ceva normal.
|
--------------------
Ford
Focus Mk3
2012 - 1.6 16v Ti-VCT Imbatranesc si tot invat - Eschil
|
|
andr3i84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.086 Joined: 22 March 09 From: Bucuresti ![]() |
Salut,
De ceva vreme imi scartaie fulia de la pompa de servo (destul de tare, adica se aude bine si din masina nu doar de afara). Scartaie doar la relanti in mers nu se mai aude. Se poate gresa cumva sau trebuie inlocuita? 25 May 2012, 08:01: Nimeni...? This post has been edited by andr3i84: 25 May 2012, 08:01 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2003 1.4 16V expression
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
am si eu o nedumerire .. la mine volanul se misca usor la inceput. Pe parcurs se intareste tot mai mult si ajunge la stadiul ca nu mai revine pe pozitie dreapta daca il tin intr-o parte. Lichid servo e din plin. Inainte aveam si un scartait la virajul de pe loc, acum vad ca a disparut. Poate sa fie de la caseta?
Masina are cam 90 000km This post has been edited by UXE: 25 Jun 2012, 06:52 |
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
2006 1.4 8v Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
QUOTE(UXE @ 25 Jun 2012, 07:52) Inainte aveam si un scartait la virajul de pe loc, acum vad ca a disparut. Zgomotul ,daca vine de la pompa de servo,poate sa insemne ca aceasta se forteaza sa-si faca "treaba". Masina cu rotile din fata suspendate si cu motorul oprit volanul deblocat incearca sa intorci rotile din exterior-pentru a constata daca se poate face fara greutate/fortare. Daca nu intampini rezistenta...e pompa de servo "moarta". De verificat si senzorul de pe conducta din pompa...... @+ |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
trami |
![]()
|
- Group: Members Posts: 270 Joined: 15 July 05 From: Targoviste ![]() |
Ce test e ala cu roti suspendate si motorul oprit? Pompa de servo se verifica in functiune, de la rece pana la cald, cu un manometrul racordat si urmarind presiunea pe care o face. Numai asa poti spune daca e ''moarta'' sau nu. Uite una de exemplu care moare la cald dupa cateva minute:
Daca dupa testul asta pompa se dovedeste a fi buna, nu mai ramane in discutie decat caseta care poate avea o pierdere interna. |
--------------------
Kuga
2
- -
-
|
|
mitza21bz |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 9 January 11 ![]() |
Salut. Am si eu un Renault Clio, 2003, 1.4, si de ceva timp imi merge foarte greu volanul. Am fost la 2 mecanici (Buzau) care s-au uitat la ea si mi-au spus ca este "pompa servo", dar nu au facut nimic special pentru a da acest diagnostic (doar au invartit de volan pe loc).
O fi aceiasi pompa de servo cu cea dupa Logan 1.4??? pentru ca in magazine gasesc doar de Logan. |
--------------------
Renault
Clio Symbol
- BZ 24 SEB
2003, 1.4 8v Renault Clio II - Symbol 2003 / 8V 75 CP
|
|
trami |
![]()
|
E aceeasi pompa, insa nu stiu daca si aceeasi fulie.
Te-ai gandit s-o schimbi fara sa-i faci inainte un test de presiune? Daca-i caseta de vina? N-ai fi primul care schimba 2-3 pompe degeaba. |
--------------------
Kuga
2
- -
-
|
|
Spanky |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 98 Joined: 16 November 10 ![]() |
Salut.O intrebare pt posesorii de Clio cu servodirectie asistata electric:a schimbat careva carbunii de la motorul care antreneaza servodirectia? Trebuie demontat tot bordul? Se gasesc la magazinele de piese auto?
|
--------------------
Renault
Clio
2001/Hatchback If I had no sense of humor, I would long ago have committed suicide. ~Mahatma Gandhi
|
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
SEARCH exista topic si cu schimbat si cu curatat ..
|
--------------------
.
.
.
|
|
trami |
![]()
|
Unde este topicul?
servodirectie asistata electric inseamna ElectricPowerSteering si se afla sub bord pe coloana volanului. Exemplu: http://www.ecutesting.com/catalogue/produc..._eps091000.html |
--------------------
Kuga
2
- -
-
|
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Da am gresit eu, credeam ca intreaba de servo electrohidraulica, mai ales cand intreba de carbuni.
|
--------------------
.
.
.
|
|
tupeu_adrian |
![]()
|
![]() Membru tuning interior Group: Members Posts: 367 Joined: 11 September 12 From: BARLAD ![]() |
un ajutor daca se poate.....am un symbol din sept 2007 care de cateva luni ma sacaie cu serva...adik in ce consta defectiunea:
prima oara cand a inceput problema serva mea nu mai mergea cursiv pe partea stanga dupa care a inceput sa se ingreuneze pana acum cand am impresia ca merg cu o masina fara servodirectie....pompa nu e dusa pt ca am verificat`o la o reprezentata RENAULT din Iasi. Un mecanic de aici din Barlad de la reprezentanta RENAULT DACIA mi`a zis ca a mai avut astfel de probleme la un Clio si defectiunea ar fi undeva de pe partea electrica (atentie partea electrica a masinii nu a pompei de servodirectie) si ca doar are de curatat ceva si totul va fi in ordine dupa asta...nu ma intrebati ce inseamna "curatat ceva" pt ca asa mi sa zis in tel n`am avut timp sa stau la discutii cu el persoana fiind la munca si ca doar trebuie sa ma duc la el sa mi`o rezolve intrebari: cati dintre voi ati mai auzit de asta?...adica sa ai probleme cu servodirectia si sa iti curete "ceva anume de la partea electrica"...si daca sunt persoane rog sa ma informeze si pe mine cu mai multe sau alte persoane daca stiu un alt remediu al problemei mele in caz ca aceasta nu va functiona....orice sfat si/sau parere sunt binevenite atat cat sunt legate de problemele masinii va multumesc si o primavara cat mai frumoasa 2 Mar 2013, 02:28: sorry....am uitat sa mai specific ca masina e de 1.5DCI...85CP...pompa jumate electrica si jumatate hidraulica This post has been edited by tupeu_adrian: 2 Mar 2013, 02:28 |
--------------------
RENAULT CLIO II PH4
SYMBOL 2007,1.5DCI/85CP / VS 07 YCE......DACIA
LOGAN I PH1 2004/1.4MPI/65CP / VS 03 UWT
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Eu,din patania mea,iti spun ca pompa poate avea mizerie in interior si probabil in asta a constat curatatu'.
Ca doar n-or fi curatat mufele? A mea a fost desfacuta si n-avea carbunii uzati ori motorasu' defect ci doar mizerie.. Au mai fost probleme de contact din cauza mufelor fapt pt care a mea este legata pe 'direct'.. Asta pt ca nu gaseau mufe.. Dupa reasamblarea pompei mecanicul i-a dat cu un silicon pt etanseizare. Operatia a fost facuta cu aproape 2 ani in urma. This post has been edited by iulia_boris: 2 Mar 2013, 07:43 |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
- B 696 BUL
2016 Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
trami |
![]()
|
Cred ca mecanicul s-a referit la curatarea motorului pompei. Tu spui ca ai verificat pompa si-i buna. Esti sigur? Daca da, curatarea nu-si are rostul, adica nu rezolva problema.
Problema vine de la caseta de directie, in multe cazuri se uzeaza segmentii si volanul devine ''tare''. Asta este o pierdere interna de presiune, defect frecvent al casetelor de fabricatie TRW. |
--------------------
Kuga
2
- -
-
|
|
bejenariu florin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 30 November 08 ![]() |
Vreau si eu niste pareri . Am un clio 1.5 dci din 2005 cu servodirectie electrohidraulica. Am avut mai demult probleme cu pompa de servo...adica nu imi mai mergea servodirectia...m-am uitat pe forum..am gasit ce imi trebuia..am desfacut motorasul, era tot imbacsit cu praf de carbune...umezeala. am curatat , am pus inapoi si a mers. de ceva timp nu mai am de loc servo. am refacut din nou aceleasi operatiuni cu motorasul dar nimic...un coleg mecanic a zis ca s-ar putea sa fie de la rulmenti flansa amortizor. i am schimbat, degeaba tot la fel. nu stiu de la ce ar mai putea fi. pompa o aud ca lucreaza ca biziie cind virez..dar volanul tot greu merge. un mecanic a zis ca pompabaga putina presiiune..deci ar trebui inlocuita. ok dar daca tot asa o sa mearga? nu am bani sa ma distrez...o pompa noua e cam 12 milioane. daca a mai avut cineva problema asemanatoare va rog sa ma ajutati
|
--------------------
renault
clio 1.5 dci
2005
|
|
bavarezu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 147 Joined: 12 May 11 From: bucuresti ![]() |
ulei ai in bidonasul pompei?
|
--------------------
renault
symbol
2008/1.5 dCI/85 ponei "trebuie in viata sa te grabesti incet, de vrei la timp sa intarzii " Pavel Stratan
|
|
trami |
![]()
|
Problema vine de la caseta de directie, in multe cazuri se uzeaza segmentii si volanul devine ''tare''. Asta este o pierdere interna de presiune, defect frecvent al casetelor de fabricatie TRW.
Am spus in postul de mai sus. |
--------------------
Kuga
2
- -
-
|
|
wingover |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 9 August 08 ![]() |
@bejenariu florin. Ceva asemanator am patit si eu acum 2 ani. A picat pompa de servo (electrohidraulica) complet. Am desfacut-o, am curatat motorul electric care era imbacsit, carbunii erau ok dar gripati (nu mai culisau). In fine, am montat-o la loc, motorul electric bazaia normal dar tot mergea greu (nu avea presiune). Atunci am presuspus ca-i de la pompa. Am facut rost de o pompa SH, dar tot nu mergea. Dupa 5 zile de demontat-montat la loc (deh, aveam nevoie de masina) am dibuit problema: BUCSA de plastic (aia mica si neagra si umila) care face angrenarea dintre electromotor si pompa hidraulica era tocita. Motorul electric invartea in gol, nu mai angrena pompa. Am avut norocul sa o gasesc nou nouta la un dealer in oras.
Deci, demonteaza din nou pompa si verifica cu atentie acea mica bucsa. Are niste crestaturi in care intra axul de la electromotor respectiv de la pompa. Daca sunt un pic rotunjite probabil aceasta este problema. In cazul meu toti mecanicii au zis sa-mi iau o alta pompa. In final s-a dovedit a fi o nemernica de bucsa din plastic ca a costat 9 RON. |
--------------------
Renault
Symbol
2005/1,5dci/Fidji
|
|
bucu6 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 10 May 07 ![]() |
salutare tuturor. vreau sa descriu si eu o problema la servodirectie, orice sfat e binevenit. symbol 1.4 2007. cand virez pe loc stanga dreapta imi face un zgomot. cel mai bine il pot compara cu sunetul pe care il fac cauciucurile in parcarile complexurilor comerciale-subterane ( un fel de scartait infundat, ca si cand ar aluneca sau nu ar avea aderenta ). cel mai bine se aude spuneam la virarea pe loc, indiferent de tipul de teren, in mers nu prea imi dau seama din cauza zgomotelor de fond. altceva nu am sesizat, sa mearga volanul mai greu sau altele. nu stiu daca are legatura dar in linie dreapta masina trage spre dreapta...vi s-a intamplat sa aveti astfel de zgomote ?
|
--------------------
renault
symbol
- b142364
2007
|
|
alin_redd |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 23 October 11 ![]() |
Salut! Am si eu probleme cu pompa de servodirectie hidraulica. Merge normal, pierde foarte putin ulei dar are un bazait puternic care se accentueaza la turatii. Face asa de la 56000 km si acum are 90000. Vreau sa o schimb dar am gasit numai reconditionate. TRW la 700 Ron cu cea veche la schimb sau Lauber la 475 Ron cu cea veche la schimb. A incercat cineva una din ele sau vreo recomandare intre cele 2 firme? Sau poate spre norocul meu stie cineva prin Iasi un mecanic care sa o desfaca si sa o repare poate asa scap mai ieftin.
|
--------------------
Renault
Symbol
- VN 13 ALI
2006 1.4 8v
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.244 Joined: 16 April 10 From: BC ![]() |
vezi ca se gasesc la dezmembrari de la 300 de lei in sus, pompe originale... m-am confruntat si eu cu povestea asta si am cautat foarte mult.
si mai e o varianta: pompa originala Delphi, noua, dar fara fulie (asta presupune putina bataie de cap - cineva care sa schimbe fulia fara sa o pocneasca). daca tin bine minte, pretul pleaca de pe la 650 de lei... chiar daca are bazaitul respectiv, de ce sa o schimbi daca functioneaza??? PS: pierde ulei pe unde??? pe la pompa sau pe la presostat? |
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
Megane 2 - 2005 - 1.5dci 82 CP
|
|
anestezye |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 15 December 13 ![]() |
salut!!
am si eu un renault symbol 2006 1.5 dci si am o problema cu servodirectia de cand am schimbat discul de ambreaj....din cand in cand numi functionctioneaza "servo"si tot in acest timp nu-mi functioneaza nici vitezometrul si nici kilometrajul...ma poate ajuta si pe mine sineva cu aceasta problema? This post has been edited by anestezye: 15 Dec 2013, 21:07 |
--------------------
renault symbol
1.5 dci
2006
|
|
alin_redd |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 23 October 11 ![]() |
Pe la pompa cred. Gasesc urma de ulei pe capota exact in dreptul fuliei.
|
--------------------
Renault
Symbol
- VN 13 ALI
2006 1.4 8v
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 09:37 |