Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages « < 3 4 5 6 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Intrebari...raspunsuri servodirectie, clio symbol sau bicorp cu servo hidraulic

cmandrei
post 15 Dec 2010, 15:46
Post #121

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Pai si nu e electrica ?

--------------------
ex. Renault Clio Symbol - RO 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cosmin1981
post 22 Apr 2012, 18:33
Post #122

Membru incepator

Group: Members

clio 1, 1997, 1149cc, 58CP, motor D7F 730 . Am crezut ca nu are servo cand am cumparat-o , dar m-am uitat pe forum si am gasit sub farul din dreapta ( cum stai la volan) un recipient in care s-ar gasi uleiul de servo. presupun ca pompa este hidraulica si ii lipseste uleiul ( daca nu s-o fi dus intre cele sfinte )

This post has been edited by cosmin1981: 22 Apr 2012, 18:34

--------------------
renault clio 1997
+
vion
post 1 May 2012, 14:44
Post #123

Membru autentic

From: Bucuresti

Salut la mine nu bate nu troncane nu curge dar am ramas fara servo.ce si unde sa verific?

--------------------
dacia sandero stepway 2015
+
S4b1n
post 1 May 2012, 20:48
Post #124

Membru Symbolist

From: Craiova/Bucuresti

Nivelul lichidului de servo. Daca ai benzina inseamna ca ai pompa mecanica, antrenata de cureaua de accesorii.

--------------------
Renault Symbol 1.5 dCi 62 kW - ~ 155000 km 2007
+
vion
post 2 May 2012, 06:15
Post #125

Membru autentic

salut primul mesaj a fost cam laconic (eram pe un telefon) dar masina are de toate lichid hidraulic la semn, n-are scurgeri, dar nu mai vrea.
azi am reusit sa aflu ca nu este de vina pompa servo.se pare ca ramane doar caseta!

This post has been edited by vion: 2 May 2012, 15:44

--------------------
+
vion
post 10 May 2012, 15:53
Post #126

Membru autentic

salut azi am rezolvat cu servo prin schimbarea casetei cu una recondiționată la Târgoviște.era un segment de presiune rupt in caseta mea.am fost foarte atent la operatiune si am retinut-o.(montat si demontat).oricum era evident ca baietii stiau ce fac n-a existat nici un moment de graba ,precipitare sau sa se intrebe intre ei ''da' aia ce e?'' sau ceva de genul asta!

This post has been edited by vion: 10 May 2012, 16:43

--------------------
+
blick
post 11 May 2012, 21:00
Post #127

Membru incepator

Buna seara, imi puteti spune daca este normal ca atunci cand stai pe loc cu motorul la relanti si virezi stanga, dreapta e normal ca motorul sa se tureze pana pe la 1000-1200 ture.

Multumesc

--------------------
Renault Symbol - B 022388 2007 1,4 8V
+
aurelyan
post 12 May 2012, 07:35
Post #128

Membru cu familie

From: Iasi

Da, e ceva normal.

--------------------
Ford Focus Mk3 2012 - 1.6 16v Ti-VCT
Imbatranesc si tot invat - Eschil
+
andr3i84
post 24 May 2012, 09:22
Post #129

Membru autentic

Salut,

De ceva vreme imi scartaie fulia de la pompa de servo (destul de tare, adica se aude bine si din masina nu doar de afara). Scartaie doar la relanti in mers nu se mai aude.
Se poate gresa cumva sau trebuie inlocuita?

25 May 2012, 08:01:
Nimeni...?

This post has been edited by andr3i84: 25 May 2012, 08:01

--------------------
Renault Clio Symbol 2003 1.4 16V expression
+
UXE
post 25 Jun 2012, 06:52
Post #130

Modelator

am si eu o nedumerire .. la mine volanul se misca usor la inceput. Pe parcurs se intareste tot mai mult si ajunge la stadiul ca nu mai revine pe pozitie dreapta daca il tin intr-o parte. Lichid servo e din plin. Inainte aveam si un scartait la virajul de pe loc, acum vad ca a disparut. Poate sa fie de la caseta?

Masina are cam 90 000km

This post has been edited by UXE: 25 Jun 2012, 06:52

--------------------
Renault Symbol - UXE 2006 1.4 8v
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
espacern
post 25 Jun 2012, 07:02
Post #131

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

QUOTE(UXE @ 25 Jun 2012, 07:52)
Inainte aveam si un scartait la virajul de pe loc, acum vad ca a disparut. 

Zgomotul ,daca vine de la pompa de servo,poate sa insemne ca aceasta se forteaza sa-si faca "treaba".
Masina cu rotile din fata suspendate si cu motorul oprit volanul deblocat incearca sa intorci rotile din exterior-pentru a constata daca se poate face fara greutate/fortare.
Daca nu intampini rezistenta...e pompa de servo "moarta".
De verificat si senzorul de pe conducta din pompa......

@+

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
trami
post 25 Jun 2012, 22:15
Post #132

-

From: Targoviste

Ce test e ala cu roti suspendate si motorul oprit? Pompa de servo se verifica in functiune, de la rece pana la cald, cu un manometrul racordat si urmarind presiunea pe care o face. Numai asa poti spune daca e ''moarta'' sau nu. Uite una de exemplu care moare la cald dupa cateva minute:

Daca dupa testul asta pompa se dovedeste a fi buna, nu mai ramane in discutie decat caseta care poate avea o pierdere interna.

--------------------
Kuga 2 - - -
+
mitza21bz
post 24 Sep 2012, 14:35
Post #133

Membru incepator

Salut. Am si eu un Renault Clio, 2003, 1.4, si de ceva timp imi merge foarte greu volanul. Am fost la 2 mecanici (Buzau) care s-au uitat la ea si mi-au spus ca este "pompa servo", dar nu au facut nimic special pentru a da acest diagnostic (doar au invartit de volan pe loc).
O fi aceiasi pompa de servo cu cea dupa Logan 1.4??? pentru ca in magazine gasesc doar de Logan.

--------------------
Renault Clio Symbol - BZ 24 SEB 2003, 1.4 8v
Renault Clio II - Symbol 2003 / 8V 75 CP
+
trami
post 24 Sep 2012, 22:01
Post #134

-

E aceeasi pompa, insa nu stiu daca si aceeasi fulie.
Te-ai gandit s-o schimbi fara sa-i faci inainte un test de presiune? Daca-i caseta de vina? N-ai fi primul care schimba 2-3 pompe degeaba.

--------------------
Kuga 2 - - -
+
Spanky
post 30 Sep 2012, 19:08
Post #135

Membru incepator

Salut.O intrebare pt posesorii de Clio cu servodirectie asistata electric:a schimbat careva carbunii de la motorul care antreneaza servodirectia? Trebuie demontat tot bordul? Se gasesc la magazinele de piese auto?

--------------------
Renault Clio 2001/Hatchback
If I had no sense of humor, I would long ago have committed suicide. ~Mahatma Gandhi

+
Relu11
post 1 Oct 2012, 08:38
Post #136

Membru autentic

SEARCH exista topic si cu schimbat si cu curatat ..

--------------------
. . .
+
trami
post 1 Oct 2012, 21:46
Post #137

-

Unde este topicul?
servodirectie asistata electric inseamna ElectricPowerSteering si se afla sub bord pe coloana volanului.
Exemplu:
http://www.ecutesting.com/catalogue/produc..._eps091000.html

--------------------
Kuga 2 - - -
+
Relu11
post 2 Oct 2012, 07:25
Post #138

Membru autentic

Da am gresit eu, credeam ca intreaba de servo electrohidraulica, mai ales cand intreba de carbuni.

--------------------
. . .
+
tupeu_adrian
post 2 Mar 2013, 02:26
Post #139

Membru tuning interior

From: BARLAD

un ajutor daca se poate.....am un symbol din sept 2007 care de cateva luni ma sacaie cu serva...adik in ce consta defectiunea:
prima oara cand a inceput problema serva mea nu mai mergea cursiv pe partea stanga dupa care a inceput sa se ingreuneze pana acum cand am impresia ca merg cu o masina fara servodirectie....pompa nu e dusa pt ca am verificat`o la o reprezentata RENAULT din Iasi.
Un mecanic de aici din Barlad de la reprezentanta RENAULT DACIA mi`a zis ca a mai avut astfel de probleme la un Clio si defectiunea ar fi undeva de pe partea electrica (atentie partea electrica a masinii nu a pompei de servodirectie) si ca doar are de curatat ceva si totul va fi in ordine dupa asta...nu ma intrebati ce inseamna "curatat ceva" pt ca asa mi sa zis in tel n`am avut timp sa stau la discutii cu el persoana fiind la munca si ca doar trebuie sa ma duc la el sa mi`o rezolve
intrebari: cati dintre voi ati mai auzit de asta?...adica sa ai probleme cu servodirectia si sa iti curete "ceva anume de la partea electrica"...si daca sunt persoane rog sa ma informeze si pe mine cu mai multe sau alte persoane daca stiu un alt remediu al problemei mele in caz ca aceasta nu va functiona....orice sfat si/sau parere sunt binevenite atat cat sunt legate de problemele masinii
va multumesc si o primavara cat mai frumoasa

2 Mar 2013, 02:28:
sorry....am uitat sa mai specific ca masina e de 1.5DCI...85CP...pompa jumate electrica si jumatate hidraulica

This post has been edited by tupeu_adrian: 2 Mar 2013, 02:28

--------------------
RENAULT CLIO II PH4 SYMBOL 2007,1.5DCI/85CP / VS 07 YCE......DACIA LOGAN I PH1 2004/1.4MPI/65CP / VS 03 UWT
+
iulia_boris
post 2 Mar 2013, 07:41
Post #140

Membru autentic

Eu,din patania mea,iti spun ca pompa poate avea mizerie in interior si probabil in asta a constat curatatu'.
Ca doar n-or fi curatat mufele?
A mea a fost desfacuta si n-avea carbunii uzati ori motorasu' defect ci doar mizerie..
Au mai fost probleme de contact din cauza mufelor fapt pt care a mea este legata pe 'direct'..
Asta pt ca nu gaseau mufe..
Dupa reasamblarea pompei mecanicul i-a dat cu un silicon pt etanseizare.
Operatia a fost facuta cu aproape 2 ani in urma.

This post has been edited by iulia_boris: 2 Mar 2013, 07:43

--------------------
Dacia Dokker Laureate 1,6.. - B 696 BUL 2016
Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
+
trami
post 6 Mar 2013, 21:39
Post #141

-

Cred ca mecanicul s-a referit la curatarea motorului pompei. Tu spui ca ai verificat pompa si-i buna. Esti sigur? Daca da, curatarea nu-si are rostul, adica nu rezolva problema.
Problema vine de la caseta de directie, in multe cazuri se uzeaza segmentii si volanul devine ''tare''. Asta este o pierdere interna de presiune, defect frecvent al casetelor de fabricatie TRW.

--------------------
Kuga 2 - - -
+
bejenariu florin
post 8 Jun 2013, 16:27
Post #142

Membru incepator

Vreau si eu niste pareri . Am un clio 1.5 dci din 2005 cu servodirectie electrohidraulica. Am avut mai demult probleme cu pompa de servo...adica nu imi mai mergea servodirectia...m-am uitat pe forum..am gasit ce imi trebuia..am desfacut motorasul, era tot imbacsit cu praf de carbune...umezeala. am curatat , am pus inapoi si a mers. de ceva timp nu mai am de loc servo. am refacut din nou aceleasi operatiuni cu motorasul dar nimic...un coleg mecanic a zis ca s-ar putea sa fie de la rulmenti flansa amortizor. i am schimbat, degeaba tot la fel. nu stiu de la ce ar mai putea fi. pompa o aud ca lucreaza ca biziie cind virez..dar volanul tot greu merge. un mecanic a zis ca pompabaga putina presiiune..deci ar trebui inlocuita. ok dar daca tot asa o sa mearga? nu am bani sa ma distrez...o pompa noua e cam 12 milioane. daca a mai avut cineva problema asemanatoare va rog sa ma ajutati

--------------------
renault clio 1.5 dci 2005
+
bavarezu
post 9 Jun 2013, 17:33
Post #143

Membru

From: bucuresti

ulei ai in bidonasul pompei?

--------------------
renault symbol 2008/1.5 dCI/85 ponei
"trebuie in viata sa te grabesti incet, de vrei la timp sa intarzii " Pavel Stratan
+
trami
post 9 Jun 2013, 23:00
Post #144

-

Problema vine de la caseta de directie, in multe cazuri se uzeaza segmentii si volanul devine ''tare''. Asta este o pierdere interna de presiune, defect frecvent al casetelor de fabricatie TRW.
Am spus in postul de mai sus.

--------------------
Kuga 2 - - -
+
wingover
post 12 Jun 2013, 06:12
Post #145

Membru incepator

@bejenariu florin. Ceva asemanator am patit si eu acum 2 ani. A picat pompa de servo (electrohidraulica) complet. Am desfacut-o, am curatat motorul electric care era imbacsit, carbunii erau ok dar gripati (nu mai culisau). In fine, am montat-o la loc, motorul electric bazaia normal dar tot mergea greu (nu avea presiune). Atunci am presuspus ca-i de la pompa. Am facut rost de o pompa SH, dar tot nu mergea. Dupa 5 zile de demontat-montat la loc (deh, aveam nevoie de masina) am dibuit problema: BUCSA de plastic (aia mica si neagra si umila) care face angrenarea dintre electromotor si pompa hidraulica era tocita. Motorul electric invartea in gol, nu mai angrena pompa. Am avut norocul sa o gasesc nou nouta la un dealer in oras.

Deci, demonteaza din nou pompa si verifica cu atentie acea mica bucsa. Are niste crestaturi in care intra axul de la electromotor respectiv de la pompa. Daca sunt un pic rotunjite probabil aceasta este problema.

In cazul meu toti mecanicii au zis sa-mi iau o alta pompa. In final s-a dovedit a fi o nemernica de bucsa din plastic ca a costat 9 RON.

--------------------
Renault Symbol 2005/1,5dci/Fidji
+
bucu6
post 30 Jul 2013, 15:49
Post #146

Membru incepator

salutare tuturor. vreau sa descriu si eu o problema la servodirectie, orice sfat e binevenit. symbol 1.4 2007. cand virez pe loc stanga dreapta imi face un zgomot. cel mai bine il pot compara cu sunetul pe care il fac cauciucurile in parcarile complexurilor comerciale-subterane ( un fel de scartait infundat, ca si cand ar aluneca sau nu ar avea aderenta ). cel mai bine se aude spuneam la virarea pe loc, indiferent de tipul de teren, in mers nu prea imi dau seama din cauza zgomotelor de fond. altceva nu am sesizat, sa mearga volanul mai greu sau altele. nu stiu daca are legatura dar in linie dreapta masina trage spre dreapta...vi s-a intamplat sa aveti astfel de zgomote ?

--------------------
renault symbol - b142364 2007
+
alin_redd
post 10 Dec 2013, 13:49
Post #147

Membru incepator

Salut! Am si eu probleme cu pompa de servodirectie hidraulica. Merge normal, pierde foarte putin ulei dar are un bazait puternic care se accentueaza la turatii. Face asa de la 56000 km si acum are 90000. Vreau sa o schimb dar am gasit numai reconditionate. TRW la 700 Ron cu cea veche la schimb sau Lauber la 475 Ron cu cea veche la schimb. A incercat cineva una din ele sau vreo recomandare intre cele 2 firme? Sau poate spre norocul meu stie cineva prin Iasi un mecanic care sa o desfaca si sa o repare poate asa scap mai ieftin.

--------------------
Renault Symbol - VN 13 ALI 2006 1.4 8v
+
z_fdd bacau
post 11 Dec 2013, 15:36
Post #148

Membru autentic

From: BC

vezi ca se gasesc la dezmembrari de la 300 de lei in sus, pompe originale... m-am confruntat si eu cu povestea asta si am cautat foarte mult.

si mai e o varianta: pompa originala Delphi, noua, dar fara fulie (asta presupune putina bataie de cap - cineva care sa schimbe fulia fara sa o pocneasca). daca tin bine minte, pretul pleaca de pe la 650 de lei...

chiar daca are bazaitul respectiv, de ce sa o schimbi daca functioneaza???

PS: pierde ulei pe unde??? pe la pompa sau pe la presostat?

--------------------
Renault Symbol 2006 - 1.4 8v ||| Megane 2 - 2005 - 1.5dci 82 CP
+
anestezye
post 15 Dec 2013, 21:06
Post #149

Membru incepator

salut!!

am si eu un renault symbol 2006 1.5 dci si am o problema cu servodirectia de cand am schimbat discul de ambreaj....din cand in cand numi functionctioneaza "servo"si tot in acest timp nu-mi functioneaza nici vitezometrul si nici kilometrajul...ma poate ajuta si pe mine sineva cu aceasta problema?

This post has been edited by anestezye: 15 Dec 2013, 21:07

--------------------
renault symbol 1.5 dci 2006
+
alin_redd
post 16 Dec 2013, 16:14
Post #150

Membru incepator

Pe la pompa cred. Gasesc urma de ulei pe capota exact in dreptul fuliei.

--------------------
Renault Symbol - VN 13 ALI 2006 1.4 8v
+
6 Pages « < 3 4 5 6 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 09:37
Dacia