Intrebari...raspunsuri servodirectie, clio symbol sau bicorp cu servo hidraulic
![]() ![]() ![]() |
Intrebari...raspunsuri servodirectie, clio symbol sau bicorp cu servo hidraulic
z_fdd bacau |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.244 Joined: 16 April 10 From: BC ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
Megane 2 - 2005 - 1.5dci 82 CP
|
|||
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
practic nu e o problema da' ma sacaie
am masina de 6 ani (de noua) si nu ma pot plange ca volanul se invarte greu, ca nu lucreaza servo etc. insa am urcat intamplator pe un logan dci (cred ca unul din primele "editii") si am ramas surprins sa vad ca volanul se invarte muuuuult mai usor, nebanuit de usor e vreo diferenta importanta intre cele doua trotinete dci (symbol vs logan) la capitolul servodirectie, cava care sa faca o diferenta atat de mare in manevrabilitate? sau poate are ceva trocariciu meu dar, daca are, are de noua caci nu am sesizat vreo inrautatire fata de prima zi - uleiul e la nivel, volanul revine singur, bazaie pompa etc. deci nu sunt semne ca ar fi probleme; poate nu lucreaza in parametrii optimi, de la inceput??? This post has been edited by crisolro: 18 Dec 2013, 07:56 |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Conteaza si anvelopele.
Eu am mai mers cu Logan 1.4MPI, si la fel mi s-a parut, ca directia merge mai usor. Am pus asta pe seama motorului usor, care apasa mai putin pe puntea fata. |
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
luckas_itd |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 21 April 08 From: Moreni ![]() |
Salut,eu am avut altfel de simptome.Cand am luat masina (sh)Clio 1.5 dci servo electrohidraulic,directia mergea putin mai greu in comparatie cu alte masini de la Vag,acum de 7-8 luni a inceput sa se simta altfel ,adica mult mai usor se misca.Nu stiu care este explicatia dar pur si simplu este diferenta.
|
--------------------
Renault
Clio symbol
2004,1.5 dci 65
- db-
|
|
alin_redd |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 23 October 11 ![]() |
A folosit cineva aditivi de servodirectie? Am gasit vreo 2 tipuri de aditivi care promit reducerea zgomotului si refacerea semeringurilor. Asta nu semeringurile nu cred dar m-ar tenta sa incerc daca chiar ar reduce zgomotul.
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- VN 13 ALI
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Cred ca un ulei proaspat e suficient. Mie a inceput sa imi mearga o idee mai usor directia dupa ce i-am schimbat uleiul.
|
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
alin_redd |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 23 October 11 ![]() |
Am uitat sa specific ca a fost schimbat uleiul si tot se aude tare. Cand sunt in 1-2-3 zici ca e masina de jucarie asa se aude. Ma gandeam ca aditivii astia sa faca vreo diferenta, sa unga vreun rulment sau eu mai stiu. Chestia e ca am mai citit si pe alte forumuri de la alte marci ca unu stie de la altu care a uzit de la un prieten ca s-a blocat pompa de la aditiv sau altu ca nu ii mai curge caseta de directie de la aditiv. Deasta nu stiu ce sa fac si speram ca e cineva care a incercat.
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- VN 13 ALI
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.244 Joined: 16 April 10 From: BC ![]() |
acum sa va spuna un patit: (scuzati postarea prea lunga)
incepuse sa imi mearga foarte greu volanul (doar pe partea dreapta, spre stanga mergea binisor). zic: a picat pompa (scoate si un bazait mai insistent, probabil de la oboseala). cumpar pompa sh, montez, aceeasi poveste, merge mai usor spre stanga. verdict: caseta are probleme. am trimis caseta la reconditionat. mi-a spus cel de-acolo ca avea ceva pocnit in ea si ca nu ii mai dadea presiune de la servo. montat caseta, schimbat ulei servo: volanul merge perfect. parca merge mai usor decat inainte. asa ca aveti grija la casete, cred ca cedeaza mai usor decat pompele. mi-a spus cel de la reconditionari ca e o boala la Symboluri care au caseta TRW... si acum partea amuzanta: nu am gasit nicaieri in BC sa masor presiunea din pompa, nici macar la reprezentanta. m-am dus la ei, le-am spus ca vreau sa masor pompa, au spus ca asa ceva nu se face, ei ''o asculta cu urechea'' si daca face un zgomot ciudat o schimba. prima data am crezut ca fac misto de mine si le-am zambit, dar cand mi-am dat seama ca e serios omul, am plecat unde am vazut cu ochii. i-am spus ca scoate un bazait ceva mai persistent (probabil din cauza ca se forta ca sa miste ansamblul din caseta), iar el a spus ca sigur e pompa. si de fapt era caseta. asa ca aveti grija pe unde va duceti, eu nu cred ca ma mai duc prea curand la reprezentanta (decat pentru partea de vopsitorie) pentru ca sunt de-a dreptul incompetenti... nu incercati aditivi, modifica fluiditatea uleiului de servo. inlocuitul uleiului e mult mai ok. iar daca a cedat ceva in ea, fie si simeringuri, nici mama aditivului nu mai repara problema. la mine toata problema a plecat de la burduful de bieleta fisurat, pe unde a intrat apa in caseta. asa ca verificati-le periodic. |
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
Megane 2 - 2005 - 1.5dci 82 CP
|
|
alexshady31 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 10 October 13 ![]() |
Ma ajuta si pe mine cineva sa imi spuna pe unde se scoate uleiul din servo la Symbol 2010? As vrea sa il inlocuiesc... Merge foarte greu servo, defapt zici ca este un Logan fara servo, pentru intoarcerea din 3 miscari am nevoie de ambele maini si nici nu sunt vre un rahitic.
|
--------------------
Renault
Symbol
2010
- AG-89-BLU
|
|
Yan78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 439 Joined: 31 July 10 ![]() |
Azi m-a lasat pompa de servo, dupa doua zile de bazaiala mai acuta cand trageam de volan aproape de maxim
Nu e de vina platoul de carbuni, nici bucsa de metal de la rotor motor electric. beleaua e o bucsa cu rol de cuplaj dintre pompa si motor o idiotenie gen Renault. Unde puii mei gasesc ceva de genul acesta sa inlocuiesc ? bucsa.jpg ( Size: 319.73k ) Number of downloads: 323 pompa.jpg ( Size: 158.76k ) Number of downloads: 327 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2008 1.5 dci [URL=http://www.reno.ro/Folositi-functia-CAUTARE-t40668.html]Search cu incredere![/URL]
|
|
metz67 |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 31 July 10 ![]() |
Salutare!
Baieti,am o nelamurire,vizavi de problema pompei de servodirectiei. La mine "Clio 2004" 1.5dci cu volanul liber are un huruit pe periooade neregulate,in momentul cand virez f. putin (nu conteaza directia) si pompa intra in sarcina, zgomotul dispare. La service mi-au completat cu ulei ,ca era la minim, si mi-au spus ca pompa are mici trepidatii cand si cand, si sa caut pe cineva care se pricepe. Zgomotul na disparut cu completarea nivelului de ulei si este suparator si evident are o cauza. Dupa mine ,uzara bucsii sau rulmentului! Probabil sa fie si din cauza periilor? Daca cunoaste cineva problema? un service sau mecanic? |
--------------------
renault
LB07CF CLIO
2004,3 VOLUME,BERLINA,4 USI
- GR 63 ADI
|
|
rs09 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 22 November 09 ![]() |
Doream sa intreb este normal ca pompa de servodirectie sa aiba pe ea unsoarea accea sau ulei nu stiu exact ce este. Si in a doua poza am vazut ca este un filet dar fara nici un surub asa trebuie sa fie sau au uitat din fabrica sa puna surubul.
This post has been edited by rs09: 21 Feb 2016, 16:47 Attached thumbnail(s) IMG_20160221_135837.jpg ( Size: 935.16k ) Number of downloads: 191 IMG_2016.jpg ( Size: 575.17k ) Number of downloads: 185 |
--------------------
renault
symbol 1.4 8v
2008
|
|
CipTal |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 12 September 14 ![]() |
Verifica nivelul lichidului de servodirectie si vei afla singur raspunsul. Gaura filetata este facuta pentru un alt sistem de prindere pentru alte variante de motorizare. Nu lipseste nimic.
This post has been edited by CipTal: 21 Feb 2016, 20:02 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2007/1.5 dci 85 CP
- xxx
|
|
rs09 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 22 November 09 ![]() |
Am schimbat anul trecut uleiul de servodirectie. Am verificat acum nivelul e la maxim. Ma intereseaza daca asta e normal daca si la alte modele 1.4 8V se intampla acelasi lucru.
|
--------------------
renault
symbol 1.4 8v
2008
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Anormal este sa nu fie la maxim pentru ca atunci inseamna ca se pierde ..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 02:43 |