Consum mare 2.0 dci 150 cp
![]() ![]() ![]() |
Consum mare 2.0 dci 150 cp
adrian64 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 5 January 08 From: timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 2.2 luxury
2007/2.0 dci 150cp
- TM 17 TMW
|
|||
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.884 Joined: 4 February 09 ![]() |
Puterea data este la turatia maxima, in utilizarea normala nu se foloseste acea putere. De aceea sint unele masini foarte puternice ale caror consumuri (luate in aceleasi conditii pentru toate masinile) sint comparative cu ale noastre insa la utilizarea aproape de performantele maxime se schimba treaba. Vedeti consumurile date pentru Porsche de exemplu...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Acum nu stiu la ce putere faci referire, insa motorul 2.0dCi 150 CP are cuplul maxim de 340Nm la 2000RPM.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Ma refeream la puterea oricarui motor, in acest caz puterea de 150 este la turatia maxima (pe acolo). Nu are de-a face cuplul aici.
Eu daca merg la 90km/h si am 200cp nu inseamna ca am un consum de 5% la 200cp... aia e puterea pe care o produce motorul insa consumul la acea turatie clar nu e asta. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
Luko13 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 21 August 08 ![]() |
A mea are consumul mediu in momentul de fata 8.8l% , 150cp si CVA.Mentionez ca e laguna3
|
--------------------
Renault
Laguna3
2008/Estate/Initiale Paris
|
|
viltvlad |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 3 November 11 ![]() |
Multumesc pentru raspunsuri
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
2008/Lux Privilege
- Cj-01-abc
|
|
garc3a2000 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 659 Joined: 1 November 09 From: Slatina ![]() |
Daca ai motorul de 2,2 ,trebuie sa uiti de consum mic.
Am mers de doua ori ,,batraneste '', cum a mai zis un coleg de forum, m-am chinuit rau sa merg asa ,deci,mai bine lipsa ,consumul cel mai mic a fost 5,7l%-Slatina- R. Vilcea,cat pe'aci sa adorm . Cat despre Outlander,mergi cu el daca laguna nu e ok. Consumul : vara---7,2l% extraurban,9,5-10l%urban iarna ---8l% extraurban ,minim 12l% urban. Mentionez ca nu ,,gadil'' masina ,adica nu merg usor sa nu consum,daca atat consuma asta e. Cand am cumparat masina mi-am facut calculul pe 10l%, mixtul il am 8,4l% in acest moment ,deci ma incadrez. |
--------------------
renault laguna ll
2.2/110KW
2002 privilege
- es/4197-BVS
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Ar trebui unit topicul asta cu cel destinat consumului diesel laguna II, sa vedeti ce discrepante sunt intre declaratiile de consum de acolo si cele de aici
![]() ![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
viltvlad |
![]()
|
Am rezolvat problema.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
2008/Lux Privilege
- Cj-01-abc
|
|
gabize |
![]()
|
Ai reusit sa reduci consumul, sau cum ai rezolvat?
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
viltvlad |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
2008/Lux Privilege
- Cj-01-abc
|
|
gabize |
![]()
|
Sa ai doar drumuri bune cu ea, si consumul pe dorintele tale!
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
viltvlad |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
2008/Lux Privilege
- Cj-01-abc
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Daca aia 5ron economisiti la 100km il speriau pe taica-tu', oricum nu va permiteati masina.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
viltvlad |
![]()
|
[quote=R19/16v,30 Nov 2011, 11:50]Daca aia 5ron economisiti la 100km il speriau pe taica-tu', oricum nu va permiteati masina.
<span class='edit'>30 Nov 2011, 12:16:</span> Daca la tine 3 litri sunt 5 ron ii foarte ok, oricum nu trebuie sa dau justificari, in cat timp o sa fie sters topicul?( ca si anunturile) This post has been edited by viltvlad: 30 Nov 2011, 12:17 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2008/Lux Privilege
- Cj-01-abc
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
E thread in arie tehnica, nu se sterge.
Daca tie o sa iti consume ala 4litri la suta, o sa inlocuiesti turbine, injectoare si egruri de o sa ajunga sa ti se para foarte ieftina laguna. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
viltvlad |
![]()
|
QUOTE(R19/16v @ 30 Nov 2011, 12:25) E thread in arie tehnica, nu se sterge. Daca tie o sa iti consume ala 4litri la suta, o sa inlocuiesti turbine, injectoare si egruri de o sa ajunga sa ti se para foarte ieftina laguna. Motivul a fost ca am avut megane inainte de laguna, si i-a parut rau dupa consumul de la megane, afara consuma 4.3 fata de 7-7.5 si in oras 5.3 in loc de 9-10, asta a fost considerentul, diferenta de pret nu a fost mare intre ele. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2008/Lux Privilege
- Cj-01-abc
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.521 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
unde sunt 65 - 110 cp (la 1,5 dci in diverse arome)
unde sunt 130 -180 cp (2.0 dci diverse arome) ~ 1,2 t vs ~1,5 t sunt fericit utilizator de megane 1,5 dci (82 cp) si posesor de laguna 2,0 dci. prefer laguna. sunt mai multi factori care influenteaza consumul dar fiecare le stie pe ale lui. mi-a placut in schimb cum ai pus problema, consuma mai putin laguna, am vandut-o si am luat megane ![]() |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
viltvlad |
![]()
|
QUOTE(pishky @ 30 Nov 2011, 14:07) unde sunt 65 - 110 cp (la 1,5 dci in diverse arome) unde sunt 130 -180 cp (2.0 dci diverse arome) ~ 1,2 t vs ~1,5 t sunt fericit utilizator de megane 1,5 dci (82 cp) si posesor de laguna 2,0 dci. prefer laguna. sunt mai multi factori care influenteaza consumul dar fiecare le stie pe ale lui. mi-a placut in schimb cum ai pus problema, consuma mai putin laguna, am vandut-o si am luat megane ![]() Este 1.5 106, 6 viteze |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2008/Lux Privilege
- Cj-01-abc
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Eu am auzit ca un scuter de 49cmc are cosnum de 1,8l la 100km... oare sa vind masina?
Sint de acord cu afirmatia lui R19/16v referitor la faptul ca masina aia era prea... greu de intretinut. Vezi ca posibil sa ai probleme daca mergi "la consum", un utilizator de diesel iti poate spune mai multe care sint efectele mersului subturat (ca sa faci economie). In fond sintem cu totii multumiti ca esti linistit, fiecare masina are targetul ei, confortul ei, consumul ei... nu le poti avea pe toata, nu? ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
viltvlad |
![]()
|
QUOTE(audiofilu' @ 30 Nov 2011, 17:26) Eu am auzit ca un scuter de 49cmc are cosnum de 1,8l la 100km... oare sa vind masina? Sint de acord cu afirmatia lui R19/16v referitor la faptul ca masina aia era prea... greu de intretinut. Vezi ca posibil sa ai probleme daca mergi "la consum", un utilizator de diesel iti poate spune mai multe care sint efectele mersului subturat (ca sa faci economie). In fond sintem cu totii multumiti ca esti linistit, fiecare masina are targetul ei, confortul ei, consumul ei... nu le poti avea pe toata, nu? ![]() Da, vinde-ti masina nu merge deloc subturat cu ea, ajunge sa ai o masina de 2.0l si una de 1.5, chiar nu are rost sa-ti lasi doua masini care consuma mult, una sa fie pentru oras, iar cealalta pentru drumuri afara, vot ati tine doua motoare de 2.0l? |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2008/Lux Privilege
- Cj-01-abc
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Am cunostinte care au: el Subaru XT si ea BMW 325xi; isi permit... Alta cunostinta care are S500, isi permite.
Eu nu-mi permit si nici nu am nevoie de o a doua masina iar pe asta am ales-o dintr-un considerent logic: ce sens avea sa dau 3000 euro in plus pe 1,9dCi similar echipat (basca euro3) fata de asta in conditiile in care amortizarea se face in cca 150000km (eu avind 95000 in 6 ani)? Concluzie: daca te tine buzunarul si crezi ca merita poti avea n masini. This post has been edited by audiofilu': 30 Nov 2011, 19:16 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
viltvlad |
![]()
|
QUOTE(audiofilu' @ 30 Nov 2011, 18:58) Am cunostinte care au: el Subaru XT si ea BMW 325xi; isi permit... Alta cunostinta care are S500, isi permite. Eu nu-mi permit si nici nu am nevoie de o a doua masina iar pe asta am ales-o dintr-un considerent logic: ce sens avea sa dau 3000 euro in plus pe 1,9dCi similar echipat (basca euro3) fata de asta in conditiile in care amortizarea se face in cca 150000km (eu avind 95000 in 6 ani)? Concluzie: daca te tine buzunarul si crezi ca merita poti avea n masini. Uite tu ai facut 95000 in 6 ani, tata face cam 30-40 de mii pe an ii diferenta mare, asta a fost considerentul pentru care am vandut-o, daca era consum in oras 8-8.5 era ok dar sarea si de 10 cand era frig, chiar nu avea rost, si nu se compara megane-ul cu laguna la nici o categorie este inferior. This post has been edited by viltvlad: 30 Nov 2011, 20:14 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2008/Lux Privilege
- Cj-01-abc
|
|
gabize |
![]()
|
Unii isi aleg masina pentru confort si siguranta, altii pentru consum.
Am condus megane cu 1.5dCi, e un motor decent pentru persoane decente. Insa, dupa ce m-am obisnuit cu 2.0 dCi de pe laguna, nu as mai da acest motor, chiar daca imi face un "defavor" dpdv al consumului. Dar cum spuneam, fiecare cu criteriile lui. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
garc3a2000 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 659 Joined: 1 November 09 From: Slatina ![]() |
Trebuie sa intelegem ca fiecare om are placerile lui.
Viltvlad,sau familia lui circula mai mult si la un calcul atent poate economisesc niste bani ,care pt ei acela e profitul. Audiofilu',tu,faci cam 15mii pe an si poate iti permiti sa suporti consumul ridicat de carburant. Pt mine consumul nu e f important ,deoarece nu circul mult,tot 15mii fac si eu pe an . pt alti oameni, trebuie sa intelegem ca e important. Am si eu cunostinte care -el CL550,ea-BMW-330ic dar astia sunt in top500. are vreo importanta ce au alti ? Important e ce ai tu sau ce iti poti permite .Tu, bravo tie, iti poti permite 200hp.felicitari. Dar incepi sa iei oamenii peste picior care,sau nu pot ,sau nu vor o masina care consuma si asta nu e bine .Poate mai tarziu ajungi la Trabant. This post has been edited by garc3a2000: 2 Dec 2011, 23:16 |
--------------------
renault laguna ll
2.2/110KW
2002 privilege
- es/4197-BVS
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.317 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Problema este altfel ... cum sa crezi ca o masina de 150 de cai .. chiar si diesel iti va consuma 8% in oras?? mai ales in unul aglomerat ...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
viltvlad |
![]()
|
QUOTE(cj98czh @ 2 Dec 2011, 23:21) Problema este altfel ... cum sa crezi ca o masina de 150 de cai .. chiar si diesel iti va consuma 8% in oras?? mai ales in unul aglomerat ... Uita-te la alte masini, uita-te si-n cartea tehnica, ce consumuri da si ce consumuri are masina, afara ii da 5.1, in oras 7.8 deci cu 30-40% mai mari decat cele declarate, un bmw seria 3 177 cai are consum mult mai mic, un passat are consum mai mic(140cp), pana si mitsubishi outlander consuma mai putin decat ea, si este si mai greu(motor vw) 2 Dec 2011, 23:32: QUOTE(cj98czh @ 2 Dec 2011, 23:21) Problema este altfel ... cum sa crezi ca o masina de 150 de cai .. chiar si diesel iti va consuma 8% in oras?? mai ales in unul aglomerat ... Tie cat iti consuma masina in Cluj? Daca o avem si acuma iarna aveam un consum de 12-13 lejer cu ea. This post has been edited by viltvlad: 2 Dec 2011, 23:32 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2008/Lux Privilege
- Cj-01-abc
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.317 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
VB. strict de ce am condus destul de mult ... Passat 1.9 130 cai in Cluj ia 10%, inafara 6%, BMW .. in oras tot cam acolo (ma refer la motorizarea scrisa de tine), nu crede tot ce auzi de altii, la noi la romani sa dai alt consum decat cel real este sport national
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
viltvlad |
![]()
|
QUOTE(garc3a2000 @ 2 Dec 2011, 23:13) Trebuie sa intelegem ca fiecare om are placerile lui. Viltvlad,sau familia lui circula mai mult si la un calcul atent poate economisesc niste bani ,care pt ei acela e profitul. Audiofilu',tu,faci cam 15mii pe an si poate iti permiti sa suporti consumul ridicat de carburant. Pt mine consumul nu e f important ,deoarece nu circul mult,tot 15mii fac si eu pe an . pt alti oameni, trebuie sa intelegem ca e important. Am si eu cunostinte care -el CL550,ea-BMW-330ic dar astia sunt in top500. are vreo importanta ce au alti ? Important e ce ai tu sau ce iti poti permite .Tu, bravo tie, iti poti permite 200hp.felicitari. Dar incepi sa iei oamenii peste picior care,sau nu pot ,sau nu vor o masina care consuma si asta nu e bine .Poate mai tarziu ajungi la Trabant. Nu era vorba de permis, daca era necesar o tineam, dar mai avem o masina cu motor de 2l aia sa fie petru drumuri lungi si una pentru oras (1.5 ) este chiar ok pentru oras, nu vad rostul la doua masini cu motor de 2 l. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2008/Lux Privilege
- Cj-01-abc
|
|
cj98czh |
![]()
|
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th April 2025 - 08:16 |