Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

12 Pages « < 3 4 5 6 7 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Clio 3 Sport, pareri - achizitionare

roty
post 16 Oct 2007, 20:29
Post #121

Membru autentic

Group: Members

Nu stiu cine a zis ca ar fi prost finisat Clio 3, asta e culmea smile.gif Iar de fiabilitate nu stiu daca s-a pus problema inca la cei cativa proaspeti posesori din tara...

"Expertii" zic clar si raspicat Clio 3, bate si Corsa si Golfu, nefiind GTi. Oricum e ciudat sa compari clasa mini cu clasa compacta...
Cel putin ca performante, bate orice.

Apropo, am vazut azi unul albastru undeva pe langa piata victoriei...se simte cineva? smile.gif

--------------------
Renault Clio 3 2006, 1.4 16V
Renault Megane II Sedan, Confort Expression, 1.6 16V 115CP, 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dragosd
post 16 Oct 2007, 21:59
Post #122

Membru incepator

pai plasticul ala argintiu de pe consola nu prea ii face cinste, arata ieftin...mai bine il lasau negru decit sa imite aluminiul.
iar cu fiabiltatea ar putea sa zica chiar unul din cei ce au scris inaintea mea aici despre problemele avute chiar din prima zi :-)...nu dau nume..:-)

--------------------
audi audi a3 2002 - b-xx-xxx
+
roty
post 17 Oct 2007, 08:14
Post #123

Membru autentic

Plasticul argintiu, daca te referi la cel din dreptul pasagerului - cum am si eu pe a mea, personal imi place si nimeni pana acum nu s-a vaitat.
Dar daca nu ma insel oricum au cam schimbat elementele argintii cu unele carbon pe noile versiuni...

--------------------
+
mully
post 17 Oct 2007, 10:18
Post #124

Membru

mmmda nici mie nu prea mi-a placut consola centrala pe RS ... adica nici pe megane nu ma omoara, dar parca plasticul ala de pe mijloc arata putin mai bine decat la Clio ...

in legatura cu alegerea intre cele 3 ... nu prea inteleg te referi la Corsa GSI? sau la OPC? ... presupunand ca este OPC, raspunsul meu este ... daca vrei sa iti tunezi masina ia OPC(Turbo)
daca vrei comfort si consum mai redus ia TSI(Performante net inferioare fata de celelalte 2)
daca vrei o masina care sa iti dea senzatii tari si sa aiba un comportament pe viraje net superior celorlalte 2 ia Clio RS

... eu as lua Clio RS si nu din cauza ca as avea RS, dar pentru ca este FOARTE apreciat de presa de specialitate, imi place la nebunie cum arata si nu in ultimul rand pentru ca are cel mai bun pret intre cele 3 (sau ma insel cu $?)

--------------------
Renault Megane Coupe 2.0 16v 108Kw
Megane II.2 RS, 2.0T 225cp, 2007
+
vid313
post 22 Oct 2007, 22:12
Post #125

Fotograf

From: Calarasi

Pe un forum dedicat Renault din U.K. baietii se plangeau de o problema destul de larg intalnita la modelele Clio III RS. Folosind mai mult termeni tehnici am inteles doar ca e ceva legat de cutie, abreiaj sau poate amandoua. Ei o denumesc in engleza "KANGAROOING" pe care l-am tradus eu mai dupa ureche "mers in salturi". Link catre forum: http://www.renaultsport.co.uk/community/fo...?TOPIC_ID=17200

Daca cineva are informatii sau stie mai multe lucruri despre asta il rog sa ne spuna si noua. Eu sunt in cumpana intre Clio RS si Megane RS si de aceea vreau sa aflu cat mai multe. As prefera Clio pentru ca are motor aspirat si pentru ca este putin mai ieftin.

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 2006 1,5dCi Expression
+
riptor
post 22 Oct 2007, 22:27
Post #126

Membru

dap... greu sa alegi intre doua masini tari.. smile.gif am sa imi permit sa imi dau si eu cu parerea: la momentul de fata as alege megane-ul.clio-ul desi este o masina extraordinara si bate tot la clasa ei are cateva chestii care ma deranjeaza: e cam mare si de aceea este si cam grea si au fost nevoiti sa scurteze cutia si a rezultat un consum cam marisor(nu vreau sa ma plang de consumul unei masini sport ca e penibil dar in situatia de fata ma cam vad nevoit) si o viteza maxima mai mica decat as fi vrut eu.adica eu imi imaginez clio 3 rs in felul urmator: mai mic,1150 kg,6 trepte, 200 cai,225 viteza maxima.pur si simplu putea fi un pic mai bun si asta ma roade rau de tot,ca imi place la nebunie masina dar.. pe cand la megane rs nu gasesc mici lipsuri de genul asta.la putere sta bine,la demaraj la fel,tinuta de drum e ireprosabila,greutatea se incadreaza in limitele clasei din care face parte,top speed-ul e bun,e o masina completa(ca performante vorbind),parerea mea.am inteles insa ca urmeaza sa lanseze clio III rs varianta "cup" care va avea conform traditiei greutate redusa,suspensie inbunatatita,sasiu "cup" si se spune ca ar veni cu o cutie cu treptele 5 si 6 mai lungi ceea ce mi se pare ok.in situatia asta as alege clio rs cup,pana atunci insa merg pe megane.

This post has been edited by riptor: 22 Oct 2007, 22:28

--------------------
renaultsport clio 182
+
vid313
post 22 Oct 2007, 22:39
Post #127

Fotograf

From: Calarasi

ms de parerea ta obiectiva

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 2006 1,5dCi Expression
+
ionut rs
post 22 Oct 2007, 23:12
Post #128

Membru incepator

pentru cei care sunt nehotariti si nu stiti ce sa alegeti clio3rs sau megane rs v-as sfatui sa alegeti clio3rs,pentru ca clio 3rs sta ff bine in curbe are un motor aspirat fata de turbo este mai fiabil ,are forme frumoase frine f.sigure consum cam maricel 18 am eu acum dar am mers ff sportiv schimbind vitezele la 7500.

Attached thumbnail(s)
Photo_0157.jpg ( Size: 142.61k ) Number of downloads: 1906

--------------------
renault clio3 RS 2007
+
claus
post 23 Oct 2007, 01:10
Post #129

private spice

From: Bucuresti

ionut , sa inteleg ca ai condus si megane rs ?
ca altfel.. mai greu de dat sfaturi

--------------------
renault megane II 2003 confort dynamique
+
hellcat
post 23 Oct 2007, 10:05
Post #130

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

Va rog frumos, daca se continua si aici discutia interminabila despre lsd-ul megane-ului inchid topicul. Si fara flame-uri intre useri (ssilviu, franksf, ionutrs, dragosd...)....subiectul este Clio 3 RS!!

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
mully
post 23 Oct 2007, 10:48
Post #131

Membru

Ca posesor de Meggy uite parearea mea fara sa merg cu ea:

Mie mi-au placut la clio ... pozitia la volan, schimbatorul de viteze cursa mai scurta, arata extrem de bine

Nu m-a incantat in mod deosebit interiorul, iar scaunele alea recaro nu stiu daca ati remarcat dar deja erau roase pe laterale...

Cel mai bine mergi cu ambele masini si te hotarasti ... depinde ce vrei ...

--------------------
Renault Megane Coupe 2.0 16v 108Kw
Megane II.2 RS, 2.0T 225cp, 2007
+
acehigh2k
post 3 Nov 2007, 17:11
Post #132

Membru incepator

Salut,

Sunt nou pe forumul asta si am in planuri un Clio RS asa ca va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. smile.gif

1. Care este termenul de livrare la aceasta jucarie?

2. Pana cand se poate plati avansul cel mai tarziu? (poate s-a mai discutat si in alt loc dar nu am gasit deocamdata, mersi)

3. Cum fac rost de jantele albe si nu cele gri? icon_mrgreen.gif

4. Cam ce costuri de intretinete implica o astfel de masina? (altele decat consumul, pentru care sunt pregatit psihic smile.gif )

5. Unde este fabricata? (am citit pe undeva cum ca ar fi in Spania la o fabrica Renault specializata pe sport, vreau sa ma asigur)

Multumesc aniticipat

--------------------
Renault Clio Symbol Expression 2004
+
A l e x
post 3 Nov 2007, 17:33
Post #133

Showing the fangs of rage

1. Asteapta un raspuns de la cineva care stie mai bine cum sta treaba, eu nu bag mana in foc, dar as zice ca asteptarea e cam la fel fie el RS fie el Renault normal.. Deci cam 2-3 luni ?

2. Nu stiu, nici nu sunt sigur ca inteleg intrebarea smile.gif

3. Jantele "gri" adica "antracit" pe Megane RS vin odata cu sasiul sport. Pe Clio 3 RS probabil e acelasi lucru dar la noi vad ca sasiul sport nu e la optionale (unii spun ca e standard), cert este ca n-am vazut la noi niciun Clio cu alte jante decat cele "albe" cum le zici tu, deci poti sta linistit.

4. Pai consumul e cel mai nasol deci daca esti pregatit pentru el, e ok. Despre restul costurilor asteapta raspunsuri de la membrii de aici care au deja (vad ca se inmultesc repede, ceea ce ma incanta)... Unii spun ca e scump de intretinut, altii spun ca e la fel.. Pana nu iti da unul in cunostiinta de cauza un raspuns clar, nu te lua dupa toti bagatorii in seama care-si dau cu parerea (cum sunt si eu, hehe), ca e foarte posibil sa te informeze prost.

5. As tinde sa cred ca e facut in Franta, dar din nou, doar o presupunere... Ai grija totusi pe cine intrebi, consilierii de vanzari, in general, stiu la fel de mult despre tara de provenienta ca si tine, adica nu prea stiu nici ei ... wink.gif

EDIT : Si la intrebarea Megane RS sau Clio RS, la mine s-ar pune problema de bani... Daca as strange din .. posterior sa am bani de Clio RS ar fi clar ca nu as putea sa ma intind la un Megane, deci asta as alege (Clio). Daca nu s-ar pune problema de bani, clar Megane. Mai mare, mai puternic, mai aratos (parerea mea). Din pacate, alegerea ar trebui facuta "pe blind" pentru ca nu sunt masini de test-drive inca sad.gif

This post has been edited by A l e x: 3 Nov 2007, 17:39

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
acehigh2k
post 3 Nov 2007, 18:02
Post #134

Membru incepator

Mersi de raspunsul rapid.

Referitor la intrebarea 2: dupa ce dau comanda, in cat timp trebuie platit avansul? nu se poate plati valoarea integrala la ridicarea masinii?

--------------------
+
herculane
post 3 Nov 2007, 18:39
Post #135

Membru autentic

din cate stiu eu, cand dai avansul atunci se lanseaza si comanda... sau ma insel?

cat despre clio rs vs megane rs, eu as lua clio-ul. imi place si mai mult cum arata, si a fost considerat de 2 reviste de specialitate cel mai bun reno sport, deci peste megane...

--------------------
Renault Clio III Exception 1.6 16v 2007 / Ford Mondeo Titanium 2.0 16v 2008 - xxxxx
+
ssilviu
post 3 Nov 2007, 18:50
Post #136

F1 Man

From: Nicaieri

1. Vreo 2-3 luni
2. Teoretic consilierul de vanzari are libertatea de a da comanda de un model fara sa fie comandat de nimeni. Pentru a realiza stocul necesar. Acum daca te stii foarte bine cu consilierul respectiv (poti sa incerci la gongutza ca e foarte intelegatoare), el poate sa faca acest lucru, dar nu stiu sigur conditiile in care o poate face. Si tu sa platesti avansul abia cu cateva zile inainte sa vina masina in Romania. In principiu se poate lansa comanda si fara sa faci vreo plata. Cat de mult poti sa intarzii cu avansul, ti-am zis, depinde doar de cat poate consilierul. Mai bine vorbesti cu unul.
3. Jantele gri sunt pentru sasiul sport care este indisponibil la noi
4. La modelele sport revizia se face mai des, la 10.000 de km. Plus ca daca tu mai si tragi de ea si din astea, e recomandat daca tii la masina sa schimbi uleiul si mai des. Este normal, masina este mult mai pretentioasa si va avea costuri de intretinere mai mari ca un clio 1,4 de 75 de cai la care faci revizia la 15k km si pui ulei elf 10w40.
5. Modelele Renault Sport sunt fabricate la Dieppe in Franta.
Vezi un articol cu modelul testat aici:
http://www.promotor.ro/articol/908671/test...clio-sport.html

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
acehigh2k
post 3 Nov 2007, 22:44
Post #137

Membru incepator

Mersi smile.gif

--------------------
+
vusiman
post 6 Nov 2007, 16:56
Post #138

Membru incepator

pentru cei care sunt nehotariti si nu stiti ce sa alegeti clio3rs sau megane rs v-as sfatui sa alegeti clio3rs,pentru ca clio 3rs sta ff bine in curbe are un motor aspirat fata de turbo este mai fiabil ,are forme frumoase frine f.sigure consum cam maricel 18 am eu acum dar am mers ff sportiv schimbind vitezele la 7500.

salutare!

Tocmai am devenit din 30 oct propietar de clio rs biggrin.gif si pot sa spun ca sunt un pic uimit de afirmatia lui ionut rs.
Eu am acum 900 km facuti iar vizavi de consum mie CB imi raporteaza un consum urban ( in Bucuresti cu trafic nesimtit) de 19.7% in conditiile in care am mers pana in 3500rpm dar putin sportiv blink.gif .
Ionut rs, daca esti amabil poti sa dai un pic mai multe detalii despre consumul masinii tale; eu daca as merge ff sportiv cum zici tu cred ca as ajunge peste 25% consum.

In rest sunt wub.gif with my car!

merci in avans

--------------------
. Red Hot Clio Rs 2007/ 2.0 16v
+
A l e x
post 6 Nov 2007, 17:03
Post #139

Felicitari vusiman, s-o stapanesti sanatos, pana nu pui pozeee nu discutam, vrem si noi sa-ti vedem bestia smile.gif

Acum, ce pot sa spun, consumul variaza intre posesori pentru ca depinde mult si ce trafic prinzi, si cum conduci, etc...

Oricum, gandeste-te, Symbolul meu sare de 12% lejer uneori in trafic si are motor de 1.4 75 cai.. Oare nu merita inca 7% pentru cei 200 caluti ai tai ?

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
vusiman
post 6 Nov 2007, 17:27
Post #140

Membru incepator

Merci Alex,

Nu am decat poze cu masina la dealer cand era expusa (este cea de la Cobalcescu, la Operei); cat despre consum sunt un pic nedumerit deoarece am auzit niste informatii despre consum dupa cum urmeaza :
- de la un propietar clio rs -> consum 10.5% in oras mers usor sportiv, in afara aprox 10% cu mentiunea ca pana 5000km masinuta la rupt la consum
- comsum declarat de AMS romania - in test : maxim 13; mediu 11; minim 9,9

Asadar exista acest fenomen cum ca, consumul s-ar lasa dupa cateva mii de kilometrii sau este doar un zvon ce umbla aiurea.

Attached thumbnail(s)
Picture_1302_edited_2.jpg ( Size: 827.58k ) Number of downloads: 2144

--------------------
+
roty
post 6 Nov 2007, 17:36
Post #141

Membru autentic

Ahaaa!! Deci TU esti motivul pentru care nu mai pot admira frumusetea de la Opera in drum spre munca mad.gif

Sa o stapanesti sanatos!! smile.gif

--------------------
+
A l e x
post 6 Nov 2007, 18:11
Post #142

Ce bine arata wub.gif

Cu consumul, nu stiu, 10% e cam putin si pentru o benzinara cu motor mic, in conditii de trafic, pentru masina ta nici nu mai zic.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
cmandrei
post 6 Nov 2007, 18:13
Post #143

NEWSMAN

From: Bucuresti/Targu Mures

In mod normal "consumul se mai lasa" dupa primele cateva mii km smile.gif

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
BogdanX
post 6 Nov 2007, 18:51
Post #144

Membru

From: Deva

Felicitari pt masinuta. wink.gif

Totusi, poate nu inteleg eu "fenomenul", dar de ce se discuta de consum pe astfel de topicuri? unsure.gif
Cred ca fiecare posesor de RS a stiut ce cumpara. smile.gif

--------------------
Renault Laguna II.2 2.0T 2006
+
vusiman
post 6 Nov 2007, 19:55
Post #145

Membru incepator

Sa fim seriosi cine nu se gandeste la consum ( si alte caheltuieli) cand cumpara o masina parerea mea este ca nu spune adevarul.
Oricum, m-am intreresat despre masina destul de mult inainte sa o cumpar si crede-ma ca nimic din ce am gasit nu indica un astfel de consum ( reamintesc 19.7% mers putin sportiv pana in 3500rpm), depaseste GTI-ul desi acesta are peste 100kg in plus.

Uite si un link cu un jurnal al consumului : http://www.spritmonitor.de/en/detail/169932.html

Oricum sunt curios ce consumuri au ceilalti utilizatori ai Clio Rs, mi se pare benefic pentru acest topic nicidecum un subiect de nediscutat.

Multumesc tuturor pentru urari.

L.E. : chestia cu motoare de capaciate mica care consuma mult eu as pune-o pe seama randamentului slab al acestora si nu le-as considera un fel de etalon al consumului redus la benzinare.

This post has been edited by vusiman: 6 Nov 2007, 20:07

--------------------
+
A l e x
post 6 Nov 2007, 20:04
Post #146

vusiman : In primul rand, masina e noua, cum a spus si Andrei, mai las-o putin ca dupa ceva mii de km mai scade consumul putin.

In al doilea rand, avand in vedere ca sunt masini de 1.6 benzina care papa 15-16% urban, mie 19.7% mi se pare foarte rezonabil pentru asa un motor.

Si in al treilea rand, frate, ti-ai luat un hot hatch. Bucura-te de el si povesteste-ne de performante, lasa consumul ca asta e un compromis CLAR cand iti iei o astfel de masina. Nu te mai uita in stanga si in dreapta la alte consumuri, ca ti-am zis, e si in functie de sofer si unde/cand circula el...

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
ssilviu
post 6 Nov 2007, 20:07
Post #147

F1 Man

QUOTE(vusiman @ 6 Nov 2007, 19:55)
depaseste GTI-ul desi acesta are peste 200kg in plus.

Ai mers cu GTI-ul in aceleasi conditii? Si a consumat mai putin?

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
hellcat
post 6 Nov 2007, 20:07
Post #148

FrontYard Motorsport

From: Dieppe

@vusiman: Superba bijuteria, sa ai bafta de ea!! Si schimba rapid semnatura cu dCi-ul de 65 de cai tongue.gif Sa mai apara cativa posesori de RS-uri si puteti s- o puneti de-un club! biggrin.gif
Nu pot sa ma declar decat super incantat de cate RS-uri s-au vandut in ultimul an! Bravo.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
vusiman
post 6 Nov 2007, 20:24
Post #149

Membru incepator

Nu sunt foarte afectat de consum, dar sunt dezamagit de faptul ca oricat am incercat sa estimez acest aspect pe baza review-urilor si altor informatii gasesc acum dupa ce am cumparat marfa ca treaba sta altfel. Poate vor fi si altii care o sa treca prin aceleasi situatii si consider ca o clarificare a acestui aspect ar fi utila.

De mers cu GTi-ul, am mers, dar nu in conditii similare; informatia o am de la propietar.
De exemplu pentru GTI consumul a scazut cu 1 litru dupa rodaj si cu inca un litru dupa chip tuning; asadar 2%.

--------------------
+
ssilviu
post 6 Nov 2007, 20:28
Post #150

F1 Man

Cine ti-a spus asta te-a indus in eroare. Consumul nu ca scadea semnificativ dupa rodaj si in nici un caz dupa chip tuning.

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
12 Pages « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th April 2025 - 07:32
Dacia