Zgomot cand misc de volan, de orice fel, click, clunk, parca s-ar intinde un arc
![]() ![]() ![]() |
Zgomot cand misc de volan, de orice fel, click, clunk, parca s-ar intinde un arc
solidconvert |
![]()
|
||
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|||
Sebz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 13 September 10 From: Sibiu ![]() |
daca este coloana categoric o las asa. 7000 ron este 1/3 din pretul masinii...
|
--------------------
renault megane II
renault megane II
2004 MEGANE II 1.6 16V 2004
|
|
ritter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.169 Joined: 17 February 10 ![]() |
QUOTE(Sebz @ 7 Jan 2011, 20:01) Mersi pentru raspuns. Vre-o recomandare pentru flanse? la firma ma refer pentru ca am auzit ca pica pana in 10.000 km Am mai spus-o intr-un post. Schimba doar rulmentii de sarcina de la amortizoare, nu si flansele de metal, pentru ca arunci banii pe geam, alea nu se strica, sunt niste table de fier.... (la renault un rulment = 80 ron / flansa pereche = 640 ron) |
--------------------
Fost Renault
Megane 2.2 Bicorp 1.6 16V
2007 Sport Dynamique
|
|
Sebz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 13 September 10 From: Sibiu ![]() |
nu stiam ca se gasesc separat. mersi pentru pont .
|
--------------------
renault megane II
renault megane II
2004 MEGANE II 1.6 16V 2004
|
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
QUOTE(solidconvert @ 7 Jan 2011, 20:11) [...] alta data se aude asa cum se misca niste angrenaje in coloana de directie(se aud infundat asa), doar in parcare cand virez volanul foarte incet pe loc... [...] Același zgomot și la mine. Când am cumpărat mașina, all OK. La câteva luni după, hop și la mine zgomotul de "rotițe". Am vorbit cu Marius, am zs că e panglica, a verificat, nu a fost cazul. Se aude doar la virajul la dreapta și cu mașina la viteză mică de tot ori pe loc. ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
09/2007
- B-***-**F If it ain't broke, don't fix it.
|
|
radu_bike |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 22 February 11 From: Piatra Neamt ![]() |
salut! ce greu am gasit topicul asta!aproape,..aproape incepusem sa cred ca doar la masina mea se aude "cloncanitul" ala in coloana de directie.
![]() ![]() azi am fost la dealer-ul renault din bacau(Dedeman) si in urma verificarii mi-au transmis sec:zgomot in coloana de directie.solutie:inlocuire coloana de directie.cost:un fleac(4200 ron)plus manopera In afara de usorul zgomot la virare nu am alte probleme(jocuri,trepidatii,etc),asa ca am decis sa-mi schimb sistemul audio cu unul mai performant. ![]() va rog sa ma ajutati cu o informatie:stie cineva de unde as putea procura o coloana de directie noua la un pret mai"uman"?multumesc. This post has been edited by radu_bike: 22 Feb 2011, 22:40 |
--------------------
renault
megane II
2003 limusine,1.5dci,82cp
|
|
tr_viorel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 11 January 08 From: Craiova, Dolj ![]() |
Bine ai venit!Citind pe acest forum, in timp, vei constata ca la foarte multi, una a fost constatarea/recomandarea din Service si alta a fost in fapt, defectiunea remediata. Deci, la un asemenea cost, eu nu merg pe constatarea unui singur Service. Incearca si la alte Service-uri si vei avea surpriza sa gasesti si alte pareri (probabil). Daca toti spun acelasi lucru, asta e si atunci trebuie cautata varianta cea mai ieftina (care oricum nu este reprezentanta R).
|
--------------------
RENAULT
Megane 2.1
dec. 2005-confort expression, 1,5dci, 101HP
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(radu_bike @ 22 Feb 2011, 22:35) "cloncanitul" ala in coloana de directie. ![]() este bun pretul pe care ti l-au dat... in Bucuresti este mai mare pretul... din pacate nu exista varianta aftermarket pentru piesa asta... iti recomand cu caldura dezmembrari unde ai sanse sa gasesti cu aprox. 300 ron sau aici la bursa unde cel mai ieftin cred ca este 500 ron... sunt unii care cred ca vand aur si cer si 1000 ron pe piesa asta sh... succes... ![]() This post has been edited by solidconvert: 23 Feb 2011, 21:44 |
--------------------
.
.
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
radu_bike |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 22 February 11 From: Piatra Neamt ![]() |
bine v-am gasit si multumesc pt atentia aratata!
am fost la mai multe service-uri ,intre care si reprezentanta renault din piatra neamt care mi-a recomandat sa schimb caseta de directie.am schimbat caseta la un alt service(caseta reconditionata de la un distribuitor de piese auto) dupa care m-am prezentat la o noua constatare la service-ul renaut din P.N. cu acelasi zgomot.stiti ce mi-au zis?!"pai daca nu a-ti venit sa o schimbati la noi" ![]() as cumpara oricand una S.H.,dar mi-a explicat cineva ca problema e un pic mai complicata:calculatorul masinii nu va recunoaste"noua" coloana SH(directia doar e asistata)rescrierea ei nu e posibila.cica ar trebui sa iau odata cu coloana SH si calculatorul masini de pe care iau coloana plus bulina ovala plus cele doua chei.stie cineva?e adevarat? P.S.daca la un bmw sau audi(care-si pastreaza oarecum pretul pe piata second hand,iar masinile sunt mai de "fite")mi se pare oarecum justificat pretul mare al pieselor de schimb originale,pe cand la renault preturile pieselor mi se par stupid de mari,si asta la o masina care se vrea populara! This post has been edited by radu_bike: 23 Feb 2011, 18:16 |
--------------------
renault
megane II
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Hm. Nu stiu daca e chiar asa. Caseta noua cum o va recunoaste daca e cum zici tu?
Una peste alta, postul asta il stii? http://www.reno.ro/help-schita-bucsa-teflo...ml#entry2088362 |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
radu_bike |
![]()
|
sunt doua sisteme diferite:caseta de directie e mecanica,destul de simpla si nu face altceva decit sa transforme miscare de rotatie primita in miscare de dute-vino,pe cind coloana de directie e mai comlexa,e asistata electronic,si transforma miscarea de rotatie a axului ce coboara de la volan in impulsuri electrice care activeaza motorasul servo din coloana care misca mai departe caseta.
sper ca nu am fost prea "stufos" in exprimare. PS scuze,greseala mea.am corectat."coloana" si nu"caseta". This post has been edited by radu_bike: 23 Feb 2011, 18:21 |
--------------------
renault
megane II
|
|
solidconvert |
![]()
|
Poti sa schimbi coloana de directie fara probleme cu una sh... cine te-a sfatuit stia ceva dar nu tot... deci pe coloana se afla montat si blocatorul de directie, care ala este cu probleme si nu il poti pune sh pentru ca citeste cartelele masinii, respectiv cand schimbi coloana cu una sh, trebuie demontat blocatorul tau de pe coloana veche si montat pe cea noua(sh)... blocatorul este prins intr-un singur surub pe coloana... spor la treaba...
![]() P.S.: am uitat sa-ti spun ca tu vei schimba coloana de directie cu tot cu motorasul de servo... asta ca sa stii ce sa raspunzi cand te intreaba vanzatoru' de piese sh... ![]() This post has been edited by solidconvert: 23 Feb 2011, 20:20 |
--------------------
.
.
|
radu_bike |
![]()
|
multumesc mult,solidconvert!
|
--------------------
renault
megane II
|
|
LUC1AN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 543 Joined: 4 April 10 ![]() |
Mi-a aparut si mie troznit-ul asta cand rotesc de volan spre dreapta la capat de cursa. Cu ce sa incep sa verific? |
--------------------
Renault
MEGANE II
2007 1.5 dCi 106cp
- B 876 L U K
|
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
Cred că e limba de plastic de la panglica de AIRBAG.
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
09/2007
- B-***-**F If it ain't broke, don't fix it.
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Exact asa facea si la mine, tot la dreapta maxim si dupa 2 zile s-au aprins si martorii airbag si service
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=865...dpost&p=2848544 Daca vrei sa o rezolvi, call me. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
chitsro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.192 Joined: 4 August 07 ![]() |
am si eu aceeasi problema cred, ieri am urcat o bordura si am auzit un trosc in volan, initial am crezut ca am calcat pe ceva (o piatra sau ceva de genu) ...apoi putin mai tarziu am incercat sa rotesc volanu sa vad daca mai sunt ceva sunete.
Nu am mai auzit nici un trosc dar probleme este ca atunci cand rotesc volanul maxim dreapta nu mai simt limitatorul acela de bracaj, pe partea stamga il simt imi opreste imediat cursa in schimb in partea dreapta nu , nu am incercat sa fortez....oare de la ce sa fie? am uitat sa specific, nu am nici un bec aprins in bord This post has been edited by chitsro: 26 Mar 2011, 10:36 |
--------------------
BMW
320D
Steptronic
|
|
chitsro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.192 Joined: 4 August 07 ![]() |
nimeni?
|
--------------------
BMW
320D
Steptronic
|
|
hordy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 13 June 10 From: Bistrița ![]() |
E valabilă doar la megan 2 faza cu șurubul ? Am un scenic și după un drum de Bistrița-Mureș 100 km am pocnitul ăla în volan. Nu face decât pe loc la viraje stânga dreapta undeva la două ture de volan în orice direcție, trosnește. Flanșele sunt schimbate, servo merge ok. Dacă mașina e în mișcare, nu contează la ce viteză nu se mai aude nimic. O să verific și eu luni cât de strâns e șurubul.
|
--------------------
Renault
-
-
- BN40RDY Ex : Megane 1.4 16v - 1999 hatchback
Ex : Opel Vectra A 2.0i - 1990 berlină Ex : Renault Scenic 1,2 1.9Dci - 2001 Van |
|
ARAMIS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 278 Joined: 7 March 07 ![]() |
de vreo 2 saptamani....durere cu zgomotu in coloana.... da' stiind ca masina are o caruta de km ( 203k )am suspectat in primu rand flansele... ca doar ce era mare durere sa fi cerut o parere. da nu am cerut si le-am schimbat dupa ce am suportat cat am suportat zgomotu'.
evident ca nu a fost de la flanse...ca cine sa asculte zgomotu fix de unde vine. cu zgomotu de la surub m-am pricopsit dupa ce am facut o reconditionare de caseta la nea traian la tgv . acu am inceput prin a strange si surubu' vietii numa ca m-am oprit fara sa fi disparut zgomotu de teama sa nu frang mizeria aia de alama sau ce draci o fi. ![]() din cate mai citii si de pe la voi vad ca tre sa strang de el ca la balamuc ... ca suportu ala pana il blocheaza de tot ... e durere. ca pt mom nu o duc la service....in cel mai rau caz iau niste silicon d'ala de suruboante si ii aplic o corectie ![]() bafta |
--------------------
Renault
Megane 2.1
2003 hatch 1.5dCi 82>100 HP (Ph1) Authentique
- BR - - NKD
|
|
hordy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 13 June 10 From: Bistrița ![]() |
am încercat și eu să meșteresc la șurubul ăla dar nu pot că e un manșon de cauciuc peste care nu poate fi luat deacolo, nu cred însă că deacolo e buba. Sunetul l-am depistat cu o tură înainte de maxim stânga sau dreapta și se repetă de câte ori trec prin zona respectivă.
Nu e scenicul ca și meganul ![]() |
--------------------
Renault
-
-
- BN40RDY Ex : Megane 1.4 16v - 1999 hatchback
Ex : Opel Vectra A 2.0i - 1990 berlină Ex : Renault Scenic 1,2 1.9Dci - 2001 Van |
|
ARAMIS |
![]() ![]()
|
QUOTE(ARAMIS @ 4 Apr 2011, 20:26) de vreo 2 saptamani....durere cu zgomotu in coloana.... da' stiind ca masina are o caruta de km ( 203k )am suspectat in primu rand flansele... ca doar ce era mare durere sa fi cerut o parere. da nu am cerut si le-am schimbat dupa ce am suportat cat am suportat zgomotu'. evident ca nu a fost de la flanse...ca cine sa asculte zgomotu fix de unde vine. cu zgomotu de la surub m-am pricopsit dupa ce am facut o reconditionare de caseta la nea traian la tgv . acu am inceput prin a strange si surubu' vietii numa ca m-am oprit fara sa fi disparut zgomotu de teama sa nu frang mizeria aia de alama sau ce draci o fi. ![]() din cate mai citii si de pe la voi vad ca tre sa strang de el ca la balamuc ... ca suportu ala pana il blocheaza de tot ... e durere. ca pt mom nu o duc la service....in cel mai rau caz iau niste silicon d'ala de suruboante si ii aplic o corectie ![]() bafta gata ...am rezolvat-o pe treaba. ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1
- BR - - NKD
|
|
CRY 79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.974 Joined: 25 April 09 From: Sibiu ![]() |
Am verificat si eu la mine sa vad cum sta treaba cu surubul ala din podea de pe coloana de directie si, surpriza, a fost mesterit de celalalt proprietar (din Spania) cu mastic, cu tot ce trebuie. Bine ca nu trebuie sa mai fac eu asta. Probleme nu imi face surubul ala. Am o mica bataie in volan, dar este de la o bieleta de directie (constatat ieri la service). Trebuie sa cumpar bielete de directie.
|
--------------------
Renault
Trafic
Iunie 2005, 74 Kw si multi cai frumosi
- SB 10 KXF With under cover face.
|
|
ARAMIS |
![]()
|
un update la problema.... inlocuit su un surub din comert ..de 8interior pt moment s-a strans desi nu garantez ca nu o sa mai caraie deloc...incerc sa-l inlocuiesc cu unu de "origine"
problema e ca nu gasesc nenorocirea de mastic combinat cu intaritor recomandata de reno... pana acu nimic pe codu dat de ei .daca il gasesc dau banii ca am o vaga impresie ca e cu totu altceva ce ma surprinde e ca l-a strans frantzuzu de nu a facut macar o data figuri pana nu am ajuns la aia la reconditionat. ... <span class='edit'>8 Apr 2011, 08:25:</span> sunat reprezentanta reno serus timisoara...intrebat cat costa operatiunea de strans +aplicat solutie minune. rapuns tre inlocuita coloana. replica : nu clar. mai insist la gagiu' respectiv ca ma intereseaza numa' aplicarea de solutie . raspunsu : tre desfacut ansamblul...blocat calc airbag?!?!? .. inca niste operatiuni pe care nu le-am inteles(a mormait ceva) si aplicarea de solutie + uscare ..asta ca manopera . pe langa asta se adauga solutie siliconica 40 lei si intaritor 170 parca. timp de lucru : 6.7 ore total vreo 900 lei !!! ![]() daca stiti vreunu pe cineva la serusu de pe bd. timisoara in Buc sa-i ziceti sa-i dea aluia o bere ca buna treaba face pt reno romania... This post has been edited by ARAMIS: 8 Apr 2011, 13:52 |
--------------------
Renault
Megane 2.1
- BR - - NKD
|
|
idenisssa |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 29 May 09 From: Bucuresti ![]() |
Salut,
Am avut si eu aceeasi problema, cand roteam volanul in orice directie se auzea un clanc, iar dupa mai mult timp in care nu am luat in seama acel pacanit, mi s-au aprins in bord martorii service si airbag. Am fost la service si urma unei diagnoze am aflat ca s-a rupt arcul de airbag si trebuie schimbat. Inca nu am schimbat arcul, ca ma costa ceva si momentan nu am bani, insa ma intreb de ce s-a intamplat asta. |
--------------------
Renault
Megane 2 Hatchback,
2003, 1.6 16v, 113 CP, 78.000 km
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Cred ca ti s-a rupt panglica pentru ca arcuri nu prea sunt pe acolo. Vezi ca Marius_Was se cupa cu reparatia lor. Are destui clienti multumiti la activ si sunt sigura ca te poti lamuri de cauzele problemei pe threadul dedicat.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
ARAMIS |
![]()
|
la mine mizeria aia caraie si zgomotu e in zona caseta spre imbinarea cu coloana.... e un zgomot care nu se intrerupe decat daca virez rapid si nu mai are timp sa apara tensiune in ansmblu' coloana caseta.
pt moment ceva nu am aranjat cum trebuie ceva pe acolo ca am mai rupt un surub M8 ieri..si acu is la ultimu dar cu bunavointa unui coleg de forum sper sa pun unu luat tot de pe un megane. cu ocazia asta am gasit si saiba de la cel care a fo pe masina...undeva pe la podu pedalier sub mocheta p acolo , de cand am facut rectificarea ... sper sa gasesc cumva un doctor nu pe alea multe sute de roni ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1
- BR - - NKD
|
|
gisal |
![]()
|
Enjoy the Road! Group: Members Posts: 50 Joined: 5 December 05 ![]() |
@idenisssa: verifica mufa de sub scaunul soferului, contactul prost acolo este o sursa des intalnita pentru aprinderea martorilor de airbag si service.
@aramis: pentru masitc cu intaritor incearca si la service-uri Skoda, ei pun asa ceva la surubul de la baia de ulei. Skoda vinde cam orice foloseste in service prin magazinele de accesorii din reprezentante. bafta! |
--------------------
Renault
Megane III
2010, 1.9dci, 130CP, Privilege+
- Bucuresti ex. Octavia 2, 2008, 1.6MPI, 102CP, Elegance
ex. Megane 2, 2006, 1.5dci, 105 CP, Expression+ ex. Dacia SuperNova, 2002, 1.4MPI, 75CP, Confort |
|
ARAMIS |
![]()
|
accesu e prea dubios acolo asa ca m-am cam sucit cu operatiunea aia.
oricum mai nou imi pare(si nu cred ca e exclus ) ca zgomotu sa vina din caseta . in momentul cand tii urechea mai aproape de articulatiile spre caseta de acolo pare a veni caraiala aia idioata. |
--------------------
Renault
Megane 2.1
- BR - - NKD
|
|
ARAMIS |
![]()
|
ca urmare am vorbit cu a lu' Nea Traian de la Trami ca ma duc la ei sa ii dea de cap... sper sa nu o dea de gard si de data asta . chiar is curios ce or sa zica d'alde flanse ...surub coloana..sau alte remedii "alternative"
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
- BR - - NKD
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 23:02 |