Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages « < 5 6 7 8 9 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Coloana de directie - trebuie schimbata?, probleme...

gabelu
post 23 Dec 2008, 23:03
Post #181

Membru incepator

Group: Members
From: Iasi

nu am mai avut timp de opc. cine mi-a reparat masina prima data a fost dat afara asa ca nu mi-am mai batut capul.

--------------------
Renault Megane sedan Luxe privilege 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ryk
post 24 Dec 2008, 01:09
Post #182

Membru autentic

From: Bucuresti / Ploiesti

gabelu, important e sa ai tu masina facut cum trebuie. Bucurati-va ca a aparut megane3 ca asa mai scad preturile la piese biggrin.gif

This post has been edited by Ryk: 24 Dec 2008, 12:21

--------------------
Renault Megane III - N-am... 2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
+
alladin
post 24 Dec 2008, 10:26
Post #183

Membru

la care fel de piese te referi, cele de origine Renault sau cele de la alti producatori?

--------------------
renault megane 2 2004 1.5 DCI 80cp
+
Ryk
post 24 Dec 2008, 12:24
Post #184

Membru autentic

QUOTE(alladin @ 24 Dec 2008, 10:26)
la care fel de piese te referi, cele de origine Renault sau cele de la alti producatori?
*

Si originale celelalte vor scadea.

--------------------
+
Catsclaw
post 21 Feb 2009, 16:53
Post #185

Membru

Am si eu o bataie in volan, ceva de genul unui cloncanit care nu se aude dar se simte in permanenta in volan. Practic orice mica pietricica se simte ca un cloncanit in volan, daca ma exprim corect. Am verificat puntea fata in 2 service-uri renault si nu exista jocuri. Suspectez urmatoarele: caseta de directie, dar nu are joc asa mi s-a spus, sau coloana de directie, dar asta stiu ca se manifesta cu niste batai in bord de nu poti sta in masina. Oare exista vreo bucsa de cauciuc pe coloana volanului, sau suruburile acelea sa fie slabite?
Mai rau e ca in proba mecanicii au soriciul gros si nu simt chestia asta 022.gif
Deci, ce poate fi, prieteni? A mai intalnit cineva asa ceva? Sincer, e un cloncanit enervant, de nu mai imi vine sa tin mana pe volan, glumesc smile.gif .

--------------------
Renault Megane Sedan 2007 1.5 dci
+
Ryk
post 21 Feb 2009, 18:08
Post #186

Membru autentic

cloncanitul se aude si eventual se si simte. Tu ai niste socuri in volan din ce inteleg de la tine. Fara o verificare amanuntita nu prea ai cum sa-ti dai seama pt. ca sunt multe piese in ansamblul fata care pot avea probleme. Iti recomand sa incepi cu o verificare a suspensiei, adica amortizoare, arcuri, flanse amortizor, telescoape, bielete antirului si bascule cu tot cu bucsile si pivotii ei. Mecanicii care ti-au verificat caseta, cam au dreptate pt. ca daca te gandesti logic, daca aveai jocuri in caseta nu prea cred ca mai simteai nimic.

This post has been edited by Ryk: 21 Feb 2009, 18:09

--------------------
+
lico
post 21 Feb 2009, 21:43
Post #187

Membru autentic

From: Bucuresti

Salut,daca vom schimba "amortizoarele si telescoapele" si tot vom avea ceva batai in volan nu se mai poate face decat un singur lucru,sa achizitionam niste casete de directie uzate cat mai mult si gata,am scapat de zgomote.Acum serios,mergi la un service si verifica si bucsele de la cadrul motor. La mine acolo a fost buba dar masina ta pare cam noua pentru bucsele alea,caseta trebuie sa fie (logic)bine stransa la fel cam tot ce este pe acolo. Directia este precisa?

--------------------
Renault Megane - B XX XXX 2003 2.1 dci +
Lume multa oameni putini !
+
Catsclaw
post 21 Feb 2009, 23:21
Post #188

Membru

Directia este precisa, de abia ce a fost facuta geometria dupa schimbul de bielete. Aveam un mic joc in bielete si cu toate astea masina era rigida pe denivelari, se simteau practic toate neregularitatile drumului. Acum dupa schimbarea bieletelor amortizarea neregularitatilor este perfecta, nu mai troncane la gropi, dar am ramas cu problema de mai sus. Am sperat sa fie din bielete dar nu a fost asa.

--------------------
Renault Megane Sedan 2007 1.5 dci
+
romuscaro
post 11 Jul 2009, 02:15
Post #189

Membru incepator

Am fost la revizie (80 si ceva de km) si dupa verificare baietii de la service mi-au zis ca trebuie sa schimb urgent caseta de directie (exista un joc puternic in caseta). Eu nu prea ma pricep si sincer pana nu am fost la service nu am observat cava iesit din comun (in afara de un troncanit care avea loca doar cand mergeam pe liniile de tramvai si aleator cate un scartait pe undeva pe la volan la capat de tura si nu cred ca aveau legatura).
Nu vad de ce m-ar minti cei de la service (masina nu mai este in garantie de multisor) dar am zis sa mai cer si o a doua parere. Sa fie oare asa grav si sa nu imi fi dat eu seama atata timp(ei zic ca e de cel putin 10 mii km jocul respectiv)?

Problema e ca trebuie sa plec si in concediu si m-au cam speriat ca au zis ca e grav, dar nici nu aveau piesa pe stoc sa o schimbe pana plec. Pana la urma au zis ca daca merg cu grija si evit cat mai bine gropile ar trebui sa fie ok.
Ciudat e ca eu n-am auzit nicu un joc si nici n-am observat vreun comportament ciudat la directie. Mecanicul mi-a aratat un joc la roata dar nu se simte in mers.

O fi ok sa plec cu masina asa in concediu (vreo 1000km dus intors) sau sa incerc prin alte locuri sa gasesc piesa si sa o schimb inainte sa plec?

Exista vreo alternativa decat reteaua Renault (1850 RON piesa + 600 RON manopera) mai ieftina unde as putea gasi caseta de directie noua sa o inlocuiesc sau se poate repara cea existenta?

Multumesc!

--------------------

Renault Megane 2 2003 1.6 16 V

--------------------
Renault Megane 2 2003
+
Catalinmodena
post 11 Jul 2009, 13:11
Post #190

Membru autentic

From: Aproape de Craiova

Eu zic ca nu are nimic daca mergi asa cu ea.In al doilea rand mergi si in alt srevice,nu reprezentanta Renault,sa-ti faca si ei o diagnosticare.Se poate ca nemaifiind masina in garantie cei de la Renault sa vrea sa te "jupoaie" putin.

--------------------
Renault megane sedan manager 1.4 16v 2007
+
Mutzunache
post 11 Jul 2009, 18:45
Post #191

Milk my sheep, bitch!

Vireaza rotile la maxim si prin spatele rotii tragi de tirant daca are joc atunci e caseta..si oameni buni, e vorba de viata voastra, cand vad cumpar mai multe uzate si stau sa le schimb, incredibil, ok procedeaza asa, dar manopera nu o pui???

Majoritate iti cer piesa la schimb, acelea sunt reconditionate, prefer sa fac un efort si sa iau una noua.....da e mult 1800-1900 ron dar nu ai ce sa faci..

--------------------
M. Outlander 2019 Honda Civic 2021 Cadillac Eldorado 2002
+
clr
post 11 Jul 2009, 20:32
Post #192

Membru autentic

QUOTE(romuscaro @ 11 Jul 2009, 03:15)

Exista vreo alternativa decat reteaua Renault (1850 RON piesa + 600 RON manopera) mai ieftina unde as putea gasi caseta de directie noua sa o inlocuiesc sau se poate repara cea existenta?

Multumesc!

--------------------

Renault Megane 2 2003 1.6 16 V
*

Vezi ca era pe sectiunea de anunturi cineva care vindea piese noi Renault si parca avea si casete de directie.

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
romuscaro
post 11 Jul 2009, 23:52
Post #193

Membru incepator

QUOTE(Mutzunache @ 11 Jul 2009, 18:45)
Vireaza rotile la maxim si prin spatele rotii tragi de tirant daca are joc atunci e caseta..si oameni buni, e vorba de viata voastra, cand vad cumpar mai multe uzate si stau sa le schimb, incredibil, ok procedeaza asa, dar manopera nu o pui???

Majoritate iti cer piesa la schimb, acelea sunt reconditionate, prefer sa fac un efort si sa iau una noua.....da e mult 1800-1900 ron dar nu ai ce sa faci..
*

Exact faza cu viratul rotilor si tras de o articulatie de acolo (presupun ca ala era tirantul ca nu prea ma pricep) si intradevar era un joc destul de mare.
Legat de piesa, problema a fost ca nu era in stoc si nici nu ajunge pana plec in concediu ca probabil era deja schimbata ca au reusit sa ma sperie destul de rau.
Dar daca tot nu am timp sa o schimb pana plec si ma intorc cu bine din concediu vroiam sa stiu daca exista si alternative mai ieftine. Deci treaba cu reconditionarea inteleg ca pica asa ca o sa ma interesez daca pot gasi piesa noua mai ieftin si sa o instalez la un service ne-renault pe bani mai putini.
In principal ma interesa cat de sigur e sa merg asa cu ea inca 1000 km.

--------------------
Renault Megane 2 2003
+
catalin_jianu
post 27 Aug 2009, 15:22
Post #194

Megane Rider

From: Craiova

Am inteles ca s-a tot discutat de acel surub M8 de la coloana de directie care trebuie strans, imi puteti spune unde anume e acel surub? tot ma chinui cu search-ul da nu gasesc nimic concret, decat ca trebuie strans surubul:P...
In care topic pot gasii mai multe detalii despre acest surub?...

Mi-a aparut un joc ciudat la volan, daca misc pe loc, usor stanga dreapta de el, pe o distanta f mica, cateva grade..parca nu "prinde" sa miste rotile...m-am uitat sub bord, acel ax se misca in timpul acestui "joc", mai jos nu vad....ca sa intelegeti mai bine..e ca si cum as avea o articulatie slaba ceva, cum era la veche dacie cand se ducea acea articulatie de sub volan si trebuia schimbata ca isi facea volanul joc...m-am gandit ca poate e din acel surub.

Si o chestie cu care as vrea sa ma lamuresc...la servodirectia noastra, exista lichid servo sau nu?...eu intelesesem ca nu(si nici n-am vazut niciun borcanas pe sub capota:P)...dar mi-a zis cineva recent ca si cele electrice ar avea lichid, dar borcanul e chiar langa caseta de directie...si ar trebui verificat...

--------------------
Renault Megane II 2005
Renault Megane 2.1 1.5dci 74kW Sedan
+
19vik
post 27 Aug 2009, 16:29
Post #195

Membru

Nu are lichid, nu e nici-un borcan langa caseta.
Aici vezi ce-i cu surubul ala: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=423...ndpost&p=559093

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
catalin_jianu
post 27 Aug 2009, 17:15
Post #196

Megane Rider

From: Craiova

Ok m-am lamurit
Multumesc frumos 19vik!

--------------------
Renault Megane II 2005
Renault Megane 2.1 1.5dci 74kW Sedan
+
bobikus
post 1 Sep 2009, 20:51
Post #197

Membru incepator

Am si eu un boncanit in partea stanga afara, dar se aude cand indrept volanul si cand trec peste trafic calm. Ce poate fi?

--------------------
Renault Megane Hatchback 2.1 / 2004, 1.5 dCI
+
Ryk
post 2 Sep 2009, 00:13
Post #198

Membru autentic

cum adica cand treci peste trafic calm? cum vine asta?

--------------------
+
bobikus
post 2 Sep 2009, 07:13
Post #199

Membru incepator

Peste denivelarile de cauciuc cu restrictie de 30 km/ora

--------------------
Renault Megane Hatchback 2.1 / 2004, 1.5 dCI
+
ARAMIS
post 17 Nov 2009, 15:41
Post #200

Membru autentic

ma bag si io la topicu asta...meganu a ajuns la 178spre 179 k km si de la 140k ,daca nu si mai devreme,coloana aia face galagie ,nu stiu sa apreciez daca exagerat, da' face. in timp am mai schimbat si cap bara dreapta...Am incercat sa vad de joc in caseta pe partea dreapta....nu se misca neam...surub pe coloana nu se mai strange nici sa-l pici ... iara pe sub scut nu gasesc nici un fel de alt instrument de care sa mai ma iau .acum daca e vorba de rulmenti pe coloana de directie ... habar nu am,desi nu ar fi exclus ca in timpu si numaru de km care i-a adunat sa se fi dus aia. o intrebare ... s-ar putea schimba coloana cu una de dupa 2005 2006 in cazu in care chiar cedeaza ?

mersi ,bafta

--------------------
Renault Megane 2.1 - BR - - NKD 2003 hatch 1.5dCi 82>100 HP (Ph1) Authentique
+
solidconvert
post 17 Nov 2009, 17:17
Post #201

Donator

Este un asa numit joc tehnologic pe care l-am constatat si la alte masini cu ''servodirectie'' electrica. Incearca sa schimbi pozitia volanului si o sa constati ca o perioada nu va mai face zgomot. Oricum asta nu inseamna ca este indestructibila coloana si nu se poate strica niciodata.

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
spylevel2
post 24 Nov 2009, 08:40
Post #202

Membru incepator

Deci problema voastra este caseta de directie dupa 30.000 de km es se uzeaza si treb schimbata dupa cum zic baietii de la Renault deoarece nu exista piese de schimb !!!
Eu am avut aceeasi problema si am rezolvato cu niste mecanici foarte buni care au lucrat la renault si sunt prieteni de ai mei si stiu toate chitibusurile
Deci care are nevoie sa schimbe caseta de directie nu va mai agitati si sa cautati caseta de directie sa o inlocuiti si sa dati o groaza de bani ci puteti da un telefon la 0765904180 (Andrei) si ve rezolv problema in max o ora cu putini bani fata de producator !!!

--------------------
renault megane 2 estate 2006
+
solidconvert
post 24 Nov 2009, 09:29
Post #203

Donator

Vezi ca saibele alea pe care le pun baietii nu tin mai mult de 4000 de km... smile.gif

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
ncristi
post 24 Nov 2009, 10:18
Post #204

Membru autentic

Nu tin pentru ca le fac aiurea smile.gif .

Dupa ce am vazut in ce consta o reconditionare a casetei de directie (reconditionare facuta cu simt de raspundere) si dupa ce am vazut cum se comporta dupa operatie stau si ma intreb cate coloane au fost schimbate anapoda din cauza unei amarate buci de plastic icon_mrgreen.gif

--------------------
Renault kadjar - 1.2 tce 130 hp ZEN - 2017
Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp
Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp
Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp
+
Ryk
post 24 Nov 2009, 12:18
Post #205

Membru autentic

spylevel2 si de unde sunt prietenii tai?

--------------------
+
Gill_ro
post 12 May 2010, 14:16
Post #206

..Nici paine fara munca, nici munca fara paine..

Ce imi recomandati :
1. Caseta directie "noua" ( aftermarket, cel mai posibil reconditionata ) la un pret mediu de 900 de lei.

Sau

2. Caseta directie noua originala Renault 1600 de lei

Preturile sunt fara montaj.
Nu stiu ce sa aleg, bine portofelul imi zice sa o cumpar pe cea reconditionata dar parca as merge si pe cea originala Renault sad.gif

--------------------
Renault Megane II.1 / Megane IV GT /// - = B-006-ILL 2004 Sedan Privilege 1.5 dci / 2017 GT 1.6 dci
Mi-e grea maturitatea, mi-e greu să fiu docil,
Aș da orice pe lume să redevin copil!
+
Hack
post 12 May 2010, 14:18
Post #207

Megan' ti-ai luat?!

From: The Moon

Si eu as merge pe cea originala sleep.gif .

--------------------
Reno Megan' Sedan 2.2 2007 Expression 1.6l/16V/110CP
+
dl_io
post 12 May 2010, 15:25
Post #208

membru marcant

From: IASI

In alea 16 milioane ar trebui sa fie si capetele de bara si bieletele de directie .

--------------------
renault megane 2004 1.5 dci
+
Gill_ro
post 12 May 2010, 15:49
Post #209

..Nici paine fara munca, nici munca fara paine..

Da in pretul celor doua adica si pentru cea originala cat si pentru cea reconditionata sunt si capetele de bara si bieletele de directie.

--------------------
Renault Megane II.1 / Megane IV GT /// - = B-006-ILL 2004 Sedan Privilege 1.5 dci / 2017 GT 1.6 dci
Mi-e grea maturitatea, mi-e greu să fiu docil,
Aș da orice pe lume să redevin copil!
+
Catalinmodena
post 12 May 2010, 20:36
Post #210

Membru autentic

From: Aproape de Craiova

Pai din ce spuneau baietii pe forum pare mai buna cea reconditionata la Targoviste!

Cati km ai?

--------------------
Renault megane sedan manager 1.4 16v 2007
+
9 Pages « < 5 6 7 8 9 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 14:49
Dacia