Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Spre Grecia, prin Serbia si Macedonia
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Calatorii si Intalniri
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
cccccc
anul trecut prin iunie iulie ploile au stricat mai multe plaje.
cei care ati fost sau sunteti in thassos sau halkidichi puteti spune daca plajele au fost refacute?
myreno4me
Legat de o tura RO-BG-GR-MK-SB-RO din cate am vazut la greci sunt o groaza de puncte de taxare pe autostrazi si fiecare are alt beneficiar . Scrie ca se pot plati si online insa ideea este, exista posibilitatea sa le platesti pe toate intr-un singur loc, sau trebuie intrat la fiecare pe site ? Aceeasi intrebare pentru restul tarilor.
Alt aspect este cel al navigatiei, ce folositi, online sau navigatia masinii ?
Pregatesc o tura de 3000+ km 😉
cccccc
pentru cei ce strabat serbia si macedonia in drumul spre grecia
https://youtu.be/NVb8yYkzQcg
in ce ma priveste am autostrada de la sebes la simeria si de la smederevo/ralia la nea mudania din 1045 km aproximativ 676 km
cj98czh
QUOTE(myreno4me @ 5 Jun 2019, 15:48)
Alt aspect este cel al navigatiei, ce folositi, online sau navigatia masinii ?
*



Daca sunt pe teritoriul UE merge pe waze ... daca sunt prin SRB sau MK .. navigatia masinii ..
cccccc
spune-mi si mie unde poti plati online portile de taxare.
din cate stiu in serbia sunt niste dispozitive ce le incarci si poti trece poarta. in lipsa dispozitivului cum se face citirea respectiv cum dobandesti dreptul sa treci.
cj98czh
platesti cu cardul direct ... rapid si fara bataie de cap ..
DeusX
Acolo, la bariera? Da, dar asa fac toți, poti prinde si cozi de 1 oră. Ideal e sa ai preplatite trecerile, dar nu știu cum, nici nu știu daca nu e vorba de abonamente mai scumpe decât cei câțiva euro.
cj98czh
in SRB nu am stat mai mult de 30 de sec niciodata ... iar in GR nu merg/ma intorc cand este weekend ..
iar nu am prins cozi sa stau mult ..
DeusX
Eu, din păcate pentru mine, am prins cozi enorme la una din treceri și la dus și la întors. Cand ne-am întors, au trimis sârbii un om la casa automată (cea cu abonamente), să incaseze cash, să deblocheze un pic situația, că fierbea lumea acolo, fusese mai rău ca in vamă.

Dar, e drept, nu in fiecare an. Au fost ani in care s-a mișcat rapid, ori cu euro ori cu card. La greci, in schimb, nu am încercat cu card, înțelesesem că acceptă numai cash, dar nici nu am verificat.
rue
Cozi la plata nu am prins mai mult de 3 masini. Circul noaptea la dus si din pacate plec inainte de oranz la intoarcere si prind cozi imense in vami, clima, copiii intreaba de ce stam...
Poate a plecat cineva seara din Grecia sa ne zica si seaea cum sunt vamile spre tara.
cj98czh
eu am plecat doar dimineata, in jur de 7-8 si nu am stat decat 10-15 minute... m-am lasat de sportul ala de condus toata noaptea ca sa ajung rupt ...
myreno4me
Pentru Grecia instalati aplicatia Greek Toll, acolo sunt diverse info.
Nu am aprofundat caci mai am timp pana in August !
Am fost insa acum ceva vreme intr-un trip organizat si am inchiriat un microbuz, trecea prin aparatele de taxare fast, avea un abtipipd lipit pe parbriz si din cate mi-am dat seama cand se oprea era scanat automat acel abtipild. Nu stiu daca exista si pentru turisti optiunea asta !
In aplicatie am vazut niste site-uri dar cum ziceam nu am aprofundat !
cj98czh
de cati ani merg .. nu cred ca mai am ce face cu aplicatia aia ... eu v-am relatat "din teren" acuma fiecare cum vrea si cum poate ..
rue
QUOTE(cj98czh @ 5 Jun 2019, 20:42)
eu am plecat doar dimineata, in jur de 7-8 si nu am stat decat 10-15 minute... m-am lasat de sportul ala de condus toata noaptea ca sa ajung rupt ...
*



Parca imi e ciuda ca pierd o zi de plaja... Si tot rupt ajung la miezul noptii. Ziua o tot pierd ca ne trezim tarziu.
Imi amintesc ca am mai plecat la 9 din halkidiki si tot in cozi eram.
cj98czh
daca faci asta in weelekend da, daca nu eu nu am prins aglomeratie .. folosesc ruta pe SRB-MKT-GR
cccccc
in ce priveste rutele este de recomandat sa cunosti traseul inainte de a pleca in circuit sau vacanta.
o harta cat mai recenta este bine sa fie consultata anterior sau sa o ai la dispozitie pe timpul vacantei. drumurile de regula sunt foarte bine marcate trebuie sa urmaresti punctele intermediare indicate.
sistemul de ghidare este acceptabil daca ai un gps sau navigatia masinii. sarbii au un card contracost cu harti si convorbiri posibil si bg, mk, gr. important sa ai hartile pe dispozitiv recente. gps sau navigatia sunt bune cand te ratacesti si vrei sa iesi cat mai repede din locul nedorit. in rest si aceste sisteme sunt supuse erorilor functie de cum sunt setate sau cat de recent au hartile. oricum te scot din incurcatura dupa ce pierzi suficient timp. dispozitivul trebuie condus nu sa te lasi in totalitate condus.
in ce priveste platile la portile de taxare asa cum a fost precizat de nenumarate ori este bine sa platesti cu cardul.
plata online este posibila doar in grecia si serbia.
eu nu recomand, sunt utile doar localnicilor ce au treceri multiple sau celor ce le plac gadgeturile. la sarbi ai nevoie de un dispozitiv ce costa vreo 20 euro care trebuie incarcat cu suma ce este necesara trecerii la porti. macedoneni nu accepta decat plata in dinari mk, euro sau card.
grecii au si ei un sistem de card ce trebuie incarcat pentru a trece la porti. aici atentie autostrazile sunt administrate de o sumedenie de firme si trebuie sa dobandesti credit de la ei. sau sa platesti poarta in 20 zile la firma.
in nici una din situatii plata nu se poate face de pe teritoriul ro. dispozitivele sau cardurile le iei de la fata locului.
dupa cum se vede sistemul din strainatate difera de al nostru binecunoscut la trecerea dunarii spre mare.
situatia poate sa difere in momentul in care ai ajuns la poarta intrucat siteurile pe care le-am consultat nu sunt actualizate.
rue
Foarte bine punctat!
in plus, in Grecia am gasit puncte unde se platea doar cu cash, anul trecut daca nu ma insel.
Au mai puis grecii plata si la intrarea lor dinspre Mk, primul traseu ce era un express cu 4 benzi, betonat si cu denivelari. In iunie trecut spre bratul Sithonia parca se montau porti aditionale sa fie puse in functiune. In septembrie am verificat o alternativa pornind din vama si asfaltul este destul de rural, intersectii, localitati. Peisajul nu este nu stiu ce dar macar vezi cum sunt satele grecesti la mare...
cccccc
am parcurs distanta de 1050 km in aproximativ 11 ore si 15 min. adica timpul efectiv in care autoturismul a fost in miscare. la asta se adauga opririle pentru realimentare, portile de taxare, vamile si predejane pentru masa. este posibil acest parcurs intrucat de la smederevo am urcat pe autostrada si am coborat la nea mudania plus portiunea de la sebes la simeria. sirbi au ridicat preturile pentru parcurs autostrada. macedoneni lucreaza sau desfinteaza ultima poarta spre gevgelija. greci inca nu au pus in functiune poarta din salonic.
lidl este magazinul cel mai cautat in aceasta perioada pentru preturile marfurilor.
timpul a fost mult prea calduros dar a fost si o ploaie intr-o noapte. peste tot se construieste pentru inbunatatirea ofertei turistice. gevgelija exceleaza in cazari de tranzit ieftine 12-14 euro camera.
myreno4me
QUOTE(cj98czh @ 5 Jun 2019, 21:03)
daca faci asta in weelekend da, daca nu eu nu am prins aglomeratie .. folosesc ruta pe SRB-MKT-GR
*


De ce nu mergi "drept" Sibiu-RM Valcea-Craiova-Bechet-Sofia-Salonic ?
Sunt cateva sute bune de km in minus !
cj98czh
Care cateva sute?

https://www.viamichelin.com/web/Routes?depa...uelConsumption=

Traseul asta la dus il fac cu oprire in Nis, la intors l-a facut in 12 ore si ceva ... tu du-te pe unde crezi ..
myreno4me
Ai dreptate, nu sunt decat 100 in plus!
Drum bun !
cj98czh
100 maxim in plus ... dar ca timp total este mai putin decat pe Sofia ...

Multumesc ... dar anul asta nu plec in directia aia, anul asta ma duc pe unde o vrea pilotul de avion ... o sa tin minte poate pt. la anul smile.gif
cccccc
poate intereseaza pe careva
diodia.com.gr
cccccc
la multi ani

am simulat pe maps in cateva randuri traseul pana la ptf naidas. acesta urmeaza autostrada trece prin lugoj coboara prin 58A si ajunge la destinatie in timp mai bun decat vechiul traseu prin hateg. astept inagurarea lotului 1 si 2 de pe A10 si lotul lipsa de pe A1.
acum se pot folosi 145 km autostrada din 300.
rue
haideti sa discutam iar despre modalitatea de a merge in Grecia prin SRB si MK!
- care sunt conditiile de tranzit?
- situatii actluaizate de prin vami si traseu?

=========
Atenționare COVID-19
STARE DE URGENȚĂ: DA (până la data de 30 mai)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând cu data de 24 martie, singurul punct deschis de trecere a frontierei de stat a Republicii Macedonia de Nord este Deve Bair (Bulgaria). Aeroporturile Skopje și Ohrid sunt închise pentru zborurile comerciale.
Începând cu data de 17 martie, autoritățile din Republica Macedonia de Nord au interzis accesul pe teritoriul statului tuturor cetățenilor străini, indiferent din ce țară provin sau călătoresc. Așadar, cetățenilor români le este interzisă intrarea în Republica Macedonia de Nord. Cetățenii români din Macedonia de Nord se pot întoarce în România pe cale terestră prin Bulgaria, prin punctul de frontieră Deve Bair / Kjostendil.
Transportul rutier internațional organizat este interzis; cetățenii macedoneni care se întorc în Republica Macedonia de Nord sunt obligați să intre în carantină.
MĂSURI PE PLAN INTERN:

Începând cu 15 mai 2020, interdicția de deplasare pentru toate persoanele, indiferent de vârstă, se aplică în fiecare zi, între orele 19.00 și 05.00.
De la 23 aprilie este obligatoriu purtatul măștilor sau altor forme de protecție a gurii și nasului în afara domiciliului, respectiv în spațiile publice închise sau în aer liber (magazine, piețe, transport în comun etc.).
Este interzisă prezența grupurilor mai mari de 2 persoane în spațiile publice (copiii sub 14 ani nu sunt incluși).
Unitățile de învățământ, restaurantele și celelalte localuri (cinema, săli de spectacole etc.) sunt închise.
psychoo
Romania inca nu a aderat la tratatul pacii pentru asigurarea unui culoar de trecere, urmeaza sa se ia o decizie in curand
cj98czh
pai era si anul trecut ... articolul este vechi ..
psychoo
Probabil de maine apare si pe mae si prin alte parti. Alternativa prin bulgaria e cu aprox 3h mai mult
psychoo
Degeaba au deschis MK, granita cu GR e inchisa. Cica nu vor turisti din MK pt ca au prea multi covizi.
Alternativa e de la Nis cotit catre vecinii BG...
rue
The Government of North Macedonia will permit foreigners without residency permits to enter North Macedonia for transit purposes only and for a maximum of five hours, beginning June 15, 2020. Foreigners may enter for transit purposes through the following border crossing points only: Tabanovce, Deve Bair, Bogorodica, Kjafasan, Blace and the Border Crossing Point at Skopje Airport. Transiting foreigners will be required to complete and sign a statement upon entering and then present the statement to the border authorities upon exiting. Transiting foreigners are required to comply with all COVID-19 prevention regulations, may not deviate from their designated route, and may only stop at gas stations along their route. Foreigners who do not comply with these regulations may be required to complete mandatory quarantine.
Travelers are permitted to exit North Macedonia via land borders if they have permission to enter a neighboring country. The Government of North Macedonia has not announced an anticipated date for full re-opening of land borders for entry of foreigners. Foreigners who leave North Macedonia may be denied re-entry by the North Macedonia authorities.
For information on the border status of neighboring countries, monitor the official government websites of the neighboring countries. U.S. Embassy COVID-19 information pages and travel alerts for neighboring countries can be found on the COVID-19 crisis page on travel.state.gov
psychoo
Informatia legata de vama grecilor.
Evzoni are pagina pe facebook, un vecin ungur a fost azi pe acolo
psychoo
Astazi am pornit spre grecia prin serbia si bulgaria. Cum am fost de multe ori pe la sarbi si de mai putine ori la bulgari, iar povestile haiducesti le.am auzit doar dinspre bulgaria, vreau sa va impartasesc povestea mea din serbia.
Ies pe la moravita din tara, merg pe ploaie si drumuri inguste si plinde de gropi cu balti pana dau de autostrada. Pe langa smederevo.
Primul lukoil l.am mai frecventat in trecut, am oprit la wc, luat cafele, etc
Inca ploua, era dimineata pe la ora 8-9. Oprim masinile (2 masini de RO), femeile cu copilu au luat.o inainte, eu m.am mai coit pana mi.am strans telefonul, cardul, mizerii de aruncat samd
Plec de langa masina, vad o duba galbena cu platforma parcata de.a lungul. Nu o avea loc imi zic si imi vad de drum. O femeie de servici isi facea de lucru pe la intrarea principala, vorbea cu niste lume pe acolo, m.am impiedicat de ea. N.am bagat de seama ca m.am intersesctat de 2 ori cu acelasi tip, 1 data cand am mers sa iau cafea, 1 data cand am intrat la wc.
Sa zic 5 minute au stat masinile nesupravegheate, direct in campul vizual obstructionat doar de femeia de servici si 2-3 oameni.
Ma intorc la masina, apas ambreiajul, apas butonul, demarorul ia viteza dar motorul nu porneste si da mesajul "engine fault, service now".
Ai de ma-sa! Pornesc obd bluetooth, gaaesc eroare la senzorul de arbore cotit, semnal lipsa.
O sterg repun contactul, totul ok. Apas butonul, eroarea reapare, motorul nu porneste.
"Os fi dat ca tzaranu in balti si a intrat apa la el sau am rupt firele" ma gandesc eu somnoros.
Arunc un ochi pe la capota, dracu vede, ma ploua in cap, plin de draci. Scot umbrela, o dau socrului sa ne tina uscati, eu golesc portbagajul in interiorul masinii ca sa scot cricul gandindu.ma cum plm opresti motorul si nu mai porneste din loc.
Scot cricul, apare o ceafa lata bruna plina de muschi steroizati si intreaba "problem?"
Zic ca da, dar grohaila se face ca nu stie engleza. Gesticulez ca senzor, ca fire, el imi arata cu degetu la pompa de inalta (aveam capota deschisa, nici camera nu l.a filmat, fmm).
Ii fac semn ca ma descurc, s.a retras. Dau sa slabesc prezoanele si sunt deja slabe "ai de plm mi.e fututa cheia dinamometrica, ce plm". Ridic masina pe cric, scot roata, mufa senzorului declipsata. Nu atarna ca e prinsa in clips si era pe pozitie, dar evident scoasa.
Gandesc: dobitocul cand mi.a facut distributia nu l.a infipt bine sau i.a rupt urechea de blocare. Il infig, incerc sa trag de el sa vad daca iese, neam! Ala nu iese tras decat rupt. "E clar, bivolu nu l.a impins de tot cand a umblat la distributie acu 4 ani si 70.000km smile.gif))"
Apare alt grohaitor, ceafa lata mai neagra, plin de negi pe fata si zice "guma? Spart?" Nici asta nu stie engleza, incerc sa ii gesticulez ca e ok, ca sarma, etc...zice sa iau super glue. Ii multumesc, apas butonu, o ia la sfert, eroarea dispare instant.
Vai ce bine! Am scapat! Pun roata inapoi, o strang bine, verific celelalte...sunt stranse "os fi uitat sa o strang la cuplu ce plm..." bag bagajele inapoi, trimit familia in masina, eu intru din nou in benzinarie sa ma spal de mocirla, mergea motorul la masina de tractat. Zic "i-o fi ciuda ca nu m.a luat, da gaseste el pe altii". Mi se parea ciudat ca se uitau la mine lung unii de la o masa, am zis ca e normal, vezi un roman amarat cu cric in parcare, le.o fi mila.
Ma intorc la masina, platforma la locul ei, dar motorul oprit. Ne punem pe drum si ii dam bataie sa recuperam timpul pierdut.
Dupa vreo 30 min gandul nu.mi da pace. Cum plm sa sara mufa aia, ca nu dau ca ghiolbanu.n balti si am scut, imposibil sa aiba asa presiune cat sa scoata mufa. Apoi ma gandesc de ce mergea motorul fara eroare pana l.am oprit? Pai o avea informatiile de la senzorul de ax cu came si ii e ok. Bine, dar as avea curaj sa scot mufa senzorului in timp ce merge motorul? Fuck no! Apoi, nici un mesaj in bord.
Ulterior reiau firul evenimentelor, incep sa discut cu socrul despre cele intamplate, aparent si femeile si el au avut intalniri scurte cu grohaitorii, am dedus ca stateau de 6.
Cand am realizat ce s.a petrecut muream de oftica, trecusem de un filtru de politie cu 15 minute inainte...deja eram la vreo 100km de locul cu pricina, au scapat nereclamati...
Deci in 5 minute au reusit sa scoata roata si sa decupleze senzorul nedetectati (sau angajatii peco sunt pe.o mana cu ei).
Daca era unu care nu stia ce e sub capota sau fara interfata obd platea o platforma si pompa de inalta presiune, poate si injectoare. Second, ca nou e scump si vine pe comanda, iar romanu cu copil mic merge in conced, n.are timp sa astepte...
Cu scuzele de rigoare pentru postul kilometric, fiti vigilenti!!!
einstein1984
Daca as avea o masina mai veche sau fara garantie as avea un abonament la asistenta rutiera, cu Loganul in tara am avut la A24 asistance, si cand am fost in Austria am facut la o alta firma. Bine loganul chiar avea probleme cu firele de la captorul pmh, dar le gadilai cu mana de sus, fara cric.
la Loganul cu ambreiaj pe cablu poti scoate cablul din furca de pe cutie bagand mana pe sub bara....
concediu placut, sper sa nu aiba dreptate Murphy.
psychoo
Nu stiu cat ajuta garantia cand cineva scoate mufele senzorilor functionali.
Cat despre asistenta, de acord ca e utila in caz de necesitate. Dar in cazul meu am pierdut 15-20 minute, cu platforma pierdeai minim jumate de zi, daca ramane cineva la masina in permanenta pierzi 5 minute.
Cat despre concediu, merci pt urari. Resortul ales respecta distantele minime, masti, dezinfectie, etc, plus numarul mic de turisti face (pana acum) cel mai relaxant concediu din ultimii 5 ani
rue
Am mai citit astfel de patanii recente prin benzinarii in Serbia. Nu mai stiu pe ce forum erau sau pe grupuri de facebook - nu stiu daca nu erau din cei care mergeau la schi la Kopaonik care are acelasi traseu pana spre Nis. Atentie mare cand vedeti platforme goale in zona!
Ideea e ca nu lasam masina nesupravegheata in parcarea benzinariilor.
Si ultima data in 2018 cand am mers in Grecia, am oprit dupa Smederevo la primul OMV sa mancam pe la 10 seara ca apoi copiii sa poate adormi. Cat am stat in benzinarie nu am avut vreo grija a masinii, Tin minte ca am parcat chiar in locurile de la intrare in magazinul/restaurantul benzinariei si am stat fara griji sa mancam. De acum nu va mai fi la fel...

De ce ai mers prin Bulgaria? Nu inteleg daca Grecia lasa acum UE citizens sa treaca prin vama Mk Evzoni si doar localnicii/ non EU nu stun permisi?
Nu a fost aglomerata vama cu Grecia?
Cum sunt cei ~80 km sau cati sunt dupa Nis pana la Sofia, cat nu ai autostrada?

Nu mai stiu daca vinieta bulgara este si pt autostrada ca la noi sau ai extra taxa pt autostrada.
psychoo
Vama evzoni e inchisa din ce am gasit online. Inclusiv comunicarea ambasadei zice ca este permis doar transportul de marfuri.
Cum nu am vrut sa confirm pe propria piele am ales bulgaria.
Drumul e ok dupa nis, e o portiune ca valea prahovei dar nu la fel de aglomerat, cu peisaj mai frumos, tuneluri si fara babuini care depasesc orice.
La bulgari am facut vigneta pt o luna de 30 leva, e 15 leva o saptamana dar daca stai 7 nopti iesi din valabilitate la intoarcere; este ca vigneta noastra, include si autostrazile.
Vama serbia-bulgaria am stat 35 minute, bulgaria-grecia 50 minute.
Aveam declaratia gata facuta, la ghiseu nu am stat mai mult de 1 minut pana ne.a scanat actele
rue
Sa inteleg ca ai mers ziua, plecat dimineata din TM. Eu astept actualizari pt iulie...

https://mk.usembassy.gov/covid-19-information/
https://gr.usembassy.gov/covid-19-information/

Poti indica hotelul?
psychoo
Plecat la 6 dimineata din tm.
Mediterranean Village Hotel & Spa
Olympus Riviera, Paralia 601 00, Greece
+30 2351 064600

https://goo.gl/maps/PRacFYBjvRoPdAid8

Daca te astepti la ospitalitate greceasca, nu e locul bun. Fiind izolati sunt pusi pe ciupeala.
Am mic dejun si cina incluse, nu ti se da apa la masa, trebuie platita. 2.2 euro sticla.
Daca mergi in statiune e alta viata.
Pana acum in toti anii mei in grecia apa era oferita gratis impreuna cu galeata cu gheata, plateam doar berea.
In schimb, locatia e superba, daca poti lua fara mancare te sfatuiesc sa o faci, si platesti masa la restaurantul lor. Mancare f buna, mult mai amabili, preturi ceva mai mari decat la taverne.
Plaja privata, intrare doar cu nisip in apa, mergi 50m si e sub 1m apa, ideal pentru copii

Cartofii cu pui qu fost 13 euro, pizza 11 euro, supa de tomate 5 euro.
Atasat un meniu din statiune, gyrosul e ce trebuie icon_mrgreen.gif
einstein1984
garantia ajuta la mine, ca e si cu asistenta rutiera inclusa. Dar o sa fiu mai atent unde las masina la bulgari.
dupa preturi judec ca au manageri romani pe acolo....
rue
Merci!
stiu locatia, am fost si in Paralia si in Olimpic beach si m-am plimbat intre ele, cel putin din Olimpic beach.
Ce a fost aiurea in zona aia a fost doar faptul ca uneori ne am trezit cateva zile cu marea plina de alge...
Am verificat oferta acum si o camera tripla (pat dublu si unul simplu) costa cam 6000 lei pe booking cu mic dejun... multicel.. nu comentez detaliile de comfort.
sedere placuta!
psychoo
In olimpic beach recomand restaurantul white rose. Mancare foarte buna, personal mai amabil n.am gasit nicaieri. O sa merg si anul asta, sper sa mai traiasca papagalul ca sa discute cu fiumio smile.gif.
Alge avem cateva, dar e de asteptat dupa vremea din ultimele zile. Incomparabil cu romania din orice pct de vedere
Eu am luat early booking la ~1200eur 7 nopti2 adulti si 1 copil
Camerele au vedere si la piscina/mare si la parcare(asigurata). Din terasa camerei ai acces direct la piscina cu sezlong si umbrela cat si la plaja. Baldachin 25 euro/zi, ai incluse 2 sticle de apa (lol). Sezlongurile pe plaja nu au tarif, doar daca vrei ceva din beachbar. Eu ca un roman zgarcit am mers cu geanta frigorifica plina de bere. E un lidl la 2 minute cu masina
Singurul minus il dau mancarii la pachet, care, desi gustoasa nu e f variata, iar lipsa apei imi pare de un romanism crunt. Tind sa fiu de acord cu einstein pe partea manageriala desi nu am avut oroarea(no typo)
rue
Grecia: Masks are recommended in supermarkets, hair salons and other enclosed spaces. Violators may be fined 150 Euros. Social distancing measures are in effect until further notice.
Land borders: The Bulgarian Makaza and Kulata checkpoints are open with travelers subject to random COVID-19 testing and NO quarantine requirements. The land borders with Albania, North Macedonia, and Turkey are closed until at least June 30. Health authorities will evaluate epidemiological data at that time to determine whether the borders will open.
International sea arrivals permitted beginning July 1. Travelers are subject to random testing.
https://gr.usembassy.gov/covid-19-information/


Macedonia: The Government of North Macedonia announced the opening of North Macedonia’s border crossings effective June 26, 2020.
As of June 26, there are no requirements for a PCR test or isolation for entering North Macedonia.
For information on the border status of neighboring countries, monitor the official government websites of the neighboring countries. U.S. Embassy COVID-19 information pages and travel alerts for neighboring countries can be found on the COVID-19 crisis page on travel.state.gov.

https://mk.usembassy.gov/covid-19-information/


Sper ca cineva sa ne aduca stiri directe si testate cu privire la drumul acesta.
ramon09
QUOTE(rue @ 2 Sep 2018, 10:39)
Ce asistenta rutiera e valabila spre Grecia prin Srb si Mk?
E ceva ce secpoate cumpara din benzinarii sau internet si sa fie faraprobleme?
*





Salut, eu am optat pt cei de la 9695, pt masina mea Logan din 2008.
La recomandarea unui prieten am achizitionat un card de vacanta Premium (https://www.9695.ro/card_premium.php), in ultima zi de concediu am ramas fara ambreiaj, am sunat in call center am transmis locatia, in 5 minute am fost contactat de catre un tractator, in 30 de minute acesta a ajuns la masina. In alte 45 de minute eram in parcarea service-ului. Am fost foarte multumit de cum a decurs interventia, acum am card anual Gold.
rue
de pe Softpedia:

Din pacate de azi s-a inchis vama Evzoni, e deschisa doar pentru calatorii esentiale (lucrator medicali, in agricultura, etc).
Sursa: http://media.gov.gr/anakoinosi-tou-yfypour...etsa-30-6-2020/

Vama terestra pentru turism - doar Kulata.
ramon09

Ministerul Afacerilor Externe le transmite românilor care vor să plece în vacanță în Grecia că accesul rutier pe teritoriul acestei țări este permis în perioada 1-15 iulie printr-un singur punct de trecere a frontierei bulgaro-elene - Kulata-Promachonas. Măsura a fost luată ca urmare a introducerii obligativității completării formularului electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidența celor care merg în această țară.

https://m.hotnews.ro/stire/24147638
cj98czh
eu sper sa puna Macedonia la tari safe pana catre sf lunii ... ca sa nu trebuiasca sa merg pe BG ..
psychoo
Pote or sa ne interzica grecii pana la finele lunii, este timp destul
einstein1984
daca situatia la noi nu se amelioreaza, pare posibil
cj98czh
om vedea, daca o sa fie permis ... olecam pe 24 ... prin MK sau BG ... om vedea .. rezervarea este facuta .. plecam 17 persoane, juniori/junioare inclusi ..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.