Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Audio - Difuzoare, RCAS,RCD, amplif. si altele
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > In Car Entertainment
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41
Lord Hades
... pai cred ca o sa fac altfel. Decid intai de unitate audio sa cumpar, o dezbatem si pe forum, si pe urma vad ce difuzoare se potrivesc mai bine.

O intrebare: risc sa ard difuzoarele existente rapid si usor daca pun un cd player mai puternic? Evident ca nu o sa dau la nivelul maxim de putere, ci la unul mediu (in cel mai rau caz).

Deocamdata trebuie sa decid ce buget sa aloc pt treaba asta, si pe urma studiez piata.

Respecte smile.gif
PaulT
QUOTE(Lord Hades @ 14 Apr 2010, 14:37)
o recomandare rapida as dori din partea celor experimentati. Vreau sa inlocuiesc, pentru inceput, 2 din cele 4 difuzoare originale. In principiu, cu cat mai putine modificari. Voi obtine un efect sesizabil, sau trebuie sa inlocuiesc mai intai cd-playerul (momentat e cel original fara mp3). Daca inlocuiesc CD playerul original, cu unul mai puternic, risc sa ard difuzoarele existente? sunt de 15W (cel putin asa scrie pe ele).

Rezum: difuzoare pt fata / spate fara modificari si/sau inlocuire cd-player (cu eventuale recomandari).

Multumiri.
*



Difuzoare:

Cea mai mare diferenta o vei obtine schimband (pentru inceput) difuzoarele fata. Cel mai bine ar fi sa pui componente(tweeter+woofer - pe fata). Eu am ramas la dimensiunea de 13cm pe fata si am trecut la 16,5 pe spate. Tweeterele le-am pus in dreptul oglinzilor laterale, acolo unde este maneta la modelele fara reglaj electric. Se gasesc o gramada de produse ok intr-o gama de pret mai mult decat decenta(recomand producatori specializati pe auto, nu Sony etc...) .
Pe spate pui coaxiale.

Player:

Daca schimbi intai playerul vei simti o diferenta mare fata de pocnitoarea stock(daca il ai pe cel produs de Blaupunkt...Daca il ai pe cel de la Philips diferenta va fi mai mica dar va fi oricum..). Atata timp cat pastrezi volumul in limite rezonabile nu vei pune difuzoarele standard in pericol. Ele au intr-adevar 15w RMS. Playerele au intre 19-22W RMS pe canal in general, deci atata timp cat nu depasesti 60-70% din plaja de volum totul va fi ok. Pentru usurinta in utilizare ar trebui sa iei un player care sa aiba neaparat USB sau card reader ... Ca producatori ar fi Alpine/Pioneer/Clarion. Si JVC are produse ok la preturi mici.
gotty
mda,m am hotarat sa mai bag si eu ceva banuti in trotineta si mi as dori cam asa:

1.insonorizare usi:pentru inceput le voi face decat pe cele fata.fiind un domeniu total nou pentru mine astept sfaturi mura'n gura cum se face-materiale,procedura etc,nu de alta dar m as risca eu sa o fac....
2.amplificare boxe:pe masina am kitul de la pioneer,special pentru reno.nu vreau sa schimb HU,vreau doar sa amplific aceste boxe.Ce statii ,de preferat tot Pioneer(am eu o pasarica cu amplificarea din aceeasi gama) imi recomandati?
razvy_zeus
1.

Recomandarea mea este urmatoare :
Un strat de : http://www.caraudioshop.ro/material-insono...d-door-solution
Si un strat de : http://www.caraudioshop.ro/material-insonorizant-stp-ak15 ( poti sa folosesti o folie pe usa )

2.

nu-ti recomand sa instalezi un amplificator pentru difuzoare si sa folosesti ca sursa unitatea de fabrica . playerul original nu are iesiri RCA pentru amplificator si o sa fie nevoie de un adaptor de nivel care scade calitatea .

Recomandarea mea este sa-ti achizitionezi un player ( Pioneer daca tot esti fan ) cu 3 iesiri RCA ( fata + spate + subwoofer ) si dupa asta sa amplfici difuzoarele.
gotty
multumesc pentru punctul 1.

pentru punctul 2:nu vreau sa schimb HU din motive estetice,in primul rand.
dupa parerea mea,orice ai pune in bordul meganeului aftermarket ar da ca nuca in perete.stiu ca nu exista iesiri RCA si ca mi va trebui un adaptor high-low,nu ma intereseaza decat o statie de amplificare Pioneer(nu sunt fan dar boxele sunt Pioneer TSQ131C si TS-E1396 asa ca vreau ca si amplificatorul sa fie Pioneer)

multmesc!
aliosha
sa traiti domnilor! apelez la ajutorul vostru in urmatoarea problema: am un player LG lac7900rn si as vrea sa ii atasez o telecomanda de volan. am cautat ceva timp insa nu am gasit mai nimic. daca aveti ceva sfaturi va multumesc.
#Dino
Va salut. As dori sa imbunatatesc partea de sunet in masina (logan). Pentru inceput am cumparat player...

O fi bun sau nu... cam cu asta trebuie sa defilez, daca nu cumva imi spuneti clar ca nu e bun de nimic si o sa il schimb. smile.gif

Ce as dori sa fac... pe fata as dori sa montez difuzoare de 16,5" in usi si tweetere la oglinzi (electrice), iar pe spate la fel de 16 sau 16,5 cu decupare de tabla.

Am nevoie de recomandari privind difurile, model link etc .... cu mentiunea ca as dori sa ma incadrez in 7-800 lei.

Daca exista pe forum persoane care se pricep la asa ceva si vor sa faca un ban, va rog sa mi dati PM.

Multumesc
cmnrazvan
Am si eu un Mp3 Sony ( http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_M...NY/MEX-BT3600U/ ) , poate sa ma ajute cineva cu o configuratie de boxe + tweetere la o laguna 2? Ce am acum pe ea se aude cam prost, distorsioneaza, parca crapa boxele... eventual sa cumpar si un amplificator?! Astept configuratia voastra pt acel mp3 . Merci frumos
cynegeticos
QUOTE(cmnrazvan @ 19 Feb 2011, 17:11)
Am si eu un Mp3 Sony ( http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_M...NY/MEX-BT3600U/ ) , poate sa ma ajute cineva cu o configuratie de boxe + tweetere la o laguna 2? Ce am acum pe ea se aude cam prost, distorsioneaza, parca crapa boxele... eventual sa cumpar si un amplificator?! Astept configuratia voastra pt acel mp3 . Merci frumos
*



Cel mai important este sa spui in ce buget vrei sa te incadrezi...
Petru.Ganuteanu
Salutare, am Dacia Logan, as dori sa-mi instalez un sistem audio puternic. Daca puteti sa-mi recomandati niste branduri sau vre-o locatie unde as putea sa ma consult
razvy_zeus
Exista multe variante si multe magazine unde poti obtine diferite recomandari ...

Raspunde la urmatoarele intrebari si o sa-ti caut o configuratie:

1. In ce buget vrei sa te incadrezi?
2. Ce vrei sa schimbi ? (boxe fata , boxe fata / spate , player )
3. Vrei sa pui si subwoofer ?
4. Esti dispus sa decupezi in spate pentru a instala boxe ovale ?

Petru.Ganuteanu
Pai bugetul e cam de 40-50 milioane, vreau sa schimb boxele din fata, spate, sa le trag prin amplificator, fara subwoofer. Am ascultat masina unui prieten care avea instalat DLS, am ramas mai mult decat surprins, dar as vrea sa stiu si parerea altora. Va multumesc.
cynegeticos
QUOTE(Petru.Ganuteanu @ 2 Mar 2011, 16:58)
Pai bugetul e cam de 40-50 milioane, vreau sa schimb boxele din fata, spate, sa le trag prin amplificator, fara subwoofer. Am ascultat masina unui prieten care avea instalat DLS, am ramas mai mult decat surprins, dar as vrea sa stiu si parerea altora. Va multumesc.
*



Orice ai vrea sa iti cumperi trebuie sa tii cont de anumiti pasi care trebuie facuti in alcatuirea oricarui sistem:
1) Insonorizarea - Loganul este foarte deficitar la capitolul antifonare iar insonorizarea este esentiala. Ca o comparatie, niste difuzoare de 50 de lei intr-o usa pregatita pot sa sune mult mai bine decat alte difuzoare de 1000 de lei intr-o usa stock.
Daca nu vrei sa iti pui subwoofer poti sa insonorizezi decat usile fata/spate.
2)Ce HU ai pe masina acum? Daca vrei sa iti cumperi unul axeaza-te pe ceva gen Alpine/Pioneer/Clarion si un buget pe care sa-l aloci pentru el sa fie undeva peste 800-900 ron, pentru ca pana in aceasta suma toate sunt playere entry si nu ofera mare lucru. Uita-te sa aiba cel putin 2 iesiri RCA cu 4v pe iesire, filtre HPF/LPH...
3)Amplificatorul - aici sunt foarte multe optiuni si firme (daca esti din Bucuresti esti avantajat ca poti sa si asculti multe la firme audio specializate)
4)Difuzoarele - aici poti sa te uiti dupa firme gen Helix,Focal,Hertz,DLS, dar oricare din firme ai alege, sa-ti pui pe fata sistem (midbasi+tweetere).
Parerea mea este ca difuzoarele spate sa fie ultimul lucru la care sa te gandesti, adica acelea sunt cam cele mai neimportante intr-un sistem deoarece sunetul trebuie sa vina din fata si nu din spate(eu unul am renuntat de mult la ele si sunt mai mult decat multumit).
Mai bine, decat sa asculti 1,2 sfaturi care le primesti aici, mai bine informeaza-te de pe site-urile specializate car-audio ca sigur o sa afli mult mai multe informatii!
Toate cele bune!
Petru.Ganuteanu
Va multumesc pentru sfaturi, o ultima parere as vrea sa stiu, ce credeti despre boxele si amplificatorul de mai jos:
http://dlsshop.ro/produs/149
http://dlsshop.ro/produs/72
Va multumesc anticipat
razvy_zeus
Nu prea stiu ce sa zic de combinatia asta ...

Hai sa-ti zic ce sistem as instala eu in banii asti:

Player Alpine CDA-117Ri
Amplificator Alpine PDX-F4
Boxe Fata Alpine SPR-17S
Boxe Spate Alpine SPR-69C
Insonorizant STP Gold Bulk Solution

Daca instalezi difuzoare amplificate este foarte important sa insonorizezi usa pentru a elimina distorsiunile.

cynegeticos
QUOTE(Petru.Ganuteanu @ 3 Mar 2011, 13:27)
Va multumesc pentru sfaturi, o ultima parere as vrea sa stiu, ce credeti despre boxele si amplificatorul de mai jos:
http://dlsshop.ro/produs/149
http://dlsshop.ro/produs/72
Va multumesc anticipat
*




Poti sa incerci si varianta asta de statie http://dlsshop.ro/produs/95. Are review-uri foarte bune si este un amplificator care isi merita toti banii.
L-am auzit amplificand niste difuzoare DLS MS6A (daca mai gasesti undeva pe stock cumpara-le fara ezitare) si rezultatul era uimitor.
Uite un filmulet cu difurile MS6A in actiune:

Inca o data te iti spun, uita de difurile spate, chiar nu o sa le simti lipsa...
Uite-te si la sistemele de aici, poate vreunu se potriveste cu cerintele tale:
http://www.be-loud.ro/forum/prezentari-sisteme-f12.html
Toate cele bune!
Petru.Ganuteanu
Am Ascultat DLS pe un logan, http://dlsshop.ro/produs/70 , sunt cele mai tare 100 % raman pe DLS. Va multumesc tuturor.
nr1_gogon_1979
stie cineva care este diferenta intre

http://www.car-sound.ro/mp3-player-auto/cd...e/ida-x313.html

si

http://www.car-sound.ro/mp3-player-auto/cd...e/ida-x305.html


???


ma intereseaza daca se merita diferenta de pret.Momentan pe masina sunt inlocuite difuzoarele de fabrica cu niste Mac-uri si as vrea sa-mi pun un subwoofer+statie si sa inlocuiesc cd-ul de fabrica si oscilez intre astea doua sau intre cele de mai sus si asta:

http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_M...eer/MVH-8300BT/


partea urata la alpine este ca pt bluetooth mai trebuie sa cumpar un adaptor sau ceva de genu si mai costa si ala vreo 5 mil pe cand pioneer-ul i-l are incorporat si mai are si usb-ul frontal,nu mai trebuie sa bag cablul prin bord ca la alpine...
sunt intr-o mare dilema,poate ma ajuta cineva care este in domeniu cu un sfat
multumesc





21 May 2011, 15:55:
asta merge pus pe megane 2.2 ???


http://www.pioneer.eu/eur/products/25/121/...80BT/index.html
Abazel
Salutare tuturor! As dori sa stiu daca se pot pune aceste difuzoare intr-un Logan Preference PH2. Acestea in fata - http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_au...olution_X_13.2/ . Acestea in spate - http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Coustic/CX653/ . Nu vreau ceva deocheat, vreau cat de cat sa fie ok, peste cele stock si sa sune cat mai bine in ~150 de RON perechea. De asemenea as dori sa stiu cum pot face in cazul unui buget limitat - merg okay pe Blaupunkt-ul stock (stiu ca nu va scoate in veci ~40W) sau trebuie amp? Daca da, imi puteti da o sugestie low cost (~200 RON)? Sau trebuie neaparat scapat de CDPlayer-ul stock si pun unul ok...asta ar merge ( http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_M...ONY/CDX-GT440u/ ) ? Daca nu, va rog o sugestie. Sper ca nu v-am plictisit cu "pretentiile" mele. biggrin.gif Va multumesc anticipat! smile.gif Seara buna!
bella
Salutare,

Va rog sa imi spuneti care este cea mai buna alegere in ceea ce priveste boxele la un Logan in conditiile in care vreau sa pastrez HU-ul din fabrica?
Mentionez ca vreau un sunet clar, decent iar ca si buget intre 150 si 250 RON/pereche.

Merci.
cynegeticos
QUOTE(bella @ 18 Oct 2011, 13:02)
Salutare,

Va rog sa imi spuneti care este cea mai buna alegere in ceea ce priveste boxele la un Logan in conditiile in care vreau sa pastrez HU-ul din fabrica?
Mentionez ca vreau un sunet clar, decent iar ca si buget intre 150 si 250 RON/pereche.

Merci.
*



Cea mai buna alegere trebuie sa iti dai tu seama de ea facand comparatii intre diverse difuzoare, daca ai cum si unde, exact in configuratia ta...
Sunet mai bun ai sa-l obtii dupa ce o sa schimbi player-ul original care este foarte, foarte slab din toate punctele de vedere, ai sa fii uimit ce diferenta este dupa schimbare!
Chiar am ascultat la un Logan difuzoarele stock pe niste usi, cat de cat, insonorizate si puse pe un player Sony 540UI (un player foarte modest) si chiar nu mi-a venit sa cred cat de bine se auzeau "cartoanele" in aceasta configuratie!
Sfatul meu, daca nu ai foarte mari pretentii, este sa schimbi player-ul si apoi sa vezi daca mai trebuie sa schimbi si difuzoarele.
rs09
Pe fata mergi pe un sistem gen http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_au...isteme/GTc_542/ si pe spate coaxiale
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_au...axiale/GTx_662/ daca vrei ceva calitate schimba hu-ul.
paul_damian
Vin si eu sa cer o mana de ajutor. Am fost rugat - de catre o persoana de sex feminin - sa ii recomand "ceva" pentru "muzica mai tare" in masina. Masina - un Preferance, fara gauri in polita din spate (modelul cu doua centuri), avand dotarea din fabrica, adica radiocasetofon si difuzoare in usile din fata. Doamna, total atehnica, probabil va apela la un service pentru montaj, deci nu se pune problema de insonorizari si alte bricolaje. Voia sa "muste" asa numita promotie actuala de la Dacia, cea cu Sony CDX G35U la 520 de lei. Am oprit-o, si i-am spus ca-l poate gasi mai ieftin (la Altex e 320 lei), si ca ar trebui sa puna si difuzoare pe spate (m-am gandit la SONY XS-F1327SE), eventual sa le inlocuiasca si pe cele din usi tot cu acest model.

Acum va intreb: in aceste conditii se poate gasi ceva mai bun, cam tot in aceeasi gama de pret si deloc bricolaj?
PaulT
Nu Sony..Mai ales difuzoarele.. In rest, recomandari sunt destule deja.
cynegeticos
QUOTE(paul_damian @ 26 Nov 2011, 00:37)
Vin si eu sa cer o mana de ajutor. Am fost rugat - de catre o persoana de sex feminin - sa ii recomand "ceva" pentru "muzica mai tare" in masina. Masina - un Preferance, fara gauri in polita din spate (modelul cu doua centuri), avand dotarea din fabrica, adica radiocasetofon si difuzoare in usile din fata. Doamna, total atehnica, probabil va apela la un service pentru montaj, deci nu se pune problema de insonorizari si alte bricolaje. Voia sa "muste" asa numita promotie actuala de la Dacia, cea cu Sony CDX G35U la 520 de lei. Am oprit-o, si i-am spus ca-l poate gasi mai ieftin (la Altex e 320 lei), si ca ar trebui sa puna si difuzoare pe spate (m-am gandit la SONY XS-F1327SE), eventual sa le inlocuiasca si pe cele din usi tot cu acest model.

Acum va intreb: in aceste conditii se poate gasi ceva mai bun, cam tot in aceeasi gama de pret si deloc bricolaj?
*




Ce buget are disponibil pentru toata treaba?
paul_damian
Pai am zis, cam in aceeasi gama de pret. Hai sa zicem un 400 (500?) pentru head-unit, si vreo 150 (200?) pentru fiecare pereche de difuzoare.
paul_damian
Multumesc. O sa termin de (re)citit topicul acesta si apoi voi alege ceva din cele propuse.
cynegeticos
Foarte mare diferenta nu o sa fie daca nu o sa amplifice difuzoarele sau sa faca macar o insonorizare a portierelor...
Pe fata sa incerce sa puna sistem de componente (midbasi+tweetere+filtre) si asa o sa aiba o imbunatatire majora a sunetului atat cantitativ cat si calitativ, ceva gen http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_au...Dark_Blue_B62c/ care sunt un best-buy in categoria lor. Difuzoarele spate ar trebui sa le cumpere ultimele, asta in cazul dupa ce le monteaza pe cele de pe fata o sa mai simta nevoia si de cele spate. Daca vrea doar galagie atunci sa-si puna si pe spate, dar daca vrea si putina calitate poate sa le lase doar pe cele fata momentan...
Despre playere, in categoria aia de bani nu sunt diferente foarte mari intre ele, iar acele mici diferente pot fi observate doar ascultandu-le pe fiecare in parte pe acelasi sistem...
PaulT
Afirmatia asta:

"Daca vrea doar galagie atunci sa-si puna si pe spate, dar daca vrea si putina calitate poate sa le lase doar pe cele fata momentan..."

este de bula.. Fara suparare.. Daca spuneai ca este mai important ca setul de componente(cum i-am recomandat si eu cu doua posturi mai sus) puse pe fata sa fie de calitate mai era cum mai era, dar sa spui ca pui difuzoare pe spate doar daca vrei zgomot...Poti renunta la difuzoarele spate in cazul in care optezi pentru un subwoofer.

Iar diferenta dintre "sistemul" audio stock Dacia(mai ales cel cu doar doua difuzoare "dual cone" si mai ales avand in vedere calitatea execrabila a player-elor care echipeaza gama Dacia incepand cu Logan phase 2) si unul aftermarket cu sistem pe fata si coaxiale spate + HU decent este enorma si fara insonorizare usi+portbagaj. Daca se face si insonorizarea (eu unul asa am procedat cu toate masinile pe care le-am avut) saltul dpdv calitate devine chiar spectaculos.
Din postul lui paul_damian eu am inteles ca se doreste pastrarea dimensiunilor originale ale difuzoarelor (13cm).
paul_damian
Da, se doreste pastrarea dimensiunile originale, in conditiile in care in usi exista difuzoarele originale, iar pe spate, fiind Preferance, inca nici nu are gauri in polita. Acum inca citesc sa ma lamuresc daca se pot pune un pic mai mari (16,5?) fara a interveni asupra tablei smile.gif
nonic
Se pot pune si difuzoare de 16,5 cm in usile din fata fara sa tai din tabla usii dar trebuie puse inele din MDF pentru fixarea difuzoarelor.
Sunt de aceeasi parere cu @cynegeticos, decat sa puna niste pocnitori de difuzoare mai bine isi pune pe fata un sistem de difuzoare cu ceva pretentii, pentru ce vrea domnita eu ii recomanda aceste difuzoare.
Ca player recomand Alpine sau Pioneer.
PaulT
Cu 330RON (eventual cu o suma mica peste) isi ia difuzoare foarte bune si fata(componente) si spate(coaxiale)... Difuzoarele vor functiona totusi pe amplificarea player-ului...
Daca se pun difuzoare de 16,5 pe fata nu se mai pot pune grilele originale. De acord cu pocnitorile.. Daca lua Sony, pocnitori erau.

L.E. Si in cazul in care se pun difuzoare de 13 pe fata, va fi nevoie de interventii asupra partii de protectie din spatele difuzorului. Asta pentru ca orice difuzor aftermarket va avea magnetul de o dimesiune mult mai mare decat jucariile stock.
L.L.E. @paul_damian - Gaurile pentru difuzoare spate nu sunt date in tapiterie. In tabla eu as zice ca sunt.. wink.gif
paul_damian
PaulT - stiu ce spui. Dar cred (nu stiu sigur, nu m-am uitat inca!) ca la Preferance, care nu are din fabrica difuzoare pe spate, si polita nedecupata, exista deja gaurile in tabla. Sau ma insel?
PaulT
Pai exact asta am spus si eu... In tabla sunt decupate gaurile. In tapiterie nu sunt.
cynegeticos
QUOTE(PaulT @ 27 Nov 2011, 13:01)
Afirmatia asta:   

"Daca vrea doar galagie atunci sa-si puna si pe spate, dar daca vrea si putina calitate poate sa le lase doar pe cele fata momentan..."

este de bula.. Fara suparare.. Daca spuneai ca este mai important ca setul de componente(cum i-am recomandat si eu cu doua posturi mai sus) puse pe fata sa fie de calitate mai era cum mai era, dar sa spui ca pui difuzoare pe spate doar daca vrei zgomot...Poti renunta la difuzoarele spate in cazul in care optezi pentru un subwoofer.

Iar diferenta dintre "sistemul" audio stock Dacia(mai ales cel cu doar doua difuzoare "dual cone" si mai ales avand in vedere calitatea execrabila a player-elor care echipeaza gama Dacia incepand cu Logan phase 2) si unul aftermarket cu sistem pe fata si coaxiale spate + HU decent este enorma si fara insonorizare usi+portbagaj. Daca se face si insonorizarea (eu unul asa am procedat cu toate masinile pe care le-am avut) saltul dpdv calitate devine chiar spectaculos.
Din postul lui paul_damian eu am inteles ca se doreste pastrarea dimensiunilor originale ale difuzoarelor (13cm).
*



Daca ai sa te interesezi/asculti cateva masini cu ceva difuzoare de calitate nu o sa ti se mai para afirmatia mea "de bula"... Daca vrei cu adevarat calitate, intr-un sistem nu prea au ce cauta difuzoare pe spate! Dupa cum am mai spus, intereseaza-te si ai sa afli si de ce...
Eu unul renuntasem acum ceva timp la difuzoarele spate si pot sa zic ca nu le-am dus lipsa absolut deloc, asta pana in momentul cand am vrut un spl mai mare si atunci am inclus pe usile spate niste ovale mai de calitate si am obtinut exact ceea ce mi-am dorit...
In legatura cu sistemul stock al Loganului ai mare dreptate, este unul ordinar fara nici o legatura cu muzica si se merita schimbat inainte de a fi achizitionata masina! O imbunatatire majora se simte doar schimband player-ul stock...
rs09
Sunetul in masina trebuie sa dea impresia de surround.Toti producatorii de sisteme audio nu ar mai pune 8 difuzoare in masina ci ar pune doar doua.
PaulT
@cynegeticos - Nu am de ce sa ma interesez de absolut nimic. Singura situatie in care as renunta la difuzoarele spate ar fi dupa montarea unui subwoofer in portbagaj. Doar difuzoarele din usi nu iti asigura suficienta frecventa joasa. Daca ai spune ca nu ai nevoie de inalte venind din spate as fi de acord.. Doar la Pioneer am gasit pana acum posibilitatea de a "taia" inaltele din difuzoarele spate(cu frecventa de cut-off reglabila in trei trepte). Excelent feature. In legatura cu ce spui despre inlocuirea doar a playerului la Logan iti dau dreptate. Exact asta spuneam si eu aici, acum mai bine de 1 an si jumatate:


http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=2383885
IRONICK
QUOTE(cynegeticos @ 27 Nov 2011, 23:17)
"de bula"... Daca vrei cu adevarat calitate, intr-un sistem nu prea au ce cauta difuzoare pe spate! Dupa cum am mai spus, intereseaza-te si ai sa afli si de ce...
Mai de graba de bula esti tu. Loganul nu este o masina pentru un sistem de calitate. Nici macar cu motorul oprit.
cynegeticos
QUOTE(IRONICK @ 30 Nov 2011, 15:34)
Mai de graba de bula esti tu. Loganul nu este o masina pentru un sistem de calitate. Nici macar cu motorul oprit.
*



Pe principiul, daca taceai filozof ramaneai, ai vorbit si tu...
Vad ca ai 15.000 de posturi aici, eu daca am mai putine asta nu inseamna ca nu stiu despre ce vorbesc!
O intrebare pentru acest stimat domn IRONICK, la cate concursuri de SPL/SQ ai fost/participat de vorbesti de sound-ul dintr-un Logan? Vorbesti din auzite, din cititul de pe forum, din povesti si fabule de ai aceasta certitudine? Eu am invatat o chestie, daca nu cunosc, nu sunt informat despre ceva tac si nu scriu nimic decat sa scriu tampenii pe forumuri...
Da, ai dreptate si tu intr-un fel, daca ii trantesti "niste difuzoare de firma" Sony, pe un player tot de aceeasi calitate, te inteleg de ce vorbesti asa dar cat timp tu nu ai auzit un Logan cat de cat aranjat la capitolul "car-audio", scuza-ma ca iti zic dar vorbesti prostii!
Un Logan si de altfel orice masina in general, nu suna bine daca nu le faci o instalare adecvata, un mediu propice sa cante, insonorizare, crearea de incinta corespunzatoare fiecarui difuzor etc (subiectul este mult prea vast).
In concluzie, poti sa faci orice masina de pe lumea asta sa sune extraordinar de bine si corect, dar pentru asta necesita o instalare mult prea complexa...
Pe tine domnule IRONICK te las cu prejudecatile tale formate din experienta care o ai in spate de atatia ani in domeniul asta al car-audio wink.gif
Toate cele bune!

30 Nov 2011, 17:16:
QUOTE(PaulT @ 30 Nov 2011, 15:30)
@cynegeticos - Nu am de ce sa ma interesez de absolut nimic. Singura situatie in care as renunta la difuzoarele spate ar fi dupa montarea unui subwoofer in portbagaj. Doar difuzoarele din usi nu iti asigura suficienta frecventa joasa. Daca ai spune ca nu ai nevoie de inalte venind din spate as fi de acord.. Doar la Pioneer am gasit pana acum posibilitatea de a "taia" inaltele din difuzoarele spate(cu frecventa de cut-off reglabila in trei trepte). Excelent feature. In legatura cu ce spui despre inlocuirea doar a playerului la Logan iti dau dreptate. Exact asta spuneam si eu aici, acum mai bine de 1 an si jumatate:
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=2383885
*




Asta este parerea ta si o respect...
Am avut placerea de a asculta cateva masini care participa la concursuri pentru calitatea sunetului (SQ) si toti proprietarii lor mi-au recomandat sa nu folosesc difuzoarele spate pentru ca ele mai mult strica intr-un sistem... Cum eu nu am veleitati de SQ am decis sa merg pe SPL si mi-am montat pe spate niste ovale care acum, pot sa spun, ca nu cred ca au functionat mai mult de 2 ori pentru ca le tin mai mult oprite...
Sunetul trebuie sa vina din fata, sa creem oarecum o scena, de aceea este recomandat pe fata sistemele midbas+tweeter. Sunt foarte multe de discutat pe aceasta tema dar cine este interesat de mai mult, se documenteaza pe forumuri de specialitate unde informatia este destula pentru oricine!
klaus
QUOTE(cynegeticos @ 30 Nov 2011, 17:06)
un mediu propice sa cante, insonorizare, crearea de incinta corespunzatoare fiecarui difuzor etc (subiectul este mult prea vast).
*

Si cum s-ar putea face o incinta ok pe fata la logan? Astfel incat sa nu deranjeze geamul.
Dar o insonorizare care sa aduca reale rezultate in domeniul soundului (tot la usa de logan ma refer)?
cynegeticos
QUOTE(klaus @ 30 Nov 2011, 23:43)
Si cum s-ar putea face o incinta ok pe fata la logan? Astfel incat sa nu deranjeze geamul.
Dar o insonorizare care sa aduca reale rezultate in domeniul soundului (tot la usa de logan ma refer)?
*



Uite aici cateva prezentari de sisteme:
http://www.be-loud.ro/forum/cid-ul-meu-spl...ject-t5482.html
http://www.be-loud.ro/forum/logan-mco-t7591.html
http://www.be-loud.ro/forum/loganul-meu-or...e-sq-t7334.html
http://www.be-loud.ro/forum/inca-un-logan-t8075.html
http://forum.4tuning.ro/384-sistemul-audio...anel-sound.html
http://forum.4tuning.ro/384-sistemul-audio...dio-system.html
Daca vrei sa faci ceva frumos chiar si in Logan, care intradevar este foarte deficitar la nivel stock, se poate face foarte frumos dar necesita foarte mult timp si bani, asta pe langa cunostiintele necesare de a te apuca de un asemenea proiect.
rs09
Nu exista masina ideala in care sa se auda muzica perfect depinde de fiecare ce vrea, claritate sau sau un bass puternic. Daca ai bani nu ai nevoie de cunostinte nu costa mult montarea unor amplificatoare sau difuzoare.
http://www.streetfire.net/video/143-fifth-...tems_174196.htm
cynegeticos
QUOTE(rs09 @ 1 Dec 2011, 16:31)
Nu exista masina ideala in care sa se auda muzica perfect depinde de fiecare ce vrea, claritate sau sau un bass puternic. Daca ai bani nu ai nevoie de cunostinte nu costa mult montarea unor amplificatoare sau difuzoare.
http://www.streetfire.net/video/143-fifth-...tems_174196.htm
*



Ai dreptate cu "masina ideala" dar exista metode de contracarare a tuturor neajunsurilor dintr-o masina...
Apropo, degeaba ai bani daca nu ai si cunostintele necesare pentru a face ceva de calitate si aici nu ma refer sa cumperi ce este mai scump si sa vrei sa se auda extraordinar de bine.
Sa iti dau un exemplu concret, la o competitie de SQ de anul acesta (cea de la Brasov care a fost pe 1-2 octombrie, un sistem stock de BMW (nu stiu exact ce model, an banuiesc ca e undeva 2005-2006) al carei valoare nu depaseste 2000 de euro a iesit in fata cuiva care doar partea de amplificare depasea lejer suma de 2000 euro, deci nu e chiar asa cum zici tu, sunt foarte multe aspecte de care trebuie sa tii seama...
Daca am vorbi toti din ce scriu/zic cei de la Top Gear toti am fi experti in car-audio, dar nu este chiar asa...
rs09
Nu contest ca o persoana poate sa se documenteze si sa creeze un sistem calitativ dar pentru cineva care are bani este mult mai usor sa se duca la o firma specializata si sa spuna cum ar vrea sa fie sistemul si specialistii respectivi comanda si instaleaza componentele.
klaus
Totusi, nu prea m-am lamurit cum s-ar face "incintele" pentru usa de logan (care, in intelesul meu, trebuie sa fie niste incinte acordate pentru difuzorul din usa). Aia cu foli bituminoase insonorizante peste tot si prin orice gaura, o stie toata lumea (eu as fi facut si alte treburi la usile respective pentru rigidizare, pentru eliminarea vibratiilor), dar nu prea am vazut pe cineva care sa faca incinte acodate la difuzoarele respective.
IRONICK
Atat timp cat materialele din habitaclu nu au calitatile necesare unei camere in care sa asculti muzica, degeaba pui tu folie bituminoasa si difuzoare mari, ca nu rezolvi nimic. A fost schimbata cumva tapiteria de pe scaune (tapiterie textila vs tapiterie de piele) sau plafon? Ce s-a facut pentru a filtra zgomotul ambiental? Ce s-a facut pentru a impiedica zgomotul motorului sa intre in habitaclu? Ce s-a facut pentru a impiedica zgomotul de la legatura cu solul? Dar pentru esapament? Dar pentru rezonante? Dar pentru armonici? In afara de folie bituminoasa si pasla nu vad nimic suplimentar. Si aia pusa doar in usi si pe tablier. In cati montanti ai bagat "inserts gonflants"?
cynegeticos
QUOTE(rs09 @ 1 Dec 2011, 20:05)
Nu contest ca o persoana poate sa se documenteze si sa creeze un sistem calitativ dar pentru cineva care are bani este mult mai usor sa se duca la o firma specializata si sa spuna cum ar vrea sa fie sistemul si specialistii respectivi comanda si instaleaza componentele.
*



La chestia asta ai foarte mare dreptate si nu am inteles la ce ai vrut tu sa te referi, eu ma gandeam din punctul de vedere al celuia care vrea sa-si construiasca un sistem decent cu mainile lui...

QUOTE(klaus @ 1 Dec 2011, 20:36)
(eu as fi facut si alte treburi la usile respective pentru rigidizare, pentru eliminarea vibratiilor
*



Detaliaza te rog, eu la anul vreau sa incep un proiect pe masina care o sa mi-o permit la momentul respectiv si adun informatii, particip activ la majoritatea evenimentelor audio de prin vecinatatea Ploiestiului si orice informatie este bine venita de la oricine are o idee buna si constructiva...
Daca am gandi toti ca intr-o masina nu poti sa faci un sistem calitativ acest topic ar fi cam degeaba...

QUOTE(IRONICK @ 1 Dec 2011, 20:46)
Atat timp cat materialele din habitaclu nu au calitatile necesare unei camere in care sa asculti muzica, degeaba pui tu folie bituminoasa si difuzoare mari, ca nu rezolvi nimic. A fost schimbata cumva tapiteria de pe scaune (tapiterie textila vs tapiterie de piele) sau plafon? Ce s-a facut pentru a filtra zgomotul ambiental? Ce s-a facut pentru a impiedica zgomotul motorului sa intre in habitaclu? Ce s-a facut pentru a impiedica zgomotul de la legatura cu solul? Dar pentru esapament? Dar pentru rezonante? Dar pentru armonici? In afara de folie bituminoasa si pasla nu vad nimic suplimentar. Si aia pusa doar in usi si pe tablier. In cati montanti ai bagat "inserts gonflants"?
*



Sa o luam pe rand...
Cand ai placerea/ocazia de a merge cu masina zi de zi (si nu numai) incerci sa ti-o optimizezi in orice mod posibil sa se adapteze nevoilor tale si aici iese din discutie comparatia cu o camera(asta numai daca nu te poti plimba cu ea)... As pune pariu ca majoritatea care vorbesc si fac comparatii cu o camera nu detin acasa nici o camera "preparata" sa asculte cu adevarat muzica, pentru ca si acolo sunt destule care vibreaza si rezoneaza intr-un hal fara de hal... (daca nu ma crezi incearca pe un subwoofer mai bunicel niste frecvente sub 60 hz si ai sa vezi despre ce vorbesc)
Insonorizarea nu se aplica doar usilor si tablierului ci se face la toata masina tocmai pentru a diminua toate problemele cu care te poti confrunta... Prin folosirea acelor benzi bituminoase (alubandul nu este tocmai cel mai bun material insonorizant dar pentru un sistem decent isi face bine treaba) reduci majoritatea zgomotelor ce pot sa intervina intr-o masina inclusiv rulajul masinii care se reduce drastic.
Daca tu nu ai vazut decat folie bituminoasa si pasla asta nu inseamna ca nu exista si alte materiale folosite(burete cu celule inchise, fonomin, pasta Brax etc)...
IRONICK
QUOTE(IRONICK @ 1 Dec 2011, 20:46)
Atat timp cat materialele din habitaclu nu au calitatile necesare unei camere in care sa asculti muzica, degeaba pui tu folie bituminoasa si difuzoare mari, ca nu rezolvi nimic. A fost schimbata cumva tapiteria de pe scaune (tapiterie textila vs tapiterie de piele) sau plafon? Ce s-a facut pentru a filtra zgomotul ambiental? Ce s-a facut pentru a impiedica zgomotul motorului sa intre in habitaclu? Ce s-a facut pentru a impiedica zgomotul de la legatura cu solul? Dar pentru esapament? Dar pentru rezonante? Dar pentru armonici? In afara de folie bituminoasa si pasla nu vad nimic suplimentar. Si aia pusa doar in usi si pe tablier. In cati montanti ai bagat "inserts gonflants"?
*
O sa pun din nou postul meu. Astept raspuns pentru fiecare punct in parte. Ca pana acum ma asteptam sa maturi cu mine pe jos de cate detalii tehnice sustii ca le ai pentru ce am intrebat eu mai sus. Ma asteptam sa imi imparti materialele pentru rolul care il au, sa imi explici propagarea sunetului prin cavitati (ca sunt destule in logan lasate libere), sau ce solutii sunt folosite de producatorii auto chiar si pentru vibratiile din habitaclu. Chiar o comparatie intre solutiile folosite de producatori.
cynegeticos
QUOTE(IRONICK @ 2 Dec 2011, 08:56)
O sa pun din nou postul meu. Astept raspuns pentru fiecare punct in parte. Ca pana acum ma asteptam sa maturi cu mine pe jos de cate detalii tehnice sustii ca le ai pentru ce am intrebat eu mai sus. Ma asteptam sa imi imparti materialele pentru rolul care il au, sa imi explici propagarea sunetului prin cavitati (ca sunt destule in logan lasate libere), sau ce solutii sunt folosite de producatorii auto chiar si pentru vibratiile din habitaclu. Chiar o comparatie intre solutiile folosite de producatori.
*



Pentru ce sa "matur cu tine pe jos"? Ideea era alta, ca si in Logan (ca si de altfel in orice masina) se poate face un sistem decent dar cu oarecare documentare prealabila...
Nu sunt aici sa ma cert cu tine, nici sa intru in polemici aiurea dar cand cineva spune o chestie care este departe de adevar, aici ma refer la primul tau post, atunci trebuie sa spunem ca nu este chiar asa!
Vrei sa-ti dau detalii despre fiecare material in parte? Care ar fi motivul sa fac asta?
Daca erai asa de interesat si aici este valabil pentru toata lumea, internetul este o solutie pentru fiecare problema in parte si unde nu se gasesc solutii sub nici o forma se intreaba pe forumuri de specialitate, unde oamenii sunt mult mai sociabili si chiar se ajuta intre ei...

QUOTE(IRONICK @ 2 Dec 2011, 08:56)
  Ca pana acum ma asteptam sa maturi cu mine pe jos de cate detalii tehnice sustii ca le ai pentru ce am intrebat eu mai sus.


Nu am sustinut asta nicaieri, este doar ce ai vrut sa intelegi tu!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.