Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Audio - Difuzoare, RCAS,RCD, amplif. si altele
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > In Car Entertainment
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41
Lenco
Salutare! Revin cu o scurta descriere, dupa ce am reusit sa finalizez prima etapa a realizarii sistemului audio pe loganul din dotare. Componente:

HU: Alpine 9850Ri (bonus cablu de Ipod)
Boxe fata - spate: Infinity Ref 5012i (45W)
Amp: JBL GTO 75.2 (290W in punte)
Sub: JBL GTO 1204BP (300W, 30cm, band-pass)
Kit Cablare: Dietz 20mm

Muzica suna mai mult decat decent in masina si pot spune ca sunt impresionat de claritatea basului in incinta band-pass (primul din acest fel pe masina mea). Imi place ca poate sa coboare usor in 30Hz fara distorsiuni si ca are un bun control al tonalitatii basului chiar si la volum mare. Va recomand acest tip de incinta pentru logan, celor care vreti SQ mai mult decal SPL in masina voastra. Nu am optat pentru un condesantor pentru ca nu este nevoie (nu palpaie nici luminile de bord, nici farurile). Urmatoarea etapa ar fi o pregatire fonica a portierelor si a usii portbagajului pentru ca este nevoie de asta, am constatat pe pielea mea. Am vazut ca mai nou au aparut si cei de la MTX la noi pe piata si am avut ocazia sa ascult niste coaxiale de 13 care sunau schiar bine. M-ar tenta sa schimb perechea de infinity de pe fata cu niste MTX-uri. Voi ce parere aveti de acest brand?

LE: am pus si cateva poze...

ga!nusha
QUOTE(Miky 48 @ 19 May 2006, 10:31)
Am facut si eu cateva poze la HU si la boxe.
HU - Pioneer DEH 6800 MP
Boxe fata - Hertz 13 cm component
Boxe spate - Hert 16 cm coaxial
Sub - Hertz bandpas 25 cm
Statie sub - No Name
Toate difurile sunt din gama energy.
*



Head unit d'asta mi-am luat si eu! dar modelul american cu iluminnare completa albastra si multi jog. si este criminal!!!
fac si eu diseara niste poze si revin!
nvasiliu
Intrebare, desi daca s-a mai discutat imi cer scuze. Am citit pe sarite ce s-a scris aici si n-am gasit. Daca pun un sub ca cel de-aici http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer/JBL/GTO_1200T/ ce amplificator imi trebuie? Considerati OK acest sub pt Logan? Vreau sa pastrez boxele si RCD-ul masinii. Se poate face treaba asta? Sorry inca odata daca s-a mai postat. Pe la cat duce manopera ca sa nu pierd garantia?
Iarasi am citit ca bazaie tablele pe ea daca pui un subwoofer...?
shokaliptiku
radioCD loganului nu are iesire de AUX deci nu ai de unde sa iei semnal pt amplificarea subwoofer-ului ! sorry
.. atat la intrebarea de mai inainte cat si la celelalte ai deja raspunsuri pe acest topic ... cauta mai bine ... foloseste search !!!

imi cer scuze moderatorilor daca am gresit raspunzand la o intrebare la care ai fi gasit raspunsul pe topic ...
Miky 48
@ga!nusha
Superb HU pioneer, pacat ca nu merg toate posturile de radio de la noi. Dar ai "satelite ready" mai trebuie o antena si abonament si ai mii de posturi la o claritate superioara a sunetului. Sa-l folosesti sanatos.
ga!nusha
pana acum am gasit numai radio 21 care nu merge....pe care oricum nu il ascult...
lupu86
ptr lenco. spune-mi te rog daca esti multumit de alpine 9850ri. cum suna cum arata ca aspect noaptea, daca poti sa postezi o poza cu el noaptea.
Lenco
@lupu86: Alpine-ul il am cam de o luna si sunt foarte multumit de el. La banii pe care-i dai pe el (~700ron) isi face treaba mai mult decat onorabil. Are destule setari pentru sunet cat si pentru display. Nu regret deloc alegerea facuta. Am avut ca optiuni 3 branduri: Alpine, Clarion sau Pioneer. Mi-a placut mai mult designul Alpine si ergonomia in utilizare. Momentan nu am nici o poza cu 9850 facuta noaptea, dar daca vrei o sa fac cateva si o sa le pun aici. HU are 2 setari de culoare (albastru si rosu) si o functie de dimm pentru a lua din stralucirea butoanelor pe timp de noapte (foarte util). Eu folosesc culoarea rosie atunci cand merg noaptea pt ca e mai putin stridenta decat cea albastra care ofera o vizibilitate mai buna pe timp de zi (mai ales cant e soare foarte puternic).
In concluzie... GO FOR ALPINE!
Xplode
Pt nvasiliu...eu am JBL 1200T, dar din fericire nu mai am Logan, am trecut la Ford. Am pus o statie MacAudio Z2100 de 200W in punte si se aude f bine. Nu e cine stie ce statia, dar banii si-i face. De scos scoate, dar nu are fidelitate mare, iar numai pt bass nu ai nevoie de fidelitate. Am pus-o experimental si pe Logan si se auzea super bine, chiar cam tare pulsul de aer. Din pacate nu stiu ce sa zic de tabla ca a stat numai vreo 2 zile, dar nu cred sa inceapa tablele sa sara. Cel mult plasticele incep sa se deplaseze putin cate putin.
Deci acum depinde ce vrei...sub-ul duce putere muzicala 1000W parca, iar statia 500. Daca dispui de mai multi bani si crezi ca are rost ia-ti tot o statie JBL si daca vrei numai pt sub ia una mono. Daca nu ia-ti un Z2100 sau mai sus din gama Z. Cealalta gama de la Mac (MP) nu prea misca membrana.
De montat, pe mine m-a costat 2 mil la Alarm Service 96 (partener Be-loud) in care au intrat: 900.000 cablu Dietz de 20mm, desi mergea si mai subtire, care era cu 100-200 mai ieftin, adaptor high-low cu iesiri RCA 350.000 si restul manopera efectiva, inca un firicel si buton (il am pe buton ca eu mai stau si cu motorul oprit si pe contact imi distrugea bateria). Majoritatea amicilor au platit cam 2,5 mil la alte firme de montat. Nu sunt ffff multumit de astia de la Alarm, dar poate sunt eu prea perfectionist. Pe Logan am vazut ca sunt mai "experti" decat pe d-astea straine. Cei mai profi mi se par cei de la Maris (Blv Timisoara), dar nu am fost la ei sa vad ce preturi au.
Asa ca spor la cumparaturi si ... JBL Rulzzzzzzzzz.
lupu86
@lenco. merci de sfat. totusi daca ai timp si chef sa faci 2 poze sa vad cum arata noaptea..una cu butoanele in rosu si cealata in albastru. deocamdata am un clarion model 2005 mai stai un pic cu el. dupa care vreu sal vand si sa iau un alpine cred ca 9850ri. imi place mult designu la el si stiu cai scula.
dragos01
Salut a achizitionat cineva sistemul urmator:


Valmotor2
Nu am rabdare sa citesc de la cap la coada .
Am si eu niste intrebari : Am HU : Sony CDX - S2200 si problema mea este urmatoare : am facut o schimbare la fire , am avut venitalatia din fabrica pe permanet acum l-am pus pe contact , si marea problema ,odata ce am facut modificarea asta s-a modificat si cd-pleyerul sa mearga tot pe contact ... Nu pot sa-l fac la loc cd-playerul sa fie permanent ... ca ma enerveaza, ca de fiecare data cand bag cheia in contact, imi scoate discul afara fara sa vreau ... si se reseteaza toate posturile... vreau si eu o schita a firelor cum sunt legate pe logan , mentionez ca distractia asta nu am facut-o eu ..ci cei de la service Dacia pt ca vroiam sa imi fac aerotermele sa functioneze numai la contact ... dar uite unde a ajuns distractia .
VeNoM386
Eu catre asa ceva m-as orienta daca mi-as lua cass azi.
http://www.pioneer.eu/eur/product_detail.j...onomy_id=25-121

Ca functii este identic cu ce am acum (HPF, LPF, Direct Sub Drive), doar ca este model 2006, are bluetooth car kit integrat.
DeusX
Foarte ciudat. La mine functioneaza numai pe accesorii (nu contact) aeroterma, din fabrica, fara interventii.
tedy
DeusX,asta a zis si omu,ca vrea sa-i mearga aeroterma NUMAI pe contact,sa nu o uite pornita cand tine cheia pe accesorii ca sa asculte muzica.
DeusX
Ah, sorry, eu am crezut ca face referire la accesorii numindu-le "contact".
eduardve
QUOTE(andur @ 10 May 2006, 20:31)
Nu te baza pe cei de la Be-loud, sunt total neseriosi. M-au tinut 3 saptamani pentru niste boxe pe care nu le-au adus niciodata.


Intr-adevar, daca vreti sa cumparati de la BE-LOUD, ganditi-va de doua ori inainte. Eu am comandat un set de difuzoare si mi-au trimis altceva decat am comandat (...dupa vreo doua saptamani de telefoane zilnice). De asemenea, nu mi-au trimis nici factura iar din pachet lipseau accesoriile. Am incercat sa vorbesc cu ei la telefon dar nu mi-au raspuns sau mi-au inchis.
Oricum, sunt hotarat sa le fac cate o sesizare la OPC (pt. ca trimit ce au pe stoc si nu ce comanzi) si la Garda Financiara (nu dau factura).
Chipu
Eu inca ii astept...dar m-am lamurit ca n-au nimic, ei iau comenzi, le ia de la altii si mai pun si ei ceva...clasic
juristul2000
Am si eu o intrebare pt cunoscatori.La un subwoofer indiferent de marca si de putere, ce amplif este recomandat pe 1 canal , 2 canale sau 4 canale.?Merci.Vreau sa-mi iau si nu stiu ce si la ce trebuie sa ma uit
lupu86
pentru juristul. dupa cum am inteles eu este vorba doar de un singur subwoofer.atunci ai nevoie de preferinta de un amplif pe 2 canale care se leaga in punte (bridged). ca marca tias recomanda magnat sau jbl pt amplificare. si daca ai zis ca nu sti la ce sa te uiti cauta sa vezi la specificatii cati watts RMS scoate pe canal..sau bridged. si la cati ohmi. de ex. poti sa ai stereo :2 * 65 w RMS @ 4 ohm si acelasi amplif in punte (bridged) :1 * 200 w RMS(root mean square) @ 4 ohm. apropo poti cumpara doar un amplif pe un canal. dar eu as cumpara pe 2 canale. poti face puntea pt subwoofer si poate peste ceva timp o sa folosesti doar niste ovale mai tari pe spate si vrei sa le amplifici...vezi tu ce si cum. succes..
theos
Si-a montat cineva car kitt Parrot. Am vazut ceva la datasilver:
http://www.datasilvergrup.ro/carkit_rnb.html
multumesc
babauu
Nu stiu daca s-a mai vorbit, dar ce parere aveti despre mp3 VDO? http://www.be-loud.ro/produse/CD-MP3_Player/VDO/CD_1604_MP3/
madkat
intamplator stiu aparatul - se aude bine, are forta, preseturile insa nu m-au impresionat
ce pot sa iti zic - incearca varianta pe negru - acesta are afisajul albastru cu cifre albe extrem de deranjant

si o intrebare pentru cei ce au cumparta de la Beloud - se mai adauga ceva la preturile de pe site? transport ceva?

david79
nu, am cumparat io de la ei. preturile de pe net sunt cele pe care le achiti. Si au si livrare la domiciliu.
luci974
Banuesc ca stai in Bucuresti, ca pana la Suceava am mai platit 480.000 lei transportul(curier rapid)
Alydor
Stie cineva configurarea exacta si completa a mufei ISO de la golan? am dat search dar se pare ca nu functioneaza....

mufa privita din fata arata cam asa :

__ |1|2|3|4|
|5|6|7|8|

unde : 1,6, 7 nu sunt conectate

2 rosu
3 albastru
4 Negru
5 Verde
8 Galben

Negru stiu ca e masa, albastru parca are ceva legatura cu luminile, la restul nu stiu configuratia...

Vreau sa desfac mufa si sa unesc plusul de memorie cu plusul de functionare plusul de functionare actual sa il mut pe un pin nefolosit, in caz de ceva (doamne feri) sa pot reveni usor si rapid la schema initiala...


mersic mult .
Winy
Cine stie daca se poate comanda la dealer boxe Logan originale de pe spate,cam cat ar costa, ca pe lista lor de accesorii sunt vreo patru pozitii cu difuzoare!
Alydor
decat sa comanzi de la dealer mai bine mergi la un magazin de specialitate. Iesi mai ieftin crede-ma...
eduardve
QUOTE(madkatweb @ 1 Jun 2006, 16:40)
si o intrebare pentru cei ce au cumparta de la Beloud - se mai adauga ceva la preturile de pe site? transport ceva?
*



Eu zic sa iei din alta parte, daca nu vrei sa iei teapa.
Eu am cumparat de la ei si mi-au trimis in pachet altceva decat am comandat.
Plus ca tot circul a durat cam o luna (in care am dat vreo 50 de telefoane).
Si nici nu dau factura!
madkat
pai ok - dar inainte de a da banul desfac sa vad ce e in pachet, nu? si daca nu ma lasa il trimit inapoi...
eduardve
Nu poti deschide pachetul inainte de a plati.
Iar dupa ce ai platit, chiar daca nu esti multumit de continutul pachetului, firma de curierat nu isi asuma nici o responsabilitate.
bassfreak
aveti grija cu be-loud, la fel a patit si un coleg, care din fericire sta in bucuresti si i-au adus acasa comanda cei de la be-loud.

au adus ceea ce se comandase dar, cand colegu' a intrebat de factura si garantie, au inceput sa o scalde cum ca nu au facturierul la ei, ca o sa ii aduca ei factura maine, si alte scuze - in concluzie colegu' i-a trimis la plimbare si a renuntat la ceea ce comandase (sub magnat + statie magnat).
madkat
m-ati convins - am comandat pana la urma la alta firma din Buc. (as posta dar nu vreau sa se considere reclama) - la pranz am vorbit cu o tanti de acolo, iar la ora 15 m-au anuntat ca au mp3-ul cerut si pot sa il livreze sau sa ma duc sa il iau - luni o sa postez ce si cum dar pana acum mi s-au parut seriosi

iar VDO -ul decare se vorbea mai sus CD 1404 MP3 - este la aceasta firma 3.850.000 fata de 4.200.000 la Beloud ... acum sper sa fie ok - vad diseara
Alydor
KD-G311 399 Ron
Proaspat achizitionat azi de la F***o
Impecabil suna.

merita banii. hac parerea mea


totusi la postul #1326 nu stie nimeni????
ga!nusha
*** =
a ) laming
b ) lanc
c ) altu(rog a se specifica tongue.gif)

sa il stapanesti sanatos!
si asteptam poze cu el montat
Maximus Decimus
QUOTE(theos @ 31 May 2006, 22:53)
Si-a montat cineva car kitt Parrot. Am vazut ceva la datasilver:
http://www.datasilvergrup.ro/carkit_rnb.html
multumesc
*



Am eu pe peugeot, se aude excelent. f bun, merita! control vocal, etc.
Alydor
QUOTE(ga!nusha @ 2 Jun 2006, 16:44)
*** =
a )  laming
b )  lanc
c )  altu(rog a se specifica tongue.gif)

sa il stapanesti sanatos!
si asteptam poze cu el montat
*




daca spun nu zic ca e reclama?
kurupt
QUOTE
Am si eu o intrebare pt cunoscatori.La un subwoofer indiferent de marca si de putere, ce amplif este recomandat pe 1 canal , 2 canale sau 4 canale.?Merci.Vreau sa-mi iau si nu stiu ce si la ce trebuie sa ma uit

E recomandat sa cumperi un amp pe 1 canal adica un monoblock! Aceste amplifuri sunt facute special pt woofer, majoritatea sunt in clasa D adica consuma mai putin, se incalzesc mai putin -> randament mai mare. Cauta monoblockuri stabile cu valoarea cat mai mica, de ex 2ohmi sau de 1 ohmi! Cu cat mai mica valoarea cu atat creste puterea, aceste amplifuri sunt adevarate monstre, care debiteaza putere foarte mare, daca stii cum sa legi subul.
De ex daca cumperi un amplif Audison LRX400 acest amplif are puterea 350W la 4 ohmi cea ce la prima vedere nu pare o valoare mare, dar la 2 ohmi are 650w, iar la 1 ohmi are 900W!!! Deci daca ai vrea sa scoti untul din acest amplif ar trebui sa le cuplezi cu un sub DVC adica cu bobine duble de 4 ohmi legat paralel obtii 2 ohmi deci 650w, dar daca legi un sub cu doua bobine de 2 ohmi in paralel obtii 1 ohmi deci puterea de 900W!! Dar se poate combina adica poti sa legi doua suburi cu bobine duble de 4 ohmi in paralel astfel obtinand valoarea de 1 ohmi adica 900W!!!
Deci un monobloc e mult mai recomandat fata de amplifurile de 2 sau 4 canale care de obicei nu prea misca bine wooferele, sa numai vorbim de diferite setari pt sub care de obicei nu ofera numai amplifurile monobloc, de ex phase shift, filtru subsonic [foarte recomandat daca folosesti sub bass reflex] Q factor.
Daca ai banii pt un monoblock bun sa nici nu te gandesti la altceva!
theos
Merci Maximus!
george1582
salut oameni buni 053.gif stie cineva polaritatea la boxe pe logan?
george1582
QUOTE(george1582 @ 3 Jun 2006, 21:30)
salut  oameni buni  053.gif  stie cineva polaritatea la boxe pe logan?
*





scuzati-mi tampenia.......... biggrin.gif
adica culorile la fire.........care culoare e + care e -....?
mi-am luat niste jbl GTO 526 e de 13 cm .........si nu prea se aud bine..
si am un mp3 SONY A 250 4/ 50
merci......
aghiutza
e marcat pe plasticul de la difuzoarele originale + si - . Culorile sunt citeodata inselatoare ( cel putin la mine nu aveau nici o logica). Poti incerca si sa inversezi polaritatea la unul din difuzoare.
3ldiablo
Salutare.

Am finalizat cat de cat partea audio in masina, urmeaza izolatul acum:)

Pana atunci, prezentarea sistemului

HU: Pioneer DEH-6700MP
Fata: componente Ground Zero Gama Radioactive 16.5 cm - 120 W RMS
Spate: coaxiale Ground Zero Gama Radioactive 16.5 cm - 70 W RMS

si portbagaj, ca sa zic asa biggrin.gif

Statie amplificare Ground Zero Titanium 4X75 W RMS @ 4ohm (4X120 W RMS@ 2 ohm)
Capacitor (condensator) 1.0 F
Statie amplificare class D (monobloc) 1X300 W RMS @ 4 ohm (1X500 W RMS @ 2 ohm)
Subwoofer Ground Zero Radioactive 12'' - 500 W, 4 ohmi.

Atasez niste poze, cu toata instalatia. Am avut parte si de niste instalatori adevarati smile.gif

Printre planurile de viitor, 2 incinte inchise cu subwoofere GZ Radioactive de 10", pozitionate in locurile din spatele stopurilor, tweeterele integrate in stalpii laterali, langa bord.
parpanel
preturi ceva pls?
3ldiablo
Pai ce sa spun, preturi exceptionale smile.gif din pacate nu prea le stiu, ca am platit la gramada,deci nu as sti sa spun pt fiecare in parte:) oricum, la caracteristicile pe care le au statiile de amplificare si difuzoarele, preturile sunt foarte bune, pentru detalii, contactati importatorul unic in Romania al Ground Zero (www.ground-zero-audio.com). adresa o gasiti pe site, la distribuitori:)

Ce sa spun, Ground Zero m-a uimit de la inceput. Initial eram pornit pe Hertz si Audison, dar sincer, preturile statiilor de la audison sunt un pic(mai mult) cam piperate. Daca mai aveti intrebari, astept.
3ldiablo
mi-am adus aminte, statia monobloc, inainte sa o aduca in Romania, se vorbea ca pretul sa fie in jur de 170 euro, condensatorul este in jur de 80-90 euro, subwooferul in jur de 100 euro, iar cutia este facuta, si este 1.5 mil. la statia in 4 canale nu stiu pretul.
madkat
revin cu un update
am spus mai sus ca am comandat un mp3 VDO de la o firma al carui nume nu il spun din motive de publicitate decat pe mp rolleyes.gif

modelul este VDO CD5304 MP3 - face parte din seria mai "clasica" fara luminte albastre, animatii pe ecran si alte tampenii - in rest absolut toate functiile pe care le poti dori - inclusiv adaptarea volumului in functie de viteza si o functie gen computer de bord - care avertizeaza la apropierea reviziei etc.
sunetul este super - 4x35 declarat - probabil undeva pe la 4x22 DIN - dar difuzoarele stock ale masinii (40W DIN) ajunge le inece la volum f mare - aparatul neintrand in distorsiuni.

atasez si o poza

[attachmentid=28599]

a - si nu in ultimul rand - numai de bine despre firma de la care l-am luat - oamenii f seriosi, iar comparativ cu Beloud preturi ceva mai mici - cel putin la gama VDO
axabrt
[attachmentid=28598] si-a montat cineva satelit de comanda

pe www.renault.logan.ru este asa ceva
codul pare cel de jos

ma intereseaza cum e la ergonomie si pretul lui
madkat
din cat disting in poza acela e satelit pentru Sony, nu pentru Philipsul de serie de pe logan
mihaitache
QUOTE(madkatweb @ 5 Jun 2006, 10:40)
a - si nu in ultimul rand - numai de bine despre firma de la care l-am luat - oamenii f seriosi, iar comparativ cu Beloud preturi ceva mai mici - cel putin la gama VDO
*



Preturile la VDO erau nemodificate de peste 6 luni... de atunci a scazut $....
Uite le-am modificat azi. Intotdeauna noi vom face tot posibilul sa avem cele mai bune preturi. Si apropo de VDO, nu stralucesc cu nimic aparatele. De asta le-am si ignorat... Noi de exemplu vom recomanda intotdeauna un Pioneer 2800 in loc de VDO 1x04 sau chiar Sony / Panasonic.... la preturi similare. Stim noi de ce...

Si pentru a raspunde unor acuzatii putin rautacioase de mai sus, Be loud ELIBEREAZA factura si OFERA garantie. Daca s-a intamplat ca in momentul unei livrari sa nu aiba omul facturierul la el, n-ar trebui sa generalizam... Am avut multi clienti de pe acest forum si marea majoritate au fost foarte multumiti.

eduardve > trimite un email cu detaliile comenzii sa rezolvam incurcatura...

bassfreak > imi pare rau de intamplarea cu prietenul tau, o regretabila eroare. te asigur ca eliberam facturi - nu avem nici un motiv sa nu o facem. toata marfa este sosita in tara pe canale oficiale si garantia este asigurata de importatori.

david79 > mersi de aprecierile pozitive

luci974 > sorry pentru costul transportului. In mod normal nu depaseste 35 de lei decat daca e vorba de un pachet foarte mare sau daca livrarea se face in afara oraselor cu centre Cargus.

Imi cer scuze daca post-ul poate fi considerat reclama, nu asta e intentia...

Mihai
Be loud!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.