Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ceasuri mecanice si quartz
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Cafenea
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35
ali3n_cop
Uite, vezi? De asta imi place aici. Toata lumea le stie pe toate. Emsii, stai in bancuta ta. Am avut cateva altercatii directe cu "Kum" si cunosc foarte bine produsul.
M.C.
Tocmai,ca stau,nu-ti face probleme.Oricare avem dreptul la opinie .... tongue.gif
b76bgaarh
Ăsta e topic de ciasuri. Pt bocit aveți coltul supăratilor
M.C.
Insensibilu-le !
ali3n_cop
QUOTE(M.C. @ 21 Feb 2016, 16:07)
Tocmai,ca stau,nu-ti face probleme.Oricare avem dreptul la opinie .... tongue.gif
*


tongue.gif
MuciX
QUOTE(Liviu @ 19 Feb 2016, 23:39)
Aici e greseala in abordarea problemei ... un smartwatch nu are O functie primara ci MAI MULTE functii primare, la plural.
*


Liviule, daca e sa stam stramb si sa judecam drept, smartwatch-ul contine particula "watch", doar printr-o conjunctura: convenienta si disponibilitatea solutiei. Sa ma explic:
Daca nu ma insel, Smartwatch-ul a venit ca o urmare logica in evolutia asa ziselor bratari inteligente, care la inceput nu aveau foarte multe functii, dar era doar o perioada de pionierat. S-a speculat atunci o particularitate a vremurilor in care traim, si anume nevoia de comunicatie, de a sta informat si toate astea cu un maxim de confort. Deja comunicam mult, eficient si repede, mai lipsea ceva. Unii pot argumenta ca scoaterea repetata din buzunar a unui telefon relativ mare, poate fi o corvoada, dar, in acelasi timp, el trebuie sa fie mare pentru a avea un ecran mare. Asadar era nevoie de ceva mai comod care sa iti ofere acces la bucati mici dar importante de informatie ceea ce ar necesita un ecran mult mai mic.
Bratarile alea aveau deja tehnologia telemetriei si a comunicarii cu un smartwatch, era doar o chestiune de timp pana ca cineva sa le puna si un ecran. In lumea "normala" un cadran prins printr-o curea sau o bratara de incheietura mainii este cunoscut drept ceas, asa ca departamentele de marketing ale marilor producatori, intr-o cautare a succesului unui produs nou, care sigur avea sa aduca si controverse ("hai frate, pe astea nu mai dadeam banii, chiar la asta s-a ajuns") au profitat de aceasta similitudine si au incercat sa le asocieze cu ceva cunoscut, familiar - ceasul.
Ceasul oricum a devenit un soi de bijuterie, purtata de cele mai multe ori pentru a impodobi organismul purtatorului, sau pentru a amplifica efectul unei haine, pentru a accentua un stil de viata, etc, deci profilul se potrivea perfect - o bijutierie, de utilitate discutabila, care arata bine si costa relativ mult. Totusi ceasul, intr-un final, nu este nimic altceva decat asta - un ceas.
Nu am nici cea mai mica indoiala ca nu ti-am spus nimic nou pana acum, dar ce vreau sa subliniez este ca functia primara a unui smartwatch nu este aceea de ceas: el este o extensie a unui smartphone, un accesoriu al acestuia.

Trebuie sa recunosc, ar fi fost o ironie fina daca, printr-un acord de tip cartel al producatorilor de astfel de echipamentel, niciun smartwatch nu ar fi indicat ora. laugh.gif

P.S. Pentru ca sunt atat de fraier incat in orice privinta cred ca e loc pentru oricine, eu cred ca exista piete diferite si pentru ceasuri si pentru smartwatch-uri. Daca ma intrebi pe mine, un smartwatch se preteaza mai mult la aria GSM, dar daca vrei sa le consideri ceasuri e si asta un punct de vedere.

P.P.S Legat de kum: eu am "colectionat" in trecut machete de masinute si brichete zippo. Imi placeau atat de mult, incat vream cat mai multe, dar in acelasi timp nu imi permiteam unele foarte scumpe, asa ca nu am avut niciodata o macheta Kyosho, Revell, sau altele si niciun zippo placat cu aur, pietre Tchaikovski, etc. Am avut in schimb si inca mai am niste machete Bburago, Hot Wheels si altele, nu la fel de detaliate, iar zippo-urile mele sunt luate din baruri hard rock din orasele pe care le-am vizitat (considerente personale - sunt printre singurele gravate care nu imi par kitsch). Asadar, un "adevarat" colectionar ar putea sa imi spuna de colectia mea ca e jenanta, nu are niciun pedigree, nicio valoare de piata etc. Dar ele sunt ale mele, imi sunt dragi, imi place sa ma uit la ele si din ce in ce mai putin sa le sterg de praf. blush.gif
In ceea ce priveste conflictul recent: vina a fost de ambele parti in conflictul initial, iar fiecare a reactionat in felul lui. Problema a fost una de perceptie, pentru ca fiecare a vazut reactia celuilalt ca fiind mai grava decat a lui. Faptul asta a avut o groaza de ramificatii, printre care si o reactie ulterioara a lui kum, care din pacate pentru el, a fost una dupa partea negativa a reputatiei pe care si-a facut-o aici. Asta este un defect al lui si el o stie; am incercat in trecut sa il temperez, dar in cuvintele marelui Jimmy Pop "You can't teach an Old God new tricks".
Aceasta ultima reactie a lui a fost rapid "onorata" de catre Alex. Creca suntem cu totii constienti ca decizia este a lui Alex si este putin probabil sa revina asupra ei, indiferent cate liste intocmim noi.
Eu nu m-am pixdit niciodata cu el, ba din contra, fiind mai mare decat mine, cred ca am si invatat cate ceva de la el.
Reactia lui fata de tine si fata de alti colegi in trecut este impardonabila; supararea poate era autentica, dar maniera in care a fost transmisa lasa mult de dorit si el stie asta si are si remuscari post-factum. Cine nu crede asta inseamna ca il crede sociopat si asta chiar nu este. Are o familie, a educat un copil, si-a facut o cariera, este un membru functional al societatii.
Din nou, desi probabil a umplut paharul, mi-ar placea sa poata reveni pe forum, desi stiu ca sansele scad pe zi ce trece, mai mult sau mai putin justificat, dar in primul rand mi-ar placea sa fi invatat ca de multe ori e mai bine sa fii cumpatat si sa te gandesti mai tarziu la orgoliu, sau la a avea dreptate.

Probabil va citi si el aici si poate nu va fi cu intru totul de acord cu mine, dar sper sa aprecieze ca asta este parerea mea cu privire la situatia data si nu vine impotriva lui, in apararea lui, impotriva ta, sau in apararea ta.
mars
QED 017.gif
DragosP
QUOTE(MuciX @ 22 Feb 2016, 09:22)
Trebuie sa recunosc, ar fi fost o ironie fina, daca, printr-un acord de tip cartel al producatorilor de astfel de echipamentel, niciun smartwatch nu ar fi indicat ora. laugh.gif
*


Trebuie să recunosc faptul că dacă n-ar fi indicat ora nu s-ar fi numit "watch" și discuțiile n-ar mai fi avut loc.
MMVI
MuciX din ce explici tu pana la concluzie se intelege ca pinochio a devenit un baietel adevarat tongue.gif

PS: e ca si cum ai zice ca un ceas gen G-shock sau un ceas cu mecanism cu quartz nu sunt ceasuri sau exemple si mai bune sunt ceasurile solare sau atomice
MuciX
De acord, de-a lungul timpului fucntia de ceas a fost obtinuta prin diverse solutii tehnice, dar functia de ceas s-a pastrat ca una primara. Porti un ceas quartz pentru ca poti afla ora cu o precizie mai mare, cu o mentenanta mai mica si deci cu o fiabilitate mai mare. Un G-Shock este un ceas care poate ramane functional in conditii extreme de soc termic, mecanic, conditii de praf, umezeala, etc. Un ceas mecanic ramane fidel unor vremuri mai "simple" ale ceasornicariei si prezinta interes prin nivelul de mestesug necesar constructiei lui.
Discutia e ampla, dar daca e sa fim sinceri, cred ca putem face diferenta intre diversele forme constructive.

QUOTE(DragosP @ 22 Feb 2016, 09:34)
Trebuie să recunosc faptul că dacă n-ar fi indicat ora nu s-ar fi numit "watch" și discuțiile n-ar mai fi avut loc.
*


QUOTE(MuciX @ 22 Feb 2016, 09:22)
In lumea "normala" un cadran prins printr-o curea sau o bratara de incheietura mainii este cunoscut drept ceas
*


Cum ziceam, solutia pentru ceea ce se cauta era la indemana, sub forma unui ceas, deci era normal ca ei sa vrea sa il asocieze cu ceva familiar noua.
Nu mai vorbesc de "background-ul" pop-culture care ne-a facut sa vrem ceas ca al lui James Bond, sau cum am vazut noi in Star Trek.
b76bgaarh
JB avea omega seamaster nu spartwtach. nu de alta da la primu strop de ploaie incepe sa sune singur.
cj98czh
Ma eu am facut dus cu el pe mana si nu a avut treaba smile.gif ... l-am uitat nu ca am intentionat smile.gif
b76bgaarh
asa si eu am spalat cartela de reno la masina de spalat, am scapat spartfoneul in chiveta, etc dar am avut noroc.
M.C.
QUOTE(MuciX @ 22 Feb 2016, 11:22)

Am avut in schimb si inca mai am niste machete Bburago, Hot Wheels si altele, nu la fel de detaliate,
*


Ia spune niste detalii,caci este interesant.Am si eu citeva din astea,de aceea zic......
MuciX
Poti vedea aici?

Scuzaț praful, locuiesc in Popesti blush.gif
M.C.
Frumoase.
Mai ales 250 LM si Dino. wub.gif
MuciX
N-am 250 LM, alea doua sunt ambele 250 GTO.
Cea mare are o poveste draguta, e o macheta pe care mi-am dorit-o dintotdeauna, dar nu o prindeam niciodata sau ma prindea ea fara bani de cheltuit. Pe asta am primit-o cadou de la ai mei, care habar nu aveau ce este, dar au gasit-o la un targ de vechituri si stiau ca imi plac machetele rosii.


L.E.: Nu stiu daca se vede, dar in fata acelui 512 LM, langa acel personaj de la Oranj, e un Mini, foarte mic. Am dat mai mult pe el decat am dat pe acel 512 pe care l-am gasit tot la un targ de vechituri, dar care era si inca este sigilat in cutie. smile.gif
M.C.
Ma rog GTO.
Si ai bre ,si Dino,in poza a doua,prima din stinga......
MuciX
Stiu ca am si dino, dar eu ziceam de ambele GTO, ca e si una mai mica, in aceeasi poza, pozitia a 4a. tongue.gif
Liviu
MuciX, iti dau dreptate in 95% din ce ai scris mai sus ... dar tu, ca colectionar de brichete din astea

user posted image

, i-ai spune cuiva ca asta nu e bricheta ?

user posted image

Sau i-ai spune ca din punct de vedere al valorii unui obiect de colectie chestia aia e nesimnificativa?
Tind sa cred ca ai utiliza a doua metoda.

Revenind la ceasuri, da, dpdv al valorii de colectie, nu poti compara un smartwatch (pe care il schimbi in cel mult 2 ani cu unul mai puternic) cu un automatic clasic, eventual facut manual. Dar ca ceas, ambele isi fac treaba, si anume sa arata cat e ora.

Ma rog, situatia e clara de mult timp, doar ca ne incalcim in termeni, desi toata lumea stie cum sta treaba. Imi pare rau ca Kum a erupt vulcanic din cauza asta, nu m-am asteptat.
MuciX
QUOTE(Liviu @ 22 Feb 2016, 11:28)
Sau i-ai spune ca din punct de vedere al valorii unui obiect de colectie chestia aia e nesimnificativa?
Tind sa cred ca ai utiliza a doua metoda.
*


Ma, traiesc drama asta atat cu masina adevarata cat si alea de jucarie. Idem cu brichetele. laugh.gif
Oricum, m-as alinta sa ma autointitulez colectionar, pur si simplu imi place sa am mai multe.
Ca sa iti raspund la intrebare, creca rolurile au fost de fapt inversate - kum colectiona "disposable", iar zippo-istii ii spuneau sa isi cumpere si el o bricheta.

Cum am mai spus, chiar sper sa se intoarca personajul pe forum, atat ca sper sa nu aiba o atitudine de genul:
user posted image

QUOTE(Liviu @ 22 Feb 2016, 11:28)
nu poti compara un smartwatch (pe care il schimbi in cel mult 2 ani cu unul mai puternic) cu un automatic clasic, eventual facut manual. Dar ca ceas, ambele isi fac treaba, si anume sa arata cat e ora.
*


Ai adus vorba intr-o zona pe care chiar am vrut sa o explorez. Sunt eu defect sau cam toata tehnologia post-tranzistor imbatraneste urat?
Sa ma explic:
Imi arati un radio "pe lampi" in carcasa de lemn si ma emotionez ca un scolar, dar cand am dat vara trecuta peste unul dintre primele mele mobile - un Sagem 936 am zis ca borasc.

Ti-am zis, am inteles si punctul tau de vedere, smartwatch-ul este si ceas pentru ca indica ora, la fel cum bicicleta este si mijloc de recreere, pentru ca poti sa te si plimbi cu ea.
Liviu
Nu cred ca e vorba ca tehnologia post tranzistor imbatraneste urat sci e vorba de faptul ca lumea devine mai practica si mai rapida decat in trecut unde lucrurile erau in mare nemiscate in timpul vietii unui om.
Nu mai are sens sa faci lucruri care sa "tina o viata" caci nu le mai foloseste nimeni o viata. Am aruncat deviceuri perfect functionale (laptopuri in stare perfecta, telefoane gsm perfect functionale) ... efectiv, le-am pus intr-o cutile si le-am aruncat la ghena.
Chestiile "clasice" nu le arunci din cauza valorii de colectie, nu ca ar mai conta cat de bine functioneaza sau nu. Un radio Gloria nu il mai tii ca sa asculti radio, desii ii spui in continuare "radio" ... e exact la fel si cu ceasurile mecanice.
MuciX
Vezi tu, radio gloria nu prea se mai face, decat poate ca o ciudatenie de nisa, pe cand ceasurile mecanice inca mai sunt relevante in contextul cultural de astazi si inca mai poti cumpara unul nou si ai de ales dintr-o varietate enorma.

Apropos de "tinut o viata", probabil e si faptul ca acel laptop aruncat devenise irelevant tehnologic si nu isi mai justifica existenta, erau altele care faceau practic acelasi lucru, dar la un nivel mult mai inalt. Idem telefoane, televizoare smart, etc.

Ar mai fi subiectul "planned obsolescence", dar nu cred ca e asta locul.
b76bgaarh
QUOTE(Liviu @ 22 Feb 2016, 12:08)
efectiv, le-am pus intr-o cutile si le-am aruncat la ghena.

sper ca glumesti, asa ceva trebuie reciclat.
vallixx
QUOTE(MuciX @ 22 Feb 2016, 09:22)
mi-ar placea sa poata reveni pe forum,

Are o familie, a educat un copil, si-a facut o cariera, este un membru functional al societatii.
*


QUOTE(MuciX @ 22 Feb 2016, 11:42)
Cum am mai spus, chiar sper sa se intoarca personajul pe forum
*


Get a room!

Dude, are you ok?
Am inteles de prima data.

O sa dati cu pietre....whatever, nu imi pasa prea tare, insa eu nu regret plecarea lui kum. Sau mai bine zis, nu ma bucur ca a fost banat (am scris de 2-3 zile asta), insa nu pot sa zic ca imi doresc neaparat revenirea lui.

Nu mi-am dorit plecarea lui, nici pe departe, nu sunt adeptul ideii de "cine nu e de acord cu noi sa fie redus la tacere", insa nene, cu el nu se putea discuta nimic atata timp cat nu erai de acord cu el.
Daca aveai alta parere si aveai "tupeul" sa i-o spui....erai luat in balon, tu si eventual si neamurile...etc

Acu' fara suparare, cand ai o parere si vine unul si iti zice ca esti bou, nu ai cum sa nu reactionezi, nu poti sa stai ca vita si sa accepti, asa ca se ajunge rapid la flame.

Iar cand esti avertizat de X ori pentru acelasi lucru si tu in continuare procedezi la fel (deci cu alte cuvinte te pipi pe parerea moderatorului), atunci ....atunci bine.

Nu zic ca nu e baiat destept, nu zic ca nu aveai ceva de invatat de la el.
Eu ma refer numai la felul in care se putea discuta ( sau mai bine zis NU se putea discuta ) cu el.

Iar faptul ca ai familie, copil si job.....ti se pare atat de extraordinar?
Ca mie mi se pare un lucru obisnuit, multi colegi de pe aici au familie, copii, job.
MuciX
Creca nu are rost sa re-reiteram aici unde oricum e offtopic. Putem discutam in privat, daca tii mortis.

As putea sa te citez si eu de cate ori ai zis ca "nu se putea discuta nimic atata timp cat nu erai de acord cu el", dar nu rezolv nimic.
Nu mai bine discutam despre ceasuri cu telina pentru domnisoare? blush.gif
Liviu
QUOTE(b76bgaarh @ 22 Feb 2016, 11:36)
sper ca glumesti, asa ceva trebuie reciclat.
*


Cuvântul "ghena" a fost folosit pentru ca nu este alt echivalent în limba romana pentru "miljöhus". Le-am aruncat în secțiunea electronice a ghenei, la fel cum arunc sticlele colorate la sticle colorate, cele clare la clare, metalul la metal și hârtia la hârtie.
M.C.
........
b76bgaarh
mam linistit.
M.C.
QUOTE(MuciX @ 22 Feb 2016, 15:40)
Nu mai bine discutam despre ceasuri cu telina pentru domnisoare? blush.gif
*


Daca-i ceas curubine , se aproba......... icon_mrgreen.gif
vallixx
QUOTE(MuciX @ 22 Feb 2016, 13:40)
Creca nu are rost sa re-reiteram aici unde oricum e offtopic. Putem discutam in privat, daca tii mortis.

As putea sa te citez si eu de cate ori ai zis ca "nu se putea discuta nimic atata timp cat nu erai de acord cu el", dar nu rezolv nimic.
Nu mai bine discutam despre ceasuri cu telina pentru domnisoare? blush.gif
*




Nu tin mortis, dar il plangi de parca s-a prapadit.

Ceas cu telina nu vreau. Imi plac separat.
Ceas am, telina am.

Laser frate!
M.C.
QUOTE(vallixx @ 22 Feb 2016, 15:54)


Laser frate!
*



Scaioacăru' lu' mama ...... kiss.gif icon_mrgreen.gif tongue.gif
vallixx
Mama???? mellow.gif mellow.gif

Iti dau niste telina?
mars
QUOTE(vallixx @ 22 Feb 2016, 13:54)
Ceas am, telina am.
*



Ce ceas?
M.C.
QUOTE(vallixx @ 22 Feb 2016, 16:09)
Mama???? mellow.gif  mellow.gif

Iti dau niste telina?
*


Asa se zice din popor... tongue.gif

Pin la urma de ce nu.....
Orice ajutor e bine venit,mai ales ca unii o recomanda cu infocare........ icon_mrgreen.gif tongue.gif
vallixx
QUOTE(mars @ 22 Feb 2016, 14:13)
Ce ceas?
*


Tinichea!
D'ala de ziceti voi ca nu e ceas.
mars
Care "voi"? Ceasurile sunt de doua feluri: tinichele si plastice. Separat, avem smartpantswatches.
M.C.
Mai e si alea la chil.......
vallixx
Adica- i Swiss cu numele, Japan cu mecanismul, nu-i scump, nu-i smart....nu-i nimic.
Si am inteles de pe aici ca astea sunt cah. Nu contrazic mai ales ca nu sunt nici pasionat, nici colectionar, nu-l asortez la costum, il folosesc numa' ca sa stiu cat e ora.

Da' eu sunt ok cu el. Mie-mi place.

[attachmentid=1628024228]
mars
Fain, pare rezistent. N-ai ce sa asortezi, ala nu merge la costum.
vallixx
Cica il cheama Festina da' inauntru e Myota.
O fi....merge de 8 ani fara greturi. Am schimbat numai o baterie.

La costum nu-l asortez, oricum nu port costum. La blugi si tricou merge.

Cand s-o strica, ma gandesc la un smartpants.
Poate pana atunci reusesc sa le faca sa tina bateria macar 3-4 zile.
Daca tre sa-l incarc zilnic, imi bag picioarele.
MuciX
Dar uite ce incheietura naughty.gif
AndreiMR
Am si eu 2 Festina...unul de vreo 7 ani si unul de vreo 4. In afara de schimbat baterie la ele, au fost ok, nu par sa ramana in urma sesizabil (adica minute) de la o modificare a orei de vara/iarna la alta, arata ok...sunt foarte multumit de ele. Pentru toale mai elegante mai am un Atlantic Seabase...design clasic, curea de piele neagra, clar mai "rasarit" decat Festinele...dar cum nu port aproape niciodata costum, nu prea port nici ceasul smile.gif

Daca mi-as permite, mi-ar placea maxim un Omega Speedmaster Mk II, sau un Tag Heuer Carrera Chronograph wub.gif Or fi tinichele sau or fi ceasuri...nu stiu, ca nu sunt specialist, dar imi plac maxim ca design...vise oricum
mars
Daca ai schimbat o baterie in opt ani, nu poate fi decat elvetiana. Renata?
vallixx
Renata, da.

Mucix:
De la telina....evident! biggrin.gif

Vreti sa vedeti si bicepsu' radmasa.gif
M.C.
QUOTE(vallixx @ 22 Feb 2016, 17:00)


[attachmentid=1628024228]
*


E stricat,arata aceeasi ora de fiecare data cind deschizi poza.... group_pointing.gif

QUOTE(MuciX @ 22 Feb 2016, 17:10)
Dar uite ce incheietura naughty.gif
*


coolpics.gif


22 Feb 2016, 17:26:
QUOTE(mars @ 22 Feb 2016, 17:23)
Renata?
*


Mah,o fi consumind omu' telina,dar nu ti se pare ca esti cam indiscret? tongue.gif
Treaba lui cum o cheama....... icon_mrgreen.gif
MuciX
QUOTE(vallixx @ 22 Feb 2016, 15:23)
Vreti sa vedeti si bicepsu' radmasa.gif
*


Ne spui, sau ne intrebi? nedumerire.gif
vallixx
QUOTE(M.C. @ 22 Feb 2016, 15:23)
E stricat,arata aceeasi ora de fiecare data cind deschizi poza.... group_pointing.gif
coolpics.gif 
<span class='edit'>22 Feb 2016, 17:26:</span>

Ia vezi acu'.

[attachmentid=1628024239]

QUOTE(M.C. @ 22 Feb 2016, 15:23)
Mah,o fi consumind omu' telina,dar nu ti se pare ca esti cam indiscret? tongue.gif
Treaba lui cum o cheama....... icon_mrgreen.gif
*


Stanga, aia cu ceasu' e Renata, dreapta e secret. tongue.gif
M.C.
QUOTE(vallixx @ 22 Feb 2016, 17:23)
Vreti sa vedeti si bicepsu' radmasa.gif
*


Lu' Renata? intrebare.gif


QUOTE(vallixx @ 22 Feb 2016, 17:32)
Stanga, aia cu ceasu' e Renata, dreapta e secret. tongue.gif


*


Nu-mi spune ca-i tot Manuela,ca devin gelos,si ma nervez cu nervii capului....... icon_mrgreen.gif tongue.gif



QUOTE(vallixx @ 22 Feb 2016, 17:32)
Ia vezi acu'.

[attachmentid=1628024239]

*


Tot la fel e,numa' ca a stat mai tirziu acumasa........ icon_mrgreen.gif
VladSoare
QUOTE(M.C. @ 22 Feb 2016, 15:23)
E stricat,arata aceeasi ora de fiecare data cind deschizi poza.... group_pointing.gif
*

radmasa.gif
Apropos de asta, pe cînd eram în liceu, pe una dintre străzile pe care treceam în drum spre școală și înapoi se afla un stîlp cu un ceas înfipt în vîrf. Nu-i prea dădeam atenție, dar într-una din zile nu știu cum se face că-mi atrage atenția. Arăta trei jumate. Mă uit la ceasul meu, era fix 15:30. Îmi zic în sinea mea: "ca să vezi, ce chestie, chiar merge hardughia, nu mi-aș fi imaginat". A doua zi însă, trecînd pe-acolo la altă oră, văd că arăta tot trei jumate. biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.