Kit distributie Laguna II, schimbare - recomandari
![]() ![]() ![]() |
Kit distributie Laguna II, schimbare - recomandari
zagreus |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 76 Joined: 10 May 12 From: Bacau ![]() |
|
||
--------------------
Reanault
Laguna II
2003 1.9DCi 120cp full <<iniTiale PARIS>>
|
|||
Seba Sama |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 5 May 08 From: Timisoara ![]() |
Salutare!
Imi puteti recomanda un service bun in Timisoara pentru distributie? De asemenea si un magazin cu preturi de bun simt. Leguma mea are 120k acuma si am schimbat la 83k distributia. Dar parca imi amintesc de doua curele... am schimbat curea(ele), rola alternator, pompa apa, si mai era o rola cred. Am uitat de atunci ![]() Oare trebuie sa schimb din nou pompa de apa? Multumesc! |
--------------------
Renault
Laguna II
2002 Berlina 1.6 16 V
- TM 32 PAS
|
|
Steve From Oradea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.002 Joined: 11 October 04 From: Oradea ![]() |
Curea de distributie si curea accesorii. Daca ai pus pompa de apa de calitate, atunci teoretic nu trebuie sa schimbi acuma. Daca vrei sa fii 100% linistit atunci bine-nteles e bine sa schimbi. Daca vrei te pot ajuta eu cu preturi bune la piese, sunt din Oradea, daca esti interesat da-mi un PM si discutam.
|
--------------------
Renault
Laguna II Dynamique 1.9dCi - 140CP
2003
- BH
|
|
melcu |
![]()
|
![]() Halatu'...cat e halatu' ? Group: Members Posts: 1.140 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti / Pottstown, PA,USA ![]() |
Masinuta mea are distributia schimbata la 120581km (cel putin asa scrie pe deviz). Tinand cont ca au cam trecut cam 5 ani (masina are acum 176xxx) m-a trecut un gand sa o schimb. Numai ca in momentul in care am vazut ca ma costa ~ 1700 RON numai cureaua si rolele am avut un soc. Mai e pompa de apa vreo 450 RON si manopera ..... well cica vreo 7 ore.
Facand un calcul relativ simplu rezulta ca trebuie sa ma scarpin de vreo 3000 RON ? Mai mult ? Mai putin ? |
--------------------
Renault
Laguna 2
2002 Privilege 3.0 V6 CVA
- B-33-RTN Toyota Yaris Sol 1.33 VVT-i - B-202-CSM
Totoya Prius V-Five - HRL-1459 Formatez drivere de cooler... |
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu la o simpla cautare pe net am gasit kit complet de distributie Ina+contitech la 1300 ron, Gates la 1200 ron .... este cale lunga pana la 1700 ...
Pompa de apa Airtex pe la 240, Hepu la 450, etc ... Nu uita si de kitul de acceosorii .... V6 ![]() este pret de reprezentanta cel pus de tine? |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
melcu |
![]()
|
![]() Halatu'...cat e halatu' ? Group: Members Posts: 1.140 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti / Pottstown, PA,USA ![]() |
Nu reprezentata. Ce-am gasit si eu pe net pe la unu' - altu'. Oricum de schimbat o sa-l schimb dar mi se pare cam mult.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2002 Privilege 3.0 V6 CVA
- B-33-RTN Toyota Yaris Sol 1.33 VVT-i - B-202-CSM
Totoya Prius V-Five - HRL-1459 Formatez drivere de cooler... |
|
zagreus |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 76 Joined: 10 May 12 From: Bacau ![]() |
Si eu mi-am schimbat distributia luna trecuta si am scos din buzunat fara manopera 1050 lei tinand cont ca am schimbat si uleiul si filtrele in banii astia :
Mann- Filtru ulei + Ulei Castrol Magnatec 10W40 Mann- Filtru aer Mann- Filtru combustibil Mann- Filtru polen Contitech- Set distributie (role + curea) Contitech- Curea trasmisie Hepu- Pompa apa + antigel Hepu Pompa de apa Hepu a costat 211.07 lei This post has been edited by zagreus: 17 Aug 2012, 16:59 |
--------------------
Reanault
Laguna II
2003 1.9DCi 120cp full <<iniTiale PARIS>>
|
|
gsalexandru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.417 Joined: 8 November 09 From: Romania-Suceava ![]() |
Eu am schimbat acum 2 luni :
curea distributie +accesorii contitech rola ina (am cumparat doar rola fara suport si am iesit mai ieftin cu 100 lei) pompa apa hepu antigel + apa Piese plus manopera la service = 1100 lei This post has been edited by gsalexandru: 17 Aug 2012, 22:06 |
--------------------
renault
laguna 2
2001 1.9 dci expression
- sv-07-xjr Reparatii chei/carduri auto - 0742978558
|
|
ovidiupay |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 6 February 06 From: Sola -Norway ![]() |
Imi puteti si mie spune cum se poate bloca arborele cotit pentru a putea desface surubul de la fulia de pe arbore ? Am incercat sa blochez cu o cheie sus la axa cu came sau la pompa de "injectie" , dar tot nu s-a desfacut .
|
--------------------
ex : Renault
Laguna 2 Dynamique,1.9 dCi 120 CP
2002
- AJ 53969 (\__/)
(='.'=) (")_(") |
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
@ovidiupay=Nu mai incerca asa deblocare daca nu vrei sa decalezi distributia prin saltarea curelei pe role.
Incearca sa blochezi arborele prin orificiul special prevazut pentru calaj. Sau blocheaza-l in spatiul de la volanta cu o surubelnitza mai mare. O cheie cu desfacere prin soc te ajuta....garantat. @+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
ovidiupay |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 6 February 06 From: Sola -Norway ![]() |
@espacern , banuiam ca exista asa ceva , dar eu nu am vazut nimic , poate am fost mai orb , poti sa pui o poza cu zona in care se afla orificiul asta ? Multumesc.
|
--------------------
ex : Renault
Laguna 2 Dynamique,1.9 dCi 120 CP
2002
- AJ 53969 (\__/)
(='.'=) (")_(") |
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Info...bonus.
In photo este un 1.5 dar tot acolo este si la 1.9. @+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
siriteanu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 748 Joined: 19 May 11 From: Iasi ![]() |
salut baieti .. motor 1.8 16v benzina, 120cp . ... am luat masina in may 2011, 174 000 .... batea fulia defazoare ( se auzea ca un diesel ) ... in august 2011 la 175 000 am schimbat - kit distributie + kit accesorii complete, pe original, pompa apa, fulie defazoare, toate pe original.
acum, masina are 183 000 si , daca o ascult, atent, se pare ca motorul tot toarce a diesel la relanti....cum turez putin la 1000 ture .. zumzaie .. la turatii mari, e ok , se-aude cum trebuie cred..oricum, nu huruie sau ceva iesit din comun. mi-e greu sa cred ca in intervalul asta fulia defazoare da semne de oboseala...asa ca mi-am indreptat atentia catre distributie. cand a dat mecanicul jos cureaua veche .. aveam motorul decalat cu un dinte ... l-am calat cum trebuie mi-a pus distributia...iar cureaza a tensionat-o dupa cotele de pe rola intinzatoare. eu stiam ca se foloseste un diapazon care masoara gradul de tensionare ... in fine ... stiu ca daca sare un dinte sau ceva .. motorul se aude ca un diesel incetisor ... e posibil ... pareri .. |
--------------------
Renault
Laguna II Ph II 1.9 Dci 96KW
Dynamique 2006
-
|
|
blongro |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 22 November 05 From: bacau ![]() |
detin un laguna 2, 1.8 16v si vreau sa-mi schimb distributia (am luat-o de o saptamana si are 150.000 km). ce piese trebuie sa iau si eventual ce marca?
in bacau, imi puteti recomanda un service bun, exceptand dedeman. multumesc! |
--------------------
renault
laguna 2 1.8 16v
2001 [URL=http://www.dc-media.info]DC Media[/URL]
|
|
MatzuJr |
![]()
|
![]() Matzu Group: Members Posts: 332 Joined: 13 February 08 From: Hunedoara,Calan ![]() |
Sincer eu pana acum la amandoua laguna 1 si 2 miam luat piese de pe autokarma si ingaraj.Mie mii s-a parut ca sunt mai mici preturile decat in alte parti.
|
--------------------
Renault
Laguna 3 grandtour 4 control
2.0 dci m9r 12.2009
- Hd
|
|
mada74 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 132 Joined: 12 December 12 From: Timisoara Freidorf ![]() |
si eu vreau sa schimb distributia si dupa ce s-au uitat baietii de la promotor timisoara ma costa in jur de 500 ron
|
--------------------
Renault
Laguna 2 cod motor F4P-C7-70
2001 1.8 16v 86kw 117cp Privilege
- TM 74 MSY
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Eu v-am zis sa faceti "Sticky" ce am scris acum cateva pagini... deja s-a pierdut din vedere chestia aia... au fost atunci 2-3 colegi care mi-au urmat "sfatul" si atat...
Era vorba despre rola intinzatoare de la 1.9dci care vine cu tot cu suportul ala de fier, pe care nu e nevoie sa-l schimbati. Si astfel un kit de distributie costa doar 200 lei, nu cat dati voi pe ele. |
--------------------
-
-
-
|
|
silviuum |
![]()
|
![]() nu te abtine, scuipă tot Group: Members Posts: 297 Joined: 26 May 12 From: timisoara ![]() |
Acum m-am uitat si eu prin actele masini si am vazut ca deja kitul de distributie montat pe masina are 5 ani si 63.000 de km, intrebarea mea...., daca masina are cutie automata, trebuia schinbat kitul de distributia mai devreme de 60.000? sau nu conteaza cutia.
|
--------------------
Renault
Laguna1
2001 1.8 16v 120cp
- TM-86-ALS Renault Laguna 2 2002 1.8 16v 116cp Automata TM-11-UXJ
Renault Laguna 3 2008 2.O 16V T 170 cp Automata TM 14 SAU |
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.521 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
logica zice ca nu are treaba cutia.
motorul invarte si alimenteaza cu putere ceva, acel ceva poate fi o cutie de viteze (manuala automata etc), un generator, un balansoar, un desfacator de conserve, un vapor, o stana de oi, orice. Nu sunt ironic, pur si simplu nu au nici o treba motorul cu cutia (decat via ambreiaj, nu via distributie). PS la multi ani! This post has been edited by pishky: 2 Jan 2013, 22:49 |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
Yutcaru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.180 Joined: 1 August 08 From: Timisoara ![]() |
Salut,
ce parere aveti despre kit-ul de distributie Ruville ( made in canada ) A venit timpul sa schimb distributia si mecanicul mi-a recomandat acest producator,voi ce spuneti? A mai avut cineva,indiferent de masina,acest kit?? |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16 valve 120 CP
2001 Expression
- TM 24 GBY
|
|
rusli |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 258 Joined: 15 December 12 From: Cluj-Napoca ![]() |
Salut!
Probabil nu e aici locul unde ar trebui sa intreb, dar... Cine imi zice unde e filtrul de combustibil de la Laguna 2, 1.6 16v (2001) ? As vrea sa-l schimb si m-ar interesa un model bun pret/calitate, si unde as putea gasi. Multumesc! |
--------------------
Renault
Laguna 2
2001, 1.6 16v
|
|
giuliomak |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 12 December 12 ![]() |
Am achizitionat o Laguna 2,1.9d,81kw,2007 din strainatate si as vrea sa-i schimb filtrele,uleiul si distributia.
Ma poate ajuta cineva cu niste sugestii? cum ar fi: ce marca de filtre pot folosi si unde le pot gasi mai ieftine? unde gasesc elf 5w30 mai ieftin? legat de distributie,unde gasesc kit-ul si pompa de apa la pret ok,ce marca de piese si eventual un service cu raport pret/calitate/garantie cat mai avantajos,in Bucuresti? multumesc! |
--------------------
renault
scenic
2004
|
|
Sorin0210 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 15 February 13 ![]() |
Filtre am pus mann,la distributie kit gates aprox 450-500ron,pompa apa hepu ,cred ca a fost vreo 300ron nu mai stiu exact . Piesele incearca la unix ca am vazut ca sunt ok la pret si poate gasesti si ulei elf de care ai spus .
Eu am pus Castrol edge 5w40 si mi se pare foarte ok ,sunt multumit de cum merge si se aude motorul. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 Expression 1.9dci 79kw
- TM 02MGD
|
|
MariusRZR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 716 Joined: 22 May 10 ![]() |
Imi poate spune si mie cineva ce contine un Kit accesorii?
Un link daca se poate,va rog frumos. Multumesc |
--------------------
Renault
Laguna
1.9 dCI
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 12 March 12 From: Ploiesti ![]() |
Si eu trec prin perioada schimbarii distributiei si vreau sa spun ca RENAULT e de departe cel mai aiurit producator de masini (am dat VIN-ul la mai multe magazine si fiecare mi-a trimis un alt cod produs pentru fiecare piesa in parte)..o fi si din cauza faptului ca am un cod motor mai ciudat F9Q D674 - 88kw , asta in conditiile in care motorul F9Q674 are 81kw- de aici si diferentele la piese (curea cu 133 de dinti in loc de 132 ca la cel normal) pompa de apa diferita si etc.Deci, mare atentie ce cumparati pentru masina pentru ca distribuitorii au diferite programe si nu neaparat pe cele mai bune.
|
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 12 March 12 From: Ploiesti ![]() |
Am comandat kit de distributie dupa cum urmeaza:
-pompa de apa HEPU P957 - 200 ron -kit distributie Gates (curea gates powergrip 133 dinti + rola din kit pe care scrie KOYO) -377 ron -curea accesorii Gates 87 ron -brat intinzator SKF 200 ron (pe el scrie LITENS) -rola ghidare SKF - 117 ron -lichid frana DOT4 ATE SL6 1L - 33 ron -antigel Glicol RX tip D 3 litri - 22 ron litrul ________________________________________________ Pret total undeva la 11 mil + manopera 2,5 mil schimb lichid de frana,antigel si kit accesorii inclus.(multumita lui Audiofilu' care mi-a indicat atat mecanicul cat si magazinul cu piese) Din cate intelesesem eu, pe original Renault foloseste curele Gates + role SKF si asa am vrut si eu sa cumpar doar ca ulterior am vazut ca in kit-ul de distributie Gates am rola Koyo( pe care am mai citit ca o foloseste si SKF) iar bratul intinzator vine in cutia de la SKF dar este LITENS.Singurul element pe care scrie SKF este rola de ghidare (SKF made in France).Aveam alternativa la toate astea cu kit-ul INA care era cu 1,4 mil mai ieftin dar am citit pe net si cureaua ar fi fost DAYCO si nu prea ma incanta firma.La pompa de apa aveam de ales intre Hepu si GRAF (asta era 160 ron) si am mers pe hepu pentru ca sunt de incredere. Cel putin eu am mare incredere in SKF,Gates,HEPU,INA si nu prea in DAYCO,FEBI,SWAG,BOSCH,SNR. |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
CYP VFS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 797 Joined: 31 July 09 From: roman/neamt ![]() |
Pentru Rusli, nu mai cauta filtru de benzina ca nu este la laguna 2 el este in rezervor inpreuna cu pompa de benzina.
Iar referitor la distributie am schimbat-o si eu sambata cu un kit : curea contitech role ina pompa apa garf, in total 540 de ron. |
--------------------
RENAULT
LAGUNA 2 1.6 16V
EXPRESION 2001
- NT 77 BYA
|
|
MariusRZR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 716 Joined: 22 May 10 ![]() |
Imi puteti spune si mie ce contine un kit accesorii?
|
--------------------
Renault
Laguna
1.9 dCI
|
|
claudiuvoinescu |
![]()
|
![]() Membru de oroare Group: Members Posts: 350 Joined: 27 March 07 From: Bucuresti ![]() |
@MariusRZR
un kit complet (pentru 1.9) ar trebui sa contina cureaua, rola intinzatoare si rola de ghidaj. dar cele mai multe kituri contin doar cureaua si rola intinzatoare. asa ca atentie ce cumparati. This post has been edited by claudiuvoinescu: 19 Mar 2013, 10:41 |
--------------------
Renault
Laguna 2
2001 - Estate - 79kw
- cl 03 wzm
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Am schimbat distributia si kit accesorii si pot spune urmatoarele:
1.la 70.000 km de la ultima inlocuire a lor, curelele si rolele aratau foarte rau (murdare, cureaua de accesorii plina de pietricele, rolele acoperite cu nisip) 2.pompa de apa pierdea putin antigel si din cauza lui s-a facut ceva mizerie pe acolo 3.protectia de plastic de la distributie este foarte slaba (la opel era o curatenie acolo si nu intra pic de praf, asta de la Renault e ciudata,nu se inchide toata, are spatiu intre ea si suportul motor pe unde pot intra impuritati) 4.am schimbat si lichidul de frana si nu s-a simtit nimic imbucurator Piesele de la Renault (ultima distributie a fost facuta acolo) erau urmatoarele: -curea distributie Gates PowerGrip -curea de transmisie Gates -rola intinzator curea distributie - KOYO JAPAN -intinzator curea transmisie Litens -pompa de apa AISIN Renault (avea palele din plastic si asta hepu le are din fier/cupru nu stiu exact compozitia) -rola de la transmisie - SKF |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 05:26 |