RCA, la cine si cum?
![]() ![]() ![]() |
RCA, la cine si cum?
Bill |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
- B14xxx
TCe 90
|
|||
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
In urma ultimelor discutii pe care le-am avut azi cu broker-ul la care mai facusem asigurarile, am primit acelasi pret ca pe site. Asa ca o voi face tot la el pentru mai multa siguranta.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Am incheiat azi RCA valabil 1 an la Uniqa, pret 330 lei pentru masina din semnatura. Fara daune in anul anterior.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
Este adevarat ca RCA-ul de la Astra Asigurari poate functiona ca si o asigurare CASCO?
|
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.723 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Da, pentru altii. Tu declari ca i-ai lovit si ei isi fac masina pe asigurarea ta. E ca si cum ar avea casco.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Nu!
RCA si CASCO sunt statuate prin legi si norme diferite. Exista anumite "pachete" de servicii, respectiv avantaje pentru incheierea RCA si CASCO la aceeasi societate de asigurari. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
MI-a venit greu sa cred. O sa vb cu membrul reno.ro care a spus asta poate am inteles eu gresit. Deja am inceput sa dau telefoane pe la astra sa vad daca-i adevarat
![]() Am inteles ca ar fi o super-mega ofertapentru cei care isi fac rca la ei. Revin cu detalii |
--------------------
Sedan
Negru
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.723 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
https://www.astraonline.ro/asigurari/rca.html ma gandesc ca explica destul de clar.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
DrK |
![]()
|
Am verificat cu un broker.
Este total adevarat. Daca pe tine te loveste cineva te poti duce la astra si sa iti repari masina pe rca-ul tau urmand ca ei sa isi ia banii de la rca-ul vinovatului. |
--------------------
Sedan
Negru
|
einstein1984 |
![]()
|
Ok, dar pe site-ul lor nu zice nimic de genul asta, nici macar la promotii. Ar fi oarecum contraproductiv pentru vanzarea de polite CASCO, care aduc mai multi bani in casa decat RCA-urile.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Asteptam detalii concrete, fara zvonuri!
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Acum 1 saptamana am auzit acelasi lucru de la un prieten care si-a facut RCA la Asirom!
Asteptam cu mare interes o scanare a unui contract de RCA de la o asemenea societate de asigurari, ar fi o chestiune chiar super tare! |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.469 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(DrK @ 14 Jun 2010, 10:43) Am verificat cu un broker. Este total adevarat. Daca pe tine te loveste cineva te poti duce la astra si sa iti repari masina pe rca-ul tau urmand ca ei sa isi ia banii de la rca-ul vinovatului. Pai asta nu e tocmai un CASCO. Daca eu sunt vinovatul ma mai pot duce sa repar masina la ei? Presupun ca nu. CAsco pentru asta il faci, nu ca sa te duci la casco sa faci pe regres. |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
|
--------------------
Ford
Focus
- IF-44-VOI
2015 Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal! |
|
DrK |
![]()
|
@St, m-am exprimat putin gresit dar ideea de baza este ca poti apela la niste servicii mult mai bune decat cele oferite de alte societati "low end". In cazul meu, fiind asigurat la astra ma ajuta foarte mult lucrul asta.
*** moderat *** This post has been edited by adi_ar: 15 Jun 2010, 09:52 |
--------------------
Sedan
Negru
|
adi_ar |
![]()
|
- Aduceti argumente!
- Nu atacati persoane! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
DrK |
![]()
|
Adi, mai mult decat sa-ti spun ca am sunat la Astra asigurari acum 10 minute si mi s-a confirmat nu am ce sa spun.
Daca am un accident si nu sunt vinovat, eu pot apela la serviciile Astra asigurari pentr reparatia masinii urmand ca ei sa-si recupereze banii de la societate de asigurari a vinovatul. Repet, valabil doar daca nu esti vinovat in accident si ai toate actele necesare sa demonstreze asta. This post has been edited by DrK: 15 Jun 2010, 10:07 |
--------------------
Sedan
Negru
|
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(DrK @ 15 Jun 2010, 10:06) Adi, mai mult decat sa-ti spun ca am sunat la Astra asigurari acum 10 minute si mi s-a confirmat nu am ce sa spun. mai da odata telefon si intreaba daca nu cumva ramai si cu o dauna la ei, adica anul viitor nu apari in baza de date cu o tinichea de coada. Nu de alta dar mi se pare ciudat ca cineva sa plateasca pt altii doar asa sa dea bine pt ei. |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
- B14xxx
TCe 90
|
|
adi_ar |
![]()
|
Ok, am retinut!
Ramane de aflam mai exact care este procedura, conditiile in care se acorda plata anticipata a despagubirii si dupa ce criterii etc. In principiu se poate oferi un serviciu de recuperare daune de la asiguratorul vinovatului, ca un serviciu complementar asigurarii RCA insa detaliile conteaza. Adica, nu am date concrete si mai ales exemple dar nu vad de ce ar fi mai prompta plata in acest caz decat la solicitarile de despagubire directa iar un regres inseamna cheltuieli suplimentare, oricum am intoarce-o. Cererea de despagbire trebuie sa o faca tot pagubitul la asiguratorul vinovatului (cf. Ordin CSA) iar aici vor fi 2 cereri, 2 constari etc. si de regula: 2 caciuli - 3 pareri. Eu am rezerve! Sa vedem cum va fi pusa in practica aceasta oferta. Formal, eu nu prea vad cum se va concretiza dar in lipsa datelor, nu ma pot pronunta pro sau contra. Poate ca este o initiativa onesta de servicii complementare. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Sunt de acord cu adi_ar.
Tinand cont ca un contract de raspundere civila delictuala a asiguratului pentru prejudiciile produse tertilor este reglementat STRICT de lege, ma indoiesc ca va fi modificat. Insa nimic nu opreste societatile de asigurari sa ofere gratuit servicii in cazul inchierii unei polite RCA... Un fel de CASCO extrem de limitat. Pe langa RCA iti dau si o polita gratuita complementara in care se angajeaza sa " te ajute" in cazul in care nu esti vinovat. Din punctul meu de vedere ar trebui sa fie o practica generalizata pentru ca in acest fel se stimuleaza asiguratul sa faca polite doar la societatile serioase... |
--------------------
VW Passat
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
DrK |
![]()
|
O sa aflam cat de curand. Am o programare sapt. viitoare la ei sa vedem cum e procedura.
|
--------------------
Sedan
Negru
|
Executron |
![]()
|
Nu si-a facut nimeni RCA "model nou"?
![]() |
--------------------
VW Passat
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Cum adica? Mie imi expira pe 20. E de rau?
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
- AGXXMAV / AGXXVAB
.
|
|
Executron |
![]()
|
![]() ![]() Se discuta despre acea polita "CASCO fata de terti" sub aspect de "cadou" la semnarea unei polite RCA. Eu chiar as fi interesat, dar nu stiu care-i situatia si daca vb cu brokerul meu iar ma bate la cap sa-mi fac CASCO ![]() |
--------------------
VW Passat
|
andreigosman |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 168 Joined: 8 October 06 ![]() |
Facut azi RCA la Groupama, masina din semnatura, 561 RON pe 6 luni, persoana juridica
|
--------------------
VW
Golf VII 1.2 TSI
ex Renault Scenic RX4 2.0 16V
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Facui azi RCA la Groupama. 226 ron/ 6 luni, 1598 cmc, fara daune.
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
- AGXXMAV / AGXXVAB
.
|
|
alexdan |
![]()
|
![]() juventus Group: Members Posts: 227 Joined: 16 March 10 From: Bucuresti / Constanta ![]() |
Tocmai ce-am facut RCA-ul si Casco-ul la Asirom.
1002 RON / 12 luni 1997cmc, fara daune in 2 ani (667eur-100euro fransiza casco/integral, fara daune in 2 ani) |
--------------------
Opel
Insignia Sports Tourer
- B
1.5T AT6 165CP Innovation (2019) 15k km VW Up 1.0 TSI (2017-)
46k km Kadjar 1.2 TCe (2016-2018) 121k km Laguna III 2.0 16v (2008-2016) 47k km Clio 1.4 8v (2005-2008) |
|
adrianac |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 15 April 11 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2009/1.5dci Dacia Logan
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
ieri. logan 1.4 la omniasig 300 ron pe un an
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Executron @ 15 Jun 2010, 10:45) [...] Insa nimic nu opreste societatile de asigurari sa ofere gratuit servicii in cazul inchierii unei polite RCA... Un fel de CASCO extrem de limitat. Pe langa RCA iti dau si o polita gratuita complementara in care se angajeaza sa " te ajute" in cazul in care nu esti vinovat. [...] Nici un risc nu se acopera gratuit asa cum nici un serviciu/produs nu se ofera gratuit de catre nimeni. Casco este una iar treaba asta de o spun ei este alta. Nevinovat esti si cand masina a stat parcata si o gasesti lovita iar autorul este necunoscut. Atunci iti mai repara astia de la ASTRA masina? NU! Ala nu e nici un fel de casco hai sa fim seriosi. Oricum ti-o faci pe RCA-ul aluia. Daca ala are RCA la Carpatica iti plateste ASTRA pana iti da banii Carpatica? Asta sa i-o spuna lu' Mutu. Normal ca daca ala de te-a lovit are RCA la una serioasa tu o sa traiesti cu impresia ca te-a "ajutat" Astra ![]() ![]() This post has been edited by ionutctn: 15 Apr 2011, 10:46 |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 00:09 |