RCA, la cine si cum?
![]() ![]() ![]() |
RCA, la cine si cum?
Madriann |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|||
BeciAcustic |
![]()
|
![]() BlackLine Group: Members Posts: 1.574 Joined: 29 March 08 From: Constanta ![]() |
am facut prostia sa lipesc tot ce cumparam pe vechea masina si m-am lecuit ca nu iesea de nici o culoare.... pe cea noua nu mai lipesc NIMIC chiar daca devine obligatoriu...
|
--------------------
DACIA
LOGAN
- CT - numere rosii
2009 - LAUREATE PH2 1.6 MPI 8V Statii CB si Xenoane HID la preturi mici si garanti reale
|
|
vepman_ro |
![]()
|
![]() VEPman Group: Members Posts: 1.026 Joined: 25 May 07 From: Bucuresti ![]() |
In mod normal acel adeziv ar trebui sa iasa usor cu o solutie de geam gen "RIVEX", inmuiat in prealabil . Eventul puteai folosi o carpa imbibata in diluant seria 900 ( cel mai slab si ieftin 4,5Ron litrul - NU categoria auto seria 500 ).
|
--------------------
Renault
CAPTUR 1.5DCI 90CP EDC/ R19 GTS 1721-F3N740
- IF-80-VEP
2015 Dinamique / 1988 GTS Intreaba de 3 ori inainte de a te apuca de executie ;)
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Adezivul de pe parbriz iese cel mai usor cu spray de curatat smoala. Exista asa ceva la magazinele auto, nu stiu cum se cheama, dar daca intrebi gasesti sigur. S-ar putea sa gasesti si la raioanele auto din Metro/ Carrefour/ Cora /alte asemenea
|
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
TYBY1601 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 28 February 08 ![]() |
Sfatul meu e sa facepti RCA la cine vreti voi, dar sub nici o forma la Carpatica chiar daca va ademenesc cu tarife mai mici decat restul firmelor de asigurari. Asta pentru ca se poate intampla sa lovesti pe altu si la modu in care despagubeste Carpatica vine omu la usa ta sa-i repari masina.
|
--------------------
RENAULT
CLIO SYMBOL 1.5dci
2006/Cheala
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Peste cateva zile ar trebui sa fac RCA-ul la a doua masina si m-am interesat la cateva firme in legatura cu preturile.
- BCR - 180 lei; - Uniqa - 162 lei; - Astra - 168 lei; - Omniasig - aproximativ 200 lei. Preturile sunt pentru 6 luni, motor 1400 cc, persoana fizica. Sunt cele mai mici preturi pe care le-am gasit. Spre exemplu, la Generali, tariful la care eu ma incadrez este de aproximativ 840 lei/an, iar la Asirom, de aproximativ 490 lei/an. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
77licu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.130 Joined: 28 December 07 From: Bacau ![]() |
dati si voi un sfat
a expirat RCA-ul si oferte ar fi asa[in Bacau]: Asirom-265 lei Omniasig-220 lei Ardaf-180 lei BT asigurari-120 lei pirati prin targ 150-250 lei persoana fizica,6 luni,1,4 motor.am citit ce scrie pe forum cum,ca sa alegem RCA-ul cel mai ieftin dar sunt de incredere cei de la BT?mai are cineva? multumesc. |
--------------------
Dacia
MCV
- BC
.
|
|
alex.vano |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 9 February 08 From: Bucuresti, 5 ![]() |
Din societatile cu care am avut tangente, eu iti recomand asa: daca nu ai BCR, atunci la Omniasig. Parerea mea.
|
--------------------
Renault
Clio
- numar de sarpe
75 caluti
|
|
77licu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.130 Joined: 28 December 07 From: Bacau ![]() |
de patru ani de cand am masini am mers numai la Asirom dar acum mi se pare cam nesimtit de mare RCA-ul la ei.ma mai gandesc...
|
--------------------
Dacia
MCV
- BC
.
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
- AGXXMAV / AGXXVAB
.
|
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
am si eu o mica intrebare: am fost atins in trafic de o domnisoare care mi-a julit usor usa spate. mai trebuie sa merg la politie pentru dovada sau e suficient sa-mi dea rca-ul ei si eu sa merg la firma unde are ea rca-ul?
|
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
ca sa fii sigur du-te si la Politie, te va scuti de un drum mai tarziu
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
oficial de la 1 iulie trebuia sa intre in vigoare constatarea amiabila.. doar ca au amanat acest lucru la cererea asiguratorilor.....cel putin asa au zis in presa centrala..... asa ca adi...intai politie....2 asigurare si telefonul domnisoarei vezi tu cand il iei....
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
mersi pentru lamuriri,iar legat de numarul domnisoarei l-am luat din prima
![]() |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
pentru cine se plange ca are probleme cu rambursarea daunelor pe RCA tocmai ce am citit o stire in care era publicat salariul nevestei lui Diaconescu care lucreaza la ASIROM..
fara alte comentarii inutile.... http://www.mediafax.ro/politic/diaconescu-...ml?1687;4559700 M.E. Rugaminte: in cazul link-urilor catre Stiri din presa, se preia textul cu Cut&Copy si apoi se indica sursa cu sau fara link. Asta pentru ca articolele de presa se sterg dupa un timp, link-ul devine mort si mesajul fara continut. This post has been edited by Tudor: 17 Jun 2009, 14:09 |
-------------------- |
|
the_tavi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 406 Joined: 10 April 08 From: Timisoara ![]() |
Salutare, pe mine ma intereseaza un RCA cu carte verde pentru Sebia. Anul trecut mi-am facut asigurare la Unita fara sa bag de seama ca nu are Serbia ca si tara acceptata in cartea verde, asa ca ce am castigat pe mere am dat pe pere. Stie cineva care asigurator are anul asta ce vreu eu si la ce preturi?
This post has been edited by the_tavi: 4 Jan 2010, 18:58 |
--------------------
Opel Signum 2.0 T
Suzuki SV650
- Being dead right doesn't make you any less dead!
|
|
SorinTSI |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 125 Joined: 17 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Anul asta Uniqa (fosta Unita) are Serbia, Ucraina si Moldova. Nu uita sa ii zici la cine iti completeaza polita electronica sa bifeze in fereastra de "Carte Verde " optiunea "Acoperire standard plus tari limitrofe".
|
--------------------
BMW
530D
2006 E60
|
|
the_tavi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 406 Joined: 10 April 08 From: Timisoara ![]() |
Multumesc, e buna informatia. Eu anul trecut am avut la Unita si nu mi-au pus Serbia. Abia mai tarziu mi-am dat seama.
|
--------------------
Opel Signum 2.0 T
Suzuki SV650
- Being dead right doesn't make you any less dead!
|
|
mandatar |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 11 April 09 From: Pitesti ![]() |
Salutare,
care e cel mai ieftin RCA pt. 1590 cmc? Merci. |
--------------------
Renault
Scenic
2007 1.5 105 hp
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Astia cu asigurarile lor au inebunit de tot. Le-am reinnoit azi. La Omniasig, CASCO la fel ca anul trecut, dat RCAul aproape dublu. Anul trecut am platit pe RCA 350 lei pe tot anul, iar acum 289 lei pe sase luni. Cica n-am beneficiat de nu stiu ce reduceri pe motiv ca am folosit CASCO acum vreo 2 ani. Pe motiv de RCA nu i-am pus la plata niciodata...
Langa mine era un tip cu masina cu motor de 1900 CMC (nu stiu ce marca) care avusese accident anul trecut. L-a costat 1800 lei RCAul. |
--------------------
dacia logan
ambition
- HD 06 LDM
2005
|
|
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(radian @ 11 Jan 2010, 22:26) Langa mine era un tip cu masina cu motor de 1900 CMC (nu stiu ce marca) care avusese accident anul trecut. L-a costat 1800 lei RCAul. Lasa ca e bine ca le-a venit ideea asta. Nu stiu cum e pe la voi, dar prin Bucuresti se circula de-ampu....a. Merge fiecare pe unde i se nazare. Merge pe linia de tramvai si ti se baga apoi in fata cu tupeu. Chiar te si injura daca nu ii faci loc. Era sa ma si bat cu unu pe tema asta. Opreste in mijlocul drumului, ca acolo are treaba (opreste chiar in dreptul bancomatului). Era unu care dupa ce a blocat troleibuzul 5 minute, ia mai spus soferului de troleibuz ca se mai si p.sa pe el. Nu e politie, nu e nimic. Macar cu asigurarile sa ii mai sperie. Au incercat ei cu fransiza, dar tot degeaba. Macar cu RCA-ul asta poate ii mai domoleste. |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
- B14xxx
TCe 90
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Pai, nu te supara ca intreb, da' ce are sula cu prefectura? Daca platim RCA mai mare o sa devina soferii bucuresteni mai civilizati?
|
--------------------
dacia logan
ambition
- HD 06 LDM
2005
|
|
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Pai are. Cei mai multi soferi sunt in Bucuresti.
Daca mergi pe linia de tramvai si te bagi cu tupeu, la plesneala si il pocnesti pe ala care sta la coada, trebuie sa platesti. Daca nu platesti amenda, ca nu e politie, macar sa te arda la RCA. Nu ma refer la persoana ta. Nu stiu ce, dar trebuie sa se faca ceva. E din ce in ce mai greu. Este o aventura sa mergi prin Bucuresti. Poate sa se scumpeasca la infinit benzina, de circulat tot se circula. |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
- B14xxx
TCe 90
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Va reamintesc subiectul: "RCA, la cine si cum". Daca doriti sa dezvoltati discutia, va rog deschideti topic la Cafenea.
Multumesc pentru intelegere! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
radian |
![]()
|
In schimb, am avut o surpriza placuta la CASCO, fata de anul trecut a scazut cu cca. 50 EURO. Valoarea de asigurare 3850 EURO, masina are cinci ani.
|
--------------------
dacia logan
ambition
- HD 06 LDM
2005
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(radian @ 11 Jan 2010, 22:26) Anul trecut am platit pe RCA 350 lei pe tot anul, iar acum 289 lei pe sase luni. Cica n-am beneficiat de nu stiu ce reduceri pe motiv ca am folosit CASCO acum vreo 2 ani. te-ai pacalit, eu am platit putin peste 200 ron(220 parca) la 6 luni, la aceasi categorie de capacitate, si alta categorie de varsta, imi calculasem ca daca eram octogenar ca matale imi iesea 130 ron, cum sa dai 350? Casco nu are nici o treaba.. |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
radian |
![]()
|
Bonusul de varsta a III-a, mi-au spus cei de la agentie, cica se da pentru +50.
|
--------------------
dacia logan
ambition
- HD 06 LDM
2005
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
pe mine nu m-a intrebat absolut nimic de Casco cand am facut RCA-ul..
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Bill |
![]()
|
Eheeee, as plati RCA-ul si 20mil dar numai sa mai am 20 de ani
![]() Pe 25ian imi expira RCA-ul, dupa ce am vazut se pare ca la Astra e mai ieftin. |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
- B14xxx
TCe 90
|
|
cristian_ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 23 April 07 ![]() |
Citit in Catavencu , pun linkul mai jos despre logica majorarii RCA
Polița RCA – țeapa dată cu complicitatea Parlamentului V-ați obișnuit să auziți că se majorează taxele. Termenul de „taxă“, care ne provoacă mîncărimi în palmă, ar trebui să fie un cuvînt nu tocmai detestabil. Cu banii strînși din taxe, statul face lucruri în folosul plătitorilor, străzi, spitale, cișmele în parcuri etc. Teoretic, dacă se măresc taxele, înseamnă că statul are mai multe șanse să-și servească cetățenii cu bunătăți publice. Excepție de la această regulă face taxa RCA – Răspunderea Civilă Auto –, care e impusă de stat și este an de an majorată, nu în folosul cetățenilor plătitori, ci… al firmelor de asigurări. Vă rugăm să nu citiți rîndurile de mai jos în timp ce șofați. Publicitate E foarte probabil să vă enervați aflînd ce țeapă vă trage Parlamentul României și să faceți vreun accident. Din 2005 pînă în 2010, prețurile la RCA s-au umflat în medie cu 400% pentru persoanele fizice și cu 300% pentru persoanele juridice Și acum, bomba: RCA-ul PUTEA FI MICȘORAT, din mai multe motive, atenție, impuse chiar de Parlament, prin instituția parlamentară CSA. Parlamentul a diminuat în 2010 taxa către Fondul de Protecție a Victimelor Străzii, de la 1,5%, la 0,3%. Parlamentul a diminuat pentru 2010 taxa de funcționare a societăților care emit RCA-uri, de la 1,25%, la 1%. Parlamentul, prin intermediul aceleiași CSA, a redus în 2007 contribuția la Fondul de Garantare al Asiguraților, de la 1%, la 0,8%. Prețurile pieselor auto s-au diminuat cu 30% începînd din 2007, cînd au fost eliminate taxele vamale ale UE Prețurile pentru manoperă în service-urile auto au crescut în ultimii ani, dar au scăzut timpii oficiali de manoperă, conform ASSI Catavencu - RCA This post has been edited by cristian_: 16 Jan 2010, 00:23 |
--------------------
OPEL
Astra
2001
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 05:04 |