Turcia vs Spania vs Franta, diferentele dintre calitatea modelelor
![]() ![]() ![]() |
Turcia vs Spania vs Franta, diferentele dintre calitatea modelelor
j.d |
![]()
|
||
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
powered
by
TFSI Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
|
|||
cata70 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 537 Joined: 1 September 05 ![]() |
QUOTE(pantera roza @ 26 Jan 2008, 23:14) Si mai zic, de ce sa risc luindu-mi un auto de calitate si siguranta indoielnice, cand am la dispozitie cealalta varianta? Si la pret asemanator. Oricum ma linisteste faptul ca nu sustineti ca sedanul e peste bicorp la aceste capitole... Acum ,daca nu mai spunem de megane,in general, dam in sedan...macar sa nu se supere chiar toti ![]() Dar nici nu s-a sustinut varianta cealalta... ![]() This post has been edited by cata70: 26 Jan 2008, 23:45 |
--------------------
Toyota
Avensis
2013
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
Cristi39 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 19 November 06 ![]() |
QUOTE(pantera roza @ 27 Jan 2008, 00:14) Toti producatorii isi testeaza oficial autoturismele (fiecare model), pentru ca trebuie sa corespunda normelor europene (a nu se confunda cu euroncap) pentru a avea aviz de comercializare in Europa. Insa aceste teste nu se dau publicitatii, chiar daca sunt corespunzatoare. Imi puteti spune de ce Cielo (de exemplu) nu se mai fabrica ? Pentru ca si Romania e in UE si trebuie sa respecte norme minime de siguranta. Pot sa pun ramasag ca Sedanul nu obtine acelasi nr. de puncte la teste ca si bicorpul, si poate si nici nr. de stele. Si mai e ceva, in europa de vest nici un producator nu trage shtacheta in jos dupa un timp din viatza unui model, dar in est sunt sigur ca se practica. Poate sunt si exceptii. Puteti spune ca sedanul e una din ele? In vest riscul e prea mare, iar un model la sfarsit de cariera e calitativ mai bun decat la inceputurile sale. Si mai zic, de ce sa risc luindu-mi un auto de calitate si siguranta indoielnice, cand am la dispozitie cealalta varianta? Si la pret asemanator. Oricum ma linisteste faptul ca nu sustineti ca sedanul e peste bicorp la aceste capitole... <span class='edit'>26 Jan 2008, 23:19:</span> Crisxx, atata timp cat sedanul nu-i testat si se face in alta fabrica, tzara, zona etc nu poti spune ca are 5 stele bai baiatule,arata-mi si mie unde am sustinut eu ca sedanul are 5 stele???tu scrii aici doar ca sa te vezi scriind sau...?daca pe tine te doare ca sedanul nu are 5 stele si e facut in turcia,asta e problema ta.Si iti repet pentru ultima data in speranta ca intelegi.Eu unul,am avut alte criterii de selectie cand am ales masina asta.Hai ca sunt curios ce dracu carcoteli mai scoti acum despre masina asta... |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007 Privillege
|
|
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
powered
by
|
|
94 aln |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 24 March 07 ![]() |
Renault si Dacia by Renault in Germania
![]() ![]() In luna noiembrie 2007 s-au inmatriculat in Germania 1859 automobile Logan, ceea ce reprezinta o cota de piata in clasa compacta de 2,4%. Fata de luna octombrie 2007 cand s-au vandut 1242 automobile inseamna o crestere cu 617 unitati. In primele 11 luni ale anului 2007 vanzarile de Logan se ridica la 15.899 unitati, cu 185,7 % mai multe decat in aceeasi perioada a anului 2006. De remarcat este faptul ca vanzarile de Logan in Germania au ajuns sa egaleze pe cele ale Megan-ului si sa depaseasca vanzarile de Citroen C4, Kia Cee´d, Toyota Auris etc. sursa:http://linkuri.2info.ro/www.automobiletv.ro.htm |
--------------------
renault
megane sedan 2
- RO
2007/euro 4; 1,6/16V benzina/greege/privilege
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
pantera roz - eu zic ca si sedanul are 5 stele - renault se prezinta cu o gama completa de autoturisme de 5 stele euroncap - http://www.renault.ro/decouvrez_renault/d42.html - in care se precizeaza clar "Ultimele rezultate ale crash testelor date publicitatii de catre organismul independent Euro NCAP confirma ca Renault se bucura intr-adevar de statutul "Best in class" in materie de siguranta. Mégane II, Vel Satis si Espace IV se alatura modelului Laguna II in clubul exclusivist al automobilelor care au obtinut punctajul maxim de 5 stele.
' |
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
ghertzoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 640 Joined: 18 March 07 From: varza a la cluj ![]() |
trecand peste treaba de cinci stele de care s-a discutat destul si fiecare poate trage ce concluzia vrea (!) vad ca se mai arunca la greu o idee, ca sedanul e o chestie ascunsa pt vestici ca nu ar face fata...ce tot vorbiti??? uitativa pe renault.co.uk sau renault.fr si o sa vedeti ca la megane sunt prezentate toate categoriile!! fara a pune undeva cu font de 5
![]() Megane pentru vest inseamna acea masina cu un "fund" unic. Era si culmea sa se faca publicitate formei sedanului care ce sa mai zic aparea peste tot la toti producatorii (exceptand niste curburi date un pic diferit tot o branza is toate)!! Desi polemica poate continua la nesfarsit un lucru este sigur: adevarul gol golut il stie doar managementul Renault ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
Cu riscul de a-mi fi sters iar mesajul...imi iau inima in dinti si imi spun si eu parerea referitor la siguranta de 5 stele a sedanului...
Nu zic nici ca e si nici ca nu e de 5 stele, poate ca e chiar de 6 ![]() ![]() Nu vreau sa fiu rautacios si e clar ca la o lovitura in spate sedanul se comporta muuult mai bine fata de bicorp..dar de ce nu apare si sedanul in nici un filmulet oficial de crash test? |
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Pentru ca EuroNCAP se auto-finanteaza si nu ar putea sa cumpere cate o masina pentru fiecare model existent. Gandeste-te. Megane Bicorp, Megane Sedan, Megane Estate. Asa au multe marci. Ar insemna sa cheltuie de 3-4 ori mai mult decat acum, gandeste-te ce inseamna asta.
De asta se face un test pe modelul de baza, si se presupune ca restul variantelor se comporta la fel. Ei nu garanteaza ca un Sedan are tot 5 stele pentru ca nu au testat in mod expres un Sedan, dar nu cred sa fie diferente prea mari. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
Sunt sigur ca reno nu face un model si tup! cu el la EuroNCAP...in afar de testarile in mediul virtual, de testele care se fac pe subansamble in parte exista si un perete de test la TehnoCentre unde au izbit ei de-a lungul timpului destule meganuri si loganuri si alte alea.La EuroNCAP au trimis ei ce au vrut, stiau ei ce stiau de acasa...nu era nevoie sa le zica cineva strain cat de buna e masina lor
|
--------------------
renault
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Nu au trimis ei nimic la EuroNCAP, nu ai citit ce am scris mai sus ? EuroNCAP se auto-finanteaza si cumpara singuri masinile, tocmai ca sa nu primeasca una "preparata" de la firma ca ii ies 100 de stele...
Acum ca ei fac un milion de teste inainte de a scoate modelul, foarte bine, numai asa ajungi la un rezultat bun... |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
Si ei singurei au hotarat ca Loganul va fi un model de succes si merita testat?
|
--------------------
renault
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Nu. Poate chiar Renault le-a cerut sa-l testeze. Dar EuroNCAP a cumparat modelul de unde a vrut, nu a primit unul special de la Renault.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
Asta e clar pt toata lumea..era frumos ca orice producator sa bata la usa EuroNCAP cu o masina noua si sa ceara sa o testeze tocmai pe aceea..
Eu cred ca testarea se face la cererea firmei producatoare si EuroNCAP alege masina cand vrea, din ce lot vrea, sa fie ceva aleator si fara subiectivism. |
--------------------
renault
|
|
ghertzoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 640 Joined: 18 March 07 From: varza a la cluj ![]() |
dilema asta cu stelele euroncap nu e legata doar de renault, toti producatorii au problema asta la un model se testeaza varianta principala (de catre euroncap)! in rest ei au doar dreptul/obligatia (morala cel putin) sa dezvolte variantele secundare folosind aceleasi criterii de siguranta!
Eu atat timp cat in brosura de la Renault Megane Sedan scrie ca varianta sedan a fost creata dupa aceleasi criterii stricte care au dus la obtinerea la bicorp a 5 stele, ii cred pe cuvant! ![]() Si banuiesc ca dilema unor colegi de forum provine din aceeasi problema a tarii de fabricatie, nu de altceva dar vad ca se da mai mult cu ideea ca sedan ar avea mai putine stele, de estate lumea nu prea se leaga... Dar din nou fiecare sa isi cumpere varianta care ii inspira mai multa incredere, dupa ce se informeaza suficient si din mai multe surse! Asta pt viitorii posesori de megane ![]() Apropo prima data cand am auzit ca e facuta in turcia (inainte sa o cumpar) am avut serioase ezitari, dar pana la urma am luat decizia corecta pt mine ![]() This post has been edited by ghertzoi: 27 Jan 2008, 21:53 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
Nemmo |
![]()
|
![]() Membru erect Group: Members Posts: 49 Joined: 16 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Deci ... in mod logic, dupa ce-am citit cam 75% din posturile din topic, concluzia care se desprinde - cel putin in mintea mea - e ca Sedanul n-are 5 stele (poate vreo 4 sau 3 jumate) ca si Bicorpul pentru ca e facut in Turcia si are portbagaj mai mare si mai lung decat varianta de baza, nu? Adica, impactul frontal si ala lateral (unde portbagajul nu are legatura cu problema) nu mai conteaza? Sau la Sedan nu se pune pentru ca este facut in Turcia?
![]() ![]() ![]() 1. e facut in Turcia. 2. are portbagajul mai mare si mai masiv decat Bicorpul. Deci nu mai cumparati Megane Sedan ca aveti mai multe sanse sa muriti decat intr-un Megane Bicorp!! ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.5 dCi 105HP/2007
fara oglinzi electrice da' cu piele pe volan... ... mi-am dorit asa de mult o "fraulein" ca am ajuns in pat cu o "mademoiselle"!
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
Nu fiti rai..ca nu asta e subiectul; discutiei..aici doar s-a ajuns.faptul ca e facut in turcia nu are legatura cu nr de stele.Forma si tipul caroseriei dau stelele la testari si astea sunt clar diferite!Daca e de 5 stele felicitarile mele constructorilor si prprietarailor pt alegerea facuta..daca nu..rusine constructorilo ca nu vor sa anunte!
|
--------------------
renault
|
|
j.d |
![]()
|
meganus_bicorpus, ai mai vazut tu vreo masina testata de Euroncap in toate formele ei? Sau vrei sa-mi spui acuma ca seria 5 break nu are tot 4 stele ca si sedan-ul...
![]() Iar ca fapt divers...la Euroncap sunt testate partile frontale si laterale...care sunt IDENTICE, asa ca nu vad de ce tot insisti pe atatea topicuri cu treaba asta. |
--------------------
powered
by
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Plus de asta, diferenta de greutate intre bicorp si sedan e de 25 de kilograme. Sa afirmi ca Sedanul nu are 5 stele ca bicorpul pentru ca are 25 de kilograme in plus e ca si cum ai zice ca Bicorpul cu 2 baxuri de apa minerala in portbagaj nu mai are 5 stele. Absurd.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Nemmo |
![]()
|
![]() Membru erect Group: Members Posts: 49 Joined: 16 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Pai ... corect! Dar sa ajungi atit de departe incat sa poti sa bagi mana in foc ca n-are 5 stele, din niste motive puerile, mie aia mi se pare rautate gratuita. In definitiv, pare mai plauzibil sa aiba 5 decat sa n-aiba 5, ca doar e aceeasi masina ce dracu'!
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.5 dCi 105HP/2007
fara oglinzi electrice da' cu piele pe volan... ... mi-am dorit asa de mult o "fraulein" ca am ajuns in pat cu o "mademoiselle"!
|
|
ghertzoi |
![]()
|
ahhh ma repet a n-a (=3
![]() Renault nu are voie sa spuna pe fata ca are 5 stele la euroncap, doar cei de la Euroncap pot face asta insa ei nu testeaza toate variantele la un model doar cea principala. Pt ca un producator se subintelege ca le va face la fel toate variantele!! numai noi romanii de putem gandi direct la o forma ascunsa de furt, in care renault ca sa faca economii scoate din materiale....ce sa scoata ca airbagurile sunt cele mai scumpe si exista in aceeasi configuratie... Eu unul am obosit ![]() This post has been edited by ghertzoi: 28 Jan 2008, 11:55 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
dumid |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Sedanul facut in Turcia apare in oferte si in Germania, Italia, Franta, Spania, UK, etc. Chiar e cineva (sanchi parca , e numele userului) din spania care are Sedan luat de acolo.
Nu cred ca exista diferente de stele sau orice altceva intre sedanurile care se vand in RO sau in vest. |
--------------------
5461
1997
2012
|
|
Cristi39 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 19 November 06 ![]() |
nu,doar in capul unora...
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007 Privillege
|
|
aaddrryyss |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 227 Joined: 26 June 07 ![]() |
Pentru cine are ochi sa vada: pe site-ul EuroNCAP, la fiecare masina in parte, scrie "VIN from which rating applies". Acum putem termina cu tarasenia stelelor pentru diverse modele de caroserii ?
|
--------------------
Dacia
1410
2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
|
|
Wolverine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.085 Joined: 6 September 07 From: Galati ![]() |
Eu zic sa terminati care e mai sigur Bicorpul, Sedanul sau Estate, fiecare si-a luat ce i-a placut, ptr ce necesitati are asa ca doar rugati-va sa nu aveti nevoie de acele stele de la Ncap
![]() S-a plecat de la tara de provenienta si s-a ajuns la tipul de caroserie, apoi sa va ajunge eu stiu dupa numarul de apasari de la butonul Start ![]() |
--------------------
Renault
MB II.2 2006/1.6 16V 110CP/Expresion
Audio Conenction Box/Folie/ va urma....
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
Corect!
![]() |
--------------------
renault
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
QUOTE(j.d @ 27 Jan 2008, 15:00) Din fericire nu... ![]() Huh! M-am linistit! Oricum, e trist ca ai avut posibilitatea sa verifici stelutele clamate de EuroNcap... ![]() Off-topic: Cand am luat masina, pe procesul verbal de predare-primire, flacaul a bifat "In stare de functionare" la rubrica "Airbag". Si ca sa il blochez, i-am cerut sa imi faca proba... ![]() |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
valinor |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 23 November 07 ![]() |
Mai bine redenumiti topic-ul: 3 vs 4 vs 5 stele sau sedan vs bicorp vs break...
Si eu care mi-am indrumat amicii doritori de informatii referitoare la Renault sa ne viziteze cu incredere forumul.... Hai ca inteleg ca pe noi ne ia valul si ajungem off-topic, dar daca intra un vizitator care vrea sa stie din experienta noastra daca sunt sau nu diferente in functie de tara de fabricatie, afla ca de fapt ne certam pe stele NCAP si baxuri de apa minerala..... Si iata un off-topic: in curand merg la revizia de 60000 km, asa ca vom mai avea un subiect de discutat dupa ce postez factura Salutari ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
Bicorp 1,5 dci 2003
|
|
ghertzoi |
![]()
|
nu a fost deloc cearta
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 06:59 |