Kia Cee'd masina anului 2008 in Romania, Votata si de UZEAR si de APAR
![]() ![]() ![]() |
Kia Cee'd masina anului 2008 in Romania, Votata si de UZEAR si de APAR
mafone |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 194 Joined: 15 November 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Scenic Conquest 1.9 130cp Orange Cayenne
2008 4 iulie
|
|||
dack |
![]()
|
![]() Membru cu atitudine Group: Members Posts: 607 Joined: 1 September 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(aphophis @ 28 Dec 2007, 11:52) nu. exact ce ziceam. gandirea unora ca daca dau 7 ani garantie e musai sa fie un produs fiabil .. ceea ce e fals, daca ne uitam la ruda de concern, hyundai accent, ce are 5 ani garantie. Ai spune de masina asta ca e fiabila? ![]() Deci, cu cat producatorul da garantie mai mare, cu atat trebuie ca masina e mai proasta. Ca la Hyundai Accent asa e, deci asa e peste tot. Hyundai Accent nu are nici o legatura cu Kia Ceed. Alta clasa, alta platforma, alta locatie de productie. Dar asa e gandirea unora..Aphophis, ia-ti frate o masina cu garantie 6 luni, ca alea sunt cele mai fiabile. Nu pot sa nu observ ca exista cativa forumisti care nu stiu ce sa mai inventeze pentru a critica Kia Ceed, chiar si atunci cand ofera lucruri pozitive, cum e garantia, de exemplu. De parca ii pasa cuiva. Aia or sa vanda in continuare, iar masina poate o sa ia si alte premii. Important e ca avem opinii critice, insa. This post has been edited by dack: 28 Dec 2007, 13:42 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.5dCI 126CP Privilege, martie
2007 Fiat Stilo Dynamic, 1.9 MJT 148CP, 2006
Riding on the wind. |
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(aphophis @ 28 Dec 2007, 10:52) nu. exact ce ziceam. gandirea unora ca daca dau 7 ani garantie e musai sa fie un produs fiabil .. ceea ce e fals, daca ne uitam la ruda de concern, hyundai accent, ce are 5 ani garantie. Ai spune de masina asta ca e fiabila? ![]() Sincer sa fiu daca nu stiam pretul la ceed tindeam sa-ti dau dreptate. Daca masina avea un pret imens pesemne isi permiteau sa schimbe in draci la piese. Dar cand ceed se bate direct cu Megane la raportul pret/dotari atunci incepi sa te intrebi. Daca masina ar fi un dezastru de fiabilitate atunci ei nu si-ar mai permite sa o comercializeze la un pret asa de mic. Chiar daca sa zicem ar fi vandut-o prima oara la un pret de dumping doar pentru imagine, nu ar putea duce asta la nesfarsit. Deci avand in vedere chestia asta dar pretul foarte mic de achizitie si dotarile numeroase eu cred ca e destul de clar ca masina pentru a fi profitabila pentru producator are o fiabilitate peste medie. Dar pana la urma toate astea nici nu mai conteaza. Pentru ca omul ia masina nu pentru ca e fiabila, ci pentru ca 7 ani de zile nu are decat grija reviziilor. In conditiile in care la orice importator stai si astepti 3 luni pentru piese, indiferent ca esti in garantie sau nu, atunci e mai convenabil sa astepti la ceed in anul 5 3 luni pentur piese dar sa nu te coste nimic, decat sa astepti la o alta marca in anul 5 3 luni dar la sfarsitul carora trebuie sa scoti banul din buzunar. |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.493 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(dack @ 28 Dec 2007, 13:27) Deci, cu cat producatorul da garantie mai mare, cu atat trebuie ca masina e mai proasta. Ca la Hyundai Accent asa e, deci asa e peste tot. Hyundai Accent nu are nici o legatura cu Kia Ceed. Alta clasa, alta platforma, alta locatie de productie. Dar asa e gandirea unora..Aphophis, ia-ti frate o masina cu garantie 6 luni, ca alea sunt cele mai fiabile. Nu pot sa nu observ ca exista cativa forumisti care nu stiu ce sa mai inventeze pentru a critica Kia Ceed, chiar si atunci cand ofera lucruri pozitive, cum e garantia, de exemplu. De parca ii pasa cuiva. Aia or sa vanda in continuare, iar masina poate o sa ia si alte premii. Important e ca avem opinii critice, insa. fii putin atent. eu nu zic ca e rau sa ai garantie mare, ii contrazic doar pe cei care spun ca o garantie mare inseamna automat masina fiabila. Si iti dadeam un exemplu chiar din concern. Care tot asa e facut in europa & shit. In sfarsit, ne putem combate la nesfarsit.. insa pe undeva cred ca am mai multa dreptate ![]() QUOTE(ssilviu @ 28 Dec 2007, 16:02) Sincer sa fiu daca nu stiam pretul la ceed tindeam sa-ti dau dreptate. Daca masina avea un pret imens pesemne isi permiteau sa schimbe in draci la piese. Dar cand ceed se bate direct cu Megane la raportul pret/dotari atunci incepi sa te intrebi. Daca masina ar fi un dezastru de fiabilitate atunci ei nu si-ar mai permite sa o comercializeze la un pret asa de mic. Chiar daca sa zicem ar fi vandut-o prima oara la un pret de dumping doar pentru imagine, nu ar putea duce asta la nesfarsit. Deci avand in vedere chestia asta dar pretul foarte mic de achizitie si dotarile numeroase eu cred ca e destul de clar ca masina pentru a fi profitabila pentru producator are o fiabilitate peste medie. Dar pana la urma toate astea nici nu mai conteaza. Pentru ca omul ia masina nu pentru ca e fiabila, ci pentru ca 7 ani de zile nu are decat grija reviziilor. In conditiile in care la orice importator stai si astepti 3 luni pentru piese, indiferent ca esti in garantie sau nu, atunci e mai convenabil sa astepti la ceed in anul 5 3 luni pentur piese dar sa nu te coste nimic, decat sa astepti la o alta marca in anul 5 3 luni dar la sfarsitul carora trebuie sa scoti banul din buzunar. nu neg, poate va fi o masina fiabila.. Insa daca stau si ma gandesc cat costa sa iti faci o imagine, chestii publicitare, etc IN TIMP, poate au investit mai bine in garantia aia,pe principiu ca ideea asta cu garantie de 7 ani, zboara din forum in forum, din gura in gura etc. Chiar si cu riscul de a avea pierderi pe termen lung (cu onorarea garantiilor) probabil e mai ieftin decat o campanie de publicitate (de toate felurile ) clasica la o masina cu garantie normala. E un risc pe care cred ca cei de la kia si l-au asumat, mai ales ca aceasta imagine se poate rasfrange si asupra celorlalte modele This post has been edited by aphophis: 28 Dec 2007, 16:38 |
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
cyp_07amb |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 4 September 07 ![]() |
Pt. mine cel mai bun mi se pare 308-ul
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6
2007
|
|
hunior |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 11 April 05 From: lunca de jos ![]() |
Ironick, tu macar intelegi filozofia mea si nu te scufunzi in marea vorbelor luate din aer(vorba volant, scripta malent)
Si voi cuntinua filozofia: motoarele pe 8 supape sunt mult mai fiabile, si ofer o duabilitate mult peste motoarele cu 16 supape, poate ca sunt al sec XX, dar vor mai trage binisor in masinile invechite, va furniza placere de condus si in anul 2020 cand un motor normal va avea 1.0 litru 3 compresoare , 3 twinturbo 350cai, consum 3 litrii urban, cuplu 600 nm, durata de viata 15000km,masina va fi condusa de computer, va functiona pe un nou combustibil descoperit pe VENUS.... ![]() |
--------------------
dacia
logan,golf III
- hr 03 cfl, germany
laureat
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
Risc un avertisment pentru batut campii, dar totusi, chiar nu pot trece peste acestus exemplus de citatus latinus:
QUOTE(hunior @ 28 Dec 2007, 23:06) (vorba volant, scripta malent) Betonus, care estum ![]() |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
hunior |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 11 April 05 From: lunca de jos ![]() |
![]() |
--------------------
dacia
logan,golf III
- hr 03 cfl, germany
laureat
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.800 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(hunior @ 28 Dec 2007, 23:06) Ironick, tu macar intelegi filozofia mea si nu te scufunzi in marea vorbelor luate din aer Nici nu imi permit sa va contrazic. La experienta dvs. in materie, eu sunt mic copil. QUOTE(hunior @ 14 Dec 2007, 22:46) eu am carnet de 8 luni, am facut 11000km QUOTE(hunior @ 28 Dec 2007, 23:06) durata de viata 15000km Daca sursa ta de inspiratie este sectiunea de clt, este normal sa tina atata un motor.This post has been edited by IRONICK: 3 Jan 2008, 16:48 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
mafone |
![]()
|
Un mic off topic educativ: "Verba volant scripta manent " : "vorbele zboara , scrisul ramane" . Macar sa nu ramana scris gresit.
|
--------------------
Renault
2008 4 iulie
|
|
hunior |
![]()
|
sursa mea de inspiratie e 7500km cu logan. 2000km cu dacie din 78 cu set motor original, inca merge brici, si alte 16 modele diferite benzinari si dieseluri cam 1500km!:)
scuze pt off topic dar nu ma las jignit, si pe vremea cand n-am avut permis am condus mult, sa nu vorbesc acuma de scoala de pilotaj facut anul trecut!!! ironick tu te ai scufundat.... ![]() |
--------------------
dacia
logan,golf III
- hr 03 cfl, germany
laureat
|
|
-Rayden- |
![]()
|
![]() Membru de membru Group: Members Posts: 305 Joined: 14 December 06 From: Iasi - Romania ![]() |
Din greșeală am dat de topic-ul ăsta. Nu știu cine-s asociațiile alea care votează mașina anului, dar bine că, pe toată Europa, mașina anului 2008 a fost aleasă Fiat 500.
![]() 1. Kia Cee'd e o mașină ok. Nu știu dacă neneii ăia care comentau aiurea s-au suit să vadă mașina, dar eu m-am suit în a lui manucu și arată bine la interior. ![]() 2. Pentru cei care au zis că ce caută Fiat în clasament, le zic numai că Fiat-ul au scos prima mașină cu common-rail (asta așa că e mai recent, oarecum). Cât despre Fiat 500 are 5 stele la euroncap și împreună cu Iveco Stralis sunt singurele mașini din lume ce respectă standardul EURO 5, ce va fi impus din septembrie 2009. E singura mașină cu motor pe benzină/motorină care are dreptul să circule prin centrul Torino-ului în timpul weekend-ului și în anumite ore de restricție pentru restul autovehicolelor. ![]() |
--------------------
Renault
Clio 3 Dynamique 1.2 16V
2006
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.493 Joined: 14 January 06 ![]() |
eu tare am impresia ca masini euro5 sunt mai multe decat zici tu si ca unele marci au propus masini euro5 inainte sa apara fiatul ala..
|
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
mafone |
![]()
|
Oricum, eu zic ca topicul a luat-o pe o panta gresita. Si cam prea multi struguri acri se afla la nasul unora. Era vorba de un clasament oarecare, si nu de cum sa aruncam mai mult cu pietre intr-o anumita masina numai pentru ca a iesit pe locul 1 in acest clasament. Pana una alta, este o masina buna si , momentan, o referinta in clasa ei, din anumite puncte de vedere. Chiar si numai pentru garantia pe care o ofera si tot este ceva.
|
--------------------
Renault
2008 4 iulie
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.800 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(hunior @ 5 Jan 2008, 23:16) sursa mea de inspiratie e 7500km cu logan. 2000km cu dacie din 78 cu set motor original, inca merge brici, si alte 16 modele diferite benzinari si dieseluri cam 1500km!:) Daca tu crezi ca acele mii de km se inseamna ca ai experienta, te inseli. Iar in scoala aia de pilotaj Nu valoreaza nimic. Altii au facut mult mai multe si nu se lauda pe forum. E o vorba cu o capra raioasa, se aplica perfect la tine. Daca vrei sa te aprecieze lumea, vino cu ceva nou. Nu te lua in gura pe forum, ca nimeni nu da doi bani pe tine. Asta se intampla acum! scuze pt off topic dar nu ma las jignit, si pe vremea cand n-am avut permis am condus mult, sa nu vorbesc acuma de scoala de pilotaj facut anul trecut!!! ironick tu te ai scufundat.... ![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
hunior |
![]()
|
nu am spus ca am expreriente vasta, ci numa stiu ce inseamna condusu, si stiu mult mai multe lucruri despre masini, decat crezi tu, numai problema e ca nimeni nu ma aprecieaza, si eu vreau doar sa inpart cunostiintele mele cu un scop cat mai bun!!
DAR nu stiu de ce nu se manifesta un pic de fraternitate, sau simti bun unul fata de altul pe forumul asta. ![]() EU consider ca scopul acestei club este impartirea experientelor cu membrii, ajutarea altilor, sau educare... |
--------------------
dacia
logan,golf III
- hr 03 cfl, germany
laureat
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai tocmai incearca sa te educe...
|
--------------------
.
.
.
|
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
Ati cam sarit calul asa. Sa va vad cum tineti in curte 7 ani o Kie Sid, si sa va vad cum decartati la service autorizat de va sar capacele toti banii pe care ii cer aia. Nu sunt o groaza de masini care au depasit si anii si km maxim garantati si nu au decat probleme minore?! Si daca au probleme, dau fuga la un service decent si pe baza unor sume decente rezolva problema. Cu ce ma incalzeste pe mine, la o Dacia Logan sa zicem, presupunand ca Dacia are o garantie identica, ca dupa 5 ani de zile ma duc in service Dacia sa dau 40 Lei manopera/h si sa platesc piesa "consumabila", adica negarantata, a o simpla planetara sa zicem, cu adaos de 50-100% din service Dacia, cand as putea sa o schimb cu nea Nelu(ex. angajat Dacia, calificat si priceput) la doar 40% din pretul unei facturi de service autorizat.
Apropo de revanzare, oare Hyundai-urile Accent, generatia anterioara sau Kia Rio alea vechi, atrag asa de tare cumparatorii?!....sau tot Bmw, Renault, Opel, Dacia se vand mai bine ca second hand-uri?! Concluzie garantia de 5-7 ani...frectie la picior de lemn....Apropo de garantie. Un frigider, TV, masina de spalat, monitor....cu garantie de 3 ani de zile....la 2 ani si 10 luni crapa....merita efortul sa iei fieratania si sa cauti service ?!! This post has been edited by george_slz: 6 Jan 2008, 22:16 |
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
- b xx sef
2008
|
|
dack |
![]()
|
![]() Membru cu atitudine Group: Members Posts: 607 Joined: 1 September 06 From: Bucuresti ![]() |
George, nu prea am inteles postul tau...Are un amestec interesant, de lucruri adevarate, dar si altele indoielnice.
Nu am inteles faza cu planetara care costa mai mult in service fata de nea Nelu, de exemplu. Daca esti in garantie, nu platesti planetara si nici manopera. Ceed e din bara in bara 5 ani si inca doi pentru grupul propulsor (motor si cutie). Garantia cat mai mare e un lucru bun, fara discutie. Singura problema este masura in care in service se respecta acest lucru. Asta vom afla in timp de la posesorii de Ceed... Legat de valoarea la revanzare, hai ca BMW sta mai bine in bani, dar Opel si Renault? Renault pierde pana la 40% in primii doi ani, nu are ce sa caute la exemple bune, din pacate - inclusiv pentru mine. Mai departe, Accent si Rio nu au nici o legatura cu Kia Ceed. Este un fenomen similar cu Skoda inainte si dupa ce au fost preluati de VW. Kia nu a fost preluata de nimeni, evident, dar Ceed reprezinta un mare pas inainte dpdv tehnologic si de proiectare, comparativ cu ce ofereau pana in prezent. Eu cred ca masina asta va avea o valoare cel putin buna la revanzare. |
--------------------
Renault
Riding on the wind. |
|
manucu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 536 Joined: 3 November 06 From: Iasi ![]() |
bine zis
|
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
- IS-07-MAN
2006 Ea - foarte multumita de Meganescu :)
El - Kia cee'd 1,4 GSL LX BEST 109 CP BLACk |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
adica ca e cumparata de hyundai...e nimeni?????
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
dack |
![]()
|
Operatiunea in cauza s-a intamplat mult inainte sa existe ideea de Ceed. Ceed nu a aparut in urma unei achizitii. Octavia de exemplu, da.
|
--------------------
Renault
Riding on the wind. |
|
manucu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 536 Joined: 3 November 06 From: Iasi ![]() |
daca e de discutat, cel mai bine vorbim de modelul de masina, iar ceed , cu toate ca are aceeasi platforma cu i30, dupa parerea mea cee'd-ul e mai bine realizat si reprezinta o oferta ceva mai buna in triunghiul pret - dotari - performate. o spun ca utilizator al cee'd-ului si "vizitator" al i30ului.
iar fata de celelalte modele ale marcii cred ca sunt diferente foarte mari, comparabile poate cu modelele skoda inainte si dupa ce au fost preluati de VAG |
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
- IS-07-MAN
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
fratilor e aceeasi masina.....
si daca va uitati la modelele lor impart aceeasi pltforma tehnica..toate.... |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
manucu |
![]()
|
b76bgaarh, si VW tuareg si porsche cayenne au aceeasi platforma si sunt masini diferite. stiu ca trebuie pastrate proportiile, insa e un exemplu bun
|
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
- IS-07-MAN
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Aceeasi masina in conditiile in care zici ca vw polo e aceeasi masina cu seat ibiza
![]() Au aceeasi platforma tehnica, dar evident ca sunt diferite ![]() Si eu sunt printre cei care cred ca ceed este un pic peste i30. cel putin daca as avea de ales intre cele 2 eu as lua ceed. Apropo, ceed are 5 stele si i30 are decat 4 (din cauza unor plastice aiurea pe la bord). in orice caz diferentele dintre ele nu sunt multe si nu sunt esentiale. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
intradevar manucu...dar aici au aceleasi motoare......aceleasi suspensii...iar tourageul e de 2 ori mai ieftin decat porschele.....si ca sa dam un exemplu cat de cat de platforma comuna...dar diferente notabile.....VAG.....seat skoda si vw.....
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
manucu |
![]()
|
de acord, se vor lupta pe acelasi segment de clienti
|
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
- IS-07-MAN
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Desi "par" a fi aceeasi masina, si sunt pe aceeasi platforma, cee'd-ul este mai bine facut cu siguranta si are o protectie anticoroziune nu mai buna, ci mult mai buna.
I30 e o ruda "mai saraca" a lu' Cee'd (desi mie mi se pare ca arata mai bine I30-ul) |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
QUOTE(mafone @ 28 Dec 2007, 12:45) Dupa mine, orice masina care te tine macar 1 an 2 dupa ce ai cumparat-o este buna. Mai departe nu ma intereseaza. In anii astia fac in jur de 100-150k km deci cam cat este garantiala unele si nu depasesc 3 ani cat este garantia fara linita de km la altele. Deci iar nu ma intereseaza. Am la munca 4 bucati Hyundai Accent. Sunt luate de 1 an. Intr-un an de zile 2 au schimbat pivoti, iar toate au avut coloanele de directie schimbate. Toate au garantia exitinsa. De la 3 ani, la 6 ani. Garantia asta de 6 ani, este un mare rahat. Nu e buna de nimic. Sa va citez ce scrie in certificatul de garantie extinsa de la una din masini. Urmatorii 3 ani de garantie acordati de HAR : -se aplica pt primul proprietar/utilizator -se aplica pe terit Romaniei -se aplica pt un rulaj de pana la 120.000 km -se aplica pt grupul motopropulsor(motor fara anexe si transmisie) -nu se acorda la autoturisme achizitionate in scop comercial(taxi, scoli de soferi, inchirieri, etc) |
--------------------
-
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th August 2025 - 16:24 |